Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Stizale su pare iz citavog Svijeta i "za brzi razvoj Srbije"... I sta bi s parama ??

Image

Seratori su neuporedivo opasniji od lazova i petljanaca.
Lazovi znaju sta je istina, a seratore poput tebe El-bosniaco ona nikad nije zanimala!
Macuser

Post by Macuser »

Neka daju pare. I treba ovce sisati. Osmanagicu, bravo. Ma, sigurno. Bosna je dobra zemja za malverzacije, pljacke, ratove, mrznju. Haj'mo sada da iskopamo drevni kosmodrom ispod Prenja.
terapija

Post by terapija »

ludost wrote:cernice, oko moje ekspertno, na sve imas odgovor - osim na ono strucno arheolosko pitanje. njega zaobilazis u krugu od deset kilometara.

k'o biva, i ti ga zaboravio, ha? pa ti trebam ponavljati? znas ti jako dobro, pratis ti ovu temu vrlo pazljivo. uostalom, nalazi ti se odmah ispod one moje recenice koju si citirao. to ga nisi vidio? ofiras se stravicno... :lol:

zasto te toliko strah tog pitanja? :lol:
Zaobilazi, zaobilazi...

Jos se u mom post-u svezao "kata" k'o pijan plota. Bolan ne bio, ne mora biti ni sprat ni kat, kao sto je potpuno nebitno ko su "oni", a ko su "oni drugi oni"... Ja nisam opterecen tim nacionalistickim shit-ovima, a u skoli u Bosni i Hercegovini sam naucio i jednu i drugu rijec. (Nana mi je govorila "boj" ali nije mi palo sad na pamet inace bih je upotrijebio samo da vidim reakcije ovdje) Ali eto neka ti bude sprat.

I JESI iznio si tvrdnju koju sada opovrgavas, (Post 17/01/2006 14:03 Stranica 98 ako ne vjerujes, ili si zaboravio, pogledaj, ja ne zelim da citiram) I insistiracu kao i "ludost" dok potpuno ne ostanes bez argumenta.

I UPRAVU SAM, jer definitivno bi iznio svaki dokaz samo da ga ima, nama ovdje na forumu, a o fotografiji da i ne govorimo. I ne bi izbjegavao odgovore i diskusiju i ne bi se kacio za pitanja bosanskog jezika, koja veze nemaju sa ovom temom. Nisam vidio osobu koja je u stanju da napise toliko teksta sa toliko malo sadrzaja.

Pozdrav
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

psi laju ali karavane i dalje prolaze na obaziruci se na psece lajanje :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

znanje wrote:
hrasno38 wrote:
znanje wrote: Da ne dupliram gornje postove (stalno zaboravljam da piramidaši ne nude dijalog nego monolog): hvala na komplimentima. Ali kako si zaključio samo na osnovu komplimenata koje si sam uputio, da sam - potrčko? Pa još, ne poznajući me, kažeš da "perom nađem 101 razlog protiv djelovanja", i da "gdje treba da to radim manji sam od makovog zrna"?

