Nisam naisao na to.I ti donio zakljucak po tom jednom od mnogih a za kojeg se ne mozes ni sjetit koji jeLincoln-Burrows wrote:Ne mogu se sjetiti točno tko ali pisao je u stilu da se Arapi s pravom svete Jezidima zbog prošlostiCo0l wrote:Ko je pisao nesto protiv Jezida?Lincoln-Burrows wrote:Primjećujem da određeni forumaši brane Tursku, pobunjenike u Siriji i Hamas u Izraelu bez obzira na sve,
uopće im nije važno jesu li te strane u krivu ili u pravu a na pogrešnoj strani su im Kurdi, Jezidi i Šiti i oni
ni u kom slučaju ne mogu biti u pravu.
kada su Jezidi napadali Arape. Mislim da će se taj forumaš lako prepoznati po ovome što sam napisao.
Republika Turska
- Co0l
#2601 Re: Republika Turska
- Kikibombona
#2602 Re: Republika Turska
Nista se ja ne upinjem. Ovdje sam postavio definicije terorizma i ustanka. Sirijski pobunjenici i PKK se uklapaju u obe definicije. Da li su teroristi? Licno mislim da jesu. Moje misljenje ne dijele drzave poput Svicarske i mnoge druge... Tek mali broj drzava je PKK proglasio teroristickom organizacijom. Velika vecina se sa tim ne slaze. Ako si siguran da si pametniji od svicarskih pravnika, onda sa tobom nesto definitivno nije u redu.Co0l wrote:
Guglaj,nemam ja vremena da ti objasnjavam kad sve sam mozes naci na netu.Mada je strasno da i bez guglanja ne znas te stvari a toliko se upinjes da ovdje nesto dokazes.
-
jastuk1
#2603 Re: Republika Turska
Svašta - govorim o Armencima i Grcima koji su živjeli na teritoriji današnje Turske. Naravno da će postati supranacionalna - ovi iz kurdskog HDP-a će se pobrinuti da se to i ostvari kako za Kurde, tako i za Arape i za sve ostale koji se budu useljavali u Tursku. AKP-u je stalo da maksimalno smanji i uništi nacionalizam etničkih turaka, a parlalelno s tim i ostale nacionalizme.Putnik ali stvarno wrote:
Preskocio si veliki deo istorije, konkretno I svetski rat o kome pricas.
Uoci detalje, u Rusiji je izbila komunisticka revolucija, a Rusi su se povukli iz rata pre kraja. Malo ili nikako su delovali u istocnom otomanskom carstvu, teritoriji na kojoj je genocidom unisten jermenski narod, ne iz osvete Rusima, tada vec Sovjetima, vec na talasu uspostavljanja nove Turske.
Grci u ww1 nisu ni ucestvovali, front u Grckoj u ww1 su drzale Francuska i Srbija posle Galipolja.
Grci su napali Otomane tek posle ww1. Vazno za znati, jer vidim da imas emociju da li za Otomanima ili Turskoj, I ti sam trebas da rasclanis, jer razlicito je to.
Grcki napad na Tursku odvio se u vreme kada su Italija, Francuska I Britanija pokusavale da sprovedu plan za rasparcavanje Turske, sto bi I bila najbolja opcija, sa evrospkog stanovinovista.
To je upravo vreme kada su formirali I danasnji Liban, Jordan I kada su onemogucili Feisal a da stvori hasemitsku kraljevinu od Sirije I Iraka.
IS danas u jednom smislu deluje na slicnom prostoru koji je I Feisal pokusao da ujedini, prostor Sunni arapa, iskomadanih medju Siitima, Vahabi Saudima, sa arapskog stanovnista nelegitimnim uzurpatorima & WASP ekipe iz UK & USA.
Btw Turska nikada nece biti supernacionalna drzava, genocidom su unistili Jermene, etnicki ocistili Grke I evo sada pokusavaju isto napraviti I sa Kurdima. Nekog ugleda medju arapima su imali do "arapskog proleca", a zadnjih 5-6 godina izgubili su puno od toga I u ocima Arapa sustizu lagano Saude.
Turski status danas u ocima Arapa = Cuko na lancu.
U tome će im EU svestrano pomoći jer i sama EU ide kao tome da postane supranacionalna. S tim što Turska ima daleko veće šanse da to opet bude jer je nekad već bila supranacionalna, dok Evropa nije.
