isto ko što poznaješ i Arapa iz 7. muslimanske.Hafis wrote: I poznajem takvih dosta ljudi.
"Prudski sporazum" ponovo aktivan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2601 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
-
Hafis
#2602 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ovisi gdje živi?daxon wrote:Pa zašto bi se neko ko je inače Hrvat, sam, namjerno svrstao u ostaleAlfons Kauders wrote:Spadaju u Ostale.
Ako je manjinac, zašto da ne.
Stara narodna ugrofinska kaže: ''stopi se s okolinom - manje će te glava boliti''
Last edited by Hafis on 15/08/2014 10:10, edited 1 time in total.
-
oakville
#2603 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Po čemu izračuna? Po stanju na terenu. Šta su bili ratni ciljevi - javno proklamovani ili tajni ciljevi - danas nije ni bitno. Kad kažem "ratni pobjednici ili gubitnici" tu se misli i na pravi rat i na ono najvažnije pitanje "ko je pobjedio i u ratu i u miru nakon rata?"155_mm wrote:a na osnovu ceg ti ovo nama "izracuna".oakville wrote:Da skratim, evo lista apsolutnih i relativnih dobitnika rata bivše Jugoslavije:
Apsolutni pobjednici po dobicima i gubicima generalno -
1. Slovenija, 2. Crna Gora 3. Hrvatska
Relativni pobjednici - 1. Albanija (dobila Kosovo bez priznanja) i Srbija (dobila RS i dominaciju u BiH, zijan u Hrvatskoj i Kosovo)
Relativni gubitnici - Makedonija
Na listu apsolutnih gubitnika dodaj ostale po želji
valjda bi trebalo usporediti ratne ciljeve zadate na pocetku sukoba sa rezultatima na kraju sukoba.
evo da se ogranicimo na BiH pa da uporedimo ciljeve sa rezultatima sve tri strane. pa da se vidi ko je najveci gubitnik u BiH.
A da su Slovenija, Crna Gora (što je ironično) i Hrvatska u odnosu na BiH apsolutni pobjednici, to pokazuje samo stanje na terenu (ekonomija je naravno u svim navedenim zemljama davno otišla u neku stvar, tu su svi isti
Da su Srbija i Albanija relativni pobjednici (Albanija puno više nego Srbija) također je vidljivo iz stanja na terenu - od defakto kontrole nad uvećanim teritorijem, preko ostalih stvari, naravno s gubicima na strani srbije (Hrvatska, Kosovo).
E sad uporedi BiH s gornjim stanjem na terenu, pa mi reci ko je gubitnik a ko pobjednik.
- no_mani=no_fjučr
#2604 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Arapi iz 7 su kmica ili vasa dica?Chmoljo wrote:isto ko što poznaješ i Arapa iz 7. muslimanske.Hafis wrote: I poznajem takvih dosta ljudi.
- daxon
#2605 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Pa, vjeruj mi da i ja ne vidim drugi razlog, ukoliko se nekom pradjed, djed, otac, majka izjašnjavaju kao Hrvati, a on se odjednom počne izjašnjavati kao ostali, tada, očito mu je iz nekog razloga postalo neudobno u koži Hrvata, ili pak, ima toliko loše mišljenje o Hrvatima, pa se ne želi identifikovati sa njimaHafis wrote:Ovisi gdje živi?daxon wrote:Pa zašto bi se neko ko je inače Hrvat, sam, namjerno svrstao u ostaleAlfons Kauders wrote:Spadaju u Ostale.
Stara narodna ugrofinska kaže: ''stopi se s okolinom - manje će te glava boliti''
- no_mani=no_fjučr
#2606 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
A stara "ostalih" kaze: Citao je Lenjina i Marksa i one koji su govorili isto!Hafis wrote:Ovisi gdje živi?daxon wrote:Pa zašto bi se neko ko je inače Hrvat, sam, namjerno svrstao u ostaleAlfons Kauders wrote:Spadaju u Ostale.
- Alfons Kauders
#2607 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ok, nije Hrvat, jer se na popisu izjasnio drugacije.Hafis wrote:Alfons Kauders wrote: Pa vidis, imaju. Jer se ljudi imaju pravo izjasniti kako hoce. Sto si i sam rekao za stranackog sefa, kako je bio Jugo jer mu je to godilo u karijeri. Iz toga slijedi da se neko moze izjasniti kao Hrvat da bi postao ambasador u Rimu.
