Ono je ipak, i pored Safetovog budalesanja, bila cista otimacina. Ko ima zivaca, ima snimak, i moze hladne glave pogledati da smo ih i “osakaceni” neigranjem Kolasinca, nadigrali.AmiĐa_Idriz wrote:Robi vraća ono sa 3 u vezi, a očito da je skontao kako Višću koristiti. U suštini podsjeća dosta na ono kod Safeta, dok on nije počeo stručnjaka glumiti protiv Nigerije. Tad je krenulo niz vodu.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Fudo387
#25876 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- AmiĐa_Idriz
#25877 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa da nije ostavio Spahića samog po onoj strani, uzeli bi mi ono.Fudo387 wrote:Ono je ipak, i pored Safetovog budalesanja, bila cista otimacina. Ko ima zivaca, ima snimak, i moze hladne glave pogledati da smo ih i “osakaceni” neigranjem Kolasinca, nadigrali.AmiĐa_Idriz wrote:Robi vraća ono sa 3 u vezi, a očito da je skontao kako Višću koristiti. U suštini podsjeća dosta na ono kod Safeta, dok on nije počeo stručnjaka glumiti protiv Nigerije. Tad je krenulo niz vodu.
Jebiga, još mi Džekina stativa na kraju pred očima
-
Fudo387
#25878 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve bi to palo u drugi plan da je postojao var.AmiĐa_Idriz wrote:Pa da nije ostavio Spahića samog po onoj strani, uzeli bi mi ono.Fudo387 wrote:Ono je ipak, i pored Safetovog budalesanja, bila cista otimacina. Ko ima zivaca, ima snimak, i moze hladne glave pogledati da smo ih i “osakaceni” neigranjem Kolasinca, nadigrali.AmiĐa_Idriz wrote:Robi vraća ono sa 3 u vezi, a očito da je skontao kako Višću koristiti. U suštini podsjeća dosta na ono kod Safeta, dok on nije počeo stručnjaka glumiti protiv Nigerije. Tad je krenulo niz vodu.
Jebiga, još mi Džekina stativa na kraju pred očima
Ono bi glat zavrsili sa 3-0.
- fosna2014
#25879 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moze li neko od vas pametnjih izbaciti nas trenutni prvi sastav.
Da malo pogledamo to.
I taktiku Prosineckog uz to (4-3-2-1) pretpostavljam.
Da malo pogledamo to.
-
kudrilo
#25880 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Begovic, Todorovic, Sunjic, Vranjes, Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimirot??, Duljević, Višća, Džeko.
-
Bazinga1234
#25881 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam za Krunica, momak je odličan igrač, rastrcan, fizički jak, tehničk potkovan... Nadam se da ce ga Robi pozvati, sada kada igra u prvoj ligi.kudrilo wrote:Begovic, Todorovic, Sunjic, Vranjes, Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimirot??, Duljević, Višća, Džeko.
Mislim da će Bicakcic ići umjesto Sunjica, ako bude standardan naravno. Čini mi se da najviše odgovara Robertovoj ideji da štoperi iznesu loptu..
- Grean
#25882 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nadam se da stoperski par nece biti Sunjic i Vranjes, bar ne Sunjic.
Za lijevog beka treba racunati da Kolasinac fula 50% utakmica bar po onom kako ga je zdravlje do sad sluzilo.
Vidjet cemo ko ce popuniti upraznjeno Saricevo mjesto, Tomic, Prcic, Krunic ili neko cetvrti, Besirevic npr.
Krunic ne ulijeva povjerenje bar po pitanju voljnog momenta kojeg svi pominju kao bitnu kariku. Ono preskakanje lopte da se ne bi uslo u duel u proslom ciklusu je nevidjeno do sad. Tad mu je Torlak na drustvenim mrezama porucio da se tako ne ulazi u duel ni na terminu.
Duljevic je dobar a vidjet cemo je li dovoljno dobar za standardnog na krilu. U Dresdenu je bilo komentara da je maestralan u ofanzivi a neodgovoran defanzivno.
