Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#2601 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

frngla wrote:
DuckZz wrote:Pozdrav narode.

Tražio sam neke pristojne jakne na piku i naletio na ovaj profil. Očigledno je da ova osoba nije prevarant, ali da li se netko razumije u ove prodajne cijene i da mi objasni kako je moguće da jakne na njegovom profilu koštaju po 150KM (Mammut,NorthFace) a takve iste su u radnjama po 400km minimalno. Da li se ovde radi o nekakvim kopijama, šta vi mislite ?

http://garderoba1.pik .ba/aktivni
kopije druze, imam north face vjetrovku i vjeruj da je ocita i ogromna razlika izmedju vecine onih koje vidjam po gradu i pri prvom pogledu, ta cijena koju si napisao je bila u intersportu na snizenju pred pocetak zime (posto je tanka vjetrovka)
Last edited by quarterback on 09/12/2013 16:43, edited 1 time in total.
trambusek88

#2602 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by trambusek88 »

Cholina_Lokica wrote:
DuckZz wrote:Našao nekog lika što prodaje Caterpillar čizme, i zamolio ga da ih uslika.

http://imageshack.com/a/img35/278/9i1o.jpg

Pogledajte ovaj logo na desnoj čizmi, naopako je tekst napisan, a koliko se ja sjecam ovo mi je prvi put da tako nešto vidim jer sam i prije kupovao Cat čizme, naravno pitao sam ga da li me (da izvinete) za*ebava, kaže on meni to je tako na novijim modelima naopako tekst, sa druge strane je kao normalno ... Šta vi mislite :D ?
Evo ti sa oficijelne stranice slika nekih cizama, ista stvar
http://catfootwearuk.tumblr.com/image/68198327479

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
Nije ista stvar. Kod ovih sa pika piše šatrovački ERPILLARCAT
Bakir1

#2603 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bakir1 »

Neradnik wrote:
Bakir1 wrote:sta se desava sa ljudima na piku?
prodajem auto za 4300 KM sa namjerno ostavljenim prostorom za cjenkanje, jucer dosao lik iz vakufa i vadi 3600 KM kaze dosta ti je :lol:
danas evo vec 2 poziva od zenskih osoba ja imam 3300, ja imam 3500 :lol:
svasta :run:
vecina bi se jebala da im ne uđe izgleda...
ponasaju se ko da je crveni krst,merhamet a ne oglasi...
niko nikada nije prodao koliko je cjenio meni je to jasno i zato moze to ici dole ali to ciganluk zesci nuditi toliko manje i igrati na kartu socijale fuj
Neradnik

#2604 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

bjedno nema sta,jos kad pocnu ona seljacka pitanja kolko je za kesh .... :D
u selu se izgleda đoraju za stoku,drva.... nema kod njih para
vješalica

#2605 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vješalica »

prodajem auto za 4300 KM sa namjerno ostavljenim prostorom za cjenkanje, jucer dosao lik iz vakufa i vadi 3600 KM kaze dosta ti je :lol:
Ništa,samo ga uputi da kupi tamo gdje misli da može za te pare. :mrgreen:
Bakir1

#2606 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bakir1 »

jesam, u jednom trenutku sam mislio da ce biti za vratove jer je dosao citavih 70 km da vidi auto, isto kao da neko nekoga tjera da nesto kupi, te ja digao kredit kupio stan nemam vise bla bla bla
direstraits0078

#2607 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by direstraits0078 »

Pusti suplju i socijalu, samo mu trebas reci: kakva je inace situacija na cesti danas? Ima li poledice, je li klizavo i tako to. :lol: Onda ce da uvidi da je naisao na sebi ravnog. :thumbup:
Bakir1

#2608 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bakir1 »

ma jok prestao je polemisati kada sam mu spomenuo poznato ime iz njegovog grada :D
kamen spoticanja

#2609 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kamen spoticanja »

kad pominjete prevarante na PIK.u
u petak je nekakav lik iz tuzle izbo lika iz zenice...taj iz tuzle kao prodavao laptope i kad je ovaj dosao,sacekao ga oteo mu novac i izbo ga u vrat tri puta...teske tjelesne povrede,jedva je ostao ziv
nasli se na piku
xamp

#2610 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Koliko se cesto srecete sa ovim kretenima koji nece da odgovore na privatno poruku a bili su online, minimalno 4-5 puta ?
Da naglasim, NE NUDIM zamjene :) Vjerovatno sam jedan od rijetkih koji hoce da kupe stvari :)
Averus

