Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Blek Stena

#2601 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Blek Stena »

@Nebitan32
Koji si nivo na Farmville ili Citiville fasisto?
Ima li ovde moderacije?
kongres

#2602 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kongres »

huone wrote:
kongres wrote:Postavljam pitanje -koliko ucesnika ove teme zna rastaviti AK 47(nije bilo druge 1992 godine osim M48,nesto PAP-ovki takodje 7,62 te ostalog naoruzanja mahom lovackog i oruzja kratke cijevi)-ali eto.Kako se npr. aktivira tromblon-neki su u neznanju rahmet im dusi pokusali ispaliti tromblon bojevim metkom.Kako se usmjerava vatra MB odjeljenja voda baterije diviziona-kako se upravlja i komanduje vatrom-kako se........hebi ga nema to za naucit u sveckim skolama.Bazicna stvar odjeljenje u napadu i obrani-preporucujem kratak kurs kod HEROJA NASERA ORICA-on ce najbolje objasniti strategiju i taktiku-puska tebi puska njima -pa ko prezivi 8)
Znaci posto srpska djecica u manjem entitetu sve ovo ne znaju ti im preporucujes da ne zapocinju rat proglasenjem secesije?
Pa neka sami skontaju ko ima potencijale da se dzaba ne marisemo-srbinu je trebalo 6 mjeseci obuke u vojsci da nauci ono sto je bosanac hrvat ili slovenac lako ucio-nemozes od gibanicara napraviti vojnika tek tako-fali tu nesto(pogledajte onu debilnu seriju ravna gora-i sami srbi joj se smiju)-dril je bitan sto je nas narod kroz historiju naucio(u sto spadaju naravno i bosanski i hrvatski srbi-mnogo je lickih generala bilo na dvoru Frantza Josepha).Pamet se u glavu stavlja znanjem sto je Vucic i Dacic skontao-nema rata vise bez obzira na sve.Sto se tice definicije da je srbinu trebalo 6 mjeseci obuke da nauci nije nista pejorativno-JNA je imala jako dobre strucnjake- SRBE ali valjda iz te tradicije i mitomanije sve se okrenulo naopako-primjer prilepska zavjerenicka grupa frustriranih JNA oficira kojima je zivot bio kuca-kasarna-dom jna sa SRATKOM
na celu.Nema te pite vise djecko.
Nebitan32

#2603 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Nebitan32 »

Blek Stena wrote:@Nebitan32
Ima li ovde moderacije?
Opet kmecis i zoves u pomoc srbine?
Jesi li musko ili obicni haubicar koji puca iz zaklona? Stari 'erojski srpski obicaj.

Bolje ti je idi i bori se za bolju srpsku proslosti na temama koje su vezane za zlocine u Visegradu, cetnicke trojke po Prijedoru i srpsko izivljavanje nad djecom u Konjevic Polju. Tu si dobro uhodan.

http://www.klix.ba/forum/visegrad-popis ... 5#p9162035

http://www.klix.ba/forum/cetnicke-trojk ... 5#p9289375

http://www.klix.ba/forum/zasto-nas-nije ... 8#p9478888

A za to prvo sto pitas. Mogu da ti objasnim na kojoj sam razini i u uzivo. Nije problem.
MuaDib

#2604 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MuaDib »

Davne 1996. godine smo imali izjave:

"Bošnjački narod je izborio svoj opstanak, ali za njegov stvarni opstanak je potrebno da stvori svoju elitu, jer narod bez elite nije narod", izašlo je iz usta Alije Izetbegovića.

"Srbi preko Drine su ostvarili svoj vekovni nacionalni cilj- stvaranje Repoublike Srpske, ali taj cilj se ne može ostvariti, ako ne obnovimo svoju srpsku aristokratiju, koja je plodnosni temelj svakog naroda", izgovorio je Radovan Karadžić.

"Hrvati su obnovili svoje povjesne županije i utemeljili su ishodište svog opstanka, koji u svom daljem razvitku zahtjeva stvaranje hrvatskih bogataša, koji treba da vode hrvatski narod u budućnost", izjavio je Jadranko Prlić.

