Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25851 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote:Mass Effect je toliko dobar, da je i Andromeda (koja je loš Mass Effect) bolja od većine drugih igara, tako da... :roll: :D

Poslije ME trilogije ostane jedna ogromna praznina :sad:
jesi se ti ikad udostojio da se zahvališ nama koji smo te nagovarali da odigraš ME? :D

da, ogromna praznina. ME i Witcher. dovoljno duge, dovoljno ozbiljne, sa ozbiljnim temama, i maestralnom izvedbom da se čovjek lako poistovjeti sa protagonistima.

Skyrim je npr. isto dobra igra, ali ni blizu nije ostavila utisak kao te dvije.
Averus

#25852 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Hvaaaaaaaaaaaala Čmoljo i bloo

Witcher 3 ću da kupim i igram, žao mi i minutu više potrošiti na pirat :)
Ali to dok dođe na red, fkt imam previše neodigranih igara koje sam sebi obećao igrati/probati.

Šteta što je BioWare sad dio EA-a... DA i ME su mi među top 5 igara sigurno, ali nekako imam osjećaj da budućnost neće donijeti kvalitetne nove naslove niti jednog niti drugog serijala :-?

Jedino možda nekad kvalitetan remaster da urade...
aditon

#25853 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

draži mi je FPS ali nije mi presudno iz kojeg se lica neka igra igra..bitan je gameplay. Kada izlazi Cyperpunk? Za ovaj sam naslov samo jednom čuo i to u onim videima na yt za najičekivanije igre u 2018.
a igru će vritit i konzole bez problema, kao i svaki naslov do sada, to što su hardwarski konzole oskudnije ništa ne znači jer će se igra prilogoditi za iste..
lično jedva čekam fallout, metro, tomb rider, AC Odyssey i PES :D
ExNihilo

#25854 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Bloo wrote:
Averus wrote:Jesam li ja jedini razočaran što je Cyberpunk FPS? :zoka:
Da.
Suck it kiddo :D
I meni je katastrofa.
Bloo
Globalna šefica

#25855 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bloo »

Averus wrote:Hvaaaaaaaaaaaala Čmoljo i bloo

Witcher 3 ću da kupim i igram, žao mi i minutu više potrošiti na pirat :)
Ali to dok dođe na red, fkt imam previše neodigranih igara koje sam sebi obećao igrati/probati.

Šteta što je BioWare sad dio EA-a... DA i ME su mi među top 5 igara sigurno, ali nekako imam osjećaj da budućnost neće donijeti kvalitetne nove naslove niti jednog niti drugog serijala :-?

Jedino možda nekad kvalitetan remaster da urade...
Jesi me.mogao jos malo.smanjiti?
Ja hvalospjeve pisala. Nude mod promovisala...a ti tak.

Pa zar nisu podruznica njihova.vec desetak godina? Ili sam ja nekaj pobrkala.
arnes_king

#25856 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Koliko spominjete taj Witcher 3 i Mass Effect serial sve mi dodje da probam opet ne bi li mi se svidjele. Obje sam probao i odigrao svega nekoliko sati u kojima je bilo previse toga sto me odbilo.

Al Witcheru cu sigurno dati jos jednu sansu iako nesto nemam osjecaj da ce me ovaj put osvojiti.
Averus

#25857 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

arnes_king wrote:Koliko spominjete taj Witcher 3 i Mass Effect serial sve mi dodje da probam opet ne bi li mi se svidjele. Obje sam probao i odigrao svega nekoliko sati u kojima je bilo previse toga sto me odbilo.

Al Witcheru cu sigurno dati jos jednu sansu iako nesto nemam osjecaj da ce me ovaj put osvojiti.
Ja sam i Mass Effect i Witcher probao dva-tri puta i odustajao i onda odjednom progulilo :D
Valjda zavisi kako je čovjek raspoložen...

Bloo wrote: Jesi me.mogao jos malo.smanjiti?
Ja hvalospjeve pisala. Nude mod promovisala...a ti tak.

