Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#25926 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Haj sad poderite sliku uvazenog Legitimnog. 8)
RepublikanskaGarda

#25927 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kikibombona wrote:Garda

Ti imas poremecenu, uvrnutu logiku. Ako ti ja svaki mjesec opalim samar, a Krokodajl te svaki mjesec izmlati sipkom, da li ces ti reci da sam ja dobar? Da li ces me postovati ako ti nakon samara nekada platim pice?

Ako ovo ne mozes svariti, dzaba je pricati o ostalom.

Zrakomlat

Tacno tako.
Ti imas poremecen odnos sa tim svojim kurdofilstvom, ne mislim sa tobom razgovarat na nivou ulicnog huligana, u nedostatku argumenata ta jeftina ulicna, navijacka spika ti nece proci(bez uvrede huliganima,i ja sam prove ljepe dane rane mladosti na sjevernoj tribini dinamovog stadiona) a usporedba ti je nikakva, fora je tome da ti neshvacas da je taj samar dobivao svako tko je bio protiv rezima, i amar i hassan i pero i stipe i jovan i nediljko, naravno da je dzaba pricati sa tobom, ti si tip osobe kao kad konju stavis onaj vrag da gleda samo pravo , ne vidi ni lijevo ni desno.(nisam covjeka nazvao konjem, da ne bi bilo reporta :D )
Last edited by RepublikanskaGarda on 21/04/2016 18:02, edited 1 time in total.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#25928 Re: Sirija vol. 2

Post by emillio estevez »

Dje je Fantasin ,?
bvcx

#25929 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

emillio estevez wrote:Dje je Fantasin ,?
Mješa malter na radnoj akciji u Kobaniju.
Kikibombona

#25930 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Veliki konvoj YPG stigao u Kamisli!

Izgleda da se sprema napad na aerodrom i sve bitne lokacije koje kontrolise rezim.

NDF granatira neke kurdske kvartove. Ako se uskoro ne smiri, granica bez povratka bi se mogla preci... Ipak se nadam da ce se rezim urazumiti i povuci rucnu.
Kikibombona

#25931 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
Kikibombona wrote:Garda

Ti imas poremecenu, uvrnutu logiku. Ako ti ja svaki mjesec opalim samar, a Krokodajl te svaki mjesec izmlati sipkom, da li ces ti reci da sam ja dobar? Da li ces me postovati ako ti nakon samara nekada platim pice?

Ako ovo ne mozes svariti, dzaba je pricati o ostalom.

Zrakomlat

Tacno tako.
Ti imas poremecen odnos sa tim svojim kurdofilstvom, ne mislim sa tobom razgovarat na nivou ulicnog huligana, u nedostatku argumenata ta jeftina ulicna, navijacka spika ti nece proci(bez uvrede huliganima,i ja sam prove ljepe dane rane mladosti na sjevernoj tribini dinamovog stadiona) a usporedba ti je nikakva, fora je tome da ti neshvacas da je taj samar dobivao svako tko je bio protiv rezima, i amar i hassan i pero i stipe i jovan i nediljko, naravno da je dzaba pricati sa tobom, ti si tip osobe kao kad konju stavis onaj vrag da gleda samo pravo , ne vidi ni lijevo ni desno.(nisam covjeka nazvao konjem, da ne bi bilo reporta :D )
Auuu decko, pa ti opet ne kontas...

Da Milanovic puca samare tebi i ostalim Hrvatima svaki dan, da li bi TEBI bio dobar jer jbg, ne udara samo tebe nego ljustri sve redom?
RepublikanskaGarda

#25932 Re: Sirija vol. 2

Sjedište Asayisha u plamenu, teško topništvo i tenkovi tuku po svim bitinijim vojnim instalacijama Asayisha i YPGA, valjda ce kurdi vise doc pameti i prestat sa provokacijama, sta su mislili da ce im rezim svaki put skinuti gace :izet:
Last edited by RepublikanskaGarda on 21/04/2016 18:15, edited 1 time in total.
Ironmen

#25933 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Britanski list The Times objavio snimku koja prikazuje turske pogranične snage kako otvaraju vatru i ubijaju sirijske civile koji nastoje pobjeći iz zemlje.

http://www.thetimes.co.uk/article/syria ... -23z6rj3cr
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#25934 Re: Sirija vol. 2

Post by emillio estevez »

bvcx wrote:
emillio estevez wrote:Dje je Fantasin ,?
Mješa malter na radnoj akciji u Kobaniju.
Nije vrijeme za zajeBBB , grdo se sprema za obje strane.
Cak i Cezar ne bi prelazio Rubikon. :izet:
Zgoljo

