Kolona pješaka.__Phoenix__ wrote:Na to sam mislioHemera wrote:Vozaĉ ne smije vozilom presijecati kolonu djece, vojnika, pogrebnu povorku i svaku drugu organiziranu kolonu pješaka koja se kreće po kolovozu__Phoenix__ wrote:Zar po zakonu nije zabranjeno prekidanje svadbene i pogrebne kolone?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
direstraits0078
#25976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- zateznistub
#25977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
S tim da svadbena kolona nije ni po čemu ORGANZOVANA__Phoenix__ wrote:Na to sam mislioHemera wrote:Vozaĉ ne smije vozilom presijecati kolonu djece, vojnika, pogrebnu povorku i svaku drugu organiziranu kolonu pješaka koja se kreće po kolovozu__Phoenix__ wrote:Zar po zakonu nije zabranjeno prekidanje svadbene i pogrebne kolone?
-
bull21
#25978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jel' vi vidite da onde piše KOLONU PJEŠAKA a da mi govorimo o koloni automobila?zateznistub wrote:S tim da svadbena kolona nije ni po čemu ORGANZOVANA__Phoenix__ wrote:Na to sam mislioHemera wrote: Vozaĉ ne smije vozilom presijecati kolonu djece, vojnika, pogrebnu povorku i svaku drugu organiziranu kolonu pješaka koja se kreće po kolovozu
- zateznistub
#25979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bull21 wrote: Jel' vi vidite da onde piše KOLONU PJEŠAKA a da mi govorimo o koloni automobila?
- karanana
#25980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nista, drugi put bajrake u ruke i pjehe do opstine i dzamije.
-
__Phoenix__
#25981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako svadbena kolona nije organizovana, na čelu su dobra auta, pretežno rođak iz dijaspore s nekim skupocjenim da komšije crknu od zavisti, a pozadi idu golfovi i sitna buranija, uz dvije zastave, vartine i ove neke arapske...zateznistub wrote: S tim da svadbena kolona nije ni po čemu ORGANIZOVANA
- zateznistub
#25982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ondak se izvinjaJem...__Phoenix__ wrote:Kako svadbena kolona nije organizovana, na čelu su dobra auta, pretežno rođak iz dijaspore s nekim skupocjenim da komšije crknu od zavisti, a pozadi idu golfovi i sitna buranija, uz dvije zastave, vartine i ove neke arapske...zateznistub wrote: S tim da svadbena kolona nije ni po čemu ORGANIZOVANA
-
direstraits0078
#25983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zaboravio si zastavu Republike Bosne i Hercegovine, šest ljiljana vezenih u zlatu.__Phoenix__ wrote:Kako svadbena kolona nije organizovana, na čelu su dobra auta, pretežno rođak iz dijaspore s nekim skupocjenim da komšije crknu od zavisti, a pozadi idu golfovi i sitna buranija, uz dvije zastave, vartine i ove neke arapske...zateznistub wrote: S tim da svadbena kolona nije ni po čemu ORGANIZOVANA
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#25984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Press MUP KS:
Velika akcija suzbijanja organizovanog kriminala sarajevskih ugostitelja; zakidali na jogurtu.
Velika akcija suzbijanja organizovanog kriminala sarajevskih ugostitelja; zakidali na jogurtu.
- Baltazar_khan
#25985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pohapsili mrkve.arman1 wrote:Press MUP KS:
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#25986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Raspisana kečap potjernica za kupusom.Baltazar_khan wrote:Pohapsili mrkve.arman1 wrote:Press MUP KS:
- Hemera
#25987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Samo se vi ismijavajte kad se hapse ugostitelji zbog kršenja zakona i višemilionskih utaja poreza,pa onda uredno lijepite slike bahatog vozača plavog audija (čitaj vlasnika pekare) koji parkira kako mu je čeif.
Sve ugostitelje Mrkve,Tikve,Buhtle i slično treba preroviti da se vidi koje su se godinama pare motale,gdje su radnici neprijavljeni,a pojedincima je to i paravan za mnogo gore stvari.
Sve ugostitelje Mrkve,Tikve,Buhtle i slično treba preroviti da se vidi koje su se godinama pare motale,gdje su radnici neprijavljeni,a pojedincima je to i paravan za mnogo gore stvari.
