Sirija

Locked
Co0l

#2601 Re: Sirija

Post by Co0l »

mrAdil wrote:
Co0l wrote:
mrAdil wrote: Prosvijetli me.

A zatim pogledaj prosvjede muslimanskog bratstva sad u egiptu- za par dana i par stotina mrtvih sve je rješeno. zašto? zato jer nema tko IZVANA naoružati pristaše muslimanskog bratstva.

u siriji i libiji je upravo to učinjeno, naoružavanjem pobune izvana i slanjem stranih boraca, stvoren je građanski rat. u protivnom, asad bi ovo rješio jednako elegantno kao što je rješeno u iranu ili bahreinu ili sad u egiptu.

rat u siriji postoji isključivo zato što je pobunjenike ljudstvom i oružjem "netko" naoružao iz inozemstva.
Znci nije frka sto rezim pobije par stotina neduznih i nenaoruzanih demonstranata,frka je ako ih kasnije neko naoruza da se mogu odbraniti i da ih taj isti rezim ne bi mogao vise tako ubijati :-) :zid:
Naravno da je frka, ali nije ista reakcija cuvara mira.
Neko ko pobije nenaoruzane demonstrante i tako izazove gradjanski rat je sve samo ne 'cuvar mira'.
mrAdil

#2602 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Pod "cuvare mira" sam mislio na Ameriku - Izrael - Saudiju. I ostatak demokRATskog zapada.
Co0l

#2603 Re: Sirija

Post by Co0l »

mrAdil wrote:Pod "cuvare mira" sam mislio na Ameriku - Izrael - Saudiju. I ostatak demokRATskog zapada.
Pa u slucaju Sirije i Egipta niko od svjetskih glavnih igraca nije isto reagovao.Jedino su rezimi na vlasti reagovali isto,pucajuci po demonstrantima.U Siriji to polako dolazi na naplatu a ni u Egiptu nece biti zaboravljeno.
mrAdil

#2604 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Co0l wrote:
mrAdil wrote:Pod "cuvare mira" sam mislio na Ameriku - Izrael - Saudiju. I ostatak demokRATskog zapada.
Pa u slucaju Sirije i Egipta niko od svjetskih glavnih igraca nije isto reagovao.Jedino su rezimi na vlasti reagovali isto,pucajuci po demonstrantima.U Siriji to polako dolazi na naplatu a ni u Egiptu nece biti zaboravljeno.
De, bolan. Jedna od clanica "cuvara mira" , Saudija; podrzava demostrante ( mada oni to nisu ) ljudstvom, oruzijem, novcima ... u Siriji, a u Egiptu vojsku koja ravna vlast i demostrante.
nosara

#2605 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Kao u Iraku...? Sa slicnim posljedicama po narod...?

Svaka cast...
ono u iraku nije bila intervencija, jer se nije imalo u cemu intervenirati, nije bilo gradjanskog rata...

ono je bila agresija, pracena okupacijom... bosna, kosovo, libija - to su bile intervencije

dakle necemo pricati o svemu nabrojanom, kao ni o znacenju rijeci na bosanskom jeziku? ili da to ostavimo za neki drugi portal, lingvisticko-militaristicki? :D
:shock:

:lol:
Alfons Kauders

#2606 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mrAdil wrote:
Prosvijetli me.

A zatim pogledaj prosvjede muslimanskog bratstva sad u egiptu- za par dana i par stotina mrtvih sve je rješeno. zašto? zato jer nema tko IZVANA naoružati pristaše muslimanskog bratstva.

u siriji i libiji je upravo to učinjeno, naoružavanjem pobune izvana i slanjem stranih boraca, stvoren je građanski rat. u protivnom, asad bi ovo rješio jednako elegantno kao što je rješeno u iranu ili bahreinu ili sad u egiptu.

