Demokratska fronta Željko Komšić
-
putokaz1
#25901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u interesu (dojučerašnjeg) partnera dfa se odma uradi
-
walk_M-A-N
#25902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E sad je Ajfon tema. Jeste 1.600 puno ali je važnije da Bajrović ili drugi federalni ministar državu košta 100.000 godišnje. I desetine federalnih zastupnika koštaju po 80.000. A državni i više. Iz kredita.
Mnogo gori su Audiji od 100-200.000 koje su kupovali Izetbegović, Špirić, Pudarić, Komšić, Čović, Dodik... Ipak je razlika. Za ove druge se zna i koji model, a mislim da je bilo da je Komšić za kabinet kupio 6 auta u toku svog predsjednikovanja.
Meni je bitnije da je Bajrović mutan tip i nikako nije trebao biti ministar energetike, niti se od njega mogao očekivati napredak. Kao ortoped Ljubić kad je bio ministar komunikacija (i kupio BMW X5), ili ovi univerzalni ministri za sve.
I, nije što je kupio već što se vadio, na jadan način, kakav i priliči takvom petljancu. Valjda pretpostavlja da su čitaoci Avaza svakako priglupi.
http://www.avaz.ba/clanak/185720/bajrov ... mi-podmece
Mnogo gori su Audiji od 100-200.000 koje su kupovali Izetbegović, Špirić, Pudarić, Komšić, Čović, Dodik... Ipak je razlika. Za ove druge se zna i koji model, a mislim da je bilo da je Komšić za kabinet kupio 6 auta u toku svog predsjednikovanja.
Meni je bitnije da je Bajrović mutan tip i nikako nije trebao biti ministar energetike, niti se od njega mogao očekivati napredak. Kao ortoped Ljubić kad je bio ministar komunikacija (i kupio BMW X5), ili ovi univerzalni ministri za sve.
I, nije što je kupio već što se vadio, na jadan način, kakav i priliči takvom petljancu. Valjda pretpostavlja da su čitaoci Avaza svakako priglupi.
http://www.avaz.ba/clanak/185720/bajrov ... mi-podmece
- mirzadelibasic
#25903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrh DF-a ovo mora dobro razmotriti i ako su imalo pametni trebali bi skroz istupiti iz koalicije. Njima jednostavno u ovoj koaliciji nije mjesto.Gadžo nakon smjene: Gutić se želio riješiti mene, ali SIPA treba da uđe u RMU Banovići
Premijer Tuzlanskog kantona (TK) Bego Gutić podnio je ostavku, a nakon što je smijenio ministre iz DF-a, posebno Alena Gadžu, ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona ponovo je prihvatio premijersku funkciju, piše novinska agencija Patria.
Na mjesto Gadže imenovan je danas Husein Topčagić, a Gadžo je u izjavi za NAP kazao da je Gutić ovim potezom želio se riješiti ne ministara DF-a, nego njega lično.
- Cilj je zaštiti kriminal koji su pravili svih ovih godina i ovo što je još ostalo malo da opljačkaju. To je jedini cilj i danas su postavili vjerovatno čovjeka koji će sve to da poravna. Glavna krađa se dešava u RMU Banovići. Gore se svaki dan stotine hiljada mraka trpa u privatne džepove i ja sam pokrenuo određene procedure i dao dokumentaciju nadležnim organima – kaže Gadžo.
Inače, danas su u Vladu Tuzlanskog kantona osim Topčagića, imenovani i Ivana Kulić, ministar pravosuđa i uprave, Izet Jagodić, ministar obrazovanja i Danijela Simić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak.
Ostala ministarstva u Vladi TK popunili su isti ministri koji su jutros i smijenjeni. Tako je ponovo Hasan Ferhatović izabran za ministra prostornog uređenja, Jakub Suljkanović je ministar finansija, Srđan Mićanović je ministar industrije, energetike i rudarstva, Edin Ajanović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Elvis Bektić ministar zdravstva i Fahrudin Skopljak ministar za boračka pitanja.
