Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

il dottore

#25926 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Jbg u Ugljeviku slozis 4 komada ko iz sale, veceras ne mozes jedan. Ne moze Sarajevo s rahatlukom tri utakmice sastaviti, valjda neprirodno
Grean

#25927 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Ma Husrefu se nema sta zamjeriti za prvo, Cosic rece da su igraci mimo dogovora isli na duge lopte.

Ono sto mu se ima zamjeriti vjecni kompromisi koje pravi i bezmudost vezano za Krstu.
Tatar mu je odigrao dobro proslu na lijevom krilu i sad posto se vraca Krste hajde da ga ostavimo u ekipi ali ide desno.

Ne znam, mozda coek’ zna igrati na obje strane ali ja ne vidjeh nikad Christiana desno ili Messija lijevo, valjda za to postoji razlog. Husrefu ovo nije strano, ovako je radio i sa Halilovicem i Resicem.

Ne znam, ja sam ocekivao istu ekipu kao proslu utakmicu minus Kovacevic i Mustafic a da li bi to sta dalo necemo nikad saznati.

Rahmanovic uopste nije bio los, losiji nego zadnjih nekoliko utakmica ali opet koliko je primio, iskontrolisao i zadrzao teskih lopti datih ko ni sebi ni svom. Problem je sto je samo on jak sa loptom i Stanojevic s tim da je ovaj ipak defanzivni vezni i nema zadnji pas i gradnju igre a nema je ni Adukor. Znaci tu je Rahmanovic sam. Puno fali Saric kao sto je prije njega falio Duljevic.
il dottore

#25928 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Meni se cini da bi nam onaj kapiten Krupe, Milanovic, bio rjesenje. Mada sumnjam da to mozemo finansijski ispratiti
afannedim

#25929 Re: Utakmice.

Post by afannedim »

Jebali bi mi njih u prvom da nije bilo kretena na tribini jer smo ih od početka napali
NoWayOut

#25930 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

Stvarno je tesko reci nesto pametno, definitivno ekipa ima potencijala da napravi nesto vise ove sezone, tu mislim na titulu, ali ocito da se husref nekad dobro pogubi, u Ugljeviku dao sansu onima koji pricaju kako malo igraju da eto pokazu sta znaju, i momci pokazu, i nagradi ih se klupom. Onda prva i jedina izmjena u 83min, da je ubacio jos nekog svjezijeg prema naprijed dodatno bi ih mogli pritisnut i igrat presing da bukvalno ne izadju iz 16, ovakve utakmice se moraju pobjedjivat nema tu opravdanja.
sencobih

#25931 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

a zvijezda 09 bi trebala biti mjera za nešto?

http://scsport.ba/celnici-zvijezde-09-o ... rezultata/
Dinostula

#25932 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Husref veliki strucnjak i dalje Hebib desni bek a Krste krilo.
Dugo smo bili prvi. Stalno neko ganjanje na tabeli,nikad docekati da budes prvi i rahat od pameti.
Sto neko rece covjek mijenja tek u 83 minuti,umjesto da to odradi ranije i satere nikad slabiji Celik.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25933 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Hajmo biti realni, kad se crta podvuče prije pauze, a da nam je neko rekao da ćemo ovako stajati na početku sezone, većina bi prihvatila.
Uzeli Zrinjski, u derbiju na gostovanju nula, pa i ova nula sa Čelikom koji je kući primio 0 golova, istina, bilo je kikseva kao ono a GOŠK-om, pa i poraz od Radnika, ali sve kad se sabere, nije loše. Naravno, mora bolje, ima rupa, pogotovo pozadi, naprijed ko i fercera, dajemo dosta golova (većinom).
Istina je da Husref luta sa pojedinim pozicijama, a sve zbog igrača koji kao moraju igrati. Ako nemaš poziciju za njih, stavi one koji su predodređeni i to je to. Nek ulaze s klupe, pa bio to i Hebib i Velkoski. Ti si trener i izvodiš najbolji tim na teren.
sencobih

