Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
hzsa22
#2601 Re: Bitcoins
Nisam upratio do sad s obzirom da sam uglavnom na IQO i ETORO-u.
Na kojem exchangu mogu cash-om kupit BTC i onda to prebacit na Binance?
Na kojem exchangu mogu cash-om kupit BTC i onda to prebacit na Binance?
- HowForWhom
#2602 Re: Bitcoins
@drndalo i hzsa22
Ja sam uradio ovako:
Otvorio account na advcash, potrebno milijardu verifikacija al' proslo.... nisam ISIL-ovac.
Otvorio account na exmo i to je bilo bez problema (exmo.me)
Povukao pare (Minimum je 10 Eur) na exmo sa advcash i moras kupiti jednu od valuta (etherium ili btc) mozda bolje btc jer razmjenu u ripple dozvoljava samo iz btc-a, a ne i iz etheriuma.
Da bi prebacio sa exmo na binance potrebno je da imas odredjeni broj etheriuma, btc, riplle itd. (Minimum 0.01 BTC, Minimum 0.1 ETH, Minimum 25 XRP)
advcash verifikaciju necete dobiti prije NG
, al mozda zapocnite i stanite u red.
Ja sam uradio ovako:
Otvorio account na advcash, potrebno milijardu verifikacija al' proslo.... nisam ISIL-ovac.
Povukao pare (Minimum je 10 Eur) na exmo sa advcash i moras kupiti jednu od valuta (etherium ili btc) mozda bolje btc jer razmjenu u ripple dozvoljava samo iz btc-a, a ne i iz etheriuma.
Da bi prebacio sa exmo na binance potrebno je da imas odredjeni broj etheriuma, btc, riplle itd. (Minimum 0.01 BTC, Minimum 0.1 ETH, Minimum 25 XRP)
advcash verifikaciju necete dobiti prije NG
- perfekcionista1
#2603 Re: Bitcoins
Mislis da nisam pokusao tako, krenuo sam otvarati acc na bar 4-5 sajtova koji su se spominjali na forumu, exmo je na pocetku bio u totalnom padu nisam mogao da posaljem dokumente za verifikaciju izbacuje nekakav error, tek prekuce je otisla prva faza verifikacije i cekam, to ce sve predugo trajati a meni trading treba odmah. Gatehub takodje nekakvu gresku izbacivao, i predugo traje verifikacija. Istva stvar je i sa binance. I nekako ne mogu da vjerujem da je 0,1% sve sto ti binance uzme, je li to i za depozit, i za whitdraw i za kupopodaju valute? Kako im se onda isplatiime123 wrote: Zasto uopste trgujete na tom iqoptionu ako je fee toliki, na binance fee 0.1 %. Kupis malo binance coina i fee ti bude 0,05 %.
- perfekcionista1
#2604 Re: Bitcoins
sta je ustvari adcash, wallet? Za sta wallet? Binance, exmo? Uz koju stranicu se koristi. Zeznuto je laiku kad udje u kriptosvijet, ja jos hvatam osnovne termine, o kriptu sam malo nesto izucavao tokom faksa ali sve zaboravio, jos sad kad vidim kako me handre sa verifikacijama, katastrofa. Pa jbt na binance mi traze da se slikam ko u policijskoj stanici nakon hapsenja stavim licnu pored glave i jos moram drzati papir gdje pise binance i danasnji datum. Pa majka mu stara da li su oni normalni. Poslao sam verifikaciju i garant ce odbiti i naci neku manuPitar_na_motoru wrote:@drndalo i hzsa22
Ja sam uradio ovako:
advcash verifikaciju necete dobiti prije NG, al mozda zapocnite i stanite u red.
-
ljiljan02
#2605 Re: Bitcoins
evo provizije i limiti sa exma https://exmo.com/en/docs/feesKako im se onda isplati
kako im se nece isplatiti, samo pogledaj kolicinu trgovine za bilo koju mjenjacnicu, npr 100.0000.000 (i ovo je onako bas mal iznos) i ako je provizija 0.2% oni su tu dobri 200.000$. A evo pogledaj https://coinmarketcap.com/ da su cifre puno puno vece.
