Pise:Fatmir Alispahic
Trijumf bošnjačke gluposti i velikosrpske pameti
Bošnjaci mlate ratom k'o praznom slamom
Upratio sam kako nekoliko fb manijaka optužuju mene da sam optužio bh. patriote kako prave ratnohuškačke skupove, a oni, eto, samo prave skupove sa kojih poručuju da vole i ne daju Bosnu i Hercegovinu.
Tako to ispadne kad se u igru ubace bijesni amateri željni slave, afirmacije, historijskog značaja - sve Alija do Alije - pa naprave džumbus.
Porazna je činjenica da su u ovoj gužvi oko tzv. referenduma samo bošnjački subjekti, od retardiranog Bakira Izetbegovića, do tih hotelskih eksperata, pominjali rat i odbranu, bezbeli oružanu, Bosne i Hercegovine. Porazna je tolika količina političke i strateške nepismenosti!!!
Velikosrpska politika, iza koje stoji ratna ambicija i ratna mašinerija - nigdje nije pominjala rat u vezi tzv. referenduma, tako da nije mogla dobiti bolji poklon od bošnjačkih maloumnika.
Ja sam na ovo upozorio, i zbog toga sam temeljito izvrijeđan, čak mi je poručeno da sam izabrao stranu u predstojećem sukobu, odnosno, da ću biti na strani četnika.
Toliko košta kad svoj narod voliš istinom.
Istina je sljedeća:
1. Nemaju Bošnjaci više ni ljudskih ni materijalnih potencijala da brane išta izvan prostora na kome žive, pa možda ni to, tako da su neutemeljene priče o odbrani bh. krajeva koji se hoće otcijepiti. Pitanje je da li Bošnjaci mogu odbraniti i Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, a što je pokazala velikosrpska igranka od 7. februara 2014. godine.
2. Sada se ovo zagovaranje bošnjačkog napada na prostor Republike Srpske, koji se hoće otcijepiti, pravda navodnom odbranom od ponavljanja genocida, što je nešto sasvim drugo. Naravno je da bi se Bošnjaci ma čime i ma kako branili ako bi bili napadnuti, ali, ovdje se podrazumijevao bošnjački napad.
3. Čak i kad bi Bošnjaci imali ono što više nemaju, ljudstvo spremno da ratuje, ljudstvo koje je naoružano - pametni bi o tome šutjeli, namjesto da grade argumente i alibije velikosrpskom agresoru.
Feler bošnjačke (ne)svijesti je u strasnoj želji da se vidi nešto što ne postoji. Dokaz za to je ta neutemeljena ljubav prema turskim ublehama. Dokaz za to je i ovo uvjerenje da i mi konja za trku imamo.
Kad Bošnjacima ukažeš na ono što je realnost, onda si im najgori dušmanin.
Na kraju, riječ dvije o još jednoj ublehi...
Neće se Dejton automatski ukinuti 25. septembra, nakon što RS navodno izađe iz dejtonskog poretka, kako to tvrde holetski stručnjaci. Pa RS je već davno izišla iz Dejtona, a Dejton se nije ukinuo!
Potrebno je da bošnjački zastupnici u Parlamentu BiH donesu Deklaraciju o povlačenju bošnjačkog faktora iz Dejtonskog ugovora, čime bi Republici Srpskoj oduzeli legalistički status.
Tek tada, i tek tako, bili bismo u strateškoj prednosti.
Ko bi rekao da će glupost i neobrazovanost postati kamen oko bošnjačkog vrata.
Količina nacionalne svijesti srazmjerna je količini tragičnosti ili prosperiteta u jednom narodu.
04.09.2016.