Da hoće do nove makar onih 0,24 feninga po obrazcu uplatiti, da ne idem ko kokuz
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- Impavidus
#2601 Re: POsao-Popis stanovnistva
Prokleti centar klinče se kao najbolja opština, a u svemu zadnji. Neki dan sams e čuo sa instruktoricom sa popisa, i za centar mi je rekla da nisu stigli predati u 1. krugu, tako da pare sigurno neće biti do nove godine, već do kraja januara da bi valjda trebale biti (naravno samo dio od EU).
Da hoće do nove makar onih 0,24 feninga po obrazcu uplatiti, da ne idem ko kokuz
-
dino_1
#2602 Re: POsao-Popis stanovnistva
otiso je centar na isplatu koliko ja procita, ima valjda neke nade da bude do noveImpavidus wrote:Prokleti centar klinče se kao najbolja opština, a u svemu zadnji. Neki dan sams e čuo sa instruktoricom sa popisa, i za centar mi je rekla da nisu stigli predati u 1. krugu, tako da pare sigurno neće biti do nove godine, već do kraja januara da bi valjda trebale biti (naravno samo dio od EU).
nada_ wrote:http://www.fzs.ba/Obavjest_popis1.pdf
- Impavidus
#2603 Re: POsao-Popis stanovnistva
Vidim da je danas taj nalog pušten ako, sad da li će do nove to je pitanje...dino_1 wrote:otiso je centar na isplatu koliko ja procita, ima valjda neke nade da bude do noveImpavidus wrote:Prokleti centar klinče se kao najbolja opština, a u svemu zadnji. Neki dan sams e čuo sa instruktoricom sa popisa, i za centar mi je rekla da nisu stigli predati u 1. krugu, tako da pare sigurno neće biti do nove godine, već do kraja januara da bi valjda trebale biti (naravno samo dio od EU).
nada_ wrote:http://www.fzs.ba/Obavjest_popis1.pdf
Ova moja info je od prije 3-4 dana...
- McMoy
#2604 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja gore fino napisa! Sumnjiva mi skroz ona obavijest. Ni zaglavlja, ni datuma, ni potpisa...McMoy wrote:A gdje je pečat?nada_ wrote:http://www.fzs.ba/Obavjest_popis1.pdf
Daj Bže da griješim, ali ono je mogao bilo ko napisati.
Poučen mnogim iskustvima u vezi isplata, obećanja i rokova, ja vjerujem tek kad dobijem pare na ruku, dvaput prebrojim, provjerim olovkom za provjeru novca i odmaknem 500 m od banke....
- azurna_obala
#2605 Re: POsao-Popis stanovnistva
Čuj oni ispunili sve obaveze 
-
Goober
#2606 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ako ce ti lakse biti ni na prvoj obavjesti nije pisalo nista od datuma, pecata itd.,a ljudi su isplaceni evo vidi http://www.fzs.ba/Obavjest_popis.pdf. A posto se s nasim nista ne zna nadajmo se da ce od sutra poceti i da nije svako bas mogao da stavi obavjest na stranicu federalnog zavoda... i meni ovo a gdje je pecat vise izgledalo kao zezancijaMcMoy wrote:Ja gore fino napisa! Sumnjiva mi skroz ona obavijest. Ni zaglavlja, ni datuma, ni potpisa...McMoy wrote:A gdje je pečat?nada_ wrote:http://www.fzs.ba/Obavjest_popis1.pdf
Daj Bže da griješim, ali ono je mogao bilo ko napisati.
Poučen mnogim iskustvima u vezi isplata, obećanja i rokova, ja vjerujem tek kad dobijem pare na ruku, dvaput prebrojim, provjerim olovkom za provjeru novca i odmaknem 500 m od banke....
- insaneinthebrain
#2607 Re: POsao-Popis stanovnistva
ima li uplata u novom sarajevu. jel neko provjeravao
-
golddigger
#2609 Re: POsao-Popis stanovnistva
Isplata ce biti sutra samo ako federalni ministar finansija i premijer potpisu naloge sutra do 12 sati sto nije za ocekivati, tako da vjerovatno ponedjeljak, utorak tamo.
