Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Frankyee
#25926 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cini mi se da sam procitao kako se pozivaju neki novi igraci u sredinu terena ,,,,, a Mujdza nije spreman,,, da to nije neka sala da se zavali taktika naseg protivnika?
Ja savjetujem da se pozove jos jedan golman, tu smo deficitarni na klupi ,,, a golman ivijek moze da se iskoristi da puca penale jer je obicno manje umoran od ostalih igraca. Dobar golman moze i da pojaca sredinu da odigra zadnjeg veznog.
Avdukic je realno na poziciji zadnjeg veznog jak kao beton.
Ja savjetujem da se pozove jos jedan golman, tu smo deficitarni na klupi ,,, a golman ivijek moze da se iskoristi da puca penale jer je obicno manje umoran od ostalih igraca. Dobar golman moze i da pojaca sredinu da odigra zadnjeg veznog.
-
cindrlimindrli
#25927 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ivica Osim je ziva legenda, samo potpuna neznalica bi dovodio njegov kredibilitet u pitanje. No, njegov sinLSD wrote:svijetla obraza pita ovako nešto
Babuka: Željo, Partizan, reprezentaciju Juge, Panathinaikos, Šturm, reprezentaciju Japana...
A sincina ima više osvojenih titula, nego svi naši treneri zajedno
je potpuno nebitan lik u svijetu fudbala.
- ganjeta
#25928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima li negdje video kad Švabo priča da je dva puta odbio Real i to kao smatra najvećom svojom greškom u trenerskoj karijeri?LSD wrote:emigrazione wrote:Pa koga ti je Osim trenir'o zivota ti. I jedan i drugi![]()
svijetla obraza pita ovako nešto
![]()
Babuka: Željo, Partizan, reprezentaciju Juge, Panathinaikos, Šturm, reprezentaciju Japana...
-
LSD
#25929 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ganjeta wrote:Ima li negdje video kad Švabo priča da je dva puta odbio Real i to kao smatra najvećom svojom greškom u trenerskoj karijeri?LSD wrote:emigrazione wrote:Pa koga ti je Osim trenir'o zivota ti. I jedan i drugi![]()
svijetla obraza pita ovako nešto
![]()
@Cindrlimidrli, ne brukaj se dalje za Amara, živ bio
odosmo u off
- Idemedosumom
#25930 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zaista se sveukupno protiv ovih "velikih" repki nismo proslavili. Ali treba naglasiti kako je suđenje protiv ovih "velikih" bilo uglavnom kriminalno.
Sjetite se protiv Spanije vodimo 0:1 a sudija doslovice produzi utakmicu dok spanci ne izjednace. Tolja je tad branio koliko je mog'o.
Protiv Francuske (1:1) nas je strasni Thompson zakidao momacki. Podijelio nam zutih kartona za nista, dok Malouda lomi Mujdži stopalo bez faula. Na kraju se svira penal za faul koji je ocigledno pocinjen van 16.
Ova zadnja protiv Portugala nam sudija nije dao disati. U detalje necu ulaziti, grozno suđenje.
Ako neko od vas gleda Belgiju kao jednu od "velikih", onda smo ipak imali 2 pobjede. Za ih tako ne gledam
Sjetite se protiv Spanije vodimo 0:1 a sudija doslovice produzi utakmicu dok spanci ne izjednace. Tolja je tad branio koliko je mog'o.
Protiv Francuske (1:1) nas je strasni Thompson zakidao momacki. Podijelio nam zutih kartona za nista, dok Malouda lomi Mujdži stopalo bez faula. Na kraju se svira penal za faul koji je ocigledno pocinjen van 16.
Ova zadnja protiv Portugala nam sudija nije dao disati. U detalje necu ulaziti, grozno suđenje.
Ako neko od vas gleda Belgiju kao jednu od "velikih", onda smo ipak imali 2 pobjede. Za ih tako ne gledam
- BHF_Manijak
#25931 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hahahahahahah ESPN sportska institucija!cindrlimindrli wrote: Pa evo, sad smo pobjednici i svijet to vidi i nagradjuje. Jedino ti i grupa mahalskih wannabe novinara pravite sprdnju od svega.[/code]
Mi smo tek malo iznad prosjecna reprezentacija u evroskim okvirima. Kako ce te neko shvatati ozbiljno, a nijednu veliku silu nisi dobio, osim Grcke? Uostalom, sad ce Argentina, vidjet ces o cemu pricam.
cindrlimindrli wrote:ESPN je sportska institucija, suplja prica nekog kladionicara koji od nenine penzije mazne dvije marke da se kladi na
derbi sestog kola finske lige je nista drugo do samo suplja prica.