#25934 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

lesko wrote:
sencobih wrote:a zvijezda 09 bi trebala biti mjera za nešto?

http://scsport.ba/celnici-zvijezde-09-o ... rezultata/
Kome je mjerilo Boga ti,samo kažem da je trebalo biti ubjedljivije....
Znam, šalim se :thumbup:
Dinostula

#25935 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Tomahawk11 wrote:Hajmo biti realni, kad se crta podvuče prije pauze, a da nam je neko rekao da ćemo ovako stajati na početku sezone, većina bi prihvatila.
Uzeli Zrinjski, u derbiju na gostovanju nula, pa i ova nula sa Čelikom koji je kući primio 0 golova, istina, bilo je kikseva kao ono a GOŠK-om, pa i poraz od Radnika, ali sve kad se sabere, nije loše. Naravno, mora bolje, ima rupa, pogotovo pozadi, naprijed ko i fercera, dajemo dosta golova (većinom).
Istina je da Husref luta sa pojedinim pozicijama, a sve zbog igrača koji kao moraju igrati. Ako nemaš poziciju za njih, stavi one koji su predodređeni i to je to. Nek ulaze s klupe, pa bio to i Hebib i Velkoski. Ti si trener i izvodiš najbolji tim na teren.
Sve dok konkurenti uzimaju 3 a mi 1 bod ne moze biti dobro.Mene nije strah dok se igra po normalnom terenu sta cemo kad krenu kaljuze?
Vidjecmeo sve ali ako bude opet 5-6 boba zaostatka na poluzezoni bice tesko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25936 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Uzmemo i mi nekad tri, a konkurenti bod ili ništa (prošlo kolo). Tako to bude. Uglavnom, borba. Ko na kraju bude imao najviše.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#25937 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Dobro je ovo. Ne pamtim kad smo igrali ljepshi fudbal, kad smo bili dominantniji. Ozbiljnost ekipe ce se vidjeti u narednim utakmicama koje donos titulu. Sto rece Allegri neki dan, titula se osvaja konstantnim pobjedjianjem malih ekipa... A tu smo mi uvijek najvise kiksali.
Maharadza

#25938 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Ma ekipa je super, prije svega motivacija i zalaganje, još samo da trener "nadođe" i konačno skonta da je Hebib korisniji na krilu, Velkoski iza napadača i da ima pravo na 3 izmjene, možda i bude nešto od nas ove sezone! :thumbup:
Grean

#25939 Re: Utakmice.

Post by Grean »

F&N wrote:Dobro je ovo. Ne pamtim kad smo igrali ljepshi fudbal, kad smo bili dominantniji. Ozbiljnost ekipe ce se vidjeti u narednim utakmicama koje donos titulu. Sto rece Allegri neki dan, titula se osvaja konstantnim pobjedjianjem malih ekipa... A tu smo mi uvijek najvise kiksali.
O ljepoti se ne raspravlja, vjerovatno mislis na to sto igramo brzo i da je to fino na oko.

Interesuje me dominacija, na koje utakmice mislis i u cemu se ogleda?

Ja licno bih volio da imamo vise loptu u nogama jer u tom sigurno nismo dominantni, bar ne protiv ovih iz vrha. Sa druge strane i to je stvar ukusa, ima i onih koji ne vole to od noge do noge.