I samo puštanje izbjeglica je dodatni element da se elementi supranacionalnisti, "JEDNAKOSTI" I SLIČNIH stvari koje guraju lihvari i veliki koncerni radi svojih internesa i očuvanja protifa i ostvare.
- Kikibombona
#2604 Re: Republika Turska
Kakve ti nebuloze izvaljujes, u kakvim ti snovima zivis, to je za nepovjerovati. Vidi se da si vjernik sklon bajkama i mitovima. Leteci magarci i te fore.jastuk1 wrote:
Svašta - govorim o Armencima i Grcima koji su živjeli na teritoriji današnje Turske. Naravno da će postati supranacionalna - ovi iz kurdskog HDP-a će se pobrinuti da se to i ostvari kako za Kurde, tako i za Arape i za sve ostale koji se budu useljavali u Tursku. AKP-u je stalo da maksimalno smanji i uništi nacionalizam etničkih turaka, a parlalelno s tim i ostale nacionalizme.
U tome će im EU svestrano pomoći jer i sama EU ide kao tome da postane supranacionalna. S tim što Turska ima daleko veće šanse da to opet bude jer je nekad već bila supranacionalna, dok Evropa nije.
I samo puštanje izbjeglica je dodatni element da se elementi supranacionalnisti, "JEDNAKOSTI" I SLIČNIH stvari koje guraju lihvari i veliki koncerni radi svojih internesa i očuvanja protifa i ostvare.
Kakva bolan supernacionalna Turska?
Cuj superionacionalna!?
- Lincoln-Burrows
#2605 Re: Republika Turska
Katalonija i Škotska su u okvirima civiliziranih država jbg,Co0l wrote:Borba protiv vlasti i zalaganje za nezavisnost ne znaci automatski da je neko terorista,kako Kiki ignorantski,po obicaju,zakljuci.Takva borba se moze odvijati i u demokratskim okvirima i demokratskim metodama cak i protiv demokratski izabrane vlasti sa punim legitimitetom.Primjeri Škotske i Katalonije danas to dokazuju.
Ali,ako se pri tome koriste teroristickim metodama onda se radi o teroristima.A oruzana pobuna,sama po sebi,ne mora znaciti da se radi o terorizmu.
kad stigneš do Balkana i istočnije tada demokratska sredstava
u demokratskim okvirima djeluju koliko i cjepivo protiv ebole.
- Lincoln-Burrows
#2606 Re: Republika Turska
Taj jedan će se prepoznati, često je on tu (znam tko je a ne želim etketirati jer taj ima golem broj postova pa mi se ne traži).Co0l wrote:Nisam naisao na to.I ti donio zakljucak po tom jednom od mnogih a za kojeg se ne mozes ni sjetit koji jeLincoln-Burrows wrote:
Ne mogu se sjetiti točno tko ali pisao je u stilu da se Arapi s pravom svete Jezidima zbog prošlosti
kada su Jezidi napadali Arape. Mislim da će se taj forumaš lako prepoznati po ovome što sam napisao.
Ako izostaviš Jezide iz posta ostatak posta je 100% točan za više forumaša.
- Co0l
#2607 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Nista se ja ne upinjem. Ovdje sam postavio definicije terorizma i ustanka. Sirijski pobunjenici i PKK se uklapaju u obe definicije. Da li su teroristi? Licno mislim da jesu. Moje misljenje ne dijele drzave poput Svicarske i mnoge druge... Tek mali broj drzava je PKK proglasio teroristickom organizacijom. Velika vecina se sa tim ne slaze. Ako si siguran da si pametniji od svicarskih pravnika, onda sa tobom nesto definitivno nije u redu.Co0l wrote:
Guglaj,nemam ja vremena da ti objasnjavam kad sve sam mozes naci na netu.Mada je strasno da i bez guglanja ne znas te stvari a toliko se upinjes da ovdje nesto dokazes.
Da li su teroristi? Licno mislim da jesu. Moje misljenje ne dijele drzave poput Svicarske i mnoge druge
Ono sto mislim je da te niko nije do sad bolje opisao od tebe samogAko si siguran da si pametniji od svicarskih pravnika, onda sa tobom nesto definitivno nije u redu.
