Allhambra wrote: ...
Prenj:
Da, koraci naucno-istrazivackog rada. Koji cesto pocne slucajnim otkricem. Treba li da ti citiram sve izume do kojih se doslo SASVIM SLUCAJNO ? Ili planiras blatiti gotovo sva poznata naucna imena planete, kao i njihova otkrica, bez kojih nam danas zivot ne bi bio moguc ?
A mozda i planiras, to ti moze biti nova tema na forumu, to bi bas bilo u tvom stilu...
Ti i tebi slicni zadivljeni su muzejskim vostanim figurama od strucnjaka koji mantraju o necemu bez sustine i sadrzaja, i sto je najbitnijije NIKAD NISU DOSLI DA VIDE ONO O CEMU PRICAJU.
21 potpisnik one peticije potpisali su se tako sto im je, sirom Bosne, FAXom proslijedjena lista imena, sa njihovim imenom takodje, i veliki naucnici su se potpisali na nevidjeno. Iz kolegijalnosti valjda ?
Aplauz za njih i njihove diplome, i karakter i individualnost.
Mene niko ne bi mogao natjerati da potpisem nesto cime cu popljuvati nekog ili nesto, a da nemam pojma o cemu se tu uopce radi.
...
Semir Osmanagic wrote: http://www.alternativnahistorija.com/AH8.htm
Nakon silaska sa vrha Visočice, posmatram sjevernu stranu. Kažem prof. Hodoviću da me neodoljivo podsjeća na meksičke piramide. Odlazim u auto i uzimam primjerak svoje knjige “Civilizacije prije početka zvanične historije”. Otvaram knjigu. Iz prve okrećem 108. stranicu. Na njoj je fotografija meksičke piramide. Okrećem se prema Visočici.
Pokazujem Hodoviću. “Profesore, evo ovdje je dizajn piramide!”
Hodović pogleda i, zbilja, konture piramide su identične onima Visočice. Usjek pri vrhu se poklapa sa zadnjim nivoom stepenaste meksičke piramide. I, ne samo to. Plato na vrhu meksičke piramide je identičan platou Visočice na kome je izgrađen grad Visoki.
“Ovdje je, profesore, na ovom platou nekad bio hram”, nastavljam. “Pošto je bio građen od drvenog materijala, nije ostao sačuvan.” Hodović sluša, sve to u momentu ima smisla, sve se poklapa, ali… Da li je ovdje stvarno riječ o piramidi, vjerovatno se pita.
Za mene nema sumnje.
Činjenica da sam od toliko stranica knjige okrenuo odmah onu koja prikazuje meksičku piramidu nije slučajna. U životu sam naučio da koincidencije ne postoje… već znakovi, koje treba slijediti.