Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
StrelacZE

#2601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Allen__ wrote:Koliko se u ze treba cekati za prikljucenje duo tv paketa?
da li je u ovo 39,90 km urcunat i pdv.
Uracunato je pdv,sve,znaci racun ti dodje tacno 39.90km,a ja sam cekao oko 8-10 dana na prikljucak,ne sjecam se bas sada tacno.

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
Allen__

#2602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

StrelacZE wrote:
Allen__ wrote:Koliko se u ze treba cekati za prikljucenje duo tv paketa?
da li je u ovo 39,90 km urcunat i pdv.
Uracunato je pdv,sve,znaci racun ti dodje tacno 39.90km,a ja sam cekao oko 8-10 dana na prikljucak,ne sjecam se bas sada tacno.

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
sad mi racun dodje 50 km . bolje onda ovaj duo
Reglan

#2603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Imam sad internet 22 marke i 15 maraka onu analognu i besplatnu digitalnu.Mogul' se ja prebaciti na taj duo bez da im idem u sjediste da potpisem ugovor. :D
illuminated

#2604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by illuminated »

Adsl mijenja naziv u xDSL.
Sve navedene cijene su bez PDV-a.
Koristenje WIFI modema BH Telecoma se naplacuje 0.85KM-mjesecno (bez PDV-a) za sve pakete osim za paket netflat Biz. Pretplatnici usluge xdsl imaju mogucnost da koriste vlastiti modem, a koji je kompatibilan sa BIHnet mrezom.
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256
netFlat 5 17KM - 5Mbps/384kbps
netflat 10 25KM - 10Mbps/512kbps
netflat 15 37KM - 15/1 Mbps
netflat 50 80KM - 50/2 Mbps
netflat Pro 120KM - 2048/512 kbps
netflat Biz 45KM. - 4096/1024 kbps

MOJATV:
Promjene su izvrsene samo na paketima MOJATV NET, FULL i PREMI i tako da je brzina XDSL povecana na 5Mbps/512kbps. Koliko ja vidim MojTV Phone ostaje nepromjenjen.
Cijene se sljedece - ja mislim da su nepromjenjene.
MOJATV net 35KM
MOJATV FULL 55KM (XDSL, Phone, IPTV + 10KM za pozive Bh Mobile mreze)
MOJATV PREMI 90KM. (XDSL, Phone, IPTV + 15KM za pozive Bh Mobile mreze, 1 postpaid prikljucak sa ukljucenim saobracajem novcane vrijednosti od 30KM, do 5 mobilnih telefonskih Najbrojeva unutar BH Mobile mreze, 500 MB mobilnog internet saobracaja).

Cijena provog STB uredjaja je 10KM, a drugi je 8 KM. Ako ste pod ugovorom 24 mjeseca 1 STB se ne placa, a drugi se placa mjesecno bez obzira na duzinu ugovornog odnosa. Ukoliko se koristi WIFI modem placa se 0.85KM/mjesecno bez obzira na duzinu trajanja ugovora

Fala da je dzaba. Od mene su iscijedili dosta. Danas ukljucen TRIO MIX. Moj doprinos unistenju legla korupcije i nepotizma.
semir1988

#2605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

arshavin wrote:Imam sad internet 22 marke i 15 maraka onu analognu i besplatnu digitalnu.Mogul' se ja prebaciti na taj duo bez da im idem u sjediste da potpisem ugovor. :D
mozes..nazovi samo i reci da hoces da se prijavis za duo...
StrelacZE

#2606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

illuminated wrote:
Koristenje WIFI modema BH Telecoma se naplacuje 0.85KM-mjesecno (bez PDV-a) za sve pakete osim za paket netflat Biz. Pretplatnici usluge xdsl imaju mogucnost da koriste vlastiti modem, a koji je kompatibilan sa BIHnet mrezom.
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256

MOJATV:
Promjene su izvrsene samo na paketima MOJATV NET, FULL i PREMI i tako da je brzina XDSL povecana na 5Mbps/512kbps. Koliko ja vidim MojTV Phone ostaje nepromjenjen.
MOJATV net 35KM
MOJATV PREMI 90KM. (XDSL, Phone, IPTV + 15KM za pozive Bh Mobile mreze, 1 postpaid prikljucak sa ukljucenim saobracajem novcane vrijednosti od 30KM, do 5 mobilnih telefonskih Najbrojeva unutar BH Mobile mreze, 500 MB mobilnog internet saobracaja).

