Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#2601 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote: nemoze njemu ni dodik ni majkica odlucivati kako ce on postaviti stvari na nivou federacije. Nije dodik kriv sto recimo federacija ne pojednostavi svoju administraciju, birokratiju da privuce investicije itd itd....nije dodik kriv sto se u federaciji ne pravi autoput, a laktaski vepar radi li radi autoput kroz RS.
Koje su ovlasti predsjednika?
hadzikadic hoce da djeluje van ovlasti predsjednika...niko njemu ne zabranjuje da okuplja probosanske stranke i bude incijator reformi.

On sam kaze da njega pozicija predsjednika ne interesuje, njega interesuje djelova da moze raditi promjene, a on kao vrhovni vodja moze puno toga da pokrene.
Bloo
Globalna šefica

#2602 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote: nemoze njemu ni dodik ni majkica odlucivati kako ce on postaviti stvari na nivou federacije. Nije dodik kriv sto recimo federacija ne pojednostavi svoju administraciju, birokratiju da privuce investicije itd itd....nije dodik kriv sto se u federaciji ne pravi autoput, a laktaski vepar radi li radi autoput kroz RS.
hadzikadic hoce da djeluje van ovlasti predsjednika...niko njemu ne zabranjuje da okuplja probosanske stranke i bude incijator reformi.

On sam kaze da njega pozicija predsjednika ne interesuje, njega interesuje djelova da moze raditi promjene, a on kao vrhovni vodja moze puno toga da pokrene.
Ne može da djeluje izvan oblasti (ako bude izabran). Može djelovati preko drugih stranaka - a wtf su probosanske stranke a da će imati većinu?!?!?!
SDA?!?!?!
Ne budi smiješan.
Smrcak15

#2603 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Ne može da djeluje izvan oblasti (ako bude izabran). Može djelovati preko drugih stranaka - a wtf su probosanske stranke a da će imati većinu?!?!?!
SDA?!?!?!
Ne budi smiješan.
de poslusaj sta covjek prica pa onda sudi.
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... ideo_reply
Bloo
Globalna šefica

#2604 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Ne može da djeluje izvan oblasti (ako bude izabran). Može djelovati preko drugih stranaka - a wtf su probosanske stranke a da će imati većinu?!?!?!
SDA?!?!?!
Ne budi smiješan.
Nabroj mi probosanske stranke...
archi_a

#2605 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

Smrcak15 wrote:
asker wrote:
Smrcak15 wrote: besmisleno glasati za covjeka koji je zavrsio Harvard, autor brojnih naucnih knjiga koje se mogu kupiti na amazonu, covjek koji ima najbolji CV od svih bh politicara...jesi li ti ikad i jedno predvanje preslusao Hadzikadica???
.....koji ce u stolicu predsjedavajuceg (da njegov glas ima kakvu takvu tezinu) sjesti tek 2020, koji u parlamentarnoj skupstini ima 0 svojih, 0 u domu naroda, 0 u federalnom parlamentu, 0 u kantonima, 0 u opcinama.
Kako ti zamisljas clana predsjednistva, sa kakvim ovlastima? Da je Elon Musk+Neil Degrasse Tyson+Stephen Hawking u jednom, njemu ce Dodik reci "haj' ne seri", Dusanka Majkic ce reci "neces ti nama Srbima odredjivati....", Mario Karamatic ce mu objasnit' da su Hrvati gazde u drzavi, razne Budnje, Radeljasi i slicni postavljat' klipove u svaki tocak.

