BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
dezurni_ucenik
#2601 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
I jedna tuzna cinjenica.Od Bulenda Biscevica niko nije igrao iz nase lige u prvih 11.
-
Crvena Tifoza
#2602 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
To im je bio "ulet" gostomprimstva.uskrsno_respo wrote:Jao pitanja jeste li zbog utakmice
Jok zbog st.louis cardinalsa su dosli toliki bosanci
- Idemedosumom
#2603 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
spacek wrote:Prije smo se lozili na prijateljske utakmice, gdje smo sebi i drugim dokazivali kako se mozemo nositi sa velikim reprezentacijama, pa nekad i uz dobru igru i izvlacili pristojne rezultate, a onda dodju kvalifikacije i mi cucnemo ko mala djeca gdje nas ukopaju nizerazredne ekipe...Sad je drugacija situacija, jer i mi igramo rezervisano i oslabljeno uz neke takticke zamisli i testiranja protiv najjacih. Jeste da izostaje rezultat...prije bi bili ponosni jer smo se nosili sa argentincima i izgubili 2:0, a danas smo nezadovoljni jer ocekujemo vise i to oslabljeni!
Moze meni pricati ko sta hoce, ali Argentina nije slabija bez Messija, jer se pojedini igraci oslobode - a ovako Messi zna biti i kontraproduktivan - jer se na silu ide preko njega...
Potpisujem svaki poraz u prijateljskim ako cemo iz tih poraza izvuci pouke i uci u bitne meceve mentalno jaci i kvalitetniji.
Ne treba zaboraviti da je sinoc na terenu bilo pregrst mladih igraca: Kolasina 20g, Hajrovic 22g, Pjanic 23g, Bicakcic 23g i Visca 23g....to nije mala stvar za nasu reprezentaciju...i valja to uigrati!
Ja sam i dalje misljenja da Pape u utakmicama protiv jacih protivnika treba odustati od igre sa 2 napadaca, i preci na formaciju 4-5-1 (tacnije 4-2-3-1) sa zadnja 2 vezna!
Ocekujem u narednoj prijateljskoj utakmici na proljece da oproba formaciju:
------------------------------------Begovic------------------------------------
Mujdza-----------------Bicakcic------------Spahic----------------Salihovic
-------------------------Medunjanin---------Kolasinac-----------------------
--------Hajrovic--------------------Pjanic---------------------Lulic----------
--------------------------------------Ibisevic-----------------------------------
Svaka cast Misketu koji moraaaa da sredi formu i kilazu, a posebno Dzeko mora poceti misliti glavom sta zeli u zivotu, jer sjediti na klupi i skupljati minute na kapaljku ne bi trebao biti vrh njegove karijere, pa kad izadje na teren - setka se kako u klubu tako i u repki...je nedopustivo! On je strasan igrac, al vrijeme mu je da se malo trzne i probudi iz sna u koji je upao zadnjih godinu dana...
Ja se slazem da treba isprobati Kolasinca kao def. veznog, ali sam totalno protiv toga da Salihovic bude bek. Momak nije defanzivac, a nije ni u formi. Ovako nesto moze protiv Trinidada i Tobaga, ali protiv ozbiljnih, brzih ekipa bi imali propuh i na toj strani.
Ako Kolasinac bude isao na def. veznog, onda Zukanovica zvati da igra beka lijevog. Isto tako treba zvati Besica, pa sto da ne i tog Cocalica, jer mi ne mozemo igrati protiv jakih protivnika s 4 ofanzivna vezna igraca...
- luckylaka
#2604 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Sad ustao pa pozurio da vidim sta je pijana glava sinoc ovdje pisala
I danas sve svoje potpisujem trijeznom glavom.Ipak je to Argentina i na zalost onih koji su ocekivali 5,6 golova u mrzi Begovica samo zahvaljujuci pristrasnom sudiji primili smo i ta dva.Prvi go je visoko podignuta noga kod tamo nekog Ar.igraca,zatim ne svirana ruka od strane Ar.beka u 16 i jos par sumnjivih situacija.Onaj ko hoce naci manu ovoj reprezentaciji nacice je i da smo pobijedili,njima je bitna kritika.Igra osrednja moglo je i bolje ali eto,,Klikerusa,,objasnila sta i kako.Malo vise se dernecilo sa rajom ,,Halal osum,.Kritike na racun Vrsajevica i Sunjica na zalost uvijek dolaze od istih vjerovatno od onih koji bi u Brazil da poguraju Cocalica i ekipu.Javljate se na pogresnu adresu imate selektora njemu se obratite.Mi smo uspjeli svoje ubaciti u reprezentaciju(jeste bilo malo teze ali isplatilo se
)vasa propaganda malo slabije to radi.Jos da ponovim .Sa Mujdzom,Lulicem,Pandzom,Vranjesem bicemo 50% jaci.
