Demokratska fronta Željko Komšić

privremeni

#25951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

dustaban wrote:DF se mora spasavati. Sad kad su pojeli gowno, povuci se potpuno iz izvrsne vlasti i kotarisati se stratega krivog puta - Reufa, Suljagica i Komsica!

Umalo zaboravih... i da se Rifat makne iz kuhinje!
:mrgreen:
:roll:
Bojim se da je kasno...

Srijeda, 08. Juli 2015 u 23:13
DUET LOKALNIH SOLISTA: Suljagić i Bajrović traže da se na kongresu DF-a izaberu dva zamjenika predsjednika!
Demokratska fronta Željka Komšića priprema stranački kongres, koji će se, najvjerovatnije, održati sredinom septembra ove godine u Sarajevu.

Kongres će imati programski, ali i izborni karakter, a delegati kongresa će prvi put nakon osnivanja Stranke izabrati Glavni odbor, a moguće i dva zamjenika predsjednika Stranke, na čemu insistiraju Reuf Bajrović i Emir Suljagić.

Prema trenutno važećem stranačkom statutu, nije predviđena funkcija zamjenika predsjednika Stranke, koja je inače prava rijetkost među strankama u BiH.

No, Bajrović i Suljagić lobiraju da se na kongresu izaberu dva zamjenika predsjednika, jedan iz RS-a (tačno ste pogodili - Emir Suljagić), a drugi iz Federacije BiH (opet pogodak - Reuf Bajrović), koji bi imali dosta velike statutarne ovlasti, skoro jednake kao i predsjednik Stranke.

Stranački šef Željko Komšić navodno nije oduševljen ovim prijedlogom, svjestan da bi uhodani tandem Suljagić - Bajrović preuzeo ključne poluge stranačke vlasti. Većina članova Predsjedništva DF-a također je rezervirana prema prijedlogu Suljagića i Bajrovića i u najboljem slučaju mogli bi, po uzoru na SDA, pristati na uvođenje jedne zamjeničke funkcije.
Heartbeats

#25952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Ma pusti SB rekla kazala. Činjenica je da je SDA otresla DF k'o slinu u TK a u KS ljubav cvjeta. Kako to?
MuaDib

#25953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Heartbeats wrote:Ma pusti SB rekla kazala. Činjenica je da je SDA otresla DF k'o slinu u TK a u KS ljubav cvjeta. Kako to?
U Sarajevu se SDA boji SBB više nego ikoga, što DF daje prednost u pogledu izbora partnera od strane SDA, što je stvorilo otvoreniji i transparentniji odnos, nego u TK gdje je i omjer snaga potpuno drugačiji.
Heartbeats

#25954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

MuaDib wrote:
Heartbeats wrote:Ma pusti SB rekla kazala. Činjenica je da je SDA otresla DF k'o slinu u TK a u KS ljubav cvjeta. Kako to?
U Sarajevu se SDA boji SBB više nego ikoga, što DF daje prednost u pogledu izbora partnera od strane SDA, što je stvorilo otvoreniji i transparentniji odnos, nego u TK gdje je i omjer snaga potpuno drugačiji.
I u SBK su pokazali koliko se boje SBB. Toliko su se prepali da ih je SBB u vladi podržao. Odnos SDA i SBB se svodi na vrana vrani oči ne kopa a službeno DF može i nalaziti nesuvisla opravdanja za koaliciju sa grobarima vlastite politike. Je li možemo vidjeti neki, barem malu naznaku rezultata tog transparentnog odnosa?
MuaDib

#25955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Heartbeats wrote:
MuaDib wrote:
I u SBK su pokazali koliko se boje SBB. Toliko su se prepali da ih je SBB u vladi podržao. Odnos SDA i SBB se svodi na vrana vrani oči ne kopa a službeno DF može i nalaziti nesuvisla opravdanja za koaliciju sa grobarima vlastite politike. Je li možemo vidjeti neki, barem malu naznaku rezultata tog transparentnog odnosa?
E pa SDA za KS ima vezanu 1/3 glasačkog tijela, što je presudan faktor koji pokreće koaliciju u KS, čime je DF dobio znatno širi manevarski prostor da napravi bar nešto. I resori koje je preuzeo DF rade punom parom, bez obzira na neinformisanost građana što je posljedica neprofesionalnih medija.
Heartbeats

