Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- BHCluster
- Smrcak15
#2602 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
da ako ce biti bataljon ali po njezinoj zelji onda ce biti bataljon i bit ce cestitija nego neka ovdje koja mozda svera sa dvojicom....mozda se pitas kako to??славянин wrote:A kako su moralne ako ovamo mora biti sa jednim muskarcem a tamo moze bataljon po zelji ..cccc fleksibilan taj moral nesto ?Smrcak15 wrote:a zene koje odu u raj oce li i one biti sa moralnim muskarcima ?
da
po zelji.
pa fino, jednostavno ako neko udje u raj, sexualni odnos moze biti samo sa vjencanim partnerom ili partnerima, to znaci ako muskarac ima vise zena to su onda samo njegove, ili ako zena stvarno zeli da ima vise muskaraca to su onda samo njezini i niciji vise, poput poligamnog braka. pa makar bataljon bio, cim nema dijeljenja partnera sa drugim osoba je moralna, to jeste da ima odnos sa muzem druge zene, ili da ima odnos sa nekim muskarcem i on ode nekoj drugoj da bude sa njom, toga nema u Raju.
nauci stvare postvaljati na prava mjesta i odgovori ce ti se sami davati.
Raj je mjesto gdje se masta pretvara u stvarnost. pa je stvar tu samo sta ti stvarno hoces, sta je tvoja zelja u Raju.
- славянин
#2603 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A sta ako ocu naprimjer sa drugom koja je usla u raj to mi zelja sa njom da seSmrcak15 wrote:
da ako ce biti bataljon ali po njezinoj zelji onda ce biti bataljon i bit ce cestitija nego neka ovdje koja mozda svera sa dvojicom....mozda se pitas kako to??![]()
pa fino, jednostavno ako neko udje u raj, sexualni odnos moze biti samo sa vjencanim partnerom ili partnerima, to znaci ako muskarac ima vise zena to su onda samo njegove, ili ako zena stvarno zeli da ima vise muskaraca to su onda samo njezini i niciji vise, poput poligamnog braka. pa makar bataljon bio, cim nema dijeljenja partnera sa drugim osoba je moralna, to jeste da ima odnos sa muzem druge zene, ili da ima odnos sa nekim muskarcem i on ode nekoj drugoj da bude sa njom, toga nema u Raju.
Raj je mjesto gdje se masta pretvara u stvarnost. pa je stvar tu samo sta ti stvarno hoces, sta je tvoja zelja u Raju.
- Smrcak15
#2604 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
славянин wrote:A sta ako ocu naprimjer sa drugom koja je usla u raj to mi zelja sa njom da seSmrcak15 wrote:
da ako ce biti bataljon ali po njezinoj zelji onda ce biti bataljon i bit ce cestitija nego neka ovdje koja mozda svera sa dvojicom....mozda se pitas kako to??![]()
Raj je mjesto gdje se masta pretvara u stvarnost. pa je stvar tu samo sta ti stvarno hoces, sta je tvoja zelja u Raju.a ona isto oce... a i ja i ona imamo ove koje smo zaduzili po dolasku... znaci ona ima svoj bataljon muskaraca ja zena i ja i ona ocemo malo
ne mozes to pozeljeti, jer tvoja zena ili zene ce tebi biti najljepse i neces htjeti druge, jer ces smtrati da je tvoja najljepsa....to je isus prelijepo objasnio u barnabinom evandjelju.A sta ako ocu naprimjer sa drugom koja je usla u raj to mi zelja sa njom da sea ona isto oce...
- славянин
#2605 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Cuj ? Pa sta bi sa slobodnom voljom... cuj nemogu pozeljeti to, ima ljudi sa raznim fetisimaSmrcak15 wrote:
ne mozes to pozeljeti, jer tvoja zena ili zene ce tebi biti najljepse i neces htjeti druge, jer ces smtrati da je tvoja najljepsa....to je isus prelijepo objasnio u barnabinom evandjelju.
- Smrcak15
#2606 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
u Raju ne mozes imati fetis sa kojim ces stetiti sebi il idrugima, znaci uopste neces imati takvih fetisa kao sto mozda imas sad.славянин wrote:Cuj ? Pa sta bi sa slobodnom voljom... cuj nemogu pozeljeti to, ima ljudi sa raznim fetisimaSmrcak15 wrote:
ne mozes to pozeljeti, jer tvoja zena ili zene ce tebi biti najljepse i neces htjeti druge, jer ces smtrati da je tvoja najljepsa....to je isus prelijepo objasnio u barnabinom evandjelju.
razumijes li to? mozes mozda imati fetis ali da nema stete ni tebi ni drugima....
fetis ce tebi jedino biti tvoja zena, a nemozes imati fetise da hoces druge zene, jer jasno je naznaceno da tvoja zena tebi izgleda kao da si ti najljepsu dobio....samim tim neces pozeljeti druge.
