FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Kosato

#25926 Re: FC Barcelona

Post by Kosato »

musi_435 wrote:Evo za pljuvače samo

ma svi znaju da je to za crveni nema price u tome.. da je neki drugi igrac ili drugi klub u pitanju bilo bi drugacije ne bi se niko bunio a ovako za barcu pih gleda se sa 4 oka :)
iSwagga

#25927 Re: FC Barcelona

Post by iSwagga »

Kosato wrote:
musi_435 wrote:Evo za pljuvače samo

ma svi znaju da je to za crveni nema price u tome.. da je neki drugi igrac ili drugi klub u pitanju bilo bi drugacije ne bi se niko bunio a ovako za barcu pih gleda se sa 4 oka :)
Na najbolje se uvijek gleda sa 4 oka. :run:
ascari

#25928 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Ocekivano ga izduvase ovi iz Go Barca.
LSD

#25929 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

http://barcabih.bh-x.com/barca-news/fcb ... -u-odbrani

"Barcelona unazad par sezona pokušava kupiti odličnog štopera, no ne vide ono što im je ispred nosa. Tog odličnog štopera su dobili u Bartri."

--------------------------------------

Možda momak se uspije nametnuti i izgurati Mascherana, ali da nije malo ovo prenapuhano :-?
ascari

#25930 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Ako cemo realno, prije ce Pique na klupu.
HB_BHF

#25931 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:http://barcabih.bh-x.com/barca-news/fcb ... -u-odbrani

"Barcelona unazad par sezona pokušava kupiti odličnog štopera, no ne vide ono što im je ispred nosa. Tog odličnog štopera su dobili u Bartri."

Možda momak se uspije nametnuti i izgurati Mascherana, ali da nije malo ovo prenapuhano :-?
Dašta je nego prenapuhano. Igrali su protiv ekipe koja uopšte nije napadala i kojoj je bod uspjeh.
faraon_s_krilima

#25932 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

HB_BHF wrote:
LSD wrote:http://barcabih.bh-x.com/barca-news/fcb ... -u-odbrani

Dašta je nego prenapuhano. Igrali su protiv ekipe koja uopšte nije napadala i kojoj je bod uspjeh.
Naravno da je prenapuhano, ali igrala je Barca puno utakmica protiv ekipa koje ne napadaju i kojima je bod uspjeh pa je Pique i protiv takvih ekipa ispadao smiješan prilično često. Tri utakmice za redom Bartra igra zajedno sa Piqueom i u sve tri je bio bolji od Piquea(protiv Sociedada 50-ak min.).

Ne kažem da je bolji od Piquea ili Mascherana ali je sigurno dovoljno dobar da ih malo češće mijenja. Pique je do sada igrao sve utakmice, a Mascherano je igrao sve do povrede, treba i njima odmora.
ioannes

#25933 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

taj momak je jos zelen iza usiju
HB_BHF

#25934 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ma Barca da je dovela Thiaga Silvu, opet bi imala iste probleme. Jednostavno prerizično igraju sa lijevim i desnim bočnim igračima. Adriano i Alba donekle dobro rade svoj posao, ako ništa onda bar u napadu. Dok već Dani Alvesa nema nigdje. Nazad ostavi ogromnu rupu koju mora dolaziti pokriti neko drugi i tu se odbrana razvuče i nastane panika. Više nit se zna ko pije ni ko plaća. Možda bi ga najbolje bilo prodati dok se još može uzeti fina lova i pokušati dovesti nekoga ko bi ozbiljnije shvatio Barcu.
kisni indijanac

#25935 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

faraon_s_krilima wrote:
Naravno da je prenapuhano, ali igrala je Barca puno utakmica protiv ekipa koje ne napadaju i kojima je bod uspjeh pa je Pique i protiv takvih ekipa ispadao smiješan prilično često. Tri utakmice za redom Bartra igra zajedno sa Piqueom i u sve tri je bio bolji od Piquea(protiv Sociedada 50-ak min.).

Ne kažem da je bolji od Piquea ili Mascherana ali je sigurno dovoljno dobar da ih malo češće mijenja. Pique je do sada igrao sve utakmice, a Mascherano je igrao sve do povrede, treba i njima odmora.
nije stvar u tome da li je bolji od pomenute dvojice, nego je svakako bolje rješenje od improvizacija na mjestu štopera..tipa song, adriano, pa i mascherano je improvizacija..neko napisa kao nije mjerilo njegova igra protiv celtica jer oni se brane, ne napadaju..pa mislim bar je jasno da malo koja ekipa protiv barce igra napadački.....
Adoxxx

#25936 Re: FC Barcelona

Post by Adoxxx »

vala ja bih volio da šakiru nego izgura iz prvih 11 pa nek se zapita, frajer zna da nema sad za sad zamjene pa se opustio momacki.
kisni indijanac

#25937 Re: FC Barcelona

bartri ističe ugovor za tri mjeseca....vjerovatno odlazi

edit..zapravo u junu 2014....
lua

#25938 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Abidal: "Nitko me u Barceloni nije razočarao. Razumijem njihovu odluku. Ne znam kako ili kada, ali moja ideja je da se jednog dana vratim u Barçu."