rat u siriji postoji isključivo zato što je pobunjenike ljudstvom i oružjem "netko" naoružao iz inozemstva.
poredis neuporedivo

prava usporedba bi bila egipat u februaru 2011... da je mubarak naredio vojsci da pocne pucati po demonstrantima i da su oficiri i vojnici poceli dezertirati i mijenjati stranu... to se srecom nije desilo... ali se desilo u libiji, pa onda u manjem obimu u siriji

osim ako nemas neke dokaze za svoju tvrdnju, ako nisi u stanju dokazati da je neko izvana naoruzavao libijce i sirijce prije dvije godine, kad je sve pocelo... to sto su ih poceli naoruzavati kada je rat vec bjesnio ne dokazuje nista - jer nije uzrok vec posljedica
Alfons Kauders

#2607 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Kao u Iraku...? Sa slicnim posljedicama po narod...?

Svaka cast...
ono u iraku nije bila intervencija, jer se nije imalo u cemu intervenirati, nije bilo gradjanskog rata...

ono je bila agresija, pracena okupacijom... bosna, kosovo, libija - to su bile intervencije

dakle necemo pricati o svemu nabrojanom, kao ni o znacenju rijeci na bosanskom jeziku? ili da to ostavimo za neki drugi portal, lingvisticko-militaristicki? :D

dakle sad tvrdis da je prije invazije na irak i prije okupacije tamo bio neki gradjanski rat? sorry ja ga se ne sjecam...

bosanski... rijeci imaju znacenje, ne koristi ih ako ih ne razumijes... znam da bi u tom slucaju imao jako ogranicen vokabular ali se barem ne bi ovako prosipao
Avetinho

#2608 Re: Sirija

Post by Avetinho »

SalihI wrote:
Jordan, izbjeglicki kamp At Zaatari. FSA vrsi maosvno regrutiranje djece. Mnogi djecaci se dobrovoljno regrutuju jer na taj nacin obezbjedjuju nekakvu financijsku sigurnost za svoje familije. Djecaci, mnogi mladji od 15 godina,salju se na frontove sirom Sirije. Kako kaze predstavnik FSA u tom izbjeglickom kampu, covjek koji je zaduzen za regrutiranje sirijskih djecaka, u prosjeku 50 tih djecaka sedmicno pogine negdje u Siriji.

Norveske novine Aften Posten, jucerasnje izdanje

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks ... h4aIBu-2So
"Tih djecaka"? Ja mislio sve bradonje i ljudozderi. Pise li tu (ne znam norveski, pa pitam) koliko "tih djecaka" pogine koji nisu imali srecu da pobjegnu u izbjeglicke logore pred asadistickim skudovima.

A zasto ih zloupotrebljava ko stigne -- i za to isljucivu krivicu snosi Asadista, bas kao i za sve druge grozote koje se desavaju u Siriji.
Co0l

#2609 Re: Sirija

Post by Co0l »

mrAdil wrote:
Co0l wrote:
De, bolan. Jedna od clanica "cuvara mira" , Saudija; podrzava demostrante ( mada oni to nisu ) ljudstvom, oruzijem, novcima ... u Siriji, a u Egiptu vojsku koja ravna vlast i demostrante.
To sam i ja rekao,ne ponasaju se isto u Siriji i Egiptu.
A u Siriji,na pocetku pobune prije dvije i po godine jesu bili samo demonstranti.Sada,nakon dvije i po godine je druga prica ali govorimo kako je pocelo a ne kako je sada.
Btw,u Egiptu vojska jeste vlast.
mrAdil

#2610 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Alfons Kauders wrote:
mrAdil wrote:
Prosvijetli me.

poredis neuporedivo

prava usporedba bi bila egipat u februaru 2011... da je mubarak naredio vojsci da pocne pucati po demonstrantima i da su oficiri i vojnici poceli dezertirati i mijenjati stranu... to se srecom nije desilo... ali se desilo u libiji, pa onda u manjem obimu u siriji

osim ako nemas neke dokaze za svoju tvrdnju, ako nisi u stanju dokazati da je neko izvana naoruzavao libijce i sirijce prije dvije godine, kad je sve pocelo... to sto su ih poceli naoruzavati kada je rat vec bjesnio ne dokazuje nista - jer nije uzrok vec posljedica

A tko ih je poceo nauruzavati?
Avetinho

#2611 Re: Sirija

Post by Avetinho »

SalihI wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Dakle, stvarno ne znas sta se desavalo u Siriji u proljece 2011.
Znam, evo bas sad to gledam:

... i jos puno puno toga.
Jesi li pregledao i Milosevicev miting na Gazimestanu? I tamo ih je bilo milion.

