Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- ultima_palabra
#25876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Legislativno niko nije dezerter. Fol je što to jedino SDA-ovci uzimaju kao argument, a kod njih najviše dezertera... o profiterima i "logističarima" da ne govorim.
- Banksy
#25877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bingov buraz wrote:Game Set MatchVjecitiStudent wrote:
Ako nisi skontao, imate pobjegulju na čelu stranke i još ste ga izglasali za predsjednika.
... uz savjetnika Zukića u dimijama i premijera Zvizdića iz Italije, vrh stranke jal Turska, jal Beč, Zagreb i Italija, niko puške nije vidio, a drže moralne pridike, bijednici.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Netacno. Muskarci od 18 do 65 zene od 18 do 55 sa iznimkom majki djece mladje od 12 godina su vojni.obveznici. zakon iz bivse,Yu, preuzet u RBIH. Legislativnoultima_palabra wrote:Legislativno niko nije dezerter. Fol je što to jedino SDA-ovci uzimaju kao argument, a kod njih najviše dezertera... o profiterima i "logističarima" da ne govorim.
- wewa
#25879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Novak20 wrote:NS očito nije stvorena sa namjerom da se mijenja kako vjetar puše ili da udovolji svakome pojedinačno. Stvorena je sa namjenom da mijenja postojeću političku praksu a samim tim i političke odnose u BiH. Sve je ovo jedan proces koji će trajati toliko dugo koliko smo mi građani spremni da ga prepoznamo, podržimo i prihvatimo. Ja u NS ne vidim ništa loše, pogotovo u odnosu na sve drugo što je trenutno na BiH političkoj sceni.
Djelovanje ove stranke daje mi nadu da se u BiH stvara nova i drugačija politička snaga koja će biti spremna za borbu protiv svih negativnih pojava koje su kompletnom BiH društvu vezale noge i ruke. Mi, a naročito mlađi ljudi sada trpe posljedice našeg prešutnog odobravanja da nas politika pravi budalama. I to ne jedan nego xxx mandata.
Peđa Kojović - predsjednik NS, što se mene tiče odlično. Interesuje me da li je čovjek pošten, principijelan i da li postiže rezultat. Sve drugo nije me briga. Od prošlosti i za prošlost se ne živi u današnjem globalnom selu. NS što se mene tiče više ne mora prozboriti ni jednu riječ o multikulturalizmu i ravnopravnosti jer je dokazuje u praksi ovakvim potezima. Mogao je i SDP komotno izabrati Bogića Bogičevića za predsjednika ali nije a puna usta multi-kulti priče.
Sposobnost i rad, lično poštenje i princip te građanska i nacionalna BiH pripadnost kao izraz patriotizma pa tek onda narod/i i puške je ono čemu trebamo težiti ako želimo da opstanemo u današnjem svijetu i bliskom okruženju. U našem društvu kao i u fizici djeluju centrifugalne i centripetalne sile. NS je po svemu do sada urađenom i viđenom (mojim očima) u službi "centripetalne" BiH sile.
Nije mi namjera da idealiziram NS ali ne tražim ni dlaku u jajetu jer vidim puno više pozitivnog nego negativnog.
- ultima_palabra
#25880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I onda došao Alija i proglasio amnestiju.KatarinaKosaca wrote:Netacno. Muskarci od 18 do 65 zene od 18 do 55 sa iznimkom majki djece mladje od 12 godina su vojni.obveznici. zakon iz bivse,Yu, preuzet u RBIH. Legislativnoultima_palabra wrote:Legislativno niko nije dezerter. Fol je što to jedino SDA-ovci uzimaju kao argument, a kod njih najviše dezertera... o profiterima i "logističarima" da ne govorim.NIdam brojala gdje je majvise dezertera ali ima ih.mashalla. U SDP puno, kao i logisticara. Mislim da jedino kod Sefera nema dezertera.
- KatarinaKosaca
#25881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
da, da Alija nije proglasio amnestiju, ne bi se mogli vratiti, a kamoli biti.ministri.jedna od par stvari koje mu zamjeram. Tad se mogao i trebao oduprijeti MZultima_palabra wrote:I onda došao Alija i proglasio amnestiju.KatarinaKosaca wrote:Netacno. Muskarci od 18 do 65 zene od 18 do 55 sa iznimkom majki djece mladje od 12 godina su vojni.obveznici. zakon iz bivse,Yu, preuzet u RBIH. Legislativnoultima_palabra wrote:Legislativno niko nije dezerter. Fol je što to jedino SDA-ovci uzimaju kao argument, a kod njih najviše dezertera... o profiterima i "logističarima" da ne govorim.NIdam brojala gdje je majvise dezertera ali ima ih.mashalla. U SDP puno, kao i logisticara. Mislim da jedino kod Sefera nema dezertera.
