Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
DonieBrasco

#2601 Re: Windows 10

Post by DonieBrasco »

Skino samo zadnji build i instalirao, sve OK proslo, uradio update, super radi. (za sada) :thumbup:

Sad samo da ga registrujem, naravno nemam orginalnu licenu i nemam namjeru trositi pare na to jer je preskupo.

Gdje mogu naci ove fake aktivatore ili sta treba da radim, kako to ide za W10 ?
kafanski_covjek

#2602 Re: Windows 10

Post by kafanski_covjek »

DonieBrasco wrote:Skino samo zadnji build i instalirao, sve OK proslo, uradio update, super radi. (za sada) :thumbup:

Sad samo da ga registrujem, naravno nemam orginalnu licenu i nemam namjeru trositi pare na to jer je preskupo.

KMSpico
zippoo87

#2603 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

ma mozes instalirati koji hoces build i onaj iz 2015.,on ce onda kroz updatee doci na zadnju verziju...prvo ide na anniversary nadogradnju pa onda na zadnje buildove

ja ovako instalirao win 10 prije par dana i uvijek tako radim...kada instaliram sa DVDa,jer sam jos 2015. napravio bootabilni dvd sa win 10 i od tada taj koristim
a ako hocu na istom kompu da ponovo instaliram win 10,najbolje je ici preko opcije "restart",koja je tamo u opcijama gdje je i update
odaberes sta hoces da ti sacuva i opalis i zacas odradi format...puno brze nego sa dvd-a
Quaresma

#2604 Re: Windows 10

Post by Quaresma »

DonieBrasco wrote:Skino samo zadnji build i instalirao, sve OK proslo, uradio update, super radi. (za sada) :thumbup:

ima na ebayu, po feedbacku, ljudi su zadovoljni

http://www.ebay.com/itm/MICROSOFT-WINDO ... Swh2xX-6bj

kontam i ja sebi da uzmem, al sam na insideru trenutno
DonieBrasco

#2605 Re: Windows 10

Post by DonieBrasco »

Pa ne znam bas, zvuci previse dobro da bi bilo istinito. Da li ovaj salje KEY na e-mail ?
Quaresma

#2606 Re: Windows 10

Post by Quaresma »

DonieBrasco wrote:Pa ne znam bas, zvuci previse dobro da bi bilo istinito. Da li ovaj salje KEY na e-mail ?
nema gdje drugo
diablobih

#2607 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Ima, KMspico radi bolji posao :D
Rugafet

#2608 Re: Windows 10

Post by Rugafet »

zippoo87 wrote:ma mozes instalirati koji hoces build i onaj iz 2015.,on ce onda kroz updatee doci na zadnju verziju...prvo ide na anniversary nadogradnju pa onda na zadnje buildove

ja ovako instalirao win 10 prije par dana i uvijek tako radim...kada instaliram sa DVDa,jer sam jos 2015. napravio bootabilni dvd sa win 10 i od tada taj koristim
a ako hocu na istom kompu da ponovo instaliram win 10,najbolje je ici preko opcije "restart",koja je tamo u opcijama gdje je i update
odaberes sta hoces da ti sacuva i opalis i zacas odradi format...puno brze nego sa dvd-a
Pa brze skinem zadnju verziju sa updateovima nego tu verziju iz 2015 ili neke starije pa da cekam update. Dokk se updateuje na anniversary sto godina mu treba npr. Lakse i brze mi ovako
REDDEVILS

#2609 Re: Windows 10

Post by REDDEVILS »

Quaresma wrote:

ima na ebayu, po feedbacku, ljudi su zadovoljni

http://www.ebay.com/itm/MICROSOFT-WINDO ... Swh2xX-6bj

kontam i ja sebi da uzmem, al sam na insideru trenutno
Kako ovo ide dali dobijes preko e mail KEY i dali se treba tacna adresa upisati i broj mobitela :
zemomak

#2610 Re: Windows 10

Post by zemomak »

https://www.reddit.com/r/microsoftsoftwareswap/

evo ti ovdje, nije fake, ja si kupio za windows 10 N pro i microsoft office 2016 standard...
DonieBrasco

#2611 Re: Windows 10

Post by DonieBrasco »

Pogledat cu neke solucije za W10, hvala na pomoci. :thumbup:

---

Trebam malo strucniju pomoc vezanu za Windows 7.

Imam jedan stariji racunar na kojem je W7 Ultimate x64, hocu da ga formatiram. On ima validnu licencu tj. Key za aktivaciju, pa me zanima da li je moguce taj key deaktivirati, pa kada formariam opet ga aktivirati ?

Ono najvazije i sto je problem ja vise nemam taj key negdje zapisan, da li je moguce nekako vidjeti koji je key aktiviran i kako ga deaktivirati da bi ga mogao koristit kad formatiram.

