Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nadžak

#25901 Re: Zeničani

Post by nadžak »

c_g wrote:Sve počelo u Z&S.
Jbt, šta je čovjek dole napravio, od videoteke i PS1, do ebenog carstva.
A gore u Crkvicama, dole do Babine rijeke, bila neka videoteka, držali oni momci, brade, tzv vehabije, pa bi znalo doć do "bliskih susreta", kad bi kakvi neznanci počeli masnije psovat u zanosu igara. :D :lol:
dezurni_ucenik

#25902 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

nadžak wrote:@ dezurni_ucenik

Ma to je to, ne znam jesi li primijetio da su neka kučišta tih terminatora imala malu teleskop antenu na izvlačenje. Mogao si igrat igrice bežično, da ne povezuješ TV i konzolu onim kablom, samo što je usput i sav komšiluk to mogao gledat. :lol:

Taj winnig eleven, u raji poznat kao i "japanski" je bio glup fudbal pravo al ga raja igrala baš zbog toga. Samo pritiščeš X za dodavanje i najistureniji šuta za siguran gol. Pravili se rezultati po 50-0. :-)

Ma jašta, ti kafići i još štošta, zavisno od opredjeljenja. Kad se Horse tek otvorio bio pravo popularan objekat, eno ga sad rupača živa. :skoljka:

Sad sam se sjetio ko je Fikro. Drzo videoteku, i usput playka se mogla igrat.
Nisam upratio to da su neke terminator igre imale antenu na izvlacenje.

Atego wrote:
Warashii wrote: To i nije bio problem.
Pravi problem je bio kad se pocelo pricati da zbog Terminatora crkavaju televizori :-) stisni pa se nakaci na tv. Moja sreca je bila da sam imao nekoliko tv-a, jes da su bili crno bijeli al jbt ga.
dobro si.kod nas kad je otišla katodna na čajavecu ispade kriv onaj pištolj za duck hunt :D
E cuj crkavale televizije zbog terminatora :lol: . Dobri pistolji bili, moglo se igrat duck hunt, tanjiri i kaubojski obracuni. A inace, djojstikom se mogla upravljati patka.

Nekad se u Gaudeamusu mogao igrat ps, dok je jos tamo bila videoteka.
Bolonjeze

#25903 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Bila je ona videoteka ili igraona u T-3 u kineskom u garažama iza zgrade, tu su bile one Arcade igrice:

Image

Image

Image

Image
Bolonjeze

#25904 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Pa onda ove dvije igrice sa kojih se nisam skidao:

Image

Image
infiny

#25905 Re: Zeničani

Post by infiny »

E gdje se ovoga sjetiste. Sad uspomene opet naviru :-D
N.N.

#25906 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Rebeka, radili tada momak i djevojka, sada su muz i zena sa djetetom :-D
Fikro, psovao Boga ako slucajno dirnes dzojstik prije nego sve sto krene i on nastima vremensko gasenje TVa :-) :D
Dada i Dzeno, na cosku kucica imali igrice. Popularan bio "sprat", tj potkrovlje :D
Kasnije Snjeza otvorila umjesto Rebeke igrice.

Elem, videoteka Amadeus haman, u Blatusi bila pa kasnije i na Jaliju dosla ? Znam da su Zetel i Zenica masovno pustali njihove filmove, dakle 94. se hladno gledao Rambo :D i tako ti noviji naslovi...

p.s. Djeca pjevaju hitove, da vas vidim :gunjastajl:
dezurni_ucenik

#25907 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

zetelovi majstori playbacka :lol:
dezurni_ucenik

#25908 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

N.N. wrote:Rebeka, radili tada momak i djevojka, sada su muz i zena sa djetetom :-D
Fikro, psovao Boga ako slucajno dirnes dzojstik prije nego sve sto krene i on nastima vremensko gasenje TVa :-) :D
Dada i Dzeno, na cosku kucica imali igrice. Popularan bio "sprat", tj potkrovlje :D
Kasnije Snjeza otvorila umjesto Rebeke igrice.

