SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
made_in_sarajevo

#2601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

jutros u brijescu peder sa crnim mitshubishi kako se vec pise onaj iz fast and furios, uletio mi je sa strane jer mu se kao zuri,a kolona i tamo i vamo i sekunda mi falila da ga udarim. pederska mu neka glava,sjediste vece od njega ali je vazno da je on cvike stavio u pola 8 ujutro kad je magla . poslije ga gledam nesto leta lijevo desno, on bi kao da prestize nesto. kad pokupi motoristu ili biciklistu jer prema rajlovcu ih vidim par sto motorista sto biciklista onda ce biti da nije on kriv.
Steph

#2602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Steph »

made_in_sarajevo wrote:jutros u brijescu peder sa crnim mitshubishi kako se vec pise onaj iz fast and furios, uletio mi je sa strane jer mu se kao zuri,a kolona i tamo i vamo i sekunda mi falila da ga udarim. pederska mu neka glava,sjediste vece od njega ali je vazno da je on cvike stavio u pola 8 ujutro kad je magla . poslije ga gledam nesto leta lijevo desno, on bi kao da prestize nesto. kad pokupi motoristu ili biciklistu jer prema rajlovcu ih vidim par sto motorista sto biciklista onda ce biti da nije on kriv.
Ja mislim da si ti malo ljubomoran, samo malo.
DaysleepeR

#2603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

amko761 wrote:Istina je da motociklisti nisu krivi u većini slučajeva, naravno ne mislim na ove kretene koji voze u japankama, ako je taj, onda odlično, jedan potencijalni ubica manje na cesti.

Ali oduvijek se zna da je motor glava u torbi, tako da je svako sam sebi kriv. Ja ne bih sjeo na to, neka hvala,još mi se živi :mrgreen:
ja mislim da sam sasvim objektivno ovo prokomentarisao, ali stvarno ne mogu da ne odreagujem na ovo "potencijalni ubica" za motoriste. Kad je koga osim samog sebe u ovom gradu motorista ubio?

Hoćemo li prestati sa debilnim etiketama ničim potkrijepljenim?

Čoek mrtav, vjerovatno je zavrnuo, a s druge strane bila mu oduzeta prednost. Džaba sad koje kriv kad je čoek mrtav. Ali da su motoristi "potencijalne ubice" to ne da je niđe veze nego treba u zatvor slati kad se to izvali.
strong69

#2604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by strong69 »

˝Motoristi˝ u japankama, majicama kratkih rukava, sorcevima i bez kaciga na glavi su potencijalne SAMOubice. I policija u ovom periodu mora vise da ih kontrolise i sklanja sa ceste ako nemaju zastitnu opremu. Preticu, provlace se izmedu auta i nemoguce ih je upratiti u retrovizoru. Ljetni period provedem vozeci se samo u jednoj traci. Bez prestrojavanja. Upravo zbog ovakvih.
Qler

#2605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Ja sam neki dan meni se cini za milimetar izbjegao motoristu na maxi skuteru. Iz srednje trake se prestrojavao u lijevu, uredno zmigavac, pogledam retrovizor, nema nista, krenem, kad se dark rider pojavi iza mene, sprzio ga i slalom izmedju auta i naleti na mene, ja na kocnicu, trznem auto nazad u srednju traku, on isto zakoci, prokliza mu zadnji tocak, ono malo zaplesa, i sreca, ispravi ga. Meni se noge odsjekle, nije malo, ja sam isao oko 60-70km/h, a on je isao dosta brze..
drugi_profil

#2606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Ma vidi, trudim se da vozim po propisima do detalja. Nikad, ali nikad, ne mijenjam trake bez zmigavca i pogleda u retrovizore.
Ako koji natrci na mene, zao mi ga je, ali njegova je krivica. A meni je savjest mirna.
made_in_sarajevo