Problem je sto taj Eskim mora imati ista prava kao ti i ja. S tim nemam nikakav problem, ne znam zasto bi ga ti imao?
Izgleda da si stvarno bio odbojkaški talenAtŠteta
Da ponovimo: ''Zasto Hrvat u Tuzli koji se izjasni kao Eksim....''
Kako će biti Hrvat ako se osjeća i izjašnjava Eskimom?
Valjda se ipak radi o Eskimu za kojeg ti iz nekog svog posebnog razloga pretpostavljaš da je Hrvat.
Jebote, ovdje treba pod hitno zaposliti školskog pedagoga ili barem logiĆara
Hajde mi onda objasni jednu drugu stvar. Koliko je Bosnjaka bilo u BiH prema popisu iz 1991? Jer ja koliko se sjecam, i oni su se nesto drugacije izjasnjavali.
Kakva su to prava koja se daju ljudima po opredjeljenju, a ne po rodjenju? Kontash logiĆar?
- Alfons Kauders
#2608 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Cisto iz inata. Isto kao i ja.daxon wrote:Pa zašto bi se neko ko je inače Hrvat, sam, namjerno svrstao u ostaleAlfons Kauders wrote:Spadaju u Ostale.
- madner
#2609 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Srbija je gubitnik, osim ako neko misli da je na duge staze dobro sto je izgubila Kosovo. Ne samo po pitanju teritorije, nego je izgubila u svakom mogucem polju. Od ljudskih resursa do medjunarodnog ugleda.
-
Hafis
#2610 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Kao što rekoh, sve ovisi u kojoj sredini živiš.daxon wrote:Hafis wrote:daxon wrote: Pa, vjeruj mi da i ja ne vidim drugi razlog, ukoliko se nekom pradjed, djed, otac, majka izjašnjavaju kao Hrvati, a on se odjednom počne izjašnjavati kao ostali, tada, očito mu je iz nekog razloga postalo neudobno u koži Hrvata, ili pak, ima toliko loše mišljenje o Hrvatima, pa se ne želi identifikovati sa njima
Recimo ovdje bi takvu osobu vjerojatno odveli psihijatru....šalim se, ali sumnjam da ovdje postoji Hrvat koji bi za sebe rekao da je ''ostali''..to mi dođe nešto kao riječ ''ostatak''...maltene kusur. Uglavnom ne vjerujem da postoji ijedan, čak se mnogi ''guraju'' u Hrvate, mada nisu baš...ono li-la. Uostalom nebitno.
S druge strane, u sredinama gdje Hrvati žive kao ''manjinci'' , ta pojava (ostali i sl.) je relativno učestala, i u negativnoj je korelaciji s njihovom brojnošću....i normalno - nalazi na odobravanje sredine. Većinom se radi o urbanim sredinama (ne selima)
Naš Alfons dolazi iz takve sredine i smatra sasvim prirodnom pojavom kada se čovjek dragovoljno odriče svog nacionalnog identiteta u korist...u stvari to smo prežvakai milijun puta.
Uglavnom ne pita se zašto je ta pojava (ostali i slični folovi) izražena samo u onim sredinama gdje su Hrvati ipak u velikoj manjini ili čak žive samo u primjesama.
Uglavnom, nije isto biti Hrvat u Posušju i Hrvat sa sedmog kata u nekom zeničkom neboderu - sve sam ti rekao
- no_mani=no_fjučr
#2611 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Kosovo je organski izgubljeno!madner wrote:Srbija je gubitnik, osim ako neko misli da je na duge staze dobro sto je izgubila Kosovo. Ne samo po pitanju teritorije, nego je izgubila u svakom mogucem polju. Od ljudskih resursa do medjunarodnog ugleda.
- joint union
#2612 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Samo cu ti reci Kavvovac-Kavvobag-Vivovitica sa komplet Kosovom, Crnom Gorom...oakville wrote:
Po čemu izračuna? Po stanju na terenu. Šta su bili ratni ciljevi - javno proklamovani ili tajni ciljevi - danas nije ni bitno. Kad kažem "ratni pobjednici ili gubitnici" tu se misli i na pravi rat i na ono najvažnije pitanje "ko je pobjedio i u ratu i u miru nakon rata?"