Mi kao fol nesto trejdamo nesto holdamo a prave pare uzimaju mjenjacnice i berze isto kao u vrijeme zlatne groznice masa ljudi islo da kopa zlato i nadali se zaradi od prodaje zlata a prave pare uzimali ljudi koji su prodavali alat tim "zlatarima"
-
mirza1h
-
r_faruk
#2607 Re: Bitcoins
Jednom prilikom su se spominjale nekakve mafije zbog kojih crypto nece propasti, brze transakcije bez posrednika itd.... Sve je otislo kontra. Covjece, vise dokumenata treba nego u banci...
Sta je ovdje anonimno?
Sta je ovdje anonimno?
-
ljiljan02
#2608 Re: Bitcoins
r_faruk wrote:Jednom prilikom su se spominjale nekakve mafije zbog kojih crypto nece propasti, brze transakcije bez posrednika itd.... Sve je otislo kontra. Covjece, vise dokumenata treba nego u banci...
Sta je ovdje anonimno?
- victom
#2609 Re: Bitcoins
link između papirnog novca i kriptoa su mjenjačnice. a one su regulisane.r_faruk wrote:Jednom prilikom su se spominjale nekakve mafije zbog kojih crypto nece propasti, brze transakcije bez posrednika itd.... Sve je otislo kontra. Covjece, vise dokumenata treba nego u banci...
Sta je ovdje anonimno?
sad možeš trgovati koliko god hoćeš kripto valutama, al čim želiš isplatu u pravi novac, traže se podaci.
Naravno banka ima i prednosti, kao npr manje papirologije i jeftinije transakcije. rofl.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:23, edited 2 times in total.
- victom
#2610 Re: Bitcoins
spremte se, za 19 minuta kreće show.
svaki dan u 2:45
- victom
#2611 Re: Bitcoins
izgleda večeras pumpanje preskočeno 
-
Hendrix
#2612 Re: Bitcoins
Ne da ti se nikako potrefit.victom wrote:izgleda večeras pumpanje preskočeno
- HowForWhom
#2614 Re: Bitcoins
Advcash je nekako "medjustanica" izmedju tvojih para i nekog exchange-a i trade platforme. Znaci, iz BIH je nemoguce (skoro nemoguce, cini mi se samo IQ) da uplatis direktno sa kartice na tu platformu pa se koriste ove migucnosti.perfekcionista1 wrote:sta je ustvari adcash, wallet? Za sta wallet? Binance, exmo? Uz koju stranicu se koristi. Zeznuto je laiku kad udje u kriptosvijet, ja jos hvatam osnovne termine, o kriptu sam malo nesto izucavao tokom faksa ali sve zaboravio, jos sad kad vidim kako me handre sa verifikacijama, katastrofa. Pa jbt na binance mi traze da se slikam ko u policijskoj stanici nakon hapsenja stavim licnu pored glave i jos moram drzati papir gdje pise binance i danasnji datum. Pa majka mu stara da li su oni normalni. Poslao sam verifikaciju i garant ce odbiti i naci neku manuPitar_na_motoru wrote:@drndalo i hzsa22
Ja sam uradio ovako:
advcash verifikaciju necete dobiti prije NG, al mozda zapocnite i stanite u red.
Ne kontam to za binance, meni je sve islo bez problema i registrovao se bas vez ikakvih verifikacija ili ja mislim da sam se verifikovao
Na exmo se moze trgovat i mijenjati i malo se ucis i vidis kako i sta. Sa exmo se moze prebaciti na binance ali uslovljavaju odredjenu kolicinu coina da imas.
Wallet ti je mjesto gdje cuvas coine ako neces trgovati s njima i "kiselis ih".
A sve ti i ovo pise laik koji 3 sedmice uci i iscitava. I moram se zahvaliti nekim forumasima sto me naucise
-
hzsa22
#2615 Re: Bitcoins
Imam jedan insajd tip za jesnu od valuta. Cim potvrdim vjerodostojnost, stavit cu vam ovdje.
