FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
SpecialOffer

#2601 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by SpecialOffer »

Alfons Kauders wrote:
Nista moje, samo Fadilove, a? :D

Bujrum, ako necemo o lovackim, ima masa konkretnih stvari o kojim mozemo picati. Eto vidi ovo sto je Strong69 pisao, pa repliciraj, mada mislim da nemas kapaciteta da pricas o tim sitnicama.

Strucnjache, ja od rata plivam po kojekakvim poslovima, promijenio sam nekoliko struka i masu firmi, i vjeruj mi da vrlo dobro znam sta pricam. Nisam jedini, dosta "komedijasa" s drustvenih mreza ima CV za koji bi Fadilu i njemu slicnim SDA-ovci kleknuli na koljena i pusili kurac. Doslovno.

To sto vi u SDA niste svjesni da se novac moze napraviti mimo politike nije moj problem. Vi ga ne znate napraviti ni uz podrsku politiku, a ja ga napravim bez nje. Ko je tu nesposoban? :lol:
Dobro to covjek rece, lovac, odvadi malo :wink:
GeeTnT

#2602 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:Alfons, sTanje koje si opisao je i gore, a Novalic je to sinoc i potvrdio... To bi potvrdili svi koji bi se nasli na toj poziciji i sta?

Svaki resor ce potrositi minimum godinu u pisanju krivicnih prijava jer gdje god se zagrebe prljavstina izvire...
Kojih krivicnih prijava?

Kada su ono bili izbori? 2014 ako se ne varam, a danas je 2016... Dakle treba im jos godina da napisu neke fantomske krivicne prijave jer su prethodnici usrali motku, taman 2017, i onda se ide u kampanju za 2018?

Jebes ti mene, a?

Trebaju ljudima 4 godine da preuzmu ministarstva i pocnu raditi? Da napisu krivicne prijave? :lol: A koliko su ih napisali do danas? :lol: Dje odose sve one price o kriminalu koje smo slusali od 2010?! Bolan pet jebenih godina su pricali o kojekakvim aferama, i sad kad su u prilici da ih istraze i osude odgovorne - nista. :-)

Dajte ba ljudi nismo u obdanistu... Doduse, kad vidim ko sve ovdje diskutuje i kakvi argumenti prolaze, obdaniste u mojoj ulici pocne liciti na jebenu akademiju nauka i umjetnosti spram ovog foruma. :D
..aj ne rise..i ne jebem te ja nego matematika..

Svaki tuzlak zna, a pretpostavljam i ti, da je kriminal u svim porama administrativnog aparata. Kamatari vam rade u institucijama, a ti se pravis lood.

Kad je formirana vlada i kad je ministarstvo pocelo da radi svoj posao, a drugo je pitanje da li znaju da rade? To niko od nas nezna osim mozda ovih tvojih intelektualaca iz obdanista, a cini mi se nisi primjetio i da je i njih sve manje...Na potezu od miladija do sjenjaka se svakim danom sve vise ispisuju i cekaju tel. poziv iz ambasade..

Oni odose, a ti i dalje misli da stvari gledas sa visine....e moj kurkoaudersu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2603 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

KB9 wrote:prica vam je besmislena jer tom pricom nikad sposoban covjek se ne bi pojavio na nekom bitnom kao sto je ovo

prvo malo neke osnove dobre zadajte za svoje lovacke price pa cemo onda dalje :thumbup:

A burazeru, ti imas ko avatar zastavu Islanda. Sta je Island uradio bankarskom sistemu kod njih, sta je rekao MMF?

A ti onda dodjes i branis premijera, prestavljas ga ko nekog ekonomskog vizionara, a on zapravo orudze u rukama bankarskog/lihvarskog sistema kod nas, i carobni stapic tog istog MMFa....i feudalne klase kod nas.
Kontradiktoran si druze. :D
KB9

#2604 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

-LIBERO- wrote:
KB9 wrote:prica vam je besmislena jer tom pricom nikad sposoban covjek se ne bi pojavio na nekom bitnom kao sto je ovo

prvo malo neke osnove dobre zadajte za svoje lovacke price pa cemo onda dalje :thumbup:

A burazeru, ti imas ko avatar zastavu Islanda. Sta je Island uradio bankarskom sistemu kod njih, sta je rekao MMF?

