nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ranger

#2601 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ranger »

supercali wrote:
Nabucco wrote: 2.Delegati koji idu od DHLa prema glavnoj i ostanu u desnoj traci iako hoce pravo, i onda kad se upali pomocni semafor za skretanje za stup tu nastaje zbrka, sviranje ovih iza, onda se ovaj mora povuci u srednju traku...
ovo uopste nije prekrsaj vozaca koji ostane u traci i hoce pravo a pali se zeleno za desno
naravno ako na samoj cesti ima onaj strelica za pravo i desno
ima strelica, cesto sam na ovoj raskrsnici i izbjegavam stajati u desnu traku upravo zbog ovoga... ali def.nisi u prekrsaju.
Seawolf

#2602 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Seawolf »

klaki wrote:
Seawolf wrote:
Bakir1 wrote:Jesam zvao sam, automatski te prebaci u najblizu PU, ljudi zapisu i zahvale se, cak jednom prilikom u kanjonu Neretve neki pasat divlja u tunelu hr table dobijem neku pu u mostaru, kazu prosljediti cemo info u jablanicu..
Kad u jablanici uredno lizalo i nalog ;-)
tužibaba resa, za komadić mesa ... meso se kiseli, baba se veseli
Kako slusa passat
Ma vuče k'o lud ... pogotovu u tunelu
Bakir1

#2603 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

@seawolf jesam jer je lik u mrtve makazice uletio i mene gurao na zid pa se vratio iza svirao nesto gestikulisao i u sljedecem tunelu prosao trzajuci me volanom.
Po mome misljenju normalan insan to nije bas u stanju to uraditi...
@530 jesu li ga za to pisali ili ne ne znam ali su ga pisali...
I mene su tako,zaustavljali jer me je neko prijavio pa su me istrkeljali i pola sata ispeglali momacki meni dosta
Jeste vi ponekad smijesni, ide ispred mene lik u sanskom mostu vidno pijan jedva prati cestu i redovno izbjegava saobracaj iz suprotnog pravca, ja sam zvao policiju stigli su ga pod rotacijom i ja sam bio svjedok.
Jesam tuzibaba neka sam ;-)
supercali

#2604 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

ranger wrote:
supercali wrote:
Nabucco wrote: 2.Delegati koji idu od DHLa prema glavnoj i ostanu u desnoj traci iako hoce pravo, i onda kad se upali pomocni semafor za skretanje za stup tu nastaje zbrka, sviranje ovih iza, onda se ovaj mora povuci u srednju traku...
ovo uopste nije prekrsaj vozaca koji ostane u traci i hoce pravo a pali se zeleno za desno
naravno ako na samoj cesti ima onaj strelica za pravo i desno
ima strelica, cesto sam na ovoj raskrsnici i izbjegavam stajati u desnu traku upravo zbog ovoga... ali def.nisi u prekrsaju.
ma znam i ja da ima strelica al nisam bio siguran a i mozda su nesto mjenjali pa zato nisam tvrdio 100%
530i

#2605 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Bakir1 wrote:@seawolf jesam jer je lik u mrtve makazice uletio i mene gurao na zid pa se vratio iza svirao nesto gestikulisao i u sljedecem tunelu prosao trzajuci me volanom.
Po mome misljenju normalan insan to nije bas u stanju to uraditi...
@530 jesu li ga za to pisali ili ne ne znam ali su ga pisali...
I mene su tako,zaustavljali jer me je neko prijavio pa su me istrkeljali i pola sata ispeglali momacki meni dosta
Jeste vi ponekad smijesni, ide ispred mene lik u sanskom mostu vidno pijan jedva prati cestu i redovno izbjegava saobracaj iz suprotnog pravca, ja sam zvao policiju stigli su ga pod rotacijom i ja sam bio svjedok.
Jesam tuzibaba neka sam ;-)

Ma ok je to, nego mi nije bilo jasno, prekršaj mora postajati, da li da te oni vide ili zabilježi neka kamera, ne može bezveze tek tako da piše...
Kiberluskoni

#2606 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Kiberluskoni »

Da i ja prijavim da sam tužibaba.

