Narod i Pravda (Konakovic)

Prpa.ba

#25976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Jos je i dobro dok ne postave svoju osobu u OSA-u.

Onda ce krenuti prava manfukatura tzv. "bosnjackog radikalizma". Kao onomad kad je hrvatska SOA pokusala proizvesti toboznje naoruzane vehabije u BiH.

Sve to od ekipe ciji tuzitelj ne zna napisati pismenu optuznicu ni za kradju cokolade.

:run:
joint union

#25977 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

mirza_15 wrote: 09/02/2023 09:07
joint union wrote: 09/02/2023 08:53 Nemojte tako, ovo je trenutno najveci problem naseg skolstva.
Pravda za ministricu. I narod...
Ja sam se kao roditelj izjasnio da struka treba da odluči o tome. Ne znam je li dobro ili loše. Vidim ovdje svi sve znaju o tome. Ja ne znam da li dužinu časa treba mijenjati i da li je to uopšte problem, ali je generalno jedan od glupljih argumenata da male probleme ne treba rješavati dok se ne riješe oni najveći i najkomleksniji.
Naravno da sve treba rjesavati, neciji mali problem je neciji veliki.
Ne znas da li je problem, ali znas da ga treba rjesavati i to je kao nesto pametno?
Postoji milion problema, i velikih i malih u skolstvu koje treba rjesavati, no ovo...
Lakat Jebić

#25978 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/aljosa- ... /230209064

Ademović je podnio ostavku i u Skupštini Kantona Sarajevo pa će se mandat dodijeliti sljedećem kvalificiranom kandidatu Mehmedagić Mersihi.

Otkud ovo?
Marihuana007

#25979 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Marihuana007 »

Kako ovaj Campara može imati toliko funkcija: delegat u KS, FBiH, ministar fupa i delegat u domu naroda i ko zna kojih jos. Kako stigne biti na radnom mjestu. Kako možeš biti stručnjak za sve pozicije. Po čemu se onda ovi razlikuju u SDA? Po transparenti kriminala.
Haris.ba

#25980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Marihuana007 wrote: 09/02/2023 11:43 Kako ovaj Campara može imati toliko funkcija: delegat u KS, FBiH, ministar fupa i delegat u domu naroda i ko zna kojih jos. Kako stigne biti na radnom mjestu. Kako možeš biti stručnjak za sve pozicije. Po čemu se onda ovi razlikuju u SDA? Po transparenti kriminala.
Sve po zakonu (i ustavu).
Prpa.ba

#25981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Lakat Jebić wrote: 09/02/2023 11:39 https://www.klix.ba/vijesti/bih/aljosa- ... /230209064

Ademović je podnio ostavku i u Skupštini Kantona Sarajevo pa će se mandat dodijeliti sljedećem kvalificiranom kandidatu Mehmedagić Mersihi.

Otkud ovo?
Kakvi manevri :run:
PM72

#25982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Mogo bi Kemo za kakvog direktora...bio je AID-a
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Haris.ba wrote: 09/02/2023 11:47
Marihuana007 wrote: 09/02/2023 11:43 Kako ovaj Campara može imati toliko funkcija: delegat u KS, FBiH, ministar fupa i delegat u domu naroda i ko zna kojih jos. Kako stigne biti na radnom mjestu. Kako možeš biti stručnjak za sve pozicije. Po čemu se onda ovi razlikuju u SDA? Po transparenti kriminala.
Upravo tako, evo nudio je ostavku Pederalnog ministra il da ga smijene, ne mogu, jer je fOdilj 8 godina premijer od toga 4 godine u tehnickom mandatu.Isto mu zakon omogucava da bidne delegat u skupstini kantona i u domu nOroda.Zakom pravjen po mjeri NACI stranaka.Da li to treba mjenjat, naravno da treba al kako kad nOrod bira jedne te iste a hoce promjene, hoce qujac.
Lakat Jebić

#25984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

Prpa.ba wrote: 09/02/2023 11:51
Lakat Jebić wrote: 09/02/2023 11:39 https://www.klix.ba/vijesti/bih/aljosa- ... /230209064

Otkud ovo?
Kakvi manevri :run:
Kemo je izabran u drzavni dom naroda, smetnuo sam.
Haris.ba

#25985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

pici wrote: 09/02/2023 11:54
Haris.ba wrote: 09/02/2023 11:47

Upravo tako, evo nudio je ostavku Pederalnog ministra il da ga smijene, ne mogu, jer je fOdilj 8 godina premijer od toga 4 godine u tehnickom mandatu.Isto mu zakon omogucava da bidne delegat u skupstini kantona i u domu nOroda.Zakom pravjen po mjeri NACI stranaka.Da li to treba mjenjat, naravno da treba al kako kad nOrod bira jedne te iste a hoce promjene, hoce qujac.
Zastupnik u skupstini moze biti i delegat u Domu naroda FBiH. I to je nekako i korisno. Da direktno imas nekoga ko ima i kantonalne i federalne probleme u vidu. Drugo je sto se to kod nas puno ne koristi.