Pa dobro majku mu, ako već niste išli u nju, jeste li ljudi barem nekad vidjeli školu tamo kod vas u selu? Znaš ono, kuća, krov, dvorište, pa pnda dim izlazi na dimnjak... :lol: :D
Decko ja sam rodjen u kuci bez krova, znas ono izadjes na terasu a ono puno spratova ispod tebe a to se zove zgrada, soliter. Pa kad udjem u stan a ono nema dimnjaka nego neka rebra, valjda to zovu radijatorima. A interesetno ni skola mi nije imala krov i dimnjak, znas u malo vecim selima to se elegantnije rijesi sa onim sto zovu centralno grijanje. Ali zato smo imali i u zgradi i u skoli jako puno pametnjakovica koje niko nije volio ne zato sto su pametovali nego sto nisu znali nista o zivotu. Znas ono, utakmice, lopta, kosarka, trebe, diskaci itd itd ali su savrseno znali da pretacu i uzivali kad im neko kaze "Zivio govornik". I dzaba ti sve skole ako nisi prosao skolu zivota koja se ne pise perima nego djelima. Znas ono odes jos u srednjoj skoli pa zaradjujes za mora 2 mjeseca u nekoj fabrici a onda sa topom zavrsis negdje na Jadranu sa rajom uzivajuci u mirisu mora i pogledu na preplanula tijela.
E vidis ovaj Osmanagic mozda jeste pretakac a mozda i nije ali baja obisao zemaljsku kuglu, pa se slikao vamo pa se slikao tamo a ti se haveru mozes samo slikati sa svojom supljom pricom, frustrirajucim tezama, dokazima jakim koliko su jaki i Osmanagicevi i nadimkom "znanje" da bi se mi svi ostali neznalice tebe uplasili jer mi smo isli u skole sa dimnjacima a ti si se skolovao na Sorboni ili na nekom arheoloskom fakultetu u Sydneyu, Bristolu, Birmingenu ili bilo kojem koji nema krov sa dimnjakom.
Meni nikako nije jasno kako u vašim odgovorima na argumente uvijek iznova nalazite inspiraciju za šuplju o tuđoj frustraciji (a frustrirani ste do bola jer ne znate ko sam) tj. nagađanja u stilu "ko se krije iza nicka... ovog!" Prilično djetinjasto.... mislim, za nekoga ko je ganj'o trebe, radijo u fabriki za đeparca i zagledo stramkinje po jadranskijem plažama...

Jah, šta ono rekoh o argumentima.. a, da: evo sad će godina dana kako amater čeprka oko brda Visočica a da još niti jednog argumenta nije iznio. Od srca vam želim da i dalje vjerujete bez dokaza (jer vama bez vjere život ne bi imao smisla, tužno ali šta ćete takva vam sudbina), pa se nemam razloga bojati ni ja a ni ovo 70% građana da će ikad išta biti od vas...
A nije suplja skolica na selu, sa crvenim krovic i dimom iz dimnjaka. E neka je svaka tvoja pametna a sve ostale glupe. Koliko si pametan Rusi ce te ukrasti.
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:psi laju ali karavane i dalje prolaze na obaziruci se na psece lajanje :D
Visocke karavane ??

Image
hrasno38

Post by hrasno38 »

znanje wrote:Iz Oslobođenja od 19.01.2006.:

"Trgovinsko-knjižarsko društvo Klepsidra i istoimeni Klub prijatelja knjige upriličili su u srijedu u kafeu Fis dodjelu priznanja kolektivima koji su prethodna dva mjeseca bili neodvojivi dio promotivne kampanje u kojoj je bh. javnosti predstavljena knjiga Bosanska piramida Sunca autora Semira Osmanagića, a time i istoimenog projekta koji ne prestaje da budi interesovanje ljudi širom Evrope i svijeta... Zahvalnice su dobili: Oslobođenje, Avaz, Svijet, Ekspres, FTV (Centralni zatvor), BHT1, TVSA, Hajat, Radio Stari Grad, TV NOVA, BKTV, TV Crne Gore, Štamparija Fojnica, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vispak Visoko, Turistička zajednica KS, VGT osiguranje, KTK Visoko, Općina Konjic, IGM, ZOI 84, hotel Exclusive, kafe Fis."

Tako to izgleda kad odmetnuti mediji i dugoprsti političari preuzmu ingerencije države koja glumi da postoji ali ne postoji. Najkrarakterističniji primjer ovog medijskog odmetništva su Oslobođenje, BHT1 i FTV (ispiru mozak građanstvu) te Avaz, TV Hayat, TVSA (ispiru mozak narodima), odnosno TV NOVA, BKTV, TV Crne Gore (ushićeno dojavljuju narodima u bivšoj Jugi kako su Bosanci glupi). MEĐUTIM: nema Sarajevo-x.com-a! Hmm. I opet hmm. Pa nismo zar mi (nas 70% posjetilaca) skrivili ovu vjekovnu nepravdu? Ajjjj. Stoga upućujem sljedeći