P.S.Koliko sam sinoc nacuo Ameri poslali ponudu za prijateljsku 15.marta 2014,mozda opet St.Louis ABD
-
klikerusa
#2605 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
jesi li to pricao sa Hajrom policajcem? On je haman sve prokuzio prateci igrace i strucni stab zadnjih 3-4 danaluckylaka wrote: P.S.Koliko sam sinoc nacuo Ameri poslali ponudu za prijateljsku 15.marta 2014,mozda opet St.Louis ABD
- fantom slobode
#2606 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Pripreme za Brazil su pocele, Susic, tim i savez su mogli dosta toga da zakljuce iz utakmice sa Argentinom. Veseli me sto Ivica Osim ima svoj udio u pripremama, a nadam se i nasi ostali strucnjaci mogu na pravi nacin da potpomognu Papetu da postigne maksimum sa ovim timom, ovom zlatnom generacijom bh fudbala. Ivica ima iskustvo SP-a, svojevremeno ga je zavrsio sa Argentinom (kakav je tim tad vodio, sjetimo se).
Svi igraci moraju da poboljsaju svoju fizicku spremu, posebno Misimovic i ostatak veznog reda, kao i Dzeko. Motivacije ima, momci su ok, savez radi kako treba. Mozda do proljeca se nadje jos koji talentovan igrac (Kolasinac, Bicakcic, Hajrovic
), jedino Svrsko zapinje...slab mu centarsut...zna Pape sta radi i sto je Svrsko tu i do kada. Mislim da nam treba jedno dobro agresivno napadacko desno krilo. Vise snage u nogama, donosi i vecu pokretljivost, a nasi imaju potez koji moze da iznenadi. Znamo igrati protiv bunkera, znamo i okrenuti rezultat kad je to potrebno, nadam se da ce nastup na SP-u pokazati da ovaj tim nije slucajno tamo. A nije sigurno, oni su to izborili dobrom igrom i rezultatima. Veliki je to uspjeh sviju. Protiv recimo 10 velikih tesko i ja sam misljenja da onda treba igrati sa jednim spicom, svi ostali su pobjedivi na nacin koji se do sada igralo.
Svi igraci moraju da poboljsaju svoju fizicku spremu, posebno Misimovic i ostatak veznog reda, kao i Dzeko. Motivacije ima, momci su ok, savez radi kako treba. Mozda do proljeca se nadje jos koji talentovan igrac (Kolasinac, Bicakcic, Hajrovic
- limeni
#2607 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
ne zelim reci da se uvijek moramo prilagoditi protivniku, ali primjer evolucije pokazuje da su samo oni prezivjeli sto su se znali snaci najbolje. mi bi trebali protiv ekipa koji nisu jaci za klasu od nas igrati naravno nasu igru, uz veliki posjed lopte i dva napadaca, miske i pjanic naravno mogu zajedno. to su po mom misljenju honduras, alzir, iran ili svicarska. sta fali napraviti bunker ako igramo protiv spanije ili brazila, znaci samo jedan napadac i jedan playmaker uz dva defanzivna vezna. siguran sam da bi se tako bolje snasli nego ovako ofanzivno.
ipak ne treba shvatit previse tragicno ovo jutros, ipak je bila samo prijateljska nas let za brazil je vec siguran.
nek se brinu ovi sto igraju veceras
ipak ne treba shvatit previse tragicno ovo jutros, ipak je bila samo prijateljska nas let za brazil je vec siguran.
nek se brinu ovi sto igraju veceras
- luckylaka
#2608 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Jesi li ti ono mene pivom okupao,jos neka jeftina piva i danas se cujem na nju.Isto presao sa 503 kod Atlanta momaka(momci su haos)Poslije utakmice policija ih je cekala da navodno privedu jednog od njih koji je policajca pogodio pivskom flasom premda flasa nije bacena od njih.Ne znam sta je bilo.klikerusa wrote:jesi li to pricao sa Hajrom policajcem? On je haman sve prokuzio prateci igrace i strucni stab zadnjih 3-4 danaluckylaka wrote: P.S.Koliko sam sinoc nacuo Ameri poslali ponudu za prijateljsku 15.marta 2014,mozda opet St.Louis ABD
-
klikerusa
#2609 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Ja da pijem pivu, ne bi bila jeftina, mada doduse ne znam da je bilo jeftine pive na stadionu.luckylaka wrote:Jesi li ti ono mene pivom okupao,jos neka jeftina piva i danas se cujem na nju.Isto presao sa 503 kod Atlanta momaka(momci su haos)Poslije utakmice policija ih je cekala da navodno privedu jednog od njih koji je policajca pogodio pivskom flasom premda flasa nije bacena od njih.Ne znam sta je bilo.klikerusa wrote:jesi li to pricao sa Hajrom policajcem? On je haman sve prokuzio prateci igrace i strucni stab zadnjih 3-4 danaluckylaka wrote: P.S.Koliko sam sinoc nacuo Ameri poslali ponudu za prijateljsku 15.marta 2014,mozda opet St.Louis ABD
Al dobar je bio vodja kad kaze "Hajde da okrenemo ledja i navijamo da se zna da smo bili tu"
-
Tuzla111
#2610 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Pametno zboris mladicu.Idemedosumom wrote:Ovo nam je doslo kao jedno lijepo prizemljenje. Ohanite malo s kritikama, nasi su se ocito cuvali od povreda, a da se radilo o takmicarskoj utakmici na SP, Pape bi sigurno drugacije postavio taktiku!
