Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
sumirprimus
#2601 Re: Poplave u cijeloj BiH
a joj,zao mi i naroda i imovine,neko to citav zivot radi gradi... i ovako samo mos gledat i plakat..
al hebote voda iz zidova izbija,nije vise iz odvoda, kanalizacije,bukvalno iz zidova..
al hebote voda iz zidova izbija,nije vise iz odvoda, kanalizacije,bukvalno iz zidova..
-
StupskaBitanga
#2602 Re: Poplave u cijeloj BiH
čim se probiju putevi masovno krenuti i pomagati ljudima
- Banksy
#2603 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kad je u pitanju profesija, za ove naše, RTRS je uvijek bio Amerika.Šveđanin wrote:E bas sam to htio reci nisam vidio poruku iznad. Rtrs nikad nisam ni palio ali sad su poprilicno dobri.
- Alfons Kauders
#2604 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja cu u kupovinu poslije posla... juce nisam uzimao flasiranu, necu ni danas, jer mi ne treba... nek stoji za one kojim treba, ko ima malu djecu itd...muha_sa wrote:klošari digli cijenu flaširane vode, koja ljudska pogan, otac ih jebo
ako vidim da su u nekoj lokalnoj radnji fakat digli cijenu, NIKAD vise necu tu kupovati
molim ostale da postupe isto, ako su u mogucnosti
-
biscanka2
#2605 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bišćani od ranog jutra u akciji spašavanja stanovništva u Doboju
Nakon što su juče u kasnim večernjim satima stigli u Doboj, grupa Bišćana od jutros učestvuje u akciji spašavanja stanovništva iz poplavljenih dijelova Doboja
"Jutros smo u 5 sati krenuli u koordiniranu akciju spašavanja. Na početku smo spašavali stanovnike locirane van grada, a trenutno smo u samom centru Doboja gdje je visina vode preko četiri metra. Dovoljan pokazatelj stravične situacije u gradu su scene da je voda preplavila semafore! Do sada smo spasili preko 50 osoba, od kojih je više od 30 djece. Uz pomoć policije i vojske i dalje smo u akciji spašavanja, a u ovom trenutku helikopteri odvoze bolesne za Banja Luku" - rekao nam je Almir Budimlić.
Bišćani su sinoć bili smješteni zajedno sa policijom, vatrogascima i evakuiranim civilima u jednoj kasarnoj, gdje su i noćili.
Saznajemo da su stanovnici Doboja oduševljeni pojavom naših Bišćana koji su srcem pristigli u pomoć u strašnoj nesreći koja je zadesila taj grad.
Uskoro više informacija
Nakon što su juče u kasnim večernjim satima stigli u Doboj, grupa Bišćana od jutros učestvuje u akciji spašavanja stanovništva iz poplavljenih dijelova Doboja
"Jutros smo u 5 sati krenuli u koordiniranu akciju spašavanja. Na početku smo spašavali stanovnike locirane van grada, a trenutno smo u samom centru Doboja gdje je visina vode preko četiri metra. Dovoljan pokazatelj stravične situacije u gradu su scene da je voda preplavila semafore! Do sada smo spasili preko 50 osoba, od kojih je više od 30 djece. Uz pomoć policije i vojske i dalje smo u akciji spašavanja, a u ovom trenutku helikopteri odvoze bolesne za Banja Luku" - rekao nam je Almir Budimlić.
Bišćani su sinoć bili smješteni zajedno sa policijom, vatrogascima i evakuiranim civilima u jednoj kasarnoj, gdje su i noćili.
Saznajemo da su stanovnici Doboja oduševljeni pojavom naših Bišćana koji su srcem pristigli u pomoć u strašnoj nesreći koja je zadesila taj grad.
Uskoro više informacija
- guber90
#2606 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Sportsko kulturno privrednom centru Mejdan, u maloj sali, otvoren je prihvatni centar za zbrinjavanje svih ugroženih građana čiji su objekti srušeni ili ugroženi. Zabilježen je je dolazak prvih nekoliko porodica među kojima ima male djece, starih, bolesnih i iznemoglih osoba. Kontinuirano pristižu novi evakuirani. U Mejdanu su i uposlenici Crvenog križa Općine Tuzla koji donose spužve, deke i druge osnovne potrepštine. Kako je kazala Vildana Halilović, sekretar Crvenog križa, nadaju se da će Tuzlaci i ovoga puta pokazatio svoju nesebičnu solidarnost.