Gadžo napominje da neće odustati od borbe protiv kriminala, ali je pozvao i druge organe u državi da se uključe u rasvjetljavanje kriminala u Tuzli.
- U ovo se svi trebaju uključiti i državni organi, prije svih SIPA-a treba da ispita poslovanje u RMU Banovići. To je jedan nevjerovatan kriminal koji se dešava. Premijer Gutić i njegov mentor Mirsad Kukić rade zapošljavanje svojih rođaka, prijatelja, poznanika u sve javne institucije u TK. Od Kliničkog centra, pa dalje. To je klasični kriminal, i oni ponižavaju građane Grada Tuzle i TK – istakao je Gadžo.
On je potcrtao da se boji samo Boga i nikog drugog.
- Oni se mene trebaju bojati, jer ja živim pošteno, a oni su ti koji trebaju odgovarati pred pravdom. Radi se o višemilionskom i višegodišnjem kriminalu. Neka oni misle o tome. Ja još danas mogu dati izjavu, a sutra neću smjeti medijski istupati. Dao sam sve od sebe u ovih nepunih pet mjeseci – dodao je Gadžo, potcrtavajući još jednom da je cilj svega zaštiti postojeću krađu i kriminal koji su radili i da žele opljačkati što je ostalo od ove države.
Inače, Gadžo je vrlo transparentno u ovih nepunih pet mjeseci govorio o kriminalu, nepotizmu i drugim nečasnim radnjama u TK, što je na kraju rezultiralo i hapšenjima, čak i lica iz policije.
-
Vidal89
#25904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko trebas u zivotu biti retardiran da glasas za SDA, e moj bosnjo glupi
Cak ih nije stid vise ni da ovako ofirno rade na ocima ljudi, ovo je najvisi moguci level nema dalje
Samo unistit SDA i HDZ i drzava ce progledati, u to nema vise sumnje.
Cak ih nije stid vise ni da ovako ofirno rade na ocima ljudi, ovo je najvisi moguci level nema dalje
Samo unistit SDA i HDZ i drzava ce progledati, u to nema vise sumnje.
- mirzadelibasic
#25905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na kraju, ipak je najlakše okrivi Reufa i njegov famozni Ajfon 6, te Suljagu za radikalne nastupe 
- Maystor
#25906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrh DF-a je qurac od ovce i iluzorno je od njih očekivati bilo šta. Ima ona izreka "i ćorava kokoš zrno nađe". Kad su oni u pitanju - ja ne vjerujem ni u tu mogućnost.mirzadelibasic wrote: Vrh DF-a ovo mora dobro razmotriti i ako su imalo pametni trebali bi skroz istupiti iz koalicije. Njima jednostavno u ovoj koaliciji nije mjesto.
-
putokaz1
#25907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pala vlada TK
Vratila se vlada TK
sve za 5 minuta
Zamislite sliku Grdosije kako nogom u dupe udara nekog balavca
E tako je bilo ovih dana u skupštini i vladi TK,Grdosija je SDA a balavac je DF.
Grdosija postoji na sili i postojat će dok god smo glupi,a balavac je postojao ali nema ga više ni na mapi.
Vratila se vlada TK
sve za 5 minuta
E tako je bilo ovih dana u skupštini i vladi TK,Grdosija je SDA a balavac je DF.
Grdosija postoji na sili i postojat će dok god smo glupi,a balavac je postojao ali nema ga više ni na mapi.
- ultima_palabra
#25908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još uvijek vegetiraju u vladi KS... umjesto da se povuku, oni čekaju da ih SDA nabije nogom, još koji dan da se šta hajruje, za uhar je...Maystor wrote:Vrh DF-a je qurac od ovce i iluzorno je od njih očekivati bilo šta. Ima ona izreka "i ćorava kokoš zrno nađe". Kad su oni u pitanju - ja ne vjerujem ni u tu mogućnost.mirzadelibasic wrote: Vrh DF-a ovo mora dobro razmotriti i ako su imalo pametni trebali bi skroz istupiti iz koalicije. Njima jednostavno u ovoj koaliciji nije mjesto.