Drago mi je sto je Visca pokazao veliki trud i veliku zelju, ako pređe u kakav dobar klub i nastavi na sebi raditi, od njega cemo imat jednog kvalitetnog reprezentativca!
Ovdje mnogi govore kako bi oni Kolasinca na zadnjeg veznog a Salihovica na beka... Ne slazem se, Salihovic ne zna obavljati defanzivne zadatke, bio bi propuh i na toj strani... Usput, mi ne znamo da li bi se Kolasinac onako dobro pokazao na poziciji def. veznog, treba to tek probati... Ja mislim da je Besic protiv Meksika pokazao slican kvalitet na poziciji def. veznog kao Seo na beku sinoc, nije mi jasno zasto se tog momka vise ne zove...
Desna strana pretstavlja veliki problem kada Mujdze nema tu, da hoce jos kakav dobar mladi igrac izronut![]()
S ovakvim sastavom, uz malo srece, mislim da bismo dogurali do knock-out faze:
--------------------------Begovic-------------------------
Mujdza--------Bicakcic--------Spahic--------Kolasinac
-----------------M.Besic------Medunjanin---------------
Hajrovic----------------Pjanic---------------------Lulic
--------------------------Dzeko----------------------------
Hajrovic da igra ulogu pravog desnog krila, koji se kao lijevak povremeni izvlaci prema sredini i ostavlja prostora Mujdzi. Protiv nesto slabijih protivnika moze Ibisevic umjesto Mede.
Nazalost, koliko god volim Ibisevica moram priznati da smo imali bolje rezultate sa formacijom 4-5-1.
mozda ne bi bilo lose i davati priliku u pocetnoj Ibisevicu kad Dzeko ne zeli da igra.
A definitivno hajrovicu, Besicu i co treba se dati prilika od pocetka jer su ljudi zasluzili. Molili smo ih da igraju za nas a sad im ne damo priliku koju zasluzuju.
Kako ce nam tek Rahimic dobro da dodje od 65minute umjesto Besica kad vodimo i cuvamo rezultat.
- shalla
#2611 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Izvini, da te priupitam, a koje si to igrače ti ubacio u reprezentaciju tj. koje igrače si ti kao protežirao ovdje??????luckylaka wrote:Kritike na racun Vrsajevica i Sunjica na zalost uvijek dolaze od istih vjerovatno od onih koji bi u Brazil da poguraju Cocalica i ekipu.Javljate se na pogresnu adresu imate selektora njemu se obratite.Mi smo uspjeli svoje ubaciti u reprezentaciju(jeste bilo malo teze ali isplatilo se)vasa propaganda malo slabije to radi.
Koliko se mogu ovako na prvu sjetiti:
- Jebavao si Begi od-do, zvao ga kanađaninom, govorio da mu treba zviždati čak i ako nekad zaigra za BiH;
- Sa Zukanovićem si se šprdao od onog momenta kad je prvi put pomenut ovdje pa do trenutka kad ga je Pape pozvao;
- Kolašinca si ismijavao tj. čitavo ti je vrijeme bilo slatko ono selektorovo "neka krene da može stići pješke na vrijeme";
Pitam se kako te više nije stid tvojih godina, trolaš ovaj forum 2 godine i jebeš nas u zdrav mozak sa postavljanjem tabela i 46 smajlija po postu i apsolutno svaki pokušaj argumentovane kritike pokušavaš da zatomiš nekim infantilnim postovima tipa "PAPE tako rek'o, obratite se PAPETU" i sl...
Ne mogu majke mi više da šutim, vrijeđa mi inteligenciju tvoj način komuniciranja ovdje na forumu. Ugledaj se na Ježa, northa, LSD-a i još par likova za koje se eto može reći da brane Papeta ali su itekako svjesni propusta i grešaka. Prvi put sam reagovao na tvoje postove još poslije one utakmice sa Mexicom kad si ti napisao nešto poput "super sam se proveo, atmosfera je bila super i sve je drugo nebitno"...
Jebo me svak' ako neću sjesti potrošiti jedan vikend i naći sve tvoje postove gdje omalovažavaš neke od igrača koji su ti sad kao neizostavni i još kažeš ti ih progurao (prvenstveno tu mislim na Begovića i Zukanovića)
-
klikerusa
#2612 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Ove dvije sam uspio ugrabiti prije nego mi je nestalo baterijeluckylaka wrote:Jesi li ti ono mene pivom okupao,jos neka jeftina piva i danas se cujem na nju.Isto presao sa 503 kod Atlanta momaka(momci su haos)Poslije utakmice policija ih je cekala da navodno privedu jednog od njih koji je policajca pogodio pivskom flasom premda flasa nije bacena od njih.Ne znam sta je bilo.klikerusa wrote:jesi li to pricao sa Hajrom policajcem? On je haman sve prokuzio prateci igrace i strucni stab zadnjih 3-4 danaluckylaka wrote: P.S.Koliko sam sinoc nacuo Ameri poslali ponudu za prijateljsku 15.marta 2014,mozda opet St.Louis ABD

- gnjev
#2613 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Džeko je reprezentacija
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
ticoroman
#2614 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Nije valjda da nema snimak utakmice da se skine? Nisam mogao gledati utakmicu. A ne mogu da nađem snimak. 