I one u suštini otkrivaju stvarne uzroke rata, a to je nacionalno razdvajanje u korist stvaranja nacionalnih država sa nacionalnom elitom,čiji je osnovni moto jedan narod-jedan jezik-jedna vjera-jedna partija-jedan vođa. Nažalost narodi BiH to nisu shvatili, već su svi poletili da izaberu svoje, a ne one koji su težili i danas teže normalnom društvu sa jednakim šansama za sve. Sada je elita stvorena i nije luda praviti rat, jer rat isključivo njoj donosi ekonomsku štetu. Svjestan sam da je teško shvatiti i jednom i drugom i trećem narodu da je bio samo topovsko meso za svoje politčke elite.
exliberal-ex

#2605 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

Nebitan32 wrote:
Ima li ovde moderacije?
Jesi li musko ili obicni haubicar koji puca iz zaklona? Stari 'erojski srpski obicaj.

Bolje ti je idi i bori se za bolju srpsku proslosti na temama koje su vezane za zlocine u Visegradu, cetnicke trojke po Prijedoru i srpsko izivljavanje nad djecom u Konjevic Polju. Tu si dobro uhodan.

A za to prvo sto pitas. Mogu da ti objasnim na kojoj sam razini i u uzivo. Nije problem.

Nebitan

ako si tako zajeban sto se neudruzis sa jos par patrijota pa neoslobodite I zadnji pedalj drzave ...lako je virtuelnim k...m mlatit po gloginjama

Imam osjecaj da si ti daleko od Bosne...kad svi dole slave novu godinu ti kuckas kad I ja...znaci dobrih par sati razlike...
Ludzak

#2606 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ludzak »

Zar je rat prestao??
Koliko ja znam rat i dalje traje, i nikad se nije zaustavio. :!:
kosava

#2607 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

kongres wrote:Postavljam pitanje -koliko ucesnika ove teme zna rastaviti AK 47(nije bilo druge 1992 godine osim M48,nesto PAP-ovki takodje 7,62 te ostalog naoruzanja mahom lovackog i oruzja kratke cijevi)-ali eto.Kako se npr. aktivira tromblon-neki su u neznanju rahmet im dusi pokusali ispaliti tromblon bojevim metkom.Kako se usmjerava vatra MB odjeljenja voda baterije diviziona-kako se upravlja i komanduje vatrom-kako se........hebi ga nema to za naucit u sveckim skolama.Bazicna stvar odjeljenje u napadu i obrani-preporucujem kratak kurs kod HEROJA NASERA ORICA-on ce najbolje objasniti strategiju i taktiku-puska tebi puska njima -pa ko prezivi 8)
Pa vjerovatno vecina bar nas u dijaspori jer mi smo ti mahom bivsi pripadnici ARMIJE Republike Bosne i Hercegovine .
Nije u neznanju nego u zurbi , adrenalin , strah i desi se . Nauci se i do bataljona u napadu i bataljon u odbrani za manje od 8 sedmica najveceg tokmaka , nesekiraj se zato se upari stari borac i guster da mu stara kuka bude mentor . :wink:
kosava

#2608 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

exliberal-ex wrote:
Nebitan32 wrote:
Ima li ovde moderacije?

Nebitan

ako si tako zajeban sto se neudruzis sa jos par patrijota pa neoslobodite I zadnji pedalj drzave ...lako je virtuelnim k...m mlatit po gloginjama

Imam osjecaj da si ti daleko od Bosne...kad svi dole slave novu godinu ti kuckas kad I ja...znaci dobrih par sati razlike...
Ne sekiraj se kanadjanine , i to ce doci na red . :wink:
Aspekt

#2609 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Basvod wrote:Nisam rekao mrtvih Srba nego četnika, Srbi kao narod su zadužili i Hrvate i Bošnjake jer kada su mogli napraviti Veliku Srbiju, oni su odbacili bolesnog Dražu i uprkos Jasenovcu prihvatili koncept suživota i ravnopravnosti. Bosna i Hercegovina je i srpska zemlja i niko nema pravo ograničavati srpstvo samo na komad njene teritorije. Meni je BiH bitna zbog te ideje suživota, to je vrijednost u čiju se odbranu isplati žrtvovati vrijeme, lovu ili život, a šovinistička potreba za zidovima, za segregacijom i podjelama je prljava ideja za koju se ne isplati potrošiti ni sekundu naše ionako kratke egzistencije na ovoj planeti.