Dovoljno im je pogledati analizu protivnika (BiH - USA) i onog diletanta koji ne zna je l' pos'o il' dos'o. O strucnosti njegovoj da ne govorim. Institucija...
Od odbrane si presao na analizu ESPN-a, bravo demagog, bravo.
Jesi li i dalje pri stavu da nam je odbrana svjetska klasa, a igraci nam igraju u osrednjim klubovima?
-
cindrlimindrli
#25932 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja bih sigurno volio vise i od tebe i od manijaka da je on bar 10% svog oca, Zeljo bi bar jednom vec igrao LiguLSD wrote:Cindrlimidrli, ne brukaj se dalje za Amara, živ bio
Prvaka u grupnoj fazi.
-
cindrlimindrli
#25933 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jok, pa sta oni znaju i kako bi se mogli porediti sa analizama strucnjaka koje ti gledas. Mislim, ipak je face tv iBHF_Manijak wrote:Hahahahahahah ESPN sportska institucija!
Senad brend kojem je tesko parirati.
- ganjeta
-
LSD
#25935 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cindrlimindrli wrote:Ja bih sigurno volio vise i od tebe i od manijaka da je on bar 10% svog oca, Zeljo bi bar jednom vec igrao LiguLSD wrote:Cindrlimidrli, ne brukaj se dalje za Amara, živ bio
Prvaka u grupnoj fazi.
Manite se analiziranja Amara, jer to je za vas nedokuciva enigma i viša metamatika
držimo se ove teme
-
TheMule
#25936 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad je odbrana slaba, zar nije dobra stvar sto smo samo primili po jedan gol u dvije partije?? To je za mene odlican ucinak kad se pogleda da smo pozadi ko svicarski sir.BHF_Manijak wrote:[
Odbrana nam je jako slaba. Ne znas osnove fudbala, zao mi je sine moj, ali samo zalostan ispadas sa svojim komentarima. Slabo te na ESPN-u uce, a i kako ce te Amer naucit fudbalu.![]()
![]()
- BHF_Manijak
#25937 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sky je cudo vjeruj mi.cindrlimindrli wrote:Ma jok, pa sta oni znaju i kako bi se mogli porediti sa analizama strucnjaka koje ti gledas. Mislim, ipak je face tv iBHF_Manijak wrote:Hahahahahahah ESPN sportska institucija!
Senad brend kojem je tesko parirati.
- luckylaka
#25938 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BHF_Manijak wrote:Neko na pos'o, a ne gledat Ligu prvaka!luckylaka wrote:Kako si fin dok ti cevape spomenuBHF_Manijak wrote:Pa mogu si tako odmah reci, a ne povlacit pricu k'o da su Blatter i Platini zaduzeni za odobravanje ili neodobravanje utakmice sa Argentinom!![]()
Salim se bolan.Da je nama izdeverat jos ove dvije jebo Argentinu(a red bi bio protiv Argentine da pozove Cocalica
)Haj zdrao odoh na posao
![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#25939 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Amar Osim nije dio ove teme i nema potrebe da se pise o njemu!
- ultima_palabra
#25940 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To da, mislim da bi se i u moćnom HNL-u borila za vrh. Malo bi bilo problema protiv institucije Hajduka, doduše.leet wrote:Slažem se, u Poljskoj bi bila u top3 sigurno.IcedMFEarth wrote:Ja mislim da bi se ova repka u bilo kojoj ligi petice borila za mjesto u Ligi Prvaka.
-
korisnik101
#25941 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Frankyee wrote:cini mi se da sam procitao kako se pozivaju neki novi igraci u sredinu terena ,,,,, a Mujdza nije spreman,,, da to nije neka sala da se zavali taktika naseg protivnika?
To .