Vidim da totalno zanemarujes pravu istinu o Siriji, a to je da je krvolok Asad naredio krvavo gusenje bilo kakvih demonstracija u proljece 2011. Odatle ti dolaze one izbjeglice za koje si postavio link iz norveskih novina.

Pokusaj nesto naci o tome -- ne boli. Ako ti treba pomoc, javi. Predlazem ti za pocetak Human Rights Watch i Amnesty International. Mozes provjeriti i Red Cross.
Alfons Kauders

#2612 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mrAdil wrote:
Alfons Kauders wrote:
mrAdil wrote:
Prosvijetli me.

poredis neuporedivo

nije bitno ko vec kad, uzrok i posljedica

ne moze se tvrditi da je naoruzavanje pobunjenika dovelo do gradjanskog rata, ako je pocelo nakon sto se rat vec rasplamsao... jednostavno nonsens mrtvi, ne znam sta se tu jos ima objasnjavati?

koliko ja znam, ne postoje dokazi da je iko naoruzavao pobunjenike u siriji i libiji prije no sto su nemiri i protesti prerasli u otvorenu pobunu i rat... e sad ako neko moze tvrditi da je rat zapoceo tako sto je neko naoruzavao pobunjenike koji su vec nekoliko mjeseci ratovali kada je pocelo stizati oruzje i strani borci, jebi ga, onda ne znam sta da kazem osim da preporucim dobrog psihijatra
Avetinho

#2613 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mrAdil wrote: Prosvijetli me.

A zatim pogledaj prosvjede muslimanskog bratstva sad u egiptu- za par dana i par stotina mrtvih sve je rješeno.
{...}
Sta da ti covjek na ovo odgovori...
Co0l

#2614 Re: Sirija

Post by Co0l »

mrAdil wrote:
Alfons Kauders wrote:
mrAdil wrote:
Prosvijetli me.

poredis neuporedivo

...'ono kad iz postavljenog pitanja vidis da sagovornik ne konta'... :D
jeza u ledja

#2615 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

dječak sa šibicama wrote:
jeza u ledja wrote: Prije ce biti da si klon.
Haj sad priznaj raji. :oops:
Meni se cini da ovdje odredjena osoba ima vise klonova, pa sam sa sobom raspravlja, prebrojava unistene tenkove, aplaudira zlocinima bradonja, baniraju mu jedan klon, dva klona, njemu opet ostaju tri naprimjer, od koja su dva radikalna a treci onako kofol neupucen pa postavlja pitanja prethodnoj dvojici :-) :lol:
hahaha, dobar. :lol:

@ Grizly, spominjao si pravila foruma, a i sam si klon, zato sam te pitao.
mrAdil

#2616 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Alfons Kauders wrote:
mrAdil wrote:
Alfons Kauders wrote:
poredis neuporedivo

nije bitno ko vec kad, uzrok i posljedica

ne moze se tvrditi da je naoruzavanje pobunjenika dovelo do gradjanskog rata, ako je pocelo nakon sto se rat vec rasplamsao... jednostavno nonsens mrtvi, ne znam sta se tu jos ima objasnjavati?

koliko ja znam, ne postoje dokazi da je iko naoruzavao pobunjenike u siriji i libiji prije no sto su nemiri i protesti prerasli u otvorenu pobunu i rat... e sad ako neko moze tvrditi da je rat zapoceo tako sto je neko naoruzavao pobunjenike koji su vec nekoliko mjeseci ratovali kada je pocelo stizati oruzje i strani borci, jebi ga, onda ne znam sta da kazem osim da preporucim dobrog psihijatra
Kako ti znas da ne postoje dokazi? Bio tamo ili sta?
Alfons Kauders