A ti onda dodjes i branis premijera, prestavljas ga ko nekog ekonomskog vizionara, a on zapravo orudze u rukama bankarskog/lihvarskog sistema kod nas, i carobni stapic tog istog MMFa....i feudalne klase kod nas.
Kontradiktoran si druze. :D
zbog zastave na avataru foruma?

au pa stvar je onda daleko ozbiljnija od ovih komedijasa uz fadile oprosti parole

cak i u slucaju da pokusavas provuc kroz zezanje upecat ce se pokusaji komedijasa

pokusaji komedijasa koji naprave kasnije ekspanziju i sve moguce negativno

pokusaji komedijasa koji zastupaju sve ukljucujuci mnoge koji ne zele da ih takvi zastupaju

komedijasi koji ce doc zapalit zgradu vlade u ime nekog sto je mozda i imo razloge da to uradi

komedijasi koji voze mnogo luda auta, idu na ljetovanja, zimovanja, rostiljaju na svojim vikendicama

komedijasi koji se zale na komentarisanje potrosacke korpe a nemaju obraza itd

zbog zastave na avataru foruma?

svasta
KB9

#2605 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

SpecialOffer wrote:
Alfons Kauders wrote:

Bujrum, ako necemo o lovackim, ima masa konkretnih stvari o kojim mozemo picati. Eto vidi ovo sto je Strong69 pisao, pa repliciraj, mada mislim da nemas kapaciteta da pricas o tim sitnicama.

Strucnjache, ja od rata plivam po kojekakvim poslovima, promijenio sam nekoliko struka i masu firmi, i vjeruj mi da vrlo dobro znam sta pricam. Nisam jedini, dosta "komedijasa" s drustvenih mreza ima CV za koji bi Fadilu i njemu slicnim SDA-ovci kleknuli na koljena i pusili kurac. Doslovno.

To sto vi u SDA niste svjesni da se novac moze napraviti mimo politike nije moj problem. Vi ga ne znate napraviti ni uz podrsku politiku, a ja ga napravim bez nje. Ko je tu nesposoban? :lol:
nakuco majstorcina tolike postove dok obrce milione za razliku od smotanog i neskolovanog fadila

dobro nam dosli u bosnu :bih:
GeeTnT

#2606 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GeeTnT »

Nije problem u zastavi problem je u dijaspori...oni su za sve krivi, jer odrzavaju ovaj truli sistem. Bolje bi bilo da zavrnu pipu pa da se intelektualci uhvate za carobne "talgo" vagone i pjevaju "konvoj kreno" kao u tln nekad...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2607 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

Aha...sada smo mnogo pametni, ironicni...socijalno prosvjesceni. Uz to, i ekonomski strucnjak...to smo saznali prije...itd.

Ok, izvini sto sam ti se obratio, uopste. Odavno mi je bilo jasno dosta toga. Ali eto, ja budala, pokusavam relaksirati komunikaciju.

Nista, nastavi podrzavati vizionarske poteze premijera.
Peace :thumbup:
Alfons Kauders

#2608 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:Alfons, sTanje koje si opisao je i gore, a Novalic je to sinoc i potvrdio... To bi potvrdili svi koji bi se nasli na toj poziciji i sta?

Svaki resor ce potrositi minimum godinu u pisanju krivicnih prijava jer gdje god se zagrebe prljavstina izvire...
Kojih krivicnih prijava?

Kada su ono bili izbori? 2014 ako se ne varam, a danas je 2016... Dakle treba im jos godina da napisu neke fantomske krivicne prijave jer su prethodnici usrali motku, taman 2017, i onda se ide u kampanju za 2018?

Jebes ti mene, a?

