Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Yug

#2601 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Yug »

Jedan je Fatmir :lol: .Jel se On ovo prIpo ili je dosao tobe,u svakom slucaju GENIJALNO.

Pise:Fatmir Alispahic

Trijumf bošnjačke gluposti i velikosrpske pameti

Bošnjaci mlate ratom k'o praznom slamom

Upratio sam kako nekoliko fb manijaka optužuju mene da sam optužio bh. patriote kako prave ratnohuškačke skupove, a oni, eto, samo prave skupove sa kojih poručuju da vole i ne daju Bosnu i Hercegovinu.
Tako to ispadne kad se u igru ubace bijesni amateri željni slave, afirmacije, historijskog značaja - sve Alija do Alije - pa naprave džumbus.
Porazna je činjenica da su u ovoj gužvi oko tzv. referenduma samo bošnjački subjekti, od retardiranog Bakira Izetbegovića, do tih hotelskih eksperata, pominjali rat i odbranu, bezbeli oružanu, Bosne i Hercegovine. Porazna je tolika količina političke i strateške nepismenosti!!!
Velikosrpska politika, iza koje stoji ratna ambicija i ratna mašinerija - nigdje nije pominjala rat u vezi tzv. referenduma, tako da nije mogla dobiti bolji poklon od bošnjačkih maloumnika.
Ja sam na ovo upozorio, i zbog toga sam temeljito izvrijeđan, čak mi je poručeno da sam izabrao stranu u predstojećem sukobu, odnosno, da ću biti na strani četnika.
Toliko košta kad svoj narod voliš istinom.
Istina je sljedeća:
1. Nemaju Bošnjaci više ni ljudskih ni materijalnih potencijala da brane išta izvan prostora na kome žive, pa možda ni to, tako da su neutemeljene priče o odbrani bh. krajeva koji se hoće otcijepiti. Pitanje je da li Bošnjaci mogu odbraniti i Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, a što je pokazala velikosrpska igranka od 7. februara 2014. godine.
2. Sada se ovo zagovaranje bošnjačkog napada na prostor Republike Srpske, koji se hoće otcijepiti, pravda navodnom odbranom od ponavljanja genocida, što je nešto sasvim drugo. Naravno je da bi se Bošnjaci ma čime i ma kako branili ako bi bili napadnuti, ali, ovdje se podrazumijevao bošnjački napad.
3. Čak i kad bi Bošnjaci imali ono što više nemaju, ljudstvo spremno da ratuje, ljudstvo koje je naoružano - pametni bi o tome šutjeli, namjesto da grade argumente i alibije velikosrpskom agresoru.

Feler bošnjačke (ne)svijesti je u strasnoj želji da se vidi nešto što ne postoji. Dokaz za to je ta neutemeljena ljubav prema turskim ublehama. Dokaz za to je i ovo uvjerenje da i mi konja za trku imamo.
Kad Bošnjacima ukažeš na ono što je realnost, onda si im najgori dušmanin.

Na kraju, riječ dvije o još jednoj ublehi...
Neće se Dejton automatski ukinuti 25. septembra, nakon što RS navodno izađe iz dejtonskog poretka, kako to tvrde holetski stručnjaci. Pa RS je već davno izišla iz Dejtona, a Dejton se nije ukinuo!
Potrebno je da bošnjački zastupnici u Parlamentu BiH donesu Deklaraciju o povlačenju bošnjačkog faktora iz Dejtonskog ugovora, čime bi Republici Srpskoj oduzeli legalistički status.
Tek tada, i tek tako, bili bismo u strateškoj prednosti.

Ko bi rekao da će glupost i neobrazovanost postati kamen oko bošnjačkog vrata.
Količina nacionalne svijesti srazmjerna je količini tragičnosti ili prosperiteta u jednom narodu.