- mirsek
#2610 Re: POsao-Popis stanovnistva
golddigger wrote:Isplata ce biti sutra samo ako federalni ministar finansija i premijer potpisu naloge sutra do 12 sati sto nije za ocekivati, tako da vjerovatno ponedjeljak, utorak tamo.
Zasto nije za ocekivati ? Koliko je trebalo ovima sa prvog dijela liste da dobiju pare poslije njene objave ?
- snaga_znanja
#2611 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jedan dan.mirsek wrote:golddigger wrote:Isplata ce biti sutra samo ako federalni ministar finansija i premijer potpisu naloge sutra do 12 sati sto nije za ocekivati, tako da vjerovatno ponedjeljak, utorak tamo.
Zasto nije za ocekivati ? Koliko je trebalo ovima sa prvog dijela liste da dobiju pare poslije njene objave ?
Meni je i dalje zanimljiva obavjest FZS-a da su oni zavrsili sa isplatom, a nigdje onog dijela iz aneksa ugovora..
-
golddigger
#2612 Re: POsao-Popis stanovnistva
Njima su u cetvrtak pustili naloge a u petak su bile pare. Medjutim sad je situacija da se samo ceka potpis ministra i premijera da bi se pustili nalozi prema bankama a pitanje je da li ce to ministar odraditi do 12 sati. Uostalom sutra ujutru nazovi ministarstvo finansija pa pitaj hoce li se to stici odraditi do 12.mirsek wrote:golddigger wrote:Isplata ce biti sutra samo ako federalni ministar finansija i premijer potpisu naloge sutra do 12 sati sto nije za ocekivati, tako da vjerovatno ponedjeljak, utorak tamo.
-
golddigger
#2613 Re: POsao-Popis stanovnistva
Oni jesu zavrsili sa svojim poslom jer njihovo je bilo da ministarstvu dostavi obracune koliko je ko odradio a vidis i sad da ministarstvo isplacuje. Preostali dio ce se isplatiti kad vlada nadje novac.snaga_znanja wrote:Jedan dan.mirsek wrote:golddigger wrote:Isplata ce biti sutra samo ako federalni ministar finansija i premijer potpisu naloge sutra do 12 sati sto nije za ocekivati, tako da vjerovatno ponedjeljak, utorak tamo.
Meni je i dalje zanimljiva obavjest FZS-a da su oni zavrsili sa isplatom, a nigdje onog dijela iz aneksa ugovora..
-
tipler
#2614 Re: POsao-Popis stanovnistva
golddigger wrote:Njima su u cetvrtak pustili naloge a u petak su bile pare. Medjutim sad je situacija da se samo ceka potpis ministra i premijera da bi se pustili nalozi prema bankama a pitanje je da li ce to ministar odraditi do 12 sati. Uostalom sutra ujutru nazovi ministarstvo finansija pa pitaj hoce li se to stici odraditi do 12.mirsek wrote:golddigger wrote:Isplata ce biti sutra samo ako federalni ministar finansija i premijer potpisu naloge sutra do 12 sati sto nije za ocekivati, tako da vjerovatno ponedjeljak, utorak tamo.
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... kama/72144
Nema ministarstvo finansija šta potpisivati.
-
golddigger
#2615 Re: POsao-Popis stanovnistva
De tipler procitaj clanak sto si postavio pa se opet javi. Sam sebe pobijas. Clanak se odnosi na prvi krug kad su dijelili onim opcinama.
Evo dio clanka: "Federalno ministarstvo financija uputilo je naloge bankama za isplatu novca popisivačima i općinskim instruktorima iz Federacije Bosne i Hercegovine."
Eh to i sad trebaju da urade. Nalozi stoje u ministarstvu i oni trebaju da upute naloge bankama za isplatu novca. A da bi to uradili treba ministar samo potpisati da se salju nalozi. Valjda je malo jasnije.
Evo dio clanka: "Federalno ministarstvo financija uputilo je naloge bankama za isplatu novca popisivačima i općinskim instruktorima iz Federacije Bosne i Hercegovine."
