Samo su vratili ime vrticu. Porodica ubijene poslije Drugog Svjetskog je dala zemlju za taj vrtic. U zanosu 1990ih promjenili.
Desavanja u Hrvatskoj
- Haris.ba
#25951 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
breuer
#25952 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zanosi njih dobro od devedesetih, i dalje...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25953 Re: Desavanja u Hrvatskoj
niko ne spori da je bilo poštenih junaka medju partizanima s idealima za borbu protiv okupatora i domaćih izdajnika
problemi su nastali kasnije... krezavi poglavica je obećao britancima izbore...demokraciju...višestranačje...
dobili smo vladavinu jedne klase, nacionalizaciju imovine, otimačinu, logore, jame, emigriranje, nestašicu, ubijanje poduzetništva, hiperinflaciju i na kraju bratoubilački rat kao reprizu dr. sv. rata u razdoblju 1991-1995,
misija neuspjela
problemi su nastali kasnije... krezavi poglavica je obećao britancima izbore...demokraciju...višestranačje...
dobili smo vladavinu jedne klase, nacionalizaciju imovine, otimačinu, logore, jame, emigriranje, nestašicu, ubijanje poduzetništva, hiperinflaciju i na kraju bratoubilački rat kao reprizu dr. sv. rata u razdoblju 1991-1995,
misija neuspjela
-
breuer
#25954 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tuđman misliš?Truba wrote: ↑12/07/2024 09:20 niko ne spori da je bilo poštenih junaka medju partizanima s idealima za borbu protiv okupatora i domaćih izdajnika
misija neuspjela
- istra_hr
#25955 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad ćete prestat komentirat Hrvatsku i Hrvate -bez ovih priglupih Trubadursko-Labuđih komentara?
Tip sve zna, najpametniji je, ne živi u HR, ne plaća porez ovdje ... ali, kak sam rekao, samoproglašena 'rvatina sve zna.
Bolesno
-
breuer
#25956 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kad se ugasi tema Desavanja u Hrvatskoj...
- istra_hr
#25957 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne, nisi shvatio što sam htio reći
Nema veze, uẓ̌ivaj...
Nema veze, uẓ̌ivaj...
- Truba
#25958 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U što ste se pretvorili hvala nebesima da ne živim tamo...samo vas nepalci ne zaobilaze
susjed s ilidže mi kupio kuću u petrinji neoštećenu mnogo
došli na odmor vamo na ilidžu
reko kako vam je
kaže mala 3 razred odgoj montesori ko iz topa UŽASNO
reko vratite se imate 2 kuće i stan ovdje
2 državna posla napustili da bi popravljao bojlere
EDIT: Ispričavam se i srbijanci ne zaobilaze kad treba konobariti
susjed s ilidže mi kupio kuću u petrinji neoštećenu mnogo
došli na odmor vamo na ilidžu
reko kako vam je
kaže mala 3 razred odgoj montesori ko iz topa UŽASNO
reko vratite se imate 2 kuće i stan ovdje
2 državna posla napustili da bi popravljao bojlere
EDIT: Ispričavam se i srbijanci ne zaobilaze kad treba konobariti
- istra_hr
-
korisnicki
#25960 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nedavno kod jednog gradića u blizini Zagreba nakratko se zaustavim sa autom pored ceste, prednjim točkovima nagazio na travnjak. Valjda uočivši bh reg. pločice pojavljuje se neka ludača "da me dovodi u red". Ispočetka ja popustljivo a ona sve gora. Prijeti policijom i svim mogućim i nemogućim službama, hoće da slika. Gubim strpljenje, uz prijeteći izraz lica viknem NABERI GLUPAČO. Pobježe bez osvrtanja i dodatnih komentara.
Ono što primjećujem tamo od raspada YU sve izraženija pokondirenost i gledanje sa visoka na druge Balkanjerose a kada ih dobro upoznaš Balkanjerosi sa dna kace uz izraženu malograđanštinu.
Ono što primjećujem tamo od raspada YU sve izraženija pokondirenost i gledanje sa visoka na druge Balkanjerose a kada ih dobro upoznaš Balkanjerosi sa dna kace uz izraženu malograđanštinu.