Neki od vas zdravo rezonuju, nek' povuce veci broj glasova, nek' ga narod upozna, po meni neka osnuje stranku, ubaci ljude slicne sebi pa se vidimo sljedeci ciklus. Kao sto neko rece, ovaj puta pucanj u prazno.
nemoze njemu ni dodik ni majkica odlucivati kako ce on postaviti stvari na nivou federacije. Nije dodik kriv sto recimo federacija ne pojednostavi svoju administraciju, birokratiju da privuce investicije itd itd....nije dodik kriv sto se u federaciji ne pravi autoput, a laktaski vepar radi li radi autoput kroz RS.
Druže, govoriš o atmosferi u kojoj su druga dva predsjednika BiH uložili protest na izraz saučešća poslan porodici preminulog Kofija Annana. Nije im se svidjeo način na koji je Izetbegović izrazio saučešće. :oops:
A pravo nervira i već više puta ponavljan spin o izgradnji autoputeva. Autoput oko Banjaluke je počet sa izgradnjom još 2004 godine. Duuuugo su oni "tamo" gledali kako se u fBiH grade kilometri i oni tek sad trebaju da se približe ovoj kilometraži koju mi koristimo već godinama. Dvije i po godine od 4 moguće je bio blokiran zakon o akcizama od strane opozicije i sbb-a, a bez kojeg međunarodni finansijeri iz EU nisi htjeli da čuju za davanje i jedne marke kredita za daljnju izgradnju koridora Vc. Valjda je to jasno.
Smrcak15

#2606 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
SDA?!?!?!
Ne budi smiješan.
svaka stranka kojoj je bosna na prvom mjestu...

sda-sbb-sdp-nasa stranka-nezavisni blok
punjac

#2607 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

baxus wrote:
punjac wrote:
julisiz es grant wrote:Ovdje se glasa za člana predsjedništva, ne za člana Akademije nauka i umjetnosti.
Tacno i apsolutno se slažem da obrazovanje ne treba biti osnovna odrednica zašto bismo za nekoga glasali.
Ali po čemu je ijedan od preostalih kandidata bolji od Mirse na individualnom nivou, jer je i samo članstvo u Predsjedništvu individualna pozicija?
I nije bolji, nijedan.
Al nije u kandidatima problem, problem je u pravilima igre i u glasačima.

Guraš Stephena Hawkinga u konklavu za Papu
Da li onda jednostavno nema mjesta u državi za ljude koji su protiv SDP-SBB-SDA strukture, jer izgleda pokušaj svakog pojedinca se omalovaži, izmišljaju se razni razlozi zašto taj neko nije trebao da se kandiduje. Imam dojam kao da smo upali na dno bunara i ne vidimo izlaz iz njega iako je neko spustio ljestve. Strah nas da se uspenjemo jer ne znamo šta nas čeka vani. Pa valjda majka mu stara zaslužujemo i neku drugu opciju, mimo dna bunara. Niko ovdje ne govori o Hadzikadicevoj pobjedi, vecina je svjesna da je u ovom odnosu snaga to nerealno. Ali imamo li pravo na tračak nade da će nešta biti drugačije, a pružila nam se idealna prilika da kao građanstvo pokažemo volju za to.

Ne znam zaista, nekad mi se čini da je svaki pokušaj borba sa vjetrenjačama, a znamo svi da uopšte ne mora biti tako.
Bloo
Globalna šefica

#2608 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:

Molim te..odstrani se sa foruma.
Nivelacija

#2609 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Bloo u fazonu ono jesi ti najkompletniji kandidat ali mi cemo standardno glasat kao i proslih 20 godina pa cemo jos lijepo zivjeti 4 godine i sve tako lijepo ce biti dok prostor ne dobiju osobe poput hadzikadica, onda ce nam biti ruzno
Bloo
Globalna šefica

#2610 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Nivelacija wrote:Bloo u fazonu ono jesi ti najkompletniji kandidat ali mi cemo standardno glasat kao i proslih 20 godina pa cemo jos lijepo zivjeti 4 godine i sve tako dok prostor ne dobiju osobe poput hadzikadica
Kako si pogodio :mrgreen: vidovita Džemila...

Samo još jednom pročitaj prijedlog probosanskih stranaka... :mrgreen:

odoh se roknut
Smrcak15

#2611 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:

stani malo ba, koliko god kriminalni bili , opet su bolji nego SNSD, SDS, HDZ
baxus

#2612 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by baxus »

punjac wrote:
baxus wrote:
julisiz es grant wrote:Ovdje se glasa za člana predsjedništva, ne za člana Akademije nauka i umjetnosti.
Tacno i apsolutno se slažem da obrazovanje ne treba biti osnovna odrednica zašto bismo za nekoga glasali.
Ali po čemu je ijedan od preostalih kandidata bolji od Mirse na individualnom nivou, jer je i samo članstvo u Predsjedništvu individualna pozicija?
I nije bolji, nijedan.
Al nije u kandidatima problem, problem je u pravilima igre i u glasačima.

