Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#2601 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote:Ne bih ja rekao da Vranjes igra zbog nacionalnog kljuca... ima on kvalitet za spiska, pa mozda i za prvih 11.

Ako se igraci kolektivno ne izjasne da ga se izbaci, Mesa ce ga nastaviti pozivati.
Ima li Stojan kvaliteta. ..mozda za Podgrmec
rumenige_brajtner

#2602 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by rumenige_brajtner »

luckylaka wrote:
ultima_palabra wrote:Ne bih ja rekao da Vranjes igra zbog nacionalnog kljuca... ima on kvalitet za spiska, pa mozda i za prvih 11.

Ako se igraci kolektivno ne izjasne da ga se izbaci, Mesa ce ga nastaviti pozivati.
ako si gledao tekmu protiv izraela, možda si i mogao naslutiti zašto je vranješ igrao. ako nisi, onda mi je jasno zašto laprdaš napamet
luckylaka

#2603 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

rumenige_brajtner wrote:
luckylaka wrote:

ako si gledao tekmu protiv izraela, možda si i mogao naslutiti zašto je vranješ igrao. ako nisi, onda mi je jasno zašto laprdaš napamet
Nisam gledao utakmicu slabo ti ja to pratim ,sta je bilo sa Stojanom.
GeneralBHF

#2604 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by GeneralBHF »

Ljudi u NFSBiH imaju svoje sefove, odnosno, nadzorne odbore i da bi se njima pravdali pozivaju igrace zbog nacionalnog kljuca tek tako da bude malo saroliko i da neko ne bi rekao ovo samo Bosnjaci igraju a u sutini i jeste realnost jer ovi drugi uglavnom ili igraju za Srbiju ili Hrvatsku.

Produzenje njihovih mandata zavisi dali ce dobiti dovoljan broj glasova na skupstini koju cine Srbi, Bosnjaci i Hrvati a da bi dobili glasove prvih i trecih moraju nekog pozvati.

Uglavnom vidim da se Mesi mijesaju u posao sto se moglo primijetiti prilikom formiranja strucnog staba kada je Mesa imao drugi prijedlog a oni su uskocili i ponudili svog covjeka.
VCorp

#2605 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by VCorp »

GeneralBHF wrote:Ljudi u NFSBiH imaju svoje sefove, odnosno, nadzorne odbore i da bi se njima pravdali pozivaju igrace zbog nacionalnog kljuca tek tako da bude malo saroliko i da neko ne bi rekao ovo samo Bosnjaci igraju a u sutini i jeste realnost jer ovi drugi uglavnom ili igraju za Srbiju ili Hrvatsku.

Produzenje njihovih mandata zavisi dali ce dobiti dovoljan broj glasova na skupstini koju cine Srbi, Bosnjaci i Hrvati a da bi dobili glasove prvih i trecih moraju nekog pozvati.

Uglavnom vidim da se Mesi mijesaju u posao sto se moglo primijetiti prilikom formiranja strucnog staba kada je Mesa imao drugi prijedlog a oni su uskocili i ponudili svog covjeka.
Pa vidis koji su to kreteni. Oni neće da igraju za BiH i još im se naši moraju ulizivati. Da sam selektor napravio bih im show. Zvao bih tačno koga trebam, pa ako nema nikako Srba i Hrvata kad bi opleli po meni onda bih izletio u medije pa rekao sve kako stoji, kako neće da igraju, da uvaljuju bolje igrace Hrvatskoj i Srbiji a nama ostavljaju škart i milion drugih stvari. Tek onda bi dobili iza ušiju.
luckylaka

#2606 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

VCorp wrote:
GeneralBHF wrote:Ljudi u NFSBiH imaju svoje sefove, odnosno, nadzorne odbore i da bi se njima pravdali pozivaju igrace zbog nacionalnog kljuca tek tako da bude malo saroliko i da neko ne bi rekao ovo samo Bosnjaci igraju a u sutini i jeste realnost jer ovi drugi uglavnom ili igraju za Srbiju ili Hrvatsku.

