Deblokada Sarajeva???
- bingov buraz
#2601 Re: Deblokada Sarajeva???
Vjerujem da je srpsko vodjstvo vjerovalo u mogucnost dila sa Hrvatima i zato su olako prepustali te krajeve oko Grahova i Drvara sto se i pokazalo tacnim jer Tudjman nije krenuo na BL kad je imao sansu,sa druge strane Alagic i Dudakovic su je sanjali.
- madner
#2602 Re: Deblokada Sarajeva???
Vukovi su od 94 bili jedinica GS VRS (kao gardijska brigada ARBiH), nekih 300 ljudi. Od '94 su najmanje bili u Podrinju, ali jesu bili udarna jedinica napada na Srebrenicu i probijanja odbrane.
- LBVIEW
#2603 Re: Deblokada Sarajeva???
Hajd sto k'o biva to ne zna, nego "ne zna" ni za masovne grobnice koje je napravio taj zlocinacki I Krajiski korpus.PM72 wrote:Najbolje se praviti...englezjunior3 wrote:Taj dio vremena što su proveli u krajini oko Grahova, Ključa i Mrkonjića su se pokazali odlično, pa ti to uzmi kako hoćeš.PM72 wrote:
Je li to ona "elita" što je u julu 1995 ubijala srebreničane? Nafurali se kao da ratuju protiv USMarine corps a ne protiv izgladnjelih i neopremljenih ljudi koji su bili zatvoreni 3 godine na prostoru 5 sa 5 km...čim su naletjeli na vojsku koja ima i tenkove i artiljeriju i opremu - raspršili se ko mjehur od sapunice.
Budi malo realan.Gdje ste najebali onda je to tamo neki 2 KK,oni su kao trećepozvici i naoružana seoska straža.Pitanje je šta bi bilo sa elitom Prvog KK da se rat nastavio...niste vi okusili ni granate ni tenka sa suprotne strane sve do jeseni 1995...
Za Srebrenicu ne znam šta su i kako su... znam samo da sam vidio nekad na tvu Jolovića da nešto komanduje u tom napadu.
Realno... već sam gore napisao da je 1. Krajiski izgubio dosta teritorije, niko to ne spori i normalno je da su neke brigade i poražena, pa ako je najjači korpus VRS nije svemoguć.
Treba opet biti realan pa reći da tu i nije bilo tako velikih borbi koliko Hrvati govore pogotovo protiv tih najjačih brigada VRS, pobrojao sam gore neke.
Kad se na Manjač došlo tad su komplet brigade premjestene tu kao 16. npr 43. Prijedorska tj njen dio je uz 1.bvp bila prema Sanskom Mostu i odradili su dobar kontranapad.
Da se vise ne gomila tekst, hoću da każem da su najbolje brigade i dalje bile 'čitave', tek' je sa njima trebalo u sukob doći.
Više nije bilo mjesta za povlačenje, ode BL, tu si gdje si, većina je kuće branila.
A i ti bi mogao malo realno, po tvome 1. Krajiski nije vidio borbe do 95, zajebavao se do tad... i kad su udarili Hrvati skoro se raspao de malo jbga, ispade zajebavali se sa ABiH.![]()
Dosta je više, izvinjavam se za ot, nećemo više.ne znaš ti ništa...aha...oni su poubijali 2/3 onih nesretnika pa razbacali po masovnim grobnicama.
Eno mu sunarodnjaci zive sasvim normalno pored masovnih grobnica.
-
junior3
#2604 Re: Deblokada Sarajeva???
Prije svega, nemoj mene da napadaš bez veze, jer nisam ja počeo o Srebrenici nego ti.PM72 wrote: Najbolje se praviti...englezne znaš ti ništa...aha...oni su poubijali 2/3 onih nesretnika pa razbacali po masovnim grobnicama.
Druga stvar, nikad nisam bio u Srebrenici a tek da znam ko je ubijao te ljude i pravio masovne grobnice, to za vukove sad od tebe čujem prvi put.