- muha_sa
#2607 Re: Poplave u cijeloj BiH
vec rekoh pa da ponovim--ovo je u komšiluku Gradačačke--živim u Gradačačkoj i mnogo ih je koji lutaju tom ulicom tražeci CPCDBanksy wrote:Bilo bi dobro da na ovom stane, da se pomoć ne skuplja u svakoj kući, jednostavnije je to kupiti kad je manje adresa.
AKCIJE ZA NAJUGROŽENIJE U POPLAVAMA: Obavijest za sve koji žele pomoći unesrećenim građanima BiH: Gdje se skuplja pomoć i koje stvari su neophodne?
Petak | 16.05.2014.
Za sve koji žele pomoći najugrođenijim građanima BiH, koji su tokom poplava bukvalno ostali bez svega, ** No links ** Portal donosi informaciju gdje su gradski centri u kojima se prikupljaju najpotrebnije svari i namirmice
Za sve koji žele pomoći najugrođenijim građanima BiH, koji su tokom poplava bukvalno ostali bez svega, ** No links ** Portal donosi informaciju gdje su gradski centri u kojima se prikupljaju najpotrebnije svari i namirmice.
Pomoć u Sarajevu se skuplja na sljedećim lokacijama:
1. Prostorije FK Sarajevo (bife)
2. Kriterion,
3. Filozofski fakultet (danas od 10 do 14 sati)
4. Shatro (kafić u zgradi 'Papagajka')
5. Karate klub Bushido,
6. Fakultet islamskih nauka,
7. Veterinarski fakultet,
8. Pomozi.ba (Azize Šaćirbegović 48 (Pored Robota, Hrasno) i Azići 12, (Ilidža)
9. Stadion Grbavica (subota, 24. maj)
10. svaki Crveni Križ u zemlji...
11. Centar za promociju civilnog društva (Gradačačka bb, kod Malezijskog mosta). Donacije će se primati svakog dana osim nedjelje, u periodu od 9 do 15 sati, do 22. maja.
12. Magazin Gracija (Skenderpašina 4)
13. Bosanska kafana "Miris Dunja" (Baščaršija, Čizmedžiluk br. 9)
14. Centar za zdravo Starenje (Novo Sarajevo, Azize Šaćirbegović 96)
15. KUD Zmaja iod Bosne, Gradačac
Stvari koje su neophodne: Dvopek, krekeri, paštete, konzervirana riba, mesni naresci, sporokvarljive namirnice, baterije, lampe, deke, jakne, vreće za spavanje, majice, čarape, donji veš, higijenske potrepštine...
Zapamtite da su mnogi ljudi ostali bez apsolutno ičega!!! Svaka pomoć je dobrodošla!!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2608 Re: Poplave u cijeloj BiH
Receno je iz inspekcije da se ostavi racuni tamo gdje je cijena vode povecana. CUvajte te racune.
-
Mutivoda
#2609 Re: Poplave u cijeloj BiH
Negdje je neko napisao litar vode - 3KM - Zenica.Bodkin wrote:jel ovo igdje potvrdjeno? svi pricaju ali niko da iz prve ruke potvrdimuha_sa wrote:klošari digli cijenu flaširane vode, koja ljudska pogan, otac ih jebo
Ne znam ima li koga iz Zenice trenutno ovdje da potvrdi?!
- MMM1977
#2610 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pomoć davati isključivo u CK, oni naljbolje znaju kome je pomoć najpotrebnija. Ima puno dezinformacija
- agnostic_front
#2611 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo Dodik govori da su moguće ljudske žrtve 
- Šveđanin
#2612 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
Evo i vozd prica uzivo.Banksy wrote:Kad je u pitanju profesija, za ove naše, RTRS je uvijek bio Amerika.Šveđanin wrote:E bas sam to htio reci nisam vidio poruku iznad. Rtrs nikad nisam ni palio ali sad su poprilicno dobri.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
Mutivoda
#2613 Re: Poplave u cijeloj BiH
guber90 wrote:
U Sportsko kulturno privrednom centru Mejdan, u maloj sali, otvoren je prihvatni centar za zbrinjavanje svih ugroženih građana čiji su objekti srušeni ili ugroženi. Zabilježen je je dolazak prvih nekoliko porodica među kojima ima male djece, starih, bolesnih i iznemoglih osoba. Kontinuirano pristižu novi evakuirani. U Mejdanu su i uposlenici Crvenog križa Općine Tuzla koji donose spužve, deke i druge osnovne potrepštine. Kako je kazala Vildana Halilović, sekretar Crvenog križa, nadaju se da će Tuzlaci i ovoga puta pokazatio svoju nesebičnu solidarnost.
