Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
hevi metalac

#2601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hevi metalac »

webby-x wrote:
MuaDib wrote:Danas naletih na stranicu Hrvatskih Laburista http://www.laburisti.com, pa me njihove boje asociraše na DF. Koliko je kopatibilan DF sa idejama laburista iz hrvatske, tek treba da vidimo, iako lično smatram da je po svemu viđenom riječ o srodnim partijama.
Vrlo su srodni zapravo.
I prvaci "laburista" Hrvatske nikada nisu nigdje radili.
:lol:
dustaban

#2602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Koliko vremena potrosiste na analizu Komsicevog neodlaska Nikolicu.

A sve je tako jasno - sve sto on dalje radi je u funkciji DF-a i jacanja popularnosti u njegovoj CILJANOJ skupini. ZK ce svaki put, kad mu se za to ukaze prilika, oklepiti po Srbiji ali necete od njega cuti eksplicitnu kritiku srozavanja i zloupotrebe NJEGOVE zastave sa ljiljanima jer zna da bi time mogao izgubiti znatan broj pristalica.

Ali dobro, u ovoj fazi sve sto je u korist DF projekta mu je opravdano i oprosteno.
Kad malo bolje razmislim i ja bih tako.
:mrgreen:
Katamaran_Sa

#2603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

dustaban wrote:Koliko vremena potrosiste na analizu Komsicevog neodlaska Nikolicu.

A sve je tako jasno - sve sto on dalje radi je u funkciji DF-a i jacanja popularnosti u njegovoj CILJANOJ skupini. ZK ce svaki put, kad mu se za to ukaze prilika, oklepiti po Srbiji ali necete od njega cuti eksplicitnu kritiku srozavanja i zloupotrebe NJEGOVE zastave sa ljiljanima jer zna da bi time mogao izgubiti znatan broj pristalica.

Ali dobro, u ovoj fazi sve sto je u korist DF projekta mu je opravdano i oprosteno.
Kad malo bolje razmislim i ja bih tako.
:mrgreen:
Mozda i vojvoda Nikolic prepao kada je cuo da ovaj ide prackon na tenk pa je otkazao njegov dolazak, tko zna :dance:
madner

#2604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Imate Bakira on je vazal, ovaj drzavnik pa mozete probrat.
Corto Maltese

#2605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Imate Bakira on je vazal, ovaj drzavnik pa mozete probrat.
Kako se zove stilska figura kada je prvi dio rečenice ozbiljan , a drugi čista zajebancija?
madner

#2606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Da nije Cortizam?

Ili ne, to je zauzimanje kontra stava kontra stava radi.
Alfons Kauders

#2607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Da nije Cortizam?

Ili ne, to je zauzimanje kontra stava kontra stava radi.
Uz obilatu uporabu supljiranja u svim agregatnim stanjima...
madner

#2608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To je Maltizam, nema cinjenice koja se ne moze iskoristiti ako je duh na zadatku. :D
Alfons Kauders

#2609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:To je Maltizam, nema cinjenice koja se ne moze iskoristiti ako je duh na zadatku. :D

Zar Maltizam nije "nemam cinjenica, stoga prihvatite moje subjektivno misljenje kao cinjenice"?

Nemoj sta zahaterit Corto, ovo mi iz ljubavi... :D
madner

#2610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne, mada je nekad tesko vidjeti razliku.

To sto se neko nije materijalno zbrino u politici je cinjenica, izvuci iz toga zakljucak da je osoba glupa je Maltizam.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

exliberal-ex wrote: Ja fakat nekontam ko su njegovi savjetnici...kakav je njihov plan ...on je clan predsjednistva jos dvije godine , znaci na drzavnoj sisi , zasto to vrijeme i novac koji mu je na raspolaganju neiskoristit da prosparta cijelu drzavu usput i poprijeko i da pod krinkom predsjednistva iskoristi taj period da uspostavi sebe kao pravog lidera i da svoju stranku prezentira na teritorij cijele drzave...ma jok ja cu ko uvrijedjena snasa da dignem nos ...politika se tako nevodi moj Komsicu... :run:
Aha. Znači treba potrošiti novce SVIH poreskih obveznika i iskoristiti poziciju jednog od tri člana predsjedništva SVIH građana ove zemlje , kako bi marketinški razvijao partiju za koju ćeš konkretno ti glasati ?
Šta mi ostali imamo od toga ? Šarenu lažu. Generalno nemam ništa protiv toga da ŽK putuje i RADI svoj posao ali ne u svrhu "da svoju stranku prezentira na teritorij cijele države" već da radi ono za šta je već izabran a ne radi ništa ili skraćeno niškorist sa ogromnim primanjima.
Određeni broj forumaša koje jako respektiram podržava ovu stranku. Iskreno se nadam da će njihove želje biti uslišene.
Alfons Kauders

#2612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Ne, mada je nekad tesko vidjeti razliku.