Trebaju ljudima 4 godine da preuzmu ministarstva i pocnu raditi? Da napisu krivicne prijave? :lol: A koliko su ih napisali do danas? :lol: Dje odose sve one price o kriminalu koje smo slusali od 2010?! Bolan pet jebenih godina su pricali o kojekakvim aferama, i sad kad su u prilici da ih istraze i osude odgovorne - nista. :-)

Dajte ba ljudi nismo u obdanistu... Doduse, kad vidim ko sve ovdje diskutuje i kakvi argumenti prolaze, obdaniste u mojoj ulici pocne liciti na jebenu akademiju nauka i umjetnosti spram ovog foruma. :D
..aj ne rise..i ne jebem te ja nego matematika..

Svaki tuzlak zna, a pretpostavljam i ti, da je kriminal u svim porama administrativnog aparata. Kamatari vam rade u institucijama, a ti se pravis lood.

Kad je formirana vlada i kad je ministarstvo pocelo da radi svoj posao, a drugo je pitanje da li znaju da rade? To niko od nas nezna osim mozda ovih tvojih intelektualaca iz obdanista, a cini mi se nisi primjetio i da je i njih sve manje...Na potezu od miladija do sjenjaka se svakim danom sve vise ispisuju i cekaju tel. poziv iz ambasade..

Oni odose, a ti i dalje misli da stvari gledas sa visine....e moj kurkoaudersu
Mogao bi i ti u politiku, ono kad napises tri paragrafa i ne kazes nista, to te u SDA cini strucnjakom svjetskog glasa.

Nazalost, postoji i drugi svijet u kojem mi zivimo, a ja ga volim nazvati stvarnost.

U njemu se cijene cinjenice, argumenti, rad, postenje, znanje... Sve ono sto SDA-ovci preziru. :D
Alfons Kauders

#2609 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

KB9 wrote:
SpecialOffer wrote:
Alfons Kauders wrote:

nakuco majstorcina tolike postove dok obrce milione za razliku od smotanog i neskolovanog fadila

dobro nam dosli u bosnu :bih:
Ne vjerujem da sam rekao da obrcem milione, ali razumijem da su laganje i izmisljanje nesto bez cega vi u SDA ne znate funkcionisati. Stoga ti oprastam, svjestan sam da ne znate bolje, da vam je laz i lopovluk vrhunac. :D
GeeTnT

#2610 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GeeTnT »

Stvarnost se ispisuje danas, a ti i talgo vagoni ste proslost..
KB9

#2611 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

-LIBERO- wrote:Aha...sada smo mnogo pametni, ironicni...socijalno prosvjesceni. Uz to, i ekonomski strucnjak...to smo saznali prije...itd.

Ok, izvini sto sam ti se obratio, uopste. Odavno mi je bilo jasno dosta toga. Ali eto, ja budala, pokusavam relaksirati komunikaciju.

nismo nego kad pokusavas svest ovo na neki licni nivo (zbog zastave na avataru, prosto nevjerovatno) onda kakav drugi odgovor mozes dobit?

ocito se treba stopit uz milion znalaca i poznavatelja svega koji praktikuju fadile oprosti doskocice

nista na svijetu bijelom (nije svijet bijele boje, da i ovde ne budem uzet doslovno kao zbog avatara) tako ne funkcionise nit ce, ismijavanje i/ili pametovanje pogresnih ljudi sigurno nije korak naprijed jer mi da smo zemlja koja ima toliko pametnih sigurno ne bi bili u ovoj situaciji, to su bajke za malu djecu tipa "nasa djeca u svijetu gdje god da odu najbolja", jesu, naravno

@milijunas
dobro okreces pricu na to kako tebi godi, eto uclanio si me i u stranku :bih:
Alfons Kauders