- славянин
#2607 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Cuj ali slobodna volja.. znaci Bog mi ukida slobodnu voljuSmrcak15 wrote:
u Raju ne mozes imati fetis sa kojim ces stetiti sebi il idrugima, znaci uopste neces imati takvih fetisa kao sto mozda imas sad.
razumijes li to? mozes mozda imati fetis ali da nema stete ni tebi ni drugima....
fetis ce tebi jedino biti tvoja zena, a nemozes imati fetise da hoces druge zene, jer jasno je naznaceno da tvoja zena tebi izgleda kao da si ti najljepsu dobio....samim tim neces pozeljeti druge.
- Smrcak15
#2608 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
prati sta ti se pise druze , ne pratisславянин wrote:Cuj ali slobodna volja.. znaci Bog mi ukida slobodnu voljuSmrcak15 wrote:
u Raju ne mozes imati fetis sa kojim ces stetiti sebi il idrugima, znaci uopste neces imati takvih fetisa kao sto mozda imas sad.
fetis ce tebi jedino biti tvoja zena, a nemozes imati fetise da hoces druge zene, jer jasno je naznaceno da tvoja zena tebi izgleda kao da si ti najljepsu dobio....samim tim neces pozeljeti druge.dali to znaci onda da ako necu pozeliti tamo ili necu imati fetise da mi na ovom svijetu Bog kontrolira opet um pa imam fetise .. ili obratno
kazem ti sa ulaskom u Raj, sve tvoje negativnosti koje se ponio sa sobom su saprane sa tebe sto bi se reklo, znaci ako si imao neke nastranosti (ali nisi upraznjavao ako su bile stetne za tebe i druge) i zaradio Raj i usao, ti te fetise neces ponijeti sa sobom.....
zamisli se osoba koja je nastrana , to jeste pedofil, ali recimo ta osoba zna da je to poremcaj i to nikome ne govori i susdrzava se od bilo kakvih ispada, i recimo da je vjernik i zasluzi Raj, on tu svoju nastranost nece ponijeti u Raj, to on nece osjecati u raju...shvatas li ovo.
Zamisli se covjek koji ima homosexualne nagone, ali takva osoba se suzdrzava od takvih stvari, iako mu je dusi privlacno to
Nije to nikakva slobodna volja niti oduzimanje slobodne volje, nego jednostavno kao da operise te od toga, kao neka vrsta kancerogenog tkiva koje se otkloni....i ti onda dodjes i kazes "ma nemoj me operisati od tog kancera, zao mi nesto, slobodna volja i tako to"
ne, nego otkloni od tebe nastranosti koje su stetne.znaci Bog mi ukida slobodnu volju
sta mislis tebi fetis silovanje, da silujes zene, i sad dodjes u raj i kazes jooj boze sto otkloni od mene onaj fetis ja mislio to sad upraznjavati tamo sam se cuvao da ne bi to radio pa sam mislio to poceti iraditi ovdje u Raju
neces pozeliti. u tome je stvar...sve i da hoces da pozelis neces, jer ako ti se otkloni svaka nagetivnost koja ne pripada Raju, ti je nemozes osjetiti pa makar se trudio....dali to znaci onda da ako necu pozeliti tamo ili necu imati fetise da mi na ovom svijetu Bog kontrolira opet um pa imam fetise .. ili obratno
evo recimo da ja tebi kaze,. druze, znas da si zivio prosli zivot i imao si prelijepu suprugu jako si je volio, sad si se rodio ovdje u drugom zivotu....i kazem ti hajde voli tu suprugu sad iz proslog zivota....nema sanse, jer niti se sjecas pa samim tim nemas ni osjecaja za nju, jednostavno nemoguce imati ljubav prema osobi koju nikad nisi cuo sa nju prije, vidio je ama bas nista o njoj da znas. tako isto u Raju, kad udjes tvoje nastranosti nema vise, pa se neces ni sjecati tih nastranosti koje si imao na ovom svijetu samim tim neces ih pozeliti, kao sto sam ne mozes voljeti zenu iz imaginarnog proslog zivota.