Kako god, ne treba se zaliti, ide prilicno dobro ali ne bih mogao reci da smo dominantni.
mirza_15

#25940 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Cilj fudbala je dati gol. Da bi dao gol treba da dodjes u priliku za postizanje istog. Da bi dosao u priliku moras imati ideju i uigrane akcije. Ako nemas ideju onda mozes da silujes loptu na centru, vratis malo u zadnju liniju, pa do golmana... Nagledao sam se ja utakmica gdje je statisticki podatak o posjedu lopte bio ubjedljivo na strani neke ekipe a da ta ekipa nije napravila sansu. Nagledao sam se i utakmica Sarajeva koje su bile patnja za gledati jer ne znamo napraviti sansu i probiti bunker. Meni je drago vidjeti da igramo napadacki, stvaramo puno sansi i postizemo puno golova. To mi je vaznije od drzanja lopte u svom posjedu 5 minuta po akciji. Ne igra se fudbal za posjed. Ja mislim da je kod tebe jedan drugi problem izrazen. Opterecen si komsijama. Prvo su bila njihova djeca i hvalospjevi o njihovom guranju. Sada kada smo najjaci u tome moras naci nesto drugo. Sada je posjed lopte. Sutra ce biti nesto trece.
Maharadza

#25941 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

I da, prekidi su nam' tradicionalno odron a imamo dosta visokih igrača trenutno pa bi vjerujem i te centaršuteve vrijedilo malo više fokusirati i istrenirati! Uz to ni većina terena ne dozvoljava neke složenije akcije kroz dodavanja i sl. pa je i to razlog više da se fokusira na prekide i centaršuteve generalno!
Last edited by Maharadza on 04/09/2018 19:40, edited 2 times in total.
Muhamed Đakmić

#25942 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ja sam veliki kritičar nekih stvari koje Husref radi, ali Boga mi je ovo prilično dobro.

U svim utakmicama u kojima smo prosuli bodove promašili smo minimalno po 3-4 zicera.

Prije nego se da Husrefu neka žešća kritika, treba se sjetiti svih strahovitih perioda u igrama koje smo imali posljednjih godina. Počevši od Husrefovog prethodnog mandata u kojem je bio znatno drugačiji trener i znatno defanzivniji (Mladost Velika Obarska 0:0, Borac 0:0, Leotar 0:0 i slične patnje i utakmice u kojima bismo odigrali da šanse ne stvorimo), preko Jarnijevih gostovanja (Borac u Banja Luci 0:0, kad nismo centra prešli i Handžić nas je rasturio, samo pukom srećom nismo primili gol, pa onda ona sretna pobjeda u Obarskoj i patnja u Prijedoru), pa onda Kodrine užasne utakmice u gostima kod poluraspalog Veleža ili Drine, gdje sa 80% posjeda ne šutnemo 3 puta prema golu protivnika, pa onda Dženini užasi na strani gdje nas Slavija razbije sa igračem manje... Ješića i Hurtića da ne spominjem.

Kod Janjoša je realno bilo neke igre i nastojanja da se napada u svakoj utakmici, i sad to isto radi Husref. Ne poklopi se uvijek rezultat, nismo ni taktički na nekom meganivou, ali stvarno smo ekipa koja se trudi svakoga napasti. 17:7 gol razlika, prošle godine najefikasniji u ligi, vjerovatno ćemo i ove biti.

Ubjedljivo najviše omladinaca od svih ekipa u ligi, 7-8 mladih igrača je već potpisalo petogodišnje ugovore, ovi koji tek nadolaze. Mislim da će šteta biti ako se ovaj tandem Hadžić-Musemić ne okruni titulom, jer bismo onda vjerovatno morali krenuti od nule, a uz toliko godina lažnih obećanja o okretanju vlastitom omladinskom pogonu, ovo je prvi put da to stvarno imamo. Bilo stihijski ili planski, nije u ovom trenutku toliko ni bitno. Činjenica je da ni Jarni, ni Dženo, ni Kodro, ni Ješić, ni Hurtić ni Janjoš nisu davali ni približno ovoliko minuta mladim igračima i to u kontinuitetu.

Šabanović i Mustafić su imali jako loših utakmica, nije ih gurnuo na stranu i pored toga što ih je kritikovao javno, još su tu i vrte se oko prvih 11, sabiraju solidne minute.

