Mozda hajvan hecim a i to mi je sumnjivo.atmel wrote:Kako možeš nešto tako reći, pa on je DOKTOR.Maraschino wrote:![]()
![]()
nisi svjestan svoje nesvjesti![]()
Cuj Hafis i kenjac u prici.
Mozda hajvan hecim a i to mi je sumnjivo.atmel wrote:Kako možeš nešto tako reći, pa on je DOKTOR.Maraschino wrote:![]()
![]()
Nedo Bog, da te on liječi. Prije bi nekoj nani otišo, da me sa travom i kikselim sirćetom liječi.Maraschino wrote:Mozda hajvan hecim a i to mi je sumnjivo.atmel wrote:Kako možeš nešto tako reći, pa on je DOKTOR.Maraschino wrote:![]()
![]()
Cuj Hafis i kenjac u prici.
Kakve veze ima natpis ili slogan kojeg su istakle pristalice kandidata za hrvatskog člana predsjedništva g. Komšića, sa Bošnjacima, pa te to nije smetalo staviti na ovu temu?Novak20 wrote:Opet pitam kakve ovo ima veze sa bošnjačkom politikom prema BiH Hrvatima. Je li to bošnjačka politika treba braniti fratre od Ćirila ?Mirza007 wrote:Pa zar je dotle doslo da se i ovakvim stvarima bave? Zar je stvarno HDZ-ovcim da noktiju dogorilo?
" "Mi gvardijani franjevačkih samostana i članovi Franjevačke provincije Bosne Srebrene ograđujemo se od priopćenja objavljenoga na službenim internetskim stranicama Hrvatske demokratske zajednice BiH 2. listopada 2018. godine, a koji su prenijeli i neki drugi printani i elektronski mediji. Priopćenje su potkrijepili i našim fotografijama iz kojih bi se trebalo iščitati kako, u ime svih franjevaca, dajemo podršku programu HDZ-a BiH. U čitavom tekstu, opremljenom s nekoliko naših fotografija snimljenih na različitim lokacijama, posebno je problematična u potpunosti izmišljena izjava koja glasi: 'Mi franjevci kroz stoljeća na ovim prostorima dijelimo dobro i loše sa svojim narodom. To zajedništvo koje mi svakodnevno živimo i vjeru u bolju budućnost danas prepoznajemo u programu HDZ-a i svih stranki okupljenih u zajedništvu Hrvatskog narodnog sabora, na čelu s dr. Draganom Čovićem'", stoji u izjavi gvardijana koju je prenijela katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.
Gvradijani-franjevci ističu da nitko u ime Bosne Srebrene pa ni oni osobno nisu mogli dati potporu bilo kojoj stranci ili kandidatu na predstojećim izborima bez odgovarajuće suglasnosti uprave provincije.
Podsjetili su da franjevci kao i drugi građani imaju pravo na osobne političke preferencije i prijateljske veze s različitim osobama uključujuči one koje obnašaju dužnosti u BiH, no službena stajališta franjevačke zajednice može iznositi jedino uprava njihove provincije."
E Cirilo, Cirilo na sta si spao. Jesu li to "europske vrijednosti?!
https://--- NO LINKS ---/forum/politika/ ... 8-200.htmlEnergetika2 wrote:Sta kazu ?Vizionar 1985 wrote:Eno objavili nam rat na Poskoku.
Tuzno je i zlokobno. Udruzili su se jednom protiv nas pa nas je to kostalo pravo u proslom ratu. I prije tog su znali se udruzivati da nam drzavu podjele. Vidjecemo sta buducnost nosi.Energetika2 wrote:
Prizivaju traktore znaci.
Jest al onda ukini bosnjackog i srpskog predstavnika i pusti samo Komsica. To bi bilo ok.mishic wrote:Dragan Čović je svojom politikom natjerao ogroman broj glasaća da glasaju za Komšića.
Politika koja je usmjerena protiv BiH ima oponente u patriotama ove zemlje iako u konačnici njihova reakcija postaje opasna za BiH.