#25956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

MuaDib wrote:
E pa SDA za KS ima vezanu 1/3 glasačkog tijela, što je presudan faktor koji pokreće koaliciju u KS, čime je DF dobio znatno širi manevarski prostor da napravi bar nešto. I resori koje je preuzeo DF rade punom parom, bez obzira na neinformisanost građana što je posljedica neprofesionalnih medija.
Ja se ponadah da je to krivljenje novinara ostalo u propaloj politici SDP-a. Odmah da ti kažem da nije validna isprika. Ja koliko mogu da vidim Vildana u Oslobodjenju pohvali DF i to s razlogom, kad zaista zasluže. Patria na sva zvona o DF-u. (Osim malog nesporazuma sa Pindzom, vjerovatno Dževad preko Edine Latif neke svoje sporove rjesava)To što je u KS mrka kapa, ne krivite novinare. Ali evo, recimo da novinari nisu u pravu, ti imas priliku ovdje da navedeš šta je urađeno "punom parom". Izvoli, razuvjeri mene i informiši građanstvo kako ste iskoristili "manevarski prostor da uradite nešto"
Heartbeats

#25957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

A uspješnost koalicije se vidi iz postova HM i Orange Revolution. Transparentno i te kako..
Orange Revolution

#25958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Heartbeats wrote:A uspješnost koalicije se vidi iz postova HM i Orange Revolution. Transparentno i te kako..
Za tvoju info,Orange je bio i ostao protivnik takvih koalicija ili sporazuma uz sve to posjedujem i dokumentaciju o tome kao i više prepiski s istaknutim članovima DF.
Da sam ja odlučivao ni u snu niti pod bilo kojim izgovorm takve koalicije nikada nebi bile moguće.
Heartbeats

#25959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Orange Revolution wrote:
Heartbeats wrote:A uspješnost koalicije se vidi iz postova HM i Orange Revolution. Transparentno i te kako..
Za tvoju info,Orange je bio i ostao protivnik takvih koalicija ili sporazuma uz sve to posjedujem i dokumentaciju o tome kao i više prepiski s istaknutim članovima DF.
Da sam ja odlučivao ni u snu niti pod bilo kojim izgovorm takve koalicije nikada nebi bile moguće.
Poštujem. Izvini, ali sam tvoj stav nekako morao uzeti kao primjer neodrživosti i pogubnosti koaliranja sa SDA. Vidim da si doslijedan ideji dok drugi koji pokusavaju odbraniti neodbranjivo, samo dublje glibe u kaljuži.
A ovo da su novinari krivi, prvi je rekao ministar Rešidat na tribini sa ministrima i zadtupnicima DF-a u N.Sarajevu. nedavno. Sjećam se da smo sagledali svi nakon ove izjave. Čuj novinari krivi...užas.
nemampojma0

#25960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Ministar Ramić nastavlja svoju pokvarenu „politiku“

Nakon namještenog konkursa za dodjelu pomoći povratnicima-fizičkim licima, po stranačkoj liniji, ministar Ramić isto čini i kad je upitanju dodjela pomoći kojekakvim „povratničkim udruženjima“.

Naime, njegovom odlukom o „finansiranju projekata udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica usmjerenih na unaprjeđenje položaja i statusa ovih kategorija“ broj: 05-36-3-741-294/15 , ponovo na bahat i podal način, primjeren samo njegovoj ideologiji, rasipa novce građana BIH namijenjene povratnicima i dijeli ih svojim poslušnicima i agitatorima u vrijeme izborne kampanje.
Neka ministar Ramić objasni istinskim povratnicima i građanima ove zemlje čijim novcima raspolaže, koja je to uloga ovih udruženja, koji su to njihovi projekti, na koji način su unaprijedili život povratnika ili neka bude iskren i kaže javno da su to udruženja koja njemu pomažu u izbornoj kampanji i koja služe za izvlačenje budžetskog novca.

Radi javnosti navest ćemo par primjera tih udruženja, koja su obuhvaćena gore navedenom odlukom ministra.
Tako imamo udruženje „GRAĐANA POVRATNIKA OPŠTINE ZVORNIK“ na čijem je čelu Omer Selimović zv. Golub i udruženje „ZA ODRŽIVI POVRATAK PODRINJA ZVORNIK“ na čijem je čelu Hasan Grebić. Za navedena udruženja niko u Zvorniku ne zna ni gdje im je sjedište ni čime se bave, članstva i nemaju osim onog broja neophodnog za registraciju takvih društava, a to je tri ( 3 ) čovjeka.

U navedenoj odluci se pojavljuje i HAZIM KARIĆ kao predsjednik dva udruženja, jedno registrirano u Tuzli, a drugo u Zvorniku i, naravno, oba su obuhvaćena ovom odlukom o dodjeli finansijskih sredstava. Radi se o UDRUŽENJU ZA EKONOMIJU I EKOLOGIJU „OMEGA“ ZVORNIK i UDRUŽENJE INTELEKTUALACA PODRINJA TUZLA.
Da sve bude jasnije Hazim Karić je, ispred SDA, u prethodnom mandatu bio savjetnik tadašnjeg potpredsjednika NS RS Ramiza Salkića.