- luckylaka
#2615 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Prvo ne volim nikada nikome govoriti da laze jer mi je to nekako prostacki ali tebi moram reci lazes brate i dobro lazes.I lazes za Begovica i Zahirivica i Kolasinca znaci jednostavno izmisljas i nemoj se baviti sa mnom ovdje na forumu nisam ja tema.I jos cu 1000 puta postaviti tabelu ovdje 1000 smajlica sve dok to mederator ne kaze da ne moze.Ustvari ko si uopste ti da mi drzis predavanja.Na zalost neces naci moje postove jer ces ici na ignore listu .Drugo ,Ne mislim glavom ni postovanog,,Jesa,,..Lsd,,,,Northa,,nego svojom i kada se ovaj portal bude zvao S.Korea ili Koreja onda ce mi neko moci reci sta cu pisati i kako misliti .Do tada Poz.i jednostavno postoji rjesenje,,Za sve kojima se ne citaju moji postovi ili zaobidji ili na ,,ignore,,i rijesio si svoj problemshalla wrote:Izvini, da te priupitam, a koje si to igrače ti ubacio u reprezentaciju tj. koje igrače si ti kao protežirao ovdje??????luckylaka wrote:Kritike na racun Vrsajevica i Sunjica na zalost uvijek dolaze od istih vjerovatno od onih koji bi u Brazil da poguraju Cocalica i ekipu.Javljate se na pogresnu adresu imate selektora njemu se obratite.Mi smo uspjeli svoje ubaciti u reprezentaciju(jeste bilo malo teze ali isplatilo se)vasa propaganda malo slabije to radi.
Koliko se mogu ovako na prvu sjetiti:
- Jebavao si Begi od-do, zvao ga kanađaninom, govorio da mu treba zviždati čak i ako nekad zaigra za BiH;
- Sa Zukanovićem si se šprdao od onog momenta kad je prvi put pomenut ovdje pa do trenutka kad ga je Pape pozvao;
- Kolašinca si ismijavao tj. čitavo ti je vrijeme bilo slatko ono selektorovo "neka krene da može stići pješke na vrijeme";
Pitam se kako te više nije stid tvojih godina, trolaš ovaj forum 2 godine i jebeš nas u zdrav mozak sa postavljanjem tabela i 46 smajlija po postu i apsolutno svaki pokušaj argumentovane kritike pokušavaš da zatomiš nekim infantilnim postovima tipa "PAPE tako rek'o, obratite se PAPETU" i sl...
Ne mogu majke mi više da šutim, vrijeđa mi inteligenciju tvoj način komuniciranja ovdje na forumu. Ugledaj se na Ježa, northa, LSD-a i još par likova za koje se eto može reći da brane Papeta ali su itekako svjesni propusta i grešaka. Prvi put sam reagovao na tvoje postove još poslije one utakmice sa Mexicom kad si ti napisao nešto poput "super sam se proveo, atmosfera je bila super i sve je drugo nebitno"...
Jebo me svak' ako neću sjesti potrošiti jedan vikend i naći sve tvoje postove gdje omalovažavaš neke od igrača koji su ti sad kao neizostavni i još kažeš ti ih progurao (prvenstveno tu mislim na Begovića i Zukanovića)
-
mega_mashcine
#2616 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
bice na face tv vcrs u 20:30 snimak.ticoroman wrote:Nije valjda da nema snimak utakmice da se skine? Nisam mogao gledati utakmicu. A ne mogu da nađem snimak.
- BHF_Manijak
#2617 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Prenocilo se, slegli se utisci. Vidim Laki i dalje jase forum, hajd neka ga.
Ne zabrinjava rezultat, nego igra, odnosno prije bih rekao (ne)zalaganje pojedinih igraca. Argentina nam je dala dva gola, a mogla je konto jos 4-5 da nije Asmira bilo.
Rekao sam to davno, ponovit cu, nazalost mi imamo 3-4 igraca koja su bas svjetska klasa ili barem imaju potencijal da to budu. To su Begovic, Dzeko, Pjanic, a evo sad i Kolasinac. Spahic, Lulic, Ibisevic, Salihovic slijede odmah iza, ali nisu po meni u kategoriji ovih gore spomenutih.
Eh Argentinci imaju vise takvih igraca. Tragikomocno, zalosno, bijedno je bilo gledati duel igraca iz Real Madrida, Di Marije, i s druge strane HNL-ovca u 27. godini, Avdiju Vrsajevica. Znam ja da Avdija nije tu sam sebe stavio, ali brate ne mozes ti sa takvim tipovima parirati jednoj Argentini.