- victom
#2616 Re: Bitcoins
što nam je Bitcoin vako slabašan, ko da će na ahiret.
- HowForWhom
#2617 Re: Bitcoins
Ne slusaj insajdere nego se sam odkuci za neku valutu... istrazi i vidi sta je i ko stoji iza nje pa onda ulazihzsa22 wrote:Imam jedan insajd tip za jesnu od valuta. Cim potvrdim vjerodostojnost, stavit cu vam ovdje.
Al svejedno daj taj tip
- mO k3
#2618 Re: Bitcoins
insajd tip??hzsa22 wrote:Imam jedan insajd tip za jesnu od valuta. Cim potvrdim vjerodostojnost, stavit cu vam ovdje.
Daj ne zezaj ... n
- perfekcionista1
#2619 Re: Bitcoins
Krenuo redom citati temu od prve stranice da umnozim znanje i vec me kod 12.stranice glava zabolila, 95% postova rasprava o napuhanim i nenapuhanim balonima.
Izvinit ce te sto opet ovdje pitam iako negdje na temi mozda postoji odgovor, koji wallet za binance koristiti a da moze bosanceros bez problema raditi uplatu i isplatu? I je li ide poseban wallet za svaku valutu ili je jedan za sve ponudjene na binanceu?
- drndalo
#2620 Re: Bitcoins
victom wrote:izgleda večeras pumpanje preskočeno
Sto nam ovo nema Victom-a ? Jos spava razocaran od jutrosnjeg preskakanja pumpanja?victom wrote:spremte se, za 19 minuta kreće show.
-
ime123
#2621 Re: Bitcoins
Ako mislite na xrp, raja vadi pare tovari ovaj xvg. Narastao je na 50 %, ocekuju u toku dana da izbace taj neki protokol za vecu anonimnost.
- victom
#2622 Re: Bitcoins
bilo je zadnja 3 dana sigurno, eto sinoć preskočilo.drndalo wrote:victom wrote:izgleda večeras pumpanje preskočenoSto nam ovo nema Victom-a ? Jos spava razocaran od jutrosnjeg preskakanja pumpanja?victom wrote:spremte se, za 19 minuta kreće show.
valjda sad reprogramiraju botove za neku drugu akciju.
- victom
#2623 Re: Bitcoins
12 stranica je puno, ma koja tema bila.perfekcionista1 wrote:Krenuo redom citati temu od prve stranice da umnozim znanje i vec me kod 12.stranice glava zabolila, 95% postova rasprava o napuhanim i nenapuhanim balonima.Izvinit ce te sto opet ovdje pitam iako negdje na temi mozda postoji odgovor, koji wallet za binance koristiti a da moze bosanceros bez problema raditi uplatu i isplatu? I je li ide poseban wallet za svaku valutu ili je jedan za sve ponudjene na binanceu?
evo prepričaću ti ja 105 stranica:
Kriptaši bi ko eto nešto se bogatili, a mi ko eto nedamo.
I to je to.
Ah ja, ja sam isto od antikriptaša, postao kriptaš, ali sa nekim skroz minimalnim ulogom, da osjetim duh trgovanja.
I poslije 7 dana, dosta mi je svega, umorilo me.
Ko što neko reče, ovaj bitcoin me umara i psihički i fizički.
- victom
#2624 Re: Bitcoins
Da ne bude za 6 mjeseci:victom wrote:što nam je Bitcoin vako slabašan, ko da će na ahiret.
Nakon duge i teške bolesti Bitcoin je preselio na Ahiret.
Ožalošćeni: Sinovi Bitcoin Cash i Bitcoin Gold, rođaci Ethereum, Litecoin, Ripple i mnogobrojna rodbina i prijatelji.
- HowForWhom
#2625 Re: Bitcoins
Rastao je on i ranije pa pao, bio 0.06 pa skocio na 0.26, pa pao na nekih 0.14 sad opet skaceime123 wrote:Ako mislite na xrp, raja vadi pare tovari ovaj xvg. Narastao je na 50 %, ocekuju u toku dana da izbace taj neki protokol za vecu anonimnost.