#2612 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:Stvarnost se ispisuje danas, a ti i talgo vagoni ste proslost..
Aaaaahahaahhahahahahahaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2613 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Slažem se da je Fadil iznio neke statističke podatke ali daleko je to od onoga što Fadil i Fadilovci pokušavaju podmetnuti. Sve i da ljudi u BiH masovno troše na luksuzne proizvode Fadilovo nije da to zabranjuje već da ekonomskim mjerama to promijeni i okrene u korist. Problem nastaje onda kada nešto iznosiš kao loše a ne nudiš rješenje. Po meni bolje bi bilo da je Fadil iznio podatke o platama u Vladi F.BiH, naknadama, potrošnji, bijelom hljebu i rasipničkoj tradiciji vlada na svim nivoima u F.BiH i BiH a ne da brine o tome gdje i na šta građani troše svoj novac. Trebao je Fadil iznijeti podatke o uvozu sportskih i luksuznih automobila u BiH pa da pročešlja te pojedince i faMelije da se vidi kako i gdje je zarađen taj novac. Umjesto toga lakše je ovako prdoklačiti nepovezano kao Fadil o potrošnji građana (statistički podatak) u državi u kojoj je gotovo 50% nezaposlenih. Da stvar bude gora Fadil ne radi pa gotovo ništa što je u direktnoj koristi građana F.BiH već samo onoliko koliko je nužno da uzmu novi kredit kod MMF-a kako bi nastavili svoju minder politiku.
nightvision

#2614 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nightvision »

Jos bih mozda i imao nekakvog razumijevanja za analize ovog strucnjaka, i za ogavne poltrone koji ga podrzavaju, da nije rijec o jednoj perfidnoj kampanji vladajuce strukture da iskrive istinu i teret ekonomskog raspada sistema prebaci na ledja gradjana, jer jedino sto premijer jos nije naglas rekao je da su gradjani krivi za sve.
Iako u principu i jesu krivi, glasanjem za ove zohare, jel.
Da se vratim na temu, analiza koju je strucnjak fadil napravio, cak i da jeste odradjena, ne sadrzi neke bitne detalje od kojih jedan od najbitnijih je sigurno vrijeme tj. vremenski period u kojem je analiza radjena. A s obzirom da je u javnost procurila poslije decembarskih praznika i uobicajenog dolaska dijaspore u posjetu domovini realno je zakljuciti da je analiza radjena u proteklom mjesecu - u decembru.
Dakle u vrijeme kada su ljudi bukvalno otkidali od usta kako bi sebi priustili bar kratkorocni bijeg od surove stvarnosti u koju nas je doveo upravo fadil i njegov mentor izetbegovic i sda.
Znaci, analiza je uradjena upravo u vrijeme kada je narod najmanje trosio na esencijalne i za zivot potrebne namirnice a najvise na luksuznu robu neophodnu za onaj bijeg od stvarnosti. Takodje, analiza je radjena u vrijeme kada je pojacana posjeta dijaspore koja svakako tokom boravka najvise trosi na luksuznu robu.
I onda premijer fadil izadje u javnost sa takvim podatcima, sugerirajuci gradjanima da vise trose na luksuz nego na namirnice bitne za zivot i da je to istina sa kojom se odbijaju suociti.
Ako je postojala ikakva sumnja u drugacije namjere vlasti ovde svaka prestaje, jer izlazak u javnost sa navodnom analizom nije uopste slucajna.
Analiza je radjena smisljeno u vrijeme kada je pojacana potrosnja luksuzne robe, sa svrhom da se iskrivi istina a javnost i gradjani dovedu u zabludu, da ne kazem naprave budalama, a sve s ciljem vladajuce strukture da za posljedice njihovog kriminala i odgovornost za propast drzave optuze i prebace na ledja naroda.
Jednu stvar samo moram priznati. Sda je ovime dokazala da je presla dug put od sitnih kriminalaca do prefirganih mafijasa.
Last edited by nightvision on 23/01/2016 11:47, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2615 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

KB9 wrote:
-LIBERO- wrote:Aha...sada smo mnogo pametni, ironicni...socijalno prosvjesceni. Uz to, i ekonomski strucnjak...to smo saznali prije...itd.

nismo nego kad pokusavas svest ovo na neki licni nivo (zbog zastave na avataru, prosto nevjerovatno) onda kakav drugi odgovor mozes dobit?

ocito se treba stopit uz milion znalaca i poznavatelja svega koji praktikuju fadile oprosti doskocice

nista na svijetu bijelom (nije svijet bijele boje, da i ovde ne budem uzet doslovno kao zbog avatara) tako ne funkcionise nit ce, ismijavanje i/ili pametovanje pogresnih ljudi sigurno nije korak naprijed jer mi da smo zemlja koja ima toliko pametnih sigurno ne bi bili u ovoj situaciji, to su bajke za malu djecu tipa "nasa djeca u svijetu gdje god da odu najbolja", jesu, naravno