A da su Slovenija, Crna Gora (što je ironično) i Hrvatska u odnosu na BiH apsolutni pobjednici, to pokazuje samo stanje na terenu (ekonomija je naravno u svim navedenim zemljama davno otišla u neku stvar, tu su svi isti), dovoljno je reći Slovenija u EU i NATO, CG grabi prema NATO i spram BiH je idealna građanska država što Bih nikad neće (a i ne želi
) biti, Hrvatska slična priča kao i Slovenija sa zakašnjenjem iz razumljivih razloga.
Da su Srbija i Albanija relativni pobjednici (Albanija puno više nego Srbija) također je vidljivo iz stanja na terenu - od defakto kontrole nad uvećanim teritorijem, preko ostalih stvari, naravno s gubicima na strani srbije (Hrvatska, Kosovo).
E sad uporedi BiH s gornjim stanjem na terenu, pa mi reci ko je gubitnik a ko pobjednik.
Od ljudi koji su bili na pobjednickoj strani u II svjetskom ratu, cijenjeni i postovani u svijetu, Srbi su dozivjeli da ih se nakon tih ratova u kojima su "pobijedili" u svijetu naziva genocidnim, kakva pobjeda.
Sa druge strane imas Bosnjake kojima je u ratu bio namijenjen bioloski nestanak (sto mozes vidjeti iz tog svog stanja na terenu, hint: dzamije, masovne grobnice, plansko protjerivanje, genocid).
A danas je BiH medjunarodno priznata drzava (ovo boli jel' da?) sa svojom valutom, granicama, i pogodi kojim vecinskim stanovnistvom.
Sad mi reci ko je tu "gubitnik" a ko "dobitnik". Mada, moje misljenje je da u ovim ratovima nema pobjednika.
Ima li linkova kakvih za ono trabunjanje ili je ono sto pises misljenje malog Perice?
- joint union
#2613 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
...i zato bi glas ovog iz Posusja morao biti vrijedan bar tri glasa ovoga iz nebodera jel' to?Hafis wrote: Uglavnom, nije isto biti Hrvat u Posušju i Hrvat sa sedmog kata u nekom zeničkom neboderu - sve sam ti rekao
-
155_mm
#2614 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
pa odgovor na to pitanje najbolje moze dati cova od hacijende zvani the certifikator. on najbolje zna kako takve stvari funkcionisu. kod njega je izgleda islo hrvat - jugosloven - hrvatina.Hafis wrote:Alfons Kauders wrote: Pa vidis, imaju. Jer se ljudi imaju pravo izjasniti kako hoce. Sto si i sam rekao za stranackog sefa, kako je bio Jugo jer mu je to godilo u karijeri. Iz toga slijedi da se neko moze izjasniti kao Hrvat da bi postao ambasador u Rimu.
Problem je sto taj Eskim mora imati ista prava kao ti i ja. S tim nemam nikakav problem, ne znam zasto bi ga ti imao?
Izgleda da si stvarno bio odbojkaški talenAtŠteta
Da ponovimo: ''Zasto Hrvat u Tuzli koji se izjasni kao Eksim....''
Kako će biti Hrvat ako se osjeća i izjašnjava Eskimom?
Valjda se ipak radi o Eskimu za kojeg ti iz nekog svog posebnog razloga pretpostavljaš da je Hrvat.
Jebote, ovdje treba pod hitno zaposliti školskog pedagoga ili barem logiĆara
- BHCluster
#2615 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Ili ovako da izgleda tzv "Hrvaska" izborna jedinica za Predsjednistvo Bosne i Hercegovine koja ne prelazi entitetsku liniju, sa jednom stavkom a ta je da se dijeli na dva dijela te da glasovi imaju istu tezinu 50%-50%, radi ravnopravnosti.
- Alfons Kauders
#2616 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Da, ja dolazim iz cudne sredine u kojoj je to neobicno. Isto kao sto su nam neobicni i konc logori te protjerivanje nepodobnih. Cudni smo, sta ces.Hafis wrote: Kao što rekoh, sve ovisi u kojoj sredini živiš.
