Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#2601 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Pa bolan, ne radi se tu samo o savezu.

Viceprvak svijeta je imenovao Zlatka Dalića koji je poprilična nula u trenerskom svijetu bio do pozicije selektora Hrvatske.
zrakomlat

#2602 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by zrakomlat »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:@Muhamed Džakmić:

Kako su ruke vezane, stvarno ne kontam?
Pa nova utakmica je za mjesec. Većina naših trenera su zauzeti i imaju angažmane, uključujući i vječite kandidate Mešu i Hadžibegića.

Da li bi ti, da si npr. Amar Osim, prihvatio da raskineš ugovor na Grbavici i preuzmeš reprezentaciju, a možda te smijene za 3-4 mjeseca. Ili da se vrati Baka, koji ima strašnu platu u Hong Kongu, radi par mjeseci da se odrekne miliona?

Pa nije niko levat.
U pravu si 100%.

Treba nafatat kakvog Švabu pravog, možda u Cvajti ima kakav ambiciozan.
RtrnOfSalisbury

#2603 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

... samo da veceras odnekud ne izroni meske i kae: evo ja sam slobodan ... :run:
last mohicans

#2604 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

RtrnOfSalisbury wrote:... samo da veceras odnekud ne izroni meske i kae: evo ja sam slobodan ... :run:
Pa mogao bi biti,Paris mu je 3,4 poraza zaredom dozivio. Slozio bi suplju patriotsku ko onomad kad se nudio.
nosara

#2605 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nosara »

Bilo bi red da i ovi koji su izabrali truhlovinu takodjer podnesu ostavke. Ako su ljudi, a ne gnoj.
Ricken

#2606 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Muhamed Đakmić wrote:Pa bolan, ne radi se tu samo o savezu.

Viceprvak svijeta je imenovao Zlatka Dalića koji je poprilična nula u trenerskom svijetu bio do pozicije selektora Hrvatske.
To što kod nas ljudi prate lige petice i misle da samo imena igraju fudbal, samo pokazuje koliko smo ograničeni i pristupamo površno svemu.

Problem je u tome što kod nas likovi u savezu koji sjede su najmanje ljudi iz ozbiljnog fudbala, pa shpdno tome i ne mogu bolje od Robija, Nalića i sličnih. Domet.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2607 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:@Muhamed Džakmić:

Kako su ruke vezane, stvarno ne kontam?
Pa nova utakmica je za mjesec. Većina naših trenera su zauzeti i imaju angažmane, uključujući i vječite kandidate Mešu i Hadžibegića.

Da li bi ti, da si npr. Amar Osim, prihvatio da raskineš ugovor na Grbavici i preuzmeš reprezentaciju, a možda te smijene za 3-4 mjeseca. Ili da se vrati Baka, koji ima strašnu platu u Hong Kongu, radi par mjeseci da se odrekne miliona?

Pa nije niko levat.
Hasagic je rjesenje u ovom momentu! :D
Point.

#2608 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Otišao je kao ljudina i gospodin. Za razliku od francuskih patriota koje je EUFOR policija morala tjerati.
Haris033

#2609 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Haris033 »

Point. wrote:Otišao je kao ljudina i gospodin. Za razliku od francuskih patriota koje je EUFOR policija morala tjerati.
Bas! I zato respect od mene :izet:
Muhamed Đakmić

#2610 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ricken wrote:

To što kod nas ljudi prate lige petice i misle da samo imena igraju fudbal, samo pokazuje koliko smo ograničeni i pristupamo površno svemu.

Problem je u tome što kod nas likovi u savezu koji sjede su najmanje ljudi iz ozbiljnog fudbala, pa shpdno tome i ne mogu bolje od Robija, Nalića i sličnih. Domet.
Tvoje neslaganje sa savezom proizilazi prije svega iz činjenice da je Prosinečki izabran ispred Amara, pa nisam siguran koliko si ti relevantan da daješ takve ocjene o nekome. Ali eto, volio bih da čujem koji su tvoji prijedlozi, pošto tvrdiš da znaš bolje.
archi_a

#2611 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by archi_a »

Odbrana nam je šuplja kao sito!!!! "moćni armenci" se sa pola centra sa loptom došetaju do korner zastavice desetak puta. Pa zaustavi ga, nije ronaldo, ebo mu ti mater! Ljudi, sa tri igrača napadaju na naših 8 i prođu više puta! Pola sata od 90 minuta niste mogli iznijeti loptu sa naše polovine. Dodajete pas suparničkim igračima i kad ne rade presing na vas! Šta je, đe je, šta je reć? Ima'l izać?!? :oops:
cvrčak_na_hedonizmu