Uostalom, nemam potrebu da se raspravljam na tu temu.
A šta reći za ovog LBVIEW kompleksaš, ne znam samo ko mu je od Srba nabio tolike komplekse da će on o temi o J. Africi doći da prisere Srbima.
Čovječe svaki drugi post o Srbima, ili nas voli ili su kompleksi, a znamo da nas ne voli.
Žao mi ga.
-
PM72
#2605 Re: Deblokada Sarajeva???
Je li autor i izvođač radova na projektu "Tomašica" Prvi jal Drugi KK? da ih razgraničimo pa da kažemo onaj "fini" i onaj zločinački korpus.Pošto ne znaš da su Drinski vukovi ubijali po Srebrenici,valjda znaš ko je ubijao po Prijedoru i Kozarcu.Odgovor sumnjam da ću dobiti a ako i dobijem to će biti zavijeno u celofan
-
PM72
#2606 Re: Deblokada Sarajeva???
Ti si ih pomenuo i naveo da su "elita" a ja sam ti rekao u čemu.junior3 wrote:Prije svega, nemoj mene da napadaš bez veze, jer nisam ja počeo o Srebrenici nego ti.PM72 wrote: Najbolje se praviti...englezne znaš ti ništa...aha...oni su poubijali 2/3 onih nesretnika pa razbacali po masovnim grobnicama.
Druga stvar, nikad nisam bio u Srebrenici a tek da znam ko je ubijao te ljude i pravio masovne grobnice, to za vukove sad od tebe čujem prvi put.
A šta reći za ovog LBVIEW kompleksaš, ne znam samo ko mu je od Srba nabio tolike komplekse da će on o temi o J. Africi doći da prisere Srbima.Valjda kako ne smije uživo.
Čovječe svaki drugi post o Srbima, ili nas voli ili su kompleksi, a znamo da nas ne voli.
Žao mi ga.
-
junior3
#2607 Re: Deblokada Sarajeva???
[qoute="PM72"]
Ti si ih pomenuo i naveo da su "elita" a ja sam ti rekao u čemu.[/quote]
Naravno da ja na to nisam mislio.
Ti momci su u krajini bili vrhunski, prijevoj Derale-Grahovo govori sve.
Za Tomašicu imaju presude pa iz njih izvlači šta te zanima, nisam iz Prijedora pa da znam ko je napravio zločin tamo.
Ako si iz Srbin onda trebaš znati ko je sve zločine izvršio, pusti šuplju.
Ti si ih pomenuo i naveo da su "elita" a ja sam ti rekao u čemu.[/quote]
Naravno da ja na to nisam mislio.
Ti momci su u krajini bili vrhunski, prijevoj Derale-Grahovo govori sve.
Za Tomašicu imaju presude pa iz njih izvlači šta te zanima, nisam iz Prijedora pa da znam ko je napravio zločin tamo.
Ako si iz Srbin onda trebaš znati ko je sve zločine izvršio, pusti šuplju.
- madner
#2608 Re: Deblokada Sarajeva???
Prvi, ali bice opet niko nista ne zna.PM72 wrote:Je li autor i izvođač radova na projektu "Tomašica" Prvi jal Drugi KK? da ih razgraničimo pa da kažemo onaj "fini" i onaj zločinački korpus.Pošto ne znaš da su Drinski vukovi ubijali po Srebrenici,valjda znaš ko je ubijao po Prijedoru i Kozarcu.Odgovor sumnjam da ću dobiti a ako i dobijem to će biti zavijeno u celofan
http://www.icty.org/x/cases/talic/cis/e ... lic_en.pdf
-
Tromblon
#2609 Re: Deblokada Sarajeva???
Nismo se razumjeli, mrkonjicane sam prvi put upoznao na Betaniji kad su pancevci zaglavili, oni su trebali ucestvovati u toj operaciji, ali se nisu ukljucili u borbu jer je 72. popusila na startu.Nedobrovoljac wrote:pa zar je "elita" iz Srbije ,samozvana specijalna brigada iz Pančeva,zaglavila oko Mrkonjića?Ja elite i govana.