#2617 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
mrAdil wrote:
prvo su otisle cinjenice, jer se o njima zapravo ne treba raspravljati... nebitne su i nisu za ovaj forum i temu

onda je otisao bosanski jezik... jer se znacenje rijeci mijenja po potrebi, ili jednostavno ne razumiju

sada je otisla i elementarna logika... pobuna je pocela tako sto je neko poceo naoruzavati pobunjenike...

jednostavno je nevjerovatno da je neko u stanju to izjaviti... fakat antologijska glupost
Herr Flick

#2618 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Konacno jedan objektivan izvjestaj sta se zapravo desava u Siriji je upravo emitovan u dnevniku HRT-a..Bravo ko kod je ovo uradio :thumbup: :thumbup:
Alfons Kauders

#2619 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mrAdil wrote:
ja sam rekao "koliko ja znam" - dakle ja nikad nisam cuo za njih... ako postoje, bujrum daj da ih vidimo i imas izvinjenje od mene i naklon do poda

to sto ja ne znam za njih, ne znaci da ne postoje niti da postoje

dakle sasvim jednostavno pitanje - ko je naoruzavao opoziciju u libiji i siriji prije prvih nasilnih nemira, kada pocinje pobuna?
Avetinho

#2620 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Herr Flick wrote:Konacno jedan objektivan izvjestaj sta se zapravo desava u Siriji je upravo emitovan u dnevniku HRT-a..Bravo ko kod je ovo uradio :thumbup: :thumbup:
Sta kazu, koliko su "bradonje" pojele nenaoruzanih asadista ovaj put?
Co0l

#2621 Re: Sirija

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:
mrAdil wrote:
prvo su otisle cinjenice, jer se o njima zapravo ne treba raspravljati... nebitne su i nisu za ovaj forum i temu

onda je otisao bosanski jezik... jer se znacenje rijeci mijenja po potrebi, ili jednostavno ne razumiju

sada je otisla i elementarna logika... pobuna je pocela tako sto je neko poceo naoruzavati pobunjenike...

jednostavno je nevjerovatno da je neko u stanju to izjaviti... fakat antologijska glupost
Zato ovo i jest trenutno najzabavnija tema na forumu :-D
mrAdil

#2622 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Alfons Kauders wrote:
mrAdil wrote:
ja sam rekao "koliko ja znam" - dakle ja nikad nisam cuo za njih... ako postoje, bujrum daj da ih vidimo i imas izvinjenje od mene i naklon do poda

dakle sasvim jednostavno pitanje - ko je naoruzavao opoziciju u libiji i siriji prije prvih nasilnih nemira, kada pocinje pobuna?
Men' se cini da ti, mashAllah, jako puno znas :bih:
Alfons Kauders

#2623 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mrAdil wrote:
Alfons Kauders wrote:
mrAdil wrote:

Men' se cini da ti, mashAllah, jako puno znas :bih:
ne znam, ali to je stvar perspektive :D u ovom slucaju tvoje :D
nosara

#2624 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

dakle sad tvrdis da je prije invazije na irak i prije okupacije tamo bio neki gradjanski rat? sorry ja ga se ne sjecam...

bosanski... rijeci imaju znacenje, ne koristi ih ako ih ne razumijes... znam da bi u tom slucaju imao jako ogranicen vokabular ali se barem ne bi ovako prosipao
Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...? :lol:

Otkud ti to da ne postoje dokazi da su pobunjenici naoruzavani prije pobune i u Libiji i u Siriji...? To je laz...
Alfons Kauders

#2625 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...? :lol:
naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavu

kosovo je bila intervencija u vec aktivni sukob, bosna takodjer, kao i libija... u iraku nije bilo rata, samim tim to tehnicki nije bila intervencija u postojeci sukob

nisam ti ja kriv sto se nisi obrazovao kad ti je bio vakat, pa ne razumijes znacenje odredjenih rijeci na vlastitom jeziku
Locked