-
The BEN10
#25882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hahaha, prvo sam kontao da te istrollam u hizo stilu, ali vidim da si u elementu pa da me nećeš pogrešno shvatiti.quarterback wrote:kao nekome ko ima 3 godine i 11 mjeseci staza u ARBiH meni ne ide u glavu da neko u 2016 godini jos uvijek nekoga proziva gdje je bio "kad je bilo najteze"
proslo je 20 jebenih godina i za tih 20 jebenih godina ja sam se samo uvjerio u to da oni koji su bili ovdje kad je bilo najteze nisu bili sposobni izvesti ovu zemlju na pravi put i sad se pojavljuju likovi koji ponovo to postavljaju kao bitnu referencu u izboru politicara
sto se mene tice nakon 20 godina razocaranja - referenca je da nisi bio ovdje kad je bilo najteze jer 20 godina gledam sta oni koji su bili ovdje rade od nas i od ovoga za sta smo se kao borili
cuj kretena, das skoro 4 godine svog zivota za ovu danas nazovi drzavu i onda ti dodje kreten da ti kaze sta ti treba biti referenca kod politicara, pa kretenu gdje si bio ti i imas li vise armijskog staza od mene da ti meni govoris kako ja trebam birati i za koga glasati i kakvo je znacenje rijeci patriotizam...
mrš
Aferim!
-
mrgreen
#25883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako NS bude rasla, valja izdurati na ovoj temi sve veci broj placenih botova i obicnih sda ispranih trolova. takvima je u interesu prebrojavanje krvnih zrnaca, trolanje o patriotizmu i ratnim zaslugama (pa onda preko tita i austrougarske, do kulina bana).
sve samo da se ne prica o AKTUALNIM temama, lokalnim problemima, i uostalom pljacki koju SDA/SDP provode godinama.
sto se te ljevice tice, ja zaista ne znam o kakvoj ljevici se prica i kako bi to trebalo da funkcionise.
SDP koji u predizbornoj kampanji optuzuje Radoncica za mafijastvo, pa onda kasnije s njim pravi koaliciju. pa onda koalicije sa SDA, sve samo da se dodje do pozicija. nikad necu zaboraviti govor Damira Hadzica na skenderiji pred neke prosle LOKALNE IZBORE - gdje prica o spasu bosanskog naroda i identiteta, koji ce otici u nestanak ako se ne glasa za SDP.
DF kojoj je Residat intelektualni creme de la creme, i cija je politika obicna kafansko-jalijaska.
voljela bih da NS ostane izvan toga.
sve samo da se ne prica o AKTUALNIM temama, lokalnim problemima, i uostalom pljacki koju SDA/SDP provode godinama.
sto se te ljevice tice, ja zaista ne znam o kakvoj ljevici se prica i kako bi to trebalo da funkcionise.
SDP koji u predizbornoj kampanji optuzuje Radoncica za mafijastvo, pa onda kasnije s njim pravi koaliciju. pa onda koalicije sa SDA, sve samo da se dodje do pozicija. nikad necu zaboraviti govor Damira Hadzica na skenderiji pred neke prosle LOKALNE IZBORE - gdje prica o spasu bosanskog naroda i identiteta, koji ce otici u nestanak ako se ne glasa za SDP.
DF kojoj je Residat intelektualni creme de la creme, i cija je politika obicna kafansko-jalijaska.
voljela bih da NS ostane izvan toga.
- KatarinaKosaca
#25884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne pretjerujte vise sa kuknjavom. Niti jedna stranka nije postedjena kritike(nekad bio SDP) na forumu pa,zasto bi NS bio iznimka? Da ima botova ima, ali i ima ae i.pravo pitati gdje si bio....neovisno o SDA. Ovisbo o BIH. I njih i bilo kog drugog. Tako da je patetika izlizana. Od «prvoboraca» kojim toboze nije bitno do SDP ovaca koji bi sakrili vlastite leseve iz ormara...