Pa vidis koji su to kreteni. Oni neće da igraju za BiH i još im se naši moraju ulizivati. Da sam selektor napravio bih im show. Zvao bih tačno koga trebam, pa ako nema nikako Srba i Hrvata kad bi opleli po meni onda bih izletio u medije pa rekao sve kako stoji, kako neće da igraju, da uvaljuju bolje igrace Hrvatskoj i Srbiji a nama ostavljaju škart i milion drugih stvari. Tek onda bi dobili iza ušiju.
Pa o cemu ja pisem godinama.Nikada nismo imali pravog selektora.Na stranu sto su to nasi fudbalski velikani(neki nisu ni to)ali jednostavno sve do sada neke hinje.Niko sa autoritetom medju igracima,savezom,novinarima niko sa mudima da prestane sa pozivanjem po nacionalnom kljucu(cuj Stojan Vranjes u reprezentaciju :-) )Al kakvi su nam izabranici u drugim sferama zivota ovdje smo u fudbalu jos koliko-toliko dobri.
cyprus

#2607 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

VCorp wrote:

Dobro, a ko to od Srba i Hrvata igra u reprezentaciji, a ne bi trebao? :-)
luckylaka

#2608 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Realno od ovih ostali tu nije mjesto Stojanu Vranjesu i Ratko Dujkovicu i to ne zbog toga sto su ostali nego sto umjesto njih treba naci ostale da su igraci i da ce zaigrati a ne ova dvojica koja su dosla po preporuci.
Last edited by luckylaka on 30/06/2015 23:06, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#2609 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

Kad je to Ognjen Dujkovic dobio poziv? Zar se i on bavi fudbalom? :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2610 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Velkoski »

Dead Man Walking wrote:Kad je to Ognjen Dujkovic dobio poziv? Zar se i on bavi fudbalom? :lol:
Možda i čita ovo :lol:
luckylaka

#2611 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote:Kad je to Ognjen Dujkovic dobio poziv? Zar se i on bavi fudbalom? :lol:
Koji ognjen bolan valjda Ratko jebem ga sta ti pratis :D
cyprus

#2612 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

luckylaka wrote:Realno od ovih ostali tu nije mjesto Stojanu Vranjesu i Ratko Dujkovicu i to ne zbog toga sto su ostali nego sto umjesto njih treba naci ostale da su igraci i da ce zaigrati a ne ova dvojica koja su dosla po preporuci.
Ako je Štilić trebo dobit poziv, onda je i Stojan... Obojica su imali vrlo dobru sezonu u poljskim klubovima slične jačine (Stojanov klub je čak završio ispred Štilićevog, iako to nije ni naročito bitno)... I kako to da je onda Štila zazivan kao spasonosno rješenje, a Stojan ispade popuna za kvotu Srba? :-)

A Dujković je bio najbolji golman našeg prvenstva... Doduše, sve dok nije Delač na proljeće eksplodirao...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2613 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Velkoski »

Antolović > Dujković, u bilo koje doba dana i noći :D
Edin H.

#2614 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Last edited by luckylaka on 30/06/2015 21:06, edited 1 time in total. :D
luckylaka

#2615 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
Last edited by luckylaka on 30/06/2015 21:06, edited 1 time in total. :D
:D :thumbup:
samkoF

