Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#2601 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
insomnia78 wrote:Pa kod gospode liberala je uvijek tako. Sve dok glasas za onog za koga oni misle da bi trebalo, pricas ono sto oni misle da bi trebalo ti si dobar cojk

a kod gospode i gospodja desnicara to nije tako?
Od njih se to ocekuje. Ono ruzni, prljavi, zli
Blixen

#2602 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

Dino34 wrote: Šta kaže, rođen je kao gay
kako ti mozes znati da si rodjen kao musliman/krscanin/zidov?
Blixen

#2603 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

mayab wrote: Ja se kladim da puno opskurnijih likova možete vidjeti kad
odes na koridu na Cevljanovice :D

zamisli uraditi IQ test od deset "random" ucesnika gej parade i deset isto tako slucajnih ucesnika koride na Cevljanovicima
mislim da bi rezultati bili jako zanimljivi :D
kakavdanakneiskustvu

#2604 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
insomnia78 wrote:Pa kod gospode liberala je uvijek tako. Sve dok glasas za onog za koga oni misle da bi trebalo, pricas ono sto oni misle da bi trebalo ti si dobar cojk

a kod gospode i gospodja desnicara to nije tako?
Od njih se to ocekuje. Ono ruzni, prljavi, zli

sto ih bolan vrijedjas??
neko_sa_strane

#2605 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by neko_sa_strane »

Blixen wrote:
I ne možeš. Kasnije ti roditelji ili sredina nametnu vjerski identitet ili eventualno sam prihvatiš.
mO k3

#2606 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
hadzinicasa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Opet, ono što ja vidim nije ni blizu priče vezanih za to kad te neki gay startuje, pa oblijeće oko tebe, pa te pipka. To je baš napadno.
hoce to, kad mecka zaigra pred tvojim vratima. ti ocito nikad nisi bio zensko pa te niko nije gledao kao objekat. kad te pocne salijetati ljigavac pa ti se unosi u lice, pa ti hoces da odes, a on ti se prijeci i ubjedjuje te da ti hoces s njim samo to jos ne znas, a kad jasnije povuces crtu, onda si kurva, nedo***ana, ruzna, 'vak'a-'nak'a, pa te ispljuje, izvrijedja i sta vec sve ne.

mislim, kakva je ovo generalizacija? citam dalje, da sad sve ne kvotam - kao promoviraju vece seksualne slobode?

sta hocu reci - niti su svi heteroseksualci napadni, niti su svi homoseksualci napadni - kao sto je DancingKing lijepo objasnio - niti bi heteroseksualci svaku osobu suprotnog spola koja prodje pored njih, niti bi gey osobe svaku osobu istog spola koja prodje pored njih. a nepristojnih, napadnih, ljudi ima svugdje.
Mene jedna tako salijetala u srednjoj, mjesec dana igrala oko mene, puhala u uho, šaptala, ja još nisam bio od tog posla, mene lopta zanimala :mrgreen:
Onda se ona naljutila, ''ima ko hoće'', a meni dogodine bilo krivo :oops:
Doduše, nije me vrijeđala.

Ovo za homo populaciju, više sam pitao da li je to tako, a svakako si u pravu. Generalizacija ne vodi nikud.
cccccc hahhahaah :mrgreen:
Blixen

#2607 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

pustopoljina wrote:
Dino34 wrote:
pustopoljina wrote:Drz' se ti
A ti si neko ko određuje ko će gdje da piše tj čega da se drži :lol:
Ne sviđa ti se gore napisano? Izvoli preći među one koji su dali podršku i koji su zanemariva manjina.
Ako ti nekada sin dovede zeta ili kćerka snahu, nemoj molim te govoriti da je prirodno, nego gledaj da razloge tražiš u svom ponašanju koje će se reflektirati na djecu.
Ma daj, vise vas je nego previse. Ostavi meni moje probleme. Ko ce koga dovesti. Ne svidja mi se da ti nekome objasnjavas da je to njegov izbor, iako je covjek prije toga sasvim dostatno objasnio stvari. Jok, ti kazes da je izbor.
Izbor je hoces li povaliti kolegicu pored zene i djece.
Ko bi birao biti homoseksualan, ako za taj izbor rizikujes i batine? I sprdnju? De ti izaberi pola godine biti homo.
Ako ti nekad dijete zavrsi sa losom osobom, koja je kinji i ponizava, a ono i dalje misli da mora ostati u tom odnosu, nemoj molim te govoriti da je pritodno, nego gledaj da razloge teazis u svom ponasanju koje ce se reflektirati na djecu.
ne moze on to skontati
ima stari izraz :D
https://vukajlija.com/lakse-pola-metra- ... ar-u-glavu
neko_sa_strane