Čoviću kao da nije jasno da kada bi imao glasove sve i jednog Hrvata iz BiH ne može voditi politiku protiv BiH i očekivati da toj politici a time i Hrvatima u BiH osigura prosperitet i bolju budučnost. Čak i u RS-u politika usmjerena protiv BiH pomalo gubi podršku što znaći da narod počinje da shvata da prosperiteta, boljeg života i sigurne budučnosti nema u zemlji u kojoj podjele, sukobi i svađe dominiraju.
Ide sporo ali je izvjesno, budućnost u ovoj zemlji pripast će strankama koje se okreću građanima, njihovim problemima, njihovoj sigurnosti i sigurnijoj budućnosti. Svidjelo se to kome ili ne, ovdje neće imati budučnost oni kojima BiH nije na prvom mjestu.
Dušebrižnici samo jednog od tri naroda u BiH ne donose dobro i nisu budučnost ni tog naroda ni BiH.
Ko to prije shvati i okrene se politici prosperiteta BiH imat će podršku i budućnost u ovoj ali bi imao i u svakoj drugoj normalnoj državi.
živjeliMaharadza wrote:UZP - OGRANAK BiH NA APARATIMA; a svima koji vole BiH jedna prigodna;

Al treba i SDA, i SNSD, i sve nacionalisticke stranke. A ne vidim da se to desava.Energetika2 wrote:HDZ se treba nekako izbaciti iz svih nivoua vlasti. Pa neka stavljaju balvane.
House wrote:novak, hafiz i kolinda
na aparatima
Na koji način?Energetika2 wrote:HDZ se treba nekako izbaciti iz svih nivoua vlasti. Pa neka stavljaju balvane.
Jednostavno, ne koalirati sa njima u parlamentu FBiH gdje neće imati ni 10 zastupnika.fortaleza wrote:Na koji način?Energetika2 wrote:HDZ se treba nekako izbaciti iz svih nivoua vlasti. Pa neka stavljaju balvane.
Aha. A jel to uopšte demokracija onda?studiorum_tuzlaensis wrote:Jednostavno, ne koalirati sa njima u parlamentu FBiH gdje neće imati ni 10 zastupnika.fortaleza wrote:Na koji način?Energetika2 wrote:HDZ se treba nekako izbaciti iz svih nivoua vlasti. Pa neka stavljaju balvane.
Dalje, ne koalirati sa njima u KS, BPK, SBK, ZDK, USK, BPK, HNK.
Mogu dobit otpadničke kantone tipa Posavski i ZH ili Kanton 10 gdje su budžeti kantona ravni Budžetu Općine Trnovo.
Sve ovisi od SDA u HNK i vjerovatno SBK, a u ostalim kantonima nemaju šanse. Što se tiče parmalenta FBiH, mislim da ni tu ne mogu formirati vlast sa SDA, ali vidjećemo.... Dom Naroda ostaje problem jer se neće ni imenovati kako stvai stoje.
A jeli demokracija što zadnjih 25 godina sve se vrti onako kako je to u interesu TRI KOINSTITUTIVNA NARODA??? Šta je sa manjinama, šta je sa ostalima..... Nemoj demokracije svega ti ...... Demokracija je kad ja KAO GRAĐANIN OVE DRŽAVE, biram ono za koga ja mislim da bi mogao donijeti promjenu, bez obzira na njegovo nacionalno, vjersko, etničko ili bilo koje drugo opredjeljenje .... kao što kolega studiorum reče .... INTEREST NORMALNOG GRAĐANINA vs INTERES IDIOTA U NACIONALNIM TOROVIMA .....fortaleza wrote:Aha. A jel to uopšte demokracija onda?
Bravo momčino, to je to.edo_79 wrote:A jeli demokracija što zadnjih 25 godina sve se vrti onako kako je to u interesu TRI KOINSTITUTIVNA NARODA??? Šta je sa manjinama, šta je sa ostalima..... Nemoj demokracije svega ti ...... Demokracija je kad ja KAO GRAĐANIN OVE DRŽAVE, biram ono za koga ja mislim da bi mogao donijeti promjenu, bez obzira na njegovo nacionalno, vjersko, etničko ili bilo koje drugo opredjeljenje .... kao što kolega studiorum reče .... INTEREST NORMALNOG GRAĐANINA vs INTERES IDIOTA U NACIONALNIM TOROVIMA .....fortaleza wrote:Aha. A jel to uopšte demokracija onda?