To što se određenu političku ideju uspjelo nametnuti kao ispravnu većem dijelu nekog naroda ne znači da je ta ideja ispravna i da istu treba tolerisati, uvažavanje Srba ne bi trebalo da vodi ograničavanju Srba samo na dio BiH, uvažavanje Srba je odbrana srpstva na tlu čitave BiH.
Mislis Srbina ces nazvati
Cetnikom
i na taj nacin ces lakse psiholski prelomiti da ga ubijes? Ja ne bih rekao da je npr. Dodik Cetnik i da su njegovi glasaci Cetnici ili da su glasaci SDSa svi mahom Cetnici. Al da ne vole BiH i da bi je sutra rascjepali... racjepali bi je.
Srbi koji su odbacili Drazu i stvorili (ispostavilo se gresku zvanu) SFRJ su danas mahom pod zemljom. Ne znam kakve to ima veze sa danasnjom generacijom Srba i danasnjim prilikama. Poenta je da si ti nekoliko puta jasno napisao da si spreman ubijati Srbe ukoliko ugroze tvoju BiH. To je ok i razumljivo, svaki lojalan gradjanin bi trebao biti spreman na odbranu drzave ali mani se patetike jer zvuci ocajno multietnicki i krajnje licemjerno.
[/quote]

Dobro sto je tekst konfuzan i sto dragi bog ne moze razumjeti ovu gomilu i hrpu nabacanih rijeci s brda i sa dola , ali svaki, ma bas svaki put, smrdljivi cetnik pise velikim slovom :? :cry: :lol: Koliku ljubav mozes imati i koliku koncentraciju da to govno to smece cetnik pises sa velikim slovom .
ps Meni je tito bog i bih mi je allah pa u brzini lupam malim slovima ( bas me briga ) a on meni cetnik sa velikim C :evil: :twisted:
Aspekt

#2610 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Exliberal -ex
Nebitan

Kakve to veze ima ? Eto ti kucas iz Kanade i mislis da rata nece biti jer si ti u Kanadi i rat ne moze bez tebe proci . 92 godine kada si imao tenk bio si za rat i unististenje BiH jer si bio jak , arogantan i niko kao ti . Ostvario si cilj ( genocidna rs ) i sada mislis da neko treba se pomiri s tim jer rat nije u modi . nije rat bio u modi ni 92 ali ste klali ljude kao stoku jer ste imali izbezumljen nenaourzan narod za omiljenu razonodu . Klanje . 92 95 nije bio rat nego klanje komsija , prijatelja , nastavnika , kumova ....
Helikopter

#2611 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Helikopter »

Sto ljudi kazu: ljudska pamet je ogranicena a ljudske gluposti su neogranicene :(
Aspekt

#2612 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Valter79 wrote:
ki porriju zastupaju :D , ne ratuju ako pred sobom imaju naoruzanog protivnika. :D Nego, kad ce referendum, nije vas valjda prpa, sa cim cete pred Milosa jadni ne bili.:D

Sa ispisanom granicom srbin ide pred Miloša.
Znaš li kojom granicom ?[/quote]
Pa ne znaš ni ti bog ti pamet prosvjetlio...jedina tvorevina na tlu Evrope kojoj se ne znaju granice već se onako uopćeno naziva srbijica..ma šta god to značilo[/quote]
To je GRANICA između mene i tebe, između Nas i Vas. I tu granicu nemogu izbrisati ni beskonačno vreme ni sve sile ovozemaljske. Ta granica ostaje i nepomičana je dok je sveta i veka.

http://m.youtube.com/watch?v=S-wORUegR9w[/quote]
[/quote]

Majko mila koji bolesnici
Tietje24322

#2613 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Sjoooo... Da ste vidijeli rata ovdje.... :D
Aspekt

#2614 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

madner wrote:Lekcija do sutra: Jogurt revolucija.
Haj nesto konkretno i od tebe :-D Ja shvatio , ko nije nek se smije :)
exliberal-ex