Nisu pancevci bili kod Mrkonjica.
O pancevcima i nislijama ne mogu suditi, jer prve sam samo vidio jednom a Nislije nikad u akciji, Tigrovi su sminka kao i panteri. Najjaci na nasoj strani su bili specijala mupa i Aleksicevi cetnici i Rusi. Mozda je bilo boljih ali nisam ih imao priliku upoznati.[/quote]
Kakvi su bili Brnetovi?
-
PM72
#2610 Re: Deblokada Sarajeva???
Znao sam da će biti umotano u celofan...
I oni što žive pored Tomašice prave se englezi a kamoli ti iz Banja Luke...ne znaš koji je korpus...pa bezbeli Prvi kojeg hvališ.
Pitam se,kakvi su to moždani sklopovi.Ja znam za zločine u i oko Sarajeva i nikad se neću poistovjetiti sa izvršiocima ili im davati podršku.I onaj koji niječe zločine je saučesnik-upamti.
I oni što žive pored Tomašice prave se englezi a kamoli ti iz Banja Luke...ne znaš koji je korpus...pa bezbeli Prvi kojeg hvališ.
Pitam se,kakvi su to moždani sklopovi.Ja znam za zločine u i oko Sarajeva i nikad se neću poistovjetiti sa izvršiocima ili im davati podršku.I onaj koji niječe zločine je saučesnik-upamti.
-
PM72
#2611 Re: Deblokada Sarajeva???
Kakvi su bili Brnetovi?[/quote]Tromblon wrote:Nismo se razumjeli, mrkonjicane sam prvi put upoznao na Betaniji kad su pancevci zaglavili, oni su trebali ucestvovati u toj operaciji, ali se nisu ukljucili u borbu jer je 72. popusila na startu.Nedobrovoljac wrote:pa zar je "elita" iz Srbije ,samozvana specijalna brigada iz Pančeva,zaglavila oko Mrkonjića?Ja elite i govana.
O pancevcima i nislijama ne mogu suditi, jer prve sam samo vidio jednom a Nislije nikad u akciji, Tigrovi su sminka kao i panteri. Najjaci na nasoj strani su bili specijala mupa i Aleksicevi cetnici i Rusi. Mozda je bilo boljih ali nisam ih imao priliku upoznati.
Nula bodova.21 aprila 1992 na Trgu Pere Kosorića su bježali i kukali ...poslije su ih utopili u razne jedinice.
-
junior3
#2612 Re: Deblokada Sarajeva???
Ja hvalim prave borce a ne zločince, sad što smo mi svi vama zločinci je druga stvar.PM72 wrote:Znao sam da će biti umotano u celofan...
Ko je pravio zločine neka i odgovara, ja im ne dajem podršku niti bilo šta slično, nigdje to nisam ni napisao, kako si ti izvukao to ne znam.
-
Tromblon
#2613 Re: Deblokada Sarajeva???
Nula bodova.21 aprila 1992 na Trgu Pere Kosorića su bježali i kukali ...poslije su ih utopili u razne jedinice.[/quote]PM72 wrote:Kakvi su bili Brnetovi?Tromblon wrote:Nismo se razumjeli, mrkonjicane sam prvi put upoznao na Betaniji kad su pancevci zaglavili, oni su trebali ucestvovati u toj operaciji, ali se nisu ukljucili u borbu jer je 72. popusila na startu.Nedobrovoljac wrote:pa zar je "elita" iz Srbije ,samozvana specijalna brigada iz Pančeva,zaglavila oko Mrkonjića?Ja elite i govana.
O pancevcima i nislijama ne mogu suditi, jer prve sam samo vidio jednom a Nislije nikad u akciji, Tigrovi su sminka kao i panteri. Najjaci na nasoj strani su bili specijala mupa i Aleksicevi cetnici i Rusi. Mozda je bilo boljih ali nisam ih imao priliku upoznati.