Volio bih i ja da imamo još boljeg trenera, ali pitam se s obzirom na to da ne pamtim da smo ikad poslije rata imali sve ovo što sam nabrojao da li je realno očekivati da se to može ostvariti. Sve sam više skeptičan po tom pitanju :D
Grean

#25943 Re: Utakmice.

Post by Grean »

mirza_15 wrote:Cilj fudbala je dati gol. Da bi dao gol treba da dodjes u priliku za postizanje istog. Da bi dosao u priliku moras imati ideju i uigrane akcije. Ako nemas ideju onda mozes da silujes loptu na centru, vratis malo u zadnju liniju, pa do golmana... Nagledao sam se ja utakmica gdje je statisticki podatak o posjedu lopte bio ubjedljivo na strani neke ekipe a da ta ekipa nije napravila sansu. Nagledao sam se i utakmica Sarajeva koje su bile patnja za gledati jer ne znamo napraviti sansu i probiti bunker. Meni je drago vidjeti da igramo napadacki, stvaramo puno sansi i postizemo puno golova. To mi je vaznije od drzanja lopte u svom posjedu 5 minuta po akciji. Ne igra se fudbal za posjed. Ja mislim da je kod tebe jedan drugi problem izrazen. Opterecen si komsijama. Prvo su bila njihova djeca i hvalospjevi o njihovom guranju. Sada kada smo najjaci u tome moras naci nesto drugo. Sada je posjed lopte. Sutra ce biti nesto trece.
Ma ja lijepu igru propagiram svugdje, tako je bilo i kod izbora selektora, zato su mnogi pa i moja malenkost bili sretni zbog izbora Prosineckog.

Za Husrefov posjed sam rekao jos nakon jedne od njegovih prvih utakmica, sa Sirokim na Kosevu kad je Dzakmic govorio cekaj, rano je.

Ne mislim se izvinjavati sto cijenim takvu igru a na kraju krajeva svi su u prosloj sezoni dizali u zvijezde Zrinjski zbog toga. Eto ne moraju biti kone koje u ovom slucaju nisu ni mjerilo.

A i za te mlade igrace sam bio valjda u pravu cim sad svi pisu hvalospjeve o tome. Tada kad se kritikovalo bilo je koga zaboli igraju li mladi, samo neka se pobjedjuje. Moglo se na prste ruke nabrojati ko nije prosipao tu pricu.

I ne, nisam protiv Husrefa, takav je kakav je bolji se ne bi nasao ali je besmislica prica o nekakvoj dominaciji. Na to sam reagovao.
sencobih

#25944 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Fora je kad te ne ide, kad si u krizi, da nekako uzimas bodove i pobjeđuješ dok ne uđeš ponovo u formu. Protivnici su nam se vazda odlijepili na taj fazon, loše igraju ali na neki način plutaju. Nas kad ne ide odmah ide pad na -8 pa se poslije pati i ganjaj minus, uz lošu atmosferu i pritisak sa svih strana.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#25945 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Zato sto tada protivinicima dosude ili ne dosude penalcic, faul u opasnoj zoni, ne vide ofsajd. Tako i uzimaju bodove i "plutaju". Ne tvrdim da je to igra konkurenata, nego kako majku mu nama ne odluce utakmicu greskom u nasu korist? Valjda ne znamo "plutati".
north

#25946 Re: Utakmice.