Ovakvo ponašanje ministra Ramića na najbolji način oslikava njegov moral, profil i „politiku“ , imajući u vidu da je donošenje ove odluke učinjeno neposredno pred obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Podrinja, kako bi prošlo neopaženo.
Ove zloupotrebe pozicije i novaca svih nas koji punimo budžete, ostavljamo sudu javnosti.

OO DF ZVORNIK

Evo kako SDA brine o povratnicima. Ovo je saopštenje OO DF Zvornik, koje nije u cjelosti objavljeno u štampi.
MuaDib

#25961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Heartbeats wrote:
MuaDib wrote:
Ja se ponadah da je to krivljenje novinara ostalo u propaloj politici SDP-a. Odmah da ti kažem da nije validna isprika. Ja koliko mogu da vidim Vildana u Oslobodjenju pohvali DF i to s razlogom, kad zaista zasluže. Patria na sva zvona o DF-u. (Osim malog nesporazuma sa Pindzom, vjerovatno Dževad preko Edine Latif neke svoje sporove rjesava)To što je u KS mrka kapa, ne krivite novinare. Ali evo, recimo da novinari nisu u pravu, ti imas priliku ovdje da navedeš šta je urađeno "punom parom". Izvoli, razuvjeri mene i informiši građanstvo kako ste iskoristili "manevarski prostor da uradite nešto"
Ne radi se o svim medijima, ali postoji jedna konstanta malicioznih novinarskih komentara prema DF-u. Koja dolazi najvćim djelom od SDA i dalje SDP-a čiji medijski jurišnici dobivaju sve više prostora. PATRIA i OSLOBOĐENJE to malo amortizuju, ali ostaje cijela jedna plejada printanih i elektronskih medija koji nastoje oblikovati antiDF raspoloženje javnosti. Zadnji primjer je skandal oko "reuofovog mobilnog", gdje umjesto da se piše o sudskom osporavanju nezakonitih imenovanja federalne vlade, govori o Iphone-u koji je ostao u uredu ministra nakon ostavke.
MuaDib

#25962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Heartbeats wrote:
Ne radi se o svim medijima, ali postoji jedna konstanta malicioznih novinarskih komentara prema DF-u. Koja dolazi najvćim djelom od SDA i dalje SDP-a čiji medijski jurišnici dobivaju sve više prostora. PATRIA i OSLOBOĐENJE to malo amortizuju, ali ostaje cijela jedna plejada printanih i elektronskih medija koji nastoje oblikovati antiDF raspoloženje javnosti. Zadnji primjer je skandal oko "reuofovog mobilnog", gdje umjesto da se piše o sudskom osporavanju nezakonitih imenovanja federalne vlade, govori o Iphone-u koji je ostao u uredu ministra nakon ostavke.
MuaDib

#25963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Heartbeats wrote:
Orange Revolution wrote:
Poštujem. Izvini, ali sam tvoj stav nekako morao uzeti kao primjer neodrživosti i pogubnosti koaliranja sa SDA. Vidim da si doslijedan ideji dok drugi koji pokusavaju odbraniti neodbranjivo, samo dublje glibe u kaljuži.
A ovo da su novinari krivi, prvi je rekao ministar Rešidat na tribini sa ministrima i zadtupnicima DF-a u N.Sarajevu. nedavno. Sjećam se da smo sagledali svi nakon ove izjave. Čuj novinari krivi...užas.
Zar ti stavrno misliš da mi imamo profesionalne i nepristrasne novinare. Čast izuzecima!
The BEN10

#25964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

nemampojma0 wrote:Ovakvo ponašanje ministra Ramića na najbolji način oslikava njegov moral, profil i „politiku“ , imajući u vidu da je donošenje ove odluke učinjeno neposredno pred obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Podrinja, kako bi prošlo neopaženo.
Ove zloupotrebe pozicije i novaca svih nas koji punimo budžete, ostavljamo sudu javnosti.
OO DF ZVORNIK

Evo kako SDA brine o povratnicima. Ovo je saopštenje OO DF Zvornik, koje nije u cjelosti objavljeno u štampi.
Jadni OO DF Zvornik - kome li su oni kontali dati sredstva? :sad:
nemampojma0

#25965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

The BEN10 wrote:
nemampojma0 wrote:Ovakvo ponašanje ministra Ramića na najbolji način oslikava njegov moral, profil i „politiku“ , imajući u vidu da je donošenje ove odluke učinjeno neposredno pred obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Podrinja, kako bi prošlo neopaženo.
OO DF ZVORNIK