Zvao bezbroj puta, najčešće zbog divljanja na cesti. Nekada su mene ugrožavali (pozdrav kretenu od nekih 45 god. u crnom Megane-u 3 koji ne može podnijeti da ga pretekneš :-D ) a nekada sve redom.
Ne znam jesu li ikoga kaznili, ali samo zaustavljanje bi trebalo da ima efekta. Ako ništa, malo će razmisliti šta radi, ohladiće se na proširenju. Da se više zove, manje bi se divljalo. Naravno, ako treba, za svako zvanje sam spreman da svjedočim na sudu šta je divljak radio.
Bakir1

#2607 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Sta mislis 10 ljudi okrene 122 u isti mah radi bakira sto divlja a svaki poziv se snima...
Koliko bi manje rip-ova bilo...
Al ja tuzibaba jesam prava
SHTEVELEC

#2608 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by SHTEVELEC »

Ja sam zvao 2-3 puta, kako su me izvozali odustah, probacu opet nekad, mozda im je neko objasnio sta im je pos'o... A kako sam cesto po terenu bas vidim dosta idiota - preticanje preko pune u sred okuke, tunelu...
seoBIH

#2609 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Meni kad kazu zovi na ovaj i ovaj broj, kazem da nisam u mogucnosti, ili nemam vremena, da me preusmjere, ili da zovu sami. Kako se razgovor snima, nesto moraju uraditi :)

Prijavio sam frajera koji je vozio kamp kucicu bez ikakvih oznaka, svjetla i slicno, frajer kamikaza, a još i pretiče. Dispečer mi se zahvaljivao ono od srca, a dok je prekidao vezu, čujem zove kolege da se pripreme da ga zaustave :D :izet: :izet: :izet:
undefined007

#2610 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by undefined007 »

Mene umalo jedna "budala" ne udari u subotu ujutru na Skenderiji. Ja bio prvi na semaforu kod doma sindikata hocu lijevo da skrenem na glavnu i piči. Sacekam zuto pali se zeleno krecem motam lijevo u srednju sam traku planirao smotati kad lola proleti na crveno na Skenderiji kod tramvajske jebem ga corava da nisam zakocio odnio bi mi komplet desni dio auta od svjetla do blatobrana. nista seljak ni da se izvine blehno nesta jebem ga u stau. Sreca pa pogledah na desno kad sam skretao mada eto nisam se nadao 15 do 7 ujutru jbt
Yapi Yapo

#2611 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Yapi Yapo »

undefined007 wrote:Mene umalo jedna "budala" ne udari u subotu ujutru na Skenderiji. Ja bio prvi na semaforu kod doma sindikata hocu lijevo da skrenem na glavnu i piči. Sacekam zuto pali se zeleno krecem motam lijevo u srednju sam traku planirao smotati kad lola proleti na crveno na Skenderiji kod tramvajske jebem ga corava da nisam zakocio odnio bi mi komplet desni dio auta od svjetla do blatobrana. nista seljak ni da se izvine blehno nesta jebem ga u stau. Sreca pa pogledah na desno kad sam skretao mada eto nisam se nadao 15 do 7 ujutru jbt
imam osjećaj kao da sam čitao ovo nedavno :roll: de ja vu neki..
supercali

#2612 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Onaj je proletio sa mosta tj krenuo na zeleno koje se otvorilo za valtera oerica a ovaj je kako sam skonto glavnom prosao kroz crveno
relax11

#2613 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Sinoc u Maglaju 5 auta i neki kao kombi na vrhu, velika ravnica isprekidana naravno vidim preticu ova dva auta kombi, ja krenem u preticanje dva auta ispred menei vidim ima prosotora jos i kambi da zaobidem kad lola skrece na benzinsku bez kocenja jer nisam vidio kocenje sa 70 na sat bez zmigavca i gdje je zabranjeno skretanje, znaci skrece se dole nize na drugom ulazu, nekako kocim ubacujem se u desnu traku milimetri su dijelili da ga odnesem :oops:

Znaci sve sam to obavio na isprekidanoj liniji, ali debil skrece gdje je zabranjeno skretanje, a ne dole nize gdje je meni puna a njemu isprekidana da skrene.
L u c i f e r

