statixx wrote:Naravno da zdravstvo mora funkionirati. Ako mogu Zeljeznice, Gras, ViK, Toplane i druga javna preduzeca koja posluju sa gubitkom, mogu i oni. To ne znaci da se ne treba boriti protiv korupcije, sto ujedno donosi i ustede.
Medjutum, praviti karijeru stedeci na racun ljudskog zivota je bizarno, znak da smo na samom dnu. Zasto ta ista stranka ne krene sa cistkama u navedenim kompanijam. I zasto se ustede ne ostvaruju rezanjem plata i naknada.
Znas kako medicina je bila uvijek na jednoj strani a sve ostalo na drugoj......kad vecina ostalih pogrijese steta se moze popraviti a kad covjek umre tu nema povratka. Zato gubici u bolnicama i swvim ostalim firmama se ne mogu uporedjivati bas kako si rekao. Bolnice ne smiju stediti na bolesnicima jer mi to sve placamo a ne dobijamo dzaba. Penzioner kojeg je zdravlje posluzilo 40 godina je od plate davao za zdravstvo i da mu se odbijalo samo po 100 KM to je iznos od 48.000. Za samo jednog covjeka. A naravno iznos je najmanje duplo veci.
U ratu se nije stedilo na bolesnicima kada je zaista falilo svega. Otac mi je u ratu operisan 3 puta (rak). ja sam ranjen i hospitaliziran isto 3 puta, majka mi je tesko ranjena sijacem smrti i ne znam koliko puta sam je gore morao voditi i nikada nije falilo nista a najmanje ljudskosti. U to doba u Sarajevu su radili heroji u bijelom a ne pizde koje je SDA poslala napolje a druge krila po trezorima. Ko je od tih ratnih ljekara bio i pomenut da bi mogao biti direktor KCUS-a osim Gavrankapetanovica koji je kucni prijatelj Izetbegovica.
Ponavljam neka je se rjesila ljekara koji bi jednom guzicom sjedili na dvije stolice ali i tu moras se potruditi da postignes kompromise i da pacijenti ne osjete nedostatak struke a nigdje na svijetu mladi ljekar ne moze tek tako uskociti na mjesto starijeg.
Zivo me interesuje jel i dr Zlatan Zvizdic dao otkaz u Sanasi

i ne daj boze da mladom Zvizdicu sa klinike za bolesti srca i krvnih zila neko padne u ruke......u stvari iako je tamo zaposlen problem je sto ga boli kurac za sve pa ujedno i za bolesnike.