#2608 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by neko_sa_strane »

Ja lično nemam ništa protiv gay pride-a. Svi građani ove zemlje valjda imaju pravo na okupljanje i na neku vrstu protesta zbog diskriminacije u bh društvu. Doduše nisu jedini, ima još grupa u društvu koje ova etnokratska država diskriminiše a zanimljivo je da svi moraju plaćati porez bez obzira što ih ista ta država šutira. Ali oni su odlučili organizovati taj protest dok ostali šute.
sumirprimus

#2609 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

hos rec gejovi konkretniji od strejtova?
mozda zato sto su vecina strejtova konzerve, izbori pokazu, a konzerve su bez izuzetka redneci :D
King Theoden

#2610 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by King Theoden »

Blixen wrote:
Nikako. Sam sam izabrao. Ako budem u pravu, blago meni. Ali ako ne budem, jbg :mrgreen:

Ma meni je bezze to što neko svoju seksualnost gura drugima pod nos.
Naravno da ću reagovati kad nas bombarduju tim temama.
Bez ove gluposti koju guraju organizatori iste, nikome ne bi naumpalo da priča o homoseksualcima.
Isto ću reagovati ako se pojave jehovini svjedoci, selefije il šta znam koja grupa i počne javno da vazi o svojim opredjeljenjima.
Pa jbt, 30 godina je ganjo muškarce i držao jezik za zubima i sad mu naumpalo da nas bombarduje svojim dogodovstinama.
Kad priča o tome kako je ko mali noso suknje i igro se sa barbikama, plus da su ga tukli, ja ću to iskoristiti kao argument.
Čuveni kontra efekti. Pa i kršćane su bacali lavovima i to je dovelo do kontrareakcije i isti su još čvršće prihvatili vjeru. Sad kad su im dali sve slobode, ljudi se odriču vjere :mrgreen:
Eto, ako je ono njegovo argument, moj je još jači :skoljka:
dimnjacar

#2611 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dimnjacar »

HAVANA wrote:Al sega je da vecini ovih zapjenusanih bosna ne valja,katastrofa,vani je sve bolje,tolerantnije drustvo sa vise mogucnosti blablabla...a svi bi zdusili u to drustvo i nije mu onda problem ni komsija s prvog kinez,s drugog homoseksualac,s treceg srbin,u potkrovlju je vijetnamac a na poslu mu sef hrvat,nije mu problem ni sortirati smece,svezati se u autu,platiti poreze,ni jelka mu nije problem,ni deda mraz,noc vjestica,izlog s prostitutkom,trava na izvolte,svinjetina sto vreba na svakom cosku,milioni razlicitih ljudi,vjerovanja i furki.Nista nije problem,daj da samo ode.A neka bosne vako.Ovde bi stanglom udaro i sporet frljakno u bosnu,serbez...Propuh,propuh nam je dohako.A parada ce biti.Rezali oni ne rezali.Rezali su i po srbiji,hrvatskoj...pa se seta.To sto se i ja sam ne slazem sa mnogim stvarima tipa usvajanje djece itd...Koga briga? To nije razlog da ja nekoga sikaniram,tucem i ponizavam.Zivi svoj zivot,ne diraj me.A djete mi sigurno nece skrenuti sto njih vidi.Gleda vece debile godinama.
Auuuu....pametne, i prije svega, mudre misli. :thumbup:
Vidi se da se ima životnog iskustva (k'o i ja :D )
Slažem se. I potpisujem.
:bih:
šatirana_ljubičica

#2612 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by šatirana_ljubičica »

