Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Prenj

Post by Prenj »

Allhambra wrote: ...
Prenj:

Da, koraci naucno-istrazivackog rada. Koji cesto pocne slucajnim otkricem. Treba li da ti citiram sve izume do kojih se doslo SASVIM SLUCAJNO ? Ili planiras blatiti gotovo sva poznata naucna imena planete, kao i njihova otkrica, bez kojih nam danas zivot ne bi bio moguc ?
A mozda i planiras, to ti moze biti nova tema na forumu, to bi bas bilo u tvom stilu...
Ti i tebi slicni zadivljeni su muzejskim vostanim figurama od strucnjaka koji mantraju o necemu bez sustine i sadrzaja, i sto je najbitnijije NIKAD NISU DOSLI DA VIDE ONO O CEMU PRICAJU.
21 potpisnik one peticije potpisali su se tako sto im je, sirom Bosne, FAXom proslijedjena lista imena, sa njihovim imenom takodje, i veliki naucnici su se potpisali na nevidjeno. Iz kolegijalnosti valjda ?
Aplauz za njih i njihove diplome, i karakter i individualnost.

Mene niko ne bi mogao natjerati da potpisem nesto cime cu popljuvati nekog ili nesto, a da nemam pojma o cemu se tu uopce radi.
...
Semir Osmanagic wrote: http://www.alternativnahistorija.com/AH8.htm
Nakon silaska sa vrha Visočice, posmatram sjevernu stranu. Kažem prof. Hodoviću da me neodoljivo podsjeća na meksičke piramide. Odlazim u auto i uzimam primjerak svoje knjige “Civilizacije prije početka zvanične historije”. Otvaram knjigu. Iz prve okrećem 108. stranicu. Na njoj je fotografija meksičke piramide. Okrećem se prema Visočici.

Pokazujem Hodoviću. “Profesore, evo ovdje je dizajn piramide!”

Hodović pogleda i, zbilja, konture piramide su identične onima Visočice. Usjek pri vrhu se poklapa sa zadnjim nivoom stepenaste meksičke piramide. I, ne samo to. Plato na vrhu meksičke piramide je identičan platou Visočice na kome je izgrađen grad Visoki.
“Ovdje je, profesore, na ovom platou nekad bio hram”, nastavljam. “Pošto je bio građen od drvenog materijala, nije ostao sačuvan.” Hodović sluša, sve to u momentu ima smisla, sve se poklapa, ali… Da li je ovdje stvarno riječ o piramidi, vjerovatno se pita.

Za mene nema sumnje.

Činjenica da sam od toliko stranica knjige okrenuo odmah onu koja prikazuje meksičku piramidu nije slučajna. U životu sam naučio da koincidencije ne postoje… već znakovi, koje treba slijediti.
:roll:
Last edited by Prenj on 12/05/2006 11:25, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Allhambra wrote:Odoh na kafu, vi se zabavljajte bez mene, dala sam vam materijala za razmisljanje dovoljno...

Proucite dokaze do kojih se vec doslo, naprimjer....

Onda mozemo raspravljati, ovako je suplja..

:-D
Image
Allhambra

Post by Allhambra »

Vodenjak, opet ti kazem, ja obicno znam sta pricam ili to ne pricam, ne znam kako drugi tj vidim iz prilozenog...

Ujka Sam je jednako ubijedjen, inace se ne bi provaljivao.

A kad bi, hipotetski receno, to sto ti govoris se desilo, ja bih priznala svoju gresku i zabludu, sto nijedan od slijepih oponenata nikad nece. Samo ce reci da nisu mogli biti sigurni, dok se ne dodje do samog kraja.

Ali ne trebas se bojati da ce se to desiti - ja nikad necu morati priznati da nisam bila u pravu, jer za razliku od tebe - baratam cinjenicama. A one su na nasoj, piramidalnoj strani. :)

Kao sto vec rekoh, odoh na kafu...

BTW, ako si horoskopski vodenjak, ne bi trebao biti tako plitak, mora da ti je podznak nesto zemljano, brdjansko :)...ili ne radis dovoljno na svom usavrsavanju...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Allhambra wrote: Nekom je ova istina nevjerovatna za prihvatiti, ....
Za sad je to samo vasa "istina", .... neki u nju ne vjeruju. Istina je samo jedna i ...... do nje ce se ipak doci, .... treba vremena.
Allhambra wrote:.... ali meni su DOKAZI previse NEVJEROVATNI za ne prihvatiti, .....
I nama je to sto vi nazivate "dokazima" previse nevjerovatno za prihvatiti, ...
Allhambra wrote:..... i posto sam se udostojila informirati - za razliku od vas trojice "laprdala u prazno" - ja ZNAM sta pricam.
Bez sumnje, .... ti ZNAS sta pricas, ... samo nastavi, ali dozvoli i nama "neukima" da kazemo sto mislimo.
Allhambra

Post by Allhambra »

Cccc, Fairy, vidim kako se ti obrazujes, takvim proucavanjem dokaza smo i dosli u slijepu ulicu u komunikaciji...:)

Proucavaj PRAVE dokaze, imas ih i na netu... :-D

E sad stvarno odoh, nemam vremena vise.... :P
Allhambra

Post by Allhambra »

Pape, nije fer da si neuk a da ti ja dozvolim da seres, budi ucen i informiraj se pa cemo raspravljati..da si se informirao drugacije bi razmisljao, nauka je egzaktna stvar ljudi Boziji...nema tu mozda...