Recimo ovdje bi takvu osobu vjerojatno odveli psihijatru....šalim se, ali sumnjam da ovdje postoji Hrvat koji bi za sebe rekao da je ''ostali''..to mi dođe nešto kao riječ ''ostatak''...maltene kusur. Uglavnom ne vjerujem da postoji ijedan, čak se mnogi ''guraju'' u Hrvate, mada nisu baš...ono li-la. Uostalom nebitno.
S druge strane, u sredinama gdje Hrvati žive kao ''manjinci'' , ta pojava (ostali i sl.) je relativno učestala, i u negativnoj je korelaciji s njihovom brojnošću....i normalno - nalazi na odobravanje sredine. Većinom se radi o urbanim sredinama (ne selima)
Naš Alfons dolazi iz takve sredine i smatra sasvim prirodnom pojavom kada se čovjek dragovoljno odriče svog nacionalnog identiteta u korist...u stvari to smo prežvakai milijun puta.
Uglavnom ne pita se zašto je ta pojava (ostali i slični folovi) izražena samo u onim sredinama gdje su Hrvati ipak u velikoj manjini ili čak žive samo u primjesama.
Uglavnom, nije isto biti Hrvat u Posušju i Hrvat sa sedmog kata u nekom zeničkom neboderu - sve sam ti rekao
Svejedno, oprosti mi ali ne vidim niti jedan razlog da se ljudi izjasne radi nekog pritiska. Kao prvo, nece se objaviti detalji s popisa. Drugo - iskreno ne vidim neku prednost u svojevoljnom svrstavanju svoje licnosti u 'ostale'. Molim te da me prosvijetlis.
Valjda mislis da u Tuzli svi koji se izjasne kao ostali dobiju stan od opstine ili koji vec kurac?
- BHCluster
#2617 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
I Samoposlužni kavomat.Alfons Kauders wrote:
Valjda mislis da u Tuzli svi koji se izjasne kao ostali dobiju stan od opstine ili koji vec kurac?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2618 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
i besplatnu cirkumizaciju.BHCluster wrote:I Samoposlužni kavomat.Alfons Kauders wrote:
-
oakville
#2619 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Šta bolan boli, ti pričaš sa samim sobom izgleda? Srbija i Hrvatska nemaju ništa protiv BiH kao činjenice i medj. priznate države - a i što bi kad Srbija unutar iste ima 49 posto teritorije pod svojom defakto kontrolom, plus mogućnost da blokira sve odluke, dok Hrvatska ima uticaj u BiH preko Hrvata, odnosno mogućnost da zatalasa kad joj zatreba.joint union wrote:Samo cu ti reci Kavvovac-Kavvobag-Vivovitica sa komplet Kosovom, Crnom Gorom...oakville wrote:
Po čemu izračuna? Po stanju na terenu. Šta su bili ratni ciljevi - javno proklamovani ili tajni ciljevi - danas nije ni bitno. Kad kažem "ratni pobjednici ili gubitnici" tu se misli i na pravi rat i na ono najvažnije pitanje "ko je pobjedio i u ratu i u miru nakon rata?"
A da su Slovenija, Crna Gora (što je ironično) i Hrvatska u odnosu na BiH apsolutni pobjednici, to pokazuje samo stanje na terenu (ekonomija je naravno u svim navedenim zemljama davno otišla u neku stvar, tu su svi isti), dovoljno je reći Slovenija u EU i NATO, CG grabi prema NATO i spram BiH je idealna građanska država što Bih nikad neće (a i ne želi
) biti, Hrvatska slična priča kao i Slovenija sa zakašnjenjem iz razumljivih razloga.
Od ljudi koji su bili na pobjednickoj strani u II svjetskom ratu, cijenjeni i postovani u svijetu, Srbi su dozivjeli da ih se nakon tih ratova u kojima su "pobijedili" u svijetu naziva genocidnim, kakva pobjeda.
Sa druge strane imas Bosnjake kojima je u ratu bio namijenjen bioloski nestanak (sto mozes vidjeti iz tog svog stanja na terenu, hint: dzamije, masovne grobnice, plansko protjerivanje, genocid).
A danas je BiH medjunarodno priznata drzava (ovo boli jel' da?) sa svojom valutom, granicama, i pogodi kojim vecinskim stanovnistvom.