-Dobar dan
-Dobar dan, izvolite!
-Ja bih da se učlanim u ovaj LGBT
-O, super, čestitamo, vi ste gej?
-Ne, ja sam lezbejka.
-Ali, vi ste muškarac?
-Zar po novim zakonima evropske unije nemamo pravo da se izjasnimo kako hoćemo u pogledu rodnosti?
-Pa imate
-Pa izjašnjavam se kao žena i piši me da volim žene... I recite mi dijelite li neke podsticaje, konkursi, natječaji... išta, gdje da apliciram?
preuzeto sa fba :D
broj dva

#2613 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

šatirana_ljubičica wrote:-Dobar dan
-Dobar dan, izvolite!
-Ja bih da se učlanim u ovaj LGBT
-O, super, čestitamo, vi ste gej?
-Ne, ja sam lezbejka.
-Ali, vi ste muškarac?
-Zar po novim zakonima evropske unije nemamo pravo da se izjasnimo kako hoćemo u pogledu rodnosti?
-Pa imate
-Pa izjašnjavam se kao žena i piši me da volim žene... I recite mi dijelite li neke podsticaje, konkursi, natječaji... išta, gdje da apliciram?
preuzeto sa fba :D
Da, tako to radi. Ja sam se izjasnio kao sedamdesetogodišnjak i penzija kapa li kapa...
Connaisseur Karlin

#2614 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
DancingKing wrote:Ovom društvu generalno nedostaje jako mnogo obrazovanja, ali još više od toga nedostaje empatije.

Hvala Bloo, piupiu, wewa, hAZNADAR, MarlboroGold, mO k3, jelena, Sara03, Ommadawn, uglavnomja, Bodkin na konstruktvnim postovima i zauzimanju za druge. Ima vas još mnogo i izvinjavam se svakome koga nisam spomenuo poimenice.
Boldirano je zapravo najveći problem. Dodao bih još da nedostaje i dobrog odgoja. Sve zapravo i počinje sa time.

Ovo bi trebao biti post godine bez ikakve sumnje. Svaka čast i hvala tebi :thumbup:
a to nisi znao prije njegove izjave :lol:
MarlboroGold

#2615 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:
DancingKing wrote:Ovom društvu generalno nedostaje jako mnogo obrazovanja, ali još više od toga nedostaje empatije.

Hvala Bloo, piupiu, wewa, hAZNADAR, MarlboroGold, mO k3, jelena, Sara03, Ommadawn, uglavnomja, Bodkin na konstruktvnim postovima i zauzimanju za druge. Ima vas još mnogo i izvinjavam se svakome koga nisam spomenuo poimenice.
Boldirano je zapravo najveći problem. Dodao bih još da nedostaje i dobrog odgoja. Sve zapravo i počinje sa time.

Ovo bi trebao biti post godine bez ikakve sumnje. Svaka čast i hvala tebi :thumbup:
a to nisi znao prije njegove izjave :lol:
U Fudinom stilu - ajd biži :wink:
Connaisseur Karlin

#2616 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

MarlboroGold wrote:
U Fudinom stilu - ajd biži :wink:
pa ne kuzim sto je fasinantno napisao :)

moja izjava napisano nakon njegvog javljanja :
opa, moje kmecanje da se javite ima efekta :thumbup:

etnicka pripadnost nije jednaka seksulanoj pripadnosti , pogresno razonujes :-D

koa sto sam ranije pisala, mnogi LGBT osobe ne zele sudjelovati sirom svijeta na paradama, bez ozbira da li podrzavaju parade , jer kakva je to podrska ako ne ides na paradu !?

u tvom postu sma primjetila da ipak zivis dobro, imas vezu, imas posao , znaci , nisu svi u BiH iz LGBT populacija diskiminirani , a to sam upravo ranije pisala :thumbup: izasao si iz oramara, kao Bozo Vreco ili Marija Serifovic, ni njih nitko ne ganja sa kamenjem na cesti :)

empatja je potrebna, definitvno , ali drzvaa BiH nema obzira ni paznje sza sve njene stanovnike

imam iskstvva sa LGBT osobama sa posla, jedni podrzavaju parade, drugi se zgrazavaju parada , istoa kao sto pojedni hereoseksulaci podrzavaju svojim dolasom na LGBT parade,a drugi heterseksulaci ne , jedina razlika , je da ti kao dio LGBT populacije upravo ne podrzava paradu svojim prisustvom na istoj !
;-)
King Theoden