- Kikibombona
#2608 Re: Republika Turska
Ipak se radi o velikom forumskom licemjeru.Lincoln-Burrows wrote: Katalonija i Škotska su u okvirima civiliziranih država jbg,
Kurdi su se borili za nacionalno ime i jezik na sve moguce nacine. Isto su prolazili oni koji bi pokusavali rijecima i oni koji bi pokusavali puskama.
- Kikibombona
#2609 Re: Republika Turska
Kao sa malim djetetom...Co0l wrote:Kikibombona wrote:Nista se ja ne upinjem. Ovdje sam postavio definicije terorizma i ustanka. Sirijski pobunjenici i PKK se uklapaju u obe definicije. Da li su teroristi? Licno mislim da jesu. Moje misljenje ne dijele drzave poput Svicarske i mnoge druge... Tek mali broj drzava je PKK proglasio teroristickom organizacijom. Velika vecina se sa tim ne slaze. Ako si siguran da si pametniji od svicarskih pravnika, onda sa tobom nesto definitivno nije u redu.Co0l wrote:
Guglaj,nemam ja vremena da ti objasnjavam kad sve sam mozes naci na netu.Mada je strasno da i bez guglanja ne znas te stvari a toliko se upinjes da ovdje nesto dokazes.Da li su teroristi? Licno mislim da jesu. Moje misljenje ne dijele drzave poput Svicarske i mnoge drugeOno sto mislim je da te niko nije do sad bolje opisao od tebe samogAko si siguran da si pametniji od svicarskih pravnika, onda sa tobom nesto definitivno nije u redu.![]()
- Co0l
#2610 Re: Republika Turska
Ne bi tvoj post bio sporan da nisi naveo da je i 'drugoj strani' draze rusko govno nego americka pita.Lincoln-Burrows wrote:Taj jedan će se prepoznati, često je on tu (znam tko je a ne želim etketirati jer taj ima golem broj postova pa mi se ne traži).Co0l wrote:Nisam naisao na to.I ti donio zakljucak po tom jednom od mnogih a za kojeg se ne mozes ni sjetit koji jeLincoln-Burrows wrote:
Ne mogu se sjetiti točno tko ali pisao je u stilu da se Arapi s pravom svete Jezidima zbog prošlosti
Ako izostaviš Jezide iz posta ostatak posta je 100% točan za više forumaša.
-
jastuk1
#2611 Re: Republika Turska
Nije bolan supernacionana supra znači nad, nadnacionalna - nauči nešto!Kikibombona wrote:Kakve ti nebuloze izvaljujes, u kakvim ti snovima zivis, to je za nepovjerovati. Vidi se da si vjernik sklon bajkama i mitovima. Leteci magarci i te fore.jastuk1 wrote:
Svašta - govorim o Armencima i Grcima koji su živjeli na teritoriji današnje Turske. Naravno da će postati supranacionalna - ovi iz kurdskog HDP-a će se pobrinuti da se to i ostvari kako za Kurde, tako i za Arape i za sve ostale koji se budu useljavali u Tursku. AKP-u je stalo da maksimalno smanji i uništi nacionalizam etničkih turaka, a parlalelno s tim i ostale nacionalizme.
I samo puštanje izbjeglica je dodatni element da se elementi supranacionalnisti, "JEDNAKOSTI" I SLIČNIH stvari koje guraju lihvari i veliki koncerni radi svojih internesa i očuvanja protifa i ostvare.![]()
Cuj superionacionalna!?![]()
Naravno - još ako im (Turskoj) uspije raskomadati Irak (ali lihvari još ne daju) pa da Kurdi dobiju pravu nezavosnost. Ali, kad malo bolje razmislim, ni to puno ne bi ništa promijenilo predstojeći tok istorije jer i sad svakako dobro posluju (Turska i Irački Kurdistan), samo bi Turska imala dodatni agrgument da kaže Kurdima kojima se Turska ne sviđa da imaju "svoju" državu pa ako i se ta više sviđa neka izvole.
A svakako će Kurdi vremenom i Iračkom kurdistanu postati manjina jer Arapi imaju duplo veći TFR i ubrzano se naseljavaju.
- Lincoln-Burrows
#2612 Re: Republika Turska
I to stoji i potvrđujem ovom prilikom, samo je tema Turska pa sam izostavio.Co0l wrote:
Ne bi tvoj post bio sporan da nisi naveo da je i 'drugoj strani' draze rusko govno nego americka pita.