Guraš Stephena Hawkinga u konklavu za Papu
Da li onda jednostavno nema mjesta u državi za ljude koji su protiv SDP-SBB-SDA strukture, jer izgleda pokušaj svakog pojedinca se omalovaži, izmišljaju se razni razlozi zašto taj neko nije trebao da se kandiduje. Imam dojam kao da smo upali na dno bunara i ne vidimo izlaz iz njega iako je neko spustio ljestve. Strah nas da se uspenjemo jer ne znamo šta nas čeka vani. Pa valjda majka mu stara zaslužujemo i neku drugu opciju, mimo dna bunara. Niko ovdje ne govori o Hadzikadicevoj pobjedi, vecina je svjesna da je u ovom odnosu snaga to nerealno. Ali imamo li pravo na tračak nade da će nešta biti drugačije, a pružila nam se idealna prilika da kao građanstvo pokažemo volju za to.

Ne znam zaista, nekad mi se čini da je svaki pokušaj borba sa vjetrenjačama, a znamo svi da uopšte ne mora biti tako.[/quote]

Ja zaista samo pričam o promjeni u kontekstu izbora po trenutnim pravilima odnosno izbornom zakonu.

A da treba iskoristit njegovo prisustvo i ambiciju apsolutno. Mada mislim da je to proces od 10 godina minimalno. Bojim se da se čovjek ne umori. Valjda neće, vidiš da ima ovih koje inspirise tipa Smrcak15 :)
Great leader inspires :D
Nek napise novi Ustav i da ga na čitanje ljudima 2 godine.
Evo pogurat ćemo ga.
Kikibombona

#2613 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

baxus wrote:
Kikibombona wrote:
Quaresma wrote:i ja sam mislio da ide uzivo, jos starom govorim eto ih studio do studija i ne mogu na istu debatu doci.
BHT i FTV su u sluzbi vladajucih stranka. Nije ni cudo, sve to stranacki uhljebi.

Namjerno su u isto vrijeme emitovali dvije debate, da bi sto vise marginalizovali Hadzikadica i Sepica.

Prije toga su odlucili razdvojiti kandidate.

Becirevic, Radoncic i Dzaferovic ne zele razgovarati sa novim snagama.
Marginalizirao je njih, kao i sve nas, Izborni zakon.
Gosp. Hadzikadic je došao iz budućnosti u 2018.
Pogriješio je godinu, trebao izabrati 2034.
Ovo mu je pucanj u prazno. Sve dok nema drugog kruga glasanja glasat za Hadzikadica pri ovakvoj strukturi stanovništa u BiH je besmisleno.
Kao igrati šah na tabli za čovječe ne ljuti se.
Promašili ste i igru i pravila. Te neke idealisticke namjere sačuvajte za kasnije. Dajte mu deklarativnu podršku i to je to. Sasvim ok u ovom sistemu igre.
Čovjek bi ispao u prvom krugu da je normalan izborni zakon i opet bi svi mi koji glasamo izašli na drugi krug i glasali za jednog od 2 prvoplasirana kandidata.
Zato odmah glasajte za tog jednog. Budite mudri, ideali u ovom slučaju nisu ni od kakve koristi, naprotiv.
Kakvi ideali covjece, nije mi 18 godina. Prekucao sam dvadesete. :roll:

Vec dugo imam pravo glasa a NIKADA nisam glasao na predsjednickim izborima. Niko nije zasluzio moj glas. Glasao sam dva puta za Nasu stranku. I to je moja glasacka karijera.

Da nema Hadzikadica, glasao bih za Falatara. Da nema jednog i drugog, prekrizio bih listic, kao sto sam radio do sada.