-
VjecitiStudent
#25885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slično je bilo na forumu i 2008., na temi o SDP-u.KatarinaKosaca wrote:Ne pretjerujte vise sa kuknjavom. Niti jedna stranka nije postedjena kritike(nekad bio SDP) na forumu pa,zasto bi NS bio iznimka? Da ima botova ima, ali i ima ae i.pravo pitati gdje si bio....neovisno o SDA. Ovisbo o BIH. I njih i bilo kog drugog. Tako da je patetika izlizana. Od «prvoboraca» kojim toboze nije bitno do SDP ovaca koji bi sakrili vlastite leseve iz ormara...
Stranke se mijenjaju, a duh nekritičkog navijanja ostaje isti.
-
mrgreen
#25886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
to je tacno nas nivo svijesti, nase pravo da drobimo o podobnosti "gdje si bio u ratu, kako se zoves, ciji si mali".
ne znam hocemo li ikad doci do toga da pricamo o kompetentnosti, programima i prijedlozima zakona.
ne znam hocemo li ikad doci do toga da pricamo o kompetentnosti, programima i prijedlozima zakona.
-
Pedja Kojovic
#25887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S obzirom da kao licnu uvredu dozivljavam da me se zove dezerterom, ne samo zato sto to nije istina nego zato sto vrijedja moja uvjerenja koja sam imao i imam prema BiH i da se on mene ocekuje da svako malo podnosim racune - a na ovom forumu sam to uradio vise puta - i obrazlazem gdje sam i kada bio u ratu, necu komentarisati anonimne postove kojima se sire takve neprovjerene, bezobrazne, lazi.
Mozda je ovakav pokusaj direktnog komuniciranja ipak, nazalost,postao zrtva moje otvorenosti i spremnosti na diskusiju i razmjenu infomacija i potrebno je potraziti neku drugu formu koja ce obje strane vise obavezivati na argumentovanu raspravu.
p.k.
Mozda je ovakav pokusaj direktnog komuniciranja ipak, nazalost,postao zrtva moje otvorenosti i spremnosti na diskusiju i razmjenu infomacija i potrebno je potraziti neku drugu formu koja ce obje strane vise obavezivati na argumentovanu raspravu.
p.k.
-
quarterback
#25888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kad popizdim nisam za zajebanciju, inace samThe BEN10 wrote:Hahaha, prvo sam kontao da te istrollam u hizo stilu, ali vidim da si u elementu pa da me nećeš pogrešno shvatiti.![]()
![]()
Aferim!
- KatarinaKosaca
#25889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gdje si bio u ratu i kako se zoves i ciji si nema veze jedno sa drugim. Ko je izdao domovinu, izdace i biraca. Izdace i proracun i program. A sve i da ne razmisljas tako, ima se pravo pitati svakoga za 4 godibe u cv—ju. Pa i Lejlu za Prizmu. Na intervju za poscao u privatnom sektoru po dva puta pitaju sto si napustio predhodni posao, pa i onaj prije. U formularima pise «Reason for leave» . Samo se visocanstva u politici KOJA MI PLACAMO ne smiju nista pitati, jer pobogu, ti si neciji bot..Ista fora vec deceniju, skontajte nesto novo i nemojte ih tako branit kao @Kikibonbona Kurdemrgreen wrote:to je tacno nas nivo svijesti, nase pravo da drobimo o podobnosti "gdje si bio u ratu, kako se zoves, ciji si mali".
-
VjecitiStudent
#25890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije ti neki izgovor.Pedja Kojovic wrote:S obzirom da kao licnu uvredu dozivljavam da me se zove dezerterom, ne samo zato sto to nije istina nego zato sto vrijedja moja uvjerenja koja sam imao i imam prema BiH i da se on mene ocekuje da svako malo podnosim racune - a na ovom forumu sam to uradio vise puta - i obrazlazem gdje sam i kada bio u ratu, necu komentarisati anonimne postove kojima se sire takve neprovjerene, bezobrazne, lazi.
p.k.
Ovakvih i gorih, "anonimnih padobranaca" je bilo od Day 0 teme, što je bila unaprijed poznata cijena korištenja ovakvog foruma, koju ste spremno plaćali svo vrijeme.
Šta se sad promijenilo?
PS. "spremnost za diskusiju" je uvijek samo tako izgledala do prvog nezgodnog pitanja, najsvježiji primjer Zenica i kandidat NS-a za nacelnika.