Ako je Mujdza povredjen, zasto se poziva srednji vezni ? Gdje je tu logika ??
- shake69
#25942 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iako sam vrlo kritican glede Papetovih poteza, ovdje je bar jasan odgovor. Nemamo beka ni blizu Mujdze pa ni Vrshka, sto jest -jest! Da ne bi zvao Dzemu!?korisnik101 wrote:Frankyee wrote:cini mi se da sam procitao kako se pozivaju neki novi igraci u sredinu terena ,,,,, a Mujdza nije spreman,,, da to nije neka sala da se zavali taktika naseg protivnika?
To .
Ako je Mujdza povredjen, zasto se poziva srednji vezni ? Gdje je tu logika ??
- emigrazione
#25943 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Niko to ne dovodi u pitanje, ali BHF_Manijak tvrdi da pape nije veliki trener jer nije trenirao velike ekipe. Ja tvrdim da mozes biti veliki trener vodeci i male timove, to je sve. Porediti Ivicu i Amara je blasfemijacindrlimindrli wrote:Ivica Osim je ziva legenda, samo potpuna neznalica bi dovodio njegov kredibilitet u pitanje. No, njegov sinLSD wrote:svijetla obraza pita ovako nešto
je potpuno nebitan lik u svijetu fudbala.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25944 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
tačno je da dok nema Mujdže nemamo klasičnoog desnog beka.....logičnije bi mi bilo da proba ove likove iz austrijskih klubova što sad igraju CL i EL (jel neko Dilavera tog spominjao) nego da zove ofenzivna krila
krilo na beku je krpljenje i improvizacija i tačno vidiš da ne ide ni kad Lulića stavi na beka, ni kad Salihovića stavi na beka, a od speed demona sam osijedio
krilo na beku je krpljenje i improvizacija i tačno vidiš da ne ide ni kad Lulića stavi na beka, ni kad Salihovića stavi na beka, a od speed demona sam osijedio
-
tcz
#25945 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BHF_Manijak wrote:Koliko god mi to zeljeli, nazalost nije. Ekipa koja nije igrala nijedno veliko takmicenje ne moze nikako biti velika. O pobjedama protiv tih velikih da ne pricam, ne zanosi se bezze...
Zato mi i nisu jasni ovi sto konstantno napadaju i pametuju Papetu.
- limeni
#25946 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JoseMujica wrote:tačno je da dok nema Mujdže nemamo klasičnoog desnog beka.....logičnije bi mi bilo da proba ove likove iz austrijskih klubova što sad igraju CL i EL (jel neko Dilavera tog spominjao) nego da zove ofenzivna krila
najbolje na lijevom beku je jos izgledao zukanovic, ne krilo nego defanzivac.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25947 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da...čak mi je Zukanović hit od ovih novopridošlih...debi protiv Slovenije mu je bio grozan, da bi već u slijedećoj takmičarskoj odigrao odlično.
širina izbora je veoma bitna da se ima neki pool od 30-35 igrača raznih profila koji se tu vrte
širina izbora je veoma bitna da se ima neki pool od 30-35 igrača raznih profila koji se tu vrte
-
mahmoud a d
#25948 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja sam se maksuz registrovao da kazem nesto na ovu temu.
Prije toga reci cu nesto o sebi kako bih dokazao da znam nesto malo vise od nekog prosjecnog nogometnog posmatrača.Moje reference na osnovu kojih mogu govoriti o fudbalu su sljedeće.U sportu sam cijeli zivot.Najviše od svega volim fudbal koji pratim već skoro od kako znam za sebe znači nekih 26-27 godina.Sam sam trenirao nekoliko godina fudbal kao napadač i golman u BIH i u inostranstvu.zatim sam sudio nekoliko godina u nasim ligama.Nakon toga sam polozio ispit za fubalskog trenera i dobio sam onu prvu licencu.Pratim ovu nasu reprezentaciju od 1995 godine!Neki koji bulazne po ovom furuu tad nisu bili ni rođeni
Imam prijatelje u Nogometnom Savezu i Reprezentaciji BiH pa sam dobro upućen u dešavanja u istom i oko reprezentacije.