- Dozer
#2609 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Sta dalje da ti repliciram na ovo kad si u podvucenom i boldiranom dijelu samo potvrdio ono sto sam vec napisao i na sta si ti ovime repliciraoSmrcak15 wrote: samo sto tvoji argumenti ne piju vode kada sporedimo sa onim vjerodostojim tekstovima islama, kuran, hadis, sira.
nigdje ama bas nigdje ne mozemo zakjuciti da je bio pismen nego naprotiv da je bio nepismen, sve ukazuje da je bio nepismen , ali zbog tvoje neljubavi prema islamu, zelis da islam osporis na svaki moguci nacin, pa cak uzimajuci nekakve argumente zazmirenih ociju koje ni pas sa maslom ne bi pojeo, ali ti ces jedva docekati to uzeti iako nisu logicni samo da bi osporilo Muhamemda ili islam na neki nacin...covjek koji nevoli islam, koji ga pokusava osporiti na bilo koji nacin, ne opreza ni za kakvim argumentima pa cak koje neko ne bi prihvatio ni zazmirenih ociju ali ti to progutas bez imalo vode samo samo zato sto puse u tvoju ideju
Naravno, ne ocekujem da skontas
Ista stvar. Opet samo potvrdjujes ono sto vec rekoh, o prihvatanju, itd.da nadjete negdje hadis, da stoji da je Muhamemd pisao pismo, knjigu, bilo sta prije islama, ili tokom islama bez ikakvih pisara itd ili cak da donesete hadis gdje stoji da su nevjernici rekli, ne lazi m,uhaemde da ne znas pisati kad znamo dobor da znas pisati i citati, jer si bio medju nama 40 godina. niko mu to nije spocitao.
I, naravno, i on je to pogresno tumacio. Nije to bila nikakva Allahova volja, nego najobicnije pomracenje Sunca, ciklicni dogadjaj za koji danas znamo zasto i kako nastaje, a onda se nije znalo pa se radi toga pripisivalo nekom svemocnom bicuimao je muhammeda masa sansi da spletkari , da je stvarno bio lazov spletkaros on bi iskoristio pomracenje sunca kao argument.
Kada mu je sin umro, i potrefilo se pomracenje sunca taj dan, ljudi su po gradu pocei govoriti kako se pomracilo sunce zbog smrti sina Muhammeda, pa im je Muhamemd rekao, da se ne pomracuje sunce zbog necije smrti nego je to Allahovo djelo.
ovo je idealna prilika za lazova da iskoristi pomracenje sunca kao dokaz da je toliko bitna osoba da ima utjecaja na nebeska tijela, idealna perfektna prilika za lazova splektarosa da odradi varku kad mu se sansa ukazala, da je Muhamemd lazov definitivno bi to iskoristio tu sannsu.
Mentalitet i znanja ljudi onda i danas su prilicno razliciti, zar ne...?a ne znas da su mu glavni ljudi grada mekke nudili na pocetku islama da se ostavi islama, iKurana da onda bude njihov kralj, ozeni najljepse zene grada i da mu daju zlata i srebra koliko zeli....ako ovo nije vlast sta je onda, sta je Muhammed rekao im?
Mi danas znamo masu onoga sto ljudi onda nisu znali. Nauka objasnila. S druge strane, tada su ljudi bili daleko religiozniji i podlozniji vjerovanjima u boga i njegove "moci" nego je to slucaj danas, pa je u skladu s tim sasvim logicno da su se tadasnji vlastodrsci i bogatasi pribojavali za svoje pozicije i strahovali od onoga za koga vide da narod krece za njim. Da sve bude gore, ni danas se stvari nisu puno promijenile u tom smislu, a razlicite su samo price/ideologije oko kojih se ljudi okupljaju. Onda je to bilo oko boga i poslanika, danas je to oko nekih drugih stvari, ali princip je isti - oni koji su na pozicijama moci i koji upravljaju resursima i bogatstvom, na sve nacine ce pokusavati osujetiti neke nove ljude i ideje za koje ovi pomisle da mogu nauditi njihovim pozicijama moci. Kupovina protivnika je oduvijek bio jedan od nacina, a ti si upravo opisao pokusaj kupovine Muhammeda od strane tadasnjih mocnika i bogatuna, a kako bi ga sprijecili da u buducnosti povuce mase za sobom, cime bi te mase ostale u okvirima koje su do tada postavili ti mocnici. Kontas? Znam da ne kontas, al' nema veze
A ti, vidimo, znas cak i vise od onih koji su zivjeli s njimto pobija tvoje klimave argumente, ko imalo zna ista o zivotu o Muhamemdu moze da vidi koliko su ti argumenti plitki i lahko oborivi, samo puhnes u odleprsase
- Dozer
#2610 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Znaci, u islamskom raju - dennetu, Kur'an se vise ne mora postovati i tamo su zene ravnopravne s muskarcima (za razliku od ovosjetovne nepravde)?Smrcak15 wrote: pa fino, jednostavno ako neko udje u raj, sexualni odnos moze biti samo sa vjencanim partnerom ili partnerima, to znaci ako muskarac ima vise zena to su onda samo njegove, ili ako zena stvarno zeli da ima vise muskaraca to su onda samo njezini i niciji vise, poput poligamnog braka. pa makar bataljon bio, cim nema dijeljenja partnera sa drugim osoba je moralna, to jeste da ima odnos sa muzem druge zene, ili da ima odnos sa nekim muskarcem i on ode nekoj drugoj da bude sa njom, toga nema u Raju.
