Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nosara

#2601 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by nosara »

JohnnyS wrote:
nosara wrote:
zg2 wrote:Da,
imamo govno od nogometne reprezentacije ... ali se stalno kvalificiramo na EP I SP
i tako zadnjih 20-ak godina ... propustili samo dva(2) prvenstva

Jel tako, bre?
Reprezentacija je ogledalo drzave...

Po tome je onda Juga bila kurac od države s obzirom na nikakve rezultate unatoč mitu o ex-yu nogometu kao vrhunskom.
Ne, ne... Mislio sam na drzavu u kojoj je svastika ponos i dika, a za dom spremni prije ocenasa... Sasvim odredjena drzava...
mega_mashcine

#2602 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by mega_mashcine »

Jako zanimljiva situacija u A grupi nakon prvog poluvremena, Holandija-Island 0-0, s tim da su Hoilandjani sa igracem manje, a Ceska gubi kuci od Kazahstana. Turska se muci sa Latvijom kuci, a pobjedom bi se mogli ukljuciti u borbu za baraz nakon katastrofalnog starta. :D

Inace dosta malo golova na ostalim utakmicama nakon prvog poluvrmena.
kamen spoticanja

#2603 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by kamen spoticanja »

Island beton
turci tarapana
DonEmir

#2604 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by DonEmir »

Rekao sam jos davno da cemo poraz od Kipra kod kuce dugo pamtiti.

Papke :oops:
sandromen

#2605 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by sandromen »

A šta je smiješna ona Hrvatska braćo draga. :lol: Onaj Mandžukić ne može pogoditi da si hljeb. Prvo ga nekoliko puta izbace dodavanjima pred golmana a on kao u neki lažnjak pa sve upropasti. Onda mu Rakitić servira čistu loptu u kaznenom nikog oko njega a ovaj nemože ni da primi loptu koja pobježe. Potom mu Kovačić da loptu pred samim golmanom a ovaj točno njemu u ruke. :-)
Cirkus od igrača, neka dragom Allahu svaki dan zahvali na karijeri u kojoj je prekuco sve svoje sposobnosti. Znate kada kažu za pojedine igraće kako nisu ispunili ono šta se očekivalo od njihove karijere?
Ovaj je nadmašio sve svoje potencijale samo milosrdnom voljom dragog Allaha.

Igra ostatka ekipe niđe veze, ništa bez kakvog smisla. Onaj Pjaca je jedino nešta dobro radio, a vidim komšije ga pljuju jer ga kao Mamić uguro u reprezentaciju. :lol:
Momak je za Reala ili Barcelone prija sviju njih. Ti Hrvati su levati kakvih niđe nema. :D
stalaktit

#2606 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by stalaktit »

Hrvatska se jednom u svojoj povijesti nije plasirala na velika natjecanja. Plasirat će se i ovaj put. Plasira se upravo zato što zna igrati kvalifikacije, naravno uz kvalitetu, i što se forma tempira i bitke biraju. Bod iz Azerbejdžana je dobar, dalek je to put, nije bilo ozljeda, i Modrića se ranije izvadilo. Da je Hrvatska ovo morala dobiti 5 razlike, dobila bi. Ne mora.

I s ovom igrom bez trke bilo je tu 18 udaraca, sve nešto laganini.

A za Mandžu ne brini, zabit će on kad bude najpotrebnije, nema potrebe da se lomi protiv timova ala Andora. On zabije recimo u finalu lige prvaka.
sandromen

#2607 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by sandromen »

stalaktit wrote:Hrvatska se jednom u svojoj povijesti nije plasirala na velika natjecanja. Plasirat će se i ovaj put. Plasira se upravo zato što zna igrati kvalifikacije, naravno uz kvalitetu, i što se forma tempira i bitke biraju. Bod iz Azerbejdžana je dobar, dalek je to put, nije bilo ozljeda, i Modrića se ranije izvadilo. Da je Hrvatska ovo morala dobiti 5 razlike, dobila bi. Ne mora.

I s ovom igrom bez trke bilo je tu 18 udaraca, sve nešto laganini.

A za Mandžu ne brini, zabit će on kad bude najpotrebnije, nema potrebe da se lomi protiv timova ala Andora. On zabije recimo u finalu lige prvaka.
:-) :lol:

Skupine iz kojih izlazite su sramota za hvalu. Da nije bilo vama 98 i nabijanja koeficijenta za sve buduće kvalifikacije vidjeli bi možda jedno natjecanje do sada.
Bod iz Azerbejdžana dobar. :izet:

Čim vam neka ekipa stane odmah na igrače u napadu dok se stoperi dodaju nema od vas ništa, Obična nula.
Ovo danas ko protiv Meksika na SP, čim dođete pred reprezentaciju kojoj se da trčat zijanite pravo. :izet: :lol: Pa se ti Ćorluka i Lovren/Vida dodajite koliko hoćete. :lol:
Svako čim želi da vas pobjedi učini samo ovo i Hrvati puknu ko bostan. Ja reprezentacije... :-) :lol:
sandromen

