Muhamed Đakmić wrote:Meni je fascinantno da nema Koljića, Ahmetovića i Krpića. Oni su dali svi po sedam-osam i više golova, a recimo Džeko samo jedan. Njima ni poziva, a njemu garantovano mjesto startera
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- thekupus
#25926 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- AmiĐa_Idriz
#25927 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E jebo si ježa sadMuhamed Đakmić wrote:Meni je fascinantno da nema Koljića, Ahmetovića i Krpića. Oni su dali svi po sedam-osam i više golova, a recimo Džeko samo jedan. Njima ni poziva, a njemu garantovano mjesto startera
- Muhamed Đakmić
#25928 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa vodim se analogijom ovog kili gonzalesa gore 
Čuj Prcić ni gola ni asistencije, frajer igra u španskoj Primeri, a ovi pojedinci koje nabraja... ma nije ni potreban komentar.
Čuj Prcić ni gola ni asistencije, frajer igra u španskoj Primeri, a ovi pojedinci koje nabraja... ma nije ni potreban komentar.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25929 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa i golman engleske Premier lige i turske Super lige - isto ti ga dođe.Muhamed Đakmić wrote:Pa vodim se analogijom ovog kili gonzalesa gore
- Muhamed Đakmić
#25930 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma smiješno 
Btw, vraća se Begović od oktobra, info iz prve ruke

Btw, vraća se Begović od oktobra, info iz prve ruke
-
kiligonzales
#25931 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Džeko je klasa o kojoj se ne raspravlja, Koljić igra u Rumuniji, opet zabio je više nego jedan Deni koji je na spisku ili Prcić. Jasno se zna u našem timu ko treba biti starter, ovdje je više priće o onima koji bi trebali na klupu i biti kakva takva kvalitetna zamjena starterima. Sad kad nam je masakriran tim povredama, vidimo koliko je nekada dobro imati i prošireni spisak reprezentativaca na koje se može računati. Nebi me čudilo da je kakav bek masakriranog Sarajeva i polumasakriranog Želje upao na spisak za Ligu Nacija.Muhamed Đakmić wrote:Meni je fascinantno da nema Koljića, Ahmetovića i Krpića. Oni su dali svi po sedam-osam i više golova, a recimo Džeko samo jedan. Njima ni poziva, a njemu garantovano mjesto startera
Niko ne raspravlja o Nastiću iz Genka, niti o Čaviću iz Sparte, već o igračima veznog reda, pa i napada koji su se našli na spisku, a forma im je tanka.
- Muhamed Đakmić
#25932 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma valjaš žešće nebuloze fakat, cyprus je u pravu što nije želio ulaziti u raspravu 
I jedini Čavić kojeg ja znam nije iz Sparte nego iz banjalučkog NDP-a.
-
kiligonzales
#25933 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Eto Prcic igra u Španiji, igro i u Francuskoj, pa je jedan od igrača koji se pristojno izblamiro protiv Kipra u Zenici u porazu koji nas je koštao u kvalifikacijama mnogo. Koliko se sjecam i prvi koji je izasao s terena u tome porazu.Tomahawk11 wrote:Pa i golman engleske Premier lige i turske Super lige - isto ti ga dođe.Muhamed Đakmić wrote:Pa vodim se analogijom ovog kili gonzalesa gore
Necu spomenuti i egzibiciju Svena i amidzica.
Inace je Denijev klub mjerilo kvalitete i spada u red najacih turskih klubova.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25934 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Što se tiče Prcića, očito da napreduje, sad to što je imao loš nastup, trebamo ga prekrižiti za sva vremena?! Nemamo mi toliki izbor igrača.kiligonzales wrote:
Eto Prcic igra u Španiji, igro i u Francuskoj, pa je jedan od igrača koji se pristojno izblamiro protiv Kipra u Zenici u porazu koji nas je koštao u kvalifikacijama mnogo. Koliko se sjecam i prvi koji je izasao s terena u tome porazu.
Taj poraz od Kipra u Zenici je bio prilično čudan, ne bih ja to adresirao samo Prciću.
Kakve sad veze ima Deni sa ovom pričom o golmanima?