Ako je ovo sve izvodljivo.
avaks

#2612 Re: Windows 10

Post by avaks »

Moguće je bilo naći ključ ali moraćeš da proguglaš...
Ja sam uspio sa 8.1 izvući ali pomoću krekovanog programa (sada koliko je to sigurno i ne znam jbg).

p.s.
Evo da se ne mučiš:
http://letmegooglethat.com/?q=kako+na%C ... klju%C4%8D
ferratilis

#2613 Re: Windows 10

Post by ferratilis »

Ja sam na Kinguinu kupio kljuc za Win 10 Home, platio 20 eura, ili 23, tako nesto. Nikakvih problema nisam imao

Mislim da nikom ne treba Pro verzija, jer Home podrzava 128GB rama, vecina stvari u Pro verziji je ionako beskorisna za nas obicne smrtnike :D Kome treba remote desktop, TeamViewer je majka :D
Hakiz

#2614 Re: Windows 10

Post by Hakiz »

DonieBrasco wrote:Pogledat cu neke solucije za W10, hvala na pomoci. :thumbup:

---

Imam jedan stariji racunar na kojem je W7 Ultimate x64, hocu da ga formatiram. On ima validnu licencu tj. Key za aktivaciju, pa me zanima da li je moguce taj key deaktivirati, pa kada formariam opet ga aktivirati ?

Ono najvazije i sto je problem ja vise nemam taj key negdje zapisan, da li je moguce nekako vidjeti koji je key aktiviran i kako ga deaktivirati da bi ga mogao koristit kad formatiram.

Ako je legalan key, ja bih kontaktirao Microsoft i pitao ih o mogućnostima.
zforumas

#2615 Re: Windows 10

Post by zforumas »

---

Ja sam koristio ProduKey za te stvari
Hakiz

#2616 Re: Windows 10

Post by Hakiz »

ferratilis wrote:Ja sam na Kinguinu kupio kljuc za Win 10 Home, platio 20 eura, ili 23, tako nesto. Nikakvih problema nisam imao

Mislim da nikom ne treba Pro verzija, jer Home podrzava 128GB rama, vecina stvari u Pro verziji je ionako beskorisna za nas obicne smrtnike :D Kome treba remote desktop, TeamViewer je majka :D
To ti je kada je džaba. Onda nema veze, staviš Enterprise ili Ultimate verziju na mašinu na kojoj jedva i Windows 7 Starter radi, pa kukaš na forumima kako OS ništa ne valja, kompjuter ti šteka.

A ima i drugi pristup, manje je više. Na primjer: https://support.focusrite.com/hc/en-gb/ ... Windows-10
typeOnegative

#2617 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

Haha fkt prije ono dok je 7 bio aktualan, kome god da radim i dizem Windows nebitno kakav je komp, ko papagaji ultimateee, ultimateee..

Donie brasco
Ako je inst Windows na tom kompu sa tim ključem Mislim da možeš vidjet key pomoću speecy ili aida64 programa pod operating system stavkom.. Za 10 to ne radi jer nakon upgradea onih i cirkusa svi imamo isti key :D

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Maharadza

#2618 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

---

Advanced Tokens Manager – The Activation Backup Solution

http://joshcellsoftwares.com/products/a ... nsmanager/

Dobar softver za backup aktivacije i key-a! :thumbup:
typeOnegative

#2619 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

Meni se on on iz nekog razloga nije pokazao dobro. nikad nije htio uradit reaktivaciju nakon backupa . sjećam se da sam to htio kad sam imao Vistu. Org je bila, ali ni a ni b :D

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
mokhac

#2620 Re: Windows 10

Post by mokhac »

Imam problem koji ne uspijevam rijesiti.
Black screen prije sign ina, nema kursora, nema nista. Reinstalirao sam W10, sve odradio normalno pokrenuo se. Instalirao odmah par drivera, restartovao i ponovo ista stvar. S tim sto sada jos i nemam internet u safe modu. Pogledao sam devices i javlja mi nesto kao kao pnp monitor driver error. Ali kako sad da instam driver kad ga ne mogu skinuti.

Moze li iko pomoci dok nisam razbio laptop :D
Hvala
Hakiz

#2621 Re: Windows 10

Post by Hakiz »

mokhac wrote:Imam problem koji ne uspijevam rijesiti.
Black screen prije sign ina, nema kursora, nema nista. Reinstalirao sam W10, sve odradio normalno pokrenuo se. Instalirao odmah par drivera, restartovao i ponovo ista stvar. S tim sto sada jos i nemam internet u safe modu. Pogledao sam devices i javlja mi nesto kao kao pnp monitor driver error. Ali kako sad da instam driver kad ga ne mogu skinuti.

Moze li iko pomoci dok nisam razbio laptop :D
Hvala
SKinuti driver na drugom računaru (prijatelj ili neko drugi) pa ga snimiti na USB pa instalisati na taj laptop?
mokhac

#2622 Re: Windows 10

Post by mokhac »

Skinuo sam, ali kako da ga instaliram, jer je zip file.
radiša

#2623 Re: Windows 10

Post by radiša »

Pa sto jednostavno ne instaliras opet win i ne napravis istu glupost sa drajverom,brze ces nego da docekas odgovor.Ima li ti tv out-hdmi da pokusas na tv spojit mozda ce onda slike bit
mokhac

#2624 Re: Windows 10

Post by mokhac »

Nemam tv. Ne mogu ponovo inst win10 jer sam zbog gluposti formatirao stik na kojem je bio, a nemam skinuto. To je opet nekoliko sati cekanja.
Sad cu pokusati napraviti wi fi u safe modu, ako proradi probam sa drajverom
radiša

#2625 Re: Windows 10

Post by radiša »

Pa sto ne izbrises onda iz safe moda drajvere koje si instaliro
Post Reply