- Co0l
#2613 Re: Republika Turska
Decki,kontradiktorni ste sami sebi.Ako hocete da kazete da se Kurdima nista osim teroristickih metoda ne bi isplatilo jer ne djeluju u demokratskom drustvu,onda se ne bi trebali groziti ako vojska iskoristi sva moguca sredstva u borbi protiv takvih terorista.Jer,jebi ga,ne radi se o vojsci demokratske zemlje,po vama.Kikibombona wrote:Ipak se radi o velikom forumskom licemjeru.Lincoln-Burrows wrote: Katalonija i Škotska su u okvirima civiliziranih država jbg,
Kurdi su se borili za nacionalno ime i jezik na sve moguce nacine. Isto su prolazili oni koji bi pokusavali rijecima i oni koji bi pokusavali puskama.
- Kikibombona
#2614 Re: Republika Turska
Ovdje sam postavio izjavu guvernera Kirkuka koji kaze kako izbjeglice nece imati pravo glasa na referendumu o pripajanju regije Kurdistanu. Rekao je da ce sve izbjeglice nakon sto rat bude zavrsen biti vracene u provincije iz kojih su dosli.jastuk1 wrote:
Nije bolan supernacionana supra znači nad, nadnacionalna - nauči nešto!
Naravno - još ako im (Turskoj) uspije raskomadati Irak (ali lihvari još ne daju) pa da Kurdi dobiju pravu nezavosnost. Ali, kad malo bolje razmislim, ni to puno ne bi ništa promijenilo predstojeći tok istorije jer i sad svakako dobro posluju (Turska i Irački Kurdistan), samo bi Turska imala dodatni agrgument da kaže Kurdima kojima se Turska ne sviđa da imaju "svoju" državu pa ako i se ta više sviđa neka izvole.
A svakako će Kurdi vremenom i Iračkom kurdistanu postati manjina jer Arapi imaju duplo veći TFR i ubrzano se naseljavaju.
Ti si stvarno naivan Jastuce!
Nadnacionalna Turska?
Sta to treba znaciti jarane?
De malo elaboriraj snove koje si usnio?
- Co0l
#2615 Re: Republika Turska
To hoces da kazes da mislis ali nisi siguran,jel?Kikibombona wrote:Kao sa malim djetetom...Co0l wrote:Da li su teroristi? Licno mislim da jesu. Moje misljenje ne dijele drzave poput Svicarske i mnoge drugeOno sto mislim je da te niko nije do sad bolje opisao od tebe samogAko si siguran da si pametniji od svicarskih pravnika, onda sa tobom nesto definitivno nije u redu.![]()
Ili hoces da kazes da sa pravnicima onih zemalja koje ne misle kao svicarski nesto nije uredu?
I onda meni kazes 'kao sa malim djetetom' a ocito je da se sam sa sobom ne mozes dogovoriti.
- Co0l
#2616 Re: Republika Turska
PostujemLincoln-Burrows wrote:I to stoji i potvrđujem ovom prilikom, samo je tema Turska pa sam izostavio.Co0l wrote:
Ne bi tvoj post bio sporan da nisi naveo da je i 'drugoj strani' draze rusko govno nego americka pita.
-
Mohamad Sissoko
#2617 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Kakve ti nebuloze izvaljujes, u kakvim ti snovima zivis, to je za nepovjerovati. Vidi se da si vjernik sklon bajkama i mitovima. Leteci magarci i te fore.jastuk1 wrote:
I samo puštanje izbjeglica je dodatni element da se elementi supranacionalnisti, "JEDNAKOSTI" I SLIČNIH stvari koje guraju lihvari i veliki koncerni radi svojih internesa i očuvanja protifa i ostvare.![]()
Ne da PKK terorista Kikija svoga(nevjernički genije)
A supranational union is a type of multinational political union where negotiated power is delegated to an authority by governments of member states
Last edited by Mohamad Sissoko on 19/12/2015 15:43, edited 1 time in total.
