- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
insomnia78

#2601 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Image
sumirprimus

#2602 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Image
ova dvojca ljevo dozer i mitraljezavc drot :lol: :lol:
eto njeg odma, kakav ba puskomitraljezac on je bezfitiljac :lol:
LBVIEW

#2603 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote: Ne donosi stabilnost jer je to geopoliticka odluka sa kojom se ne slaze 30% stanovnistva. Za investicije iz arapskih zemalja ne treba nato. Poglrdaj koliko je vijetnam privukao investicija prosle godine a veze sa natoom nemaju. A i boli me kurac za arape i njihove investicije. Ulazu u srbiju kao ludi. Garant nato ima veze sa tim
Upravo ulaskom u NATO tih 30 ÷ stanovnistva nece vise moci kao proxy pickoustog i grobara izazivati nestabilnost i zemlji.Ili ti mozda mislis kako bi Dodick,kao istinski serpski 'eroj,nastavio sa atiustavnim aktivnostima,prijetnjom o secesiji i sl.?
Ne nego tebi odgovara da odjebes 30% stanovnistva i njihovo misljenje. Ali kad okrenes situaciju i kazes da bi trebali podijeliti drzavu na tri entiteta, popizdio bi ovdje. Tvojim argumentom bi trebalo reci ko jebe 52-53% stanovnistva i njihove zelje, nova struktura bi relaksirala situaciju.
Ne znam da se negdje pika misljenje separatisticke manjine.I naravno da mi odgovara,da mozda ne bi trebao uvazavati one koji dadose,nicim izazvani,a daju i dan danas,podrsku politici za koju je genocid legitiman oblik politicke borbe. :oops: Malo morgen,sto rece onaj pod lipom,a ako trazis politicku korektnost,sorry,al' obratio si se na pogresnu adresu,kod mene ti je svakom po zaslugama.
A situacija,kako je ti zamisljas,se nigdje ne moze okrenuti na takav nacin,odnosno moze ali ne mirnim putem,sto je i "tema ove emisije".i za kraj,ovdje je sukob 2 potpuno suprotna politicka koncepta,pogleda na svijet,tu kompromisa ne moze biti.
insomnia78

#2604 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:Image
ova dvojca ljevo dozer i mitraljezavc drot [emoji38] [emoji38]
eto njeg odma, kakav ba puskomitraljezac on je bezfitiljac [emoji38]
[emoji1]
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2605 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hame_ »

Fudo387 wrote:Sve je lako dok si mlad,
Jbg, pomiri se da si ostario i ne belaji bezveze.
U srijedu mi rođendan.

Ako sam 1968 godište, kad me hvata "kriza srednjih godina", da se pripremim :mrgreen:

Image
Hemel

#2606 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hemel »

Dozer wrote:Al' ste se natrunili.... 50 stranica za 2 dana.... Ko ce to citati :D
Jel' me ko prozivao, spominjao? Da ne trkeljam sve :D
Jeste onaj djuturum Muha. Kaze da nisi nikakav patriJota i da nema mjesta u gepeku za tebe.

Vidi to sU njim. :D

:autic:
sumirprimus

#2607 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

jos koji kropmir u zar, i dvije telece plackice, i 4 deca rakijice...auf
arzuhal

#2608 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by arzuhal »

FreakyStyley wrote: A Srbi to sve rade jer su naivni mazohisti koji zele da ih zapad zguzi?
Pa...gledano historijski...tako nekako...
PM72

#2609 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

prog321 wrote:Pm72 ,

Naći cu ti ja posao u Njemačkoj. Vrhunski. Baustela.
Samo mi prepisi trosoban stan u Sarajevu. Moze?

I skinut cu te sa bloka :-D
OK,ali ću te opet gađati tromblonom - bez vađenja osigurača.
PM72

#2610 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Dozer wrote:Al' ste se natrunili.... 50 stranica za 2 dana.... Ko ce to citati :D

Đe si lafe,

Ovi bi opet ratovali,nisu odavno.Od referenduma.A nas dvojca-trojca im kao kvarimo moral i širimo defetizam.Ja im fino kažem da im nećemo smetati i da ćemo uživo gledati ljepote Novog Zelanda dok nam oni budu "oslobađali" zemlju.A predložio sam da im na brzinu napravimo obuku,da imamo za puta i da svi ne izginu u prvom naletu.

A oni neozbiljni. :lol:
izgubljena dusa

#2611 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by izgubljena dusa »

Svaki put kad citam, zeludac mi se pomjeri od rijeci "rat", i prvo pomislim na ovo dvoje djece - kud' sa njima, kako ih zastititi.
Mene su jednom zahebali, drugi put nece....a ni ja nemam pravo da to uradim svojoj djeci...