Sad mi reci ko je tu "gubitnik" a ko "dobitnik". Mada, moje misljenje je da u ovim ratovima nema pobjednika.
Ima li linkova kakvih za ono trabunjanje ili je ono sto pises misljenje malog Perice?
Šta si se zaljubio u medjunarodno priznanje i granične linije na karti, pričamo o tome o ko šta ima defakto pod kontrolom.
Last edited by oakville on 15/08/2014 11:02, edited 1 time in total.
- BHCluster
#2620 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
NauzubillahChmoljo wrote:i besplatnu cirkumizaciju.BHCluster wrote:I Samoposlužni kavomat.Alfons Kauders wrote:
-
daddy-kool
#2621 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ni jednim ni drugim ovakav rasplet nije bio po volji.oakville wrote: Srbija i Hrvatska nemaju ništa protiv BiH kao činjenice i medj. priznate države - a i što bi kad Srbija unutar iste ima 49 posto teritorije pod svojom defakto kontrolom, plus mogućnost da blokira sve odluke, dok Hrvatska ima uticaj u BiH preko Hrvata, odnosno mogućnost da zatalasa kad joj zatreba.
Još nešto, u BiH stvar nije završena, tako da za sada mjerimo samo prolazno vrijeme.
-
Hafis
#2622 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Đes odbojkašAlfons Kauders wrote:Da, ja dolazim iz cudne sredine u kojoj je to neobicno. Isto kao sto su nam neobicni i konc logori te protjerivanje nepodobnih. Cudni smo, sta ces.Hafis wrote: Kao što rekoh, sve ovisi u kojoj sredini živiš.
Svejedno, oprosti mi ali ne vidim niti jedan razlog da se ljudi izjasne radi nekog pritiska. Kao prvo, nece se objaviti detalji s popisa. Drugo - iskreno ne vidim neku prednost u svojevoljnom svrstavanju svoje licnosti u 'ostale'. Molim te da me prosvijetlis.
Bola opusti se, ne možeš posta bez ratne priče. Eto te kao ovi patriJoti, svaka druga fašizam, konc logor, agresija. Pričamo se o desetoj stvari i drži se teme.
Zar nije evidentno da je postotak ''ostalih'' među Hrvatima povezan sa sredinom u kojoj žive.
Lijepo sam rekao da su to urbane sredine u kojima Hrvati žive u tragovima i ljudima je jednostavno lakše tako. Kao što rekoh, imaju simpatije od takve sredine zbog te svoje ''multikulturalnosti'' i ''bosanstva'' i svakome dobro.
znaš li ti da se po nekim pokazateljima u Zagrebu 80% Srba izjasnilo i kao etnički Hrvati. Ne zato što se tako osjećaju, već što je to jednostavno lakše. Ne kažem da postoji pritisak, ali zašto bi im se isticali....a radi se o visoko urbaniziranoj sredini i sve se dešava bezbolno...i život ide dalje. drugo je to što oni misle o tome u svoja četiri zida.
Zato mi nemoj prilagođavanje većinskoj sredini isticati kao nešto progresivno...ipak se radi o mimikriji...ako hoćeš i prinudnoj.
Upoznao sam nekoliko Tuzlaka koje je rat ovamo nanjeo. Jedan je čak veoma visoko kotirao u HVO-u. Svi su odreda bili ...hajde da kažem ''ljuti Hrvati''...dosta ljuti.
Siguran sam da su kojim slučajem ostali gore u Tuzli da bi to danas bili pristojni ''bosanci katolici''
-
Hafis
#2623 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Floskula. Misliš ako se tisuću puta ponovi jedna izmišljotina da će to postati činjenica.joint union wrote:...i zato bi glas ovog iz Posusja morao biti vrijedan bar tri glasa ovoga iz nebodera jel' to?Hafis wrote: Uglavnom, nije isto biti Hrvat u Posušju i Hrvat sa sedmog kata u nekom zeničkom neboderu - sve sam ti rekao
Mogu li vam ja dovesti jednu mlađu pedagoginju, a kuži se pomalo i u logiku. Ona bi malo volonterski pripomogla...nek' se omladini birika.