Pitao sam ove sa druge strane, a taj dan nisu jos bili potpuno oformljeni i to im je bilo da idu ustima na qrac. Nego hocu da cujem sta o Brnetovim misle kolege sa iste strane fronta.
-
PM72
#2614 Re: Deblokada Sarajeva???
Nemoj tako.Ne izmišljaj i ne vadi stvari iz konteksta.Ja nigdje i nikad nisam napisao da ste svi zločinci samo mi nemoj pisati kako su Drinski vukovi heroji i ratnici a ubijali svezane ljude i djecu.To ratnici i heroji ne rade.Ubijati mitraljezima izgladnjele i žedne paćenike mogu samo psihopate i idioti.junior3 wrote:Ja hvalim prave borce a ne zločince, sad što smo mi svi vama zločinci je druga stvar.PM72 wrote:Znao sam da će biti umotano u celofan...
Ko je pravio zločine neka i odgovara, ja im ne dajem podršku niti bilo šta slično, nigdje to nisam ni napisao, kako si ti izvukao to ne znam.
-
junior3
#2615 Re: Deblokada Sarajeva???
Ok, uredno.PM72 wrote:Nemoj tako.Ne izmišljaj i ne vadi stvari iz konteksta.Ja nigdje i nikad nisam napisao da ste svi zločinci samo mi nemoj pisati kako su Drinski vukovi heroji i ratnici a ubijali svezane ljude i djecu.To ratnici i heroji ne rade.Ubijati mitraljezima izgladnjele i žedne paćenike mogu samo psihopate i idioti.junior3 wrote:Ja hvalim prave borce a ne zločince, sad što smo mi svi vama zločinci je druga stvar.PM72 wrote:Znao sam da će biti umotano u celofan...
Ja sam napisao za ono što znam, a to je da su Vukovi odradili stvarno dobar posao u krajini, kao pravi borci.
To da su pobili 2/3 Srebreničana od tebe sam prvi put čuo, da se ne kunem sad glupo je.
Ako jesu onda je to svako zločin i neopravdavam to
- Pitar s Kariba
#2616 Re: Deblokada Sarajeva???
junior3 wrote:Prije svega, nemoj mene da napadaš bez veze, jer nisam ja počeo o Srebrenici nego ti.PM72 wrote: Najbolje se praviti...englezne znaš ti ništa...aha...oni su poubijali 2/3 onih nesretnika pa razbacali po masovnim grobnicama.
A šta reći za ovog LBVIEW kompleksaš, ne znam samo ko mu je od Srba nabio tolike komplekse da će on o temi o J. Africi doći da prisere Srbima.Valjda kako ne smije uživo.
Žao mi ga.
Inače tema o (de)blokadi Sarajeva nema nikakve veze sa Srbima.
-
junior3
#2617 Re: Deblokada Sarajeva???
Dobro ba pitaru, citiraću ja tebe kad on bude zapjenio o Srbima na nekoj temi koja nema veze sa njima, nije problem. Brzo će on.
- LBVIEW
#2618 Re: Deblokada Sarajeva???
Komplesas ti je da ne kazem ko diki.junior3 wrote:Prije svega, nemoj mene da napadaš bez veze, jer nisam ja počeo o Srebrenici nego ti.PM72 wrote: Najbolje se praviti...englezne znaš ti ništa...aha...oni su poubijali 2/3 onih nesretnika pa razbacali po masovnim grobnicama.
Žao mi ga.
A sve je bolje nego don-obraz kao kod onih koji sasvim normalno zive, odgajaju djecu pored jedne Tomasice, istovremeno bolujuci od kolektivne amnezije,kuziz dikane? To je djelo tog sugavog korpusa,jebo im pisopija sve zivo.Nego, iz kojeg su korpusa oni sto potorise kod Buzima i gdje je ono proglasen dan zalosti nakon pokazanog erojstva?
Last edited by LBVIEW on 26/04/2017 18:04, edited 2 times in total.