#2615 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

Aspekt wrote:Exliberal -ex
Nebitan

Kakve to veze ima ? Eto ti kucas iz Kanade i mislis da rata nece biti jer si ti u Kanadi i rat ne moze bez tebe proci . 92 godine kada si imao tenk bio si za rat i unististenje BiH jer si bio jak , arogantan i niko kao ti . Ostvario si cilj ( genocidna rs ) i sada mislis da neko treba se pomiri s tim jer rat nije u modi . nije rat bio u modi ni 92 ali ste klali ljude kao stoku jer ste imali izbezumljen nenaourzan narod za omiljenu razonodu . Klanje . 92 95 nije bio rat nego klanje komsija , prijatelja , nastavnika , kumova ....
eto nek si me prozvao....znas me ko sam I gdje sam bio, koji sam tenk zaduzio, sa kojeg polozaja sam pucao...kako sam jak bio....e balavac jedan ...jesam ostvario sam svoj cilj, ostao sam covjek iako su me heroji i patrioti kao ti marisali i ubijali familiju po sarajevu samo sto su se drugacije zvali, sto smo starosjedioci .
sto su me patriote ko ti mobilisali I odveli na polozaje odakle su oni pobjegli kad je pocela prava frtutma a onda se oni sklonili po komandama,...istaknute pobjede su izvojevali kad sy upadali I pljackali po gradu napustene stanove ili kad se svercovala humanitarna ...podsjecas me na jednog kojeg sam sreo u hrasnici kad sam se vracao sa treskavice, u povratku stao da kupim nesto hrane I flasku stock84....i lola kaze kakav si ti musliman kad pijes...kakav si ti kad prodajes...jel onda djaba...uze pare i usuti ko picka...a obucen bolje nego ja sto sam sa polozaja dosao...al to nije vazno . vazno je kad neko ustane I kaze nesto sto neodgovara kvazi patriotama, internet junosama onda je neprijatelj...ako je tako onda mi je drago sto sam neprijatelj...

eto vas par mudonja, ti, nebitan, kosava....155...moze I skijas I naravno seln I zavrzlama ko politicki komesari navalite....srbi I hrvati su pickice, hrabri samo kad treba nejake napadat.....ajde navalite sta cekate.... :zzzz: :zzzz:
Aspekt

#2616 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

_mufljuz_ wrote:hakije su nas i kostale i jebale
SDA chetnici
kongres

#2617 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kongres »

kosava wrote:
Pa vjerovatno vecina bar nas u dijaspori jer mi smo ti mahom bivsi pripadnici ARMIJE Republike Bosne i Hercegovine .
Nije u neznanju nego u zurbi , adrenalin , strah i desi se . Nauci se i do bataljona u napadu i bataljon u odbrani za manje od 8 sedmica najveceg tokmaka , nesekiraj se zato se upari stari borac i guster da mu stara kuka bude mentor . :wink:
Rame uz rame-na desetinu jedna puska-ko pogine slijedeci uzima pa naprijed-znamo mi to brate iz iskustva 8)
Aspekt

#2618 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Exliberal ex je napisao
eto nek si me prozvao....znas me ko sam I gdje sam bio, koji sam tenk zaduzio, sa kojeg polozaja sam pucao...kako sam jak bio....e balavac jedan ...jesam ostvario sam svoj cilj, ostao sam covjek iako su me heroji i patrioti kao ti
marisali i ubijali familiju po sarajevu samo sto su se drugacije zvali, sto smo starosjedioci .
sto su me patriote ko ti mobilisali I odveli na polozaje odakle su oni pobjegli kad je pocela prava frtutma a onda se oni sklonili po komandama,...istaknute pobjede su izvojevali kad sy upadali I pljackali po gradu napustene stanove ili kad se svercovala humanitarna ...podsjecas me na jednog kojeg sam sreo u hrasnici kad sam se vracao sa treskavice, u povratku stao da kupim nesto hrane I flasku stock84....i lola kaze kakav si ti musliman kad pijes...kakav si ti kad prodajes...jel onda djaba...uze pare i usuti ko picka...a obucen bolje nego ja sto sam sa polozaja dosao...al to nije vazno . vazno je kad neko ustane I kaze nesto sto neodgovara kvazi patriotama, internet junosama onda je neprijatelj...ako je tako onda mi je drago sto sam neprijatelj...