04.09.2016.
kritichar

#2602 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by kritichar »

Nuken wrote:
kritichar wrote: Vojne spec. formacije bi trebale da vježbaju to o čemu pričaš, a ove policijske to što rade
A...mi imamo neke vojne spec. formacije...? :D
ona država iz koje si naumio bježat :mrgreen:

npr. Rendžeri
Mi specijalne vojne jednice - nemamo! Rendžeri, kao specijalna jedinica, su rasformirani ulaskom u OS
imamo rendžere koji su išli na obuku u SAD, valjda je cilj da formiramo nešto u skladu sa svojim mogućnostima
daddy-kool

#2603 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by daddy-kool »

Yug wrote:Jedan je Fatmir :lol: .Jel se On ovo prIpo ili je dosao tobe,u svakom slucaju GENIJALNO.

Pise:Fatmir Alispahic
Zar nisi ovo već jednom postavio?
statixx

#2604 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by statixx »

Yug wrote:Jedan je Fatmir

'ta ce Fatmir, vidi ovog teoreticara zavere, pardon, Diplomiranog pravnika za bezbjednost i kriminalistiku... :D

Napomenuću da smo krajem prošlog vijeka bili kapacitirani za ono šta smo učinili. Pri tom mislim na gotovo nezapamćen patriotizam kakav je ujedinio generacije sa kraja 40-ih, pa sve do sredine 70-ih, odnosno nekoliko miliona Srba usmjerenih ka istom cilju – odbrane sopstvenih prava. Treba znati da govorimo o vojno osposobljenim kategorijama; kakve su raspolagale sa dovoljno naoružanja, municije i vojne opreme; iza kakvih je stajala kakva-takva ekonomija, kao i niz važnih faktora ratovanja. To nam je omogućilo da vodimo kontinuiran devetogodišnji rat protiv udruženih „domaćih“ i inostranih neprijatelja, protiv najveće svjetske sile. Bez obzira na nečije emocije, podvig koji su Srbi izveli krajem prošlog vijeka ostaće zabilježen u istorijskim analima.

No, danas se samo sa sjetom možemo sjećati tih vremena, a moramo shvatiti kako za slične poduhvate prosto više nismo kapacitirani. Ratna dešavanja ostavila su dubok trag na našu kolektivnu sposobnost samoodbrane, međutim, marionetski režimi tokom posljednjih 15-ak godina potpuno su devastirali naše potencijale. Činjenica je da Srbija više ne predstavlja aktera sposobnog da štiti sopstveni suverenitet, a o Republici Srpskoj da i ne govorimo. Srpska prosto nije kapacitirana da se kvalitetno suprostavi narastajućem islamističkom radikalizmu na sopstvenoj teritoriji (pisao sam o tome mnogo puta), a kamo li da se upliće u šira dešavanja. To je činjenica!

Biću do kraja konkretan i ustvrditi da Republika Srpska nije sposobna ni svega nekoliko dana izdržati ozbiljniju unutrašnju destabilizaciju. O nekakvim ozbiljnijim oružanim konfliktima ne smijem ni govoriti. Za posljednjih 200 godina (od srpskih ustanaka) Srbi na prostoru BiH, Kosova i Hrvatske nisu bili u goroj situaciji sa aspekta samoodbranbenih potencijala. Istotija je dokazala da su ovdašnji Srbi u iznimno teškim uvjetima uspijevali sačuvati slobodu i terotorije. Danas naprosto nisam siguran da smo iole ozbiljnijem izazovu sposobni odoliti svega nekoliko dana – do dolaska pomoći. No, to nas dovodi do krucijalnog pitanja – čijoj pomoći se možemo nadati? Nenarodni i marionetski DOS-ov režim jasno je isticao kako nije spreman oružano djelovati čak ni u slučajevima teškog ugrožavanja srpskog naroda. To su tokom kosovskog pogroma iz 2004. godine i nedvomisleno pokazali. Time dolazimo do iznimno važnog pitanja – da li se nešto promijenilo?