Drugo je sad sto zbog politike se nije htjelo. Mogao je dati ostavku Campara na mjesto ministra. Tu nema opravdanja.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#25986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Truba wrote: 09/02/2023 07:14
sime_cipol wrote: 08/02/2023 20:06 Kakva je ovo debilana o skracenju casova u skolama od ministrice NiP :-)
Kakva debilana sta spinujes

Dala je izbor demokratski da se nastavnici oglase i glasaju sto zele
Naravno da je debilana.
Prvo, ovo nije ni trebalo biti na dnevnom redu.
Drugo, ubacili su ga ispod stola, a onda ostavili 3 (tri) dana da se struka, nastavnici, roditelji o tome izjasni.

P.S. zasto na 40'? Zasto ne bi osnovnu skratili na 4 godine, srednju na 2, a fakultete cemo kupovati u Travniku. Ha ja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Haris.ba wrote: 09/02/2023 12:00
pici wrote: 09/02/2023 11:54

Zastupnik u skupstini moze biti i delegat u Domu naroda FBiH. I to je nekako i korisno. Da direktno imas nekoga ko ima i kantonalne i federalne probleme u vidu. Drugo je sto se to kod nas puno ne koristi.

Drugo je sad sto zbog politike se nije htjelo. Mogao je dati ostavku Campara na mjesto ministra. Tu nema opravdanja.
Mogao je al opet govorim, ko ce ga zamjeniti, u tom je caka.Mislim da je Ćampi o tome pricao ranije i da je sdO bila protiv te smjene jer ne mogu imenovati novog zboh tehnickog mandata i onda bi to mjesto pripalo zamjeniku koji nije iz sdO.Uglavnom cranje i treba pod hitno mjenjati ovu vladu, jer su vise qujcu dodijali.
Horke

#25988 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Horke »

sime_cipol wrote: 09/02/2023 12:47
Truba wrote: 09/02/2023 07:14

Kakva debilana sta spinujes

Dala je izbor demokratski da se nastavnici oglase i glasaju sto zele
Naravno da je debilana.
Prvo, ovo nije ni trebalo biti na dnevnom redu.
Drugo, ubacili su ga ispod stola, a onda ostavili 3 (tri) dana da se struka, nastavnici, roditelji o tome izjasni.

P.S. zasto na 40'? Zasto ne bi osnovnu skratili na 4 godine, srednju na 2, a fakultete cemo kupovati u Travniku. Ha ja.
Nije pitana struka. Nije traženo mišljenje Pedagoškog fakulteta, koji proizvodi veliki dio nastavnog kadra za osnovne škole (prije svega učiteljice), te nije upitan ni Prosvjetno-pedagoški zavod KS.

Ali su upitani roditelji :roll:
Stavimo se u poziciju da nas pekar pita da li da stavi pola litra vode ili 0,6L na kilu brašna. Da li bi kupili hljeb u takvoj pekari ili pomislili ovaj mene pita kako će hljeb da napravi, a hoće da mi ga proda.
Roccohljup

#25989 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

vuk dlaku mjenja al ćud nikada :-)
Novak20

#25990 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

Ako uštedi i 2 milijuna na nepotrebnim stvarima, dobar je.

Bakir je za nepoznate prilike novcem iz budžeta plaćao VIP salon na aerodromu u Beču 4.500 KM.

https://avaz.ba/vijesti/bih/807642/kona ... ebi-platim

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković gostujući u Pressingu na N1 televiziji govorio je o velikim troškovima Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Konaković je, govoreći o rasipništvu u Ministarstvu vanjskih poslova BiH kada je riječ o putovanjima, rekao da će sve istražiti i transparentno objaviti.

Stotine hiljada maraka
On je naveo kako je siguran da je bilo dosta "turističkih putovanja" na koja su potrošena stotine hiljada KM.

- Moja putovanja su danas izgledala potpuno drugačije. Letim ekonomskom klasom, nisam plaćao VIP-ove u Beču. Ona mnogo koštaju. To su godišnja primanja nekoga u BiH.

Nikada u životu nisam letio biznis klasom. Možda nekada kada imate važan brzi sastanak, da ne dođete nenaspavani, nekad možda postoji ta opravdanost. Neki su savjetnici članova Predsjedništva letjeli biznis klasom - izjavio je Konaković.

On je dodao da je u petak prije putovanja poslao poruku Kozariću i da mu je rekao da ukoliko dođe do propusta ne rezerviše VIP salone.

Turistička putovanja
Kozarić mu je, kako kaže, rekao da neće. Ipak, tvrdi da je neko iz MVP pokušao rezervisati VIP salon, greškom ili ne, ali da su na kraju to otkazali.

