REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
asker

#2601 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

KENJAC wrote:Asker . Bog me ubio ako sam te ista razumio !? Kakve veze ima ovo sto si napisao sa onim sto sam ja napisao ?
Izgleda da zivimo u paralelnim svjetovima................ziv mi i zdrav bio.
_dreamer_

#2602 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

Acid25 wrote:
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je već uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim je bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, javila je Srna. Bivši član Predsjedništva Željko Komšić smatra da je predsjedavajući Ivanić zlouporijebio svoju poziciju jer je postupio bez odluke Predsjedništva.
Ivaniću, bre! Ne talasaj! :-) :lol:
Par stranica prije sam napisao da ce ovo ivanic uraditi i da je upravo zbog ovog ocekivanog poteza bitan konsenzus hrvata i bosnjaka.

Jasno je kao dan, softic jeste bio agent, ali to vam je kao kada date punomoc advokatu u pravnom sporu... itekako je mozete oduzeti
Last edited by _dreamer_ on 22/02/2017 00:50, edited 3 times in total.
belfy

#2603 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by belfy »

RNG_25 wrote:
belfy wrote:ako imas problema sa citanjem, nije problem pojasniti. Trumpa sam pomenuo ja, a vezano za tebe (da odgovorim i na tvoje sljedece pitanje - zbog licemjerja).
Aha, znači neka logička greška gdje se pozivaš na nevezane ljude radi... dokazivanja da sam ja u krivu, ili šta već? Jasno.
ne. opet fulas poentu. trebas li dokaz?
_dreamer_

#2604 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, sudija Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, Faris Vehabović, vrlo argumentovano objašnjava zašto će BiH još jednom doživjeti pravno poniženje, a neprijatelji BiH dobiti razlog za slavlje nakon što Sud u Hagu odbije razmatrati naš zahtjev za revizijom

http://ba.n1info.com/a139036/Vijesti/Vi ... -fazi.html
Ovako to i ja vidim, covjek je realno predstavio probleme, eh sad, sta ima nas tim od dokumenata i da li su upotrijebljivi, ostaje da se vidi.
Acid25

#2605 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

KENJAC wrote:
Acid25 wrote:
KENJAC wrote:Kad su vidili da jedu govna , ubili ga ! Da , ubili ga !
:lol:

E sram ih bilo! Odmah piši za rehabilitaciju.
Sto ? Jel nije bilo ovako?
A sto se tice rehabilitacije ...eno mu Mire pa nek pise.

...a ovo da su dva razlicita suda , jesu !!

.....al u qurcu !
Ja ipak mislim da je on jednostavno, umro.
insomnia78

#2606 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Acid25 wrote:
KENJAC wrote:Kad su vidili da jedu govna , ubili ga ! Da , ubili ga !
:lol:

E sram ih bilo! Odmah piši za rehabilitaciju.
Ubise kurve postena čoveka
RNG_25

#2607 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by RNG_25 »

belfy wrote:
RNG_25 wrote:
belfy wrote:ako imas problema sa citanjem, nije problem pojasniti. Trumpa sam pomenuo ja, a vezano za tebe (da odgovorim i na tvoje sljedece pitanje - zbog licemjerja).
Aha, znači neka logička greška gdje se pozivaš na nevezane ljude radi... dokazivanja da sam ja u krivu, ili šta već? Jasno.
ne. opet fulas poentu. trebas li dokaz?
Trebam, jer i dalje ne vidim kakve veze Trump ima sa onim šta sam rekao. Ili kakve veze ima sa ovom temom, i td.
spreca

#2608 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

_dreamer_ wrote:
Acid25 wrote:
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je već uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim je bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, javila je Srna. Bivši član Predsjedništva Željko Komšić smatra da je predsjedavajući Ivanić zlouporijebio svoju poziciju jer je postupio bez odluke Predsjedništva.
Ivaniću, bre! Ne talasaj! :-) :lol:
Par stranica prije sam napisao da ce ovo ivanic uraditi i da je upravo zbog ovog ocekivanog poteza bitan konsenzus hrvata i bosnjaka.

Jasno je kao dan, softic jeste bio agent, ali to vam je kao kada date punomoc advokatu u pravnom sporu... itekako je mozete oduzeti
On je priznao i da je prije godinu dana pisao pismo Haskom sudu jer je ocekivao da ce biti revizije....
Thorgerson

#2609 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Thorgerson »

Meni samo nije jasna jedna stvar. Tuzba je podnesena '93 godine. Zasto se u toj tuzbi nije stavljeno tuzba za agresorsko djelovanje, unistavanje imovine, napad na suverenu drzavu itd. Mislim stavljena je teska rijec genocid, koja je poprilicno tesko dokaziva, '95 se desio genocid i naravno da ce sud presuditi. Ali sta da nije bio genocid u Srebrenici. Tek tada od tuzbe ne bi bilo nista.