Apel piramidašima:
iako Sarajevo-X podržava slobodu govora ustupanjem vremena i prostora velikoj većini nedresiranih građana koji ne vjeruju u vašu ublehu, nije lijepo od vas što kažnjavate ovaj vrijedni Forum - ipak ste čak i vi, gomila smiješnih budala, dobili značajan prostor da sebe i sve nas skupa predstavite svijetu u najružnijem mogućem svjetlu. Tako ste svojim prisustvom na ovom forumu uveličali jedan nadasve srdačan sunovrat vaše šuplje teorije u ponor svih zaboravljenih budalaština. Ispravite nepravdu odmah - i dodijelite i Sarajevo-X Forumu vašu zahvalnicu. Oni su to s punim pravom zaslužili! Hvala. :D
:sax:

Molim da se izjasne svi koji podržavaju ovaj apel, a možemo otvoriti i posebnu temu za potpisivanje ovog apela-peticije!
I svi ovi sto si ih nabrojao su ublehasi, odmetnici, kvazi-mediji a opet si ti na vrhu sa svojim stavovima i razmisljanjima u odnosu na sve sve ostale "smijesne budale" na ovom forumu koje su eto imale hrabrosti da kazu nesto razlicitije od tvoga misljenja. Izvini zivota ti sto se ne slazem sa tobom. Necu vise nikad!!!
Macuser

Post by Macuser »

Lavovi pricaju, piramide se multipliciraju, Bosna iz blata primitivizma isplivati ne moze.

Image
Goran_35

Post by Goran_35 »

Decki su neumorni? 8-)

Mene samo zivo zanima kako mozete ovoliko blebetati,kada ste toliko sigurni da je Osmanagic "amater,ublehas,zanesenjak,nacionalista,prevarant" i da "piramide" ,naravno :oops: ,SIGURNO NEMA?
Vec se radi o obicnom brdu i "ublehama"?

Ja bih rek'o :oops: da je vama antipiramidasima malo vuna ? :D
I da po svaku cijenu zelite(samo ne znam iz kojeg razloga :roll: )da se dalje istrazivanje zustavi?

Ali od toga,na vasu zalost :oops: ,nema nista i mozete vi nastaviti kamena s' ramena :oops: ,jos do hiljadite stranice uz obavezno ponavljanje :lol: jednog te istog posta :lol: koji u stvari nista i ne govori :oops:

U stvari govori :D ,o nekima :oops: , veoma mnogo :D
Macuser

Post by Macuser »

Ma u pravu si Gorane, Osmanagic je pronasao Atlantidu (zna koordinate, vidjeti njegovu knjigu), i ima turisticke utiske sa Marsa. Zna on sve.

Sto se tice medija u Sarajevu i novinara i ljudi koji rade u kulturi, I am very sorry, ali kadrova nema. Sve je to provincija i provincijski duh.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Tvoj komentar,nema ama bas nikakve veze sa mojim postom a niti sa temom ove diskusije...

Bas kao ni 90 % ostalih postova sa "argumentima" protiv piramide.
Ja mogu rzumiti da mnogi ne mogu povjerovati u ovo otkrice,ali ovu zlobu i pakost nikako ne razumijem ???

U cemu je problem? :roll:
Macuser

Post by Macuser »

Nema nikakve zlobe, nema nikakve pakosti. Osmanagiceva knjiga govori sama po sebi o autoru i o njegovom svijetu. Ima veza sa temom jer se u knjizi Alternativna historija, pored Visocke piramide, govori o Atlantidi, UFO otmicama, vanzemaljcima sa Plejada, posjeti Marsu i deskripciji civilizacije koja je postojala tamo. Svaki komentar je suvisan.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Pa za nekoga je takva literatura veoma zanimljiva.Za nekoga opet nije.
Ali sve to nema nikakve veze sa eventualnom piramidom.ali ima veze sa zlobom i krajnim ciljem da po svaku cijenu ocrnite Osmanagica sto vise.