- jao_situacije
#25988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
joj da hoće avdiju plavog uhapsiti
- O'zone
- Globalni moderator
#25989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo se nikad ne bi desilo gazdi Zmaja 
-
archi_a
#25990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čuj preroviti.
Pa dovoljno je da jedan inspektor sjedne u jednoj smjeni prekoputa u baštu i da broji porcije. Na kraju radnog dana, uđe i zatraži izvod iz kase. Sve će mu se samo kazati.
Zadnjih pet puta na čaršiji (primjeni na bilo koju ćevabdžinicu) dobijamo pogrešan račun.
Dođeš da platiš i to napomeneš a kasirka ko iz topa kaže koliko ustvari duguješ i uputi ti izvinjenje uz konstataciju da su slučajno zamjenili račune.
Ustvari se radi ovo - otkucaju 20-tak računa i to stavljaju na stolove bez obzira na stvarnu narudžbu. Na kasi naravno naplate stvarni iznos koji samim tim ne prijavljuju i koji ne ide u kasu jer jednostavno tvoja narudžba nije kucana. Računica jednostavna... Ti sit, gazdi novac na broju.
Pa dovoljno je da jedan inspektor sjedne u jednoj smjeni prekoputa u baštu i da broji porcije. Na kraju radnog dana, uđe i zatraži izvod iz kase. Sve će mu se samo kazati.
Zadnjih pet puta na čaršiji (primjeni na bilo koju ćevabdžinicu) dobijamo pogrešan račun.
Dođeš da platiš i to napomeneš a kasirka ko iz topa kaže koliko ustvari duguješ i uputi ti izvinjenje uz konstataciju da su slučajno zamjenili račune.
Ustvari se radi ovo - otkucaju 20-tak računa i to stavljaju na stolove bez obzira na stvarnu narudžbu. Na kasi naravno naplate stvarni iznos koji samim tim ne prijavljuju i koji ne ide u kasu jer jednostavno tvoja narudžba nije kucana. Računica jednostavna... Ti sit, gazdi novac na broju.
- O'zone
- Globalni moderator
#25991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne vjerujem da je istina ali je vrlo vjerovatno
http://www.cazin.net/mob/clanak/vijesti ... om-uvidaja
- jao_situacije
#25992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
joj pričeO'zone wrote:Ne vjerujem da je istina ali je vrlo vjerovatno![]()
![]()
![]()
![]()
desilo se jeste, prije par godina na ciglanama
oni ostavili upaljeno auto i izašli
ovo ko dodik kad nemaju šta vrti staru priču
- Edin H.
#25993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Work of genius!archi_a wrote:Čuj preroviti.![]()
Pa dovoljno je da jedan inspektor sjedne u jednoj smjeni prekoputa u baštu i da broji porcije. Na kraju radnog dana, uđe i zatraži izvod iz kase. Sve će mu se samo kazati.![]()
Dođeš da platiš i to napomeneš a kasirka ko iz topa kaže koliko ustvari duguješ i uputi ti izvinjenje uz konstataciju da su slučajno zamjenili račune.![]()
- JThomas
#25994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
proda milion ćevapa na dan, a kad je ko vidio račun. ovdje račune dosljedno kucaju samo oni koji peru pare od "pravog" kriminala.O'zone wrote:Ovo se nikad ne bi desilo gazdi Zmaja
- drug_profi
#25995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jutros na centru kružnog u Briješću rasturen Clio svijetloplavi. Lola ga je noćas naćero brzom cestom od Wise samo zaboravio da je tu kružni. Zaustavilli ga ivičnjaci i nasip u sredini. Nisam stigao slikat jer sam i ja žurio, a iznenadio me prizor. Mislim da je nepopravljivo uništeno auto.
Vidim nema nigdje ni habera o tome.
-
BadBoy
#25996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ništa me ne čudi, 20.000 nesreća na cestama u Federaciji, pa mi ne da smo loši vozači, mi smo maliciozni vozači. U petak sam baš na tom kružnom toku svjedočio grubom kršenju saobraćajnih pravila. Naime, lola prilazeći kružnom toku iz pravca Wise, umjesto da obiđe cijeli krug u istom kružnom toku, uradi samo brzo polukružno okretanje i vrati se nazad prema Stupu. Kakvim seljacima ovdje graditi kružne tokove, petlje, gradske obilaznice i autoputeve? Pustiti sve neka propadne i onda samo makadam ostaviti. Seljačine na ništa bolje nisu ni navikle izgleda, tu se najbolje i najugodnije osjećaju.drugi profil wrote:Jutros na centru kružnog u Briješću rasturen Clio svijetloplavi. Lola ga je noćas naćero brzom cestom od Wise samo zaboravio da je tu kružni. Zaustavilli ga ivičnjaci i nasip u sredini. Nisam stigao slikat jer sam i ja žurio, a iznenadio me prizor. Mislim da je nepopravljivo uništeno auto.
