clio_dci120 wrote:Notsure, koje godine bi otprilike mogao biti sniman prvi spot? Sigurno 95 ili 96...Hehe, na pocetku videa kada prelaze preko mosta neki covjek prolazi sa punim ruksakom drva
emina,mislim 1995. da je snimljeno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
clio_dci120 wrote:Notsure, koje godine bi otprilike mogao biti sniman prvi spot? Sigurno 95 ili 96...Hehe, na pocetku videa kada prelaze preko mosta neki covjek prolazi sa punim ruksakom drva
Koliko se ja sjećam, Emina je nastala prije nego što je rat završio, znači, nekad između 93 i 95.clio_dci120 wrote:Notsure, koje godine bi otprilike mogao biti sniman prvi spot? Sigurno 95 ili 96...Hehe, na pocetku videa kada prelaze preko mosta neki covjek prolazi sa punim ruksakom drva
...ima nas imakakavdanakneiskustvu wrote:ima i nas koji smo dosta stariji
Norm wrote:...ima nas imakakavdanakneiskustvu wrote:ima i nas koji smo dosta stariji![]()
...pa djeco draga spominjete odrastanje u ratu i nakon rata...a ima nas koji smo i 'uzivo' igrali ratnih igrica...i onda kazete da lupamo gluposti i da pojima nemamo...![]()
![]()
dobro si.kod nas kad je otišla katodna na čajavecu ispade kriv onaj pištolj za duck huntWarashii wrote: To i nije bio problem.
Pravi problem je bio kad se pocelo pricati da zbog Terminatora crkavaju televizoristisni pa se nakaci na tv. Moja sreca je bila da sam imao nekoliko tv-a, jes da su bili crno bijeli al jbt ga.
Iako pripadam mlađoj, ljepšoj i pametnijoj generaciji od tebe, čak sam i ja bio vezan za UMCOR. Godinu dana, 3 puta sedmično sam trenirao break dance kod Elmasa...belfy wrote:u UMCOR-u sam zivio. provodio i po 12h tamo dnevno. naravno ne u pocetku. a sestre sa spota imaju svoju pricu (u to doba dosta tesku). mati im je bila zena i pol. da nije nje ni jedna od njih vjerovatno ne bi nasla UMCOR. mene vise interesuje gdje je zavrsila ova treca djevojka iz spota. ne mogu da se sjetim da li je ona bila izbjeglica ili zenicanka, ne mogu da se sjetim...
o UMCOR -u bi mnogi imali reci koji su i danas bitni. dosta ljudi koji su danas poznatiji su prosli kroz tu ustanovu. recimo Samir Lemes (vjerujem da svi znate ko je) koji je tada bio jedan od cetiri predavaca na kursu racunara (koliko se sjecam jedan od prvih koji je razvalio, u to doba, skup hard disk da bi objasnio kako isti radi), zatim Jedin Causevic (koji sada vodi cijelu IT operativu u KBZ, a u ono doba radio Cobol u Opstini), onda Jasarevic Adnadin koji je sada diretkor Muzeja (u ono doba novinar na RTVZE) koji je vodio sekciju stripa i covjek koji jako dobro pravi iste (vjerujem da ovo malo ljudi zna), zatim Rusmir, operni pjevac koji je zavrsio u sSloveniji, Mirza (opet operni) koji pjeva u Becu, zatim Skaljo - tada malo dijete sada se vrti po estradi i youtube-u...preduga je lista, a svih se sjecam. i trajalo je to, ne od 98, nego od 95.
sve ono sto je taj Dom Mladih pruzio meni i drugima je tesko izracunati. jako mnogo nastavnika i profesora u sadasnjoj Osnovnoj i Srednjoj muzickoj skoli je radilo ili poteklo odandje (a da UMCORA nije bilo neki nikada ne bi). neki zato sto su morali, neki iz ljubavi. od direktora osnovne muzicke skole (trenutacnog) pa nadole, kao i dosta njih iz Srednje (najvise sam upamtio Majdu i Sabinu). UMCOR ili Dom Mladih (kako ga je ko zvao) je bio utociste za mnoge. od onoga ko je bio zainteresovan za tehniku/tehnologiju (racunari/obrada videa i zvuka do modernog novinarstva {da UMCOR je pravio i svoje novine}), preko onoga ko je bio zainteresovan za umjetnost (muzika/ples/crtanje/strip), do ucenja stranih jezika i praksom sa strancima koji su volontirali dole. i gledanja najnovijih filmova (bez prevoda) jer se tako jezik brze ucio.