- Norman
#2618 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Kakve ti nebuloze izvaljujes, u kakvim ti snovima zivis, to je za nepovjerovati. Vidi se da si vjernik sklon bajkama i mitovima. Leteci magarci i te fore.jastuk1 wrote: ...supranacionalna...![]()

Last edited by Norman on 19/12/2015 15:50, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#2619 Re: Republika Turska
Nacionalizmima širom svijeta dolazi kraj, a na sceni će se sve više javljati elementi supranacionalnosti i blokovske podjeljenosti. Sigurno, mogu jačati desne (nacionalne) snage u Europi, ali paralelno s njima jačat će i lijeve (supranacionalne) snage.Kikibombona wrote:Ovdje sam postavio izjavu guvernera Kirkuka koji kaze kako izbjeglice nece imati pravo glasa na referendumu o pripajanju regije Kurdistanu. Rekao je da ce sve izbjeglice nakon sto rat bude zavrsen biti vracene u provincije iz kojih su dosli.jastuk1 wrote:
Nije bolan supernacionana supra znači nad, nadnacionalna - nauči nešto!
Ti si stvarno naivan Jastuce!
Nadnacionalna Turska?
Sta to treba znaciti jarane?
De malo elaboriraj snove koje si usnio?
Pa sam HDP po svojoj šarolikosti je prava supra-stranka.
- Kikibombona
#2620 Re: Republika Turska
Upravo tako!Co0l wrote:
Decki,kontradiktorni ste sami sebi.Ako hocete da kazete da se Kurdima nista osim teroristickih metoda ne bi isplatilo jer ne djeluju u demokratskom drustvu,onda se ne bi trebali groziti ako vojska iskoristi sva moguca sredstva u borbi protiv takvih terorista.Jer,jebi ga,ne radi se o vojsci demokratske zemlje,po vama.
Turska drzava je od nastanka imala program asimilacije i kulturnog genocida. Kurdska borba za etnicka prava je zavrsavala pogubno kako god bila zapoceta. Tako je nastao PKK i teroristicka/ustanicka (kako ko voli) pobuna protiv vlasti.
Ista stvar je sa Baath partijom koja nije dozvoljavala fer politicku borbu. Svaki pokusaj demokratizacije je zavrsavao pogubno. Tako je nastali sirijski pobunjenici i teroristicka/ustanicka (kako ko voli) pobuna protiv vlasti.
Razlika je u tome sto je turska politika prema Kurdima bila neuporedivo gora od Baathisticke prema suni Arapim. Suni Arapi su participirali u vlasti, imali su pravo na jezik, kulturu, sva moguca kolektivna prava... Kurdi nisu imali nista. Turska politika je bila usmjerena protiv jednog naorda, radila je na njegovom zatiranju, unistenju, na sve moguce nacine!
I da, turska i sirijska vlada odgovaraju svim sredstvima u borbi protiv terorista!
- Kikibombona
#2621 Re: Republika Turska
Naravno da nisam siguran.Co0l wrote:
To hoces da kazes da mislis ali nisi siguran,jel?![]()
Ili hoces da kazes da sa pravnicima onih zemalja koje ne misle kao svicarski nesto nije uredu?![]()
I onda meni kazes 'kao sa malim djetetom' a ocito je da se sam sa sobom ne mozes dogovoriti.
Imas dvije strane, jedna manja koja PKK smatra teroristickom organizacijom i jedna veca koja smatra da nisu teroristi.
Konkretno, Amerikanci smatraju da jesu - Svicarci smatraju da nisu teroristi!
Harun Jahja smatra da jesu teroristi - Nelson Mandela smatra da nisu teroristi!
Moje je misljenje da jesu, ali ne mogu tvrditi da je moje misljenje ispravnije od svicarskog i Mandelinog. Ne mogu biti toliko nadmen. Mozes li ti?
- Kikibombona
#2622 Re: Republika Turska
Inace, Harun Jahja je ovaj frajer

Covjek i u snu govori o Kurdima, 24h dnevno

Covjek i u snu govori o Kurdima, 24h dnevno
PKK wants to establish a red communist #dictatorship in the region. #Kurds definitely hate such a ruthless, savage and bloody structure.
#PKK's fight is only a false, deceitful one. The acts of an #atheist structure that commits murder and all tyranny could only be fallacious.
Skontao sam, Harun me podsjeca na JastukaIt is Darwinism that turns Kurdish youth into PKK terrorists, and that causes martyrdom of our soldiers. Darwinist education still goes on.