eto vas par mudonja, ti, nebitan, kosava....155...moze I skijas I naravno seln I zavrzlama ko politicki komesari navalite....srbi I hrvati su pickice, hrabri samo kad treba nejake napadat.....ajde navalite sta cekate...
LAZES !!!! I to ne malo nego debelo ! Samo slovo dokkazi od ovog napisanog napravicu harakiri . Lazes !!!!!!!!!!!!!!!Cuj ubijali ti familiju u Sarajevu zbog imena ? Koju familiju ? Oca mater , brata sestru , .....zbog imena Lazes lazove
Skijaš

#2619 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Nebitan32 wrote:
Skijaš wrote:Ti bi, prije nego što si Bošnjak, Srbin ili Hrvat, trebao biti čovjek. A ti to očigledno nisi. Mislim, koliko bolestan trebaš biti da bi nevolju bilo kojeg naroda prihvatio kao nešto na čemu se gradi budućnost ?
Kao i mnogi drugi imam FB profil i evo da pregledam iz kojih drzava imam prijatelje : Francuska, Belgija, Nizozemska, Njemacka, Izrael, Singapor, Kina, Japan, SAD, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Mexiko, Bugarska, Maroko, Italija, Slovacka, Kamerun, Obala Slonovace, Ruanda, Rusija, Alzir i Rumunija. I ne radi se o nasim ljudima vec o domorodcima iz tih drzava. U takvoj sam situaciji da svakodnevno komuniciram sa ljudima iz raznih krajeva i koristim svakodnevno vise jezika. U biti najmanje se druzim s ljudim iz Bosne i rekao bih da je moje okruzenje 99% druge nacije a 1% iz Bosne.

Mislim da shvatas poentu. Je li neko crnac, bijelac, protestant peto ili deveto me ne zanima ni 1%. Nemam nikakav problem s tim. Ako ti jos bolje mogu ucarati sliku onda ti mogu reci da sam kum jednom crncu koji je tvrdokorni katolik.

Ali ako ima narod s kojim ne zelim imati apsolutno nista onda su to srbi. Toliko njhovo divljastvo i ludilo ispoljeno kroz generacije i cemu nema niti ce ikad biti kraja ne ostavlja mjesta bilo kakvom kompromisu i razumu. I sam sam zivi svjedok tog njihovog krvolocnog nagona kojeg se oni niti mogu niti zele rjesiti. To je njihovo prirodno stanje. Danas u kostimu i nastavnik sutra u cetnickoj odori a prekosutra opet nastavnik i tako iz generacije u generaciju. Presvlace se iz jednog u drugi kao kameleoni.

Hrvatski model rjesavanja srpskog pitanja je jedini model. Drugog nema. Ovaj pjesmuljak to ukratko i opisuje. Nikad nece biti napredak dok se to ne postigne. A kasnije neka rade u Srbiji sto god zele. To me ne zanima ni najmanje.

Sve dok se to ne desi, gusit cete se u govnima sa laktaskim bivolima, crkvama po prvatnim dvoristima i uskoro cetnickom ikonografijom iznad Sarajeva. I naravno imat cemo i domaci olos a la lagumdzija, tihic i slicni koji ce profitirati u tom haosu.
Ne interesuje me opravdanje za tvoj šovinizam, opravdanje ima i svako ulojeno tele na Ravnoj Gori pa to ne igra ulogu. Vi ste bolesna sorta a običnom čovjeku će biti lakše tek kada se nađe dovoljno hrabrih koji će vam bez oklijevanja reći da ste bolesni.
Skijaš

#2620 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

exliberal-ex wrote:eto vas par mudonja, ti, nebitan, kosava....155...moze I skijas I naravno seln I zavrzlama ko politicki komesari navalite....srbi I hrvati su pickice, hrabri samo kad treba nejake napadat.....ajde navalite sta cekate.... :zzzz: :zzzz:
Neće Skijaš, ja znam šta je rat i meni se ne ratuje. Već sam nekoliko puta rekao, ne vidim problem u postojećem ustavnom okviru sa dva multietnička entiteta a rat kao opciju vidim samo u slučaju Dodikove pobune. Zašto ti je to problem ?
kosava

