Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#2601 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pakica je fino odgovorila na pitanje ULICNI psi, koji ukljucuju pojedinacne okolozgradne cuke, koje nikad nisu bile u coporu i koji ukljucuju, naravno, one famozne napustene vlasnicke rasne pse.

moj komentar se odnosio na pse iz copora, odrastanje i zivot u coporu je borba za opstanak, neagresivni i nesposbni ne prezivljavaju.
e-lla

#2602 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

Alfons Kauders wrote:
onaj divni osjecaj kada svijet gledas iskljucivo kroz svoje oci :D

naravno da se takvi psi mogu udomiti, mogu i vukovi na kraju krajeva, ali to nije za svakoga... to je ljude poput pakice, koji ne zale vremena i truda, koji obozavaju zivotinje i znaju sta rade

ideja da ce prosjecna porodica udomiti psa koji je 2-3 godine proveo u coporu je u najmanju ruku smijesna...

e sad, koliko je prosjecnih porodica u gradu a koliko je ljudi koji bi bili u stanju deverati s takvim psima, koji imaju dovoljno znanja, vremena i iskustva? odnos je 1,000:1 ako ne i 10,000:1
Karikiras. Ne znam na kakav copor ti mislis ali ocigledno da mislis na copor vukova cim tako pises. Ja pricam o avlijanerima.
I kroz cije cu to oci molim te inace gledati svijet ako necu kroz svoje? Rezervnih nemam. :shock:
Last edited by e-lla on 24/09/2014 17:21, edited 1 time in total.
Hajlac

#2603 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:pakica je fino odgovorila na pitanje ULICNI psi, koji ukljucuju pojedinacne okolozgradne cuke, koje nikad nisu bile u coporu i koji ukljucuju, naravno, one famozne napustene vlasnicke rasne pse.

moj komentar se odnosio na pse iz copora, odrastanje i zivot u coporu je borba za opstanak, neagresivni i nesposbni ne prezivljavaju.
Ne reci da mali eugeničari tajno ne doživljavaju uzbuđenje na konto takvog razvoja događaja ilitiga stvaranja opasnih četveronožnih momaka i cura koji će dohakati mrskim im ljudima-sugrađanima :run:
e-lla

#2604 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

Hajlac wrote:
e-lla wrote:
Hajlac wrote: Dogs Money insajderi u misiji lockanja teme :-)

A indirektno nazivanje sugovornika Hitlerom, gle ironije - takođe cukoljupca, s tvoje strane nije za administracije? :roll:
http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10543407

Imali smo i sličnih izljeva mržnje prema ljudima tipa "želim vam svima sporu i bolnu smrt"(na konto eutanazije)...
Indirektno znaci umisljas. To sto pise samo je tu da joj pokaze kako je nebitna ljubav prema kucnim ljubimcima u odnosu na ono sto je covjek. Ali ni to neces skontati imam osjecaj.
Itekako je bitna razlika u odnosu prema ljudima naspram životinja - jedna od osnovnih 'odlika' mizantropije je upravo ovo što vidimo kod "tužnih oka": konstantno prizivanje genocida, raznih lokalnih i svjetskih kasapina...a sve u afektu zbog pokušaja, za sve zapadne zemlje potpuno normalne, kontrole populacije štetočina zvanih vukoliki čopori podivljalih pasa.

I da, Hitler, koga volite spominjati, bio je teški mizantrop kojem se gadila čitava ljudska rasa(nije se libio ubijati "svoje" Njemce "uprljane plave krvi" pod projektom eugenike - dakle ne samo tuđe etničke skupine).

I baš kao što "tužne oke" selektivno jednu vrstu(pse) uzdižu na pijedestal iznad svih drugih, pa i ljudi, dok druge rado ubijaju(indirektno) kroz deratizaciju i dezinsekciju, tako su i ovi svjetski kasapini uvijek jedne izdvajali a druge rado kasapili.