#2612 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:

Tvoje neslaganje sa savezom proizilazi prije svega iz činjenice da je Prosinečki izabran ispred Amara, pa nisam siguran koliko si ti relevantan da daješ takve ocjene o nekome. Ali eto, volio bih da čujem koji su tvoji prijedlozi, pošto tvrdiš da znaš bolje.
Valjda je neslaganje sa savezom zato sto zanemaruju domacu ligu, sto su od nje napravili cirkus Kolorado, sto sve pare sprze na imt, ice, pice i zgradu umjesto da ulazu u infrastrukturu i sve ostalo sto pomaze domacem fudbalu.

Domace balije, izdajice, su najgore i najstetnije. Dokazano.

:skoljka:
Ricken

#2613 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:

Jesi li ti nešto prespavao, 20 mjeseci atomskog fudbala BH repke, i napredovanje domaće lige samo na bazi individualnog angažmana, bez i jednog sistemskog poteza. Najveće postignuće ovog saveza je što ljudi više ne prate repku, i manje više je svima svejedno.

Moje neslaganje proizilazi iz cirkusa koji je napravljen oko izbora selektora, i od same lige, jer je to pokazalo koliko umiju i koliko su posvećeni, i koliko ne znaju ništa o kriterijima koji bi bili u normalnim uvjetima vodilja za razvoj domaćeg i reprezentativnog fudbala.
Prvi preduslov je u savezu napravit mjesta za ljude iz svijeta fudbala.
cyprus

#2614 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ricken wrote:Prvi preduslov je u savezu napravit mjesta za ljude iz svijeta fudbala.
Tipa Pape, Meša, Hadžibegić? :-D
kiligonzales

#2615 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

cyprus wrote:Ne znam, meni je žao što ide... Mislim da je mogao voditi reprezentaciju i u baražu, jer ako ništa, on nas je i odveo tamo...

To kažem i zato što znam da će biti ista priča i sa narednim selektorom, ko god da on bude... Ne samo sa njim, nego i sa narednih 20 selektora...

Ja za ovaj neuspjeh prvenstveno krivim lošu atmosferu oko reprezentacije, koja u kontinuitetu traje već pet godina, i kako se čini trajat će još dosta (čak i ako odemo na EP)... Ona je mislim glavni razlog zašto ovi igrači ne daju svoj maksimum...
Moj Cypre jesmo mi prgava mentaliteta, ali mi realno trenera na klupi nikada nismo imali kakvog trebamo. Susic nas je odveo na SP iako ni sam nije bio dobar trener nikada nikome u karijeri. On ima i najveci skor pobjeda od svih selektora, ali je imao i najbolji tim.

Svi drugi treneri su bili nedovoljno afirmirani, naviknuti na rad sa domacim klubovima (Muzurovic, Musovic, Hadzibegic, Smajlovic, Blaz tek poceo karijeru trenersku).

Jedino ime koje je popravilo prosjek na nasoj klupi je bio Ciro, cak i Susic koji je dosao kasnije, pa i Bazdarevic i evo sada Robi nisu imali tu njegovu reputaciju bez obzira na rad vani. Bazdarevic od kojeg se ocekivalo zbog par cuda trenerskih u francuskoj ligi sa Grenobleom da ima potencijala i da ce ga prenjeti na reprezentaciju nije uspio u tome. Kodru i ne spominjem.

Od svih ovih nabrojanih Baka mi je bio najdrazi selektor, zato sto je bio totalno neafirmisan trener, mlad koji je opet udarao lijepe temelje reprezentaciji sa timom koji nije imao ovoliki broj pojedinaca u ligama petice i Ciro koji je digao i napravio onaj nas prvi baraz.

Kad se sjetim utakmice sa Danskom u gostima ili sa Spanijom i timom koji je imao Tolju, Vidica, Bajica, Musica, Spahica, Grujica, Grlica, Bajramovica, Besliju, Misimovica i Barbareza kako cesu bodove jednoj Spaniji, tu su jos neizostavni Bola i Balja, a primjerice bili su na korak od Eura jednim golom na Kosevu ili od Mundijala dva remija protiv Litvanije i Srbije kuci. To je bilo golemo. Za trenera koji je imao ni pola decenije trenerskog staza.