#2617 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by King Theoden »

Hakiz wrote:
Dino34 wrote:Čuveni kontra efekti. Pa i kršćane su bacali lavovima i to je dovelo do kontrareakcije i isti su još čvršće prihvatili vjeru. Sad kad su im dali sve slobode, ljudi se odriču vjere :mrgreen:
Ti koji su prihvatili još jače kršćansku vjeru nakon što su bacani lavovima su prije kršćanstva bili neke druge vjere. Sutra će biti neke treće.

Ako si prije 2019 ili (1440 ako ti je draže) godina odbacio bogove u koje si do tada vjerovao i prihvatio novog, sutra ćeš odbaciti ovog u kojeg sada vjeruješ i prihvatiti nekog još novijeg.

Promjena (pa i vjere) je kao ubistvo, prvo je najteže, poslije je svako drugo lakše.

Tako da prihvatiš kao normalno da se stvari mijenjaju.

Dakle, šta je juče bilo tajno, danas je javno.

Pa i to da se dječaci i djevojčice drže za ruke i ljube na ulicama. U svim kombinacijama.

I to je normalno.

Živi i pusti druge da žive.
A kakve veze ima ovaj tvoj upis sa mojim? Da ti pomognem, reći ću da nema nikakve.
Dakle, govorio sam o kontraefektu. Ono, oni su ga tukli u vremenu formiranja ličnosti i smatram da je to dovelo do toga da još jače prigrli jednu od hiljadu ideja koje se vrzmaju po dječijoj glavi.
Što se tiče ranih kršćana, što god su ih više mučili, oni su čvršće prihvatali svoju vjeru.
To je fenomen o kojem pišem.
Da se sutra zabrani kaladont, djeca bi krišom prala zube.
Još jednom: ako je ono njegovo argument, moj je još jači.
I da, slažem se sa zadnjom rečenicom koju si napisao.
Najpreče je da homoseksualci prestanu sa svojom bjesomučnom propagandom i guranjem svojih seksualnih fantazija pod naše noseve.
Prije priče o paradi, niko od nas nije otvorio temu i pisao o pošastima homoseksualnosti, pozivao na progon gejeva i sl.
Evo i ovaj forumaš je odličan primjer.
Niko ga nije dirao, uznemiravao ili vrijeđao.
Da će u slučaju ocitovanja biti ismijavan, to je sigurno ko amin u crkvi.
Ali, isto tako biće ismijavan svako onaj ko odudara od većine.
Šta se kojeg vraga imaš hvaliti ili iznositi ono što treba da ostane privatno?!
pustopoljina

#2618 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Dino34 wrote:
Hakiz wrote:
Dino34 wrote:Čuveni kontra efekti. Pa i kršćane su bacali lavovima i to je dovelo do kontrareakcije i isti su još čvršće prihvatili vjeru. Sad kad su im dali sve slobode, ljudi se odriču vjere :mrgreen:
Ti koji su prihvatili još jače kršćansku vjeru nakon što su bacani lavovima su prije kršćanstva bili neke druge vjere. Sutra će biti neke treće.

Ako si prije 2019 ili (1440 ako ti je draže) godina odbacio bogove u koje si do tada vjerovao i prihvatio novog, sutra ćeš odbaciti ovog u kojeg sada vjeruješ i prihvatiti nekog još novijeg.

Promjena (pa i vjere) je kao ubistvo, prvo je najteže, poslije je svako drugo lakše.

Tako da prihvatiš kao normalno da se stvari mijenjaju.

Dakle, šta je juče bilo tajno, danas je javno.

Pa i to da se dječaci i djevojčice drže za ruke i ljube na ulicama. U svim kombinacijama.

I to je normalno.