Za lijevog beka treba racunati da Kolasinac fula 50% utakmica bar po onom kako ga je zdravlje do sad sluzilo.
Vidjet cemo ko ce popuniti upraznjeno Saricevo mjesto, Tomic, Prcic, Krunic ili neko cetvrti, Besirevic npr.
Krunic ne ulijeva povjerenje bar po pitanju voljnog momenta kojeg svi pominju kao bitnu kariku. Ono preskakanje lopte da se ne bi uslo u duel u proslom ciklusu je nevidjeno do sad. Tad mu je Torlak na drustvenim mrezama porucio da se tako ne ulazi u duel ni na terminu.
Duljevic je dobar a vidjet cemo je li dovoljno dobar za standardnog na krilu. U Dresdenu je bilo komentara da je maestralan u ofanzivi a neodgovoran defanzivno.
- AmiĐa_Idriz
#25883 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo što je Kudrilo napisao, 4 - 3 - 3.fosna2014 wrote:Moze li neko od vas pametnjih izbaciti nas trenutni prvi sastav.
Da malo pogledamo to.
Krunić je digao nivo igre u Empoliju, vrlo važan kotačić je bio u prošloj sezoni a kao nagrada bi trebao uslijediti transfer u Torino. Cimirot me nije ničim dojmio, a evo izgleda stagnira i u Belgiji, tj. ne pokazuje nešto vrijedno pažnje, ali svakako mislim da su uz Prcića tu u kombinaciji za to mjesto uz Bešića i Pjanića.
Duljević bi meni bio bolja opcija sa klupe, onako svjež da uleti malo razdrma ekipu, ali realno Lulićevim odlaskom nemamo mi ništa drugo za tu poziciju.
Šunjić isto ima finu sezonu iza u Dinamu, ali i ja mislim da bi Bičakčić mogao biti izbor, mada Robi forsira i Zukanovića u zadnje vrijeme kojeg ne mirišem vala. Vranješ će sigurno imati mjesto u timu, e još se nadam da me Todorović neće razočarati u Salzburgu, sviđa mi se momak pravo, samo da se razvije još na pravi način i imamo desnog beka
- Muhamed Đakmić
#25884 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni je Duljević treći najbolji igrač ekipe, a kad kažem igrač mislim na ono poimanje igre gdje se protivniku provlači lopta kroz noge

Šalu na stranu, ali Duljević je toliko potentan u driblingu da mora biti prva opcija. Mi nemamo ni približno takvog igrača koji može mijenjati ritam i dinamiku utakmice.
I ono gore je sigurno startna postava uz eventualnu rotaciju na poziciji štopera, ali samo tu.
Krunić neće dobiti šansu ispred Cimirota sigurno, barem na početku Lige nacija, Prosinečki ga nije ni probao, i ako bude trebao dobiti šansu, bit će to nekom drugom prilikom.
Šalu na stranu, ali Duljević je toliko potentan u driblingu da mora biti prva opcija. Mi nemamo ni približno takvog igrača koji može mijenjati ritam i dinamiku utakmice.
I ono gore je sigurno startna postava uz eventualnu rotaciju na poziciji štopera, ali samo tu.
Krunić neće dobiti šansu ispred Cimirota sigurno, barem na početku Lige nacija, Prosinečki ga nije ni probao, i ako bude trebao dobiti šansu, bit će to nekom drugom prilikom.
- AmiĐa_Idriz
#25885 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naravno da neće, bilo je jasno što kažeš i kroz pripreme
ali kažem čisto zbog budućnosti, da bi se moglo računati na njega.
-
Bazinga1234
#25886 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mogao bi i Hajrovic uletiti umjesto Zakarica
svakako nemamo zamjene za krila, a Zakaric je bio pravo slab u ovim utakmicama za reprezentaciju.