Mislim... na ovom svijetu, i po Kur'anu i islamu, zena ne moze i ne smije imati vise muzeva, dok muskarci mogu i smiju imati i 4 zene, ali u dzennetu se to ponistava pa i zena smije i moze imati vise muzeva? Obiljno?
Raja, vrijeme je da predjemo na islam. Zene pogotovo. U dzennetu cete se moci taslaciti s neogranicenim brojem muskih, i niko vas nece (niti smije) nazvati ku*avom, ali - morate ih sve ozeniti. Kad vam neki dodije, samo se razvedete od njega i ozenite novog. Dok je "po zakonu", sve je OK
Oj, mati mila, kakve sve gluposti Srmrle nece izvaliti
Nemoj vise nista tumaciti Smrle, Kur'an pogotovo
- Diwan
#2611 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Kaže jutros u jutarnjem programu BHT ex reis Cerić da je u redu da se imaju različita mišljenja i interpretacije vjere, pa i svega ostalog, ali kaže da nije u redu da se to nameće silom, vezano za pitanje o isilovcima i tome slično. Problem koji ex reis nije spomenuo je da upravo takvo jedno 'proizvoljno' tumačenje i mišljenje dozvolilo upotrebu nasilja, a koje je opet nađeno u 'svetim izvorima'. Dogmatski mozgovi neće nikada priznati da je problem u određenim izvorima 'vjere' odakle se crpe daljne akcije i radnje.
- Dozer
#2612 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Upravo je to osnovni problem.
Da ne pricamo o tome da se za Kur'an tvrdi da je "savrsen", dok se istovremeno, i hiljadama godina vec - tumaci. Ovo je nesto kao oksimoron, jer ako je nesto savrsneo - sta se tu onda ima tumaciti? Valjda treba da je jasno samo po sebi....
Eh, sad ce branioci (Smrle) reci da se ne tumaci sadrzaj, nego arapski jezik
Da ne pricamo o tome da se za Kur'an tvrdi da je "savrsen", dok se istovremeno, i hiljadama godina vec - tumaci. Ovo je nesto kao oksimoron, jer ako je nesto savrsneo - sta se tu onda ima tumaciti? Valjda treba da je jasno samo po sebi....
- славянин
#2613 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A od arapa skoro sva tumacenja i potekla.. i to razlicitaDozer wrote:Upravo je to osnovni problem.
- Dozer
- King Theoden
#2615 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Plitko ti je ovo al posve.Dozer wrote:Upravo je to osnovni problem.
Samo, ak uzmem u obzir da dolazi od čojka koji vjeruje da su nas kreirali vanzemaljci, onda me ne čudi
- славянин
#2616 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A taj odgovor stize od covjeka koji misli da je covjeka stvorio nevidljivi Bog, otkino mu rebro napravio zenu stavio ih u raj - izbacio iz raja jer je zena nagrizla jabuku na nagovor zmije, posle potopio planetu pa utrpao sve po par zivotinja na jedan broj i posle posle poslao nepismenog covjeka koji je cudom diktirao direktnu objavu Boga a u medjuvremenu jahao na necemu izmedju konja i magarca na mjesec i nazad pa i do izvora gdje sunce izlaz/zalazi.Dino34 wrote:Plitko ti je ovo al posve.Dozer wrote:Upravo je to osnovni problem.
Samo, ak uzmem u obzir da dolazi od čojka koji vjeruje da su nas kreirali vanzemaljci, onda me ne čudi
- Smrcak15
#2617 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Dozer wrote:Sta dalje da ti repliciram na ovo kad si u podvucenom i boldiranom dijelu samo potvrdio ono sto sam vec napisao i na sta si ti ovime repliciraoSmrcak15 wrote: samo sto tvoji argumenti ne piju vode kada sporedimo sa onim vjerodostojim tekstovima islama, kuran, hadis, sira.