Cijena provog STB uredjaja je 10KM, a drugi je 8 KM. Ako ste pod ugovorom 24 mjeseca 1 STB se ne placa, a drugi se placa mjesecno bez obzira na duzinu ugovornog odnosa. Ukoliko se koristi WIFI modem placa se 0.85KM/mjesecno bez obzira na duzinu trajanja ugovora

Fala da je dzaba. Od mene su iscijedili dosta. Danas ukljucen TRIO MIX. Moj doprinos unistenju legla korupcije i nepotizma.

I ja "kazem",hvala brate,ali ne bi vas ni dzaba,da mi date godinu dana svoje mojatv uzimamo najvise,dajemo nista,usluge,jer sam vas koristio,6 mjeseci,i nikada vise! Daleko vam kuca! Hvala Bogu,izbora ima,ko kaze da nema,vara se! Za sada ,Telemach,vrh vrhova.
jastuk1

#2607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

illuminated wrote:
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256

MOJATV:
MOJATV net 35KM

Koja naiva. Tvoj doprinos slanju para van BiH, samo može povećati korupciju i nepotizam jer će para biti manje.
harell

#2608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

jastuk1 wrote:
illuminated wrote:
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256

MOJATV:
MOJATV net 35KM

Koja naiva. Tvoj doprinos slanju para van BiH, samo može povećati korupciju i nepotizam jer će para biti manje.
Nemoj srat :lol: hajmo svi na telekom pa nek nas vrate tehnoloski u kameno doba, dial up majka :mrgreen:
Frtalj_Duše

#2609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

jastuk1 wrote:
illuminated wrote:
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256

MOJATV:
MOJATV net 35KM

Idi BRE gledaj SVOJU JELEN SUPER LIGU NA ARENAMA KOJE TAKOĐER PLAĆAŠ, šta ćeš ti ovdje među "dušmanima"!? :oops:

PS. Čujem da su tihomir "dijasporac" i Bakir "ševa-turković" kupili nove cipele, pa ti pohiti da budeš prvi koji će im ljubiti i lizati iste od peta do prstiju! :P
DON_eARL

#2610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

jastuk1 wrote: Koja naiva. Tvoj doprinos slanju para van BiH, samo može povećati korupciju i nepotizam jer će para biti manje.
Yes, yes, kad bude više para, korumpirani će se zasititi. How yes no, što bi reko Đuro.

Ti garant koristiš internet "proizveden" u BiH. Izvire negdje ispod Trebevića, a BHT ga samo pakuje u svoje pakete. :-) Valjda je isto tako i sa TV kanalima iz njihove ponude, sve Made in BiH, sve pare ostadoše u džepovima države, uposlenih i dioničara.

I ono para što se ne potroši na plaćanje linkova, kanala i svega ostalog što preuzimaju od nekoga trećeg ode određenoj skupini podobnih, a krajnji korisnik, koga cijede radi ekstra profita uslugom koja kasni par godina za konkurencijom, nema apsolutno ništa od zarade tog divnog i krasnog BHTelecoma. (Osim ako nije na budžetu)

Ovako bar dobije više za manje para, a ti budi naivan i divi se paroli "Idemo prvi, dajemo više".

I kad se već hvataš patriotizma za ovakvu uslugu, zapitaj se kakav automobil voziš, kakvu odjeću i obuću nosiš, koju hranu konzumiraš i sl. Sigurno je sve domaće. :wink:
dustaban

#2611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dustaban »

Znam da pitam nesto sto je vec odgovoreno ali ne mogu brzo naci...

telemach, d3, cisco reciever (v 2.0)... ima neki USB (i naprijed i nazad). Cemu to sluzi?
Kad god cunem disk trazi da ga formatiram!
Mogu li se filmovi gledati preko tog USB ?
DON_eARL

#2612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

dustaban wrote:Znam da pitam nesto sto je vec odgovoreno ali ne mogu brzo naci...

telemach, d3, cisco reciever (v 2.0)... ima neki USB (i naprijed i nazad). Cemu to sluzi?
Ne mogu se gledati filmovi, ali možeš snimati sadržaj koji se prikazuje preko D3. Evo ti tema sa Telemach foruma, namjenjena samo snimanju, pa pročitaj, mislim da ima upustvo kako koristiti.

http://forum.telemach.ba/viewtopic.php?f=7&t=1389
dustaban

#2613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dustaban »

DON_eARL wrote:
dustaban wrote:Znam da pitam nesto sto je vec odgovoreno ali ne mogu brzo naci...