- Truba
#25961 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Isus je rekao u Matejevom evanđelju zapisano parafraziram da je bolje klečati sam u šupi nego moliti na trgu u javnosti
to je opet zagrebačka novotarija tojest hrvatska zato vas svi i zaobilaze ...zapravo gomila smeća je i došla iz hrvatske od krezavog bravara do argentinsko španjolskog ljubitelja turskog jezika
a mi smo vama izvozili nobelovce, sportaše, umjetnike, uspješne ljude a vi nama slali ratne zločince
- Truba
#25962 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije to više ona hrvatska kad dodjes sa stranim tablicama pa ti daju popust pa se razgovore pa kažu kako im je mati ili otac iz bosne ili kako su sami rođeni tamo... sad šute kriju podatak o 3/4 genetskog porijekla iz BiHkorisnicki wrote: ↑12/07/2024 10:45 Nedavno kod jednog gradića u blizini Zagreba nakratko se zaustavim sa autom pored ceste, prednjim točkovima nagazio na travnjak. Valjda uočivši bh reg. pločice pojavljuje se neka ludača "da me dovodi u red". Ispočetka ja popustljivo a ona sve gora. Prijeti policijom i svim mogućim i nemogućim službama, hoće da slika. Gubim strpljenje, uz prijeteći izraz lica viknem NABERI GLUPAČO. Pobježe bez osvrtanja i dodatnih komentara.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#25963 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ta pokondirenost se najbolje vidi na graničnim prelazima. Do juče smo bili susjedi sad smo "treće zemlje"korisnicki wrote: ↑12/07/2024 10:45 Ono što primjećujem tamo od raspada YU sve izraženija pokondirenost i gledanje sa visoka na druge Balkanjerose a kada ih dobro upoznaš Balkanjerosi sa dna kace uz izraženu malograđanštinu.
- Truba
#25964 Re: Desavanja u Hrvatskoj
normalno da si treća zemlja kad nisi ispunio uvjete
do 1997-1998. bih mogao reći da smo bili isti ili slični
a onda je krenuo njihov sprint
dok jedni rade drugi govore ko nas bre zavadi i sanjaju o "sjajnoj" prošlosti i kubanskoj cigari u bijeloj kući
do 1997-1998. bih mogao reći da smo bili isti ili slični
a onda je krenuo njihov sprint
dok jedni rade drugi govore ko nas bre zavadi i sanjaju o "sjajnoj" prošlosti i kubanskoj cigari u bijeloj kući
- Domaci izdajnik
#25965 Re: Desavanja u Hrvatskoj
De se malo skloni sa sunca u zadnje vrijeme stvarno bulazniš... 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25966 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Truba, nemoj na maticu.
- Truba
#25967 Re: Desavanja u Hrvatskoj
oćeš reć da ste radili... pa tvoj entitet ljudima do 1999 nije dao da uđu ljudi naplaćivali 5 maraka prolaz nismo se smjeli pojaviti tamo do 2001. na svojoj imoviniLajavikrelac wrote: ↑12/07/2024 11:10 De se malo skloni sa sunca u zadnje vrijeme stvarno bulazniš...![]()
i ti nekome spočitavaš što je napredovao
dok je neko radio tvoji su barikade pravili i opstrujirali povratak... gađali kamenjem kardinala i strica od zagrebačkog gradonačelnika ivu tomaševića sto su došli u derventu...dobili kamen u glavu
bili izolirani do pojave dodika i on sad kivan što si treća zemlja
nisi treća nego 33.
- istra_hr
#25968 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Za mene, osobno - i dalje ste susjedi/komšije-oni još istočnije,
Ali, taj "izraz: treće zemlje" moramo odnedavno službeno koristit (zbog Schengena) jbga.
c/p
"Državljani trećih zemalja su stranci koji nisu državljani država članica Europskog gospodarskog prostora (Europske unije, Kneževine Lihtenštajn, Kraljevine Norveške, Republike Island) ili Švicarske Konfederacije, a imaju državljanstvo treće zemlje ili je osoba bez državljanstva."
-
kakavdanakneiskustvu
- Domaci izdajnik
#25970 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kao prvo ja sam u BL i ne sjećam se da se ikome išta naplaćivalo kada je u nju dolazilo, da sam stavljao barikade i slično.
Prvo se raspitaj šta je tvoja ustaška pogan radila po Derventi, Brodu i okolini 1992 godine pa onda ih sažaljevaj! Ista priča kao i kad je AV došao u Srebrenicu, šta je mogao očekivati? Da će ga dočekati sa baklavama i tufahijama?