Nemam ja ni postovanja, ni pardona prema "lijepoj nasoj"...nije ona to nicim zasluzila.
Malo po malo svodi me na uslove kakve sam imala i u toku rata.

Ma u p..lijepu materinu, nek se raspadne vise....

Raspali su se, i raspadaju, javni servisi, javno zdravstvo, javni saobracaj, vodovod, penzioni fond, privreda.... nek se i ovaj jad od zemlje raspadne ...

RESTART pa od pocetka... Prvo postrojiti da privreda profunkcionise, a onda ce se i ostalo dovesti u red...
PM72

#2612 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

izgubljena dusa wrote:Svaki put kad citam, zeludac mi se pomjeri od rijeci "rat", i prvo pomislim na ovo dvoje djece - kud' sa njima, kako ih zastititi.
Mene su jednom zahebali, drugi put nece....a ni ja nemam pravo da to uradim svojoj djeci...

Nemam ja ni postovanja, ni pardona prema "lijepoj nasoj"...nije ona to nicim zasluzila.

Raspali su se, i raspadaju, javni servisi, javno zdravstvo, javni saobracaj, vodovod, penzioni fond, privreda.... nek se i ovaj jad od zemlje raspadne ...

RESTART pa od pocetka... Prvo postrojiti da privreda profunkcionise, a onda ce se i ostalo dovesti u red...
Znači,i ti širiš defetizam i handriš im moral?

Dobro došao u klub. :thumbup:
512MB

#2613 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by 512MB »

PM72 wrote:

Đe si lafe,

Ovi bi opet ratovali,nisu odavno.Od referenduma.A nas dvojca-trojca im kao kvarimo moral i širimo defetizam.Ja im fino kažem da im nećemo smetati i da ćemo uživo gledati ljepote Novog Zelanda dok nam oni budu "oslobađali" zemlju.A predložio sam da im na brzinu napravimo obuku,da imamo za puta i da svi ne izginu u prvom naletu.

A oni neozbiljni. :lol:
Otkri nam tajnu, zasto si toliko zaljubljen u dozera :) Kolko sam upratio on nema ove izlive erotike prema tebi :D
PM72

#2614 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Čuj zaljubljen? :-) Nas dvojca se znamo preko 30 godina,sjedili u istoj klupi,imali istu raju,družili se...čova je jedinica mjere za karakter i moral.
izgubljena dusa

#2615 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

PM72 wrote:
izgubljena dusa wrote:Svaki put kad citam, zeludac mi se pomjeri od rijeci "rat", i prvo pomislim na ovo dvoje djece - kud' sa njima, kako ih zastititi.

Znači,i ti širiš defetizam i handriš im moral?

Dobro došao u klub. :thumbup:
Hvala za prijem u klub :igrac:
Ja sam pristupnicu popunila prije 15 godina, ali nije bilo adrese na koju to treba predati.

Ne mogu ja njima "handriti moral". Nemoze se handriti nesto cega nema....cuj moral :pisnula: :pisnula:

PS: Bas mi je puna kapa svega :fight:
klavirdžija

#2616 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

izgubljena dusa wrote: Ne mogu ja njima "handriti moral". Nemoze se handriti nesto cega nema
:D

Bezobzirno od tebe, a tako su lijepo opet krenuli braniti Bosnu iz Mičigena i Garmišpartenkirhena.
animus

#2617 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animus »

Nema potrebe da se dijelimo ko je za rat a ko protiv. Niko ga ne voli sigurno ali ako bude svi ce imati svoju ulogu. Ko da ce te neko pitati sta zelis. Ako ne mozes nisiti pusku ima sta mozes. Mora neko kopati rovove i guliti krompir. Malo ko ce uspjeti razguliti preko grane jer je sad sve puno nepovoljnije za takvu gimnastiku. To mislim na bosnjake prije svega radi udaljenosti granice osim onih u bihacu ali oni svakako ne bjeze nego ce jos i doci ovi iz slovenije i austrije. Ako se ne budemo mogli izboriti nismo ni zaslužili i niko ne treba da nas zali. Jednostavna prirodna selekcija. Od ishoda ce zavisiti puno toga pa i to ko ce jesti zlatnim kasikama. Valjda pobjednici biraju cime ce jesti.
PM72