- ultima_palabra
#25887 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zakarić narednih pola godine vjerovatno igra samo termineBazinga1234 wrote:Mogao bi i Hajrovic uletiti umjesto Zakaricasvakako nemamo zamjene za krila, a Zakaric je bio pravo slab u ovim utakmicama za reprezentaciju.
-
Nadzorna_ploca
#25888 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Duljevic je toliko potentan na driblingu i toliko nepotentan na scoringu..
-
Fudo387
#25889 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ubaci Civica, mada sam prvi put cuo za njega protiv koreje. Veze nemam ko je frajer i dje igra, al od njega bi mogao ispasti dobar igrac.kudrilo wrote:Begovic, Todorovic, Sunjic, Vranjes, Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimirot??, Duljević, Višća, Džeko.
-
Bazinga1234
#25890 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Umjesto Sea? Momak je lijevi bek, vraća se sa posudbe u češku Spartu.Fudo387 wrote:Ubaci Civica, mada sam prvi put cuo za njega protiv koreje. Veze nemam ko je frajer i dje igra, al od njega bi mogao ispasti dobar igrac.kudrilo wrote:Begovic, Todorovic, Sunjic, Vranjes, Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimirot??, Duljević, Višća, Džeko.
-
Fudo387
#25891 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Momak je zvijer, moze Seo i u sredinu kod Besica.Bazinga1234 wrote:Umjesto Sea? Momak je lijevi bek, vraća se sa posudbe u češku Spartu.Fudo387 wrote:Ubaci Civica, mada sam prvi put cuo za njega protiv koreje. Veze nemam ko je frajer i dje igra, al od njega bi mogao ispasti dobar igrac.kudrilo wrote:Begovic, Todorovic, Sunjic, Vranjes, Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimirot??, Duljević, Višća, Džeko.
Gdje se vraca?
-
Bazinga1234
-
Fudo387
#25893 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Aha,Bazinga1234 wrote:U Spartu Prag.Fudo387 wrote: Gdje se vraca?
https://www.transfermarkt.com/ac-sparta ... verein/197
Pa ok klub.
Samo mora u bundesligu na kaljenje, a mlad je, ima vremena.
Ko im je ovaj mali Mustedanagic?
-
Bazinga1234
#25894 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mladi reprezentativac BiH.Fudo387 wrote: Ko im je ovaj mali Mustedanagic?
-
Fudo387
#25895 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bazinga1234 wrote:Mladi reprezentativac BiH.Fudo387 wrote: Ko im je ovaj mali Mustedanagic?
Pa kakav je, bi l’ mogao sta napraviti, vidim tek mu je 19 godina?
-
Bazinga1234
#25896 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Teško je to prognozirati, ne igra nikako. Bio je na posudbi u nekom slabijem klubu, moguće da ga opet pošalju na posusdbu.Fudo387 wrote:![]()
Za dvije sedmice će imati 20 godina.
- AmiĐa_Idriz
#25897 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobar je Čivić, upratio sam ga malo. Mislim, situacija sa bekovima je daj šta daš
a ovo što se nazire mladih sad je bombona.
-
Fudo387
#25898 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E jebi ga, bio je nekad davno igrac Mustedanagic, cini mi se da je igraonu Dinamu, mozda mu je sin, a mozda i unuk...Bazinga1234 wrote:Teško je to prognozirati, ne igra nikako. Bio je na posudbi u nekom slabijem klubu, moguće da ga opet pošalju na posusdbu.Fudo387 wrote:![]()
Za dvije sedmice će imati 20 godina.
-
Fudo387
#25899 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima deset puta bolji centarsut od Kolasinca, samo ga malo nabildat da moze krsit okolo.AmiĐa_Idriz wrote:Dobar je Čivić, upratio sam ga malo. Mislim, situacija sa bekovima je daj šta daša ovo što se nazire mladih sad je bombona.
-
kudrilo
#25900 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Seo ne mora da ubacuje, Seo dođe do peterca snagom 
Dobar je mali igrač, ali polako.
Dobar je mali igrač, ali polako.