Elem, videoteka Amadeus haman, u Blatusi bila pa kasnije i na Jaliju dosla ? Znam da su Zetel i Zenica masovno pustali njihove filmove, dakle 94. se hladno gledao Rambo :D i tako ti noviji naslovi...

p.s. Djeca pjevaju hitove, da vas vidim :gunjastajl:

Uvijek na tvze prije filma pustali reklamu za amadeus videoteku, naravno isla falco - rock me amadeus u pozadini. Bila i u2 videoteka u kineskom
Bolonjeze

#25909 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Kako se zvao onaj kviz na Zetelu? Zetelko, tako nekako?
Inteligencija

#25910 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Sta sam ja rekao ovdje vladaju godista od 87-88 do 92-93 uz par starijih.

Pola postova kao da ja pisem, svi prosli isto djetinjstvo.
dezurni_ucenik

#25911 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Inteligencija wrote:Sta sam ja rekao ovdje vladaju godista od 87-88 do 92-93 uz par starijih.

Ja bih rekao da vecina koja sad upravo komentarise proslost je rodjena prije 87. godine. :D

A evo onih majstora playbacka stp je bilo na zetelu :lol:

smartXL

#25912 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Bolonjeze wrote:Kako se zvao onaj kviz na Zetelu? Zetelko, tako nekako?
Ko zna zna, ko ne zna znat ce
Bolonjeze

#25913 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

smartXL wrote:
Bolonjeze wrote:Kako se zvao onaj kviz na Zetelu? Zetelko, tako nekako?
Ko zna zna, ko ne zna znat ce
A Zetelko je ona lutkica bila, on je bio kao Joker neki :D
Shmeker

#25914 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Joj jedno vrijeme ide na Zetelu live NBA a na TvZE Liga Prvaka :D Podijelili ljudi izmedju sebe prava.

A na majstorima Play backa, prvo mjesto uvijek ET s Tek je dvanaest sati, drugo Senna M i Indijanac :D Sad ko ugrabi tu pjesmu, odma je i pobjednik.
Throttle

#25915 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Mene vodili na Bilmiste tamo nekad 97-98, bio Kike budalike :lol: Dozivljaj
Ja sam igrica igrao u Kolibriju, soliter do Intera
Bolonjeze

#25916 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dezurni_ucenik

#25917 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Bolonjeze wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bolonjeze

#25918 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

[/quote]

0:51 Meca Cazin? :D
clio_dci120

#25919 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A sto je propao Zetel, krediti ili...? Jer znam da su u drugim gradovima opstale te lokalne tv kuce.

Kada se sjetim onih serija, Family Matters i sl..
A ja cd-ove kupovao kod onoga veh-bi-aja na ulazu u pijacu.
Pa onda u malo novije vrijeme, tamo 2000 pa nadalje oni kvizovi na mircu, na kanalu #ze :) Ja krisom ustajao iz kreveta i zamolim stariju sestru da me pusti dok ona igra kviz navece iza 11 sati...Ih, kada se sjetim srece kada sam jednon prilikom dobio @ (op ili kako se vec zvalo,kao da sam 10.000 na lucky sixu dobio, hahaha)...
dezurni_ucenik

#25920 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

clio_dci120 wrote:A sto je propao Zetel, krediti ili...? Jer znam da su u drugim gradovima opstale te lokalne tv kuce.

Pa onda u malo novije vrijeme, tamo 2000 pa nadalje oni kvizovi na mircu, na kanalu #ze :) Ja krisom ustajao iz kreveta i zamolim stariju sestru da me pusti dok ona igra kviz navece iza 11 sati...Ih, kada se sjetim srece kada sam jednon prilikom dobio @ (op ili kako se vec zvalo,kao da sam 10.000 na lucky sixu dobio, hahaha)...
Stari dobri op, ako ga imas mogao si banovati ljude sa kanala. Sjecam se tih kvizova, mene banovali jednom, opsovo mater nekom liku, ja dao tacan odgovor, a rekli da je pogresno :lol: .