Ne mogu se gledati filmovi, ali možeš snimati sadržaj koji se prikazuje preko D3. Evo ti tema sa Telemach foruma, namjenjena samo snimanju, pa pročitaj, mislim da ima upustvo kako koristiti.

http://forum.telemach.ba/viewtopic.php?f=7&t=1389
Vielen dank!
:thumbup:
Crni cvijet

#2614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Crni cvijet »

Warashii wrote:
DON_eARL wrote: Mislim da isključujutek nakon četvrtog neplaćenog računa. :D
Mislim da i nije bas tako . Juce mi se kolega zali kako su mu iskljucili net. Veli da je konstantno u Telekabelu placao racun sa jednim mjesecom kasnjenja i da su ga iskljucili.
Do kad se to "zvanicno" treba platiti? Planirala sam ovaj zadnji racun platiti sad u ponedjeljak 21.og, ostali su naravno placeni. Nije valjda da ce mi iskljucit do ponedjeljka :o Evo gledam sad na racunu ali ne pise nista o tome koliko ja vidim :? Telemach moze odgovor?
Allen__

#2615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

Crni cvijet wrote:
Warashii wrote:
DON_eARL wrote: Mislim da isključujutek nakon četvrtog neplaćenog računa. :D
Mislim da i nije bas tako . Juce mi se kolega zali kako su mu iskljucili net. Veli da je konstantno u Telekabelu placao racun sa jednim mjesecom kasnjenja i da su ga iskljucili.
Do kad se to "zvanicno" treba platiti? Planirala sam ovaj zadnji racun platiti sad u ponedjeljak 21.og, ostali su naravno placeni. Nije valjda da ce mi iskljucit do ponedjeljka :o Evo gledam sad na racunu ali ne pise nista o tome koliko ja vidim :? Telemach moze odgovor?
ja nisam platio 2 mjeseca pa imam sve.
jastuk1

#2616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

Šta vam je, upalili ste se pravo, a ja nisam ni spomenuo BHT. Ja koristim HS.

Kad iz jedne zemlje ili područja odlazi novac to uzrokuje veću "potrebu" za korupcijom jer je "borba" zbog oskudnijih resursa veća. Logika. Korupcije naravno ima svugdje ali je daleko veća u sredinama gdje je novac oskudniji.

Koliko je meni poznato, profit koji ostvari Telemach se ne vraća u budžet BiH.
DON_eARL

#2617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

jastuk1 wrote:Šta vam je, upalili ste se pravo, a ja nisam ni spomenuo BHT. Ja koristim HS.

Kad iz jedne zemlje ili područja odlazi novac to uzrokuje veću "potrebu" za korupcijom jer je "borba" zbog oskudnijih resursa veća. Logika. Korupcije naravno ima svugdje ali je daleko veća u sredinama gdje je novac oskudniji.

Što manje para ukradu korumpirani, manje će sredstava imati za sakrivanje istine. :wink: Jednom kad ne budu mogli da plate svakog u hobotnici koja se bogati tako, neko će da propjeva, pa valjda će neko i za korupciju da odgovara. :D

Jesi čuo za porez na profit? Investicije? Porez na dodanu vrijednost? Plate radnika? Doprinose? Poreze na doprinose?
jastuk1

#2618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

Kakve ba investicije? Ja govorim o PROFITU! Znači novci koji OSTAJU nakon "poreza na profit! Investicija! Porez na dodanu vrijednost! Plata radnika! Doprinosa! Poreza na doprinose!"

Od onoga što ostane nakon svih investicija, poreza i doprinosa, BHT vrati 90 posto PROFITA u budžet. A 10 posto koristi od profita imaju mali dioničari koji trguju na SASE.

A koliko od profita Telemacha ostane u BiH? - 0 posto! Telemach vlasnici naravno zadržavaju profit za sebe.
iceman2010

#2619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

DON_eARL wrote:
jastuk1 wrote:Šta vam je, upalili ste se pravo, a ja nisam ni spomenuo BHT. Ja koristim HS.

