Hajde i da se nasmijemo na temi...A_A_AKCIJA wrote:Ne da mogu, nego je SDP u saopćenju to direktno, doduše uslovljeno, i potvrdio. Još ako dodaš mahalsku, da se Dino i NS vole od prije, ima savršeno smisla.Banksy wrote:Teško. Vjerujem da će SDA pokrenuti njegovu smjenu, a nekako ne mogu zamisliti situaciju u kojoj mu glasove za opstanak daju NS ili SDP. To bi ih, bez ikakovg razloga, a u korist neke nove političke opcije, samo dodatno predizborno kompromitiralo.
Inače, u nedelju su održani izbori za mjesne odbore u Općini Novi Grad, gdje je SDA doživjela samo takav krah. Ne želim da Konakoviću pripisujem ikakve zasluge, ali je očigledno da je poštenom svijetu totalno dopizdilo svo sranje koje dolazi iz SDA. Čekao se triger, a Konaković je samo jedan od mnogih koji su otišli. Spominje se čitav općinski odbor u Hadžićima, recimo.
Koliko god sam sumnjao, izgleda da je ipak po srijedi stvarni unutarstranački sukob između okorjelih kriminalaca i onih koji i nisu dio svega toga. Ne mogu staviti ruku u vatru da su ovi koji odlaze anđeli, ali ono što sigurno znam je da su manje zlo i da će uraditi odličan posao na razbijanju tih kriminalnih struktura.
Kifla
- Banksy
#2601 Re: Kifla mandatar
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2602 Re: Kifla mandatar
A_A_AHAHAHAHA
- MOSALJOZE
#2603 Re: Kifla mandatar
Pa barem 10 visokih funckionera je izašlo iz sda i napravilo svoju stranku.I šta su oni dobili?Instant uspjeh,kvazi opozicija koja bude iskorištena kad god sda želi..
I nije to samo slučaj sa tim strankama čiji su osnivači iz sda,nego i sa ostalim..
- Thorgerson
#2604 Re: Kifla mandatar
Ma ja i tako slučajno Kifla u izbornoj godini skonta da je sve ovo vrijeme ustvari radio sa kriminalcima.
Eh sto ti je ta izborna godina. Cudo. A jos hoce da nam ukinu ovu jednu izbornu. Niposto.
Eh sto ti je ta izborna godina. Cudo. A jos hoce da nam ukinu ovu jednu izbornu. Niposto.
-
A_A_AKCIJA
#2605 Re: Kifla mandatar
Ćujte gosn, nemojte da idemo na ove niske poteze, pa da pogađamo šta se rimuje sa sroljo, ili da dodajem s ispred nickova i aludiram na šizofreniju...Chmoljo wrote:A_A_AHAHAHAHA
Pričam o konkretnim ljudima, za koje znam da su se povukli iz SDA i na mjesnim izborima nastupili kao nezavisni, koje viđam svakodnevno i za koje znam da su čisti ko suza.
E sad, ako tebi više odgovara Star Wars setup u kojem je SDA Imperija koja montira Death Star na Igmanu, a svi simpatizeri i članovi odreda on the dark side... Ne znam šta bih ti reko...
-
kiligonzales
#2606 Re: Kifla mandatar
walk_M-A-N wrote:Ako je to ovo, nije jasna ta teorija. I dalje isti dobavljač. Samo ugovara Muzur a ne Hadžić.kiligonzales wrote:Zato je i puklo na relaciji NG - KS.madner wrote:Sto se tice vode, Dinini su sjebali uhodanu semu. SDA halka koja je postavila bivseg direktora je uvozila cijevi velikog profila i radila na mrezi. Profit je bio veliki ucinak mali.
http://www.zurnal.info/novost/20955/zet ... skog-vik-a
Originalno zapažanje, ne vidim da je neko prije to skontao. Uz to ide obično i povećanje broja zaposlenih.statixx wrote:Paralelno sa ostavkom isle su odluke o povecanju plata u prosvjeti, zdravstvu i policiji, + javna preduzeca koja je stavio pod kontrolu, tako da Kifla ima dobre preduslove za uspjesan nastavak politicke karijere.