nigdje ama bas nigdje ne mozemo zakjuciti da je bio pismen nego naprotiv da je bio nepismen, sve ukazuje da je bio nepismen , ali zbog tvoje neljubavi prema islamu, zelis da islam osporis na svaki moguci nacin, pa cak uzimajuci nekakve argumente zazmirenih ociju koje ni pas sa maslom ne bi pojeo, ali ti ces jedva docekati to uzeti iako nisu logicni samo da bi osporilo Muhamemda ili islam na neki nacin...covjek koji nevoli islam, koji ga pokusava osporiti na bilo koji nacin, ne opreza ni za kakvim argumentima pa cak koje neko ne bi prihvatio ni zazmirenih ociju ali ti to progutas bez imalo vode samo samo zato sto puse u tvoju ideju![]()
Naravno, ne ocekujem da skontas
Ista stvar. Opet samo potvrdjujes ono sto vec rekoh, o prihvatanju, itd.da nadjete negdje hadis, da stoji da je Muhamemd pisao pismo, knjigu, bilo sta prije islama, ili tokom islama bez ikakvih pisara itd ili cak da donesete hadis gdje stoji da su nevjernici rekli, ne lazi m,uhaemde da ne znas pisati kad znamo dobor da znas pisati i citati, jer si bio medju nama 40 godina. niko mu to nije spocitao.
I, naravno, i on je to pogresno tumacio. Nije to bila nikakva Allahova volja, nego najobicnije pomracenje Sunca, ciklicni dogadjaj za koji danas znamo zasto i kako nastaje, a onda se nije znalo pa se radi toga pripisivalo nekom svemocnom bicuimao je muhammeda masa sansi da spletkari , da je stvarno bio lazov spletkaros on bi iskoristio pomracenje sunca kao argument.
Kada mu je sin umro, i potrefilo se pomracenje sunca taj dan, ljudi su po gradu pocei govoriti kako se pomracilo sunce zbog smrti sina Muhammeda, pa im je Muhamemd rekao, da se ne pomracuje sunce zbog necije smrti nego je to Allahovo djelo.
ovo je idealna prilika za lazova da iskoristi pomracenje sunca kao dokaz da je toliko bitna osoba da ima utjecaja na nebeska tijela, idealna perfektna prilika za lazova splektarosa da odradi varku kad mu se sansa ukazala, da je Muhamemd lazov definitivno bi to iskoristio tu sannsu.![]()
Mentalitet i znanja ljudi onda i danas su prilicno razliciti, zar ne...?a ne znas da su mu glavni ljudi grada mekke nudili na pocetku islama da se ostavi islama, iKurana da onda bude njihov kralj, ozeni najljepse zene grada i da mu daju zlata i srebra koliko zeli....ako ovo nije vlast sta je onda, sta je Muhammed rekao im?
Mi danas znamo masu onoga sto ljudi onda nisu znali. Nauka objasnila. S druge strane, tada su ljudi bili daleko religiozniji i podlozniji vjerovanjima u boga i njegove "moci" nego je to slucaj danas, pa je u skladu s tim sasvim logicno da su se tadasnji vlastodrsci i bogatasi pribojavali za svoje pozicije i strahovali od onoga za koga vide da narod krece za njim. Da sve bude gore, ni danas se stvari nisu puno promijenile u tom smislu, a razlicite su samo price/ideologije oko kojih se ljudi okupljaju. Onda je to bilo oko boga i poslanika, danas je to oko nekih drugih stvari, ali princip je isti - oni koji su na pozicijama moci i koji upravljaju resursima i bogatstvom, na sve nacine ce pokusavati osujetiti neke nove ljude i ideje za koje ovi pomisle da mogu nauditi njihovim pozicijama moci. Kupovina protivnika je oduvijek bio jedan od nacina, a ti si upravo opisao pokusaj kupovine Muhammeda od strane tadasnjih mocnika i bogatuna, a kako bi ga sprijecili da u buducnosti povuce mase za sobom, cime bi te mase ostale u okvirima koje su do tada postavili ti mocnici. Kontas? Znam da ne kontas, al' nema veze![]()
A ti, vidimo, znas cak i vise od onih koji su zivjeli s njimto pobija tvoje klimave argumente, ko imalo zna ista o zivotu o Muhamemdu moze da vidi koliko su ti argumenti plitki i lahko oborivi, samo puhnes u odleprsase
ti nekontas sta se tu kaze, nije Allah uzeo licno svojim rukama i povlaci mjesec na prema suncu pa da bude pomracenjeNije to bila nikakva Allahova volja, nego najobicnije pomracenje Sunca, ciklicni dogadjaj za koji danas znamo zasto i kako nastaje,
Nije priroda sama sebi stimala sve ove stvari, tipa da bude bas 23.5 stepeni ugao zemlje pa da imamo godisnja doba itd tacna udaljenost od sunca za normalan zivot itd
kakve crne mase, slijedi ga nejaki samo u pocetku, ismijavali ih , vrijedjali , mucili, progonili, ubijali...a ti si upravo opisao pokusaj kupovine Muhammeda od strane tadasnjih mocnika i bogatuna, a kako bi ga sprijecili da u buducnosti povuce mase za sobom,
rekao si da zeli vlast, onaj dokaz sa potpkupljivanjem kada mu je nudjena vlast a on odbio to, jasan je dokaz da nije zelio vlast.