"Arthur Schopenhauer. Schopenhauer was a controversial 19th century philosopher with opinions on many sociological issues. As well as the many misanthropic tendencies he exhibited including the sort of statements as given above, he had a clear stance on, amongst other things, eugenics and the role of women.
Regarding the topic of eugenics, he believed that character and intelligence were inherited from the father and the mother respectively. He therefore put forth the theory that a "better" race could be achieved by the procreation between magnanimity in males and intelligence in females.
There are parallels here with the 20th century attempt to produce another master race, the herrenvolk, by Adolf Hitler and the Nazis. The misanthropic Schopenhauer's view on eugenics is said to have been a great influence on the later philosophy of a fellow German thinker, Friedrich Nietzsche."

Dobro reče @uglavnomja:
uglavnomja wrote:Ovo je neki psihicki sindrom, kojim bi se mogla struka pozabaviti. Stalno spominjanje hitlera ( kod one kendare i karadzica i mladica) od strane keroljubaca :-)

Nesto nije u redu sa mentalnim sklopm. Mislim svako kome je vaznije pseto od covjeka je bolestan, bez daljnjega. Ali ovoliku sociopatiju i psihopatiju bi trebalo strucno obradjivati.
Inace, prvi znakovi se primjecuju jos u osnovnoj, a izrazeniji postanu pred kraj tinejdzerskog doba. Poslije se malo primire, postanu lukaviji, ali ne znaci da su postali bolji.

Ovo se ne odnosi na djecicu iz zlatnih kaveza koja jos citaju bajke.
Nisi skontao, nebitno.
Alfons Kauders

#2605 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

e-lla wrote:
Alfons Kauders wrote:

naravno da se takvi psi mogu udomiti, mogu i vukovi na kraju krajeva, ali to nije za svakoga... to je ljude poput pakice, koji ne zale vremena i truda, koji obozavaju zivotinje i znaju sta rade

ideja da ce prosjecna porodica udomiti psa koji je 2-3 godine proveo u coporu je u najmanju ruku smijesna...

e sad, koliko je prosjecnih porodica u gradu a koliko je ljudi koji bi bili u stanju deverati s takvim psima, koji imaju dovoljno znanja, vremena i iskustva? odnos je 1,000:1 ako ne i 10,000:1
Karikiras. Ne znam na kakav copor ti mislis ali ocigledno da mislis na copor vukova cim tako pises. I kroz cije cu to oci molim te inace gledati svijet ako necu kroz svoje? Rezervnih nemam. :shock:
ne karikiram, vec jednostavno tvrdis nesto sto ne stoji i sama si svjesna toga

takve pse mogu udomiti samo ljudi koji se manje-vise profesionalno bave tim stvarima, koji imaju potrebno znanje, vrijeme i uslove za takve zivotinje... prosjecni ljudi to ne mogu, a vecina uopste nije ni zainteresirana...

ocekujete da svi budu kao vi, da svi odvajaju dosta vremena, ljubavi, para i prostora za zivotinje... ponovo, prosjecni ljudi to ne zele ili ne mogu...

na to sam "gledanje" mislio - da ne citiram reisa cerica o prilagodjavanju :)

dakle... posto je banalna cinjenica da takve pse, stare nekoliko godina ili vec uhodane u neki copor, prosjecni ljudi nece usvojiti... ostaje pitanje zasto ih onda vi ne usvojite? jer eto, ako je to jedino rjesenje - bujrum... neka svako povede kuci po desetak komada i rijesen problem

barem 95% pasa na ulici nije moguce udomiti iz tih razloga... 5% mladih i slatkih bi usvojili prosjecni ljudi, a tih preostalih 95% ne bi... njih bi mozda udomili ljudi koji se vec bave spasavanjem pasa, ali je mali problem sto na svakog od njih dodje stotinjak komada...

tldr: udomljavanje zaboravite kao bilo kakvu opciju
Hajlac

#2606 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

e-lla wrote:
Hajlac wrote:
e-lla wrote: Indirektno znaci umisljas. To sto pise samo je tu da joj pokaze kako je nebitna ljubav prema kucnim ljubimcima u odnosu na ono sto je covjek. Ali ni to neces skontati imam osjecaj.
Itekako je bitna razlika u odnosu prema ljudima naspram životinja - jedna od osnovnih 'odlika' mizantropije je upravo ovo što vidimo kod "tužnih oka": konstantno prizivanje genocida, raznih lokalnih i svjetskih kasapina...a sve u afektu zbog pokušaja, za sve zapadne zemlje potpuno normalne, kontrole populacije štetočina zvanih vukoliki čopori podivljalih pasa.