#2614 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by L u c i f e r »

relax11 wrote:Sinoc u Maglaju 5 auta i neki kao kombi na vrhu, velika ravnica isprekidana naravno vidim preticu ova dva auta kombi, ja krenem u preticanje dva auta ispred menei vidim ima prosotora jos i kambi da zaobidem kad lola skrece na benzinsku bez kocenja jer nisam vidio kocenje sa 70 na sat bez zmigavca i gdje je zabranjeno skretanje, znaci skrece se dole nize na drugom ulazu, nekako kocim ubacujem se u desnu traku milimetri su dijelili da ga odnesem :oops:

Znaci sve sam to obavio na isprekidanoj liniji, ali debil skrece gdje je zabranjeno skretanje, a ne dole nize gdje je meni puna a njemu isprekidana da skrene.
:facepalm:
vješalica

#2615 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

nekakva dvojica kretena su sinoć oko 10 gasali ni manje ni više nego na motorima
a negdje oko 13h sam ih vidjela i na mojmilu papci po najvećoj kiši se vozikaju
kad padne i prospe glupi mozak
biće naravno opet država kriva
paul_shark

#2616 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by paul_shark »

relax11 wrote:Sinoc u Maglaju 5 auta i neki kao kombi na vrhu, velika ravnica isprekidana naravno vidim preticu ova dva auta kombi, ja krenem u preticanje dva auta ispred menei vidim ima prosotora jos i kambi da zaobidem kad lola skrece na benzinsku bez kocenja jer nisam vidio kocenje sa 70 na sat bez zmigavca i gdje je zabranjeno skretanje, znaci skrece se dole nize na drugom ulazu, nekako kocim ubacujem se u desnu traku milimetri su dijelili da ga odnesem :oops:

Nije dozvoljeno preticati kolonu (3 vozila i vise), pa u slucaju da si pretekao kombi napravio bi prekrsaj... a ako je bila isprekidana linija, onda je njemu dozvoljeno skretanje, naravno sa upaljenim odgovarajucim pokazivacem smjera...
tempuser

#2617 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ne bih da djelujem kao kontras, medjutim nije ni tvoje maslo 100% za Ramazana.
Kucaj u drvo da je sve dobro proslo jer da nije i tebi bi svasta nesto natovarili:

Clan/Clanak 61.
Vozac ne smije vozilom poceti preticati/pretjecati ili obilaziti:
1) kolonu vozila;
3) ako je vozac koji je ispred njega na istoj saobracajnoj/prometnoj traci/traku dao znak da namjerava preticati/pretjecati ili obici vozilo koje je ispred njegovog vozila, ili obici drugu prepreku/zapreku na putu/cesti;

Sad jos ostaje pitanje kako bi se i ta zabrana skretanja tretirala ako nema izricitog znaka, a isprekidana je linija?!
relax11

#2618 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

paul_shark wrote:

Nije dozvoljeno preticati kolonu (3 vozila i vise), pa u slucaju da si pretekao kombi napravio bi prekrsaj... a ako je bila isprekidana linija, onda je njemu dozvoljeno skretanje, naravno sa upaljenim odgovarajucim pokazivacem smjera...
Nije mu bilo dozvoljeno skretanje jer ima znak kod benziske da se ne moze uci na toj strani vec dole drugi ulaz
tempuser

#2619 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Nazalost ne mjenja stvar da si preticao kolonu i da si vjerovatno preticao 2 auta i kombi istovremeno kad i druga dvojica ispred tebe!
Sve je dobro proslo jer bi s obzirom na tvoje prekrsaje krivica bila i tvoja!
relax11

#2620 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

tempuser wrote:Ne bih da djelujem kao kontras, medjutim nije ni tvoje maslo 100% za Ramazana.
Kucaj u drvo da je sve dobro proslo jer da nije i tebi bi svasta nesto natovarili:

Clan/Clanak 61.
1) kolonu vozila;
3) ako je vozac koji je ispred njega na istoj saobracajnoj/prometnoj traci/traku dao znak da namjerava preticati/pretjecati ili obici vozilo koje je ispred njegovog vozila, ili obici drugu prepreku/zapreku na putu/cesti;

