Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Connaisseur Karlin

#2601 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Connaisseur Karlin »

hrasno38 wrote:A sta to slavite zivota vam??? Sto je Bosnjaka vise od 50% pa to je bilo jasno i bez popisa i ne znam sta je tu za slavlja. Ja bih bio bas ono zbarinut izlaskom danasnjih rezultata jer zivimo u najnepismenijoj zemlji regiona u kojoj ima najmanje visokokvalifikovanih kadrova u kojoj su napravljena dva kasicna nacionalna tora sa mizernim postotcima ostalih konstutivnih naroda. Super ja cak mislim i da je Milorad odusevljen sto je RS teritorija sa 85% Srba ali najvaznije je sto je 50,11% Bosnjaka. I sta cemo sad??? Jesmo li nesto sa tim postotkom postali zajebaniji i hoce li se neko radi tog postotka prepasti?? Hoce al u kurcu...bolje bi bilo da ima 50,11 visokoobrazovanih Bosnjaka ili da ih u RS-u ima 30% pa da se mogu ljudski izboriti da uce jezik koji zele. Ali dobro od 90-te godine u ovoj drzavi je najbitnije "nacionalno" tako da mogu kurcu pjevati svih tih 50,11% Bosnjaka o Bosni i Hercegovini i da su oni Bosanci i Hercegovci. Nema ovdje uopste ideje koja se zove Bosna i Hercegovina nego postoje tri Velika Srbija, malo manja Hrvatska i fildzan Bosnjakistan pa ko prije djevojci njemu djevojka. Ja se nisam borio niti za jednu od nabrojanih nego za BiH pa se tako i izjasnih kao Bosanac i Hercegovac ali da bi se tako izjasnio moras imati i stav i obraz....ja svoj ne dam ni po cijenu zivota.
:thumbup:
sarayewo

#2602 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sarayewo »

Vidal89 wrote:-Bez obrazovanja u cijeloj državi je 4.9 posto.
-Nepotpuno obrazovanje iznosi 9.2 posto,
-osoba koje samo imaju završenu osnovnu školu ima 21.4 posto,
-sa završenom srednjom školom 51.1 posto, specijalizacija nakon završene srednje škole 0.1 posto,
-Viša škola i prvi stepen fakulteta 3.2 posto,
-dok je u BiH prema rezultatima 9.6 posto osoba koji imaju završenu Visoku školu, odnosno fakultet.

:shock: :run:
Svi se uhvatili B/H/S procenata, a niko da se fokusira na najstrasnije cinjenice kao sto je ovo sto je @Vidal89 naveo... 14% stanovnista bez ikakvog obrazovanja, samo 51% sa srednjom skolom (EU prosjek je 75%), manje od 10% VSS (cak i sa kupljenim diplomama).

:skoljka:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2603 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Prema popisu čiji su rezultati danas objavljeni, u Srebrenici živi 13.409 stanovnika od kojih je 7.248 Bošnjaka, 6.028 Srba, 16 Hrvata. 23 osobe se nisu izjasnile dok ostalih u ovoj opštini živi 67.
Ukoliko poredimo rezultate popisa iz 2013. godine sa onima iz 1991. godine, vidjet ćemo da je Srebrenica izgubila 23.257 građana (63,43 posto).
Od tog broja, 20.324 muslimana. Naime, prema podacima popisa iz 1991. godine, u Srebrenici je živjelo 27.572 muslimana dok ih sada živi 7.248 (26,29 posto)
Prema popisu iz 1991. godine u Srebrenici je živjelo 8.315 Srba dok ih sada živi 6.028. Prije rata, u Srebrenici je živjelo 38 Hrvata dok ih sada živi 16.

I sta slavite sto je nestalo 20.000 Srebrenicana i otislo pod zemlju ali se uvezlo isto toliko sandzaklija da bi se namirio broj i slavodobitno kurcalo sa vecinom!!!
Romanija

#2604 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Romanija »

leo karan wrote:
Romanija wrote:Sarajevo. . . . . 1991. . . 527 000
10 opstina
Sarajevo . . . . .2013. . .460 000 (cca)
(Kanton + RS)
I pored novogradnje, sve privatne bespravne gradnje, jezivo ......
Imas li ovu strukturu ovih 460.000?
Koliko Istocno Sarajevo ima stanovnika i sta spada u IS?