Što manje para ukradu korumpirani, manje će sredstava imati za sakrivanje istine. :wink: Jednom kad ne budu mogli da plate svakog u hobotnici koja se bogati tako, neko će da propjeva, pa valjda će neko i za korupciju da odgovara. :D

Jesi čuo za porez na profit? Investicije? Porez na dodanu vrijednost? Plate radnika? Doprinose? Poreze na doprinose?
E jadna nam majka ako nam svima budu plate kao sto su u Telemach-u. Ta firma je u oblasti telekomunikacija, ostvaruje ekstra profite, a radnici joj imaju plate u rangu konobara ili prodavacice u supermarketu. Moderno robovlasnicko drustvo.

p.s. A jesi li ti cuo za dobit, cistu dobit, nakon sto sve to sto si nabrojao odbijes?
Last edited by iceman2010 on 19/01/2013 23:55, edited 1 time in total.
harell

#2620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

jastuk1 wrote:Kakve ba investicije? Ja govorim o PROFITU! Znači novci koji OSTAJU nakon "poreza na profit! Investicija! Porez na dodanu vrijednost! Plata radnika! Doprinosa! Poreza na doprinose!"

Od onoga što ostane nakon svih investicija, poreza i doprinosa, BHT vrati 90 posto PROFITA u budžet. A 10 posto koristi od profita imaju mali dioničari koji trguju na SASE.

A koliko od profita Telemacha ostane u BiH? - 0 posto! Telemach vlasnici naravno zadržavaju profit za sebe.
Kakav bolan budzet crni, jes nam dobro bilo prije telemacha sve pare na grani rasle :roll:

Meni je bitno da imam dobar net pa makar onih 22 KM isle direktno u Kirgistan, meni od tih fol vracanja u budzet ni iz dzepa ni u dzep
Frtalj_Duše

#2621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

iceman2010 wrote:
DON_eARL wrote:

E jadna nam majka ako nam svima budu plate kao sto su u Telemach-u. Ta firma je u oblasti telekomunikacija, ostvaruje ekstra profite, a radnici joj imaju plate u rangu konobara ili prodavacice u supermarketu. Moderno robovlasnicko drustvo.

p.s. A jesi li ti cuo za dobit, cistu dobit, nakon sto sve to sto si nabrojao odbijes?
Eto bolje je u telecomu gdje imaš barem 50% radne snage (od kojih je 99% na štelu primljeno) viška koji drkaju racku po čitav dan, a i ono malo što radi, ne radi kako treba!?
samo_ti

#2622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

Zahvala @Frtalj_duse za objasnjenje oko rutera i stimanja wi-fi :)
Odradio kako je napisano i sve fercera.
Hvala.

p.s. oni iz Telemacha nemaju pojma :D
Frtalj_Duše

#2623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

samo_ti wrote:Zahvala @Frtalj_duse za objasnjenje oko rutera i stimanja wi-fi :)
Odradio kako je napisano i sve fercera.
Hvala.

p.s. oni iz Telemacha nemaju pojma :D
NP, tu smo da se pomažemo! ;-)
DON_eARL

#2624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

jastuk1 wrote:Kakve ba investicije? Ja govorim o PROFITU! Znači novci koji OSTAJU nakon "poreza na profit! Investicija! Porez na dodanu vrijednost! Plata radnika! Doprinosa! Poreza na doprinose!"

Napiši onda NETO profit, jer postoji nešto što se zove i BRUTO profit, zar ne? Barataj malo bolje terminima. :D

Doš'o kapitalizam, demokratija, uzimaju ljudi pare sa konkurentnom ponudom, nigdje u zakonu ne piše da ne smiju zarađivati, jel tako?

Evo da ne pominjemo sve malverzacije u BHT-u i bezobrazne cijene usluga, kad već nije tema. Šta ti imaš od profita BHT-a? Osim ako si k'o iceman uposlenik BHT-a, ili imaš dionice, nemaš ništa. Pojede birokratija sve pare, a mali korisnik i dalje uživa u paroli "idemo prvi, dajemo više" i sličnim nebuloze, jer oni su "naši". "Naši" političari i njihove porodice zaposlene u državnim firmama se bogate, jel tako?

Kad budu imali konkurentnu ponudu, dobiće i moje pare, do tada ja ću radije manje da plaćam i više da imam.
chudjenhe

#2625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

DON_eARL wrote:
Evo da ne pominjemo sve malverzacije u BHT-u i bezobrazne cijene usluga

Kad budu imali konkurentnu ponudu, dobiće i moje pare, do tada ja ću radije manje da plaćam i više da imam.
vala bas...ja presao na telemach kad su imali ponudu 4 mbps a ovi sto idu prvi i daju vise se istovremeno furali na ''ako ste imali 1 sada imate 2 GB...'' za gotovo istu cijenu

i kad smo vec kod bezobrazluka...prenijeo bht broj na telemach i dosao mi racun 18 KM za potvrdu od telecoma
moram li ja to platiti, oce li me sta telemach zezati, ovi broj vratiti...???
Locked