#2616 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by samkoF »

luckylaka wrote:Zasto mi nikada do sada nismo imali selektora,,sa mudima"Cijeli zivot nas prate neki koji skidaju gace pred politicarima,ljudima iz saveza,novinarima...Nikada jednog koji ce reci,,dosta ovo je moj posao,moj izbor"Kad se sjetim Musovic,Muzurovic,Piric,Sliskovic,Susic evo izgleda i Mesha nastavalja istim putem.Jebo vas nacionalni kljuc i igrac koji MORA biri na spisku zato sto je hrvat,srbin,bosnjo.Jebali vas igraci koji u ranim 30-im traze afirmaciju preko reprezentacije.Hocemo sposobne a ne podobne. :bih:
Bio je jedan sa "mudima" Meho Kodro pa posto nije slusao Savez brzo je dobio nogu , dakle tu ti je I odgovor zasto nismo imali trenera sa "mudima" jer nam savez bira trenere a njima trebaju treneri bez "muda" to jest koji ce uglavnom raditi sto im savez "preporucI" pa cak I igrace koje ce pozivati, e zato ti treneri s mudima uglavnom I nece prihvatati ako dodju poozivi iz nase repke dok god je u savezu najvaznije da se prati I djeluje po nacionalnom kljucu.Mene niko ne moze uvjeriti da je I ovaj novi savez cist, nije sigurno iako je bolje tj uskladjeniji od onog prijasnjeg al sve je to slicno I isto I sto sad u ovom savezu ima vise bivsih sportista tj fudbalera.Al ono glavno ostaje da se pazi na nacionalni kljuc I po tome se biraju I selektori I igraci.
cyprus

#2617 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

O nacionalnom ključu prilikom odabira igrača se moglo govoriti u vrijeme Bake, Muzurovića (2. put), pa i Mehe Kodre... Nakon toga, ''nacionalni ključ'' se sveo na to da bi trebao biti bar po jedan Hrvat i Srbin na spisku... A u ovakvoj državi, ne da to nije štetno, nego je i korisno... A za većinu njih koji su primali pozive, mislim da se ne može reći da ih nisu zaslužili...

Dakle, malo i vi serete...
luckylaka

#2618 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

cyprus wrote:O nacionalnom ključu prilikom odabira igrača se moglo govoriti u vrijeme Bake, Muzurovića (2. put), pa i Mehe Kodre... Nakon toga, ''nacionalni ključ'' se sveo na to da bi trebao biti bar po jedan Hrvat i Srbin na spisku... A u ovakvoj državi, ne da to nije štetno, nego je i korisno... A za većinu njih koji su primali pozive, mislim da se ne može reći da ih nisu zaslužili...

Mozes li ti ovo nama prevesti.,,U vrijeme Bake i ,Muzurovica...moglo se govoriti o nacionalnom kljucu a sada se svelo da bi trebalo biti bar jedan Hrvat i Srbin" :-) Koja je razlika.Mozes li pbjasniti pozive S.Vranjesu i R.Dujkovicu ako uzmemo u obzir da takvih po kvalitetu koji odgovaraju nacionalnom kljucu ima u Premier ligi koliko hoces.
cyprus

#2619 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

luckylaka wrote:
cyprus wrote:O nacionalnom ključu prilikom odabira igrača se moglo govoriti u vrijeme Bake, Muzurovića (2. put), pa i Mehe Kodre... Nakon toga, ''nacionalni ključ'' se sveo na to da bi trebao biti bar po jedan Hrvat i Srbin na spisku... A u ovakvoj državi, ne da to nije štetno, nego je i korisno... A za većinu njih koji su primali pozive, mislim da se ne može reći da ih nisu zaslužili...

Mozes li ti ovo nama prevesti.,,U vrijeme Bake i ,Muzurovica...moglo se govoriti o nacionalnom kljucu a sada se svelo da bi trebalo biti bar jedan Hrvat i Srbin" :-) Koja je razlika.Mozes li pbjasniti pozive S.Vranjesu i R.Dujkovicu ako uzmemo u obzir da takvih po kvalitetu koji odgovaraju nacionalnom kljucu ima u Premier ligi koliko hoces.
Joj laki, čuj koja je razlika... Ti između minimalnih 6-7 igrača određene etničke grupe i jednog do dva, odnosno između Bakine/Muzurovićeve i današnje ekipe ne vidiš razliku? Onda ti ne mogu pomoći :-)

A i Stojana i Ratka sam eto objasnio par postova unazad... Stojan po istom principu kao i Štilić, a Ratko na osnovu toga što je bio najbolji golman u PL... Eto...
luckylaka