A ovu su sljedbenici. Svima im zaposlio žene i sestre, i Ademoviću i Okeriću i Mekiću, logično da idu za njim. I Mašoviću kćerku u FIA, gdje je stavio bivšeg savjetnika. Ovaj Selimbegović mu savjetnik, dao Avazu intervju kako se nešto sukobio sa SDA Novi Grad. Konaković plete svoju ličnu mrežu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-sd ... /180211041pravdazasveee: Posto se neki pitaju koga je to konakovic zsposlio evo da ja odg, zaposlio je pola familije mirsadu pindzi, koji je usput receno svake izbore u novoj stranci da bi uhljebio svu svoju i zeninu porodicu i to u vodovod, sarajevo gas, a obicnim smrtnicima prica o nekom moratoriju na zaposljavanje, nije nikome od njih proradila savjest, napustaju zbog licnih interesa, da je konakovica briga za drzavu ne bi spomenutom pindzi tacno prosle godine primio troje u vodovod za koje pouzdano znamKlub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo napustila su trojica zastupnika i to Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić, a kako saznajemo uskoro bi im se trebali pridružiti i još neki zastupnici iz SDA. Oni su formirali zaseban klub u okviru kojeg će djelovati u narednom periodu u Skupštini KS. Špekulira se da bi im se mogao pridružiti i Amor Mašović.
Konaković ima podršku i u nekim članovima SDA u općinskim vijećima u Kantonu Sarajevo. Tako saznajemo da će se Konakoviću pridružiti Nermin Muzur i Tarik Stambolić iz Općinskog vijeća Ilidža, zatim Mirza Selimbegović i Toni Vukadin iz Općinskog vijeća Novi Grad, dok će se iz općinskih vijeća Vogošća i Centar naredne sedmice nekoliko vijećnika pridružiti Konakoviću.
AGA10: Mekic preletacevic
provucikarticu: Toni vukadin visi referent za topla pica
ivan terzić: Nastavnici fizickog upravljaju kantonom.... Flixbus, molim kartu u jednom smjeru bilo gdje...
mladapartizanka: Bilo bi dobro kada bi ovaj prepošteni Kemal Ademović rekao građanima kako je 2015. godine uhljebio svoju sestru u komunalno RAD. Dakle, ovi zastupnici podržavaju Konakovićevu borbu protiv kriminala, korupcije i nepotizma.
etomene: Jel ovo onaj Okeric sto je program u zivo vracao na pocetak?? hahahaabba
Bošnjak111: E jaka mu podrska. Kemin zet pedofil. Mekic promjenio brdo stranaka dok mu nisu zenu zaposlili. Okeric dana staza nije imao i zenu mu zaposlili
Selimbegovic veliki neradnik, dino ga uzeo u kabinet da umjesto njega pljuje. Muzur kozmetiku prodavao ali lizo dini straznjicu da ga stavi za predsjednika TZ. sve sami šljam kojima je SDA valjala dok su je muzli
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /180212054
etomene: Par cinjenica koje smo mozda zaboravili: Uslov da Amel mekic podrzi ovu Vladu u skupstini KS i napusti sdp je da se njegova zena zaposli u ZZOKS, sto je konakovic i SDA uradili, znamo po tome sto je Mekic glasao za tu Vladu, i sto danas ide za njim.
Sada se Konakovic pita kada ce djeca sehida doci na red za zaposljavanje i sada se on bori protiv toga, bori se protiv stranackog zaposljavanja kada to njemu ne odgovara. Sin kemala ademovic radi kao direktor marketinga u EYOF, bez konkursa
cevapcinica: Eskaliralo je jer si se upleo i pokvario visemilionski tender vezan za nabavku cijevi za vodovod sto se nikako nije sjelo odredenim osobama a pogotovo jednom neandertalcu iz bivse ti stranke koji je isto radio vec duzi niz godina. Tom tenderu si se protivio jer je si htio tvoj udio a ostao si praznih ruku jer si ispao i iz drugih sema. Trebaces ti dobro raditi sljedecih par godina na pranju vlastitog obraza da bi te neko iole inteligentan shvatio ozbiljno. Gdje su pare za Skenderiju?
plavobijeli: lopove, poslozio si sve od turisticke pa na dalje, a sad hoces da postavis nekoga svog za direktora ZOI-a pa da za vrijeme odrzavanja EYOFa jos vise se nahapaš. BAGRO, BAGRO!