Od Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića svakodnevno možemo čuti kako je Srbija „garant“ Dejtonskog sporazuma, mira, stabilnosti i šta čega pride. No, ja čekam jednostavan odgovor na pitanje: da li je Srbija spremna oružano zaštititi prekodrinske Srbe u slučaju ozbiljne ugroženosti? Pitanje je vrlo jednostavno i traži jednako tako jednostavan (potvrdan ili odričan) odgovor. Da li ne!? Republika Srpska je jedno razoreno društvo, nesposobno da se samostalno suprotstavi ozbiljnim vidovima ugrožavanja, gdje je pitanje iznalaženja jakih saveznika jedno od ključnih kakvim bi trebalo da se bavimo. Umjesto toga u javnom diskursu svakodnevno slušamo – Milorad Dodik brani Srpsku, brani srpski narod, brani pravoslavlje, brani ovo, brani ono... Pitam: šta je on uopšte? Neki golman!?
http://borislavradovanovic.blogspot.ba/ ... blike.html
mO k3

#2605 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

TheMule wrote:Mozel mi neko reci, ko je pratio ovu temu, Koji supak je pomenuo "dijasporu" prvi na ovom topiku i kakve veze ima sa referendumom? Da vidim tog bolesnika. Forum pun zavidnih supaka.

I ako ces stavljati neku statistiku, stavi ispravnu. Posjeta foruma izgleda ovako:

Image

66% is BiH, 20% mogucih provokatora i salonaca, i 14% iz raznih zemalja.
Kako dobiješ ove podatke ?
kritichar

#2606 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by kritichar »

155_mm wrote: pa ako je mislis zvati "brzi odgovor" ne mozes je odrzavati 10 dana poslije da ti se i komsiluk i susjedstvo smiju. ovu sad jedino mozes nazvat "evo i mi stigli, sha ima ba".
da bi vježba ličila na nešto to se mora dobro osmisliti i uvježbati, a posebno kad učetvuju različite jedinice iz različitih djelova BiH, a za to treba vrijeme
Dozer

#2607 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

PM72 wrote:
crazy_diamond wrote:
Ajmo ozbiljno druze pm, iako mislim da su sanse za rat jedno 1 : 200 000, dakle nikakve, iako je i meni samom tesko zamislivo da bi mladje generacije ostavile svoje pametne telefone, kafice i kafice, i da bi htjele i znale ratovati u slucaju belaja, sjetimo se tih generacija koje su imale od 17 do recimo 25 godina pocetkom devedesetih, vjerovatno ste i ti i dozer tu negdje, i vjerovatno su stariji ljudi tada vas gledali slicno ovaki,tipa sta ce ove sline ako zarati,ne znaju se hljeba najesti i sl, al pokaza se da su te vase generacije mladje itekako se ukljucile i iznijele najveci teret rata, zasto b sad bili sigurni da u slucaju novog belaja danasnja balavurdija ne bi nesto slicno napravila, jer u zahebanim vremenima mnogi iznenade i pozitivno i negativno
Ma nema šanse.
Evo i zašto.U mojoj "raji" bilo nas je 20-tak.Svi služili onu vojsku.Imali smo jednog padobranca - specijalca,dvojcu sa završenom školom rezervnih oficira u Bileći (pješadijska- najteža),nekoliko artiljeraca (od minobacačlije do haubice),par kuhara i nekoliko mornara.Znači,svi su bar prošli osnovnu pješadijsku obuku,znali su šta je metak,puška i svaki je iskopao bar jedan rov,zalijegao i imao vojne vježbe.