#2621 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Ex- Exalibur cuj mobilisali te zar ti nisi pisao da si dobrovoljno se javljo a eto zle komsije dijele puske a tebi nisu htjeli dati jer nisi Musliman ? :lol: :lol: Hajde bolan pa u mojoj mahali ko god se pojavio '92 da se bori bio je isto docekan jal Marko jal Mujo nije se nama promjenilo misljenje o ljudima sa kojim smo odrasli i zivjeli jer ih je raso pisopija svrsto u "svoje "
stiv33

#2622 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by stiv33 »

exliberal-ex wrote:eto vas par mudonja, ti, nebitan, kosava....155...moze I skijas I naravno seln I zavrzlama ko politicki komesari navalite....srbi I hrvati su pickice, hrabri samo kad treba nejake napadat.....ajde navalite sta cekate.... :zzzz: :zzzz:
jes' vala hrvati su praktički goloruki napali JNA (ako zanemarimo one slovenačke čarke) još dok je vaš alija govorio da ovo nije vaš rat (što mu i ne zamjeram jer i bošnjaci su bili razoružani).
:D
Basvod

#2623 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Skijaš wrote:
Nebitan32 wrote:
Skijaš wrote:Ti bi, prije nego što si Bošnjak, Srbin ili Hrvat, trebao biti čovjek. A ti to očigledno nisi. Mislim, koliko bolestan trebaš biti da bi nevolju bilo kojeg naroda prihvatio kao nešto na čemu se gradi budućnost ?
Kao i mnogi drugi imam FB profil i evo da pregledam iz kojih drzava imam prijatelje : Francuska, Belgija, Nizozemska, Njemacka, Izrael, Singapor, Kina, Japan, SAD, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Mexiko, Bugarska, Maroko, Italija, Slovacka, Kamerun, Obala Slonovace, Ruanda, Rusija, Alzir i Rumunija. I ne radi se o nasim ljudima vec o domorodcima iz tih drzava. U takvoj sam situaciji da svakodnevno komuniciram sa ljudima iz raznih krajeva i koristim svakodnevno vise jezika. U biti najmanje se druzim s ljudim iz Bosne i rekao bih da je moje okruzenje 99% druge nacije a 1% iz Bosne.

Mislim da shvatas poentu. Je li neko crnac, bijelac, protestant peto ili deveto me ne zanima ni 1%. Nemam nikakav problem s tim. Ako ti jos bolje mogu ucarati sliku onda ti mogu reci da sam kum jednom crncu koji je tvrdokorni katolik.

Ali ako ima narod s kojim ne zelim imati apsolutno nista onda su to srbi. Toliko njhovo divljastvo i ludilo ispoljeno kroz generacije i cemu nema niti ce ikad biti kraja ne ostavlja mjesta bilo kakvom kompromisu i razumu. I sam sam zivi svjedok tog njihovog krvolocnog nagona kojeg se oni niti mogu niti zele rjesiti. To je njihovo prirodno stanje. Danas u kostimu i nastavnik sutra u cetnickoj odori a prekosutra opet nastavnik i tako iz generacije u generaciju. Presvlace se iz jednog u drugi kao kameleoni.

Hrvatski model rjesavanja srpskog pitanja je jedini model. Drugog nema. Ovaj pjesmuljak to ukratko i opisuje. Nikad nece biti napredak dok se to ne postigne. A kasnije neka rade u Srbiji sto god zele. To me ne zanima ni najmanje.