@milijunas
dobro okreces pricu na to kako tebi godi, eto uclanio si me i u stranku :bih:
Koju stranku? Jer nikad nisam bio clan niti jedne, a i nemam naviku glasati... :D Sto bi se reklo - imam pametnija posla. :D

No, ko sto rekoh, vec znam da vi SDA-ovci lazete cim zinete, pa razumijem... Drugacije jednostavno ne znate, samo slagat, ukrast, otet... :kiss: Nisi ti kriv, tako ti grah pao.
tandmand

#2616 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by tandmand »

vivaldi wrote: minimalac je bitan jer se tu radi o realnom sektoru, a on je jedini bitan i jedino nas on moze iscupat iz govana. na klixu u intrevju je rekao upravo ono sto vec danima pisem - niskim minmalcem brani niskoakomulativne grane. sva textilna industrija je na minimalcu i s razlogom je tako.
U realnom sektoru realnog života, isplata propisanog minimalca je farsa. Preko računa se isplati minimalac a potom radnik u kešu "višak" vraća blagajniku firme. :izet: U nekim privatnim firmama ima na desetine, pa i više radnika na crno dok se onim prijavljenim ne uplaćuje zdravstveno i socijalno. Inspekcija naravno spava zimski san, kao i ostale nadležne institucije ali su tako hitri kada pekara treba kazniti zbog fiskalnog računa. Sva ova Fadilova priča nema apsolutno nikakve veze sa tajkunskim realnim sektorom. Država selektivno provodi propise i zakone, te se može uputiti poruka svim "Lijanovićima" - mirno spavajte. :zzzz:
KB9

#2617 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

izgleda ni citat ne znas a da razumijes napisano, nema veze, imas paru, obrces na maksimumu :bih:
saale

#2618 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saale »

Koju stranku? Jer nikad nisam bio clan niti jedne, a i nemam naviku glasati... :D Sto bi se reklo - imam pametnija posla. :D
care moj sve dok ti je takvo razmisljanje nemas pravo da se zalis..zbog takvih kao ti i imamo ovakvu vlast,,jer tvoj glas koji nedas nekome, ti ustvari dajes nekom drugom i on glas za tebe,,

HOCEMO ODGOVORNU VLAST,KAKO? KAD SMO SAMI NEODGOVORNI!
Alfons Kauders

#2619 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

saale wrote:
care moj sve dok ti je takvo razmisljanje nemas pravo da se zalis..zbog takvih kao ti i imamo ovakvu vlast,,jer tvoj glas koji nedas nekome, ti ustvari dajes nekom drugom i on glas za tebe,,

E nek si mi reko. Ja sam kriv, jer nisam glasao za SDA, a nisu krivi oni koji su glasali za njih?

Logicno.

:D
Niemand

#2620 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Niemand »

Jedno pitanje se ne usudjujem nikog pitati, pa cu iskoristiti priliku na forumu. Amonimno.

Prvo, stvarno mi nije cilj da ikog uvrijedim, nit uopce razmatram to pitanje u negativnom kontekstu.

Koliko mi zapravo trosimo na porodice sehida i ta primanja, i odakle zapravo to finansiramo?

Ponavljam, nije mi cilj vrijedjati, nit smatram da se to treba ukinuti, nit ista slicno. Jednostavno pitam. Nekako je tabu tema i o tome se ne govori na kafama.

Cesto mi se cini da to jednostavno preskocimo jer je jako osjetljivo pitanje a zapravo nismo svjesni koliko je to opterecenje ovoj nasoj zemlji.

Ja stvarno ne kritikujem u smislu-bacamo pare il bilo sta u negativnom kontekstu, daleko od toga, samo bih voljela znati koliko na to trosimo. Dakle, nesto sto svakako moramo finansirati, al cesto javnost zaboravi na to finansiranje.

Jos jednom se izvinjavam ako iko smatra ovo uvrijedljivim. Stvarno mi nije to cilj.