ovi sad ne znaju rasklopiti TT-jac.Nema to ni kuveta ni volje za život.Omladina nam je retardirana kroz razne igrice,telefone i gluposti.Prvi moj sin pa svi drugi.Moja generacija je morala raditi i zarađivati za more i ekskurziju.ovi sad drinjaju do 12 pa smišljaju kako će izmamiti što skuplji mobitel i igricu.To nije u stanju iscjepati metar drva bez da se posječe ili slomi nogu.
:lol: :lol: :lol:
Otprilike tako nekako :D. Ni moj nije nista drugaciji. Da mu dam dasku, saraf i sarafciger, vjerovatno bi u dasku zasarafio vlastiti prst umjesto tog sarafa :lol:
A mi smo, tj. nase generacije, bili i te kako drugaciji od danasnjih generacija. Mentalno prvenstveno.
radostan dan wrote: nije to baš tako...ima snage i želje u omladini.
zamisli kad predveće, oko 18, 19 časova,poskaču iz rovova, jedni prema drugima...
i jure pokemone na ničijoj zemlji.
:lol: :lol: :lol:
Stoji, ali - ima sasvim dovoljno nabrijanih navijaca tih godina. Ima i sasvim dovoljno vjerski indoktriniranih na sve strane, opet tih godina. Ima i sasvim dovoljno i onih protjeranih, kojima je neko ubijen, i koji potajno zele osvetu.
Sve u svemu, po mojoj procjeni, na sve 3 strane u ovom momentu bi se sigurno naslo bar po 30.000 balavih zadojenaca spremnih da se dokazuju i da "hebu majku kroz majku cetnicima/ustasama/balijama"...
prog321

#2608 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Opet izjednacavas strane. Ne stoji to.
Dozer

#2609 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Na koji nacin izjednacavam...? :shock:
prog321

#2610 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Na sve tri strane naslo bi se 30 000 balavih , zadojenih ..... bla bla.
Koliko sam razumio ti se zalazes za gradjansku drzavu bez etnickih razlika u BiH.
A to znaci unitarizacija drzave.
Pa koji narod se zalaze za unitarizaciju ? A Koja dva za etnoreligijsko razgranicenje ?
Nisu sve strane iste.
Gojeni H

#2611 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

Alfons Kauders wrote: Brcko ovisi o Hrvatima. Ukoliko se usprotive, Srbi nemaju sta traziti u Brckom, jer su manjina. Ukoliko Hrvati odluce da im je bolje u RS, onda imamo problem. To bi bio odlican nacin da se sukob prosiri unutar FBiH - jer ako se Hrvati otvoreno priklone RS, to nece proci bez reakcije.
Ovo bi dovelo do totalnog rata, bez ikakve dileme.
Danguba

#2612 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote: Zasto bi bio "napadacki" rat? Niko ovdje nije pomenuo nesto slicno, niti bi takav rat bio potreban, niti bi nam bio od koristi.

Kada bi RS sutra proglasila nezavisnost, to bi nam sjelo ko kec na desetku - bez da bi iko morao ispucati jedan jedini metak. RS bi fakticki bila podijeljena na tri cjeline, zapadno od Brckog, istocno od Brckog do Gorazda, i od Gorazda prema jugu.

RS bi ostala bez (kovertibilne) valute, banke i firme ne bi mogle poslovati na ino trzistu, kamioni ne bi mogli prevoziti robu preko granica, cak ni registracije auta i zeleni kartoni ne bi vazili. Ne bi se mogli zaduzivati van zemlje (a kod domacih banaka su vec presli limit), ne bi mogli cak ni povezati svoj teritorij bez nase dozvole.

RS bi se u takvoj situaciji urusila sama od sebe, jer nije Krim naslonjen na Rusiju, vec vukojebina naslonjena na jos vecu vukojebinu. I zasto bi ih onda iko napadao? Ucinili bi nam uslugu.

I oni su svjesni toga, sto znaci da bi u slucaju pokusaja otcjepljenja morali prvi posegnuti za nasiljem, da povezu teritorij - odnosno morali bi ovladati distriktom Brcko, i najvjerovatnije presjeci koridor do Gorazda, kako bi dobili adut za ucjene. I jedno i drugo podrazumijevaju upotrebu oruzane sile s njihove strane, a bez tih koraka ne mogu krenuti u secesiju. Ti koraci bi neminovno vodili ka ratu u BiH, ratu koji ne mogu dobiti bez pomoci, cega su takodjer svjesni.