91. su pored 4 gradske opstine i Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Pale, Trnovo i Vogošća bili popisani pod Sarajevo.
U dokolici na pauzi za rucak i da se malo oporavim od Brexit-a, mislim da je ovo sto te interesuje.

Kanton
Centar. . . . . . . . 55181
Hadzici . . . . . . . 23821
Ilidza. . . . . . . . 66730
Ilijas . . . . . . . . . 19603
Novi Grad. . . . . 118553
Novo Sarajevo. . 64814
Pale. . . . . . . . . .904
Stari Grad. . . . . .36976
Trnovo . . . . . . . .1502
Vogosca. . . . . . . .26343

RS
Istocna Ilidza 14763
Istocni Stari Grad 1131
Istocno Novo Sarajevo 10642
Pale 20909
Trnovo 2050
Opetja033

#2605 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

Dr Arsla wrote:Što je ovo u Velikoj Kladuši ovoliki broj Ostalih. Čini me se preko 6000. Da nisu Abdićevci se izjašnjavali o nacionalnosti kao Babini :D
Fikret propagira "Muslimanstvo". Ovo je jos fantastican rezultat u Kladusi jer vidimo da ga ni vecina njegovih nije poslusala, te da su Bosnjaci V.Kladuse itekako nacionalno osvijesteni bez obzira za koju politicku opciju glasali.
Ja sam mislio da ce biti puno gore tamo.
agent_zero

#2606 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

hrasno38 wrote:A sta to slavite zivota vam??? Sto je Bosnjaka vise od 50% pa to je bilo jasno i bez popisa i ne znam sta je tu za slavlja. Ja bih bio bas ono zbarinut izlaskom danasnjih rezultata jer zivimo u najnepismenijoj zemlji regiona u kojoj ima najmanje visokokvalifikovanih kadrova u kojoj su napravljena dva kasicna nacionalna tora sa mizernim postotcima ostalih konstutivnih naroda. Super ja cak mislim i da je Milorad odusevljen sto je RS teritorija sa 85% Srba ali najvaznije je sto je 50,11% Bosnjaka. I sta cemo sad??? Jesmo li nesto sa tim postotkom postali zajebaniji i hoce li se neko radi tog postotka prepasti?? Hoce al u kurcu...bolje bi bilo da ima 50,11 visokoobrazovanih Bosnjaka ili da ih u RS-u ima 30% pa da se mogu ljudski izboriti da uce jezik koji zele. Ali dobro od 90-te godine u ovoj drzavi je najbitnije "nacionalno" tako da mogu kurcu pjevati svih tih 50,11% Bosnjaka o Bosni i Hercegovini i da su oni Bosanci i Hercegovci. Nema ovdje uopste ideje koja se zove Bosna i Hercegovina nego postoje tri Velika Srbija, malo manja Hrvatska i fildzan Bosnjakistan pa ko prije djevojci njemu djevojka. Ja se nisam borio niti za jednu od nabrojanih nego za BiH pa se tako i izjasnih kao Bosanac i Hercegovac ali da bi se tako izjasnio moras imati i stav i obraz....ja svoj ne dam ni po cijenu zivota.
Slažem se sve, o tom sam i pisao, ali problem je ovdje što ima onih kojima ne odgovara koliko ima Bošnjaka i što se nastojalo i donekle uspjelo frizirati taj broj kroz smanjivanje. I donekle su i uspjeli.

To je suština problema, a o surovoj stvarnosti popisa se valjda svako razuman slaže.
Opetja033

#2607 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

hrasno38 wrote:Prema popisu čiji su rezultati danas objavljeni, u Srebrenici živi 13.409 stanovnika od kojih je 7.248 Bošnjaka, 6.028 Srba, 16 Hrvata. 23 osobe se nisu izjasnile dok ostalih u ovoj opštini živi 67.
Ukoliko poredimo rezultate popisa iz 2013. godine sa onima iz 1991. godine, vidjet ćemo da je Srebrenica izgubila 23.257 građana (63,43 posto).
Od tog broja, 20.324 muslimana. Naime, prema podacima popisa iz 1991. godine, u Srebrenici je živjelo 27.572 muslimana dok ih sada živi 7.248 (26,29 posto)
Prema popisu iz 1991. godine u Srebrenici je živjelo 8.315 Srba dok ih sada živi 6.028. Prije rata, u Srebrenici je živjelo 38 Hrvata dok ih sada živi 16.