- KatarinaKosaca
#25891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije tebe nitko spomenuo. Jednostavno tema se ovdje odmotala. Kako smo sa tobom o tome davno, kako se i danas sramim sta ti je Radeljas uradio spominjuci oca, kako znam koliko i kako svi cijene tvoje roditelje(izvini sto ih spominjem, u kontekstu je Radeljasa) , bas sam se cuvala spomenuti ikoga iz NS, pogotovo tebePedja Kojovic wrote:S obzirom da kao licnu uvredu dozivljavam da me se zove dezerterom, ne samo zato sto to nije istina nego zato sto vrijedja moja uvjerenja koja sam imao i imam prema BiH i da se on mene ocekuje da svako malo podnosim racune - a na ovom forumu sam to uradio vise puta - i obrazlazem gdje sam i kada bio u ratu, necu komentarisati anonimne postove kojima se sire takve neprovjerene, bezobrazne, lazi.
p.k.
- mixone1995
#25892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je OK stranka, al' tesko ce oni sta uspjeti vise od ovoga sto trenutno jesu ..
- Dasi
#25893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I moja mater je bila (samohrana) majka malodobnog djeteta pa nije otisla na specijalizaciju u Zagreb. Krajem 1993. dobili i papire za Njemacku pa nije otisla a nije bila doktorica (kojih je u ratu trebalo kao suhog zlata) kao Bakirovo luče. Kamo srece da su sve majke u ratu otisle na “specijalizaciju” sad ne bi imali spomenik ubijenoj djeci Sarajeva ali nisu mogle jer je to bilo rezervisano samo za odabrane i, naravno, zene princeva bosanskih. Ona je bar mogla poslati djete vani, gdje god i kad god, a sebe mobilizovati u nekoj od bolnica u BiH. Ali shvatam je, sto bi ona rizikovala svoj zivot dok joj je muz cuva svoj u trezoru.ultima_palabra wrote:Isto tako je bila i doktor (ma kako prosječan), a doktora je uvijek trebalo u ratnom Sarajevu.KatarinaKosaca wrote:O Sebijinom dezertetstvu se ne moze govoriti jer je bila majka djeteta mladjeg od 12 godina, mislim. O ratnom profitetstvu, nepotizmu i sl, svakako ali o dezerterstvu ne. Prije o Sankinom koji je to sve isto samo sto je specijalizacija u Ljubljani, a pravni oblik dezerter. Poslije ministar zdravlja i direktor KCUS. Prema tome, glede dezerterstva ima ih svatko u svojim redovima....
Lakse je prebirati po NS a za SDA ce se vazda naci neko opravdanje, sto u ratu sto u miru.
- KatarinaKosaca
#25894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dasi, nije tacno da se za SDA trazilo opravdanje. Ali ne moze SDP koji je Mesihovica imao u Ljubljani prigovarati Sebijji Zagreb. Ne moze NS kad je Tanovic 1993 otisao (da ne napisem dezertirao) prigovarati trezor. Ako se otvara pitanje ratne proslosti, valjda, za sve isti princip. Ili neka se ne otvara, ali, neka se ne izlazi sa tezom «Nije vazno ko je gdje bio, ali Sebija bila u Zg»
Hocemo.li ikada primjenjivati jednake arsine ili uvijek prilagodjavati simpatijama?
Last edited by KatarinaKosaca on 06/10/2016 13:58, edited 1 time in total.
- wewa
#25895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
velika bi steta bila zbog nekoliko anonimnih postova koji sadrzavaju uvrede bilo koje vrste zrtvovati ovaj kanal komunikacije - jednu od bitnih stvari u kojima se Nasa stranka razlikuje od svih drugih na politickom 'trzistu'.Pedja Kojovic wrote:S obzirom da kao licnu uvredu dozivljavam da me se zove dezerterom, ne samo zato sto to nije istina nego zato sto vrijedja moja uvjerenja koja sam imao i imam prema BiH i da se on mene ocekuje da svako malo podnosim racune - a na ovom forumu sam to uradio vise puta - i obrazlazem gdje sam i kada bio u ratu, necu komentarisati anonimne postove kojima se sire takve neprovjerene, bezobrazne, lazi.
p.k.
my two cents
- supercali
#25896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dragi pedja mozete li izglasati da forumasice po dekretu moraju sa respom na kafu izaci?