#2611 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

xamp wrote:Koliko se cesto srecete sa ovim kretenima koji nece da odgovore na privatno poruku a bili su online, minimalno 4-5 puta ?
Da naglasim, NE NUDIM zamjene :) Vjerovatno sam jedan od rijetkih koji hoce da kupe stvari :)
Kriv sam! :oops:
Ja znam neke poruke ostaviti i 3-4 dana da se kisele.
Istina, najčešće su to poruke o zamjenama, ovcama, motokultivatorima itd., ali svejedno, nije pošteno s moje strane.

Međutim, u poslednje vrijeme sam prestao da obraćam uopšte pažnju na glupa pitanja tipa "hoćeš pokvarenu kameru u zamjenu za procesor" pošto to smatram zajebancijom, a ne ponudom :roll:
alenthekiller

#2612 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by alenthekiller »

Najveca prevara na piku je jedan momak iz Bihaca, kupio kombi stari t2, obljepio cijelog kombija kao da je prava dostava ,napravio kao brzu postu profil i nudio se raji da prevlaci stvari, naravno nize nego inace. Raja prihvati i on dodje sa kombijem po stvari i hladno ih kuci odvuce :D pik.ba ekipa kaze da je to najveca prevara, tako da pazite se i toga :D
Kofer

#2613 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

xamp wrote:Koliko se cesto srecete sa ovim kretenima koji nece da odgovore na privatno poruku a bili su online, minimalno 4-5 puta ?
Mali milon puta,nažalost svake god. sve je više takvih što se ne javljaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2614 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

alenthekiller wrote:Najveca prevara na piku je jedan momak iz Bihaca, kupio kombi stari t2, obljepio cijelog kombija kao da je prava dostava ,napravio kao brzu postu profil i nudio se raji da prevlaci stvari, naravno nize nego inace. Raja prihvati i on dodje sa kombijem po stvari i hladno ih kuci odvuce :D pik .ba ekipa kaze da je to najveca prevara, tako da pazite se i toga :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GarfieldLover

#2615 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by GarfieldLover »

Žena kupi od mene stvarčicu (sitno, par markica), sve regulare. Inače ima preko 300 transakcija i pozitivnih dojmova, i preko 200 trenutno aktivnih artikala (većinom polovna garderoba). Sutradan mi se javlja sa PP u kojoj je molba da kliknem da kupujem dva artikla sa njenog profila i ostavim pozitivne dojmove. Kao prodala nekom tipu koji neće da ostavlja dojmove pa da ne izgubi, mene ništa ne košta, mogu poslije sakriti artikle... Pitam ja nju u čemu je poenta, zar nije najvažnije u cijeloj priči da je prodala i dobila novac, a ona meni kaže 'Ma znate, bitno je imati puno pozitivnih dojmova, tako će Vam ljudi više vjerovati'?! I onda ja pitam o koja dva artikla se radi (još uvijek u dilemi da joj možda to i učinim), a ona kaže 'Ma možete kliknuti na prva dva' WTF? I ja (ili bilo ko drugi) treba da vjerujem pozitivnim dojmovima koje neko ima...
L.e.g

#2616 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by L.e.g »

Image
Bakir1

#2617 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bakir1 »

sa druge ga strane ceka
Image
omega369

#2618 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

Kofer wrote:
Mali milon puta,nažalost svake god. sve je više takvih što se ne javljaju.
Interesantno, ja krenuo po jedan telefon, velike pare, sve dogovoreno ranije, frajer salje SMS kao iskrslo mu nesto a kasnije se danima ne javlja. i to mi se dogadja barem 6-7 puta u posljednjih mjesec dana.