Dokazi jesu nevjerovatni, ali su i dalje dokazi.

Ja o tome pricam cijelo vrijeme, ne znam o cemu vi.

e sad stvarno odoh, konacno..

forumi su davez cisti :)
Prenj

Post by Prenj »

Allhambra wrote: A sto se tice Dubravka, kad bi sproveli anketu nakon njegovog duela sa Semirom u 60 minuta, garantiram ti da bi 95 % ljudi ga popljuvalo, jos nikog nisam cula da je rekao sta pozitivno o Dubravku nakon emisije.
Narod je bio sokiran i razocaran. I nacinom komuniciranja i neznanjem Dubravkovim.

Historicar nekakav da, arheolog i strucnjak za piramide - ne.

Cak ni svaki arheolog nije strucnjak za piramide.

...
Sta je to 'strucnjak za piramide'?
Pyramidology is a term used to refer to various pseudoscientific speculations regarding pyramids, which are alternative and run counter to the theories and evidence of archaeology, history, astronomy, and other fields of rigorous scientific enquiry. Most of these speculations deal in particular with the Egyptian pyramids, especially the Pyramid of Khufu at Giza. However, "pyramidologists" also concern themselves with the monumental structures of pre-Columbian America (such as such as Teotihuacan the Mesoamerican Maya civilization, and the Inca of the South American Andes), and the temples of Southeast Asia.

The claims of pyramidology are regarded as pseudoscience by the scientific community at large, who regard their hypotheses as sensationalist, inaccurate and wholly deficient in empirical analysis and application of the scientific method. Even so, several writers whose speculative works consist of or use material of this nature have found a receptive audience among some sectors of the general public, and the sales of their books can be substantial.

The main types of pyramidological accounts involve one or more aspects which are :

* pseudoarchaeological: Theories that deny that the pyramids were built to serve as tombs; alternative explanations about the construction of the pyramids (for example the use of anti-gravity technology); and hypotheses that they were built by someone other than the historical Ancient Egyptians (e.g. Atlanteans, extra-terrestrials).
* numerological: Theories that the measurements of the Great Pyramid are esoterically significant, and their geometric measurements contain some encoded message.
* Pyramid power: Claims that pyramids as a geometrical shape contain supernatural powers.
edu

Post by edu »

cdavo pjenj.. :D :D :D
terapija

Post by terapija »

Allhambra wrote: Ujka Sam je jednako ubijedjen, inace se ne bi provaljivao.
Kako da ovo razumijem?? sada se dakle provaljuje?? :) (mala šala)
Allhambra wrote: A kad bi, hipotetski receno, to sto ti govoris se desilo, ja bih priznala svoju gresku i zabludu, sto nijedan od slijepih oponenata nikad nece. Samo ce reci da nisu mogli biti sigurni, dok se ne dodje do samog kraja.
Nije tačno. Ja znam da nema piramide, ali ako kojim pukim cudom bude otkopana (pretpostavimo), otvoreno priznajem zabludu... mislim šta drugo može da se uradi uopće???
Allhambra wrote: Ali ne trebas se bojati da ce se to desiti - ja nikad necu morati priznati da nisam bila u pravu, jer za razliku od tebe - baratam cinjenicama. A one su na nasoj, piramidalnoj strani. :)

Kao sto vec rekoh, odoh na kafu...

BTW, ako si horoskopski vodenjak, ne bi trebao biti tako plitak, mora da ti je podznak nesto zemljano, brdjansko :)...ili ne radis dovoljno na svom usavrsavanju...
Malo si previse sigurna u sebe i gledas ostale neistomisljenike s visine.
To je normalna pojava kod ljudi koji posjeduju vitalne informacije / znanja / tehnike koje ih dovode u nadređen položaj (informacija je moćno oružje)...
Na žalost, u tvom slučaju to je samo šuplja priča, baš kao i kod Uncle Sam-a.

Peace...
edu

Post by edu »

ja vojim pjicati ca tetom a.. :D :D ..ona ima kujtuje..i puno finoce.. :roll: :D :D :D
Piramidos

Post by Piramidos »

Historicar nekakav da, arheolog i strucnjak za piramide - ne.