Argentinci su nam pokazali da se ne trebamo bas previse busati u prsa. Sa samom kremom svijeta, dakle sa prvih 7-8 reprezentacija jos ne mozemo igrati ravnopravno.
Ljudi su kvalitetniji i to se iz aviona vidjelo. Takve ekipe mozemo pobjediti jedino kad nam se kompletni dogadjaji iz tog dana poklope. Njih da ne ide, a mi da damo 120%!
I nije tu vise stvar sadasnjih i potencijalnih reprezentativaca. Sinoc je bilo svejedno da li je tu bio Bicakcic, Vrsajevic, Kvrzic ili Cocalic, Mahmutovic ili Besic. Od potencijalnih igraca nemamo nijednog koji je "nova zvijezda u dolasku", pa da ocekujemo od njega cuda, kao recimo sto je Kolasinac, vec su to vecinom igraci, koji i da dodju bili bu tu samo da da popune broj. Realno. Mogu biti tu da donesu osvjezenje, ali ne nuzno i da budu prevaga protiv drugih ekipa.
Takodjer me brine sto mi ulazimo isto u utakmicu i protiv Litvanije i protiv Argentine, odnosno neke jace repke. Selektor je najavljivao da to tako nece biti, medjutim sinoc smo vidjeli da ipak hoce i to je fakat zabrinjavajuce. Nemamo mi kuveta da se sa njima nadigravamo, nazalost.
NE MOZES igrati bez razbijaca/defanzivnog veznog - NE-MO-ZES! Jucer nam je zvizdalo po sredini (ne racunajuci Avdijnu stranu
). Selektor kaze da hoce zadnjeg veznog koji i zna lopte igrati. Pa Safete dragi nismo mi Spanija pa da biramo...
Takodjer igra bez desnog krila i sa Misketom i Pjanicem je ubitacna protiv trkacki izuzetno jakih repki. Pojedu ti te vezne igrace a i da ne osjetis.
I mnogo jaci desni bek od Avdije bio bi na vjetrometini da igra sam po kompletnoj strani, a kamo li limitirani Avdija!
Nadam se da cemo u buducnosti ipak pametnije uci u ovakve utakmice, citaj na SP-u, jer svaki pokusaj nadigravanja i forsiranja "svoje formacije" protiv takvih ekipa bice poguban, realno!
Zadnja linija nam je izuzetno spora, a previsoko stoji, tako da brzaneri kao Argentina to savrseno koriste. Iako selektor konstantno ponavlja da ima brze igrace, ali ipak svi mi imamo svoje oci i vidimo drugacije. Ja bih u nedostatku Mudjze, koji je povrijedjen, igra sa Bicakcicem desno, a u sredini Spaha i Zukanovic, lijevo Kolasinac. Nije ni to Bog zna kakvo rjesenje, jer nije ni Zuka brz igrac. Zato je neophodno da plitko stoje na nasoj polovini.
Rekoh prije utakmice da mi je drago sto u Hoffenheimu guraju Seju na beka, kontam moze se pravo do SP-a tu uigrati, a onda bih njega gurnuo lijevo, a Kolasinca obavezno na zadnjeg veznog, mada Safet od te varijante bjezi k'o djavo od krsta. Hoce covjek nekog ko zna lopte na toj poziciji, a kaze Kolasinac samo zna uklizati i oteti loptu.
Halalit sto oduzih, znam da ce vas vecina preskociti post
ali to je moje neko vidjenje.
Neka ovakvih utakmica, bolje je igrati 5 puta protiv jace ekipe i izgubiti, nego jednom protiv slabe i naguzit ih 5:0. Ovakve utakmice ti ukazu na sve tvoje nedostatke, ali i vise te forsiraju, tako da u tim utakmicama rastes kao igrac. Zato igraci postaju bolji u jacim ligama. Jace tekme, jaci tempo.
Ako dobto uradimo, odnosno selektor, analizu ove tekme, moze se iz nje izvuci itekako velikuh pouka sta treba, a sta ne treba radit. Kako treba, a kako ne terba igrati.
Jos jednom halalit sto ga prekrdasih.
PS Jedino Laki ne vidi da je Avdija najlimitiraniji igrac repke i da je tu zaluto. On o nekakvoj spremi prica, a Avdija jedini u HNL-u igra (pored Kvrzica), dok svi igraci igraju u daleko jacim i fizicki zahtjevnijim ligama!

Ne zabrinjava rezultat, nego igra, odnosno prije bih rekao (ne)zalaganje pojedinih igraca. Argentina nam je dala dva gola, a mogla je konto jos 4-5 da nije Asmira bilo.
Rekao sam to davno, ponovit cu, nazalost mi imamo 3-4 igraca koja su bas svjetska klasa ili barem imaju potencijal da to budu. To su Begovic, Dzeko, Pjanic, a evo sad i Kolasinac. Spahic, Lulic, Ibisevic, Salihovic slijede odmah iza, ali nisu po meni u kategoriji ovih gore spomenutih.