Pa da joj otvorimo kakav podforum da vasa malo ''izeducira'' iz logike i tih ostalih nafaiza... i tako to.....s tim da ne budete mnogo bRezobrazni
- Alfons Kauders
#2624 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ok, a cije onda simpatije ganjaju oni koji se u istom tom gradu izjasne kao Bosanci, a zapravo imaju bosnjacka imena? Taj mi dio nije jasan.Hafis wrote:Đes odbojkašAlfons Kauders wrote:Da, ja dolazim iz cudne sredine u kojoj je to neobicno. Isto kao sto su nam neobicni i konc logori te protjerivanje nepodobnih. Cudni smo, sta ces.Hafis wrote: Kao što rekoh, sve ovisi u kojoj sredini živiš.
Valjda mislis da u Tuzli svi koji se izjasne kao ostali dobiju stan od opstine ili koji vec kurac?![]()
Bola opusti se, ne možeš posta bez ratne priče. Eto te kao ovi patriJoti, svaka druga fašizam, konc logor, agresija. Pričamo se o desetoj stvari i drži se teme.
Zar nije evidentno da je postotak ''ostalih'' među Hrvatima povezan sa sredinom u kojoj žive.
Lijepo sam rekao da su to urbane sredine u kojima Hrvati žive u tragovima i ljudima je jednostavno lakše tako. Kao što rekoh, imaju simpatije od takve sredine zbog te svoje ''multikulturalnosti'' i ''bosanstva'' i svakome dobro.
znaš li ti da se po nekim pokazateljima u Zagrebu 80% Srba izjasnilo i kao etnički Hrvati. Ne zato što se tako osjećaju, već što je to jednostavno lakše. Ne kažem da postoji pritisak, ali zašto bi im se isticali....a radi se o visoko urbaniziranoj sredini i sve se dešava bezbolno...i život ide dalje. drugo je to što oni misle o tome u svoja četiri zida.
Zato mi nemoj prilagođavanje većinskoj sredini isticati kao nešto progresivno...ipak se radi o mimikriji...ako hoćeš i prinudnoj.
Upoznao sam nekoliko Tuzlaka koje je rat ovamo nanjeo. Jedan je čak veoma visoko kotirao u HVO-u. Svi su odreda bili ...hajde da kažem ''ljuti Hrvati''...dosta ljuti.
Siguran sam da su kojim slučajem ostali gore u Tuzli da bi to danas bili pristojni ''bosanci katolici''
A sto se tice Tuzlaka koje je rat "nanijeo" do Mostara, gle cuda - rijec je o clanovima HDZ-a i pripadnicima HVO koji su slusali ono sto im se govorilo. To treba biti neko mjerilo? Isto kao da kazes da su svi Tuzlaci koji su se preselili u Gornju Maocu zapravo "ljuti muslimani"
Ali i dalje ne kontam zasto ti je to toliko bitno? Ljudi se izjasnjavaju kako hoce, njihova stvar. Sta ti imas od toga i zasto ti smetaju?
-
Hafis
#2625 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ja uopće nisam ni počeo priču o izjašnjavanju, već ti.
Uostalom pogledaj kronologiju jutrošnjeg pisanja pa ćeš se uvjeriti.
ti si bacio hipotezu o Hrvatima koji se izjašnjavaju kao Hrvati i Hrvatima koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati...( jebote, valja i ovo smisliti
).
Da zaključimo: ne postoje Hrvati koji se izjašnjavaju kao ''ostali'' ili kao Eskimi. Pa valjda su to ''ostali'' ili su Eskimi, kako uopće mogu biti Hrvati?
Jesi li me skontao na kraju?
vidim ja, moraću onu malu logićarku angažirati
Uostalom pogledaj kronologiju jutrošnjeg pisanja pa ćeš se uvjeriti.
ti si bacio hipotezu o Hrvatima koji se izjašnjavaju kao Hrvati i Hrvatima koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati...( jebote, valja i ovo smisliti
Da zaključimo: ne postoje Hrvati koji se izjašnjavaju kao ''ostali'' ili kao Eskimi. Pa valjda su to ''ostali'' ili su Eskimi, kako uopće mogu biti Hrvati?
Jesi li me skontao na kraju?
vidim ja, moraću onu malu logićarku angažirati