PS Neukusno je listati nekretnine koje mu je donijela žena. Njihova stvar. Ali ako ga žen savjetuje, to je druga priča. Mada, bez dokaza, to samo može biti mahalska. Zato, gledajmo šta radi. A ne šta ko priča, svaki dan nova izjava bez ičega konkretnog. Evo zadnju nema se šta citirati.
Nije to ta teorija i šema.
Sto se tice Selimbegovica taj je bio i vjecnik u NG. Poprilicno posten covjek. Okerici su giganti sami po sebi, da im Konakovic ne treba zaposljavati familiju, a bome ni Ademovici nisu malog uticaja u SDA. Pindzo im je ocito trebao, valjda sto ga raja iz Trnova stacionirana u SA, voli poviše, valjao im je, tako da je mogao trgovati sa svima pomalo¸, a i Mekic ima svoje afinitete.
Malo mi sega bude kad se nekome spotice nepotizam radi zaposljavanje familije, sto je benefit pripadanja pomenutoj stranci od pamtivijeka, a bome ni u drugim strankama nije to nista drugacije. Jednostavno drzavu tretiraju ko babovinu, struka nicht, samo stranka.
Ostali siromasi poput nas bez stranke, gulite guzove po privatnom sektoru.
Da se sud i tuzilastvo bave tragom novca koji iz institucija curi ka privatnim firmama, udruzenjima i fondacijama, stali bi svakakvim grupama unutar stranki u kraj, ali jok. Sve je to kompromitovano. Za svakog mandata, toliko tendera ima koji dobiju privatne firme usko vezane za pomenute krugove, da su ih raja poceli prati i po komentarima na internetu brojeci imena i firme oko njih.
Last edited by kiligonzales on 12/02/2018 15:04, edited 1 time in total.
- Banksy
#2607 Re: Kifla mandatar
Kandidat SDA, a čist k'o suza. Dosta je smijeha za danas...A_A_AKCIJA wrote:
Pričam o konkretnim ljudima, za koje znam da su se povukli iz SDA i na mjesnim izborima nastupili kao nezavisni, koje viđam svakodnevno i za koje znam da su čisti ko suza.
-
kiligonzales
#2608 Re: Kifla mandatar
show must go on 
Otkad Esbiba odaka himnu, pocese se cudne stvari desavat u kantonu...
Otkad Esbiba odaka himnu, pocese se cudne stvari desavat u kantonu...
- JThomas
#2609 Re: Kifla mandatar
stvarno dobar fazon, da malo opusti ovu atmosferu unutarstranačkih previranja i pregovora... 
- Streptokok
#2610 Re: Kifla mandatar
uostalom to je sve što dotična zna raditi, ovo je njen doprinos rješavanju problema u kantonu.JThomas wrote:stvarno dobar fazon, da malo opusti ovu atmosferu unutarstranačkih previranja i pregovora...
- JThomas
#2611 Re: Kifla mandatar
nisam na to mislio nego na ovo sa čistim k'o suza kandidatima sda
a jeste i ovo...
a jeste i ovo...
-
kiligonzales
#2612 Re: Kifla mandatar
Ne mogu napraviti kad nemaju kapital koji imaju oni. Nije stranka samo ime. To sto se Haretu desilo da bez jake stranacke strukture i infrastrukture napravi pristojan izborni rezultat, a sam postane predsjednikom, ne desava se svakome, niti svaki dan.MOSALJOZE wrote:![]()
Pa barem 10 visokih funckionera je izašlo iz sda i napravilo svoju stranku.I šta su oni dobili?Instant uspjeh,kvazi opozicija koja bude iskorištena kad god sda želi..
I nije to samo slučaj sa tim strankama čiji su osnivači iz sda,nego i sa ostalim..
Ovdje bi Bill Gates, Amancio Ortega, Jack Ma i ostala svita bili ogoljeni ko lipa, ako nebi igrali uz neku stranku i bili omalovazeni bez obzira na postignuca. Bas se pitam koliko bi tendera izgubili bez stranke i mita tek
-
kiligonzales
#2613 Re: Kifla mandatar
al je slozila facu na ovom klipu ko da joj je upo...Streptokok wrote:uostalom to je sve što dotična zna raditi, ovo je njen doprinos rješavanju problema u kantonu.JThomas wrote:stvarno dobar fazon, da malo opusti ovu atmosferu unutarstranačkih previranja i pregovora...