Eh Argentinci imaju vise takvih igraca. Tragikomocno, zalosno, bijedno je bilo gledati duel igraca iz Real Madrida, Di Marije, i s druge strane HNL-ovca u 27. godini, Avdiju Vrsajevica. Znam ja da Avdija nije tu sam sebe stavio, ali brate ne mozes ti sa takvim tipovima parirati jednoj Argentini.
Argentinci su nam pokazali da se ne trebamo bas previse busati u prsa. Sa samom kremom svijeta, dakle sa prvih 7-8 reprezentacija jos ne mozemo igrati ravnopravno.
Ljudi su kvalitetniji i to se iz aviona vidjelo. Takve ekipe mozemo pobjediti jedino kad nam se kompletni dogadjaji iz tog dana poklope. Njih da ne ide, a mi da damo 120%!
I nije tu vise stvar sadasnjih i potencijalnih reprezentativaca. Sinoc je bilo svejedno da li je tu bio Bicakcic, Vrsajevic, Kvrzic ili Cocalic, Mahmutovic ili Besic. Od potencijalnih igraca nemamo nijednog koji je "nova zvijezda u dolasku", pa da ocekujemo od njega cuda, kao recimo sto je Kolasinac, vec su to vecinom igraci, koji i da dodju bili bu tu samo da da popune broj. Realno. Mogu biti tu da donesu osvjezenje, ali ne nuzno i da budu prevaga protiv drugih ekipa.
Takodjer me brine sto mi ulazimo isto u utakmicu i protiv Litvanije i protiv Argentine, odnosno neke jace repke. Selektor je najavljivao da to tako nece biti, medjutim sinoc smo vidjeli da ipak hoce i to je fakat zabrinjavajuce. Nemamo mi kuveta da se sa njima nadigravamo, nazalost.
NE MOZES igrati bez razbijaca/defanzivnog veznog - NE-MO-ZES! Jucer nam je zvizdalo po sredini (ne racunajuci Avdijnu stranu
Takodjer igra bez desnog krila i sa Misketom i Pjanicem je ubitacna protiv trkacki izuzetno jakih repki. Pojedu ti te vezne igrace a i da ne osjetis.
I mnogo jaci desni bek od Avdije bio bi na vjetrometini da igra sam po kompletnoj strani, a kamo li limitirani Avdija!
Nadam se da cemo u buducnosti ipak pametnije uci u ovakve utakmice, citaj na SP-u, jer svaki pokusaj nadigravanja i forsiranja "svoje formacije" protiv takvih ekipa bice poguban, realno!
Zadnja linija nam je izuzetno spora, a previsoko stoji, tako da brzaneri kao Argentina to savrseno koriste. Iako selektor konstantno ponavlja da ima brze igrace, ali ipak svi mi imamo svoje oci i vidimo drugacije. Ja bih u nedostatku Mudjze, koji je povrijedjen, igra sa Bicakcicem desno, a u sredini Spaha i Zukanovic, lijevo Kolasinac. Nije ni to Bog zna kakvo rjesenje, jer nije ni Zuka brz igrac. Zato je neophodno da plitko stoje na nasoj polovini.
Rekoh prije utakmice da mi je drago sto u Hoffenheimu guraju Seju na beka, kontam moze se pravo do SP-a tu uigrati, a onda bih njega gurnuo lijevo, a Kolasinca obavezno na zadnjeg veznog, mada Safet od te varijante bjezi k'o djavo od krsta. Hoce covjek nekog ko zna lopte na toj poziciji, a kaze Kolasinac samo zna uklizati i oteti loptu.
Halalit sto oduzih, znam da ce vas vecina preskociti post
Neka ovakvih utakmica, bolje je igrati 5 puta protiv jace ekipe i izgubiti, nego jednom protiv slabe i naguzit ih 5:0. Ovakve utakmice ti ukazu na sve tvoje nedostatke, ali i vise te forsiraju, tako da u tim utakmicama rastes kao igrac. Zato igraci postaju bolji u jacim ligama. Jace tekme, jaci tempo.
Ako dobto uradimo, odnosno selektor, analizu ove tekme, moze se iz nje izvuci itekako velikuh pouka sta treba, a sta ne treba radit. Kako treba, a kako ne terba igrati.
Jos jednom halalit sto ga prekrdasih.
PS Jedino Laki ne vidi da je Avdija najlimitiraniji igrac repke i da je tu zaluto. On o nekakvoj spremi prica, a Avdija jedini u HNL-u igra (pored Kvrzica), dok svi igraci igraju u daleko jacim i fizicki zahtjevnijim ligama!
