Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako je na iOS-u Viber isti kao na Androidu, onda uradiš ručni backup na iOS-u, na Androidu instaliraš Viber i povežeš ga sa brojem preko QR koda i trebalo bi da ti prebaci svu istoriju poruka i privitaka (automatski ili ručno, ako ga ne prebaci automatski).
Ovako je radilo sa Androida na Android, ali ne vidim razloga da ne radi sa iOS-a na Android.
nije isti proces, radio sam za android prije i bas je jednostavno. pokusao sam sada, a vidim i po google-u da na taj nacin ne ide.
pokusao sam i backuptrans ali se placa licenca, a ne vidim da je i to sigurica da moze.
je li realno da su napravili to ovako da ne mozes preci na drugi sistem
Ni meni nije jasno zašto neće. Viber backup ne bi trebao biti ovisan o OS-u, ali izgleda da iz nekog razloga jeste.
Ako se dobro sjećam, nekad davno sam isprobao live verziju (sa DVD-a) Linuxa i bez problema mi je nalazio backupovane datoteke na Google Drive-u i otvarao Microsoft Office dokumente. U tvom slučaju je čak i isti software (Viber), samo za različite OS-ove.
Ako ne radi metoda da na iOS-u otvoriš Viber, uradiš backup (valjda nije vezan za iColud) pa na Androidu otvoriš Viber i vratiš poruke, onda nemam ideja. To mi je najlogičniji način.
nije isti proces, radio sam za android prije i bas je jednostavno. pokusao sam sada, a vidim i po google-u da na taj nacin ne ide.
pokusao sam i backuptrans ali se placa licenca, a ne vidim da je i to sigurica da moze.
je li realno da su napravili to ovako da ne mozes preci na drugi sistem
Ni meni nije jasno zašto neće. Viber backup ne bi trebao biti ovisan o OS-u, ali izgleda da iz nekog razloga jeste.
Ako se dobro sjećam, nekad davno sam isprobao live verziju (sa DVD-a) Linuxa i bez problema mi je nalazio backupovane datoteke na Google Drive-u i otvarao Microsoft Office dokumente. U tvom slučaju je čak i isti software (Viber), samo za različite OS-ove.
Ako ne radi metoda da na iOS-u otvoriš Viber, uradiš backup (valjda nije vezan za iColud) pa na Androidu otvoriš Viber i vratiš poruke, onda nemam ideja. To mi je najlogičniji način.
Viber i WhatsApp na androidu rade backup na Google Drive, dok na iOS-u rade na iCloud. Trenutno nije moguće uraditi restore backup-a sa iOS-a na androidu i obrnuto. Nedavno sam negdje čitao da rade na tome da se to napokon omogući, ali ko zna kad će.
Viber i WhatsApp na androidu rade backup na Google Drive, dok na iOS-u rade na iCloud. Trenutno nije moguće uraditi restore backup-a sa iOS-a na androidu i obrnuto. Nedavno sam negdje čitao da rade na tome da se to napokon omogući, ali ko zna kad će.
skafiskafsnjak wrote: ↑16/07/2021 13:53
Kako radi ova opcija blokiranja poziva...opcija ova sve nepoznate.
Jel.to.blokira sve koje nemam u kontaktima ili samo one privatne , gdje ne pise broj?
Koliko ja znam (možda zavisi i od aplikacija koja blokira pozive / android skina), imaš razne mogućnosti:
1. Da blokira brojeve koje nemaš u kontaktima
2. Da blokira skrivene brojeve
3. Da blokira brojeve sa crne liste (u koju ih sam možeš dodati)
Opcije se međusobno ne isključuju, tj. možeš koristiti bilo koju ili sve njih, kako ti odgovara.
DonieBrasco wrote: ↑06/08/2021 18:46
Postoje li neke pristojne bluetooth / wireless slušalice do 100 KM ? Ako mi možete preporučiti da ima po radnjama ne da naručujem online.
Ja kupio "mi true wireless basic 2"
Cijena 55 km prije par mjeseci. Odlicne. Pristojan zvuk,nije kao iz serpe. baterije traju dosta dugo. Ima ih dosta po radnjama kod nas. Obrati paznju da ako su nesto ekstremno jeftine, onda velika sansa da su dupljak a od toga bjezi. originalne imaju onu naljepnicu sa hologramom na pakovanju.
Prezadovoljan. Jedinu manu cu uzeti to da kada ih stavis, iskljucen si od vanjskog svjeta. Ali ja to volim. dovoljno sam sabran da necu zagaziti na cestu kad hodam.
Da li je neko ove slušalice posjeduje, mogu li se naći jeftinije u radanjama ili za ove iste pare neki drugi brend da pogledam ?
Ima li jos koja tema da se pita ovo?
Već sam pomislio da sam kliknuo na pogrešnu temu, a onda skontah da je kolega postavio isto pitanje na dvije teme. Ono, iz kvantiteta se rađa kvalitet.
artur morgan wrote: ↑20/08/2021 00:15
Nakon vracanja na tvornicke postavke da li se mogu podaci kao sto su slike i sl. vratiti? Prodao mobitel pa me kopka
artur morgan wrote: ↑20/08/2021 00:15
Nakon vracanja na tvornicke postavke da li se mogu podaci kao sto su slike i sl. vratiti? Prodao mobitel pa me kopka
Da, sve se moze vratiti sa pravom opremom.
enkripcija pa vracanje na fabricke postavke...onda neka traze pravu opremu...
Imam puno akumuliranih minuta na svom broju, a ne zovem nikoga. Mama bi koristila te minute, ali nema pristup mom telefonu.
Da li ima neka aplikacija koja će omogućiti da ona koristi moj broj a da ne koristi moj telefon? Nešto na fazon UNIFON kod Telemacha?
Ja nisam našao na mobitelu - android 8.0 mogućnost enkripcije. Koliko sam ja razumio na ovom androidu enkripcija dolazi po defaultu. Opet nisam siguran, ali koliko se sjećam nisam imao opciju za enkripciju odnosno šifriranje osim opcije za enkripciju odnosno šifriranje sd kartice.
Ja nisam našao na mobitelu - android 8.0 mogućnost enkripcije. Koliko sam ja razumio na ovom androidu enkripcija dolazi po defaultu. Opet nisam siguran, ali koliko se sjećam nisam imao opciju za enkripciju odnosno šifriranje osim opcije za enkripciju odnosno šifriranje sd kartice.
kod mene je android 7.0 na s6 edge+ koji nema sd karticu pa mi je ponudio enkripciju cijelog uredjaja - lock screen and security - encrypt device
Imam na telefonu 4 google accounta. Kako podesiti da mi određeni poziv vuče sa određenog accounta? Desava mi se da kada biram neki broj koji imam na recimo 2 accounta vuče sa accounta koji ne želim.