I da, Hitler, koga volite spominjati, bio je teški mizantrop kojem se gadila čitava ljudska rasa(nije se libio ubijati "svoje" Njemce "uprljane plave krvi" pod projektom eugenike - dakle ne samo tuđe etničke skupine).

I baš kao što "tužne oke" selektivno jednu vrstu(pse) uzdižu na pijedestal iznad svih drugih, pa i ljudi, dok druge rado ubijaju(indirektno) kroz deratizaciju i dezinsekciju, tako su i ovi svjetski kasapini uvijek jedne izdvajali a druge rado kasapili.
Nisi skontao, nebitno.
Naravno, po tebi nema nikakve veze što je mizantropija zajednička i jednima i drugima.
Niti ti se pale :idea: na činjenicu da i jedni i drugi tako olako jedne vrste/grupe tamane a druge potpuno iracionalno uzdižu kao faraone :-)

Ti si "samo" željela eto pokazati "kako je nebitna ljubav prema kucnim ljubimcima u odnosu na ono sto je covjek" :-)
Jah jah uzvišeni, na moralnom pijedestalu, oh pravedni ljubitelji svih živih bića :run:
Hajlac

#2607 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

e-lla wrote:
Alfons Kauders wrote:

Karikiras. Ne znam na kakav copor ti mislis ali ocigledno da mislis na copor vukova cim tako pises. Ja pricam o avlijanerima.
I kroz cije cu to oci molim te inace gledati svijet ako necu kroz svoje? Rezervnih nemam. :shock:
Za početak, ovakav:

Čopor pasa na smrt izgrizao klokane u sarajevskom ZOO-u

Njih čak 11 u noći na ponedjeljak oko četiri sata upalo je u kavez s klokanima, a dok su čuvari koje je uzbunio lavež dotrčali do nastambe psi su već izgrizli četiri od pet klokana koliko ih je sarajevski zoološki vrt udomljava

Razjareni čopor pasa lutalica je pobjegao, javlja Dnevni avaz, a izgrizenim klokanima, na žalost, nije bilo pomoći. Njihove lešine s ugrizima po vratu prevezene su na Odjel patologije sarajevskog Veterinarskog fakulteta.

Nakon što su izgrizli klokane na smrt isti je čopor i u utorak pokušao ući u zoološki vrt, ali ovoga puta čuvari su bili brži i spriječili ih da ozlijede još životinja."

Image

http://www.vecernji.ba/svijet/copor-pas ... o-u-446880

Ali ne, to nisu vaši sarajevski psi(da parafraziram Zeljkovića iz 2.2014.), niti će ikad biti - oni su došli odnekle drugo(s planina :lol: ). Canis ferus vulgaris
Last edited by Hajlac on 24/09/2014 17:42, edited 3 times in total.
uglavnomja

#2608 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Hajlac wrote:
uglavnomja wrote:pakica je fino odgovorila na pitanje ULICNI psi, koji ukljucuju pojedinacne okolozgradne cuke, koje nikad nisu bile u coporu i koji ukljucuju, naravno, one famozne napustene vlasnicke rasne pse.

Ne reci da mali eugeničari tajno ne doživljavaju uzbuđenje na konto takvog razvoja događaja ilitiga stvaranja opasnih četveronožnih momaka i cura koji će dohakati mrskim im ljudima-sugrađanima :run:

svi koji nisu kul i inn, nisu ajfonizirani, nemaju krpice a la kokoske iz zutih novina ... su :-)

glavne face su one sto nosaju pasce velicine spenadle u dzepu, polumrtvo, ne znajuci da su to genetski sredjena pascad, da budu takvi, ljudske igracke. plus sto su prosli razne dresure i cezare.
e-lla

#2609 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

Alfons Kauders wrote:
e-lla wrote:
Alfons Kauders wrote:

Karikiras. Ne znam na kakav copor ti mislis ali ocigledno da mislis na copor vukova cim tako pises. I kroz cije cu to oci molim te inace gledati svijet ako necu kroz svoje? Rezervnih nemam. :shock:

takve pse mogu udomiti samo ljudi koji se manje-vise profesionalno bave tim stvarima, koji imaju potrebno znanje, vrijeme i uslove za takve zivotinje... prosjecni ljudi to ne mogu, a vecina uopste nije ni zainteresirana...

