20% hrvata predstavlja?.....u kurcu ...jer je dobio samo 80 GLASOVA biraca .....oni(20%) nisu mu dali svoj glas da ih predstavlja i da ih vodi u propast covjek koji je obicni lazovhorkesh wrote:Obojica jesu klasični jastrebovi, ali ipak je Karamatić delegat u Domu naroda PSBiH te, po matematici, predstavlja 20 posto svih Hrvata u BiH.Hafis wrote:Karamatić = Suljagić.
S druge strane, Suljagić ima više kose i mrkiji pogled.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- spreca
#25976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#25977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ja, lakše im je pogurati Erdoganovog potrčka da dovrši ono što je započeo i mirna Bosna.Alfons Kauders wrote:
Internacionalizacija moze biti problematicna. U situaciji kad EU Hrvatskoj daje 1.5 milijardu da spoji teritorij, jasno je da ne vidi BiH u klubu. Samim tim, nije da ce cijeli svijet stati kako bi gurao HDZ. Zaboli ljude kurac za seoskim razmiricama i varalicama...
-
Hafis
#25978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači ipak dođe na svoje ona mudra izreka kolege @Pointa - Politika kurcem u čelo.The 51st State wrote:sigurno ne bi nasjeo na gangasku foru i blef.
Šteta. Što ti je odliv mozgova iz Bosne. Ukraše nam ga Amerikanci pred našim očima.
- horkesh
#25979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U međuvremenu, na Jahorini...

Ali ova je, ipak, najjača:

Ali ova je, ipak, najjača:

-
Hafis
#25980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jel' ovo gledaju Winchester' Gdje su im kokice?
-
velikonja
#25981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A to se Ustav FBiH ne mora mienjati da bi se ispunile želje HDZ ili onog KUD HNS-a, jel?Hafis wrote: Što dobiva ''probosanski blok'' postavljajući nerealne i jednostavno neizvodive zahtjeve. Evo ti prvi primjer: izmjena ustava koja bi bila neophodna da bi se redefinirao Dom naroda. Kako? Kada? Koliko godina treba da dogovore takve stvari? kolika tek procedura? A sve to nigdje nikakve veze s provedbom odluka Ustavnog suda kloja se odnosi na izborni zakon a ne na Dom naroda.
Stvarno, ovo je kolektivna shizofrenija. U startu odbijaš bilo kakav dogovor i onda optužuješ drugog za zastoj.
-
Hafis
#25982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba se mijenjati iz više razloga. I ne samo zbog Doma naroda...ima tu posla od Sejdić-Finci pa dalje.velikonja wrote:A to se Ustav FBiH ne mora mienjati da bi se ispunile želje HDZ ili onog KUD HNS-a, jel?Hafis wrote: Što dobiva ''probosanski blok'' postavljajući nerealne i jednostavno neizvodive zahtjeve. Evo ti prvi primjer: izmjena ustava koja bi bila neophodna da bi se redefinirao Dom naroda. Kako? Kada? Koliko godina treba da dogovore takve stvari? kolika tek procedura? A sve to nigdje nikakve veze s provedbom odluka Ustavnog suda kloja se odnosi na izborni zakon a ne na Dom naroda.
Stvarno, ovo je kolektivna shizofrenija. U startu odbijaš bilo kakav dogovor i onda optužuješ drugog za zastoj.
Što su čekali s prijedlozima? Sad su se sjetili promjena Ustava, kada treba ispuniti odluku Ustavnog suda vezanu za Izborni zakon
- ovo_malo_duse
#25983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U prevodu pristacemo na penetraciju... ovaj dogovor ali nemojte nas puno....Božo Ljubić, inače zastupnik u Saboru Hrvatske i bivši državni parlamentarac u BiH, na osnovu čije apelacije Ustavnom sudu BiH su i naložene izmjene Izbornog zakona, uputio je poruku uoči današnjih ključnih pregovora za izmjene Izbornog zakona.
''Vjerujemo kako će predstavnici bošnjačkih stranaka pokazati odgovornost kako bi se stvorili uvjeti za izmjene Izbornog zakona BiH i omogućilo formiranje zakonodavnih tijela nakon općih izbora 2018. godine'', navodi se u priopćenju za javnost Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH uoči današnjeg sastanka lidera političkih stranaka kod ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack.
Koji ba pegovora, hahahaha, predstava za mase, na stolu je uzmi ili ostavi prijedlog zakona usaglasen izmedzu USA i EU.