- dustaban
#25909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kriv je balavac!putokaz1 wrote:Pala vlada TK
Vratila se vlada TK
sve za 5 minuta
Pogresno procijenio. Trebalo je to drugacije...
-
sumirprimus
#25910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jaooo kudam li če sada prebjezi iz df-a?
prebjegovog prebjega prebjeg.
kjoji pakasi umjesto da stanu iza svog covjeka,instant rejting popularnot ,oni sute i sute i sute i suteee
df,tisina mrtva..
kjoji pakasi umjesto da stanu iza svog covjeka,instant rejting popularnot ,oni sute i sute i sute i suteee
df,tisina mrtva..
- lerdi
#25911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vlada je u KS koliko toliko funkcionisala do sada. Ipak nakon ovih zadnjih dešavanja mislim da je i njoj kraj. Nije stvar vegetiranja nego pronalaska novih partnera. Dok se ne dogovori nova koalicija kao u TK ostat će ovakav sastav u KS. Ko će prije skupiti više ruku ostaje nam da vidimo. DF,SBB,NS i BPS mogli bi formirati večinu ali ne znam kakvo je sada raspoloženje prema BPS-u nakon zadnjih dešavanja u TK. Ostaje onda još samo SDP koji je rekao da neće u vlast što znači da će ljeto proći u pregovorima o novoj večini.ultima_palabra wrote:Još uvijek vegetiraju u vladi KS... umjesto da se povuku, oni čekaju da ih SDA nabije nogom, još koji dan da se šta hajruje, za uhar je...Maystor wrote: Vrh DF-a je qurac od ovce i iluzorno je od njih očekivati bilo šta. Ima ona izreka "i ćorava kokoš zrno nađe". Kad su oni u pitanju - ja ne vjerujem ni u tu mogućnost.
- lerdi
#25912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O čemu ti? Ko nije stao iza svog čovjeka?sumirprimus wrote:jaooo kudam li če sada prebjezi iz df-a?
df,tisina mrtva..
-
sumirprimus
#25913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bitan je seks,a ko se SUKIM tu handri,nikog to ne interesuje,nekad primis,nekad predas,povremeno zalegnes,.progutas... i rokenrol.
- ultima_palabra
#25914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pronalazak novih partnera bi valjda trebao biti problem SDA, ne DF-a.lerdi wrote:Vlada je u KS koliko toliko funkcionisala do sada. Ipak nakon ovih zadnjih dešavanja mislim da je i njoj kraj. Nije stvar vegetiranja nego pronalaska novih partnera. Dok se ne dogovori nova koalicija kao u TK ostat će ovakav sastav u KS. Ko će prije skupiti više ruku ostaje nam da vidimo. DF,SBB,NS i BPS mogli bi formirati večinu ali ne znam kakvo je sada raspoloženje prema BPS-u nakon zadnjih dešavanja u TK. Ostaje onda još samo SDP koji je rekao da neće u vlast što znači da će ljeto proći u pregovorima o novoj večini.ultima_palabra wrote:Još uvijek vegetiraju u vladi KS... umjesto da se povuku, oni čekaju da ih SDA nabije nogom, još koji dan da se šta hajruje, za uhar je...Maystor wrote: Vrh DF-a je qurac od ovce i iluzorno je od njih očekivati bilo šta. Ima ona izreka "i ćorava kokoš zrno nađe". Kad su oni u pitanju - ja ne vjerujem ni u tu mogućnost.
-
sumirprimus
#25915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
izasao df iz koalcije na svim nivoima?lerdi wrote: O čemu ti? Ko nije stao iza svog čovjeka?
ne idu na poso ne primaju platu?
damn,fakat nisam upucan.