Cak ni svaki arheolog nije strucnjak za piramide.
zato imamo pravog jeding suncem obasjanog arheologa iz Houstona :-D

pitanje zar se allhambra nepise alhambra?
samo jos nesto,
znam ja da bi vi rado zeljeli pihramidu ali hebiha boli zar ne.
dali bi mogao doci kod vas na jednu piramidalnu terapiju u ordinaciju posto sam cuo da se izvrstan psiholog.

dr. Pavo Anđelić
varoš Podvisoki, naslonjena je na grad Visoki u sjeveroistočnom i istočnom podnožju Visočice.
edu

Post by edu »

na mjadjima cvijet octaje.. :-) :D ..teta..daaaaaaaaaaa.. :oops: :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Sve ce se ovo zaboraviti kada jednog dana krene turizam ...
Image

The famous Black Magician, Aleister Crowley (1875-1947), claimed to have spent his honeymoon in the Great Pyramid
Vingo

Post by Vingo »

A wrote:I teta A voji maju djecu, od preko 20 godina :D Da teta bombona :D :D :D
Pape, Vodenjak, Prenj, Fair

:shock:
(Meni su se pak cinili malo ozbiljniji)
Goran_35

Post by Goran_35 »

idic wrote:Evo slika sa lica mjesta i tekst............ :)

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=316283

"Piramida u Visokom nakon Gospe u Međugorju i Troje u Gabeli zatvara (zasad) trojac čudesa u zemlji Bosni i Hercegovini. Iako Salko, mršavi sarajevski taksist sa zmijom istetoviranom duž cijele ruke, ogorčen stanjem u državi, na primjedbu da će turisti nahrupiti na piramide i tako pomoći zemlji odgovara: "Hoće, kad na kurcu nokat nikne!"

Upade mi u oci ovo "sarajvski" taksist ' :D
Piramidos

Post by Piramidos »

Allhambra wrote:Cccc, Fairy, vidim kako se ti obrazujes, takvim proucavanjem dokaza smo i dosli u slijepu ulicu u komunikaciji...:)

Proucavaj PRAVE dokaze, imas ih i na netu... :-D

E sad stvarno odoh, nemam vremena vise.... :P
Stranica vam je odlicna gospodjo, koliko kosta jedan piramidlani termin

http://www.psihoterapija.co.ba/
novel

Post by novel »

Allhambra :thumbup: samo kopaj.....
Prenj

Post by Prenj »

Goran_35 wrote:
idic wrote:Evo slika sa lica mjesta i tekst............ :)

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=316283
"Piramida u Visokom nakon Gospe u Međugorju i Troje u Gabeli zatvara (zasad) trojac čudesa u zemlji Bosni i Hercegovini. Iako Salko, mršavi sarajevski taksist sa zmijom istetoviranom duž cijele ruke, ogorčen stanjem u državi, na primjedbu da će turisti nahrupiti na piramide i tako pomoći zemlji odgovara: "Hoće, kad na kurcu nokat nikne!"

Upade mi u oci ovo "sarajvski" taksist ' :D
Zar je zavrsen Prvi piramidalni rat?
Prica se da je Hasanbal na slonovima presao Konjuh i da je Tuzla na koljenima ... :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Allhambra wrote:Pape, nije fer da si neuk a da ti ja dozvolim da seres, budi ucen i informiraj se pa cemo raspravljati..da si se informirao drugacije bi razmisljao, nauka je egzaktna stvar ljudi Boziji...nema tu mozda...
Dokazi jesu nevjerovatni, ali su i dalje dokazi.
Ja o tome pricam cijelo vrijeme, ne znam o cemu vi.
e sad stvarno odoh, konacno..

forumi su davez cisti :)
:-) Ma rodio te ujko Sem tako pametnu, ostroumnu i spremnu na argumentirani dijalog. Oni koji su skeptici i ne pushe ga s tobom "na nevidjeno", su ti "laprdala" i "seratori".
Nista vi dokazali niste.
Nemas ti pojma o nauci i egzaktnosti u istoj.
Imash pozdrav, ..... zivio turbofolk, ... :oops: :D
Edit

Post by Edit »

Allhambra wrote:Prenj i FairLife, inace ste poznati po svojoj dubokoumnosti, pa ni ovaj put niste ponudili onaj inteligentan reply koji bi mene eventualno zadovoljio, pa sorry djecaci, samo cu kratko:

:lol: :lol: :lol:

Sad se sjetih da smo postove ove osobe vec imali prilke citati na forumu... a ja jos onomad zaboravila pitati, gdje se to moras obrazovati da steknes ovako visoko i siroko znanje i sagledavanje svijeta?

Prestani, Alle, rastjerat ces i ono malo simpatizera ovog velikog turisticko-razvojnog projekta...
senada

Post by senada »

Image
nije ovo magla... ovo je Bosanska tuga...
novel

Post by novel »

Image

Mujo prodaje "sajvan".....samo nek se kopa, nek mujo zaradi koji marun....lako je vama iz tih fotelja....bila ili ne samo kopajte....
novel

Post by novel »

jasta, tuga i zalost.....opet kazem lako je tebi iz te fotelje.......on mozda ima 3-4 djece :sad: :roll:
shin

Post by shin »

senada wrote:Image

Mogla bi se nabrzaka zaletiti do Visokog i rastjeraj te lopove i šibicare.
novel

Post by novel »

Mogla bi se nabrzaka zaletiti do Visokog i rastjeraj te lopove i šibicare.
to "foteljasi" i rade i ne samo to nego..... http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
Locked