Post by north »

@Džakmić je napisao manje-više suštinu trenutnog stanja u FCS i neke dobre stvari koje ranije nismo baš imali i koje trebamo podržati....Također se pridružujem priči oko Husrefa, dosta stvari koje mu se mogu prebaciti i koje me dosta iznerviraju, od nerezonskih nekad poteza u utakmici do nebuloznih izjava nakon nekih utakmica gdje ni blizu nije detektovao problem i objasnio suštinu nego pričao stvaro koje zbunjuju da ne kažem vrijeđaju inteligenciju onoga kod sluša i gledao je tu utakmicu :-) ........
ALI, i pored toga, svako ko pomisli na mijenjanje trenera, uvijek kad to spomene mora konkretno argumentovati razloge i jednako važno ponuditi alternativu..ne mislim bukvalno da formumaš predlaže trenera klubu :D , nego da vidimo koje dostupno ime garantuje napredak u odnosu na trenera koji bi se tjerao....Ja sam ubijeđen da bi sutra mijenjanjem Husrefa mi doveli dosta goreg :oops: ..Najviše zbog finansija, jer za pare koje se ovdje vrte nekog trenerskog maga ne možeš dovesti, a jednim dijelom što nisam siguran da imamo u klubu ljude koji bi mogli naći dobrog trenera za naše uslove niti neke dobre lobiste sa jakim vezama za taj posao...Jer ako ćemo tražiti domaće ime u ligi, kakav god da je Husref nijedan nije garancija da će biti bolji, tj. svi bi 99,9% bili znatno kritičniji...ako je tako, a jeste, onda ta opcija u startu otpada.....
Dalje, kad gledamo trenere iz regijue, tu za pare koje nudimo u najavi već imamo nešto ala Krčmarević, Jarni, Kostić ili Ješić :oops: ....treneri koji nisu iz regije i ne poznaju jezik u startu otpadaju jer ovdje neće i ne može raditi švabo ili tako nešto :D ....Onaj koji bi i došao u startu bi bio osuđen na propast jer je to neki baš luzer žešći :oops: ..
Ekstra treneri u regiji postoje, ali takve treba platiti 20000 EUR-a mjesečno minimum, a ja bi volio da smo takav nivo pa da sutra možemo dovesti Keka ili nešto slično i da bi bi mi odlazak Husrefa manje teško pao...ali dok su nam alterantive gore navedeni polovnjaci iz regije, ili domaći straučnjaci u vidu Muse, Jagodića i sličnih, onda jebi ga neka Husrefa, jer sa njim se nešto može, uz dosta problema, ali može, sa ovim navedenim je neuspjeh zagarantovan :oops:
sencobih

#25947 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Pitar sa Kariba wrote:Zato sto tada protivinicima dosude ili ne dosude penalcic, faul u opasnoj zoni, ne vide ofsajd. Tako i uzimaju bodove i "plutaju". Ne tvrdim da je to igra konkurenata, nego kako majku mu nama ne odluce utakmicu greskom u nasu korist? Valjda ne znamo "plutati".
zato sto u upravi nemamo nekakvog lobistu koji ce vršiti pritisak s leđa
Dr. Kuca

#25948 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Igramo fudbal za gol vise. Prosle godine smo ganjali posjed pa kad dodje zime niti posjeda niti rezultata. Meni se svidja ovo, daj levatima posjed i ubi ih tranzicijom. U svakoj utqkmici kojoj smo kiksali imali smo 4 mrtve sanse.
Radnik 4x 1na1 fulali
Gosk isto tako 4 zicera, prazan gol
Celik i5 sansi bez gola
Derbi dali 2 i fulili jos 3 plus sut stanojevica. Itd. Igramo atomski fudbal.
Cossack

#25949 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Dr. Kuca wrote:Igramo fudbal za gol vise. Prosle godine smo ganjali posjed pa kad dodje zime niti posjeda niti rezultata. Meni se svidja ovo, daj levatima posjed i ubi ih tranzicijom. U svakoj utqkmici kojoj smo kiksali imali smo 4 mrtve sanse.
Radnik 4x 1na1 fulali
Gosk isto tako 4 zicera, prazan gol
Celik i5 sansi bez gola
Derbi dali 2 i fulili jos 3 plus sut stanojevica. Itd. Igramo atomski fudbal.
Definitivno, Husref i igrači zaslužuju maksimalnu podršku.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#25950 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Prvo poluvrijeme, gubimo 1:0.
Post Reply