Živi i pusti druge da žive.
A kakve veze ima ovaj tvoj upis sa mojim? Da ti pomognem, reći ću da nema nikakve.
Dakle, govorio sam o kontraefektu. Ono, oni su ga tukli u vremenu formiranja ličnosti i smatram da je to dovelo do toga da još jače prigrli jednu od hiljadu ideja koje se vrzmaju po dječijoj glavi.
Što se tiče ranih kršćana, što god su ih više mučili, oni su čvršće prihvatali svoju vjeru.
To je fenomen o kojem pišem.
Da se sutra zabrani kaladont, djeca bi krišom prala zube.
Još jednom: ako je ono njegovo argument, moj je još jači.
I da, slažem se sa zadnjom rečenicom koju si napisao.
Najpreče je da homoseksualci prestanu sa svojom bjesomučnom propagandom i guranjem svojih seksualnih fantazija pod naše noseve.
Prije priče o paradi, niko od nas nije otvorio temu i pisao o pošastima homoseksualnosti, pozivao na progon gejeva i sl.
Evo i ovaj forumaš je odličan primjer.
Niko ga nije dirao, uznemiravao ili vrijeđao.
Da će u slučaju ocitovanja biti ismijavan, to je sigurno ko amin u crkvi.
Ali, isto tako biće ismijavan svako onaj ko odudara od većine.
Šta se kojeg vraga imaš hvaliti ili iznositi ono što treba da ostane privatno?!
Je li ti hoces reci:
-da si i ti kao dijete razmisljao/osjecao da volis decke, ali onda ipak izabrao zene?
Ili da:
-pukom srecom odsustva batina u tvom zivotu nisi dosao na luckastu ideju da volis decke, pa nisi ni birao da je jace prigrlis?
Odnosno, da te ko u djetinjstvu koji put dohvati stapom, sad bi ti drugu pjesmu pjevao?
Last edited by pustopoljina on 10/04/2019 15:55, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#2619 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

problem je sto se u BiH gejs dozivjavaju kao egzoticne biljke :-) kako Bozo Vreco ili Marija Serifovic mogu biti doziljevni i dobro prihvaceni, svako ih slusa, znaci, stvar je kako se osobe postave prema sebi i drugia u drustvu :-D
pustopoljina

#2620 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

problem je sto se u BiH gejs dozivjavaju kao egzoticne biljke :-) kako Bozo Vreco ili Marija Serifovic mogu biti doziljevni i dobro prihvaceni, svako ih slusa, znaci, stvar je kako se osobe postave prema sebi i drugia u drustvu :-D
Pa sad jesu.
Zato sto su uspjesni.
I zato sto su vec ime/marka/brand.
Ali ostali nemaju ni talenta ni karizme.
Mozda rade u bingu? Mozda ti je instruktor voznje? Mozda se zapije negdje i popije batine jer je pu peder, samo sto o njemu niko ni slova nece napisati. A on nece nikog tuziti.
Connaisseur Karlin

#2621 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pustopoljina wrote:
Pa sad jesu.
Zato sto su uspjesni.
I zato sto su vec ime/marka/brand.
Ali ostali nemaju ni talenta ni karizme.
Mozda rade u bingu? Mozda ti je instruktor voznje? Mozda se zapije negdje i popije batine jer je pu peder, samo sto o njemu niko ni slova nece napisati. A on nece nikog tuziti.
pa ni Dancing King se ne zali , ima posao, rodbina i prijtleji su ga privatili, ima vezu , nece na paradu :)
King Theoden

#2622 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by King Theoden »

pustopoljina wrote:Je li ti hoces reci:
-da si i ti kao dijete razmisljao/osjecao da volis decke, ali onda ipak izabrao zene?
Ili da:
-pukom srecom odsustva batina u tvom zivotu nisi dosao na luckastu ideju da volis decke, pa nisi ni birao da je jace prigrlis?
Odnosno, da te ko u djetinjstvu koji put dohvati stapom, sad bi ti drugu pjesmu pjevao?
Ne bih znao reć. Nisam pobornik gledanja u kristalnu kuglu.
Pa jbt, kod mene je radila lezbijka. Nikad nismo načeli tu temu niti je bilo šala/provokacija u tom smijeru.
Ali, da mi je samo jednom nabacila to kako sam trebao probati sa muškarcima ili da me je bombardovala spikom o toj populaciji, uručio bih joj otkaz.
Al jok, cura odradi svoj poso, pozdravimo se i ode.
Isto tako, nikad je nisam pito je li probala sa muškarcima.
To je privatnost o kojoj se ne priča.
pustopoljina