Zasto Srbiju jednostavno nismo tuzili za napad i agresiju na jednu suverenu drzavu Republiku Bosnu i Hercegovinu, za ubijanje i protjerivanje ljudi itd? Je li tako uopste stoji u toj tuzbi? Je li to tuzba za agresiju ili je to tuzba samo za genocid.

Jer ako se ne varam radi se i o tuzbi za agresiju. I meni uopste nije jasno kako smo mogli prvi proces izgubiti.

Jbt, pa ko sjedi na ovoj slici i potpisuje MIROVNI sporazum? Sta onda Milosevic radi ovdje?
Image
Last edited by Thorgerson on 22/02/2017 09:17, edited 1 time in total.
Duka Dizel

#2610 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Kikibombona wrote:
Chmoljo wrote:otišo tt i sve govori tik tak, tik tak :D

Slusam sad Nikolica na RTS, dok je poluvrijeme. Pita ga za reviziju. Potpuno opusteno i blago odgovara, kao da je revizija nesto nebitno i marginalno. Isto se ponasao Vicic.

Kako to da dva ultra-radikala reaguju ovako blago i pomirljivo dok 'umjereni' Ivanic i ostali BH Srbi pjene kao nikad!? Ni Seselj ne posvecuje skoro nikakvu paznju reviziji, na svom tviter nalogu samo o izborima pise. Sta ti mislis?

Malo neobicno.

Volio bih i Thomasovo misljenje procitati.
U Srbiji su trenutno najvažniji nadolazeći predsednički izbori.
A i pored toga, postoji sto drugih pitanja važnijih od zahteva za reviziju o kojoj će sud dati mišljenje za godinu-dve.
Da se bar ta revizija može na bilo koji način upotrebiti u izbornoj kampanji, možda bi bila dočekana impulsivnije od strane vlasti ili opozicije .

Ovako, to je tužba iz vremena Slobodana Miloševića i svaka vlast u Srbiji (a promenilo ih se dosta) imala je posla sa nekom fazom te tužbe.
Ko zna koja vlast u Srbiji će dočekati odbacivanje revizije ili neko novo sudjenje.

Možda malo graknu Dačić, Vulin ili neki drugi potrčko zadužen za verbalnu polemiku sa susedima.
megaman4

#2611 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

Toma Diploma hoce da dodje u Sarajevo, ali kako kaze nema ko da ga pozove.

Koji ce nam kurac da nam isprepada zene i djecu.
sinuhe

#2612 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Sinoc dosta neutralna poruka EU predstavnistva u BiH.
Prema sudu postupak je zavrsen 2007 a revizija je odvojen postupak tako da nije istinita Izetbegoviceva prica o privodjenju slucaja kraju.
sinuhe

#2613 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

MimiHD wrote:
sinuhe wrote:Sinoc dosta neutralna poruka EU predstavnistva u BiH.
Prema sudu postupak je zavrsen 2007 a revizija je odvojen postupak tako da nije istinita Izetbegoviceva prica o privodjenju slucaja kraju.
poliKita je kurva i majka joj je kurava bila
Novinari su krivi. Ne smiju reci narodu onako kako je a Soros ih godinama finansirao da na svoj nacin grade otvoreno drustvo.
draganbl

#2614 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

Evo čitam da je Sakib otputovao. Valjda je ponio sve što je planirao da preda. Šteta bi bilo da propadne taj desetogodišnji trud skupljanja dokaza zbog tamo neke trivijalne proceduralne pogreške.
Drvosjeca iz Dejcica

#2615 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

draganbl wrote:Evo čitam da je Sakib otputovao. Valjda je ponio sve što je planirao da preda. Šteta bi bilo da propadne taj desetogodišnji trud skupljanja dokaza zbog tamo neke trivijalne proceduralne pogreške.
Hoće li Bakir preuzeti odgovornost ako revizija presude padne na prvom koraku? Ja mislim da neće...opet će se naći neko drugi da se okrivi za neuspjeh. Bakir voli za grijehe svojih pajdaša reći da onaj ko radi taj i griješi pa će tako i ovaj put. :oops:
insomnia78

#2616 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Tješite me oče, majko. Tješi i ti kume Rajko
draganbl

#2617 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
draganbl wrote:Evo čitam da je Sakib otputovao. Valjda je ponio sve što je planirao da preda. Šteta bi bilo da propadne taj desetogodišnji trud skupljanja dokaza zbog tamo neke trivijalne proceduralne pogreške.
Hoće li Bakir preuzeti odgovornost ako revizija presude padne na prvom koraku? Ja mislim da neće...opet će se naći neko drugi da se okrivi za neuspjeh. Bakir voli za grijehe svojih pajdaša reći da onaj ko radi taj i griješi pa će tako i ovaj put. :oops:
Ne treba niko da preuzima odgovornost ako presuda padne. To će jednostavno značiti da novih dokaza, relevantnih za Sud čisto da naglasim, nema. Ostaje na snazi prethodna presuda i to je to.
DonieBrasco