#2607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

Steph wrote:
made_in_sarajevo wrote:jutros u brijescu peder sa crnim mitshubishi kako se vec pise onaj iz fast and furios, uletio mi je sa strane jer mu se kao zuri,a kolona i tamo i vamo i sekunda mi falila da ga udarim. pederska mu neka glava,sjediste vece od njega ali je vazno da je on cvike stavio u pola 8 ujutro kad je magla . poslije ga gledam nesto leta lijevo desno, on bi kao da prestize nesto. kad pokupi motoristu ili biciklistu jer prema rajlovcu ih vidim par sto motorista sto biciklista onda ce biti da nije on kriv.
Ja mislim da si ti malo ljubomoran, samo malo.
vazda mi je zelja bila imati onog ruznog japanca i nositi suncane naocale kad je magla
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

jutros u nedžarićima
lik pretiče kolonu od barem 8 auta i prolazi kroz crveno... ona cesta od franjevačke teologije što prolazi pored stud. domova...
fabija karavan

malo dalje kod venere lik u krntiji prolazi kroz crveno sva sreća ne gledam semafor nego kad auta u obje trake stanu
bijeli krš sa registracijama na špferšajbi

tako da otvorite 6 pari očiju :cry:
Cholina_Lokica

#2609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cholina_Lokica »

Juce ujutro ludaca u astri, po gasu i prestize auto na raskrsnici na Mojmilu kod crkve. Elem, ulijece u raskrsnicu u suprotnoj traci, frajer vozi direktno na nju, sreca lik koji je bio u koloni koci da moze mahnitura uletiti da se na zabije u auta koja idu iz suprotnog pravca i skrecu... I nazad joj sjedi dvoje djece :roll: Naravno skacu po zadnjem sjedistu, kakve sjedalice kakva cuda
Qler

#2611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Cuj zapucao! Jao majko ne mogu da vjerujem ko je danas novinar. Pa imaju li oni ikoga pismenog, nekog lektora, nešto, ima li bar neki odličan đak iz osnovne škole da im ovo lektoriše?
uglavnomja

#2612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

"Incident se dogodio u ulici Valtera Perića oko 12 sati. Kako je za Klix.ba izjavio jedan od očevidaca, radnici iz okolnih radnji su čuli ženu kako vrišti i izašli na ulicu. Ugledali su lopova kako trči te su krenuli za njim, uhvatili ga i savladali.

Ubrzo su došli i policajci na motorima, koji su priveli muškarca i zadržali ga dok nisu došli pripadnici PU Centar MUP-a KS.

"Dogodilo se razbojništvo. Muškarac je priveden i on će biti odveden u PU Centar na dalju obradu", potvrđeno nam je u MUP-u KS.

Slučajevi poput ovog nisu rijetki na ulicama Sarajeva, a nedužne žrtve krađe često završe i s ozbiljnim povredama. Zahvaljujući hrabrim građanima bar jedan razbojnik je uhvaćen i predat u ruke pravosudnih institucija. "

zahvaljujuci pravosudnim organima taj lik ce biti pusten odmah :zzzz:
Truba

#2613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

Qler wrote:Cuj zapucao! Jao majko ne mogu da vjerujem ko je danas novinar. Pa imaju li oni ikoga pismenog, nekog lektora, nešto, ima li bar neki odličan đak iz osnovne škole da im ovo lektoriše?
i meni je čudno ali evo riječ je potpuno ok
Qler

#2614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Sutra ce biti, Nesavjesni vozač rastočio golfa tu i tu...
BadBoy

#2615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Black swan wrote:
Qler wrote:Cuj zapucao! Jao majko ne mogu da vjerujem ko je danas novinar. Pa imaju li oni ikoga pismenog, nekog lektora, nešto, ima li bar neki odličan đak iz osnovne škole da im ovo lektoriše?
Riječ kao riječ jeste OK, ali nikako nije za upotrebu u dnevnim novinama ili u nekom službenom obliku. To je ja mislim ono što i Qleru smeta.
Truba

#2616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

i meni smeta...ali nije neknjiževna
možda je nezgrapno ovdje :?
Qler

#2617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

BadBoy wrote:
Black swan wrote:
Riječ kao riječ jeste OK, ali nikako nije za upotrebu u dnevnim novinama ili u nekom službenom obliku. To je ja mislim ono što i Qleru smeta.
To je to... Mislim da treba razdvojiti "narodni" govor i sluzbeni, mislim novine formiraju izmedju ostalog i neciji vokabular...
ultima_palabra