#2618 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

animus wrote:Nema potrebe da se dijelimo ko je za rat a ko protiv. Niko ga ne voli sigurno ali ako bude svi ce imati svoju ulogu. Ko da ce te neko pitati sta zelis. Ako ne mozes nisiti pusku ima sta mozes. Mora neko kopati rovove i guliti krompir. Malo ko ce uspjeti razguliti preko grane jer je sad sve puno nepovoljnije za takvu gimnastiku. To mislim na bosnjake prije svega radi udaljenosti granice osim onih u bihacu ali oni svakako ne bjeze nego ce jos i doci ovi iz slovenije i austrije. Ako se ne budemo mogli izboriti nismo ni zaslužili i niko ne treba da nas zali. Jednostavna prirodna selekcija. Od ishoda ce zavisiti puno toga pa i to ko ce jesti zlatnim kasikama. Valjda pobjednici biraju cime ce jesti.
Koliko sam skont'o - nema kopanja rovova nego samo blickrig.Ako ih ne sjebete za 24 sata - to se ne može zvati oluja nego prdež.
animus

#2619 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animus »

PM72 wrote:
animus wrote:Nema potrebe da se dijelimo ko je za rat a ko protiv. Niko ga ne voli sigurno ali ako bude svi ce imati svoju ulogu. Ko da ce te neko pitati sta zelis. Ako ne mozes nisiti pusku ima sta mozes. Mora neko kopati rovove i guliti krompir. Malo ko ce uspjeti razguliti preko grane jer je sad sve puno nepovoljnije za takvu gimnastiku. To mislim na bosnjake prije svega radi udaljenosti granice osim onih u bihacu ali oni svakako ne bjeze nego ce jos i doci ovi iz slovenije i austrije. Ako se ne budemo mogli izboriti nismo ni zaslužili i niko ne treba da nas zali. Jednostavna prirodna selekcija. Od ishoda ce zavisiti puno toga pa i to ko ce jesti zlatnim kasikama. Valjda pobjednici biraju cime ce jesti.
Koliko sam skont'o - nema kopanja rovova nego samo blickrig.Ako ih ne sjebete za 24 sata - to se ne može zvati oluja nego prdež.
Ko kaze da cemo mi njih sjebati. Mozda oni nas sjebu. Bit ce tu rovova sigurno jer nikad nista ne ide glatko. Nakon mjesec dana kad izginu najhrabriji skontat ce se da se moraju rovovi kopati a ti imas iskustvo u uredjenju rovova pa ces vjerovatno to demonstrirati ovim novim. Uci se u hodu kao sto znas. Samo nauce oni koje prije toga ne stigne kakav metak ili geler.
prog321

#2620 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

PM ce nas učiti kako se zaljubiti u Dozera dok sjediš u rovu zajedno :-D
Alfons Kauders

#2621 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Kakvi ba rovovi?

Mi u NVZ se gnusamo rovova! Znate koliko vremena treba da se iskopaju, a kolike su nam satnice? Pa onda ekologija, nidje veze, kopat rovove po nasim klizistima? Na stranu sto ne znamo gdje bi ih kopali (ja sam predlagao da pocnemo na Poljinama i Nisicima).

NVZ s gadjenjem odbija pomisao na bilo kakav konvencionalni rat s rovovima. To je recept za neuspjeh. Samo asimetricno, samo ostro i dugorocno. Mic po mic, mi igramo na duge staze, da im razvucemo pamet.
izgubljena dusa

#2622 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Ne pada mi na pamet da prstom mrdnem...Prepuzacu do granice, samo da se rjesim ovog jada od zemlje.
Pa ako me ubiju - posteno, necu se vise patiti da bi tudjim gujicama bilo dobro i da u njih trpaju "zlatnim kasikama"

Ako je suditi po prethodnom ratu - krompira nece biti, tako da ni to ne dollazi u obzir.

Za nove "zlatne kasike" neka se bore ovi sto su na minderima, koji imaju sta da brane, i koji u prethodnom ratu nisu vidjeli svjetlo dana jer su bili u trezoru, ja JOK...
PM72

#2623 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

prog321 wrote:PM ce nas učiti kako se zaljubiti u Dozera dok sjediš u rovu zajedno :-D
Pošalji kakvo žensko iz familije sa Dozerom u rov pa neka ti prepriča ...
prog321

#2624 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Dozer je ljudina. Ne moraš ga ti braniti. Samo ti nisi :-D
Alfons Kauders

#2625 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

PM72 wrote:
prog321 wrote:PM ce nas učiti kako se zaljubiti u Dozera dok sjediš u rovu zajedno :-D
Pošalji kakvo žensko iz familije sa Dozerom u rov pa neka ti prepriča ...
:D
Post Reply