I sta slavite sto je nestalo 20.000 Srebrenicana i otislo pod zemlju ali se uvezlo isto toliko sandzaklija da bi se namirio broj i slavodobitno kurcalo sa vecinom!!!
Jah eto, da ne objavise rezultate popisa mi ne bi imali pojma da je u Srebrenici pocinjen genocid.

Tvoje pateticno kmecanje je postalo poprilicno morbidno.
arzuhal

#2608 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote: Super,znaci kulutroloski RS je ipak dominatno sprska :D
Tako je.
Ja sam ocekivala da ce upisao znatno visi broj dijaspore u RS :)
Nisam znao s čim baratam tako da nisam ni kalkulirao, stvarno ne znam...
Popis definitivno nece nista promjeniti :)
Naravno da neće.
GeeTnT

#2609 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

To ti vidis popis...ja ne. Siguran sam da i mnogi drugi ovaj popis vide kao uspjeh BiH, a ne kojekakve pomenute velikesrbije i malomanjehravtske, a tvoje pominjanje fildzabosnjakistana te samo otkriva...
Ko ba slavi popis i zasto pises u drugom licu? Ovde vidim samo zadovoljstvo sto se napokon nesto pokrenulo, otvorilo i to bi nas trebalo priblizit Briselu...

da kojim slucajem Bosnjaka ima 30 % veceras bi doslo do podjele....e nece moci, a to nije slava nego STAV.
DaysleepeR

#2610 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by DaysleepeR »

hoćemo li o pozitivnim stvarima vezanim za popis?

epski je propala priča iz hrvatskih političkih krugova o egzodusu i izumiranju ili istrebljenju hrvata u BiH

ne vidim da je iko to pomenuo.
hrasno38

#2611 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

agent_zero wrote:
Slažem se sve, o tom sam i pisao, ali problem je ovdje što ima onih kojima ne odgovara koliko ima Bošnjaka i što se nastojalo i donekle uspjelo frizirati taj broj kroz smanjivanje. I donekle su i uspjeli.

To je suština problema, a o surovoj stvarnosti popisa se valjda svako razuman slaže.
Ma koga boli kurac kome se ne svidja jer makar za moga zivota u ovoj zemlji tada muslimani a danas Boosnjaci su bili vecina i meni to nije nikada smetalo jer ljude gledam sikljucivo kroz prizmu LJUDI/NELJUDI.
BHCluster

#2612 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BHCluster »

Connaisseur Karlin wrote:
Kako?
Kako ces u EU bez popisa?
bonersa

#2613 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bonersa »

Image

Grad Sarajevo
Dr Arsla

#2614 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Dr Arsla »

Nije baš toliko nebitno koliko koga ima u BIH. Recimo Oružane snage BIH i Mup-ovi su sada po popisu iz 91. Sada kad su objavljeni službeni rezultati obaveza je izbalansirati po aktuelnom popisu. Što znači recimo da je Bošnjaka u OS 50,11 % :-D . Zatim sva ostala podjela od ambasada, administracije itd. ne ide u korist Đikanima i Ostalima
hrasno38

#2615 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Opetja033 wrote:
hrasno38 wrote:Prema popisu čiji su rezultati danas objavljeni, u Srebrenici živi 13.409 stanovnika od kojih je 7.248 Bošnjaka, 6.028 Srba, 16 Hrvata. 23 osobe se nisu izjasnile dok ostalih u ovoj opštini živi 67.

Jah eto, da ne objavise rezultate popisa mi ne bi imali pojma da je u Srebrenici pocinjen genocid.
Tvoje pateticno kmecanje je postalo poprilicno morbidno.
Tvoj svako slovo je dokaz da je misljenje na zalost svakome dato na raspolganje!!!! Ajde sad setaj da ti ne bi sta drugo rekao!!!
Connaisseur Karlin

#2616 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

arzuhal wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Super,znaci kulutroloski RS je ipak dominatno sprska :D
Tako je.
Ja sam ocekivala da ce upisao znatno visi broj dijaspore u RS :)
Nisam znao s čim baratam tako da nisam ni kalkulirao, stvarno ne znam...
Popis definitivno nece nista promjeniti :)
Naravno da neće.
Kako je RS kulturoloski dominatno sprska ? ( nema potrebe da prisemo o trenutnom problemu upotrebe sluzbenih jezika u obrazovanju i planu i programu obrazovanja) ? :)
Connaisseur Karlin