#2618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Ima danas u havazu: Budimiru legla plata i topli obrok :-D :-)
Bodkin

#2619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bodkin »

sta bi ovo na m. dvoru?
Creasy

#2620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Alija Budnjo trenira strogoću
Tajkun štiti sina kabadahiju preko leđa trojice policajaca

U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je počelo ispočetka suđenje Izetu Žuniću, Borisu Mihalju i Nihadu Ahmiću, pripadnicima Interventnog voda Policijske uprave centar. Saslušan je Muamer Budnjo, koji je policajce prijavio za navodno premlaćivanje.

Prekoračenje ovlasti

Policajci su u junu 2011. godine uhapsili Muamera, sina Alije Budnje, tajkuna SDA, zbog učestvovanja u tuči na Marindvoru, a Kantonalno tužilaštvo tereti ih za prekoračenje službene ovlasti i zlostavljanje. Muamer Budnjo, sin vlasnika sumnjivo privatiziranih hotela na Ilidži, nokautirao je vozača A. Š. koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći čiji je akter bila i njegova sestra Amina.

Jučerašnjem suđenju prisustvovao je i Alija Budnjo. Slušao je izlaganje sina Muamera, koji je ispričao da se tog dana vozio svojim terencem iz pravca Ilidže prema gradu.

- Sa mnom je bio kolega Šemsudin Mahmutović. To je bilo na raskrsnici blizu Predsjedništva BiH. Sa sestrom je bila prijateljica Belma Skopljak. Primijetio sam policijsko vozilo koje je bilo parkirano na trotoaru, a unutra su bila dvojica policajaca i mladić koji je sjedio na zadnjem sjedištu. Prišao mi je policajac koji se preziva Musić, ne znam mu ime, i rekao mi je da se ne brinemo i da ćemo štetu naplatiti - kazao je Budnjo.

On je dodao da je htio pitati vozača A. Š. zašto je skrivio udes, ali ga je, umjesto toga, udario, jer ga je mladić, navodno, isprovocirao.

- Došlo je još jedno policijsko vozilo, iz kojeg su izašli policajci u crnim uniformama. To su bili Žunić i Mihalj. Kasnije su još dvojica policajaca pješke došla. Prišao sam momku i opalio mu šamar. Odmah nakon toga spustio sam ruke i rekao: "Predajem se". Potom su skočili na mene i udarali me nogama i rukama, iako nisam pružao otpor - kaže Budnjo.

On je sve vrijeme svjedočenja tvrdio da je siguran da su ga Žunić i Mihalj tukli, dok za trećeg policajca nije bio siguran.

- Ruka mi je bila na leđima, čučnuo sam i stavili su mi lisice. Psovali su i govorili: "Glumiš mangupa pred policijom". Dovukli su me do policijskog kombija. Žunić me je uhvatio za glavu i udarao njome o kombi. U kombiju je bio i Armin Ahmetspahić i njemu su stavili lisice. Ne znam što su Armina priveli. Ispred PU Centar Žunić me je udarao bočno u glavu i u uho. Unutra sam sjedio na stolici i tamo je bila jedna policajka. Ona se zove Dragana, to znam jer je svojevremeno radila u PU Ilidža. Govorila im je: "Znate li vi čije dijete udarate". Kasnije je došao moj otac i načelnik PU Centar Fahrudin - rekao je Budnjo.

Mlađi Budnjo potvrdio je da je njegov otac Alija pitao načelnika PU Centar: "Fahro, šta mi ovo od djece radite?". A on mu je, navodno, odgovorio: "Ništa se ne brini, bit će pušten".

- Nisam imao klasično ispitivanje. Dolazili su policajci koji nisu prisustvovali incidentu, govorili su mi: "Bolje da se završi na ovome nego da imaš problema". Htjeli su da potpišem papire da nije bilo upotrebe sile. Potpisao sam da se ne slažem s tim. Pretresli su moje vozilo nakon puštanja i nisu ništa pronašli. Kada smo krenuli prema kući, meni je pozlilo. Izgubio sam svijest, a otac me je odvezao u Hitnu. Odatle su nas poslali na KUM. Bio sam u bolnici od tri do pet dana - tvrdi Budnjo.