Sada neka biraju boljeg. Eto ako nemamo para za nekog skupljeg stranca, kad se vec kockamo kockajmo se sa domacim trenerom. Mislim da bi i Brkica kojem sam se protivio radi toga sto je Ivicin sin i nepotizma bolje repku vodio od Robija . Mogao bi i Marinovic biti taj, taman je dobro vodio mladu. Mladje snage su mu poznate.
Last edited by kiligonzales on 08/09/2019 19:19, edited 2 times in total.
Muhamed Đakmić

#2616 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Pa onda govorimo o 20+ godina, a ne 20 mjeseci.
kokuz_sa

#2617 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kokuz_sa »

Nalica za selektora :D
north

#2618 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by north »

Nema sumnje da Robert ima krivice, ovakav sraman poraz ne amnestira da su igrali 11 iz nase lige, ali generalno ja ne razumijem kad se prica imamo ekipu, sve je i samo do selektora i sl. pa sam Robert je stalno to ponavljao u smislu kako smo odlicni, ok nece reci nemamo ekipu naravno :mrgreen: ...ali opet...ja stvarno ne vidim kako mi sa komplet zadnjom linijom koja je cirkus, blesavim i nekreativnim Besicem, Todorovicem, vjecito indisponiranim Viscom, Duljevicem koji stalno puno zuji ali malo meda daje...kako takvi mozemo pricati kako mozemo na EP? ..jos kad Edin, Pjanic nemaju svoj dan tragedija je neminovna..jedini igrac na koga se ozbiljno mora racunati u narednom periodu je Gojak, ali to je tako premalo :roll: ..novi selektor ozbiljno mora razmisljati o velikoj promjeni u prvih 11 pa taman to znacilo da igraju dva tri igraca iz PL, jer ne vidim kako moze biti losije od onoga sto nudi 70% ekipe koja nam igra ove kvalifikacije..znam da nemamo puno igraca za dovesti, ali ovo sto gledamo zadnje vrijeme po pitanju nesigurnosti u zadnjoj liniji i nekreativnosti je tragikomicno..ko god bude novi selektor nek mu je bog na pomoci..morati ce biti bas znalac za napraviti nesto vise, a ja pojmam nemam ko je taj covjek niti niko drugi :-) ..osim samo da lupamo imenima bez pokrica :-)
Ricken

#2619 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Muhamed Đakmić wrote:Pa onda govorimo o 20+ godina, a ne 20 mjeseci.
Bio bih ja sretan i da se vratimo u period privremen uprave. Nemoramo ići 20 godina unazad.
RtrnOfSalisbury

#2620 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

metodom istrazivanja je utvrdjeno da sajke ima 2395 napisanije stranica na forumu, meske 161 a zutislav 105. ne bi znao sta ovi brojovi znace al samo da se zna 8)
kiligonzales

#2621 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

cyprus wrote:
Ricken wrote:Prvi preduslov je u savezu napravit mjesta za ljude iz svijeta fudbala.
Tipa Pape, Meša, Hadžibegić? :-D
Bajevic, Vaha, Petkovic? :D
Muhamed Đakmić

#2622 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ricken wrote:
Bio bih ja sretan i da se vratimo u period privremen uprave. Nemoramo ići 20 godina unazad.
Ma po čemu je bilo bolje u vrijeme Meše, eto da ne idemo dalje, nego što je sad?
Capajebo

#2623 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Capajebo »

Serbecic je za ovoga Zukanovica Ramos.
I sramota je da Krpic nije dobio poziv u reprezentaciju, koliko god ga ja ne volio :D
Ricken

#2624 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:
Ma po čemu je bilo bolje u vrijeme Meše, eto da ne idemo dalje, nego što je sad?
Ne Meše, nego Safeta, i vrijeme kada su ljudi iz fudbala donosili odluke. A sad nek im je bog na pomoći.

https://sportsport.ba/fudbal/i-sta-sad/332719
cvrčak_na_hedonizmu

#2625 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:
Ko kaze da je bilo bolje, Mesa je ljigavac 1/1

Reprezentacija je privatna prcija saveza, polu-prazan stadion protiv Lihtejnstajna puno toga govori. Sve manje i manje ljude zanima A tim. Zasluzeno.
Locked