jedno jako lijepo i vrlo pozitivno iskustvo. jedan mali kutak u kome su mnogi pronasli sebe, pa dobili nacin i da se unaprijede u tom smislu. i sve to bez novca ili drugih davanja. da se danas otvori deset slicnih po cijelom gradu mislim nasi talenti bi imali gdje da se nadogradjuju. neki da prerastu u bolje, a neki u vrhunske.
ja sam oduvijek imao zelju da sviram klavir. tako sam na svoj deseti (ili jedanaesti, vise nisam siguran), rodjendan dobio na poklon sintisajzer. ni sam ne znam koliko sam vremena potrosio svirajuci. prvi klavir (tacnije piano) sam zasvirao u UMCOR -u.
Ne osuđujem.Zaitsev wrote: Vazda mi je za oko zapinjao momak koji je dole radio...
ExNihilo wrote:Ne osuđujem.Zaitsev wrote: Vazda mi je za oko zapinjao momak koji je dole radio...
ExNihilo wrote:Ne osuđujem.Zaitsev wrote: Vazda mi je za oko zapinjao momak koji je dole radio...
Eh, likovi moji dragi! S obzirom da sam neko vrijeme radio u Rebecci na jaliji i u Babinoj rijeci garant vas znam mnoge!N.N. wrote:Igrao si kod Fikre ili kod Dade i Dzene ili kod Snjeze ili u Rebecidezurni_ucenik wrote:Skonto sam gdje je. A u tim kucicama sto spominjes na Jaliji, tu sam igrao pleyke. Tekken, Need for speed 4 itd.
ahahahah

nadžak wrote:Eh, likovi moji dragi! S obzirom da sam neko vrijeme radio u Rebecci na jaliji i u Babinoj rijeci garant vas znam mnoge!N.N. wrote:Igrao si kod Fikre ili kod Dade i Dzene ili kod Snjeze ili u Rebecidezurni_ucenik wrote:Skonto sam gdje je. A u tim kucicama sto spominjes na Jaliji, tu sam igrao pleyke. Tekken, Need for speed 4 itd.
ahahahah
![]()
Bio sam expert na Tekkenu sa onim dugokosim policajcem. Baš sam jedno vrijeme sjeo i naučio njegove poteze, kombinacije, stilove. Ja šta je sve mogo taj frajer, ludiloNajdraže mi bilo raju izludjivat sa onim blesavim udarcem glavom u stomak, odma trečina energije ode u vjetar.
![]()
To je bilo oko 1999 do 2001, taj period a izlazilo se najviše po mahalama, ispred zgrada.![]()
Neke verzije Terminator igrica su se mogle gledati na TV-u baš kao neki TV kanal, kad ti neko iz komsiluka igra na svom TV-u pa bežično pičio signal po mahali.![]()
A joj, čega je sve bilo.
Nije samo Mittal...Izgleda da je neki pijesak iz Sahare pao s kišom.zenicablues wrote:Ljudi moji, šta nam Mittal ovo uradi preko vikenda...Auta jutros doslovno crvena od njihove prašine...iskreno do sada nikada nisam na vozilima vidio veću koncentraciju crvene prašine, jutros krenuo na posao isto Černobil...Gledam večeras auta u ulici, ovo je stvarno zločin..
I ja mislim da nije do Mitala, ovaj put barem, jer dosla mi rodbina iz Visokog sa crvenim autom, koje je inače crne boje. Šta to vi reko, Čelik šampion i to?kamberovica polje wrote:Nije samo Mittal...Izgleda da je neki pijesak iz Sahare pao s kišom.zenicablues wrote:Ljudi moji, šta nam Mittal ovo uradi preko vikenda...Auta jutros doslovno crvena od njihove prašine...iskreno do sada nikada nisam na vozilima vidio veću koncentraciju crvene prašine, jutros krenuo na posao isto Černobil...Gledam večeras auta u ulici, ovo je stvarno zločin..