Plavo-bijeli wrote:Imam nekoliko pitanja za muslimane sa foruma.
1. S obzirom da je po Islamu dozvoljeno imati sex sa ženom od onog dana kada je u pubertetu, zanima me kakvo je njihovo mišljenje o tome da je sasvim normalno imati odnos sa devetogodišnjom curicom, te u slučaju da imaju ženu od devet godina i da žive na prostoru gdje je dozvoljena pedofilija, da li bi poslušali Muhammeda, Kur'an i Allaha, ili bi još čekali na taj odnos ?
2- Kakvo je mišljenje muslimana sa foruma o tome da je po islamu dozvoljeno imati robove, da li bi imali iste, s obzirom da ih je i sam poslanik Muhammed imao.
3. Kur'an je dozvolio da muškarac može imati četiri žene. Poslije je objavljen ajet u kojem piše da je Muhammedu dozvoljeno imati ih više, koliko vidim imao ih je 13. Meni to izgleda da je Muhammed htio da ima više žena, te da je sam sebi objavio ajet kako bi dozvolio tako nešto. Kako vama to izgleda?
4. Muhammed je na početku tražio od vjernika da klanjaju 50 puta dnevno. Zbog čega? Da bi muslimanima lakše bilo poslije kad čuju da trebaju "samo" 5, ili je eksperimentisao dok nije vidio koliko su njegovi sljedebenici spremni dnevno odvajati vrijeme na molidbu.
6. Da li je bolje čitav život posvetiti Kur'anu, izučavanju istog, truditi se da postaneš hafiz, ili izučavati nauku i druge knjige, postati naučnik i truditi se da svima poboljšaš život na planeti?
7. Da li je ljudima danas uopšte potreban Kur'an, BIblija ili neke druge religijske knjige? Imamo primjer većinski ateističkih država, evo za primjer Evropa. Švedska, Holandija, Danska, Češka i tako dalje, sve zemlje i ljudi koji nikad nisu ni pročitali stranice Kur'ana, a žive boljim životima nego oni koji ga redovno čitaju.
8. Da možete živjeti u nekoj šerijatskoj državi, koju bi odabrali i zašto. Da možete birati između te šerijatske države i jedne od ovih gore ateistčkih koju bi prije odabrali i zašto?
9. Da se trudite da 20 godina pišete religijsku knjigu, , a da kao pripomoć imate literaturu kao što su religijske knjige prije nje i vremena na pretek, šta mislite koliko dobra, ili loša bi ta knjiga trebala da bude? Dvadeset godina.
10. Zbog čega je toliko bitno da žene pokrivaju kosu? Ko se to od muškaraca pali na kosu? Koliko znam više muškaraca ima foot fetish nego hair fetish, pa muslimanke ne moraju pokrivati stopala. Jel mislite da se onda cijele trebaju pokrivati, jer za one koji vole na primjer više stopala nego sise, kad vide stopala to im je ko da su vidjeli ženu golu.
Ako vam je puno odgovarati na ovoliko pitanja, odgovorite samo na prva dva.
Nemojte mi govoriti (što se tiče prvih par pitanja)da je u to vrijeme sve to bilo normalno(znam da jeste) jer je Kur'an i savjeti iz nj i uputstva za sva vremena, jer bi se onda moglo izbacivati šta se hoće i kako hoće. Na primjer, dovoljno je jednom dnevno uzeti abdest, jer sada imamo sapune/šampone i dosta smo čistiji jer živimo u boljim higijenskim uslovima.
Unaprijed hvala na odgovorima.
-----
1 Ne gledas godine nego kvaku, ako moze kvaku dokucit dovoljno je stara.
2 Pogledaj poslodavce u regiji pa ce ti se samo kazati.
3 Muha je bio muskarcina i mogo je pojebat 13 zena bez vijagre, ne kao onaj slinavac iz Nazareta.
4 Tu se vec radi o gresci u koracimq, naime kad je vidio bicepse i trbusnjake u raje prepo se da ce mu sve picke pokupit pa je sa 50 smanjio ma 5.
6 (obicno poslje 4 dodje 5 ali mozda te arapske brojke zbunjuju) da citiram nepoznatog umjetnika "betom beton samo beton" samo umjesto beton kuran.
7 'Ta ce Norveska, ionako su muslimanska drzava u naredni 100 godina.
8 Cujem da Saudijska Arabija ima majbolje kurave i koku pa tamo ako moze.
9 Ja bi samo prepiso kuran jer je savrsen.
10 Dvostruki razlog, da ustede na frizerfu i da se ne vuku za kosu kad se pomlate sa nekom drugom hanumom.
Nadam se da sada shvatas Islam i da ces se uskoro sunetit, vidimo se u Maoci.