Joj bože
- eluna
#2614 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alfons Kauders wrote:ja cu u kupovinu poslije posla... juce nisam uzimao flasiranu, necu ni danas, jer mi ne treba... nek stoji za one kojim treba, ko ima malu djecu itd...muha_sa wrote:klošari digli cijenu flaširane vode, koja ljudska pogan, otac ih jebo
ako vidim da su u nekoj lokalnoj radnji fakat digli cijenu, NIKAD vise necu tu kupovati
molim ostale da postupe isto, ako su u mogucnosti
- Casual's
#2615 Re: Poplave u cijeloj BiH
Cijene su digli i po 4 puta više...Mutivoda wrote:Negdje je neko napisao litar vode - 3KM - Zenica.Bodkin wrote:jel ovo igdje potvrdjeno? svi pricaju ali niko da iz prve ruke potvrdimuha_sa wrote:klošari digli cijenu flaširane vode, koja ljudska pogan, otac ih jebo
Ne znam ima li koga iz Zenice trenutno ovdje da potvrdi?!
-
archi_a
#2616 Re: Poplave u cijeloj BiH
O cemu ti.Banksy wrote:Kad je u pitanju profesija, za ove naše, RTRS je uvijek bio Amerika.Šveđanin wrote:E bas sam to htio reci nisam vidio poruku iznad. Rtrs nikad nisam ni palio ali sad su poprilicno dobri.
Pa ovo sto se desava na tom Hitlerovskom kanalu, ni Hitler ne bi mogao bolje. Mene sramota tvojih tvrdnji, ebote
- Skeptic604
#2617 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mutivoda wrote:Evo sad Mumijevi-LIBERO- wrote:Na FTV pici indijska sapunica.
Bravo novinari braaaaavooooooo.....![]()
![]()
![]()
![]()
U normalnim drzavama svi se sadrzaji stavljaju na cekanje,a fokus 24/7 su poplave,informacije,obavjest za gradjanstvo...
To govori o savjesti i intelektu direktora FTV ili ko vec diriguje tim emitovanjem...
I njima isto pas mat...
-
Boskero
#2618 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:00, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#2619 Re: Poplave u cijeloj BiH

Laktaši

Kastel
- Not My Idea
#2620 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jeste,u Zenici je litar vode tri marke
Evo citam da je u Bihacu pet maraka
- Banksy
#2621 Re: Poplave u cijeloj BiH
Otkači se, nije mjesto.archi_a wrote:O cemu ti.Banksy wrote:Kad je u pitanju profesija, za ove naše, RTRS je uvijek bio Amerika.Šveđanin wrote:E bas sam to htio reci nisam vidio poruku iznad. Rtrs nikad nisam ni palio ali sad su poprilicno dobri.
Mozda vizuelno.
Pa ovo sto se desava na tom Hitlerovskom kanalu, ni Hitler ne bi mogao bolje. Mene sramota tvojih tvrdnji, ebote
- Alfons Kauders
#2622 Re: Poplave u cijeloj BiH
nece biti racuna jer cu prvog ko mi proba prodati bocu vode za 2 marke stjerati u tri picke materine, ostaviti korpu na pod, izaci i nikad se vise ne pojavitiladyblue18 wrote:Receno je iz inspekcije da se ostavi racuni tamo gdje je cijena vode povecana. CUvajte te racune.
neka onda snose posljedice, neka ih raja SVE bojkotuje i cao... ko god nastavi kupovati u radnjama koje dizu cijene za mene je fakat idiot
- Banksy
#2623 Re: Poplave u cijeloj BiH
Not My Idea wrote:Jeste,u Zenici je litar vode tri marke
-
archi_a
#2624 Re: Poplave u cijeloj BiH
O cemu ti.Banksy wrote:
Kad je u pitanju profesija, za ove naše, RTRS je uvijek bio Amerika.
Pa ovo sto se desava na tom Hitlerovskom kanalu, ni Hitler ne bi mogao bolje. Mene sramota tvojih tvrdnji, ebote[/quote]
Apsolutno, nije mjesto.Banksy wrote:Otkači se, nije mjesto.
Last edited by archi_a on 16/05/2014 14:08, edited 1 time in total.
- isie
#2625 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li neko da zna može li se prijaviti u Civilnu službu da se pomogne narodu ima nas više , volonterski naravno . Pozz svima