#2620 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Moj Mesha moli Dragog Boga da ti zelje ne ispuni... Fudbal

FudbalSelektor Baždarević otkrio želje pred žrijeb za SP 2018.: Ovo će mnoge iznenaditi 25. JULA ŽRIJEB U RUSIJI Selektor Baždarević otkrio želje pred žrijeb za SP 2018.: Ovo će mnoge iznenaditi 12. 07. 2015 - 22:0046
SHARES

Ne bih imao ništa protiv da u grupi dobijemo velike i atraktivne protivnike jer volim spektakl, a to bi takve utakmice definitivno donijele, kaže Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči žrijeba kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Strateg "zmajeva" u razgovoru za "Nezavisne" danas je poručio da ova priča ima i drugu stranu medalje. Konačni cilj ipak je najbitniji.

"Naravno, u sportu je jedino bitan uspjeh. U kvalifikacijama to je plasman na veliko takmičenje, koji je lakše ostvariti protiv nekih uslovno slabijih rivala. Dakle, kada me pitate o željama u žrijebu za Mundijal u Rusiji osjećanja su podijeljena. S jedne strane volio bih igrati protiv Njemačke, Engleske ili Holandije i prirediti spektakl i praznik sporta. Lijepo bi se bilo suprotstaviti velikim svjetskim fudbalskim silama, pokušati ih pobijediti, ali na drugoj strani logično je priželjkivati i neke slabije rivale protiv kojih su šanse za uspjeh veće", rekao je Baždarević.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2621 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

Don Kihota za selektora!
SkyLimit

#2622 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Kaze Baho da Bazdarevic gleda uzivo Ferencvaros - Zeljeznicar, a ici ce i u Poljsku da gleda Lech - Sarajevo. Vjerovatno prati Dilavera i Burica, a i ko ima iz Zeljeznicara i Sarajeva kvalitet za reprezentaciju svakako moze bolje vidjeti u ovakvim duelima nego u nasoj ligi.
luckylaka

#2623 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Mesha ce svojim provalama nadmasiti Safeta.Mesha mangup pa hoce svabe il engleze u kvalifikacije(valjda logikom sto jaci to za nas slabiji.ne bi ni na izvlacenje u Rusiju valjda namjerava opet gledati potencionalne a la Stilic,Vranjes...,Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Mehmed Baždarević: Vjerujem da možemo otići na SP u Rusiju
20.07.2015. | Rubrika: SelektorKomentara: 0
Iskreno, prilikom subotnjeg žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji volio bih da za protivnika dobijemo neku od najjačih reprezentacija Evrope. Volio bih da se u kvalifikacijama „pokrpimo“ sa nekim sa kime do sada nismo igrali u kvalifikacijama, npr. Njemačkom ili Engleskom, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– Vels i Hrvatska najpoželjniji iz prvog „šešira“ –

Žrijeb grupa kvalifikacija za SP održat će se u sali Konstantin Palace u Saint Petersburgu u subotu, 25. jula, sa početkom u 18 sati po lokalnom, odnosno 17 po srednjoevropskom vremenu, a BiH će biti svrstana u drugu jakosnu grupu. To znači da bi se u kvalifikacijama popularno zvani „zmajevi“ mogli u „jugoslavenskoj grupi“ sastati sa Hrvatskom iz prvog „šešira“, Srbijom iz trećeg, Slovenijom ili Crnom Gorom iz četvrtog, odnosno Makedonijom koja će biti u petom.

„Zašto ne? Volio bih da vidimo gdje smo i u susretima, da tako kažem, sa našim komšijama i prijateljima. Nisam protivnik duela, prema mom ličnom uvjerenju, sa nama komšijskim, prijateljskim državama. Sa druge strane, neke od takvih utakmica mogle bi donijeti tenzije na tribinama i zbog toga mnogi priželjkuju da ne budemo u istoj grupi. To je druga strana priče. Ja sam čitav život sportista i sada govorim sa sportskog, ali i aspekta normalnih ljudi na ovim prostorima kojih je uvjeren sam više nego li onih sa još uvijek pomračenim umovima“, istakao je Baždarević.