Sve dok se to ne desi, gusit cete se u govnima sa laktaskim bivolima, crkvama po prvatnim dvoristima i uskoro cetnickom ikonografijom iznad Sarajeva. I naravno imat cemo i domaci olos a la lagumdzija, tihic i slicni koji ce profitirati u tom haosu.
Ne interesuje me opravdanje za tvoj šovinizam, opravdanje ima i svako ulojeno tele na Ravnoj Gori pa to ne igra ulogu. Vi ste bolesna sorta a običnom čovjeku će biti lakše tek kada se nađe dovoljno hrabrih koji će vam bez oklijevanja reći da ste bolesni.
Ako te ne interesuje njegovo opravdanje za sovinizam... zasto uporno objasnjavas kako i pod kojim uslovima ces krenuti u ubijanje Srba? On je mozda sovinista a mozda i nije al ti se uporno hvalis kako si potencijalni ubica.
Odmakni se sa strane pa razmisli... da li je bolesnije propagirati sovinizam ili ubistva?
dudlov

#2624 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

Kako sada stvari stoje, niko nikoga neće ubijati.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
angrybird

#2625 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by angrybird »

da će sukoba biti, hoće sigurno ali ne oružanih/ratnih
mislim da će biti masovnih prosvjeda, ali poznavajući naš narod i našu lijenost neće to dugo trajati

rata neće biti i ne smije, ne smijemo kao građani uopće o tome razmišljati
neki dan sam sa drugovima pričao o ovakvoj temi i svi su mišljenja da bi u slučaju rata otišli, ne bi ni pokušali otići na liniju, a u društvu su pored mene (Hrvata) bili i Bošnjaci i Srbi

hoću reći, mladi smo ljudi koji samo želimo napredak, svjesni smo da nam rat ne treba i da kada bi izbio rat, ne bismo se borili za svoj narod nego za prodane političke duše - za pojedince
ovo kažem da ne bi ispalo da u BiH živi ''dezerterska omladina'' nego pametni ljudi koji su svjesni za koga bi ratovali
meni osobno ne pada na pamet da se borim za kojekakve političare koji nisu 20 godina bili u stanju BiH dovesti na slijedeću stepenicu nego naprotiv, otišli smo 10 stepenica unazad
imam prijatelje i Bošnjake i Srbe, ne bih mogao zamisliti da pucam na njih, njihove roditelje, braću, sestre...a naročito kada smislim da sam do jučer sa njima sjedio na piću, na predavanjima, u kinu i sl.

''Svatko kome je stalo do Bosne i Hercegovine uzet će oružje i braniti državu ukoliko bi se Republika Srpska pokušala od nje otcjepiti'' - Željko Komšić

ja da za njega ratujem? da ukrade još koji milion od donacija koje bi navukao u ovu ionako napaćenu državu?
narodi u BiH da su normalni trebali su tražiti njegovu smjenu iste sekunde kada je dotični dao ovu izjavu i ustrajati u svome zahtjevu sve dok dotični ne ostane na ulici, bez svoje vile, kuće na moru, na bjelašnici, bez mercedesa...

sve u svemu, narod postaje sve svjesniji da BiH ovako dalje ne može, a pitanje vremena je kada ćemo uzeti stvar u svoje ruke
da li da se mirno dogovorimo i svi zajedno podijelimo BiH, ili uspostavimo konfederaciju od tri republike, to sada nije tema
političari nisu svjesni da za njih neće ratovati isti ljudi koji su ratovali 90-ih, nego njihova djeca pa i unuci, a to su danas mladi OBRAZOVANI ljudi, željni napretka, a kojima rat nije nikakve opcija i koji svoje živote ne kane ostavljati na liniji zbog šizofreničnih ideologa jer smo svjesni da je život isuviše vrijedna stvar da bismo ga stavljali na kocku, a kada su političari mogli sve riješiti mirnim putem
isto tako nisu svjesni moći koju imaju ti mladi obrazovani, ali istovremeno izrevoltirani ljudi

JMBG protest je samo dokaz da možemo kada hoćemo, jel' nam na onim protestima bilo bitno tko je Hrvat, Bošnjak, Srbin? Imali smo jedan cilj, a to je natjerati političare da rade, jesmo li uspjeli? NISMO, jer smo stali kada smo to najmanje smjeli
JMBG problem nije bio jedini problem koji nas je mučio, oni protesti su se trebali nastaviti, a nastavit će se kad tad i bit će nasilni, palit će se, razbijati, ali sav bijes će biti usmjeren prema političarima

BIT ĆE RATA A RATOVAT ĆE NAROD PROTIV POLITIČARA

a na vama, Dragi Narode je da odlučite tko će pobijediti?!
Locked