Na netu, osim hrpe zakona, nisam nista konkretno pronasla.
Muhamed Đakmić

#2621 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Muhamed Đakmić »

saale wrote:

Nemoj padati na ove folove za neinteligentne. Kakvi crni izbori ljudi dragi, ako vam je lakše pišite na papir od današnjeg dana pa poslije svakih izbora ko je ušao u vlast, pa ćete vidjeti da na našim izborima kolažno biramo imena i partije, ne nužno i politiku koja se provodi.
saale

#2622 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saale »

E nek si mi reko. Ja sam kriv, jer nisam glasao za SDA, a nisu krivi oni koji su glasali za njih?

Logicno.

:D
[/quote]

pa nisu oni krivi sto 50% stanovniostva ne glasa,polovina bira vlast vecini,,kontash a tu pocinju svi nasi problemi :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2623 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Niemand wrote:Jedno pitanje se ne usudjujem nikog pitati, pa cu iskoristiti priliku na forumu. Amonimno.

Prvo, stvarno mi nije cilj da ikog uvrijedim, nit uopce razmatram to pitanje u negativnom kontekstu.

Koliko mi zapravo trosimo na porodice sehida i ta primanja, i odakle zapravo to finansiramo?

Ponavljam, nije mi cilj vrijedjati, nit smatram da se to treba ukinuti, nit ista slicno. Jednostavno pitam. Nekako je tabu tema i o tome se ne govori na kafama.

Cesto mi se cini da to jednostavno preskocimo jer je jako osjetljivo pitanje a zapravo nismo svjesni koliko je to opterecenje ovoj nasoj zemlji.

Ja stvarno ne kritikujem u smislu-bacamo pare il bilo sta u negativnom kontekstu, daleko od toga, samo bih voljela znati koliko na to trosimo. Dakle, nesto sto svakako moramo finansirati, al cesto javnost zaboravi na to finansiranje.

Jos jednom se izvinjavam ako iko smatra ovo uvrijedljivim. Stvarno mi nije to cilj.

Na netu, osim hrpe zakona, nisam nista konkretno pronasla.
Svako onaj, odnosno stranka ili pojedinac, ko otvori javno to pitanje (nadoknade za šehidske porodice i pale borce) u bilo kojem entitetu bi bio politički mrtav. Usuđujem se reći i biološki mrtav. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#2624 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Muhamed Đakmić wrote:
saale wrote:

Nemoj padati na ove folove za neinteligentne. Kakvi crni izbori ljudi dragi, ako vam je lakše pišite na papir od današnjeg dana pa poslije svakih izbora ko je ušao u vlast, pa ćete vidjeti da na našim izborima kolažno biramo imena i partije, ne nužno i politiku koja se provodi.
:thumbup: Ja sam nešto slično davno konstatovao. Ljudi kod nas ne biraju politike i programe već ljude po tome jesu li Srbi, Hrvati, Muslimani, jesu li lijepi ili ružni, bogati...jesu li iz "starih povlaštenih porodica" ili ne...biramo po tome ko mu je babo ili otac bio...najmanje biramo suštinski šta ta politika ili stranka nudi, kakav program, reforme...tuga golema. :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2625 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

Muhamed Đakmić wrote:
saale wrote:

Pa hajde da ih mjenjamo konstantno, dok ne nadjemo barem najmanje lose, ne dobre. Il da upadnemo u letargiju namjerno serviranu, i konstantno propagiranu - svi su isti -, i da proglasimo monarhiju. Evo predlazem ko u Saudiji, da krenemo u tu pricu sa familijom Izetbegovic. Svi preduslovi su tu

Uz dodatak, koga god izabrali, ne zavrsava se proces demokratije cinom izlaska na izbore, glasanja, i ustolicenja. Demokratija je mnogo slozeniji proces, i aparat, od onoga kako ga bosnje dozivljavaju - glasao sam/ili nisam, i sada cu sutiti i 'pusiti' sta god mi izabrani, ili postavljeni - ko Fadil - pricaju i rade. (Ovo zadnje se ne odnosi na tebe licno ;-) )
Post Reply