ocekujete da svi budu kao vi, da svi odvajaju dosta vremena, ljubavi, para i prostora za zivotinje... ponovo, prosjecni ljudi to ne zele ili ne mogu...

dakle... posto je banalna cinjenica da takve pse, stare nekoliko godina ili vec uhodane u neki copor, prosjecni ljudi nece usvojiti... ostaje pitanje zasto ih onda vi ne usvojite? jer eto, ako je to jedino rjesenje - bujrum... neka svako povede kuci po desetak komada i rijesen problem

barem 95% pasa na ulici nije moguce udomiti iz tih razloga... 5% mladih i slatkih bi usvojili prosjecni ljudi, a tih preostalih 95% ne bi... njih bi mozda udomili ljudi koji se vec bave spasavanjem pasa, ali je mali problem sto na svakog od njih dodje stotinjak komada...

Ne znam ko su ti "vi" ali ja sam individua i ne pripadam nekoj grupaciji. Cak ni nemam psa ako ti to nesto znaci.
Prosjecni ljudi ce itekako udomiti prosjecnog psa-avlijanera. Drugo su slucajevi divljih pasa koji ne prilaze ljudima i agresivni. Naravno te niko nece udomiti. A takvih nema bas toliko koliko pises.
uglavnomja

#2610 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

e-lla wrote: Cak ni nemam psa ako ti to nesto znaci.
.

:D

respektabilan sugovornik :oops:
Hajlac

#2611 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

e-lla wrote:
Alfons Kauders wrote:
e-lla wrote: Karikiras. Ne znam na kakav copor ti mislis ali ocigledno da mislis na copor vukova cim tako pises. I kroz cije cu to oci molim te inace gledati svijet ako necu kroz svoje? Rezervnih nemam. :shock:

Ne znam ko su ti "vi" ali ja sam individua i ne pripadam nekoj grupaciji. Cak ni nemam psa ako ti to nesto znaci.
Prosjecni ljudi ce itekako udomiti prosjecnog psa-avlijanera. Drugo su slucajevi divljih pasa koji ne prilaze ljudima i agresivni. Naravno te niko nece udomiti. A takvih nema bas toliko koliko pises.
Hiljade ujedenih ljudi samo u Sarajevu počinio možda jedan te isti čopor od 10-ak šapa-delikvenata? Ma šta kažeš!?
Garant imaju i dosije u policiji :skoljka:
Alfons Kauders

#2612 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

e-lla wrote:
Alfons Kauders wrote:
e-lla wrote: Karikiras. Ne znam na kakav copor ti mislis ali ocigledno da mislis na copor vukova cim tako pises. I kroz cije cu to oci molim te inace gledati svijet ako necu kroz svoje? Rezervnih nemam. :shock:

zao mi je ali nece

a dokaza imas u svakom parku i svakoj ulici grada... ljudi ih nece, ili sto nemaju uslova, ili vremena, ili ih jednostavno ne vole... ne ulazimo u teroetsku mogucnost i tehnicku izvodivost

jedno je moci, a jedno je htjeti... ljudi se koprcaju da prezive do sljedece plate, da kupe djeci knjige, skrpe za grijanje, stolariju, gorivo i registraciju i milion malih stvari

tehnicki, i ja bi mogao udomiti 2-3 psa... ali necu jer nemam vremena ni volje za to... nemam nista protiv ljudi koji imaju, zapravo cijenim takve ljude, ali razumijem ogromnu vecinu koja nece udomiti ne samo ofucane avlijanere, vec ni kucice i macice...

ljudi se zadeverali svojim problemima... siromasni, besposleni, gladni, na prljavim ulicama propalih gradova... (mislim na ljude, ne na pse)... mozda bi svi trebali traziti da nas neko udomi, sjeverna evropa po mogucnosti, sve nas pokupe, komplet s pujdama
avetinja

#2613 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Jesu li ih počeli kupiti?
FreakyStyley

#2614 Re: Problem pasa lutalica

Post by FreakyStyley »

Dosli divlji i otjerali pitome. :oops:

Uporedite prijeratne kerove i ove danasnje doslje. Klosare ulicama, usi probusene, kenjaju gdje stignu, napadaju ljude...