#2617 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

BHCluster wrote:
Kako?
Kako ces u EU bez popisa?
EU j eprilicno kesnofobicna unija,nisma sigurna da zeli drzavu sa tolikom procentom muslimanskog stanovnistva!? Vidis da Turska nije nikad usla u EU.
Danguba

#2618 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Ja danas slavim poraz.
BHCluster

#2619 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BHCluster »

GeeTnT wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Popis definitivno nece nista promjeniti :)
To trubimo od pocetka...al, hajde ti to objasni djikanu kojem su oci vece od onog vucka sa olimpijade...
Osim onih stvari sto su direktno vezane za popis a to su:
Ustav bh. entiteta RS i FBiH,
Zakon o drzavnoj sluzbi BiH,
Zakon o lokalnoj samoupravi bh. entiteta RS,
Zakon o drzavnim sluzbenicima bh. entiteta RS,
Zakon o drzavnoj sluzbi bh. entiteta FBiH,
Zakon o odbrani BiH.
leo karan

#2620 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by leo karan »

BHCluster wrote:
Problem Bosnjaka u bh. entitetu RS nije njihov broj nego institucionalno krsenje ljudskih prava od strane vladajuce politicke strukture u tom entitetu.
Pa zasto se ovoliko radujete sa rezultatima popisa ( iako sam ranije pisala,da popsis nece nista promjeniti)?
Mozda zato sto su vazni za napredak DRZAVE.

Kako?
Vidim ja da ti ne kontas.
Popis stanovnista je statisicko sredstvo koje se koristi i sluzi razvoju zemlje na nacin da pomaze investitorima (drzavi i privatnom kapitalu) da bolje detektuju potrebe zajednice i pojedinca.
Drzivi i privatnim insvestitorima rezultati popisa olaksavaju procjenu demografskih trendova, olaksavaju analizu socio-ekonomskih uslova,
Pomazu takodjer u kreiranje strategije za smanjenje siromaštva npr.
Pomazu u pracenju i evaluaciju efikasnosti nekim mjera i akcija.
Jednostavno povecavaju sanse za investiranje, a time i za razvoj drzave.

ovo srbi-bosnjaci-hrvati je ko reality show, za levate da se zanimaju i kolju medjusobno.
stvarna svrha je nesto drugo.
Last edited by leo karan on 30/06/2016 15:34, edited 1 time in total.
arzuhal

#2621 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote: Kako je RS kulturoloski dominatno sprska ? ( nema potrebe da prisemo o trenutnom problemu upotrebe sluzbenih jezika u obrazovanju i planu i programu obrazovanja) ? :)
Ne znam, kako?
KB9

#2622 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KB9 »

nek je brcko nase ma volim vise neg dukat :bih:
Banksy

#2623 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Banksy »

bonersa wrote:Image

Grad Sarajevo
Sarajevo, Centar, 14%. Bar negdje, nešto...
Connaisseur Karlin

#2624 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

arzuhal wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Kako je RS kulturoloski dominatno sprska ? ( nema potrebe da prisemo o trenutnom problemu upotrebe sluzbenih jezika u obrazovanju i planu i programu obrazovanja) ? :)
Ne znam, kako?
Pa tebe pitam,ti si reakao da jeste :D :lol:
Connaisseur Karlin

#2625 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

leo karan wrote:
BHCluster wrote:
Pa zasto se ovoliko radujete sa rezultatima popisa ( iako sam ranije pisala,da popsis nece nista promjeniti)?
Mozda zato sto su vazni za napredak DRZAVE.

Kako?
Vidim ja da ti ne kontas.
Popis stanovnista je statisicko sredstvo koje se koristi i sluzi razvoju zemlje na nacin da pomaze investitorima (drzavi i privatnom kapitalu) da bolje detektuju potrebe zajednice i pojedinca.
Drzivi i privatnim insvestitorima rezultati popisa olaksavaju procjenu demografskih trendova, olaksavaju analizu socio-ekonomskih uslova,
Pomazu takodjer u kreiranje strategije za smanjenje siromaštva npr.
Pomazu u pracenju i evaluaciju efikasnosti nekim mjera i akcija.
Jednostavno povecavaju sanse za investiranje, a time i za razvoj drzave.
Kakve veze ima investiranje sa necijiom religijskom-etnickom-nacionalnom pripadnosti :D :lol:
Locked