"Monaco bi bio dobar izbor za Valdesa, ukoliko izborimo nastup u Ligi prvaka naredne sezone."

Otići će na kraju u Monaco i uništiti im projekat
faraon_s_krilima

#25939 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Víctor Valdés is the FC Barcelona goalkeeper with record appearances (512), trophies (21), zamora titles (5), clean sheets (227) and minutes without conceding (897). [totalbarca.com]

Većina ovih rekorda je zasluga čitave ekipe ali opet je prilično impresivna statistika.
Charuga
Globalni moderator

#25940 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Kako piše sport.es, Martino je za dvoboj s Valladolidom odlučio potpuno odmoriti Andresa Iniestu, Sergija Busquetsa i Adriana, a priliku bi, navodno, trebali dobiti Alex Song, Martin Montoya i Cristian Tello.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/martin ... /131004058

Ovaj bas odlucio da ih ne zamara puno i da zbog zamora ne dolazi do fizicke iscrpljenosti i povreda. Pitanje je samo kako ce to izgledati kroz sezonu ...
SaNsEo

#25941 Re: FC Barcelona

Post by SaNsEo »

Charuga wrote:Kako piše sport.es, Martino je za dvoboj s Valladolidom odlučio potpuno odmoriti Andresa Iniestu, Sergija Busquetsa i Adriana, a priliku bi, navodno, trebali dobiti Alex Song, Martin Montoya i Cristian Tello.

Ovaj bas odlucio da ih ne zamara puno i da zbog zamora ne dolazi do fizicke iscrpljenosti i povreda. Pitanje je samo kako ce to izgledati kroz sezonu ...
dok pobjedzuje i dok mu se igraci ne bune i podrzavaju rotaciju , sve ce biti OK , ali ako izgubi koju tekmu radi rotacije najbolji igraca i Real mu se priblizi bodovno onda je na..bo. u pincipu je to dobro da i odmara povremeno jer se prosle 2 sezone vidio veliki umor na igracima Barse na kraju sezone...ali sad dali je to odmaranje moguce prakticirati ako pocnu gubiti tekme to je pitanje ? cisto sumljam .jer ako krene nizbrdo onda ce im Mesi i povrijedzen igrati kao i prosle sezone..
Kosato

#25942 Re: FC Barcelona

Post by Kosato »

Charuga wrote:Kako piše sport.es, Martino je za dvoboj s Valladolidom odlučio potpuno odmoriti Andresa Iniestu, Sergija Busquetsa i Adriana, a priliku bi, navodno, trebali dobiti Alex Song, Martin Montoya i Cristian Tello.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hodidid

#25943 Re: FC Barcelona

Post by Hodidid »

faraon_s_krilima wrote:Víctor Valdés is the FC Barcelona goalkeeper with record appearances (512), trophies (21), zamora titles (5), clean sheets (227) and minutes without conceding (897). [totalbarca.com]

Većina ovih rekorda je zasluga čitave ekipe ali opet je prilično impresivna statistika.
Valdes je proteklih godina cesto bio izlozen kritikama zbog promjenljive forme ali po meni je sasvim solidan golman. Kad bi ga ocjenjivao od 1 do 5 ja bih mu dao zasigurno 3,5-4,0.
Klix_toris

#25944 Re: FC Barcelona

Post by Klix_toris »

Moguća postava za večeras...

Image
ascari

#25945 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Iniesta nije na spisku veceras, ili sam ja nesto fulio?
SaNsEo

#25946 Re: FC Barcelona

Post by SaNsEo »

nesto mi kilavo barsa igra veceras ...sta li im je ?
kisni indijanac

#25947 Re: FC Barcelona

ne igraju neki nebitni igrači poput messija, inieste, busquetsa i tako......
SaNsEo

#25948 Re: FC Barcelona

Post by SaNsEo »

kisni indijanac wrote:ne igraju neki nebitni igrači poput messija, inieste, busquetsa i tako......

neznam ali mi ovo ni blizu nije igra kao u stare dane kad su mljeli, bojim se da kad u LP nalete nekog jaceg protivnika ima da bude gusto...njima ja Messi vise od 50% tima...
Logovan

#25949 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Joj 1:1.
Hajde pobijedite, imam vas na listiću.
Charuga
Globalni moderator

#25950 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Mescini da je ono bio penal na NeJmaru ...
Post Reply