Cisto i lijepo je bilo moje Sarajevo dok nisu DOSLJE stigle ovamo da namecu svoja pravila i nacin zivota.

Prije rata je rajvoSa bilo grad, a ne kasaba, a kerovi su bili normalni i kultivisani. Mog'o si u parku spavat, nijedan te ne bi ujeo, a sad?...
The One and Only

#2615 Re: Problem pasa lutalica

Post by The One and Only »

Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.
Hajlac

#2616 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

FreakyStyley wrote:Dosli divlji i otjerali pitome. :oops:

Uporedite prijeratne kerove i ove danasnje doslje. Klosare ulicama, usi probusene, kenjaju gdje stignu, napadaju ljude...

Cisto i lijepo je bilo moje Sarajevo dok nisu DOSLJE stigle ovamo da namecu svoja pravila i nacin zivota.

Prije rata je rajvoSa bilo grad, a ne kasaba, a kerovi su bili normalni i kultivisani. Mog'o si u parku spavat, nijedan te ne bi ujeo, a sad?...
A najveća ironija je što su za ovakvo stanje najzaslužniji FGR hipsteri, koji su gromoglasno podržavali nebulozu zvanu Penzioneski-domovi-za-avlijanere-o-trošku-države.
Vratnik, Bistrik, Điđikovac, Breka i to :D
FreakyStyley

#2617 Re: Problem pasa lutalica

Post by FreakyStyley »

Hajlac wrote:
FreakyStyley wrote:Dosli divlji i otjerali pitome. :oops:

A najveća ironija je što su za ovakvo stanje najzaslužniji FGR hipsteri, koji su gromoglasno podržavali nebulozu zvanu Penzioneski-domovi-za-avlijanere-o-trošku-države.
Vratnik, Bistrik, Điđikovac, Breka i to :D
Danasnji kerovi i prijeratni se ne mogu poredit. Dva svijeta razlicita. 99% kerova danas u Sarajevu je iz Istocne Bosne. :oops: To se naravno vidi i po njihovom ponasanju. Prije rata, kad prodjes pored kera, on bi lagano klimnuo glavom, sklonio se s puta i nastavio....a sad...napadaju, grizu, laju. Doslje. Donijeli ovdje svoje obicaje i pokusavaju ih nametnuti pravim, sarajevskim kerovima.

Pa pogledaj 99% tih kerova vec ima usi probusene? A vjeruj mi nijedan nije napnuio ni 5 godina!! Sta vise reci na tu temu. Fuj.
AmirBaa

#2618 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

The One and Only wrote:Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.
Sta cemo onda ako ih necemo pobiti ? Eto normalno ti odgovori, svoj plan
The One and Only

#2619 Re: Problem pasa lutalica

Post by The One and Only »

AmirBaa wrote:
The One and Only wrote:Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.
Kastracija/sterilizacija + stavljanje u azile. Također kažnjavati one koji puštaju pse na ulicu. Vremenom će se brojka pasa na ulicama smanjiti. Agresivne pse i bolesne eutanazirati.
Kal El

#2620 Re: Problem pasa lutalica

Post by Kal El »

Hebla vas više kastracija/sterilizacija...ne urade im ni to,nego ih samo označe kao da jesu, a pare sebi u džep jebo ih pas lutalica!
kakavdanakneiskustvu

#2621 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mislim da je malo ko za ubijanje radi toga sto to voli,ali u situaciji gdje desetine hiljada ljudi je na rubu gladi ili cak i gladno poslije najvećih poplava u istoriji države teško da je prioritet praviti Azile za kerove
kakavdanakneiskustvu

#2622 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

AmirBaa wrote:

I mene bas zanima
pakica_

#2623 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

The One and Only wrote:
AmirBaa wrote:
Kastracija/sterilizacija + stavljanje u azile. Također kažnjavati one koji puštaju pse na ulicu. Vremenom će se brojka pasa na ulicama smanjiti. Agresivne pse i bolesne eutanazirati.
ooooooo alaše, nisam vise sama u ovom stavu :lol: pozdravljam, jedan jedini
Radar71

#2624 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

To bi upalilo 2009 godine, danas ne može.
bull21

#2625 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Množe se... najebali smo
:run:
Locked