Na prvom sastanku prezentiran probosanskim strankama sa "kompromisima" koje moraju prihvatit zajednicki bez postavljana uslova.
Na drugom sastanku je prijedlog prezentiran HDZ (G)uznicima nakon toga su poslani su kuci da izracunaju koliko vazelina im treba....
Danas je samo pitanje jel dupe spremno ili ce se morat jos pripremit i kako to da to prodaju svojim uhljebima.
-
velikonja
#25984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SuperHafis wrote:
Treba se mijenjati iz više razloga. I ne samo zbog Doma naroda...ima tu posla od Sejdić-Finci pa dalje.
Što su čekali s prijedlozima? Sad su se sjetili promjena Ustava, kada treba ispuniti odluku Ustavnog suda vezanu za Izborni zakon
I ne reče, šta dobiva KUD HNS' postavljajući nerealne i jednostavno neizvodive zahtjeve? Jer budimo iskreni, prvo su "vaskrsnuli" stavovi i crvene linije KUD HNS. Don Božo eno i danas apelira na izmjene IZ koje podrazumjevaju ili kršenje Ustava FBiH ili njegove izmjene
Pa kad ga već moramo mijenjati, hajmo u paketu sve.
Znaš, zbog europeizacije BiH je to potrebno pa daj da se bude učinkovito. Što bi sad mijenjali samo način izbora delegata u DN, daj sve odmah
- SaraFina
#25985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakva odluka US? Kakvo ispunjavanje? Vidjećete da su lukave Latine navukli i da postoji način da se izbori implementiraju i završi u zakonskim okvirima ova farsa. A da to oni veze nemaju i da će izgubiti hazarderski sve 
P.S Hafise, znala sam da ti je moje mišljenje važno. Toliko da onaj svodnički avatar zamjeniš novim
bravo!
Jesi to u nekoj hercegovačkoj narodnoj nošnji sa zlatnim prslukom na slici?
Krasno!
P.S Hafise, znala sam da ti je moje mišljenje važno. Toliko da onaj svodnički avatar zamjeniš novim
Jesi to u nekoj hercegovačkoj narodnoj nošnji sa zlatnim prslukom na slici?
- ultima_palabra
#25986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovo_malo_duse wrote:U prevodu pristacemo na penetraciju... ovaj dogovor ali nemojte nas puno....Božo Ljubić, inače zastupnik u Saboru Hrvatske i bivši državni parlamentarac u BiH, na osnovu čije apelacije Ustavnom sudu BiH su i naložene izmjene Izbornog zakona, uputio je poruku uoči današnjih ključnih pregovora za izmjene Izbornog zakona.
''Vjerujemo kako će predstavnici bošnjačkih stranaka pokazati odgovornost kako bi se stvorili uvjeti za izmjene Izbornog zakona BiH i omogućilo formiranje zakonodavnih tijela nakon općih izbora 2018. godine'', navodi se u priopćenju za javnost Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH uoči današnjeg sastanka lidera političkih stranaka kod ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack.
Koji ba pegovora, hahahaha, predstava za mase, na stolu je uzmi ili ostavi prijedlog zakona usaglasen izmedzu USA i EU.
Na prvom sastanku prezentiran probosanskim strankama sa "kompromisima" koje moraju prihvatit zajednicki bez postavljana uslova.
Na drugom sastanku je prijedlog prezentiran HDZ (G)uznicima nakon toga su poslani su kuci da izracunaju koliko vazelina im treba....
Danas je samo pitanje jel dupe spremno ili ce se morat jos pripremit i kako to da to prodaju svojim uhljebima.
Zar misliš da ovakvima treba nešto prodavati?
-
DonieBrasco
#25987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ustav se treba mjenjati radi hiljadu stvari a jedna od tih je da bude "jedan covjek jedan glas" i pravo da se svako kandiduje i bude biran.
A ne da bude da je "hdz hrvat vrijedi vise od drugog hrvata" niti da hrvati samoprozvani ugrozeni narod budu vrijednijih od drugih naroda jer ih je manje, da imaju razne povlasticek kao sto imaju.
Ustav treba da se mjenja da svi narodi i građani budu jednaki, da pocne vladavina prava i zakona, da svako placa porez i doprinosi ekonmiji i drustvu i jacanju Bosne i Hercegovine.
A ne da bude da je "hdz hrvat vrijedi vise od drugog hrvata" niti da hrvati samoprozvani ugrozeni narod budu vrijednijih od drugih naroda jer ih je manje, da imaju razne povlasticek kao sto imaju.