Sad jos ostaje pitanje kako bi se i ta zabrana skretanja tretirala ako nema izricitog znaka, a isprekidana je linija?!
Preticem dva vozila vracam se u traku ne skroz (ostao je zmigavac upaljen) jos je ravnica (isprekidana) nema nikoga iz suprotnog smjera vracam se preticanju kombi skrece bez zmigavca gdje nije dozvoljeno i sa velikom brzinom, ne vidim razloga zasto bi ja bio kriv :-)

Ali hvala Bogu sve se ok zavrsilo
direstraits0078

#2621 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

relax11 wrote:
tempuser wrote:Ne bih da djelujem kao kontras, medjutim nije ni tvoje maslo 100% za Ramazana.

Clan/Clanak 61.
1) kolonu vozila;

Preticem dva vozila vracam se u traku ne skroz (ostao je zmigavac upaljen) jos je ravnica (isprekidana) nema nikoga iz suprotnog smjera vracam se preticanju kombi skrece bez zmigavca gdje nije dozvoljeno i sa velikom brzinom, ne vidim razloga zasto bi ja bio kriv :-)

Nisi zavrsio radnju preticanja prije nego si zapoceo s drugom radnjom, tj. preticao si kolonu.
tempuser

#2622 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

relax11 wrote: Preticem dva vozila vracam se u traku ne skroz (ostao je zmigavac upaljen) jos je ravnica (isprekidana) nema nikoga iz suprotnog smjera vracam se preticanju kombi skrece bez zmigavca gdje nije dozvoljeno i sa velikom brzinom, ne vidim razloga zasto bi ja bio kriv :-)

Zato sto nisi do kraja zavrsio manevar preticanja:

Clan/Clanak 62.

(2) Poslije obavljenog preticanja/pretjecanja ili obilazenja, vozac je duzan,cim to bude moguce, bez ometanja ili ugrozavanja ostalih ucesnika/sudionika u saobracaju/prometu, vozilom ponovno zauzeti polozaj na saobracajnoj/prometnoj traci/traku kojom se kretao prije preticanja/pretjecanje, odnosno obilazenja.
mahalas505

#2623 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

relax11 wrote:Nije mu bilo dozvoljeno skretanje jer ima znak kod benziske da se ne moze uci na toj strani vec dole drugi ulaz
Nema veze sto mu je bilo zabranjen ulaz, bila je isprekidana linija, on se mogao parkirati npr. tacno pred ulaz, a da ne ulazi u zabranu. Jedino sto bi moglo da te malo vadi je sto nije upalio zmigavac, ali to je opet povuci potegni, svjedoci. I opet bi ti vjerovatno izvukao deblji kraj posto nisi drzao rastojanje.
nightvision

#2624 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

mahalas505 wrote:
relax11 wrote:Nije mu bilo dozvoljeno skretanje jer ima znak kod benziske da se ne moze uci na toj strani vec dole drugi ulaz
Nema veze sto mu je bilo zabranjen ulaz, bila je isprekidana linija, on se mogao parkirati npr. tacno pred ulaz, a da ne ulazi u zabranu. Jedino sto bi moglo da te malo vadi je sto nije upalio zmigavac, ali to je opet povuci potegni, svjedoci. I opet bi ti vjerovatno izvukao deblji kraj posto nisi drzao rastojanje.
Ako ima znak zabrane skretanja valjda je onda na tom mjestu zabranjeno skretanje i iskljucivanje iz saobracaja u bilo kojoj varijanti. Isprekidana je onda tu samo da se obavi radnja preticanja. Naravno, u slucaju udesa svejedno ide krivica radi nedrzanja odstojanja.
mahalas505

#2625 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

nightvision wrote:
mahalas505 wrote:
Ako ima znak zabrane skretanja valjda je onda na tom mjestu zabranjeno skretanje i iskljucivanje iz saobracaja u bilo kojoj varijanti. Isprekidana je onda tu samo da se obavi radnja preticanja. Naravno, u slucaju udesa svejedno ide krivica radi nedrzanja odstojanja.
Ima li razlike izmedju ova dva znaka?

Image
Image
Post Reply