A sve sto procitas,uzmi sa rezervom,jer cak i ono sto je danas "naucna istina" ne mora biti istina i sutra.Malo manje omalovazavanja,bilo cijeg rada,bi dobro doslo na Balkanu,jer nismo se bas proslavili sto se toga tice a volimo da pametujemo i da se smijemo svima...
in&san

Post by in&san »

Ja ne znam zasto zelite da se covjeku zabrani kopanje kad je vec i
gospodja iz zemaljskog muzeja rekla na CD da mu to niko nece
osporavati... :?
Macuser

Post by Macuser »

Gorane, slabo si mi ti sta procitao, ako mozes da cijenis knjizice kao sto je Osmanagiceva. To moze biti interesantna literatura za djecake od 12-15 godina sa razvijenom mastom, ali ozbiljno stivo - nije! Ako te interesuje SF, onda brate uzmi Asimova, Clarka, Simaka, ili za pocetnike: Jules Verne.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 17:33, edited 1 time in total.
in&san

Post by in&san »

ludost wrote:Hej, Osmanagićevci,
ma nemam pojma ni ko su Osmnagici ni ko je protiv, ni za itd.

nego niko mi ne odgovori.... :)
Macuser

Post by Macuser »

ludost wrote:A ostalima što su tako merhametli s parama - na vaš obraz. Prijedlog - osvrnite se malo oko sebe: http://www.blogger.ba/?sekcija=news&id=49.
Aferim.
Goran_35

Post by Goran_35 »

A wrote:
Goran_35 wrote:Pa za nekoga je takva literatura veoma zanimljiva.Za nekoga opet nije.
Ali sve to nema nikakve veze sa eventualnom piramidom.ali ima veze sa zlobom i krajnim ciljem da po svaku cijenu ocrnite Osmanagica sto vise.

A sve sto procitas,uzmi sa rezervom,jer cak i ono sto je danas "naucna istina" ne mora biti istina i sutra.Malo manje omalovazavanja,bilo cijeg rada,bi dobro doslo na Balkanu,jer nismo se bas proslavili sto se toga tice a volimo da pametujemo i da se smijemo svima...
Zanimljiva literatura - zasto da ne? Ja licno citam Clarka, Asimova. Samo, oni ne pretenduju da pisu naucne radove, nego naucnofantasticnu literaturu.

A o omalovazavanju... Pa upravo to i smeta kod Osmanagica - omalovazavanje kompletne naucne zajednice, koja vec decenijama, teskim radom i naucnim metodama, otkriva istoriju, postavlja teorije, koriguje ih, sa radoscu docekuje nova saznanja i koja radi na ocuvanju naslijedja iz proslosti isto tako naucnim metodama (zastita iskopina, kontrola pristupa nalazistima, itd.) Osmanagic se ne pojavljuje sa jednom idejom, nego sa teorijom kojom zeli oboriti sve sto su do sad istoricari i arheolozi zakljucili na osnovu materijalnih dokaza.
Nije to omalovazavanje vec alternativa na "naucnu istinu" ;) I pored toga sto o proslosti veoma malo znamo,i ono sto se znalo je dobrim djelom falsifikovano.

Nekada je "naucna istina" govorila :oops: o zemlji kao centru,oko kojeg se okrecu planete i sunce... A danas?

I sta nam sve nauka moze da objasni? Moze li postanak univerzuma? Moze li ljudski mozak? U svemu fali toliko mnogo puzla da bi se dobila konacna slika?Neki dan citam o "mini ljudima"-Pronadjeni kosturi u Australiji "mini -homosapiensa"? Isti ljudi kao mi samo duplo manji.To su strasne rupe u znanju i nauci,a u ovom slucaju konkretno u teroriji evolucije....
I kako je recimo od vuka koji je tezak 50 kg,nastala chivava teska nekih 500-600 gr. ?