- AmiĐa_Idriz
#25935 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Imal đe Supića, šta kae zovnuo me Ćiro i na upoznavanju mi je rekao da sam najbolji golman na svijetu 
-
kiligonzales
#25936 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Administrator spojio temu koju sam malocas otvorio po imenu "ko cacka svetinju" sa ovom o reprezentaciji, gdje se pravio osvrt na trenutni spisak reprezentacije, dosadasnji rad saveza i dva promasaja da odemo na veliko takmicenje, pa i formu nekih igraca sa spiska koji su pozvani a mozda ne zasluzuju biti tu.Tomahawk11 wrote:Što se tiče Prcića, očito da napreduje, sad to što je imao loš nastup, trebamo ga prekrižiti za sva vremena?! Nemamo mi toliki izbor igrača.kiligonzales wrote:
Eto Prcic igra u Španiji, igro i u Francuskoj, pa je jedan od igrača koji se pristojno izblamiro protiv Kipra u Zenici u porazu koji nas je koštao u kvalifikacijama mnogo. Koliko se sjecam i prvi koji je izasao s terena u tome porazu.
Taj poraz od Kipra u Zenici je bio prilično čudan, ne bih ja to adresirao samo Prciću.
Kakve sad veze ima Deni sa ovom pričom o golmanima?
A to nema veze, vec mislio sam da je post sa te teme, pa odgovorio.
-
kiligonzales
#25937 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa eto vi ste stava da trebaju biti na spisku Milošević i Prcić jer igraju u boljim ligama od pomenutih i to obojica u napadu ispred igrača koji su pokazali bolju formu od njih u gorim ligama. Logika koja je klimava koliko i ova moja i zbog koje itekako sutra može patiti rezultat reprezentacije. Forma je ipak bitna.Muhamed Đakmić wrote:Ma valjaš žešće nebuloze fakat, cyprus je u pravu što nije želio ulaziti u raspravu
Dotako sam se par pojedinaca, koji su u ovim kvalifikacijama za eurokupove odigrali dobro i imaju više utakmica u nogama nego pomenuti u svojim klubovima, pa i kakav takav rezultat na klupskom planu. Recimo Prevljak ce igrati Europa Ligu, kao i Hajrovic i Gojak u Dinamu, pored toga tu je Čataković koji je sa svojim klubom umalo postao senzacijom, šteta što nisu i oni usli u EL.
Nemamo igrača, a ne želimo pozvati neke nove, dati novima šansu, barem da budu na spisku, niko ne traži da isti budu starteri. Isto tako Hajrovic je los, a Deni nam je pravi. Djesi sta ima? Nismo ga imali prilike vidjeti? Isto tako je i sa Prcicem.
Trebamo svaki put čekati da neko pokaže dobre igre ko Lulić u Jang Bojsu pa onda da ga vidimo na tv, pa kad ga selektor vidi na tvu poslje da ga tek pozove u tim.
- luckylaka
#25938 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tacno imam osjecaj da je Robi uspio izganjati sportsko drzavljanstvo za Messia i Ronalda da bi se nasli tzv.novinari i poneki jos i upitali ,,a gdje Modric...

- Muhamed Đakmić
#25939 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ti rekoh da neću nastavljati raspravu s tobom, mi ti fino dali priliku da se izvadiš, ti se uvalio još dublje 
Ne pratiš fudbal očito
Ne pratiš fudbal očito
-
kiligonzales
#25940 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Eto samo ga vi pratite.Muhamed Đakmić wrote:Ja ti rekoh da neću nastavljati raspravu s tobom, mi ti fino dali priliku da se izvadiš, ti se uvalio još dublje
Ne pratiš fudbal očito
Vidi volio bih da ne budem upravu, pa da se zbog egzibicija nečijih sa spiskom, nađemo u sosu u ovoj ligi nacija, pa nas ne bude koštalo pomjeranja u ligu c, umjesto plasmana u ligu A.
Vi se ponašate kao da vam se trenutno stanje reprezentacije svidja. Ali neka. Deni i Sanjo su pravi izbor. Ko i Sanjo i Sven i Toni protiv Kipra.