U prvoj jakosnoj grupi, kaže, najteži protivnici bili bi Njemačka ili Holandija, a oni po mjeri, po kvaliteti podjednaki BiH su, tvrdi, Vels i Hrvatska.

„Nekako moje želje se miješaju. Kako sam ranije rekao volio bih da igramo sa nekom velesilom i imamo fudbalski spektakl u BiH. Druga strana medalje je da bih želio grupu iz koje bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo sa uslovno rečeno možda nešto i lakšim protivnicima. Ne bi bilo loše miks svega, jakog protivnika, jedan regionalni derbi i nešto lakši rivali iz ostalih šešira. Kvaliteta imamo i vjerujem da iz takve grupe možemo na Mundijal u Rusiju, ili direktno ili kao drugi iz grupe, pa kroz baraž“, smatra Baždarević.

Prvu jakosnu grupu u evropskoj zoni kvalifikacija u subotnjem žrijebu činit će Njemačka, Belgija, Holandija, Portugal, Rumunija, Engleska, Vels, Španija i Hrvatska. U drugoj su Austrija, Slovačka, Italija, Švicarska, Češka Republika, Francuska, Island, Danska i Bosna i Hercegovina, dok će u trećem „šeširu“ biti Ukrajina, Škotska, Poljska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka. U četvrtu jakosnu grupu će Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora, te Estonija, u petu Kipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija, Moldavija, dok će u šestu biti svrstani Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora.

Generalnom sekretaru FIFA-e Jerome Valckeu prilikom žrijeba kvalifikacija u šest konfederacija asistirat će nekada proslavljeni fudbaleri Ronaldo, Diego Forlan, Fabio Canavaro, Samuel Eto’o, Oliver Bierhoff, Rinat Dasaev i Alexander Kerzhakov. Također, u žrijebu pridružit će im se kapiten svjetskog prvaka „U-20“ reprezentacije Srbije Predrag Rajković, kao i kapiten planetarnog šampiona u fudbalu na pijesku Portugala.

– Volio bi da ne ide na žrijeb –

Baždarević kaže i kako ne bi volio da ide na žrijeb u Rusiji, jer „bolje je da ide pogledati neke utakmice u kojima nastupaju reprezentativci ili potencijalni reprezentativci BiH“.

„Idem u Poljsku, gdje ću sutra gledati revanš utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka između Lecha i Sarajeva. Potom, planirao sam ići u Hamburg. Mislim da je bolje da obilazim igrače nego da se slikam na žrijebu. Najvažnije je da se dobro spremimo za meč kvalifikacija za EURO u septembru protiv Belgije, pa onda sve ostalo, tako i žrijeb i kvalifikacije za SP“, zaključio je Baždarević u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency, dodavši da će se oko odlaska u Rusiju još konsultovati sa čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

(Reprezentacija.ba)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2624 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

haj ba...s obziroma na situaciju na tabeli, kaku mu je Sajo ostavio, samo mu i jeste ostalo da se qhurchi

Več če nam 1 septembar pokazati kolko kuveta i pameti stvarno jemamo
luckylaka

#2625 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:haj ba...s obziroma na situaciju na tabeli, kaku mu je Sajo ostavio, samo mu i jeste ostalo da se qhurchi

Več če nam 1 septembar pokazati kolko kuveta i pameti stvarno jemamo
Pa znao je sta ga ceka ali izgleda da svi dosadasnji BiH selektori bas nisu imali nikakav drugi izbor pa poletjeli u reprezentaciju.A Mesha ko glumi nekog mangupa,,dajte nam Holandiju,Njemacku...da se igramo...P.S. A sto prvog septembra sta ima tada u planu?
Locked