#25935 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Za koga jadni insan sad da navija?Za uvazenog Legitimnog jelte?
Legitimitet je legitimitet.
RepublikanskaGarda

#25936 Re: Sirija vol. 2

Da Milanovic puca samare tebi i ostalim Hrvatima svaki dan, da li bi TEBI bio dobar jer jbg, ne udara samo tebe nego ljustri sve redom?
Naravno da mi ne bi bilo drago djecace...ali ti si taj koji ne kontas, znaci zoki ne puca samare nekome zato sto je srbin, hrvat, bosnjak, katolik, pravoslavac, ako ni assad vec zato sto je protiv rezima, jel kuzis ti poanticu toga, tako price i bajke o nekoj kurdskoj ugrozenosti, nedozvoljavanju upotrebe kurdskog jezika( a u damasku otvorene prve skole sa kurdskim predznakom, nesto tipa internat :-) ), oduzimanju drzavljanstava Kurdima(kada su oduzete kurdima rodjenima u turskoj, doseljenima bez privole Hafezovog rezima), mitskoj 2004( kad u cijeloj povijesti kurda u siriji glavni argument za njihovu muku bude huligansko divljanje navijaca i prekomjerna upotrebe sile od strane rezima) i kad je svaki put, dakle svaki fucking put kad su PKK I Turska vojska zapucali kurdski civili bjezali u Siriju, guglaj covjece, informiraj se, kurdi su bjezali u genocidni, kurdofobni Hafeov rezim gdje su gle cuda ostali do dana danasnjeg
Avetinho

#25937 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Sad ce "Bugojanska grupa" izvrsiti kolektivnu drkicu u pravcu voljenog.
zrakomlat

#25938 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Mlohavi wrote:Haj sad poderite sliku uvazenog Legitimnog. 8)
Imal kakvih crvenih linija za preskakat :D đe je onaj novinar, šta li je
bvcx

#25939 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Jesu li isključili vodu kasarnama?
insomnia78

#25940 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pobrko si. To je bila HV ne HVO :-D
Pregazice ih Kurdi ko plitak potok
Nisu to sunitska plemena
RepublikanskaGarda

#25941 Re: Sirija vol. 2

NDF/SAA zarobili 30 pripadnika Asayisha koji su se skrivali u hotelu Hadaya, takodjer zauzete kontrolne tocke Asayisha Al-'Awija i Al-Wahda, a navodno u ovom snaznom protuudaru rezimske snage usle u kurdske cetvrti, istovremenmo Sutooro zabranio prelazak kurdskim jedinicima preko centralnih gradskih cetvrti cime je su kurdski dijelovi grada presjeceni na pola, veceras ako se ne dogovori primirje mislim da se ide u put bez povratka
Krokodajl

#25942 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ovo pravo zakuhalo.

Skupo će Kurde koštati šurovanje s Arapima, Asirima i ostalim flok grupama, davno sam govorio a i opet ću, trebali su tjerati svoje do kraja a ne glumit većeg Papu od Pape, bit će zanimljivo vidjeti reakciju YPG Arapa i ovih kršćanskih YPG milicija, ako neko misli da će Arap na Arapa ruku dić zbog Kurda, no way...
RepublikanskaGarda

#25943 Re: Sirija vol. 2

Krokodajl wrote:Ovo pravo zakuhalo.

Skupo će Kurde koštati šurovanje s Arapima, Asirima i ostalim flok grupama, davno sam govorio a i opet ću, trebali su tjerati svoje do kraja a ne glumit većeg Papu od Pape, bit će zanimljivo vidjeti reakciju YPG Arapa i ovih kršćanskih YPG milicija, ako neko misli da će Arap na Arapa ruku dić zbog Kurda, no way...

A sta su trebali istjerat do kraja? provincija Hasaka je pravo multi-kulti, izmjesana sa neznatnom kurdskom vecinom koja nikad nije prelazila 50%, to sto su si oni zabrijali da ce to bit dio nekog Kurdistana ili neke njihove autonomne jedinice je druga stvar.
Kikibombona

#25944 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Naravno da mi ne bi bilo drago djecace...ali ti si taj koji ne kontas, znaci zoki ne puca samare nekome zato sto je srbin, hrvat, bosnjak, katolik, pravoslavac, ako ni assad vec zato sto je protiv rezima, jel kuzis ti poanticu toga, tako price i bajke o nekoj kurdskoj ugrozenosti, nedozvoljavanju upotrebe kurdskog jezika( a u damasku otvorene prve skole sa kurdskim predznakom, nesto tipa internat :-) ), oduzimanju drzavljanstava Kurdima(kada su oduzete kurdima rodjenima u turskoj, doseljenima bez privole Hafezovog rezima), mitskoj 2004( kad u cijeloj povijesti kurda u siriji glavni argument za njihovu muku bude huligansko divljanje navijaca i prekomjerna upotrebe sile od strane rezima) i kad je svaki put, dakle svaki fucking put kad su PKK I Turska vojska zapucali kurdski civili bjezali u Siriju, guglaj covjece, informiraj se, kurdi su bjezali u genocidni, kurdofobni Hafeov rezim gdje su gle cuda ostali do dana danasnjeg
On tebe cim udari, tu sva prica zavrsava. Ako imas ponosa i casti, od tada ste neprijatelji.