Drugim rijecima, RS moze krenuti u secesiju tek onda kada Srbija i Hrvatska budu spremne krenuti u rat protiv BiH, a to bas i nije realno u ovom trenutku. U toj situaciji bas i nemamo izbora.
:thumbup: :thumbup:

Bogumi dobro objasni.
Dozer

#2613 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

@prog321
Eeeee, tu je slus, drug moj...
Bosnjaci se zalazu za unitarizaciju, ali - kakvu tacno?
1. Pravu gradjansku, koja podrazumijeva 1 covjek - 1 glas, bez bilo kakvih entickih monopola na bilo sta?
2. Ili "gradjansku", u kojoj bi oni bili vecina i u kojoj bi se sve i dalje dijelilo po etnickim osnovama, samo sto ne bi bilo ovoliko nivoa vlasti koliko sada imamo?
Ja mislim da se oni zalazu za ovo pod 2, jer ih nikada nisam cuo da su rekli da se zalazu za ovo pod 1. I zato se Srbi i bune i nece na to da pristanu, sto je i logicno. Kao i Hrvati, isto tako.

A to kada kazem da bi se "na sve tri strane naslo po 30 000 balavih , zadojenih ..... bla bla", ne znaci nikakvo izjednacavanje, nego je to naprosto stanje stvari. Ti mislis da to vec sada nije tako i da vec sad medju tim od 19-20 godina ne vlada "jebanje majke" onima tamo?
Last edited by Dozer on 07/09/2016 12:53, edited 1 time in total.
nixon69

#2614 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by nixon69 »

mO k3 wrote:
TheMule wrote:Mozel mi neko reci, ko je pratio ovu temu, Koji supak je pomenuo "dijasporu" prvi na ovom topiku i kakve veze ima sa referendumom? Da vidim tog bolesnika. Forum pun zavidnih supaka.

I ako ces stavljati neku statistiku, stavi ispravnu. Posjeta foruma izgleda ovako:

Image

66% is BiH, 20% mogucih provokatora i salonaca, i 14% iz raznih zemalja.
Kako dobiješ ove podatke ?
https://www.similarweb.com/website/forum.klix.ba

:D
prog321

#2615 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Dozer,
Tih jebanja majki je vladalo od pamtivijeka u BiH.
I za vrijeme starih Bosnjana, mislis da nije bilo prepirke izmedju tvrdokornih katolika, onih koji su tajno prakticirali bosansku crkvu i onih pravoslavaca u Istocnoj Hercegovini ?
Naravno. To je dio naseg korijena ovdje u BiH.
Ali jedino bosnjacka strana se danas zalaze za ukidanje etnickih politickih granica.
Sad, kakvo ce uredjenje biti kada bi te granice nestale to je puko nagadjanje. Mozda bi stvarna gradjanska opcija prevladala ? Necemo znati dok ne vidimo.

Sve u svemu, nisu sve strane iste. Bosnjaci su drugaciji :-D
Alfons Kauders

#2616 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:
I oni su svjesni toga, sto znaci da bi u slucaju pokusaja otcjepljenja morali prvi posegnuti za nasiljem, da povezu teritorij - odnosno morali bi ovladati distriktom Brcko, i najvjerovatnije presjeci koridor do Gorazda, kako bi dobili adut za ucjene. I jedno i drugo podrazumijevaju upotrebu oruzane sile s njihove strane, a bez tih koraka ne mogu krenuti u secesiju. Ti koraci bi neminovno vodili ka ratu u BiH, ratu koji ne mogu dobiti bez pomoci, cega su takodjer svjesni.

Drugim rijecima, RS moze krenuti u secesiju tek onda kada Srbija i Hrvatska budu spremne krenuti u rat protiv BiH, a to bas i nije realno u ovom trenutku. U toj situaciji bas i nemamo izbora.
Nakon tog blokiranja, što bi vjerovatno bio prvi korak, sigurno bi uslijedilo neko odmjeravanje snaga i postavljanje linija. Političko previranje. A ako pokušaju opet proboje koridora, nećemo valjda samo sjediti i čeakti. Od statične odbrane nema ništa.

Bili bi ili mi ili oni u blokadi, a vjerovatno i jedni i drugi.