Jadni OO DF Zvornik - kome li su oni kontali dati sredstva? :sad:
Pa tebi, naravno..
Vjerovatno si jedan od ovih sa spiska ili si s onog prethodnog spiska podobnih povratnika, pa bi bilo nezgodno da te odmah odvojimo s budzetske sise :wink:
Heartbeats

#25966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

MuaDib wrote:
Heartbeats wrote:
Ni novinari nisu cvijece ali drze za klasu viši nivo od političara.
Ali pusti ti novinarske patke i Reufa. U FBiH je puklo. Pokazalo se da ne ide, da se radi o lopovima i sikter.
Ja te pitam za KS! Šta su ministri iz DF-a uradili u KS? Kako su iskoristili manevraski prostor o kojem si govorio? O radu "punom parom"! Evo prostor i mogućnost da kažes bez novinarske cenzure!!!
A ti nemaš konkretan odgovor nego zabacuješ sa novinaraima i iPhonima.
The BEN10

#25967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

nemampojma0 wrote:Vjerovatno si jedan od ovih sa spiska ili si s onog prethodnog spiska podobnih povratnika, pa bi bilo nezgodno da te odmah odvojimo s budzetske sise
Nisu vas trollove u DF-u još uspjeli podići na nivo da rasprave kvalitetno spinujete - još uvijek se držite ličnog nivoa? :roll:
nemampojma0

#25968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

The BEN10 wrote:
nemampojma0 wrote:Vjerovatno si jedan od ovih sa spiska ili si s onog prethodnog spiska podobnih povratnika, pa bi bilo nezgodno da te odmah odvojimo s budzetske sise
Nisu vas trollove u DF-u još uspjeli podići na nivo da rasprave kvalitetno spinujete - još uvijek se držite ličnog nivoa? :roll:
Zato ti, kao SDA spin-majstor, pokazujes da si na vrhunskom nivou svog zanata.
dustaban

#25970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Citam jucer u Oslobodjenju Suljagicev tekst u vezi Srebrenice i Vucica (preuzeto sa njegovog FB)... upotrijebio je rijeci "rulja" i "gamad" :-? sto je polucilo odredjene komentare na FB...

Ali nevezano za njegovu kulturu ophodjenja ne moze se poreci da ovaj DF-ov udarni dvojac, koji ocito ima namjeru da preuzme DF i od onog po kojemu se ta stranka zove... dakle ne moze se poreci njihova sad vec patoloska potreba za kavgom i averzija prema bilo kakvom konstruktivnom poslu. Obojica su dobili sansu za takvo sto ali su skontali da je jezikanje laksi i probitacniji posao. Za Reufa sam vec rekao da je od DF-a napravio NGO, sad dodajem da ga je Suljagic pretvorio u glasilo.

Svi ostali clanovi DF-a su haman samo njihovi aktivisti, odnosno citaoci.

Ali i to se osipa...
The BEN10

#25971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

dustaban wrote:Ali nevezano za njegovu kulturu ophodjenja ne moze se poreci da ovaj DF-ov udarni dvojac, koji ocito ima namjeru da preuzme DF i od onog po kojemu se ta stranka zove... dakle ne moze se poreci njihova sad vec patoloska potreba za kavgom i averzija prema bilo kakvom konstruktivnom poslu. Obojica su dobili sansu za takvo sto ali su skontali da je jezikanje laksi i probitacniji posao...
Ne znam da je Željko dvaput spomenuo raskidanje koalicije, dok su dvojica junoša na sav glas tretirali stvar gotovom. Evo kad se sad hladne glave posmatra taj kao razlog radi kojeg je koalicija pukla - šta se dogodilo: skoro pa ništa. A nije da nisu dobili mogućnost da upravljaju izuzetno važnim stvarima...
mirzadelibasic

#25972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Kad je Komšić spomenuo raskid koalicije, tada je i koalicija pukla. :-)
bwin

#25973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bwin »

Fahro i Komsic na kahvici sa direktorom obavjestajne agencije. Nebi me cudilo da su oni sa Vucicem izrezirali onaj napad da se Bakir dokrajci

smrdim/delegat-zastupnik-obav ... rcka-foto/
ultima_palabra

#25974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

bwin wrote:Fahro i Komsic na kahvici sa direktorom obavjestajne agencije. Nebi me cudilo da su oni sa Vucicem izrezirali onaj napad da se Bakir dokrajci

smrdim/delegat-zastupnik-obav ... rcka-foto/
ZATO SAMO SDA NA SVIM NIVOIMA - U JEDINSTVU JE SNAGA!!!
Heartbeats

#25975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Mene lično ne interesuju ljudi, tj imena su mi nebitna, je li to reuf, emir, zekljko,ovaj ili onaj, mene interesuju politike, dakle šta je neko konkretno uradio, a ne šta je neko rekao da će uraditi.
Post Reply