- lerdi
#25916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sada kreću pokušaji kupovine od strane SDA. Davno oprobani recept. Sad imaju sigurnih 13-14 ruku u skupštini al ih malo zeza ova razlika do 18. S druge strane DF-u nije teško pronaći partnere ali svaki od njih ima svoje zahtjeve koje treba uskladiti. Što više stranaka to više problema da se usklade zahjevi i napravi kvalitetna koalicija. Zbog toga mislim da narednih mjesec do dva dana nećemo sigurno imati novu vlast u kantonu.ultima_palabra wrote:Pronalazak novih partnera bi valjda trebao biti problem SDA, ne DF-a.lerdi wrote: Vlada je u KS koliko toliko funkcionisala do sada. Ipak nakon ovih zadnjih dešavanja mislim da je i njoj kraj. Nije stvar vegetiranja nego pronalaska novih partnera. Dok se ne dogovori nova koalicija kao u TK ostat će ovakav sastav u KS. Ko će prije skupiti više ruku ostaje nam da vidimo. DF,SBB,NS i BPS mogli bi formirati večinu ali ne znam kakvo je sada raspoloženje prema BPS-u nakon zadnjih dešavanja u TK. Ostaje onda još samo SDP koji je rekao da neće u vlast što znači da će ljeto proći u pregovorima o novoj večini.
- IcedMFEarth
#25917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slikani su skoro Zeljko i Fahro, hoće li biti šta od toga ? Treba neka koalicija, ovako sa 100 različitih stranaka nema hljeba.
- lerdi
#25918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa izašao je iz koalicije. Podnijeli ostavke i čekaju da im se iste potvrde. To se po zakonu tako mora uraditi i sve dok im se ne potvrde ostavke dužni su dolaziti na posao i raditi. Samo ne kontam kakve veze ima to sa "nisu stali iza svog čovjeka". Koalicija u TK je i pala zato što su stali iza svog čovjeka.sumirprimus wrote:izasao df iz koalcije na svim nivoima?lerdi wrote: O čemu ti? Ko nije stao iza svog čovjeka?
ne idu na poso ne primaju platu?
damn,fakat nisam upucan.
-
StupskaBitanga
#25919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa i kad padne Vlada KS neće je ni bog otac ponovo sastaviti tj potrebne ručiceultima_palabra wrote:Još uvijek vegetiraju u vladi KS... umjesto da se povuku, oni čekaju da ih SDA nabije nogom, još koji dan da se šta hajruje, za uhar je...Maystor wrote:Vrh DF-a je qurac od ovce i iluzorno je od njih očekivati bilo šta. Ima ona izreka "i ćorava kokoš zrno nađe". Kad su oni u pitanju - ja ne vjerujem ni u tu mogućnost.mirzadelibasic wrote: Vrh DF-a ovo mora dobro razmotriti i ako su imalo pametni trebali bi skroz istupiti iz koalicije. Njima jednostavno u ovoj koaliciji nije mjesto.
- dustaban
#25920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle sad je jasno koja opcija u DF-u je pobjedila.
DF nije uspio od Reufa napraviti ministra vec je Reuf od DF-a napravio NGO !
- ultima_palabra
#25921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad ju je Kifla sastavio u onom bućkurišu 2012., ovo će mu biti zajebancijaStupskaBitanga wrote: pa i kad padne Vlada KS neće je ni bog otac ponovo sastaviti tj potrebne ručice
-
de balzac
#25922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tacno.dustaban wrote:Dakle sad je jasno koja opcija u DF-u je pobjedila.
- mirzadelibasic
#25923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće njih SDA sutnuti iz vlade KS, jer SDA u KS nema nikoga sa kime bi mogla koalirati... Kako god okrenes DF im je jedini izbor.ultima_palabra wrote: Još uvijek vegetiraju u vladi KS... umjesto da se povuku, oni čekaju da ih SDA nabije nogom, još koji dan da se šta hajruje, za uhar je...
-
StupskaBitanga
#25924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a što njih DF ne šutira kao SDA DF u Tuzli
Jednostavno tzzar ne?
Ako ćemo se igrati politike hajmo se igrati muški a ne kao ****ke
Jednostavno tzzar ne?
- Better Man
#25925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valjda zato što misle raditi isto kao oni, a ne da krenu u stvarne reforme.StupskaBitanga wrote:a što njih DF ne šutira kao SDA DF u Tuzli
Jednostavno tzzar ne?
Last edited by Better Man on 11/07/2015 09:30, edited 1 time in total.