#2608 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by sandromen »

stalaktit wrote: A za Mandžu ne brini, zabit će on kad bude najpotrebnije, nema potrebe da se lomi protiv timova ala Andora. On zabije recimo u finalu lige prvaka.
Taj nikada za vas nije zabio kad je bilo potrebno :-) niti hoće. :lol:
dječak sa šibicama

#2609 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by dječak sa šibicama »

sandromen wrote:A šta je smiješna ona Hrvatska braćo draga. :lol: Onaj Mandžukić ne može pogoditi da si hljeb. Prvo ga nekoliko puta izbace dodavanjima pred golmana a on kao u neki lažnjak pa sve upropasti. Onda mu Rakitić servira čistu loptu u kaznenom nikog oko njega a ovaj nemože ni da primi loptu koja pobježe. Potom mu Kovačić da loptu pred samim golmanom a ovaj točno njemu u ruke. :-)
Cirkus od igrača, neka dragom Allahu svaki dan zahvali na karijeri u kojoj je prekuco sve svoje sposobnosti. Znate kada kažu za pojedine igraće kako nisu ispunili ono šta se očekivalo od njihove karijere?

Igra ostatka ekipe niđe veze, ništa bez kakvog smisla. Onaj Pjaca je jedino nešta dobro radio, a vidim komšije ga pljuju jer ga kao Mamić uguro u reprezentaciju. :lol:
Momak je za Reala ili Barcelone prija sviju njih. Ti Hrvati su levati kakvih niđe nema. :D
E neka si dusu olaksao, i komlekse malo istresao. Nadam se da ti je lakse.
stalaktit

#2610 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by stalaktit »

Stvarno se rugaš reprezentaciji koja ima stotine više uspjeha nego tim za koji ti navijaš? :D

Meni se čini da ovo nije baš ruganje Hrvatskoj, više sebe time pokušavaš peptalkati.

Samo naprijed, mi smo zadovoljni i redovitim plasmanima, ako se povremeno prođe i skupina, zašto ne. Za zemlju od 5 milijuna stanovnika, mi smo odavno prekucali svoje mogućnosti :) Već skoro 30 godina konzistentnosti :)
ultima_palabra

#2611 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by ultima_palabra »

Dva puta-euro 2000. i svjetsko 2010. :mrgreen:

Ali treba reci i da su od 1998. samo jednom prosli grupnu fazu na velikom takmicenju.
Baltazar_khan

#2612 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

hrvatska reprezentacije je za nas svemirski brod bila i ostala. mi nikad nismo uzeli neku veću reprezentaciju osim grčke u zenici. a ovi su tukli.. švabe, onda engleze u londonu... pa i argentinu u prijateljskoj. stvarno je blentavo ulaziti u raspravu i prepucavanju ko je bolji xD
stalaktit

#2613 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by stalaktit »

ultima_palabra wrote:Dva puta-euro 2000. i svjetsko 2010. :mrgreen:

Ali treba reci i da su od 1998. samo jednom prosli grupnu fazu na velikom takmicenju.
Mislim na Euro i ove kvalifikacije. Pa da, dobro, ukupno dva puta, nije ih se puno ni igralo :) Meni sasvim zadovoljavajuće, nekad proći skupinu, nekad mlatnuti skuplju reprezentaciju i tako. Hrvatska je i dalje, ukupno gledano, po sportskim uspjesima u odnosu na broj stanovnika druga u Europi, iza Španjolske. A daleko je financijski lošija, tako da ne vidim kako može itko biti nezadovoljan.
fortaleza

#2614 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by fortaleza »

sandromen wrote:Skupine iz kojih izlazite su sramota za hvalu. Da nije bilo vama 98 i nabijanja koeficijenta za sve buduće kvalifikacije vidjeli bi možda jedno natjecanje do sada.
Bod iz Azerbejdžana dobar. :izet:

Čim vam neka ekipa stane odmah na igrače u napadu dok se stoperi dodaju nema od vas ništa, Obična nula.
Ovo danas ko protiv Meksika na SP, čim dođete pred reprezentaciju kojoj se da trčat zijanite pravo. :izet: :lol: Pa se ti Ćorluka i Lovren/Vida dodajite koliko hoćete. :lol:
Svako čim želi da vas pobjedi učini samo ovo i Hrvati puknu ko bostan. Ja reprezentacije... :-) :lol:
Ovo podebljano je šupljak, pa ne gledaju se više kvalifikacije za 98. već samo zadnjih pet godina, čini mi se, a po rezultatima iz zadnjih pet godina Hrvatska spada u prvi pot, odnosno sad je bila u drugom potu.