- drug_profi
#25941 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakva ba liga A. Robi ima zdatak da nas zadrzi u ovoj grupi i realno to je uspjeh.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25942 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Šta ćeš u ligi A.
Ova je mjera i lakše se dočepati kakvog plasmana preko nje.
-
kiligonzales
#25943 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Blago nama onda.drug_profi wrote:Kakva ba liga A. Robi ima zdatak da nas zadrzi u ovoj grupi i realno to je uspjeh.
-
kiligonzales
#25944 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidjecemo mi sve, nama sve bude lako na pocetku, pa onda čorak ispušimo.Tomahawk11 wrote:Šta ćeš u ligi A.
- drug_profi
#25945 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije. Kuku nama jer smo uvijek u većini odvojeni od realnosti.kiligonzales wrote:Blago nama onda.drug_profi wrote:Kakva ba liga A. Robi ima zdatak da nas zadrzi u ovoj grupi i realno to je uspjeh.
-
kiligonzales
#25946 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ono je bilo ironija. Slazem se s tobom.drug_profi wrote:Nije. Kuku nama jer smo uvijek u većini odvojeni od realnosti.kiligonzales wrote:Blago nama onda.drug_profi wrote:Kakva ba liga A. Robi ima zdatak da nas zadrzi u ovoj grupi i realno to je uspjeh.
Bojim se da smo unaprijed upisali bodove u ovoj ligi nacija, a S. Irska pa i Austrija znaju biti nezgodni domačini.
- cyprus
#25947 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima, kako nema... Moći će se izabrat u fantasyu Lige prvakaAmiĐa_Idriz wrote:Imal đe Supića, šta kae zovnuo me Ćiro i na upoznavanju mi je rekao da sam najbolji golman na svijetu
- Muhamed Đakmić
#25948 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da se razumijemo, ne treba ni potcjenjivati ni precjenjivati, ali cilj treba biti prvo mjesto u ovoj grupi.
Nije tragedija ni ako se ne osvoji prvo mjesto, jer je fudbal puno kompleksniji od toga da adekvatno posložena ekipa uvijek pobjeđuje.
Najbitnije što trebamo ostvariti je kvalitetna igra, gdje se moramo nametnuti i protiv Sjeverne Irske i protiv Austrije i pokazati da imamo dovoljno kvaliteta u ofanzivi da nadigramo takve ekipe.
Ja mislim da uz malo sreće možemo i u A diviziju, mada je to u suštini irelevantno, a ispadanje u C bi svakako bilo katastrofalno i definitivno nije realno to očekivati.
Nije tragedija ni ako se ne osvoji prvo mjesto, jer je fudbal puno kompleksniji od toga da adekvatno posložena ekipa uvijek pobjeđuje.
Najbitnije što trebamo ostvariti je kvalitetna igra, gdje se moramo nametnuti i protiv Sjeverne Irske i protiv Austrije i pokazati da imamo dovoljno kvaliteta u ofanzivi da nadigramo takve ekipe.
Ja mislim da uz malo sreće možemo i u A diviziju, mada je to u suštini irelevantno, a ispadanje u C bi svakako bilo katastrofalno i definitivno nije realno to očekivati.
- drug_profi
#25949 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa imas tri tima, tri mjesta i tri mogucnosti, promociju, relegaciju i ostanak.
S tim da uz promociju mozda dodje i plasman na veliko takmicenje kao bonus ako se stvari posloze.
Znaci izmedju Austrije S. Irske i BiH, neko ce u A, neko u C, a neko strpljen spašen. Zato nijedna od te 4 utakmice nije zajebancija.
S tim da uz promociju mozda dodje i plasman na veliko takmicenje kao bonus ako se stvari posloze.
Znaci izmedju Austrije S. Irske i BiH, neko ce u A, neko u C, a neko strpljen spašen. Zato nijedna od te 4 utakmice nije zajebancija.
- cyprus
#25950 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa iz C grupe bi u budućnosti lakše izborili plasman na EPMuhamed Đakmić wrote:Da se razumijemo, ne treba ni potcjenjivati ni precjenjivati, ali cilj treba biti prvo mjesto u ovoj grupi.