- Smrcak15
#2618 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Dozer wrote:Znaci, u islamskom raju - dennetu, Kur'an se vise ne mora postovati i tamo su zene ravnopravne s muskarcima (za razliku od ovosjetovne nepravde)?Smrcak15 wrote: pa fino, jednostavno ako neko udje u raj, sexualni odnos moze biti samo sa vjencanim partnerom ili partnerima, to znaci ako muskarac ima vise zena to su onda samo njegove, ili ako zena stvarno zeli da ima vise muskaraca to su onda samo njezini i niciji vise, poput poligamnog braka. pa makar bataljon bio, cim nema dijeljenja partnera sa drugim osoba je moralna, to jeste da ima odnos sa muzem druge zene, ili da ima odnos sa nekim muskarcem i on ode nekoj drugoj da bude sa njom, toga nema u Raju.
Mislim... na ovom svijetu, i po Kur'anu i islamu, zena ne moze i ne smije imati vise muzeva, dok muskarci mogu i smiju imati i 4 zene, ali u dzennetu se to ponistava pa i zena smije i moze imati vise muzeva? Obiljno?![]()
![]()
![]()
![]()
Raja, vrijeme je da predjemo na islam. Zene pogotovo. U dzennetu cete se moci taslaciti s neogranicenim brojem muskih, i niko vas nece (niti smije) nazvati ku*avom, ali - morate ih sve ozeniti. Kad vam neki dodije, samo se razvedete od njega i ozenite novog. Dok je "po zakonu", sve je OK![]()
![]()
![]()
Oj, mati mila, kakve sve gluposti Srmrle nece izvaliti
Dozeru preDozirane gluposti valjasZnaci, u islamskom raju - dennetu, Kur'an se vise ne mora postovati i tamo su zene ravnopravne s muskarcima (za razliku od ovosjetovne nepravde)?
ako zena to hoce to ce i dobiti, pitanje je dali to ona hoce, to se ti zapitaj....nije zenama toliko stalo da imaju vise muzeva odjednom, barem ja nisam nikad cuo neku , mada postoji uvijek izuzeci....kako god....dobit ce svako sto zeli....ali ti i dalje ne kontas zasto zena ne moze ovdje imati vise muskaraca a muskarac moze imati vise zena....jednostavno glupostima si se predozirao i onda ne postavljas stvari u pravi kontekst kako bi shvatio to sve.Mislim... na ovom svijetu, i po Kur'anu i islamu, zena ne moze i ne smije imati vise muzeva, dok muskarci mogu i smiju imati i 4 zene, ali u dzennetu se to ponistava pa i zena smije i moze imati vise muzeva? Obiljno?![]()
![]()
![]()
![]()
odakle ti znas sta ce koja zena htjeti u Raju?Raja, vrijeme je da predjemo na islam. Zene pogotovo. U dzennetu cete se moci taslaciti s neogranicenim brojem muskih, i niko vas nece (niti smije) nazvati ku*avom, ali - morate ih sve ozeniti. Kad vam neki dodije, samo se razvedete od njega i ozenite novog. Dok je "po zakonu", sve je OK![]()
![]()
![]()
je li ti imas neki mozda problem ako u Raju neka zena zeli da ima vise muzeva??? ako joj je to stvarno zelja i Raju, to ce i dobiti...i sta je problem de mi reci.
sve gresku za greskom pravis...nema to dodije, zaboravi, nema dosade u Raju niti da ti nesto dodije, to nesto moze da dodije samo ovdje na zemlji a ne u Raju.Kad vam neki dodije
bitna razlika izmedju ovog sad zivota i zivota u Raju, jeste sto je ovo prolazno uzivanje, znaci dodije kad tad, dok u Raju nema toga da ti dodije, da osjecas, joj bas mi ovo dosadno vise postalo, nema toga, zaboravi.
karaketristika dzenneta je sto nije prolazno uzivanje kao ovdje i tamo je pojacano uzivanje vremenom.
ja itekako znam, ali ti ne znas, jer pretpostvaljas da je zivot isti ovdje i u raju , samim tim razmisljanjem si upao u gresku.Oj, mati mila, kakve sve gluposti Srmrle nece izvaliti
- Smrcak15
#2619 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
da Kuran se konstantno tumaci i otkriva sa vremena na vrijeme jer je nepresusan izvor raznih informacija.Dozer wrote:Upravo je to osnovni problem.
samo sto ti ne kontas to.