Ne znam kakav je slucaj sa tobom, ali mene niko nikada nije udarao. Nisu ni roditelji. Niko. Odgajan sam tako. Ako bi me neko udario, bilo bi mu uzvraceno. Ako bi me udario dok sam bespomocan, dobio bi neprijatelja. To sto je taj neko udarao i druge, MENI NE BI OLAKSALO FIZICKU I PSIHICKU BOL. Covjek kada izgubi ponos i dostojanstvo, poseri ga.

Boli Kurde kurac sto je porodica Asad tukla svoje zene i rodjaka, sto su sutali sunije i druze, sto tamane sve koji su protiv njih bez obzira na spol, rasu, etniju ili ideologiju... njih bole i zanimaju samo njihove rane. Moze li ti ovo ikako u glavu?
RepublikanskaGarda

#25945 Re: Sirija vol. 2

Pa di su ih sutali, di su ih tukli, streljali, daj nam primjere nedokazani covjece, sta imas za navesti osim tih jeftinih pamfleta i demagogije tuklo nas, ubijalo nas, sutalo, di su ih tukli????? sta imas za navesti osim huliganskog sukoba navijaca 2004.????? to je moj zadnji post jer je sa tobom besmisleno raspravljati, p.s. kao sto kurde puca k. za ostale tako i te ostale puca k... za kurde i njihove mokre snove o autonomiji ili drzavi, ako cemo vec tom logikom, logout za kurdsku tematiku :!:
Krokodajl

#25946 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Krokodajl wrote:Ovo pravo zakuhalo.

A sta su trebali istjerat do kraja? provincija Hasaka je pravo multi-kulti, izmjesana sa neznatnom kurdskom vecinom koja nikad nije prelazila 50%, to sto su si oni zabrijali da ce to bit dio nekog Kurdistana ili neke njihove autonomne jedinice je druga stvar.
Jok, nisi me razumio.
Imam osjećaj da je Kurdima nekako važnije predstaviti kao borce za slobodu protiv ISIL-a, režima, radikalnih islamista, kao jedinice u koju rado idu Kurdi, Asirci, Kršćani, kao jedinice koja svoje zarobljenike ne ubija nego ih tretira kao da su u hotelu Sheraton, kako milioni iz cijelog svijeta idu u Siriju da se bore za Kurde...
I to sve pokušavaju da upakuju u neku priču o Rojavi, Republici Kurdskoj u kojoj će i ostali narodi imati prava, onolika koliko im jelte Kurdi daju.
Umjesto toga trebali su jednostavno da se drže sebe i svog cilja, ne kažem ja da su oni trebali tjerati Arape i Asirce nego jednostavno previše ulažu u tu samopromociju sebe kao nekog "svjetla u tami Sirijskog rata".
Arapi i Asirci nikad neće prihvatit Rojavu u miru, u ratu su oni spremni progutati i gore (ISIL) al u miru... i treba znati i to da u slučaju nekog sukoba Kurda i Arapa većeg razmjera vrlo je jasno na čiju stranu će se svrstati Arapi i Sirijci (vidimo da i Sootoro pravi probleme YPG-u).
Ako pogledamo na Asada on vrlo malo ulaže u promociju Sirijske vojske kao multi kulturalne, njemu je svedno što ljudi govore da u vojsci nema sunita da su sve alawiti, da se tu bori hezbollah dok jadni Kurdi slomiše se da cijelom svijetu pokažu nešto što nije istina, a to je da "rado Arap ide u YPG".
Kikibombona

#25947 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Pa di su ih sutali, di su ih tukli, streljali, daj nam primjere nedokazani covjece, sta imas za navesti osim tih jeftinih pamfleta i demagogije tuklo nas, ubijalo nas, sutalo, di su ih tukli????? sta imas za navesti osim huliganskog sukoba navijaca 2004.????? to je moj zadnji post jer je sa tobom besmisleno raspravljati, p.s. kao sto kurde puca k. za ostale tako i te ostale puca k... za kurde i njihove mokre snove o autonomiji ili drzavi, ako cemo vec tom logikom, logout za kurdsku tematiku :!:
http://minorityrights.org/minorities/kurds-5/

Ovo su ljudi samo sazeli. Ko ima imalo, makar mrvicu mozga i postenja, shvatit ce da je Baathisticki rezim gajio krajnje neprijateljski odnos prema Kurdima, osim u rijetkim slucajevima kada su ih koristili za sukob sa Turcima.