To sto se neko nije materijalno zbrino u politici je cinjenica, izvuci iz toga zakljucak da je osoba glupa je Maltizam.
Ne zbrinuti se u politici na ovim prostorima je otprilike isto kao izaci suha kurca iz kupleraja, da proste dame... Samo ostane malo vise frustracija i gorcine... :D
Alfons Kauders

#2613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

tvsabina wrote:
exliberal-ex wrote: Ja fakat nekontam ko su njegovi savjetnici...kakav je njihov plan ...on je clan predsjednistva jos dvije godine , znaci na drzavnoj sisi , zasto to vrijeme i novac koji mu je na raspolaganju neiskoristit da prosparta cijelu drzavu usput i poprijeko i da pod krinkom predsjednistva iskoristi taj period da uspostavi sebe kao pravog lidera i da svoju stranku prezentira na teritorij cijele drzave...ma jok ja cu ko uvrijedjena snasa da dignem nos ...politika se tako nevodi moj Komsicu... :run:
Aha. Znači treba potrošiti novce SVIH poreskih obveznika i iskoristiti poziciju jednog od tri člana predsjedništva SVIH građana ove zemlje , kako bi marketinški razvijao partiju za koju ćeš konkretno ti glasati ?
Šta mi ostali imamo od toga ? Šarenu lažu. Generalno nemam ništa protiv toga da ŽK putuje i RADI svoj posao ali ne u svrhu "da svoju stranku prezentira na teritorij cijele države" već da radi ono za šta je već izabran a ne radi ništa ili skraćeno niškorist sa ogromnim primanjima.
Određeni broj forumaša koje jako respektiram podržava ovu stranku. Iskreno se nadam da će njihove želje biti uslišene.
Clanovi predsjednistva nikad nisu obilazili drzavu, jednostavno imaju takve ingerencije da to uopste nije potrebno. To rade entitetski predsjednici i potpredsjednici, svako malo se pojave u nekoj vukojebini.

Ne vjerujem da ce Komsic promijeniti praksu cisto da ustedi na gorivu. Uostalom ne moze utabati teren sasvim sam - s njim bi moralo ici jos clanova stranke, sto ne dolazi u obzir prilikom sluzbenih putovanja.
madner

#2614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Komsic je jedini clan predsjednistva koji je prosao na ovom testu sa Nikolicem. Zastupaju drzavu, drugi drzavnik negira suverentitet te drzave, opis posla nalaze da reaguju.
Katamaran_Sa

#2615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

madner wrote:Komsic je jedini clan predsjednistva koji je prosao na ovom testu sa Nikolicem. Zastupaju drzavu, drugi drzavnik negira suverentitet te drzave, opis posla nalaze da reaguju.
Davno je on prosao testove jeftinog populizma :bih:
Skijaš

#2616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Katamaran_Sa wrote:
madner wrote:Komsic je jedini clan predsjednistva koji je prosao na ovom testu sa Nikolicem. Zastupaju drzavu, drugi drzavnik negira suverentitet te drzave, opis posla nalaze da reaguju.
To nije populizam nego obaveza. To zna recimo Ivo Josipovic, ozbiljan vodja naseg zapadnog komsije, koji je postavio uslove Nikolicu za bilo kakav sastanak a ako pobjesnjeli cetnik to ne shvata ozbiljno, neka se j...

To sto velikosrpstvo ima ovoliki utjecaj na desavanja u BiH, posljedica je idiotizma sarajevskih politicara kojima drzava ne znaci nista i ustvari ovo sve shvataju samo kao sansu za licno bogacenje i bogacenje svojih potomaka. Kada se tolerise netolerantne, to nije mudrost nego izvor problema za ovu i buduce generacije.
Katamaran_Sa

#2617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Skijaš wrote:
Katamaran_Sa wrote:
To nije populizam nego obaveza. To zna recimo Ivo Josipovic, ozbiljan vodja naseg zapadnog komsije, koji je postavio uslove Nikolicu za bilo kakav sastanak a ako pobjesnjeli cetnik to ne shvata ozbiljno, neka se j...

To sto velikosrpstvo ima ovoliki utjecaj na desavanja u BiH, posljedica je idiotizma sarajevskih politicara kojima drzava ne znaci nista i ustvari ovo sve shvataju samo kao sansu za licno bogacenje i bogacenje svojih potomaka. Kada se tolerise netolerantne, to nije mudrost nego izvor problema za ovu i buduce generacije.
Kada to izmedju svega ostalog radi Josipovic to ima smisla ali kada heroj koji ide sa "prackom na tenk" samo o tome prica i jedino to radi onda to gubi svaki smisao
madner

#2618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sta drugo radi nego sto prica?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Bolje i to nego ići u Beograd za potrebe treće strane
vivaldi

#2620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

madner wrote:Sta drugo radi nego sto prica?
vala bas :lol:
Alfons Kauders

#2621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Katamaran_Sa wrote:
Kada to izmedju svega ostalog radi Josipovic to ima smisla ali kada heroj koji ide sa "prackom na tenk" samo o tome prica i jedino to radi onda to gubi svaki smisao
Aha, samo sto je ustavni polozaj predsjednika RH za mrvicu drugaciji od clanova naseg troclanog cirkusa...

Mogao si istom logikom uporediti Obamu i predsjednika Njemacke, tj. sta njih dvojica rade... :-)
JoseMujica

#2622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

neka Alfons ne kvari idilu :D bitno je hraknuti Žeksa
madner

#2623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Hose doso tobe :D
JoseMujica

#2624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

druže nisam nikad ni pljuvao Žeksa, ali Hanka mi je trenutno balvan u oku i nikad preko toga neću preći...pogotovo što sam fufino ime zaokružio na prošlim izborima :-) :oops: a znaš kakav je osjećaj kad ispadneš nagužen :oops:

ne treba se sve apsolutizirati ...ni negativno ni pozitivno, ali ne gradi se novo vrijeme na starim navikama
madner

#2625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Eh jebi ga, covjek je skupio 15 ljudi i najgore sto su nasli je da je Hanka prije X godina vjerovatno zaposlila sina na FPNu.

Mislim, ono kontas i sam.
Post Reply