- Smrcak15
#2620 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
славянин wrote:A taj odgovor stize od covjeka koji misli da je covjeka stvorio nevidljivi Bog, otkino mu rebro napravio zenu stavio ih u raj - izbacio iz raja jer je zena nagrizla jabuku na nagovor zmije, posle potopio planetu pa utrpao sve po par zivotinja na jedan broj i posle posle poslao nepismenog covjeka koji je cudom diktirao direktnu objavu Boga a u medjuvremenu jahao na necemu izmedju konja i magarca na mjesec i nazad pa i do izvora gdje sunce izlaz/zalazi.Dino34 wrote:Plitko ti je ovo al posve.Dozer wrote:Upravo je to osnovni problem.
nevidljiv sad ali vidljiv na buducem svijetu.A taj odgovor stize od covjeka koji misli da je covjeka stvorio nevidljivi Bog
recimo izvadio neki DNK iz rebra covjeka pa konstruisao zenu od toga, neki procesima kojima je radio....otkino mu rebro napravio zenu stavio ih u raj -
ako ljudi mogu da od uha bika kloniraju tele, zasto bi bogu tesko bilo da od covjekovog rebra, ili DNK iz rebra napravi zenu, kao sto ljudi imaju procese kloniranja zivotinja iz recimo uha zivotinje napravi drugu zivotinju, tako isto u tom nekom fazonu mozda je Bog napravio zenu od covjeka, DNK genetskim inzinjeringom.
ne, obadvoje su jeli a ne samo zena, i adam i eva su mazijali, usotalom nije zmija nagovarala nego sejtanzbacio iz raja jer je zena nagrizla jabuku na nagovor zmije,
ne ni ovo, lokalni potop, a ukrcao je domicilne zivotinje u ladju.posle potopio planetu pa utrpao sve po par zivotinja na jedan broj
kakve neistine , nema vjernika na zemlji da nadjes koji vjeruje u ovo, ovo sto ti pises veze sa vezom nema, odakle vadis ove gluposti ba???a u medjuvremenu jahao na necemu izmedju konja i magarca na mjesec
ako mi nadjes bilo kakav hadis pa makar i apokrifni lazni hadis da je MUhammed isao na mjesec, ja cu se katapultirati iz islama odmah
kazem ti ne pricaj gluposti bezveze, udarit ce ti u glavu ova baljezgarija koja veze sa vezom nema.i nazad pa i do izvora gdje sunce izlaz/zalazi
- славянин
#2621 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Buraq leteci nesto - izgleda da nije na mjesec,mjesec je samo raspolovio ipak je odletio na nebesa
Yes in 18:86 the Quran claims that dhul qarnayn found the sun setting in a muddy spring and Sunnah Abu dawud 39991 confirms that
Yes in 18:86 the Quran claims that dhul qarnayn found the sun setting in a muddy spring and Sunnah Abu dawud 39991 confirms that
- Smrcak15
#2622 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
славянин wrote:Buraq leteci nesto - izgleda da nije na mjesec,mjesec je samo raspolovio ipak je odletio na nebesa![]()
izgleda ovako izgleda onako izgleda ovako izgleda onakoBuraq leteci nesto - izgleda da nije na mjesec,mjesec je samo raspolovio ipak je odletio na nebesa![]()
covjce boziji citaj malo vise i ne brukaj se, u Kuranu stoji
vidi ovo sta ti Kuran kaze:
17:60 ... A san koji smo ti dali da usniješ i drvo ukleto, u Kur'anu spomenuto, iskušenje su za ljude. Mi ih zastrašujemo, ali njima to samo povećava ionako veliko bezvjerstvo.
kakav san??
san u noci miradza, istiniti san....to je kada covjeku dusa izaadje iz tijela kroz astralnu projekciju i ide u vece nebeske sfere.
sunce ti poljubim zarko , kakve li ti gluposti valjas ovdje, kopiras nekekave gluposti sa anti.-islamskih stranica da bi meni ovdje se brukao pred cijelim forumomYes in 18:86 the Quran claims that dhul qarnayn found the sun setting in a muddy spring and Sunnah Abu dawud 39991 confirms that
pa da vidimo sta to ti nama ovdje donosis
18:86 Kad stiže do mjesta gdje Sunce zalazi, učini mu se kao da zalazi u jedan mutan izvor i nađe u blizini njegovoj jedan narod. 'O Zulkarnejne' – rekosmo Mi – 'ili ćeš ih kazniti ili ćeš s njima lijepo postupiti?'
znaci ovdje se kaze dosao Zul Karnejn u aksamsko vrijeme kada sunca zalazi, stigao na obalu i vidi kako sunce zalazi na horizontu, on vidi to kao da ulazi u vodu, znaci to je ono sto on vidi, ali to je samo opticka varka,

isto kao kad bi ja rekao stigao sam u aksamsko vrijeme do planine, i vidio sam kako sunce zalazi iza planine, ovako

ti dodjes i meni kazes, kakve to gluposti pricas, pa zar ti vjerujes to da je sunce fizicki se nalazi iza planine, da se tamo krije
ili ovako naprimjer, kazem, sjedio sam na obali mora i vidio kako sunce zalazi na horisontu, a ti meni kaze, kakve to gluposti pricas, znas da sunce ne zalazi nigdje nego zemlja se okrece pa nam se cini kao da se sunce krece u tom smjeru....eto na kojem nivou je to st oti ovdje donosis.