Eh to i sad trebaju da urade. Nalozi stoje u ministarstvu i oni trebaju da upute naloge bankama za isplatu novca. A da bi to uradili treba ministar samo potpisati da se salju nalozi. Valjda je malo jasnije.
- snaga_znanja
#2616 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja nisam potpisao ugovor sa Federalnim ministarstvom finansija vec sa Federalnom agencijom za statistiku. Ko ce obezbjediti ostatak para zaboli me. U ugovoru pise da su nam duzni isplatiti novac po okoncanju angazovanja u okviru aktivnosti na Popisu stanovnistva i dostavljanjem obracuna.golddigger wrote:
Oni jesu zavrsili sa svojim poslom jer njihovo je bilo da ministarstvu dostavi obracune koliko je ko odradio a vidis i sad da ministarstvo isplacuje. Preostali dio ce se isplatiti kad vlada nadje novac.
Dakle obracun dostavljen, angazovanost popisivaca zavrsena davno. Prema tome vec sam napisao do 15-og ako ne isplate novac ja cu da ih tuzim. Pa nek plate i sudske troskove. Ako para nemaju nije moj problem. Nek se prostituisu ako treba.
Dakle novac za obuku, troskove telefona i razliku od 0.24 ili 0.54 KM, plus za popisne krugove manje od 20 domacinstava, pa troskovi prevoza... Mnogo da bi im oprostio...
-
golddigger
#2617 Re: POsao-Popis stanovnistva
Slazem se u potpunosti. Ja ipak mislim da ce do 15.1. isplatiti jer to im je zadnj rok, ali ja samo govorim kako stoje stvari. Ipak mislim da njih niko nece tuziti i izlagati se dodatnom trosku ali volio bih i to vidjeti.snaga_znanja wrote:
Ja nisam potpisao ugovor sa Federalnim ministarstvom finansija vec sa Federalnom agencijom za statistiku. Ko ce obezbjediti ostatak para zaboli me. U ugovoru pise da su nam duzni isplatiti novac po okoncanju angazovanja u okviru aktivnosti na Popisu stanovnistva i dostavljanjem obracuna.
Dakle obracun dostavljen, angazovanost popisivaca zavrsena davno. Prema tome vec sam napisao do 15-og ako ne isplate novac ja cu da ih tuzim. Pa nek plate i sudske troskove. Ako para nemaju nije moj problem. Nek se prostituisu ako treba.
Dakle novac za obuku, troskove telefona i razliku od 0.24 ili 0.54 KM, plus za popisne krugove manje od 20 domacinstava, pa troskovi prevoza... Mnogo da bi im oprostio...
- Emir_tm87
#2618 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li se ista jel potpisao ili nije potpisao?
-
golddigger
#2619 Re: POsao-Popis stanovnistva
Novac je pusten sad je do banaka kako ce gdje leci. Et uzivajte u lovi.Emir_tm87 wrote:Zna li se ista jel potpisao ili nije potpisao?
- Emir_tm87
#2620 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hajde valjda ce danas, hvala tigolddigger wrote:Novac je pusten sad je do banaka kako ce gdje leci. Et uzivajte u lovi.Emir_tm87 wrote:Zna li se ista jel potpisao ili nije potpisao?
-
tipler
#2621 Re: POsao-Popis stanovnistva
Legla lova u Bihaću,spaarkase banka,uplaćeno 1.96 po obrascu
-
agbonlahor
#2622 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jel zna IKO dal ima ista od para u opstini CENTAR, makar do nove 2015 
-
rokan
#2623 Re: POsao-Popis stanovnistva
novo sarajevo leglo ali samo dio od eu.
- azurna_obala
#2624 Re: POsao-Popis stanovnistva
koja banka?rokan wrote:novo sarajevo leglo ali samo dio od eu.
Ja sam dana oko 12 provjerala kod unicredit banke, ništa nema
-
rokan
#2625 Re: POsao-Popis stanovnistva
raiffeisen.azurna_obala wrote:koja banka?rokan wrote:novo sarajevo leglo ali samo dio od eu.
Ja sam dana oko 12 provjerala kod unicredit banke, ništa nema