-
A_A_AKCIJA
#2614 Re: Kifla mandatar
OK, princess LeiaBanksy wrote:Kandidat SDA, a čist k'o suza. Dosta je smijeha za danas...A_A_AKCIJA wrote:

Ako ne vjerujemo u to, onda najbolje da se pakujemo i idemo. Ako nema katarze i promjene mišljenja, ako je sve crno bijelo, bez šanse za promjenu, šta koji klinac svi mi ovdje radimo? Po tome, jednom SDA, uvijek SDA, samo je mrtav SDA-ovac dobar SDA-ovac... Što dolazi da ko jednom glasa za SDA, nema nazad... U suštini, savršeno za SDA, jer su svakako u plusu sa biračima, pa ih samo natalitet ili rat i biološko istjebljenje može pobijediti.
Ima Imperija, ima Republika, pobjeda može biti samo vojna, đe ima zadužiti x winger kod rebela, pa da se razračunamo...
- JThomas
#2615 Re: Kifla mandatar
samo totalna lustracija od sda može donijeti normalno i zdravo društvo. ali da obuhvati sve frakcije. i našu stranku 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2616 Re: Kifla mandatar
slobodno. ipak sam prvi počeo. a nisam egomanijak... koliko znamA_A_AKCIJA wrote:Ćujte gosn, nemojte da idemo na ove niske poteze, pa da pogađamo šta se rimuje sa sroljo, ili da dodajem s ispred nickova i aludiram na šizofreniju...Chmoljo wrote:A_A_AHAHAHAHA.
unosna da, ozbiljna pitanje je kolikoIpak je politika ozbiljna tema
a čuj i u NSDAP je bilo takvih. realno.
ne baš. više sam za opciju da recimo SDA i SDP budu korektiv jedni drugima. a ne jedni toliko premreženi da ih ni 23 Rihterove ne može poljuljati, a drugi nedorasli da zaljuljaju na 25...E sad, ako tebi više odgovara Star Wars setup u kojem je SDA Imperija koja montira Death Star na Igmanu, a svi simpatizeri i članovi odreda on the dark side... Ne znam šta bih ti reko...
- JThomas
#2617 Re: Kifla mandatar
i onom palpatinu je lako bilo probiti se kroz galaktički senat i postati nekakav car. vidio bi ga u kantonu sarajevo. al' da mora krenuti od opštinskih odbora 
dart vejder bi bio k'o mirza hatić, beznačajni snagator u službi većih riba...
dart vejder bi bio k'o mirza hatić, beznačajni snagator u službi većih riba...
- Banksy
- Banksy
#2619 Re: Kifla mandatar
Logično i očekivano.
Last edited by Banksy on 12/02/2018 16:04, edited 2 times in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2620 Re: Kifla mandatar
Bajtal: Konakovićevo istupanje iz SDA je odvajanje žita i kukolja
ja u nas profesora i kuraca
od ovog smetlja iz SDA i SDPa su jedino gori ovi što su iz "moralnih" pobuda izašli iz njih
- Prpa.ba
#2621 Re: Kifla mandatar
Spominje se Hadzibajric, mada stoji sto neko rece da se bas ne mirisu ali su potentna kombinacija. Dovoljno ideoloski neobojeni da mogu pokupiti glasova sa svih strana pod plastom urbanog centra. Posebno jer ima prica da bi u tom slucaju i dio urbanijeg krila SBB-a bio u igri, sto donosi bonus mandate.daddy-kool wrote:Ima li nazanaka ko je/šta je treća varijanta?
Sudeci po vatrenoj reakciji iz SDAP-a, bice zanimljivo u svakom slucaju.
EDIT: kampanja se prakticno sama pise, interesni centri iz SDA i SDP u borbi protiv promjena i boljitka za gradjane, vidite da mozemo drugacije ako nismo ideoloski obojeni, hajmo o zivotnim temama...
Last edited by Prpa.ba on 12/02/2018 16:06, edited 1 time in total.
-
sahara1428
- Banksy
#2623 Re: Kifla mandatar
Ode i ti u komedijaše...Prpa.ba wrote:
kampanja se prakticno sama pise, interesni centri iz SDA i SDP u borbi protiv promjena i boljitka za gradjane
'Izgrađen' i stabilan Hadžibajrić nema nikakvog interesa da uzme potrošenog Konakovića.
- ultima_palabra
#2624 Re: Kifla mandatar
Banksy komentariše emocijama, kao i obično. Konaković je daleko od potrošenog.