-
junior3
#2619 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne kužim "diki", to moraš sa nekim ko tamo živi.LBVIEW wrote:Komplesas ti je da ne kazem ko diki.junior3 wrote:Prije svega, nemoj mene da napadaš bez veze, jer nisam ja počeo o Srebrenici nego ti.PM72 wrote: Najbolje se praviti...englezne znaš ti ništa...aha...oni su poubijali 2/3 onih nesretnika pa razbacali po masovnim grobnicama.
Žao mi ga.
A sve je bolje nego don-obraz kao kod onih koji sasvim normalno zive, odgajaju djecu pored jedne Tomasice, istovremeno bolujuci od kolektivne amnezije,kuziz dikane? To je djelo tog sugavog korpusa,jebo im pisopija sve zivo.Nego, iz kojeg su korpusa oni sto potorise kod Buzima i gdje je ono proglasen dan zalosti nakon pokazanog erojstva?
I nauči više ta slova, ajd' što te jebe č i ć, to razumijem, al' počelo sad i d i đ.
Čuj iz koga je korpusa
I nemoj se nervirati bolan, koštaće te srbi živaca.
-
PM72
#2620 Re: Deblokada Sarajeva???
Ako se šta pitam (a vezano je za temu) vojnički sposobne jedinice VRS bili su Beli vukovi,Garda sa Ilidže i specijala MUP-a na čelu sa Lunom.ovo ostalo je sve niža kategorija.Šminka opremljena do daske ali lako se kurčit kad ti protivnik skuplja metke po džepovima.
U toku akcije deblokade ( da se vratimo na temu) najveći problem Armiji BiH napravile su upravo ove jedinice.
U toku akcije deblokade ( da se vratimo na temu) najveći problem Armiji BiH napravile su upravo ove jedinice.
-
junior3
#2621 Re: Deblokada Sarajeva???
E odlično, baš me zanimalo koga ste cijenili od jedinica iz SRK.
Vidim i vi poštujete specijalu, Luna je sila, najblaže rečeno.
Bilo je tu još dobrih ljudi, Palestina i njegovi takođe.
- LBVIEW
#2622 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa pitaj malo eroje iz tog sugavog i zlocinackog I Korpusa, sto su "erojstvo" pokazivali na civilma, kako su s Buzimljanima prolazili, elita nema sta.
Dalje, umjesto da se zabijes u misju rupu, ti bi se nakon svega raspravljao - ta "elita" je patentirala sekundarne masovne grobnice, a danas zivi sasvim normalno, kao da se nista nije desilo, pored istih. 
-
junior3
#2623 Re: Deblokada Sarajeva???
Bježi ba kompleksaš nisi vrijedan rasprave.
Za tebe je prog i on je ko i ti sve pročitao i čuo.
Za tebe je prog i on je ko i ti sve pročitao i čuo.
-
PM72
#2624 Re: Deblokada Sarajeva???
Ko je Palestina?junior3 wrote:E odlično, baš me zanimalo koga ste cijenili od jedinica iz SRK.
P.S.Učestvuj u temi i daj svoj doprinos.Mani se upuštanja u diskusije od kojih nemaš koristi a šteta je obostrana.
-
junior3
#2625 Re: Deblokada Sarajeva???
Palestina je komandovao Dobojskim odredom SPB dosta puta u sadejstvu sa lunom, sve i da lunu pitaš pohvaliće ga.
Obilazili su kao i svaki odred SPB većinu ratišta, stvarno odabrana ekipa.
Jednog njihovog viđam redovno pa ću se raspitati za Sarajevsko ratište.
Neki dan sam pitao nekog šta misli o gardi sa Ilidže i ne pohvališe je, sad ti opet drugačije reče.
Kakva je ova 3 sarajevska nedobrovoljčeva bila?
Obilazili su kao i svaki odred SPB većinu ratišta, stvarno odabrana ekipa.
Jednog njihovog viđam redovno pa ću se raspitati za Sarajevsko ratište.
Neki dan sam pitao nekog šta misli o gardi sa Ilidže i ne pohvališe je, sad ti opet drugačije reče.
Kakva je ova 3 sarajevska nedobrovoljčeva bila?