- Co0l
#2623 Re: Republika Turska
To sto pricas za Tursku je samo djelimicno tacno ali najvaznije od svega je da se odnosi na period prije dolaska AKP na vlast.Odnos prema Kurdima se od tada drasticno mjenja ali za potpune promjene je potrebno puno vremena.Kikibombona wrote:Upravo tako!Co0l wrote:
Decki,kontradiktorni ste sami sebi.Ako hocete da kazete da se Kurdima nista osim teroristickih metoda ne bi isplatilo jer ne djeluju u demokratskom drustvu,onda se ne bi trebali groziti ako vojska iskoristi sva moguca sredstva u borbi protiv takvih terorista.Jer,jebi ga,ne radi se o vojsci demokratske zemlje,po vama.
Turska drzava je od nastanka imala program asimilacije i kulturnog genocida. Kurdska borba za etnicka prava je zavrsavala pogubno kako god bila zapoceta. Tako je nastao PKK i teroristicka/ustanicka (kako ko voli) pobuna protiv vlasti.
Ista stvar je sa Baath partijom koja nije dozvoljavala fer politicku borbu. Svaki pokusaj demokratizacije je zavrsavao pogubno. Tako je nastali sirijski pobunjenici i teroristicka/ustanicka (kako ko voli) pobuna protiv vlasti.
Razlika je u tome sto je turska politika prema Kurdima bila neuporedivo gora od Baathisticke prema suni Arapim. Suni Arapi su participirali u vlasti, imali su pravo na jezik, kulturu, sva moguca kolektivna prava... Kurdi nisu imali nista. Turska politika je bila usmjerena protiv jednog naorda, radila je na njegovom zatiranju, unistenju, na sve moguce nacine!
I da, turska i sirijska vlada odgovaraju svim sredstvima u borbi protiv terorista!
PKK je od svog postanka teroristicka organizacija dok u Siriji terorista na pobunjenickoj strani nije bilo prvih godina rata ili su bili incidentna pojava dok dobar dio njih i dan-danas nije teroristicke provenijencije.Dakle,paralela ti je zesca fula kao i to da se turska vlada koristi istim sredstvima kao i sirijska.
- Kikibombona
#2624 Re: Republika Turska
Pa PKK je nastao dosta prije AKP. Pobunili su se protiv vlasti koja ih negira kao narod, ogranicava osnovna prava. Neki historicari su tursku politiku prema Kurdima okarakterisali kao 'kulturni genocid'. Veoma teska kvalifikacija i veoma istinita! Suni Arapi u Siriji su imali neuporedivo veca prava od Kurda u Turskoj.Co0l wrote: To sto pricas za Tursku je samo djelimicno tacno ali najvaznije od svega je da se odnosi na period prije dolaska AKP na vlast.Odnos prema Kurdima se od tada drasticno mjenja ali za potpune promjene je potrebno puno vremena.
PKK je od svog postanka teroristicka organizacija dok u Siriji terorista na pobunjenickoj strani nije bilo prvih godina rata ili su bili incidentna pojava dok dobar dio njih i dan-danas nije teroristicke provenijencije.Dakle,paralela ti je zesca fula kao i to da se turska vlada koristi istim sredstvima kao i sirijska.
Opet te pitam, zasto je borba PKK u vrijeme nastanka bila teroristicka a pobunjenicka ustanicka?
- Co0l
#2625 Re: Republika Turska
Tebi je stvarno lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.Dakle,da skratimo,mislis (ili si siguran?ili mislis da si siguran?ili samo onako pises a ne znas da li mislis ili si siguran?) da sa americkim pravnicima nesto nije uredu jer,za razliku od svicarskih,PKK smatraju teroristima?To ti je bio argument da zaljucis da sa mnom nesto nije uredu ako smatram da svicarski pravnici nisu upravu.A mozda to sve u tvojoj glavi i ima nekog smisla,samo nisi u stanju da to smisleno i objasnis.Kikibombona wrote:Naravno da nisam siguran.Co0l wrote:
To hoces da kazes da mislis ali nisi siguran,jel?![]()
Ili hoces da kazes da sa pravnicima onih zemalja koje ne misle kao svicarski nesto nije uredu?![]()
Imas dvije strane, jedna manja koja PKK smatra teroristickom organizacijom i jedna veca koja smatra da nisu teroristi.
Konkretno, Amerikanci smatraju da jesu - Svicarci smatraju da nisu teroristi!
Harun Jahja smatra da jesu teroristi - Nelson Mandela smatra da nisu teroristi!
Moje je misljenje da jesu, ali ne mogu tvrditi da je moje misljenje ispravnije od svicarskog i Mandelinog. Ne mogu biti toliko nadmen. Mozes li ti?