Ovdje je uvijek jednačina sa bar 4-5 nepoznatih (Sr,Hr, HZHB,RS,MZ,...). Problem sa bilo kakvom nestabilnosti ili produženom krizom je da se počinju stvarati samo dodatni problemi. Ono što bi se ubrzo desilo je zatvaranje slobodnog protoka ljudi i roba preko Hercegovine. Zato je u ovakvom slučaju najbolje što prije riješiti situaciju, i ne dovoditi se u poziciju ratovanja na dva fronta. To je jedna varijanta.

Ima i druga varijanta, puzajuće otcjepljenje - to je naduravanje i dovođenje do ivice pa povlačenje nazad, za koje mislim da Srbi nemaju ni vremena ni snage da izguraju.
Ima previse nepoznatih, cak i vise od 4-5 koje si naveo, i to je donekle i garant sigurnosti - jer niko ne moze biti 100% siguran kako ce reagovati svi drugi. 1990 je to bilo mnogo jasnije - nije bilo suverenih drzava, medjunarodnog priznanja, slovenacke, hrvatske, ili bosanskohercegovacke diplomacije.

Danas je suvise komplikovano da bi se pravile ozbiljne kalkulacije, i to je donekle dobro, jer niko racionalan nece rizikovati buducnost cijelog naroda na takvu jednacinu. Problem je sto srpska politika nikad nije bila racionalna, a sreca je sto je hrvatska politika razumna (barem trenutno).

Medjutim, kako god da se pokusa poredati jednacina, meni se cini da je presudna upravo Hrvatska, a ne Srbija.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2617 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KatarinaKosaca »

Nit ove diskusije i sadrzaj jasno pokazuje zasto KOS ima najbolju prodju kod jednog naroda u BIH. Dakle teza da mi imamo nekakve prijatelje na zapadu je potpuno pogresna. Odlaskom Hareta i dolaskom Reketasa bacena posljednja lopata zemlje na grob BIH diplomacije. Ako pobjedi Trump nece biti ni principijelne dosljednosti u ocuvanju BIH. Teza da ce se «svijet» prepasti neke islamske drzavice i nece je dozvoliti jednako pogresna. Na stranu sto je tipicno boljsevicka koja emotivnom ucjenom naginje kolektivnoj ateizaciji jednog naroda u korist domovine, nego je toliko netacna da ide krv na usi. Zapad ili svijet ili MZ bi samo okrenuli glavu. A ako bi im trebalo parce plaze ponasali bi se kao Francuski policajac koji je skinuo muslimanku pred djetetom na plazi i na silu. Teza da su Arapi uljezi koje treba «ocerat» jer ne prave Titine megalomanske tvornice, nego trose novac je samoubilacka kako financijski tako i politicki. Dok Zagreb i Beograd igraju aktivnu ulogu Bosnjaci trebaju izabrati izolaciju, popljuvati Erdogana, jer smo takva sila da cemo sami na Seseljev noz. Teza da rata nece biti jer Bakir ima trzni centar je vrh i ludilo i dokaz da je Dedo i bio mudar kakvi smo mi. Treba postojati ekonomija u kojoj svatko gubi da bi sprijecila rat. To nije slucaj. Posebice nije slucaj da jedan covjek moze sprijeciti rat. Moze ako je sam inicijator. Ni prosli se put niti jedan covjek, niti jedan narod.nisu pitali. Zato, nazalost, mislim da uopce nije tako nemoguce, uopce ne mislim da je srpski mentalni sklop drugaciji nego 90—tih. Ko ce vani, ko u rov, njegova je stvar. Samo neka nitko nikome ne odredjuje da ide u rov ako sam nece tamo ili neka ne zove budalom onog ko hoce da brani Domovinu bez obzira koliko se to pokazalo tacnim.
channel10

#2618 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by channel10 »

Dozer wrote:@prog321
1. Pravu gradjansku, koja podrazumijeva 1 covjek - 1 glas, bez bilo kakvih entickih monopola na bilo sta?
2. Ili "gradjansku", u kojoj bi oni bili vecina i u kojoj bi se sve i dalje dijelilo po etnickim osnovama, samo sto ne bi bilo ovoliko nivoa vlasti koliko sada imamo?
Ja mislim da se oni zalazu za ovo pod 2, jer ih nikada nisam cuo da su rekli da se zalazu za ovo pod 1.