Pa sama činjenica da je spojila gotovo 20 godina da nije izgubila na domaćem terenu na Maksimiru (prekinula je Engleska u kvalama za 2010. SP) govori mnogo. Vjerujem da generacija s Modrićem, Rakitićem, Kovačićem, Srnom, Mandžukićem i drugima može napraviti nešto na Euru, u najmanju ruku proći grupu na prvenstvu.
rajv0sa

#2615 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by rajv0sa »

Ma daj ba frajer gluposti piše, dabogda mi imali tako losu "nogometnu povijest" ko hrvatska.
Bosanski_kralj

#2616 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Bosanski_kralj »

dječak sa šibicama wrote:
sandromen wrote:A šta je smiješna ona Hrvatska braćo draga. :lol: Onaj Mandžukić ne može pogoditi da si hljeb. Prvo ga nekoliko puta izbace dodavanjima pred golmana a on kao u neki lažnjak pa sve upropasti. Onda mu Rakitić servira čistu loptu u kaznenom nikog oko njega a ovaj nemože ni da primi loptu koja pobježe. Potom mu Kovačić da loptu pred samim golmanom a ovaj točno njemu u ruke. :-)

E nek si ti odmah stao u odbranu hrvatskih igrača. Nadam se da ti je lakše. :roll:
zanzakpizdolizije

#2617 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zanzakpizdolizije »

Pravi nogometni "stručnjak".
Bravo majstore.

P.S Mani se nogometa radije se prebaci na hokej na travi ili badminton možda i naučiš nešto, jer si za nogomet trubetinaaaaaa.
insaneinthebrain

#2618 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by insaneinthebrain »

Bosanski_kralj wrote:
dječak sa šibicama wrote:

E nek si ti odmah stao u odbranu hrvatskih igrača. Nadam se da ti je lakše. :roll:
zgadio mi se covjek, gdje god treba malo o hrvatima da se prica tu je decko da baci koji drk
sandromen

#2619 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by sandromen »

Hajde neka se okladimo u avatar kako se Hrvatska neće kvalifikovati na EURO. Da vidim vas Hrvatine koliko vjerujete u svoju reprezentaciju.
Njaviše me zanima hoćeli @dječak sa šibicama pristat. Po vazdan samo o Hrvatskoj i Hrvatima na forumu, a da vidimo jarane koliko vjeruješ u ono šta pišeš.

Ako ja dobijem stavljaš nakon dobivene oklade Jasmilu Žbanić (Mrš kući :izet: ) sve do kraja narednog Evropskog prvenstva. Meni smisli šta hoćeš.
Vjerovatno ćeš predložit svog babu Tuđmana da ti srce bude puno. :lol:
Hrvati neće na EURO nema teorije. Ekipa i fudbal im je katastrofa.
fortaleza wrote:Pa sama činjenica da je spojila gotovo 20 godina da nije izgubila na domaćem terenu na Maksimiru (prekinula je Engleska u kvalama za 2010. SP) govori mnogo. Vjerujem da generacija s Modrićem, Rakitićem, Kovačićem, Srnom, Mandžukićem i drugima može napraviti nešto na Euru, u najmanju ruku proći grupu na prvenstvu.
Ti nisi odgledao izgleda ni jedne utakmice Hrvata. Igra ko da ih trenira neki amater šta po prvi put vodi fudbalsku ekipu.
Čekaj.
Image
To i je istina. :lol:
fortaleza

#2620 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by fortaleza »

Evo ja ću u avatar da će se Hrvatska kvalificirati na euro; i to držat ćeš tog Nijemca na avataru do kraja eura, Kovača. :D

Znam da neću izgubiti, ali može Žbanićka ili bilo tko drugi, ali eto reda radi, kažem.
dječak sa šibicama

#2621 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by dječak sa šibicama »

Kompleksi kompleksi.
phillie

#2622 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by phillie »

Jel da se nece plasirati direktno ili da se nece plasirati nikako??? :) da vam ne bude zabune
nKrkan

#2623 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by nKrkan »

Holandija crna Holandija što grohnuše
sandromen

#2624 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by sandromen »

fortaleza wrote:Evo ja ću u avatar da će se Hrvatska kvalificirati na euro; i to držat ćeš tog Nijemca na avataru do kraja eura, Kovača. :D

Znam da neću izgubiti, ali može Žbanićka ili bilo tko drugi, ali eto reda radi, kažem.
Važi, ali ti ćeš staviti avatar od Dinama.
dječak sa šibicama wrote:Kompleksi kompleksi.
Vidi ga. Ne usudi se jer ipak je jak samo u pisanju. Hajde budi hrabar i pristani.
Tebe čeka Žbanićka . :izet:
phillie wrote:Jel da se nece plasirati direktno ili da se nece plasirati nikako??? :) da vam ne bude zabune
Nikako.
Ajatolah_

#2625 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Ajatolah_ »

Ma nema šanse da Hrvati ostanu bez prvenstva, meni se čini da ti nisi dobro pogledao situaciju u grupi prije te opklade. Taman i da izgube protiv Norvežana (koje su raskovali 5:1 prvom susretu), Norveškoj je ostalo da igra protiv Italije u gostima i morali bi ih pobijediti da gurnu Hrvatsku u baraž. A i u tom teško mogućem scenariju, Hrvatska je nosilac.
Post Reply