i ajd posto si javna licnost zamoli ovu wewu da ide na kafu
i ajd posto si javna licnost zamoli ovu wewu da ide na kafu
- ultima_palabra
#25897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa samo SDA-ovci prigovaraju i prozivaju za to. Onda je red i da im se odgovori.KatarinaKosaca wrote:Dasi, nije tacno da se za SDA trazilo opravdanje. Ali ne moze SDP koji je Mesihovica imao u Ljubljani prigovarati Sebijji Zagreb. Ne moze NS kad je Tanovic 1993 otisao (da ne napisem dezertirao) prigovarati trezor. Ako se otvara pitanje ratne proslosti, valjda, za sve isti princip. Ili neka se ne otvara, ali, neka se ne izlazi sa tezom «Nije vazno ko je gdje bio, ali Sebija bila u Zg»Hocemo.li ikada primjenjivati jednake arsine ili uvijek prilagodjavati simpatijama?
- KatarinaKosaca
#25898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma,.netacno. pa Lagumdzija je od sebe pravio heroja kad je ranjen kod Svjetlosti isao na faks pod radnom obavezom. Nije puske vidio. Pedju ovdje davno.pitali nitko.nije bio SDA. Ponavljam, uspostavite kriterijume iste za sve. Ako nije vazno nije ni za kog. Ako je vazno, puno.leseva iz ormara svih boja i predznaka ce izaci. Uvijek dupli arsini, uvijekultima_palabra wrote:Pa samo SDA-ovci prigovaraju i prozivaju za to. Onda je red i da im se odgovori.KatarinaKosaca wrote:Dasi, nije tacno da se za SDA trazilo opravdanje. Ali ne moze SDP koji je Mesihovica imao u Ljubljani prigovarati Sebijji Zagreb. Ne moze NS kad je Tanovic 1993 otisao (da ne napisem dezertirao) prigovarati trezor. Ako se otvara pitanje ratne proslosti, valjda, za sve isti princip. Ili neka se ne otvara, ali, neka se ne izlazi sa tezom «Nije vazno ko je gdje bio, ali Sebija bila u Zg»Hocemo.li ikada primjenjivati jednake arsine ili uvijek prilagodjavati simpatijama?
Last edited by KatarinaKosaca on 06/10/2016 14:08, edited 1 time in total.
- Dasi
#25899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niti sam poceo otvarati ta pitanja niti me interesuje ko je gdje bio i kad. SDA botovi su otvorili to pitanje sa prozivanjem Pedje a u njihovom vrhu najvise “dezertera”. Puni respekt za one koji su ostali u ratu u BiH i dali doprinos odbrani pa makar i kao ratni novinari sto je (ako sam dobro shvatio) Pedja bio.KatarinaKosaca wrote:Dasi, nije tacno da se za SDA trazilo opravdanje. Ali ne moze SDP koji je Mesihovica imao u Ljubljani prigovarati Sebijji Zagreb. Ne moze NS kad je Tanovic 1993 otisao (da ne napisem dezertirao) prigovarati trezor. Ako se otvara pitanje ratne proslosti, valjda, za sve isti princip. Ili neka se ne otvara, ali, neka se ne izlazi sa tezom «Nije vazno ko je gdje bio, ali Sebija bila u Zg»Hocemo.li ikada primjenjivati jednake arsine ili uvijek prilagodjavati simpatijama?
Kad su toliki mudani neka na forum dovedu Bakira ili bar Amira Zukica pa da opletemo malo i po njima. Isto vazi i za SDP i Mesihovica...
Glasam za NS (selektivno) i vise citam temu nego sto se javljam ali mi fakat ide vise na k... to potezanje dezerterstva i picki materina.
-
homar
#25900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na ovoj temi se prosipa patriotizam Naše stranke i Pedje Kojevića. Ja sam već napisao da u svakoj stranci ima patriota koji su branili BiH u ratu, ali medju njima nije P.K., to je istina i ne zamagljujte stvari drugim dezerterima, za mene su svi isti, bili oni iz SDA,SDP, SBB, NS, DF...Pedja Kojovic wrote:S obzirom da kao licnu uvredu dozivljavam da me se zove dezerterom, ne samo zato sto to nije istina nego zato sto vrijedja moja uvjerenja koja sam imao i imam prema BiH i da se on mene ocekuje da svako malo podnosim racune - a na ovom forumu sam to uradio vise puta - i obrazlazem gdje sam i kada bio u ratu, necu komentarisati anonimne postove kojima se sire takve neprovjerene, bezobrazne, lazi.
p.k.