Tokom unakrsnog ispitivanja došlo se do novih saznanja te se stekao utisak da Budnjo tokom svog svjedočenja nije bio iskren.

Gubio svijest

Žunićev branilac Kerim Čelik pitao je Budnju ima li dokumentaciju kojom može dokazati da je imao potres mozga, s obzirom na to da u optužnici stoji da je zadobio lakše tjelesne povrede. Čelik je kazao da u nalazu iz KUM-a stoji da je Budnjo "navodno gubio svijest i tri puta povraćao".

Advokat Čelik je pitao Budnju koje policajce je zatekao na mjestu udesa. On je odgovorio da je zatekao dvojicu policajaca u plavim uniformama. Čelik je pitao kojim je intenzitetom udario učesnika udesa, a Budnjo je odgovorio. “Veoma slabim”. Na to je advokat Čelik kazao da ga je udario stisnutom pesnicom te da nije tačno da mu je opalio šamar.

Mihaljev advokat Senad Kreho pitao je Budnju zašto je danas (jučer, op. a.) tvrdio da nije znao šta se sa sestrom dešava dok su njega tukli, a Budnjo je odgovorio da to nije istina. Kreho ga je potom pitao zašto je slagao u Tužilaštvu da su policajci na licu mjesta udarili njegovu sestru Aminu, na šta je Budnjo odgovorio da se ne sjeća što je slagao.

Ispostavilo se da je Budnjo u istrazi i na suđenju ispričao tri različite verzije događaja. U prva dva iskaza uopće nije spominjao Žunića i Mihalja, već je to uradio treći put.

Branioci trojice optuženih potvrdili su da je riječ o neopravdanoj harangi protiv policajaca koji su krajnje profesionalno obavljali svoju dužnost, a kojima je sada to onemogućeno. U sve ovo svoje prste upetljao je utjecajni otac Alija Budnjo koji je povukao sve raspoložive veze kako policajce ostavio bez posla.

Budnjo ranije osuđivan

Muamer Budnjo već je dva puta osuđivan, što je advokat Čelik dokazao izvodom iz kaznene evidencije. Budnjo je 2004. godine osuđivan zbog narušavanja javnog reda i mira te 2010. godine zbog nasilničkog ponašanja, kada je dobio šest mjeseci zatvora, odnosno uvjetno dvije godine.

E eto jednog od razloga zasto je bezbjedonosna situacija u SA takva kakva jest... :twisted:
Frank Sinatra

#2621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Frank Sinatra »

Bez obzira o cijem se sinu radi postoji pravilnik o upotrebi fizicke sile, ili koji je vec pravni termin za to. Svidjelo se tebi ili ne, policija nije iznad zakona. Sud ce utvrditi je li istina ili nije to sto se navodi u optuznici.
Creasy

#2622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Frank Sinatra wrote:Bez obzira o cijem se sinu radi postoji pravilnik o upotrebi fizicke sile, ili koji je vec pravni termin za to. Svidjelo se tebi ili ne, policija nije iznad zakona. Sud ce utvrditi je li istina ili nije to sto se navodi u optuznici.

Samo ti meni ovde demokratiju prosipaj, a kad te ovakav jedan bez razloga nokautira na ulici, nemoj policiju zvati...
pathyeshme

#2623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pathyeshme »

Naravno da nije istina, vidi se iz aviona da laže. Kaže da je liku samo šamar opalio,a duša slatka već dva puta osudjivan za nasilničko ponašanje, ne bi on ni mrava zgazio. Osim toga, tri puta izjave mijenjao,u svojoj se laži zapleo.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
Frank Sinatra

#2624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Frank Sinatra »

Ako te ikad opravdano zovnem ima da radis ono za sta si placen mojim parama i to po pravilima sluzbe, a ne kako ti mislis da treba.
Locked