Što se tiče opstrukcije povratka pa moja bliža porodica je prošla pakao u Hrvatskoj jer su im oduzeti stanovi i stanarska prava iako su rođeni tamo i ne nemaju apsolutno veze sa RSK, Kninom, Martićem i sličnima...jbg pogrešno ime i prezime iako je porijeklom dalmatinsko. I tu politiku su najviše furali tvoj iz kamenjara, a najmanje iz Zagreba!
Ja sam u BIH od rođenje i moji su tu generacijama, za razliku od takvih kao ti koji su došli iz kamenjara gdje koza i đavo noge polome, naguliš iz SA u HR pa se opet nakon rata vratiš i na osnovu nacionalnog ključa gradiš karijeru i usput ti se prikazuju srboĆetnici i komunisti ko Gospa u Međugorju (bez da se iko uvrijedi). I na koncu toga još se posereš po toj istoj zemlji čiji hljeb jedeš kako je ona "ne treća nego 33 zemlja"!
A taj isti Dodik ti je najbolji guzni haver onom tvom Čoviću! Ko da ih je isti qratz pravio...samo vas dolje izvlači HR putovnica
Prvo se raspitaj šta je tvoja ustaška pogan radila po Derventi, Brodu i okolini 1992 godine pa onda ih sažaljevaj! Ista priča kao i kad je AV došao u Srebrenicu, šta je mogao očekivati? Da će ga dočekati sa baklavama i tufahijama?
Što se tiče opstrukcije povratka pa moja bliža porodica je prošla pakao u Hrvatskoj jer su im oduzeti stanovi i stanarska prava iako su rođeni tamo i ne nemaju apsolutno veze sa RSK, Kninom, Martićem i sličnima...jbg pogrešno ime i prezime iako je porijeklom dalmatinsko. I tu politiku su najviše furali tvoj iz kamenjara, a najmanje iz Zagreba!
Ja sam u BIH od rođenje i moji su tu generacijama, za razliku od takvih kao ti koji su došli iz kamenjara gdje koza i đavo noge polome, naguliš iz SA u HR pa se opet nakon rata vratiš i na osnovu nacionalnog ključa gradiš karijeru i usput ti se prikazuju srboĆetnici i komunisti ko Gospa u Međugorju (bez da se iko uvrijedi). I na koncu toga još se posereš po toj istoj zemlji čiji hljeb jedeš kako je ona "ne treća nego 33 zemlja"!
A taj isti Dodik ti je najbolji guzni haver onom tvom Čoviću! Ko da ih je isti qratz pravio...samo vas dolje izvlači HR putovnica
- Domaci izdajnik
#25971 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma sve razumijem, ja i pljujem na političare, a ne narod kao narod.istra_hr wrote: ↑12/07/2024 11:19![]()
Za mene, osobno - i dalje ste susjedi/komšije-oni još istočnije,
Ali, taj "izraz: treće zemlje" moramo odnedavno službeno koristit (zbog Schengena) jbga.
c/p
"Državljani trećih zemalja su stranci koji nisu državljani država članica Europskog gospodarskog prostora (Europske unije, Kneževine Lihtenštajn, Kraljevine Norveške, Republike Island) ili Švicarske Konfederacije, a imaju državljanstvo treće zemlje ili je osoba bez državljanstva."
-
kakavdanakneiskustvu
#25972 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A Kordić je iz Hrvatske došao ?Truba wrote: ↑12/07/2024 10:51Isus je rekao u Matejevom evanđelju zapisano parafraziram da je bolje klečati sam u šupi nego moliti na trgu u javnosti
to je opet zagrebačka novotarija tojest hrvatska zato vas svi i zaobilaze ...zapravo gomila smeća je i došla iz hrvatske od krezavog bravara do argentinsko španjolskog ljubitelja turskog jezika
a mi smo vama izvozili nobelovce, sportaše, umjetnike, uspješne ljude a vi nama slali ratne zločince
-
kakavdanakneiskustvu
#25973 Re: Desavanja u Hrvatskoj
fakat mu se nešto dešavaLajavikrelac wrote: ↑12/07/2024 11:10 De se malo skloni sa sunca u zadnje vrijeme stvarno bulazniš...![]()
- Domaci izdajnik
#25974 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Više je dala BIH slavnih i umnih ljudi HR nego obrnuto, al ok...
-
korisnicki