I ja sam kod tog vehabije kupovo igrice. Muamer se zvao koliko se sjecam.

Labud music top show. Sjecam se jednom odlucivalo se ko pobjedjuje, Prodigy - Breathe ili Backstreet Boys - Get Down. Zestoko finale bilo :D :D , pljuste pozivi, to po 20 glasova za bsb, 20 za prodigy, govori Labud de vrisnite da mozemo da skontamo koliko vas ima u sobi. U stvari, jedan poziv vrijedio dva glasa :lol: :lol:

Kasnije slusao subotom navece na radio zenici top 20, Danko Travar vodio. Nedjeljom popodne emisija Distorzija bila takodjer na radio zenica, Selvedin Avdic vodio.
nadžak

#25921 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Inteligencija wrote:Sta sam ja rekao ovdje vladaju godista od 87-88 do 92-93 uz par starijih.

Ma druze, mi sad sto pisemo ovo, smo ti oko 40 kuka min. Starije je to od 87. godista :)

Kad smo vec kod igrica, sjecate li se onog prostora u zanatskom centru u staroj čaršiji, ispod Colegium cluba? Tu je bilo kamara onih velikih stojećih igrica.
Jedno vrijeme tu radio Mure, onaj iz Gluhog doba. (Volio bih naci negdje onaj njegov spot, nešto hip-hop fazon, snimao ga na Zetelu.
On u uniformi skače nešto po studiju. :lol: )
Atego

#25922 Re: Zeničani

Post by Atego »

dezurni_ucenik wrote:
E cuj crkavale televizije zbog terminatora :lol: . Dobri pistolji bili, moglo se igrat duck hunt, tanjiri i kaubojski obracuni. A inace, djojstikom se mogla upravljati patka.

Nekad se u Gaudeamusu mogao igrat ps, dok je jos tamo bila videoteka.
da,da...i onda ti dadnu neki crno bijeli tv da se na njemu igraš i kad npr na tecmo world cup uzmete ti i drug svijetle dresove na tv-u to izgleda kao ista ekipa :D
Atego

#25923 Re: Zeničani

Post by Atego »

Bolonjeze wrote:Bila je ona videoteka ili igraona u T-3 u kineskom u garažama iza zgrade, tu su bile one Arcade igrice
tu je baš bilo kao da zagaziš u 80-e.arkade,fliper,pikado sve na žeton.na zidu posteri iz playboy-a,slike američkih kamiona(oni s njuškom),posteri akcionih filmova,na zidu piše zed is dead,bob marley,2 pac(šta je već tad bilo popularno) itd.skupljalo se društvo iz kineskog i londže,fumalo se u 16-oj,il tu il na klupi kod one zgradice đe je bio bm radio :D
Warashii

#25924 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Atego wrote:
Bolonjeze wrote:Bila je ona videoteka ili igraona u T-3 u kineskom u garažama iza zgrade, tu su bile one Arcade igrice
tu je baš bilo kao da zagaziš u 80-e.arkade,fliper,pikado sve na žeton.na zidu posteri iz playboy-a,slike američkih kamiona(oni s njuškom),posteri akcionih filmova,na zidu piše zed is dead,bob marley,2 pac(šta je već tad bilo popularno) itd.skupljalo se društvo iz kineskog i londže,fumalo se u 16-oj,il tu il na klupi kod one zgradice đe je bio bm radio :D
TNT jbo ga vi.
kakavdanakneiskustvu

#25925 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

clio_dci120 wrote:A sto je propao Zetel, krediti ili...? Jer znam da su u drugim gradovima opstale te lokalne tv kuce.

ne sjecam se kad je zetel prestao sa radom,kontam da je ovo mali grad za dvije lokalne tv stanice,znam da je se lincner fizicki totalno izmijenio
ja nekad na cd radiju,prije 2000., osvojio na nekom kvizu znanja 50 km
Post Reply