Ali biti papagaj je najlakse. :oops:
Ne -razmisljati :oops: , gledati sapunice :D ili uz pivu fudbal :D i naravno :oops: pametovati kako je sve vec otkriveno i dokazano :lol:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 17:34, edited 1 time in total.
Macuser

Post by Macuser »

Goran_35 wrote:I sta nam sve nauka moze da objasni? Moze li postanak univerzuma?
Moze. Ima vise teorija, jedna opsteprihvacena je teorija Velikog praska "Big Bang"; ali nazad na tvoju, vrlo indikativnu, konstataciju "sta nam sve nauka moze da objasni". Dakle, nasuprot nauci ti stavljas proizvoljna razmisljanja bazirana na nicemu. Ljudi kada nisu mogli da objasne kisu, pripisivali su je bozijom voljom. Kao sto Osmanagic danas objasnjava tajne svemira, ljudske duse, "zaboravljene" i neispisane historije. Nas Uri Geler, nas Deniken.
Prenj

Post by Prenj »

Goran_35 wrote: Nije to omalovazavanje vec alternativa na "naucnu istinu" ;) I pored toga sto o proslosti veoma malo znamo,i ono sto se znalo je dobrim djelom falsifikovano.

Nekada je "naucna istina" govorila :oops: o zemlji kao centru,oko kojeg se okrecu planete i sunce... A danas?

I sta nam sve nauka moze da objasni? Moze li postanak univerzuma? Moze li ljudski mozak? U svemu fali toliko mnogo puzla da bi se dobila konacna slika?Neki dan citam o "mini ljudima"-Pronadjeni kosturi u Australiji "mini -homosapiensa"? Isti ljudi kao mi samo duplo manji.To su strasne rupe u znanju i nauci,a u ovom slucaju konkretno u teroriji evolucije....
I kako je recimo od vuka koji je tezak 50 kg,nastala chivava teska nekih 500-600 gr. ?

Ne -razmisljati :oops: , gledati sapunice :D ili uz pivu fudbal :D i naravno :oops: pametovati kako je sve vec otkriveno i dokazano :lol:
Moze li jedan iskreni odgovor: Kada bi morao operisati slijepo crijevo, da li bi ga lijecio gatkama nekog alternativca ili bi ga operisao kod priznatog hirurga?
hrasno38

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
Goran_35 wrote: Nije to omalovazavanje vec alternativa na "naucnu istinu" ;) I pored toga sto o proslosti veoma malo znamo,i ono sto se znalo je dobrim djelom falsifikovano.

Moze li jedan iskreni odgovor: Kada bi morao operisati slijepo crijevo, da li bi to uradio kod nekog alternativca ili kod priznatog hirurga?
Evo ti odgovor. Moj otac je operisao rak na plucima 1977 godine i ozbiljan hirurg dr. Tvrtkovic koji ga je operisao, mu je dao 15 dana zivota i to maximalno i rekao staroj da nema sansi da se spasi jer su metastaze ocite. U svom jadu odlucili smo se za vraijantu ocaja i otisli kod dva alternativca, travara. Jedan je bio u Sloveniji a drugi je Matija Paunovska. 4 dana nakon operacije stari je bio sve gori a 5 dan je poceo uporedo da jede neku kremu od Slovenskog travara i da pije neke trave od Matije Paunovske. Hvala bogu i danas je ziv. Operacija je rutina, izljecenje je uspjeh. Naravno da bi operaciju radio kod hirurga ali da sam znao za ove alternativce mozda bi prije hirurga probao sa njima. Gore mu nije moglo biti od njih a bolje se pokazalo.
Isto tako i sa Osmanagicem. Rekao sam niti ga podrzavam niti ga osporavam ali smatram da svakome na svijetu treba dati priliku za dokazivanje a ne ga popljuvati. Pogotovo u stvarima koje nisu u mom domenu. On je izabrao da se bavi time i on odgovara za svoja djela. Cuda se ponekad desavaju kao sto je bilo i "Cudo Bosanskog otpora".
Locked