A to kada kazem da bi se "na sve tri strane naslo po 30 000 balavih , zadojenih ..... bla bla", ne znaci nikakvo izjednacavanje, nego je to naprosto stanje stvari. Ti mislis da to vec sada nije tako i da vec sad medju tim od 19-20 godina ne vlada "jebanje majke" onima tamo?
Jedan i jeste jednako dva jer imamo rezultate popisa stanovnistva. Znaci ne postoje jedan i dva. Nego samo jedan ili samo dva jer je to jedno te isto.
PM72

#2619 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

Kata nam se vratila iz gulaga.Đe's Kato? :kiss:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2620 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:Kata nam se vratila iz gulaga.Đe's Kato? :kiss:
:mrgreen:
Dozer

#2621 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

prog321 wrote:Dozer,
Tih jebanja majki je vladalo od pamtivijeka u BiH.
I za vrijeme starih Bosnjana, mislis da nije bilo prepirke izmedju tvrdokornih katolika, onih koji su tajno prakticirali bosansku crkvu i onih pravoslavaca u Istocnoj Hercegovini ?
Naravno. To je dio naseg korijena ovdje u BiH.
Ali jedino bosnjacka strana se danas zalaze za ukidanje etnickih politickih granica.
Sad, kakvo ce uredjenje biti kada bi te granice nestale to je puko nagadjanje. Mozda bi stvarna gradjanska opcija prevladala ? Necemo znati dok ne vidimo.

Sve u svemu, nisu sve strane iste. Bosnjaci su drugaciji :-D
I tebi samom sega ovo sto rece, a :lol: :lol:
Dozer

#2622 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

channel10 wrote:
Dozer wrote:@prog321
Ja mislim da se oni zalazu za ovo pod 2, jer ih nikada nisam cuo da su rekli da se zalazu za ovo pod 1.

Jedan i jeste jednako dva jer imamo rezultate popisa stanovnistva. Znaci ne postoje jedan i dva. Nego samo jedan ili samo dva jer je to jedno te isto.
Pa...ako je jedno te isto, zasto onda svi sada prave problem, i bore se i rukama i nogama da ne bude 1.?
Pa upravo zato sto su Bosnjaci najmnogobroniji, i sto Srbi i Hrvati smatraju da bi principom "1 covjek - 1 glas" bili preglasavani na svakom koraku.
E sad...ovo mozda jeste tacno, a mozda i nije.
Tacno je ukoliko bi se zadrzao etnicki princip za sve i svasta, tj. princip "podobni, a ne sposobni". Ali, ako bi se desilo da se taj princip okrene na "sposobni, a ne podobni", onda bi sve to bilo bare-bare.
Medjutim, dok ova drzava dodje do ovog principa, proci ce jos minimalno 50 godina. Jer, lako je promijeniti fizicke stvari tipa institucija i njihovih tijela, ali hajde promijeni mentalni sklop ljudi...
Last edited by Dozer on 07/09/2016 13:02, edited 1 time in total.
channel10

#2623 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by channel10 »

Koji svi? Mislis nebosnjaci ili?

Ako su nebosnjaci, onda je logicno sto oni ne zele gradjansku drzavu, kad bosnjaka ima preko 50 posto. Zato sam ti gore i napisao da je to jedno te isto i da bezveze stavljas navodnike. Nema nista uvijeno. Sve je cisto. Zato mi nije jasno to sve sto pises.
HomeSweetHome

#2624 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Pa bas o tome se i radi, u gradjanskog drzavi, s gradjanskim ustavom bi bilo potpuno nebitno koliko koga ima...
Last edited by HomeSweetHome on 07/09/2016 13:03, edited 1 time in total.
Dozer

#2625 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Eto pojasnio sam...

@HSH
Tacno. Ali...kako rekoh, hajde ti to sada promijeni u glavama BH stanovnika, svih redom... A ponajvise Srba i Hrvata...
Locked