- luckylaka
#2618 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
jesi li to pricao sa Hajrom policajcem? On je haman sve prokuzio prateci igrace i strucni stab zadnjih 3-4 dana
[/quote]
Jesi li ti ono mene pivom okupao,jos neka jeftina piva i danas se cujem na nju.Isto presao sa 503 kod Atlanta momaka(momci su haos)Poslije utakmice policija ih je cekala da navodno privedu jednog od njih koji je policajca pogodio pivskom flasom premda flasa nije bacena od njih.Ne znam sta je bilo.[/quote]
Ove dvije sam uspio ugrabiti prije nego mi je nestalo baterije

[/quote]
Tu smo bili negdje u 2-3 reda :thumbup:Nisam pricao sa Hajrom nego sa jednim iz strucnog staba i kaze vidjece sta ce N.S reci.Finasijski je primamljivo ali mozda odlucice nakon jos par ponuda koje ocekuju.
Jesi li ti ono mene pivom okupao,jos neka jeftina piva i danas se cujem na nju.Isto presao sa 503 kod Atlanta momaka(momci su haos)Poslije utakmice policija ih je cekala da navodno privedu jednog od njih koji je policajca pogodio pivskom flasom premda flasa nije bacena od njih.Ne znam sta je bilo.[/quote]
Ove dvije sam uspio ugrabiti prije nego mi je nestalo baterije

[/quote]Tu smo bili negdje u 2-3 reda :thumbup:Nisam pricao sa Hajrom nego sa jednim iz strucnog staba i kaze vidjece sta ce N.S reci.Finasijski je primamljivo ali mozda odlucice nakon jos par ponuda koje ocekuju.
-
klikerusa
#2619 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
bice na facetv u 20:30 po bh vremenuticoroman wrote:Nije valjda da nema snimak utakmice da se skine? Nisam mogao gledati utakmicu. A ne mogu da nađem snimak.
- gnjev
#2620 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Došo meni neki dalji rođak iz engleske i priča poče. Veli on meni dijasporci su veće patriote od nas koji smo ostali. Da se sutra zarati prvi bi oni krenuli braniti Bosnu
Svakom ista priča.
-
FrozenCastle
#2621 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
uh uh pričegnjev wrote:Došo meni neki dalji rođak iz engleske i priča poče. Veli on meni dijasporci su veće patriote od nas koji smo ostali. Da se sutra zarati prvi bi oni krenuli braniti BosnuSvakom ista priča.
- luckylaka
#2622 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Ok u necemu se slazem sa tobom u necemu ne(skrati drugi put)ali hajde ti meni samo odgovori na jedno,,Jeli Vrsajevic kriv sto je tu gdje je i jeli stvarno zasluzio da mu se ljudi rugaju i zbog samog izgleda,,BHF_Manijak wrote:Prenocilo se, slegli se utisci. Vidim Laki i dalje jase forum, hajd neka ga.
NE MOZES igrati bez razbijaca/defanzivnog veznog - NE-MO-ZES! Jucer nam je zvizdalo po sredini (ne racunajuci Avdijnu stranu). Selektor kaze da hoce zadnjeg veznog koji i zna lopte igrati. Pa Safete dragi nismo mi Spanija pa da biramo...
![]()
Rekoh prije utakmice da mi je drago sto u Hoffenheimu guraju Seju na beka, kontam moze se pravo do SP-a tu uigrati, a onda bih njega gurnuo lijevo, a Kolasinca obavezno na zadnjeg veznog, mada Safet od te varijante bjezi k'o djavo od krsta. Hoce covjek nekog ko zna lopte na toj poziciji, a kaze Kolasinac samo zna uklizati i oteti loptu.![]()
Halalit sto oduzih, znam da ce vas vecina preskociti postali to je moje neko vidjenje.
Jos jednom halalit sto ga prekrdasih.![]()
PS Jedino Laki ne vidi da je Avdija najlimitiraniji igrac repke i da je tu zaluto. On o nekakvoj spremi prica, a Avdija jedini u HNL-u igra (pored Kvrzica), dok svi igraci igraju u daleko jacim i fizicki zahtjevnijim ligama!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
RtrnOfSalisbury
#2623 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
jebga znam da svijetska javnost ocekuje i moj komentar pa da ju ne iznevjerim...