#2618 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Ovo je jedini ispravni nacin, nemam drugog.
Last edited by DonieBrasco on 22/02/2017 13:04, edited 1 time in total.
LBVIEW

#2619 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LBVIEW »

I vi umereni takvi cinici,a ocekujete nekakvo pomirenje,razvijanje dobrosusedskih odnosa i slicno?
GeeTnT

#2620 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

LBVIEW wrote:
I vi umereni takvi cinici,a ocekujete nekakvo pomirenje,razvijanje dobrosusedskih odnosa i slicno?
..i Dodik je otisao do Vucica...ponio je olovku kojom ce potpisati prodaju Elektroprivrede Srpske Srbiji, tj, EPS-u....
pljuc ....stoci koja krije zlocince, grobnice i krcmi BiH imovinu....mater vam j3bem!
Drvosjeca iz Dejcica

#2621 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

draganbl wrote:
Ne treba niko da preuzima odgovornost ako presuda padne. To će jednostavno značiti da novih dokaza, relevantnih za Sud čisto da naglasim, nema. Ostaje na snazi prethodna presuda i to je to.
U normalnoj državi i društvu se itekako treba preuzeti i znati ko snosi odgovornost za neuspjeh ali i uspjeh. Na žalost kod minder efendija i njihove politike bez vizije i ideje niko nizašta ne odgovara pa tako neće ni za ovaj eventualni neuspjeh i blamažu koju mogu doživjeti. Mislim, nije ništa bolje stanje ni kod vas u BL ali to nije tema sada.
Drvosjeca iz Dejcica

#2622 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

GeeTnT wrote:
LBVIEW wrote:
..i Dodik je otisao do Vucica...ponio je olovku kojom ce potpisati prodaju Elektroprivrede Srpske Srbiji, tj, EPS-u....
pljuc ....stoci koja krije zlocince, grobnice i krcmi BiH imovinu....mater vam j3bem!
Jarane taj račun gnjeva trebaš ispostaviti Izetbegovićima i još deset faMelija koje su to Dodiku, odnosno RS-u onomad to omogućili. :oops:
arzuhal

#2623 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

A jeste li primjetili da poljoprivrednici RS-a baš za sutra najavljuju proteste - kada je sastanak zvaničnika iz dva RS-a u vezi s revizijom - traže svojih tričavih 41 milion KM što im duguje entitetska vlada za podsticaje, traže plavi dizel, izjednačavanje visine podsticaja s onima u FBiH, itd.

I TO BAŠ SUTRA, ZAŠTO NISU RANIJE, ZAŠTO SUTRA? Kako samo podmuklo i licemjerno od poljoprivrednika...A tek ostali kad krenu...
dulekrele

#2624 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dulekrele »

Nadam se da ce mu se to naplatiti masno na izborima 2018.
draganbl

#2625 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

draganbl wrote: Ne treba niko da preuzima odgovornost ako presuda padne. To će jednostavno značiti da novih dokaza, relevantnih za Sud čisto da naglasim, nema. Ostaje na snazi prethodna presuda i to je to.
U normalnoj državi i društvu se itekako treba preuzeti i znati ko snosi odgovornost za neuspjeh ali i uspjeh. Na žalost kod minder efendija i njihove politike bez vizije i ideje niko nizašta ne odgovara pa tako neće ni za ovaj eventualni neuspjeh i blamažu koju mogu doživjeti. Mislim, nije ništa bolje stanje ni kod vas u BL ali to nije tema sada.
Ne vidim razlog zašto bi iko od političara snosio odgovornost za neuspjeh sudskog procesa. Kao prvo, na onom skorašnjem sastanku bošnjačkih političara konstatovano je kako se na reviziji intenzivno radilo prethodnih godina, ima tu neka nevladina organizacija koja je skupila silne pare za finansiranje tog rada, pravni eksperti su konstatovali kako postoje realne osnove za pokretanje revizije, ne postoji pravna smetnja za pokretanje itd. Ništa tu Bakir nije odgovoran.
Druga stvar, zašto bi Bakir (ili bilo koji drugi političar) odgovarao za eventualno nepovoljnu odluku suda? Pa ne donosi sud odluku da bi se ta odluka nekome svidjela ili ne. Odluka se donosi na osnovu elemenata prava, predočenih dokaza, svjedočenja i činjenica u korist jedne odnosno druge strane.
Ne treba politizovati rad suda, već pustiti isti da sudi pošteno, ni po babu ni po stričevima.
Post Reply