I ovdje u tekstu pise da su najugrozenija skupina u Siriji. A taman da su najmanje ugrozena, da ih se najmanje tlaci, trebaju se pobuniti. Jer tlacenja nimalo ne treba trpiti. Ako trpis i sutis, poseri se onda na svoj zivot. Vazda ce biti rob i meta siledzija.

Kurdi mrze Asada i to nije bezveze. Mrze ga manje od Ataturka i Sadama, puno manje, ali opet ga mrze. Nece ga prestati mrziti zato sto ih je vise ugrozavao neko drugi.

Kurde treba respektovati zato sto ne boluju od stokholmskog sindroma!

I drago mi je sto je ovaj komentar na koji odgovaram bio tvoj posljednji na ovu temu. :thumbup:
Saul Alvarez

#25948 Re: Sirija vol. 2

Post by Saul Alvarez »

Kakva je religijska struktura ovih SAA, NDF iz Kamislija ?
Kikibombona

#25949 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:
Jok, nisi me razumio.
Imam osjećaj da je Kurdima nekako važnije predstaviti kao borce za slobodu protiv ISIL-a, režima, radikalnih islamista, kao jedinice u koju rado idu Kurdi, Asirci, Kršćani, kao jedinice koja svoje zarobljenike ne ubija nego ih tretira kao da su u hotelu Sheraton, kako milioni iz cijelog svijeta idu u Siriju da se bore za Kurde...
I to sve pokušavaju da upakuju u neku priču o Rojavi, Republici Kurdskoj u kojoj će i ostali narodi imati prava, onolika koliko im jelte Kurdi daju.
Umjesto toga trebali su jednostavno da se drže sebe i svog cilja, ne kažem ja da su oni trebali tjerati Arape i Asirce nego jednostavno previše ulažu u tu samopromociju sebe kao nekog "svjetla u tami Sirijskog rata".
Arapi i Asirci nikad neće prihvatit Rojavu u miru, u ratu su oni spremni progutati i gore (ISIL) al u miru... i treba znati i to da u slučaju nekog sukoba Kurda i Arapa većeg razmjera vrlo je jasno na čiju stranu će se svrstati Arapi i Sirijci (vidimo da i Sootoro pravi probleme YPG-u).
Ako pogledamo na Asada on vrlo malo ulaže u promociju Sirijske vojske kao multi kulturalne, njemu je svedno što ljudi govore da u vojsci nema sunita da su sve alawiti, da se tu bori hezbollah dok jadni Kurdi slomiše se da cijelom svijetu pokažu nešto što nije istina, a to je da "rado Arap ide u YPG".
Pa to je pozitivna propaganda, koja se moze uporediti sa propagandom koju je vodila vlada Republike BiH. Multi-kulti, vjerski objekti sacuvani, borba za suzivot, toleranciju, humanost, pomozite nam - mi smo progresivni, oni su barbari, jednonacionalni, diskriminisu itd. Srbe je uglavnom bolio kurac. Bili su bahati kao Bashar i nisu previse brinuli za imidz. Dakle, Kurdi igraju na kartu moralne superiornosti kao sto bi to rekao Madner. I jesu moralno superiorni u odnosu na ostale zaracene strane.

Kamo srece da su kod nas istu pricu furali Srbi... Ne bi onda bilo Srebrenice, Omarske itd.

Dakle, kurdska propaganda je za svaku pohvalu. U tom narodu kao u svakom drugom ima dovoljno ludjaka koji su svasta u stanju napraviti. Da je kurdska propaganda negativna, da govori o Arapima kao nizim bicima, da govori kako je sa Arapima suzivot nemoguc, da govori kako su Arapi genetski zli, da govori... vidio bi masovne zlocine. Ova njihova propaganda koju fanaticno forsiraju je BLAGODAT.
Krokodajl

#25950 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Saul Alvarez wrote:Kakva je religijska struktura ovih SAA, NDF iz Kamislija ?
Arapi, Asirci/Sirijaci i Armeni, Arapi su uglavnom suniti, Asirci/Sirijaci su uglavnom Sirijački pravoslavci, i ima oko 5000-10000 Armena koji su isto pripadnici raznih Armenskih crkvi. Broj Kršćana ukupno je ne veći od 25 000 - 30 000 u gradu jer ih je dosta izbjeglo, broj Arapa je nešto veći.
Locked