kad se saberu svi komentari i izvuce bitno, nemam sta da dodam. dodo bi samo, jal ponovio istinu da je sajin problem sto se nije lako odreci nekije stubova i zasluznije igraca. od dva polovna napadaca probava se sastaviti jedan, od tri veznjaka dobijamo 1,5. znaci od tih pet igraca mi u praksi imamo 2,5, tj. manjak od 2-3 igraca i onda se to nedje mora ocitovat, najcesce pred nasijem golom kanda zafali ponekad igraca, dje su neki inkompetentni a neki vala bas ono kiks-igraci. saji nije lako ostavit na klupi igraca sa brojem 9 ili 11, ili igraca sa brojem 10 i izgleda da se to nece dirat. fali nam koji izvrsilac, vodonosa; kreativaca i umjetnika ima masala. protiv ardjentinjana bi mozda upalila cuvena slovenacka skola fudbala: izbi, nabi, otegni, uklizi, unidji i nadaj se da ce se nekom od dvojice napadaca posreciti da kozun ubace izmedju dva bijela direka dje napadaci obicno gadjaju. ako je uvodjenje novije igraca zavrsito, onda nema druge neg igrati sa ovim sto imamo i tu se more sastavit solidnije 11 cak sa 1-2 solidne rezerve. ako moraju igrat igraci sa brojevima 9, 10 i 11 onda saji predlazem protiv nosioca odigrat slovenacku skolu sa grckim utjecajima dje bi 9 i 11 presli centar maximalno 4 puta pa ako pogode dobro jes, ako promase kriva je brazilska livada. uz nesto srece dozivjeli bi minimalan poraz ili izvukli nerjeseno sto bi uz jednu pobjedu moglo odskrinuti vrata drugog kruga ali dotlena ima joste vremena
oko reprezentacije kanda smo uveli juzni americki sistem jaranstva i to nije lose samo sto se toga onda tesko otarasit al jebga; nek se malo odcejfi, na sp nemamo sta puno izgubit
kad se saberu svi komentari i izvuce bitno, nemam sta da dodam. dodo bi samo, jal ponovio istinu da je sajin problem sto se nije lako odreci nekije stubova i zasluznije igraca. od dva polovna napadaca probava se sastaviti jedan, od tri veznjaka dobijamo 1,5. znaci od tih pet igraca mi u praksi imamo 2,5, tj. manjak od 2-3 igraca i onda se to nedje mora ocitovat, najcesce pred nasijem golom kanda zafali ponekad igraca, dje su neki inkompetentni a neki vala bas ono kiks-igraci. saji nije lako ostavit na klupi igraca sa brojem 9 ili 11, ili igraca sa brojem 10 i izgleda da se to nece dirat. fali nam koji izvrsilac, vodonosa; kreativaca i umjetnika ima masala. protiv ardjentinjana bi mozda upalila cuvena slovenacka skola fudbala: izbi, nabi, otegni, uklizi, unidji i nadaj se da ce se nekom od dvojice napadaca posreciti da kozun ubace izmedju dva bijela direka dje napadaci obicno gadjaju. ako je uvodjenje novije igraca zavrsito, onda nema druge neg igrati sa ovim sto imamo i tu se more sastavit solidnije 11 cak sa 1-2 solidne rezerve. ako moraju igrat igraci sa brojevima 9, 10 i 11 onda saji predlazem protiv nosioca odigrat slovenacku skolu sa grckim utjecajima dje bi 9 i 11 presli centar maximalno 4 puta pa ako pogode dobro jes, ako promase kriva je brazilska livada. uz nesto srece dozivjeli bi minimalan poraz ili izvukli nerjeseno sto bi uz jednu pobjedu moglo odskrinuti vrata drugog kruga ali dotlena ima joste vremena
-
solo2
#2624 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Nismo uopste toliko lose odigrali koliko nam je falilo neigranje Lulica i Mujdze pa i Zukanovica kao i formacija ..
Da smo sinoc izasli u slijedecem sastavu sve bi bilo drugacije (bez povreda i u ovoj formaciji):
------------------Begovic-------------------
-Mujdza--Bicakcic--Spahic---Zukanovic
----------------Kolasinac------------------
--Hajrovic-----Pjanic------Lulic---------
-----------------------Dzeko--------------
---------------Ibisevic---------------------
Kad ovako budemo igrali (bez Miskta, Medunjanina, Salihovica u 11, a da ne navodim Vrsajevica, Sunjica i Zahirovica
) bit ce nesto od rezultata i protiv boljih ekipa. Do tada tesko..
BTW - posjeta je bila jako dobra, navijanje - nije lose, krkanluka nije bilo u pretjeranim kolicinama osim onog kamiona sa ozvucenjem
, sve u svemu = prolazna 
Da smo sinoc izasli u slijedecem sastavu sve bi bilo drugacije (bez povreda i u ovoj formaciji):
------------------Begovic-------------------
-Mujdza--Bicakcic--Spahic---Zukanovic
----------------Kolasinac------------------
--Hajrovic-----Pjanic------Lulic---------
-----------------------Dzeko--------------
---------------Ibisevic---------------------
Kad ovako budemo igrali (bez Miskta, Medunjanina, Salihovica u 11, a da ne navodim Vrsajevica, Sunjica i Zahirovica
BTW - posjeta je bila jako dobra, navijanje - nije lose, krkanluka nije bilo u pretjeranim kolicinama osim onog kamiona sa ozvucenjem
- BHF_Manijak
#2625 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Za izgled mu se mogu rugati samo iiskompleksirani likovi, nidje veze ba. Znam fudbalera ruznih k'o lopov, a bili su vrh vrhova, kakve to veze ima.
Naravno da nije kriv sto je tu gdje jeste, ja samo zamjeram sto nemamo alternativu na desnom beku, bolju od Vrsajevica. Zar od te dijasporske djece nema neko ko ce zakrpiti tu stranu majka ga ubila?

Naravno da nije kriv sto je tu gdje jeste, ja samo zamjeram sto nemamo alternativu na desnom beku, bolju od Vrsajevica. Zar od te dijasporske djece nema neko ko ce zakrpiti tu stranu majka ga ubila?