Ipak, pik je veoma korisno mjesto za trgovinu ako imas pare, znaje, iskustvo... nema boljeg, moze pricati ko sta hoce
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2619 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ljudi su lijeni
i instant generacija
oće sve odmah
problem je doći s ilidže u grad i obratno
a nešto mnoooogo žele
oće sve na klik
omega369

#2620 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

ima i toga, slazem se
van helsing

#2621 Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Najbolje je kada me pitaju zadnja za keš,ili zamjena za nešto,a lijepo u oglasu stoji boldiranim slovima,da ne odgovaram na poruke za zamjenu,da u obzir dolazi samo novac.
Cuj zadnja za keš,pa eto prodajem artikal za ki-ki bombone,jbt.
Ili cijena artikla npr.200 km,dobijem pp,kaze evo ti 100 km,dosta ti,kazi kad i gdje da dodjem po artikal?
Takva pitanja/ponude brisem odmah.
Memorisao sam 5-6 brojeva koji su bili "ozbiljni kupci" pa su mi se pojavili u viber ili whatsapp listi.
Mislim da je najstariji,sudeci po slikama na profilu,imao max. 20 godina.
fatality

#2622 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fatality »

van helsing wrote:Najbolje je kada me pitaju zadnja za keš,ili zamjena za nešto,a lijepo u oglasu stoji boldiranim slovima,da ne odgovaram na poruke za zamjenu,da u obzir dolazi samo novac.
Ili cijena artikla npr.200 km,dobijem pp,kaze evo ti 100 km,dosta ti,kazi kad i gdje da dodjem po artikal?
Memorisao sam 5-6 brojeva koji su bili "ozbiljni kupci" pa su mi se pojavili u viber ili whatsapp listi.
mozes ti pricat sta hoces, al ta "zadnja za kes" zna itekako upalit. danas je tesko izvuc marku od nekog, svi nude neke trulje u zamjenu, a ako ti prodajes nest za 20 milja a neko ti nudi 18.000 u parama, velike su sanse da ces pristat. Meni je jaran tako uzeo motor i auto, radi vani, i lik prodavao BMW za 16.000 ja mislim, on mu ponudio 13.500 i za te pare ga je i kupio (motor ne znam tacno koliko je jeftinije uzeo, al isto tako dosta ispod onog sto je lik trazio). Znaci ne pitaju ljudi dzaba "zadnja za kes".
Ja kada sam gledao auto, bilo je 60.000KM, ja kazem liku da bih mogao izdvojit 24.000€, kaze on dodji i dogovorit cemo se. E sad ako ti prodajes nest za 30Km a on te pita moze li za 25, to je vec ciganluk :D
ahasoho

#2623 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ahasoho »

Nisu prevaranti, ali ima li mi iko dati savjet na http://www.klix.ba/forum/ko-je-najkorek ... 18889.html ili na PM?

Zanima me od koje korektne i postene prodavnice ili osobe kupiti mobitel preko pika? Vise uredjaja.
GarfieldLover

#2624 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by GarfieldLover »

fatality wrote:
van helsing wrote:Najbolje je kada me pitaju zadnja za keš,ili zamjena za nešto,a lijepo u oglasu stoji boldiranim slovima,da ne odgovaram na poruke za zamjenu,da u obzir dolazi samo novac.
mozes ti pricat sta hoces, al ta "zadnja za kes" zna itekako upalit. danas je tesko izvuc marku od nekog, svi nude neke trulje u zamjenu, a ako ti prodajes nest za 20 milja a neko ti nudi 18.000 u parama, velike su sanse da ces pristat. Meni je jaran tako uzeo motor i auto, radi vani, i lik prodavao BMW za 16.000 ja mislim, on mu ponudio 13.500 i za te pare ga je i kupio (motor ne znam tacno koliko je jeftinije uzeo, al isto tako dosta ispod onog sto je lik trazio). Znaci ne pitaju ljudi dzaba "zadnja za kes".
Ja kada sam gledao auto, bilo je 60.000KM, ja kazem liku da bih mogao izdvojit 24.000€, kaze on dodji i dogovorit cemo se. E sad ako ti prodajes nest za 30Km a on te pita moze li za 25, to je vec ciganluk :D

A ako prodaješ NOVU stvar (greškom kupljen pogrešan broj) za 15 KM (redovna cijena u prodavnici je 33 KM), i jave ti se čak dvije osobe da pitaju može li za 10 KM ako plaćaju odmah... :D Poželim da više ništa i ne pokušam prodati na piku :-D
holowey

#2625 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by holowey »

fatality wrote:
pricamo o ciganluku?
ja u oglas stavio prodaju kulera za cpu, nov, nekoristen jer nije mogao stati u kuciste, samo raspakovan...placen bobu iznad 100km...ja u oglas stavio cijenu 50...javio se lik, kaze zainteresovan, hajde da se nadjemo... nasli se kad on, jeli moze za 40 :-) a ja levat jos mu na noge dosao
Post Reply