#2623 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Plus marija serifovic je dobijala i dobija svoju porciju.
Ima srecu sto se zene ne uzimaju ozbiljno, a i nije lijepa, pa je ono...haj' nije steta.
Bozo vreco je vise od "pedera" on je
Bozo koji pjeva sevdah.
On je ljubav koje smo svi gladni od 1992.
On je tradicija koje se niko ne stidi, nego postaje jazz.
Tracak nade cak i nekom huliganu.
Mozes o kicu, patosu, marketingu...ali on je prerastao svoje ime i prezime.
A opet, ne bih se zacudila da se jednom negdje u bosni opusti i da ga neki idioti razbiju. Samo, takvi bi u njegovom slucaju bili kaznjeni.
pustopoljina

#2624 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

pa ni Dancing King se ne zali , ima posao, rodbina i prijtleji su ga privatili, ima vezu , nece na paradu :)
A jesi li procitala zasto nece?
DancingKing

#2625 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by DancingKing »

wewa wrote:@DancingKing, istinsko te uzivanje citati! Nadam se da i inace pises, jer ne pamtim post ove duzine i pitkosti na forumu. Drago mi je da si se odlucio javiti, svojim primjerom si vise postigao nego svi linkani tekstovi na ovoj temi. Nadam se da ce biti prilike da se srecemo na forumu i na drugim temama :thumbup:
Hvala puno, nadam se da će biti prilike :)
medvjed23 wrote:na ovo sam i ja, kao bošnjak, pokušao skrenuti pažnju.. ako je neko na svojoj koži osjetio koliko je zlo šovinizam, kako je užasno kad te neko, zbog svojstva koje si stekao rođenjem i koje nikom ne škodi, proglasi manje vrijednim i obespravi, onda je to moj, bošnjački narod.. šovinisti su nam se devedesetih napili krvi, uzevši nam mnogo zdravlja i života.. i šta je dio nas (klonimo se generalizacija) napravio nakon toga? priklonio se šovinizmu, eto šta.. malo smiješno, malo više tužno..
Slažem se, ovdje je moja greška u pitanju, trebao sam inicijalno staviti da se radi o dijelu bošnjačkog korpusa. I sam mu pripadam, i znam mnoštvo ljudi koji srećom ne razmišljaju šovinistički.
Hakiz wrote:Dancing King, ispravka krivog navoda.

Elektrošokovi su imali uspjeha, pa se i danas koriste.

https://www.mayoclinic.org/tests-proced ... c-20393894

https://www.psychiatry.org/patients-families/ect

https://www.webmd.com/depression/news/2 ... ill-used#1
I stand corrected.

Da ne kvotam nebuloze: pojedinci zaista imaju problema sa razumijevanjem pročitanog, selektivno izvode zaključke i stavljaju mi riječi u usta (bolje i to nego nešto drugo valjda). Ali ne kaže se džaba da je pretpostavka majka svih zajeba.

Klarifikacije radi, ne, to što sam popio par šamara od mame zbog barbike (haljine nisu bile involvirane) nije uzrokovalo da kasnije jače prigrlim svoju homoseksualnost. Kakvo je to uopošte rezonovanje? I povrh toga poređenje s kršćanima koji su bacani lavovima pa su iz prkosa jače vjerovali u jednog Boga? Nije se mogao naći neki svježiji primjer, bar iz prošlog stoljeća? Ali eto, vjerujem da tamo neki Dino34 bolje od mene zna razloge moje homoseksualnosti i tačan momenat kad sam odlučio postati gej. Molim te javi mi taj datum kako bih ga počeo slaviti kao drugi rođendan. I čestitam, ta diploma psihologije iz Kiseljaka se zaista isplatila (i ja mogu zaključivati štošta).
Locked