Ustav treba da se mjenja da svi narodi i građani budu jednaki, da pocne vladavina prava i zakona, da svako placa porez i doprinosi ekonmiji i drustvu i jacanju Bosne i Hercegovine.
Last edited by DonieBrasco on 03/05/2018 12:15, edited 1 time in total.
- horkesh
#25988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A šta sadrži taj prijedlog?ovo_malo_duse wrote:
U prevodu pristacemo na penetraciju... ovaj dogovor ali nemojte nas puno....
- SaraFina
#25989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ultima_palabra wrote:ovo_malo_duse wrote:U prevodu pristacemo na penetraciju... ovaj dogovor ali nemojte nas puno....Božo Ljubić, inače zastupnik u Saboru Hrvatske i bivši državni parlamentarac u BiH, na osnovu čije apelacije Ustavnom sudu BiH su i naložene izmjene Izbornog zakona, uputio je poruku uoči današnjih ključnih pregovora za izmjene Izbornog zakona.
Zar misliš da ovakvima treba nešto prodavati?
Rose košulja "razdreljena na prsima" plus "tapiserija" do vrata
-
Hafis
#25990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Okle on zna. On ti se samo u dudlanje razumije
.
-
Hafis
#25991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dudlojeovo_malo_duse wrote:HDZ ima izbor, ce da ga dudla malo ili ce da ga malo vise. Ali ce da ga dudla sigurno.
-
Hafis
#25992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I Jopetovo_malo_duse wrote: HDZ ima izbor a to poruke iz Brisela danas.
Gabariti ne gabariti dudlas moj vam je.
-
DonieBrasco
#25993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Niko nije u pravu samo su HDZ, HNS i Covic u pravu !
"HDZ hrvat je vrijedini od drugog hrvata, hrvat iz Mostara vrijedi vise od hrvata iz Tuzle, a generalno hrvati vrijede vise od bosnjaka, sraba, roma, jevereja" i zato treba da se usvoji HDZ prijedlog izbornog zakona i sve drugo sto oni pozele jer je njih manje i šatro su ugrozeni, malo im sto imaju sve moguce povlastice daj im jos.
Hrvatska federacija BiH u najavi.
Pa o cemu mi pricamo ako EU, OHR, americka Ambasada, visoki predstavnik, ovo podrze ...
"HDZ hrvat je vrijedini od drugog hrvata, hrvat iz Mostara vrijedi vise od hrvata iz Tuzle, a generalno hrvati vrijede vise od bosnjaka, sraba, roma, jevereja" i zato treba da se usvoji HDZ prijedlog izbornog zakona i sve drugo sto oni pozele jer je njih manje i šatro su ugrozeni, malo im sto imaju sve moguce povlastice daj im jos.
Hrvatska federacija BiH u najavi.
Pa o cemu mi pricamo ako EU, OHR, americka Ambasada, visoki predstavnik, ovo podrze ...
Last edited by DonieBrasco on 03/05/2018 12:24, edited 1 time in total.
- SaraFina
#25994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Okle on zna. On ti se samo u dudlanje razumije.
Izlaziš polako iz ormara? Razumijem ja kako je u zatucanim, učmalim i primitivnim sredinama. Sam' se ti nama povjeri
-
Hafis
#25995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To oko dudlanja raspravi s kumom @ovo malo duše.SaraFina wrote:Hafis wrote:Okle on zna. On ti se samo u dudlanje razumije.
Izlaziš polako iz ormara? Razumijem ja kako je u zatucanim, učmalim i primitivnim sredinama. Sam' se ti nama povjeri
- SaraFina
#25996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:To oko dudlanja raspravi s kumom @ovo malo duše.SaraFina wrote:Hafis wrote:Okle on zna. On ti se samo u dudlanje razumije.
Pa ti u četiri posta 5 puta tu riječ potenciraš, ne oni
Nego, moja kritika za avatar očigledno je vrijedila jučer
- ovo_malo_duse
#25997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da ti pravo kazem ne znam. Znam samo da je potekao od Svaba, poznat kao "gradjanski model", znam da su Janezi lobirali i povalili Susede sma tako u EU i kod Svaba, takodje ne znam iz kog razloga ( moze biti da se osvete Susedima zbog svojih interesa). U medjuvremenu je doradjen sa USA i Ameri su ga preuzeli da ga sprovedu u djelo.horkesh wrote:A šta sadrži taj prijedlog?ovo_malo_duse wrote:
Zato je Kolinda dizala none od Brisela do Erdogana, kad su saznali za njega. Zato se Cirilicar odjednom bez sakrivanja bacio Dodiku u zagrljaj i pokusao na sve nacine preko Vucka i preko Rusa nesto sazna i promjeni.. Zato se navrat nanos probalo progurat Hrvatsko rjesenje kroz parlament i sve ucjene.