Ajde da kazem nesto prvo o reprezentaciji.Vidim da se ovdje vodi polemika da li smo mi velika ili mala reprezentacija.Znate kako ono kazu:"istina leži negdje na sredini".Daleko smo od male reprezentacije.Selekcija koja se na zadnja četiri kvalifikaciona cilusa nalazi u dobroj šansi da ode na svjetsko ili evropsko prvenstvo nije mala.Nije mala ni selekcija koja vrijedi 100 miliona eura i koja ima 5-6 igrača svjetskog i 5-6 igrača evropskog/kontinentalnog dometa.Malu selekciju ne prate desetine hiljada navijača.
Takođe nismo ni velika reprezentacija.Da bi jedna reprezentacija bila velika ona mora imati svoju istoriju svoj kontinuitet uspjeha koji mi nemamo.Skratiti ću:velike reprezentacije se obično nalaze u "top 10" selekcija svijeta.To su selekcije koje su osvajale velika takmičenja i koje su uvijek ili gotovo uvijek u vrhu.Selekcije koje za svaku poziciju imaju po 3 vhunska igrača za zamjenu.Mogu ih i nabrojati.To su Španija,Njemačka,Holandija;Italija;Francuska,Brazil,Argentina;Urugvaj,Rusija,Engleska i Portugal.
Ove selecije su bolje od nas otprilike 10% šanse imamo da pobjeimo jednu od ovih,20 % da remiziramo i 70 % da ce nas pobjediti.Znači mi smo negdje objektivno gdje i jesmo između 15. i 25. mjesta na Fifinoj listi.Znaci sredina drugog jakosnog šešira.
Naravno možemo se zacementirati u ovom šeširu a možemo blago i napredovati.A da bi smo napredovali moramo se riješiti čovjeka čije ime je i ime ove teme na forumu
Znam on je divan čovjek.Bio je još i divniji fudbaler ali je kao trener loš.A kao menadžer još lošiji.Nabrojat cu sve cime to dokazujem sve sto kazem mogu i dokazati 100 %! Ko dokaze drugacije vodim ga na janjetinu
1.Nema motivatorski karakter-slab je ko sportski psiholog
2.Nema apsolutni atoritet kod igraca sto i dokazuje sukob Dzeke i Hajrovica,prevelik uticaj Spahica itd
3.Previse je tih i indiferentan (sjecam se izjave za bod protiv Albanije)
4.Podlozan je uticaju sive eminencije i tzv menadžera koji mu dovode svoje igrace dokaz Kvrzic,Tino Susic,Vrsajevic i sl
5.Konstantno se zali na losu klupu a kontinuirano ignorise igrace kao sto su Mahmutovic,Cocalic,Hadzic,Buric i Husejnovic-dakle talentovani igraci,igraci koji igraj u klubovima,nosioci igre tih klubova ali NE on ih ne poziva
6.Ignorisanje Sanela Jahica i Zlatana Muslimovica koji su bili znajčajni za reprezentaciju
7.Igranje kvalifikacijia s samo 2 napadaca i sa samo jednim kvalitetnim stoperom
8.Rezervni golmani nam nisu ni za prve ostave FK Župće a ne za Klupe reprezentacije koja zeli na SP
9.Zahirović,Višća i Fejzić su članovi drugoligaša-da li je i jedna selekcija ikad otisla s 3-4 drugoligaška igrača na SP ili EP ?
10.Nelogične zamjene u toku igre
11.Neodgovarajuće taktike u utakmicama. jbt on bi i sa Brazilom i s S Marinom igrao isto s istim igracima
Prije toga reci cu nesto o sebi kako bih dokazao da znam nesto malo vise od nekog prosjecnog nogometnog posmatrača.Moje reference na osnovu kojih mogu govoriti o fudbalu su sljedeće.U sportu sam cijeli zivot.Najviše od svega volim fudbal koji pratim već skoro od kako znam za sebe znači nekih 26-27 godina.Sam sam trenirao nekoliko godina fudbal kao napadač i golman u BIH i u inostranstvu.zatim sam sudio nekoliko godina u nasim ligama.Nakon toga sam polozio ispit za fubalskog trenera i dobio sam onu prvu licencu.Pratim ovu nasu reprezentaciju od 1995 godine!Neki koji bulazne po ovom furuu tad nisu bili ni rođeni
Ajde da kazem nesto prvo o reprezentaciji.Vidim da se ovdje vodi polemika da li smo mi velika ili mala reprezentacija.Znate kako ono kazu:"istina leži negdje na sredini".Daleko smo od male reprezentacije.Selekcija koja se na zadnja četiri kvalifikaciona cilusa nalazi u dobroj šansi da ode na svjetsko ili evropsko prvenstvo nije mala.Nije mala ni selekcija koja vrijedi 100 miliona eura i koja ima 5-6 igrača svjetskog i 5-6 igrača evropskog/kontinentalnog dometa.Malu selekciju ne prate desetine hiljada navijača.