-
VjecitiStudent
#25997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Taj isti seljak kad granicu pređe postaje uzorni vozač. Ovdje je seljak, jer niko ga ne tjera da bude drugačiji.BadBoy wrote:Ništa me ne čudi, 20.000 nesreća na cestama u Federaciji, pa mi ne da smo loši vozači, mi smo maliciozni vozači. U petak sam baš na tom kružnom toku svjedočio grubom kršenju saobraćajnih pravila. Naime, lola prilazeći kružnom toku iz pravca Wise, umjesto da obiđe cijeli krug u istom kružnom toku, uradi samo brzo polukružno okretanje i vrati se nazad prema Stupu. Kakvim seljacima ovdje graditi kružne tokove, petlje, gradske obilaznice i autoputeve? Pustiti sve neka propadne i onda samo makadam ostaviti. Seljačine na ništa bolje nisu ni navikle izgleda, tu se najbolje i najugodnije osjećaju.drugi profil wrote:Jutros na centru kružnog u Briješću rasturen Clio svijetloplavi. Lola ga je noćas naćero brzom cestom od Wise samo zaboravio da je tu kružni. Zaustavilli ga ivičnjaci i nasip u sredini. Nisam stigao slikat jer sam i ja žurio, a iznenadio me prizor. Mislim da je nepopravljivo uništeno auto.
Evo još jednog primjera: Sinoć parkirana patrola pored semafora na Mejtašu. Iza ćoška, prođe lik kroz crveno i nakon dva metra pravo pred njih. Oni mu blicnuše i lik stade. Ja naivno kontam sad će izaći, daj dokumente, oduzimanje vozačke, visoka kazna itd. itd.
Međutim, ništa se ne dešava, iz policijskog Golfa niko ne izlazi. Nakon pola minute, kad se upalilo zeleno, lik bezbrižno nastavi.
Taj više nikada neće čekati svoj red na semaforu.
- Sodom1
#25998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ti mislis da seljak prelazi granicu aha jes jes,takvi ne idu u civilvilizaciju i ne napustaju svoj zavicajVjecitiStudent wrote:Taj isti seljak kad granicu pređe postaje uzorni vozač. Ovdje je seljak, jer niko ga ne tjera da bude drugačiji.BadBoy wrote:Ništa me ne čudi, 20.000 nesreća na cestama u Federaciji, pa mi ne da smo loši vozači, mi smo maliciozni vozači. U petak sam baš na tom kružnom toku svjedočio grubom kršenju saobraćajnih pravila. Naime, lola prilazeći kružnom toku iz pravca Wise, umjesto da obiđe cijeli krug u istom kružnom toku, uradi samo brzo polukružno okretanje i vrati se nazad prema Stupu. Kakvim seljacima ovdje graditi kružne tokove, petlje, gradske obilaznice i autoputeve? Pustiti sve neka propadne i onda samo makadam ostaviti. Seljačine na ništa bolje nisu ni navikle izgleda, tu se najbolje i najugodnije osjećaju.drugi profil wrote:Jutros na centru kružnog u Briješću rasturen Clio svijetloplavi. Lola ga je noćas naćero brzom cestom od Wise samo zaboravio da je tu kružni. Zaustavilli ga ivičnjaci i nasip u sredini. Nisam stigao slikat jer sam i ja žurio, a iznenadio me prizor. Mislim da je nepopravljivo uništeno auto.
Evo još jednog primjera: Sinoć parkirana patrola pored semafora na Mejtašu. Iza ćoška, prođe lik kroz crveno i nakon dva metra pravo pred njih. Oni mu blicnuše i lik stade. Ja naivno kontam sad će izaći, daj dokumente, oduzimanje vozačke, visoka kazna itd. itd.
Međutim, ništa se ne dešava, iz policijskog Golfa niko ne izlazi. Nakon pola minute, kad se upalilo zeleno, lik bezbrižno nastavi.
Taj više nikada neće čekati svoj red na semaforu.
-
zigson