Zato sve kemcanje Cirilicara i Rubikona jer zna sta ga ceka a to je po svemu sudeci konacni kraj UZP_a i mokrih snova.
Uglavnom sudeci po ponasanju Cirilicar nezna kud udara i ocigledno je da sa Dodikom razmatra izlaznu strategiju.
Indikativno je da su se sve Probosanske stranke (Inkluzivno DF) nasle u USA ambasadi sa usaglasenim stavom ( iako je predizborno vrijeme i kolju se na svakom koraku ovdje je bio zajednicki stav bez puno komentara)
Indikativno je i to da je i DF (Komsic) pozvan u iako je na nivou SBiH ili Seferovih.
Takodje je primjetna sutnja na drugoj strani na ovu temu.
A i zadnje izjave iz Brisela su zanimljive .
Sta se kuha vidjecemo ....
Last edited by ovo_malo_duse on 03/05/2018 12:39, edited 1 time in total.
- ovo_malo_duse
#25998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafisaga preinacicu svoj odgovor, ne ide mi se u Banovice.ovo_malo_duse wrote:Da ti pravo kazem ne znam. Znam samo da je potekao od Svaba, poznat kao "gradjanski model", znam da su Janezi lobirali i povalili Susede sma tako u EU i kod Svaba, takodje ne znam iz kog razloga ( moze biti da se osvete Susedima zbog svojih interesa). U medjuvremenu je doradjen sa USA i Ameri su ga preuzeli da ga sprovedu u djelo.horkesh wrote:A šta sadrži taj prijedlog?ovo_malo_duse wrote:
Zato je Kolinda dizala none od Brisela do Erdogana, kad su saznali za njega. Zato se Cirilicar odjednom bez sakrivanja bacio Dodiku u zagrljaj i pokusao na sve nacine preko Vucka i preko Rusa nesto sazna i promjeni.. Zato se navrat nanos probalo progurat Hrvatsko rjesenje kroz parlament i sve ucjene.
Zato sve kemcanje Cirilicara i Rubikona jer zna sta ga ceka a to je po svemu sudeci konacni kraj UZP_a i mokrih snova.
Uglavnom sudeci po ponasanju Cirilicar nezna kud udara i ocigledno je da sa Dodikom razmatra izlaznu strategiju.
Indikativno je da su se sve Probosanske stranke (Inkluzivno DF) nasle u USA ambasadi sa usaglasenim stavom ( iako je predizborno vrijeme i kolju se na svakom koraku ovdje je bio zajednicki stav bez puno komentara)
Indikativno je i to da je i DF (Komsic) pozvan u iako je na nivou SBiH ili Seferovih.
Takodje je primjetna sutnja na drugoj strani na ovu temu.
A i zadnje izjave iz Brisela su zanimljive .
Sta se kuha vidjecemo ....
Sacekat cu kmecanje, bit ce zanimljivije..
Last edited by ovo_malo_duse on 03/05/2018 12:42, edited 1 time in total.
- 512MB
#25999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sud je rekao da se ne mogu birati delegati u dom naroda u kantonima gdje ih nema (postoji li ijedanHafis wrote:Treba se mijenjati iz više razloga. I ne samo zbog Doma naroda...ima tu posla od Sejdić-Finci pa dalje.velikonja wrote:A to se Ustav FBiH ne mora mienjati da bi se ispunile želje HDZ ili onog KUD HNS-a, jel?Hafis wrote: Što dobiva ''probosanski blok'' postavljajući nerealne i jednostavno neizvodive zahtjeve. Evo ti prvi primjer: izmjena ustava koja bi bila neophodna da bi se redefinirao Dom naroda. Kako? Kada? Koliko godina treba da dogovore takve stvari? kolika tek procedura? A sve to nigdje nikakve veze s provedbom odluka Ustavnog suda kloja se odnosi na izborni zakon a ne na Dom naroda.
-
Hafis
#26000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sav sam ti šik inačeSaraFina wrote:Hafis wrote:To oko dudlanja raspravi s kumom @ovo malo duše.SaraFina wrote:
Pa ti u četiri posta 5 puta tu riječ potenciraš, ne oni
Nego, moja kritika za avatar očigledno je vrijedila jučerJesi to sad u nekoj narodnoj nošnji hercegovačkih krajeva? Kakav je to zlatni prsluk?