Takođe nismo ni velika reprezentacija.Da bi jedna reprezentacija bila velika ona mora imati svoju istoriju svoj kontinuitet uspjeha koji mi nemamo.Skratiti ću:velike reprezentacije se obično nalaze u "top 10" selekcija svijeta.To su selekcije koje su osvajale velika takmičenja i koje su uvijek ili gotovo uvijek u vrhu.Selekcije koje za svaku poziciju imaju po 3 vhunska igrača za zamjenu.Mogu ih i nabrojati.To su Španija,Njemačka,Holandija;Italija;Francuska,Brazil,Argentina;Urugvaj,Rusija,Engleska i Portugal.
Ove selecije su bolje od nas otprilike 10% šanse imamo da pobjeimo jednu od ovih,20 % da remiziramo i 70 % da ce nas pobjediti.Znači mi smo negdje objektivno gdje i jesmo između 15. i 25. mjesta na Fifinoj listi.Znaci sredina drugog jakosnog šešira.
Naravno možemo se zacementirati u ovom šeširu a možemo blago i napredovati.A da bi smo napredovali moramo se riješiti čovjeka čije ime je i ime ove teme na forumu
Znam on je divan čovjek.Bio je još i divniji fudbaler ali je kao trener loš.A kao menadžer još lošiji.Nabrojat cu sve cime to dokazujem sve sto kazem mogu i dokazati 100 %! Ko dokaze drugacije vodim ga na janjetinu
1.Nema motivatorski karakter-slab je ko sportski psiholog
2.Nema apsolutni atoritet kod igraca sto i dokazuje sukob Dzeke i Hajrovica,prevelik uticaj Spahica itd
3.Previse je tih i indiferentan (sjecam se izjave za bod protiv Albanije)
4.Podlozan je uticaju sive eminencije i tzv menadžera koji mu dovode svoje igrace dokaz Kvrzic,Tino Susic,Vrsajevic i sl
5.Konstantno se zali na losu klupu a kontinuirano ignorise igrace kao sto su Mahmutovic,Cocalic,Hadzic,Buric i Husejnovic-dakle talentovani igraci,igraci koji igraj u klubovima,nosioci igre tih klubova ali NE on ih ne poziva
6.Ignorisanje Sanela Jahica i Zlatana Muslimovica koji su bili znajčajni za reprezentaciju
7.Igranje kvalifikacijia s samo 2 napadaca i sa samo jednim kvalitetnim stoperom
8.Rezervni golmani nam nisu ni za prve ostave FK Župće a ne za Klupe reprezentacije koja zeli na SP
9.Zahirović,Višća i Fejzić su članovi drugoligaša-da li je i jedna selekcija ikad otisla s 3-4 drugoligaška igrača na SP ili EP ?
10.Nelogične zamjene u toku igre
11.Neodgovarajuće taktike u utakmicama. jbt on bi i sa Brazilom i s S Marinom igrao isto s istim igracima
-
cindrlimindrli
#25949 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
whatevermahmoud a d wrote:Sam sam trenirao nekoliko godina fudbal kao napadač i golman u BIH i u inostranstvu
- emigrazione
#25950 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Strasne reference kolege mahmoud a d
Tvoje znanje je solidno, ali neznanje ti je kao Mount Everest, za palamuđenje ovdje ti vise i ne treba, za pametovati papetu treba mnogo vise od toga
Tvoje znanje je solidno, ali neznanje ti je kao Mount Everest, za palamuđenje ovdje ti vise i ne treba, za pametovati papetu treba mnogo vise od toga