Za SDA i SDP, za njihove derivate, ne glasam. Za mene su zlocinacke organizacije. Mogu jedino izaci na proteste protiv njihove vlasti.
UNC33

#2614 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by UNC33 »

Same here, čak i radila kao posmatrač nekoliko puta a nikad glasala nisam. Nikad nisam bila ni simpatizer ni član niti jedne politicke organizacije.
Prvi put kad sam vidjela Mirsada, u CD-u čini mi se, zaletim se da prebacim na nesto drugo, pošto ja je l' ne volim politiku i ne interesuje me, i čovjek mi u par recenica zagolica pažnju tako da sam odgledala cijelu emisiju. Rekao je nesto tipa, izadji i glasaj, tiče te se. Tiče se svih nas. Glasaj za one za koje misliš da žele dobro ovoj zemlji i tebi običnom smrtniku Svidjelo mi se sto je čovjek iz naroda, sto nije rekao ja sam taj, najbolji, najjaci, evo me sa plaštom supermena, sa aktovkom u ruci i diplomom harvarda sletio na sarajevski aerodrom i hocu da vam pravim državu. Pozivao je ljude da se probude, prestanu biti apolitični jer je to jedini nacin da se dese neki pomaci. Sve sto je tada a i nakon toga rekao zvucalo je kao da je covjek ispao iz svemirskog broda medju ove sto palamude jedno te isto preko 20g. Svidjelo mi se i to sto nema otrcanih fraza, (inace kad cujem vitalni nacionalni interes ospem se), nema praznih obecanja, nema brojki od 100, 200 hiljada a evo cujem uskoro cemo imati i milion zaposlenih, ako Bog da. Doduse nisu rekli u kojoj zemlji.
Drugo, covjek ima viziju, vidi suštinske probleme i nudi, po meni, realistična rjesenja za iste. Rekao je da će trebati godine da se vidi neka razlika, sto bi svako ko je iole svjestan trenutne situacije tebao znati.
belfy

#2615 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by belfy »

Kikibombona wrote: Kakvi ideali covjece, nije mi 18 godina. Prekucao sam dvadesete. :roll:

Vec dugo imam pravo glasa a NIKADA nisam glasao na predsjednickim izborima. Niko nije zasluzio moj glas. Glasao sam dva puta za Nasu stranku. I to je moja glasacka karijera.

Da nema Hadzikadica, glasao bih za Falatara. Da nema jednog i drugog, prekrizio bih listic, kao sto sam radio do sada.

Za SDA i SDP, za njihove derivate, ne glasam. Za mene su zlocinacke organizacije. Mogu jedino izaci na proteste protiv njihove vlasti.
nisi idealista jer glas u Zenici za NS to ne predstavlja. nisi idealista, ali mozes glasati samo za Hadzikadica ili Falatara. jel ti znas sta znaci idealista?

ne postoji post koji si napisao o ovim izborima da sam sebe nisi pobio u istom covjece. mozda si trebao reci i da je narod glup, ali da ti znas za koga treba dati glas, ali nisi idealista. oh, wait...
Idemedosumom

#2616 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Volio bih da ova ekipica što povremeno svraća na temu kako bi nam objasnila da Hadžikadić nije ništa posebno, da obavezno usput i ponudi najbolju alternativu (po njima), ako je moguće.

Objektivno gledano je mala vjerovatnoća da Mirsad ovoga puta pobijedi pored Šefke i Fahre. Isto tako, i da kojim čudom pobijedi, on sam vjerovatno neće uspjeti neke velike promjene donijeti jer će biti 1 od 3, i to bez podrške parlamenta.

Svejedno mi moramo prestati razmišljati kako je glas za Mirsada bačen glas, kako ne vrijedi glasati, kako se nema za koga glasati, i sl.

Mi ne možemo preko noći postati Njemačka, ali bih volio da barem manjina ne kroji sudbinu svima.
Dosadno mii

#2617 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

belfy wrote:
Kikibombona wrote: Kakvi ideali covjece, nije mi 18 godina. Prekucao sam dvadesete. :roll:

nisi idealista jer glas u Zenici za NS to ne predstavlja. nisi idealista, ali mozes glasati samo za Hadzikadica ili Falatara. jel ti znas sta znaci idealista?

ne postoji post koji si napisao o ovim izborima da sam sebe nisi pobio u istom covjece. mozda si trebao reci i da je narod glup, ali da ti znas za koga treba dati glas, ali nisi idealista. oh, wait...
Ti bas ne zelis da razumijes.
Kikibombona

#2618 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

belfy wrote:

Znam bolje od tebe, sasvim sigurno. To kao prvo.