- славянин
#2623 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Pricas nepovezano kao i uvijek:
Rekao sam Burak burek kako se zove sta je Muhamed radio sa njim ?
Gdje ovdje pise UCINILO MU SE
حَتَّىٰ إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِندَهَا قَوْمًا ۗ قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَن تُعَذِّبَ وَإِمَّا أَن تَتَّخِذَ فِيهِمْ حُسْنًا - 18:86
Gdje ovdje pise UCINILO MU SE
- Smrcak15
#2624 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
славянин wrote:Pricas nepovezano kao i uvijek:
Gdje ovdje pise UCINILO MU SEحَتَّىٰ إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِندَهَا قَوْمًا ۗ قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَن تُعَذِّبَ وَإِمَّا أَن تَتَّخِذَ فِيهِمْ حُسْنًا - 18:86
Burak je bila neka zivotionja u tom nekom astralnom svijetu kada se dusa razdvoji od tijela i krene u toj dimenziji da bude.Rekao sam Burak burek kako se zove sta je Muhamed radio sa njim ?
وَجَدَهَاGdje ovdje pise UCINILO MU SE
znaci naci ga sa jednom od svojih cula, to jeste vidom u ovom slucaju....Vidio ga- Wadzadaha.
znaci vidio ga je kako zalazi u more kao kad mi gledamo zalazak sunca i cini nam se da zalazi u more , to je samo opticka varka.
a nije to bukvalno znacenje da sunca dodje ispred tebe i uleti u more
tekst jednostavno znaci , kada je dosao u prevecerje kada sunce zalazi, vidio je kako zalazi u more ovako

ako ti i dalje mislis da se u tom tekstu bas doslovno misli da sunce uskace u more, onda ti druze nema pomoci, na nivou si djeteta koje cuje kad neko kaze: Vidio sam kako sunce zadje iza brda...
i onda dijete otrci iza brda da trazi gdje se sunce zakrilo
- славянин
#2625 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Jel to kazes da kuran nije savrsen i izvrces ga jel! :
\
Found it وَجَدَهَا
Ja citam sta pise u Kuranu savrsenom a ne sta ti mislis da nesto znaci i kako ti to mislis da izgleda:
حَتَّىٰ إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِندَهَا قَوْمًا ۗ قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَن تُعَذِّبَ وَإِمَّا أَن تَتَّخِذَ فِيهِمْ حُسْنًا - 18:86
Until, when he reached the setting of the sun, he found itsetting in a spring of dark mud, and he found near it a people. Allah said, "O Dhul-Qarnayn, either you punish or else adopt among them goodness."
NIGDJE RIJECI UCINILO SE - STO SI TVRDIO (LAGAO) a to sto ti kazes TO SE MISLI OVAKO ILI ONAKO je IRELEVANTNO jer KURAN JE SAVRSEN i u NJEMU OVAKO PISE.
PUNO ZUJIS ALI NIGDJE MEDA

Found it وَجَدَهَا
znaci naci ga sa jednom od svojih cula, to jeste vidom u ovom slucaju....Vidio ga- Wadzadaha.
znaci vidio ga je kako zalazi u more kao kad mi gledamo zalazak sunca i cini nam se da zalazi u more , to je samo opticka varka.
a nije to bukvalno znacenje da sunca dodje ispred tebe i uleti u more![]()
![]()
ako tako razmisljas onda si ti prolupao skroz na skroz druze...
tekst jednostavno znaci , kada je dosao u prevecerje kada sunce zalazi, vidio je kako zalazi u more ovako.
Ja citam sta pise u Kuranu savrsenom a ne sta ti mislis da nesto znaci i kako ti to mislis da izgleda:
Until, when he reached the setting of the sun, he found itsetting in a spring of dark mud, and he found near it a people. Allah said, "O Dhul-Qarnayn, either you punish or else adopt among them goodness."
NIGDJE RIJECI UCINILO SE - STO SI TVRDIO (LAGAO) a to sto ti kazes TO SE MISLI OVAKO ILI ONAKO je IRELEVANTNO jer KURAN JE SAVRSEN i u NJEMU OVAKO PISE.
PUNO ZUJIS ALI NIGDJE MEDA