Pa zar nisu podruznica njihova.vec desetak godina? Ili sam ja nekaj pobrkala.
Gore si dobila nezasluženu pusu, tako da sam morao kompenzirati smanjujući te :skoljka:

Jesu oni su već dugo podružnica EA-a, ali koliko ja znam ME i DA kad su krenuli kao serijal nisu bili pod EA. Tek kasnije su (Inquisition i ME3) počeli raditi prema njihovom guštu. Svejedno dobre igre, ali nije realno očekivati isti kvalitet za buduće naslove...
aditon

#25858 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

malo sam guglao za ovaj cyberpunk i našao sam podatak da se o igri govorilo i da je najavljivana još 2012 godine. Također nije poznat datum izlaska igre. Jedino što je poznato jeste da bi igra mogla biti na tržištu, pazi sad, između 2017 i 2021 godine :-) ovo će biti ko svojevremeno s duke nukem forever koji je izlazio čitavu dekadu...
Quaresma

#25859 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

pih, pa mi cekamo bas 6-7 godina na gameplay reveal cyberpunka
SanskiBiser

#25860 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote:malo sam guglao za ovaj cyberpunk i našao sam podatak da se o igri govorilo i da je najavljivana još 2012 godine. Također nije poznat datum izlaska igre. Jedino što je poznato jeste da bi igra mogla biti na tržištu, pazi sad, između 2017 i 2021 godine :-) ovo će biti ko svojevremeno s duke nukem forever koji je izlazio čitavu dekadu...

Polovina ili kraj 2020 je ocekivano da ce biti release,

do tad ide GWENT Trhonebreaker sa 30 sati RPG gameplay u story mode pored GWENT i to u fazonu TELLTALE igara i ocekivati je nastavke tj. epizode.

MarlboroGold

#25862 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

DonieBrasco wrote:

Sto me ovo vrati u djetinjstvo, kad se samo sjetim Re 1, Re 2, Re :Nemesis.

Uh kako dobro izgleda ovaj remake.
:thumbup:

Jedva čekam da izađe. S obzirom da mi je PC kanta star 5 godina, PS4 je spreman :D
Claire :oops:
MarlboroGold

#25863 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

arnes_king wrote:Koliko spominjete taj Witcher 3 i Mass Effect serial sve mi dodje da probam opet ne bi li mi se svidjele. Obje sam probao i odigrao svega nekoliko sati u kojima je bilo previse toga sto me odbilo.

Sa Mass Effect ne možeš pogriješiti... osim Andromede koju nikad neću igrati. ME je za mene 1-3.
Witcher 3 ne mogu ni na minimum pokrenuti, pa ne mogu reći kakav je. Kec mi je bio predobar, ali dvica mi nije baš toliko legla. Igrao par sati i odustao.
House

#25864 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

andromeda nije loša igra, ali ne zaslužuje da nosi ime mass effect. mass effect 2 najjači. btw
MarlboroGold

#25865 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Slažem se. Trica je mogla biti, ali plot holes i onaj kraj... cringe :|
Averus

#25866 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Andromeda je mogla biti čak i dobar Mass Effect, ali je doslovno negdje nakon prve trećine igre počela da se raspada, a tačno na pola puta je već bilo ono "sjoooj hoće li više kraj?"

ME2 jeste najkvalitetniji, ali kec mi drži posebno mjesto u srcu
ferratilis

#25867 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jedno pet puta sam instalirao Mass Effect, i svaki put mi dosadi :( Nadam se da cu jednog dana pronaci to 'nesto' :roll:
1Dante1

#25868 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 1Dante1 »

House wrote:andromeda nije loša igra, ali ne zaslužuje da nosi ime mass effect. mass effect 2 najjači. btw
Trica mi je u rangu dvice, kec najtanji u trilogiji. :D
MeanMachine

#25869 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MeanMachine »

ferratilis wrote:Nisam trolao, nego jednostavno mislim da onako kompleksan otvoreni svijet konzole tesko mogu gurati. Pa pogledajte samo specifikacije konzola, pogledajte demo i koristite zdrav razum. Gurat ce mozda na 30FPS, ali bice tu velikog rezanja draw distance, detalja i NPC-eva.

Kako god, Cyberpunk je igra radi koje vrijedi uraditi dobar upgrade PC-a

EDIT: radi ove scene mislim da je demo sniman na PC-u, pogledajte samo detalje
Image
Oficijelna specifikacjia PC-a na kojem je sniman ovaj gameplay video:

CPU: Intel i7-8700K @ 3.70 GHz
MB: ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
RAM: G.Skill Ripjaws V, 2x16GB, 3000MHz, CL15
GPU: GeForce GTX 1080 Ti
SSD: Samsung 960 Pro 512 GB M.2 PCIe
PSU: Corsair SF600 600W
Chmoljo

#25870 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

MarlboroGold wrote:

Sa Mass Effect ne možeš pogriješiti... osim Andromede koju nikad neću igrati. ME je za mene 1-3.
Witcher 3 ne mogu ni na minimum pokrenuti, pa ne mogu reći kakav je. Kec mi je bio predobar, ali dvica mi nije baš toliko legla. Igrao par sati i odustao.
vjerovatno prvi put čujem nekoga da mu je witcher kec bolji od dvice.

kad smo već kod witchera, jel :D

a što se tiče ME, nije mene toliko trica razočarala. više sam bio razočaran što je kraj igre. meni su sjajni oni momenti na kraju kada Anderson i Shepard tumaraju među ljudskim leševima, ono, apokaliptični prikaz. i one bitke prije toga u Londonu.

misija o Leviathanu. :D

ma vrh :D
Bloo
Globalna šefica

#25871 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bloo »

https://www.hcl.hr/vijest/scum-je-vec-u ... ra-126708/

Hajvan
31.08.2018 - 12:44
Evo upravo su objavili da će prvi DLC biti preživljavanje u Bosni. Vjerovatno ćeš odmah na početku dobiti posao kod privatnika.

:lol:
MarlboroGold

#25872 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Chmoljo wrote:
MarlboroGold wrote:

vjerovatno prvi put čujem nekoga da mu je witcher kec bolji od dvice.

kad smo već kod witchera, jel :D

a što se tiče ME, nije mene toliko trica razočarala. više sam bio razočaran što je kraj igre. meni su sjajni oni momenti na kraju kada Anderson i Shepard tumaraju među ljudskim leševima, ono, apokaliptični prikaz. i one bitke prije toga u Londonu.

misija o Leviathanu. :D

ma vrh :D
Najveća zamjerka koju imam za dvicu je što je postojao nedostatak elemenata fantazije, a priča je više bila politički orijentisana. To mi nikako nije leglo... možda je samo do mene, ali jbg.
Kasnije sam do kraja odgledao walkthrough na youtube i konstatovao sam da je i dosta kraća od keca.
Chmoljo

#25873 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:https://www.hcl.hr/vijest/scum-je-vec-u ... ra-126708/

Hajvan
31.08.2018 - 12:44
Evo upravo su objavili da će prvi DLC biti preživljavanje u Bosni. Vjerovatno ćeš odmah na početku dobiti posao kod privatnika.

ne baš sjajne ocjene za sada na steamu, ali vjerovatno zbog bugova.
Chmoljo

#25874 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

MarlboroGold wrote: Najveća zamjerka koju imam za dvicu je što je postojao nedostatak elemenata fantazije, a priča je više bila politički orijentisana. To mi nikako nije leglo... možda je samo do mene, ali jbg.
Kasnije sam do kraja odgledao walkthrough na youtube i konstatovao sam da je i dosta kraća od keca.
dvica je meni bila šok, jer je dramatično drugačija od keca.

možebit da je meni problem sa kecom što sam ga počeo igrati kada je već igra bila starija. ali sam položaj kamere mi je uvijek bio čudan. i u jednom momentu sam i batalio igru, jer su me nervirala ona tumaranja po močvari i onaj teški fajt sa onom džukelom :-? koji je, ispostaviće se na kraju, bio ubjedljivo najteži za preći.

dvica m je mnogo bolje legla, ali priznajem da se mase toga ne sjećam...

a trica je trica... pored Ciri i Yennefer, svi ostali likovi su kar'ne. 8-)

i ruku na srce Eredina, koji mi je kul negativac.
MarlboroGold

#25875 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Chmoljo wrote:
MarlboroGold wrote: Najveća zamjerka koju imam za dvicu je što je postojao nedostatak elemenata fantazije, a priča je više bila politički orijentisana. To mi nikako nije leglo... možda je samo do mene, ali jbg.
dvica je meni bila šok, jer je dramatično drugačija od keca.

možebit da je meni problem sa kecom što sam ga počeo igrati kada je već igra bila starija. ali sam položaj kamere mi je uvijek bio čudan. i u jednom momentu sam i batalio igru, jer su me nervirala ona tumaranja po močvari i onaj teški fajt sa onom džukelom :-? koji je, ispostaviće se na kraju, bio ubjedljivo najteži za preći.

dvica m je mnogo bolje legla, ali priznajem da se mase toga ne sjećam...

a trica je trica... pored Ciri i Yennefer, svi ostali likovi su kar'ne. 8-)

i ruku na srce Eredina, koji mi je kul negativac.
Tačno je i mene kamera znala nervirati :D
Aaaa cuko... Helldog :D Mogao je glat biti i u Dark Souls :D

Tricu ću morati uzeti za PS4... PC samo što nije izdahnuo :D
Post Reply