Drago mi je da pratis moje pisanje. Polaskan sam. :D

A sta predstavlja glas za NS u Zenici? Jesi li neki faktor da o tome odlucujes?

Nisam sklon idealiziranju. Ljudi koji me poznaju spocitavaju da sam suvise rezervisan, sumnjicav i vazda kriticki raspolozen. Takav sam prema ljudima koje volim, a kamoli prema politickim akterima. Ne idealiziram rodjenu mater a da idealiziram politicke stranke ili aktere. :roll: Na osnovu cega izvlacis zakljucke, kakva predubjedjenja imas o meni, samo ti znas. Negativno si naelektrisan, a ja tebe apsolutno ne poznajem kao forumasa. Ne znam u cemu je fora i ne zanima me. Slobodno nastavi.

Narod je svakako glup. Stanje u drzavi je potvrda tome.
Drosera capensis

#2619 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Drosera capensis »

Kikibombona wrote: Narod je svakako glup. Stanje u drzavi je potvrda tome.
Ima buraz još nešto u što mnogi ne vjeruju a to je crna magija skoro svi su u tome, negativna energija je u BiH skoro pa vidljiva, to na svojoj koži najbolje osjete oni koji dođu iz neke sređene države, fin, veseo, čio a ovde se za dan razboli, nervozan itd, ovo nije normalna država, jer nemoguće da imate toliku empatiju prema prirodi, životinjama, komšijama i svima, crna magija igra veliku ulogu u svemu što se ovde događa pa i šire.
Mišo_Kovač

#2620 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Mišo_Kovač »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Nemaš ti pojma, pusti nek ti smrčak iz švecke objasni kako se Bosna brani i ko Bosnu ono pravo zaistinski voli :P
GandalfSivi

#2621 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:

Majstore, ovo nije naivno, ovo je opasno razmisljanje...
Control panel

#2622 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Ljudi budite ozbiljni. Nezavisni kandidat ne moze nista uraditi ako nema stranku. Eto bude hadikadic izabran i sta? Sta moze uraditi u parlamentima i skupstiama nema nijednog zastupnika. Nista.
Kad formira svoju stranku tek onda ce biti u poziciji, uz broj ruku u parlamentima, da moze mijenjati stvari. Do tada na njega je bacen glas i samo ce pomoci sefiku ili fahri da pobijede.
archi_a

#2623 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

Stavit ću svoja dva komentara na klixu, jer cijenim da imaju veze sa izborima, volio bih da "radi mene" ostanu zabilježeni i arhivirani, a možda nekome i pomognu u ubjeđivanju. Vrijeme će pokazati.
Image

Image
Idemedosumom

#2624 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Control panel wrote:Ljudi budite ozbiljni. Nezavisni kandidat ne moze nista uraditi ako nema stranku. Eto bude hadikadic izabran i sta? Sta moze uraditi u parlamentima i skupstiama nema nijednog zastupnika. Nista.
Kad formira svoju stranku tek onda ce biti u poziciji, uz broj ruku u parlamentima, da moze mijenjati stvari. Do tada na njega je bacen glas i samo ce pomoci sefiku ili fahri da pobijede.
Idemedosumom wrote:Volio bih da ova ekipica što povremeno svraća na temu kako bi nam objasnila da Hadžikadić nije ništa posebno, da obavezno usput i ponudi najbolju alternativu (po njima), ako je moguće.
Smrcak15

#2625 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote: Majstore, ovo nije naivno, ovo je opasno razmisljanje...
opasno razmisljanje da krene sa reformama u svim sferama drustva?

opasno da smanji plate politicarima i priveze ih za prosjecnu platu gradjanina?

opasno da smanji administraciju, ukine kantone itd?

opasno da uvede poreske olaksice kako bi se povecale plate i omogucilo najsiromasnijima da dodju lakse do najosnovnijih sredstava u prehrani.

opasno da osnuje fond dijaspore, gdje ce dijaspora ulagati svoj novac?

opasno da uradi reformu obrazovnog i zdravstvenog isstema?

opasno da skine stranke sa budzeta, i tako rastereti budzet od nepotrebnog trosenja novca?

:-) :-) :-)

evo pogledaj sam sta kaze na zadnjoj predizbornoj tribini u Visokom
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 422875865/
Locked