- Putovanje na Maldive – dat ćemo sve informacije, bilo je članova porodice. Bivši ministar putovao je na Bali, putovalo se na Kubu. Garantujem da su stotine hiljada KM potrošene na turistička putovanja.

Svaki moj let i put znat će se gdje sam i zašto sam putovao. Neće biti turističkih putovanja. Hvala Bogu imam novca da to sebi platim - rekao je Konaković.

Pratnja ne mora sa vama u prodavnicu

Konaković je rekao da je "izmišljotina kako pratnja mora biti uz ministra".

- Nije tačno da pratnja mora sa vama i u prodavnice i frizeraje. To je izmišljotina. Na svakom koraku pokazujemo drugačiji pristup.

Profesionalce iz Direkcije sam pitao šta ja moram i da li moram imati kućicu ispred kuće. Rekli su mi da ne moram ako ne želim i rekao sam da neću. Neću rotacije.

Kada je institucija u pitanju, kada putujemo, nemojte nikoga gurati s ceste. Vozite kao da vodite svoju djecu. Ne želim praviti sada samopromociju - kazao je Konaković
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25991 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

rega lik odmah se vidi za razliku od one s 10 kuća

kineska djeca štede užinu onda dočeka vakcine
pokupi kajmak i vrati se merdzanom u jednu od svojih kuća

da barem kaže izvinite što su me pratili u bingo i nosali mi cekere
carobnjak_N

#25992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by carobnjak_N »

Da li je rekao u Pressingu kako je tražio od onog ambasadora "bez vip rezervacija", a onda ga ovaj nazvao i pitao da li se nešto promijenilo
jer mu je ŽELJKO ili ŽELJKA to već rezervisala/o ??
Styling

#25993 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

carobnjak_N wrote: 09/02/2023 13:36 Da li je rekao u Pressingu kako je tražio od onog ambasadora "bez vip rezervacija", a onda ga ovaj nazvao i pitao da li se nešto promijenilo
jer mu je ŽELJKO ili ŽELJKA to već rezervisala/o ??
Da, rekao je, i otkazao.
carobnjak_N

#25994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by carobnjak_N »

Mislim da je rekao Željko ali nisam siguran. Bilo bi zanimljivo za javnost vidjeti koliko je KomšiČ koštao finansijski do sad.
Styling

#25995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

carobnjak_N wrote: 09/02/2023 13:42 Mislim da je rekao Željko ali nisam siguran. Bilo bi zanimljivo za javnost vidjeti koliko je KomšiČ koštao finansijski do sad.
Trebalo bi da negdje postoje zvanicni izvjestaji o utrosku novca clanova Predsjednistva. U drugim drzavama je to normalno.
Roccohljup

#25996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 09/02/2023 14:45
carobnjak_N wrote: 09/02/2023 13:42 Mislim da je rekao Željko ali nisam siguran. Bilo bi zanimljivo za javnost vidjeti koliko je KomšiČ koštao finansijski do sad.
Trebalo bi da negdje postoje zvanicni izvjestaji o utrosku novca clanova Predsjednistva. U drugim drzavama je to normalno.
pa da i imamo i da su svaki po mil eur potrošili šta ćemo onda? nas što više vlast i političari (bez obzira na stranku iz koje dolaze) više handre i kradu, mi sve više (da prostiš i ti a i ostale gospon-dame :) ) guzove širimo :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#25998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Prpa.ba wrote: 09/02/2023 09:35 Jos je i dobro dok ne postave svoju osobu u OSA-u.
Unistit ce sve ono sto je Osmica stvorio :sad:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#25999 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Novak20 wrote: 09/02/2023 13:31 Ako uštedi i 2 milijuna na nepotrebnim stvarima, dobar je.

Bakir je za nepoznate prilike novcem iz budžeta plaćao VIP salon na aerodromu u Beču 4.500 KM.

https://avaz.ba/vijesti/bih/807642/kona ... ebi-platim

Konaković je rekao da je "izmišljotina kako pratnja mora biti uz ministra".

- Nije tačno da pratnja mora sa vama i u prodavnice i frizeraje. To je izmišljotina. Na svakom koraku pokazujemo drugačiji pristup.

Profesionalce iz Direkcije sam pitao šta ja moram i da li moram imati kućicu ispred kuće. Rekli su mi da ne moram ako ne želim i rekao sam da neću. Neću rotacije.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/oglasi ... u/2041401/
Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze.
Neko ovdje laze. Bisera ili konakovic, pitanje je sad.
mishic

#26000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

I do sada je sa našim vlastodršcima bio cirkus. Ali čini mi se to su sitnice u odnosu na ovo što Dinosaurus radi. Živi bili pa vidjeli!
Post Reply